Kassid

jõulukiisud

21. november 2014

Kui siin maailmas on veel mõnda segast inimest, kellel ei ole kodus kassi, aga nagu tahaks võtta, siis mul on teile siinkohas mitu head pakkumist. Need, kes kassi endale päriseks ei taha, aga samas tahaksite kuidagigi kiisusid aidata, siis võib nendele samadele kassidele pakkuda ka hoiukodu – see tähendab siis seda, et varjupaigas/kassitoas saaks terve kassi arvelt ruumi mõnele, kes hädasti seda kohta vajaks. Ühtlasi on kassidel alati vähem stressirikas olla vähemate loomade seltsis, kui saja kassiga kassitoas.

Esitlen teile siis tänaseid kandidaate:

See on Olaf, tore kiisupoiss, kes on kiibitud, kastreeritud ja saanud ka parasiidivastase tõrje. Esiti oli ta häbelik, kuid harjus inimesega ja on nüüd suur paisõber ja nurrumootot. Vaadake sügavale ta silmadesse – ta on mõnus, te teate seda!

Bibi on natukene meie Kati moodi, aga temal oleks kiiresti-kiiresti vaja kas hoiukodu või päriskodu. Ta on juba nii hirmus kaua oodanud ja ta enam tõesti ei malda! Emane kiisuke on lõigatud, kiibitud ja parasiidivaba. Tahab juba koti kokku pakkida ja astuma hakata sinna, kus teda keegi ootab.

Ja kes tahab endale siiski kassipoega, mitte vanemat kassi, siis on mul ka teile midagi. Kuigi mina palun ikka korra mõelda, et kas vanema kassi tänulikkus, kes mäletab täpselt raskeid aegu, ei trumpa üle seda, et kass paar kuud pisem on? Igatahes valik on muidugi teie ja väiksed kribulad on teie ees!

mvkodukas-8308478

hptrkodukas-5160253

Kui te tunnete, et teis on seda südameheadust pakkuda kas päriskodu või hoiukodu ühele nendest kiisudest, siis kirjutage palun marika.palm@gmail.com. Kindlasti saab Pesaleidja abistada ka kasside uude koju transportimisega!

Kellel kodus aga kiisu jaoks ruumi polge, siis klikkige postituse lõpus asuvale LIKE nupule ja jagage postitust Facebookis. Ehk keegi teie sõpradest soovib endale jõulukassi või tahab pühade eel heateoga südame alt soojaks saada?

Loe ka neid postitusi!

3 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Monika Lodi 21. november 2014 at 16:34

    Olen mitu korda kirjutanud Turvakodusse ja Pesaleidjatesse,et võin transpordiga aidata ja samuti teiste kohustustega mis kahe maa vahel võib loomaga tekida aga keegi pole kunagi ühendust võtnud.Minu juures saaks transportimist ootav kiisu hoiul olla nii Eestis kui Soomes.

  • Avatar
    Vasta P. 21. november 2014 at 15:03

    Pesaleidjal on soomekeelne Facebooki leht ka: https://www.facebook.com/pesaleidjafin

  • Avatar
    Vasta Trn 21. november 2014 at 14:27

    Varjupaik võiks kuidagi soome reklaamida kiisusid. Siin on nii palju inimesi, kes hea meelega kodu neile pakuks.
    Tahtsin minagi pikalt kassi omale ja soomest otsides väga ei leidnud, eesti ei sattunud pikalt. Olin juba veidi paanikas, et ei saagi, kui mees kinkis sünnipäevaks. Oli tema pikalt interneti kuulutusi taga ajand ja kiisupojad broneeriti kiiremini kui arvata oskas. Lõpuks leidis kuulutuse netist, et meie kodulinna läheduses on üks pesakond, helistades olid kõik broneeritud aga kuna käes oli juba mu sünnipäeva hommik, siis sõitis mees kohale, maksis kasvatajale 20€ lisaks ja tõi kassi koju.
    Meie tavaline krants kass maksis siis 120€. Täpselt selliste hindadega neid müüaksegi.

    Ma oleks vabalt võinud eesti varjupaigast võtta, kui keegi oleks üle mere kiisu teansportind. Ei leidnud sellist… Aga mingi teenus ju võiks olemas olla?