Uncategorized

minu päev

10. veebruar 2015

Eile ärkasin ma mõttega, et no mitte SENTIGI ei kavatse ma tarbetult kulutada. Paraku kulutasin täiega, aga ma pean nentima, et need kõik kulutused olid…vajalikud? Natuke vajalikud? Ühesõnaga, alustame eilsest hommikust.

Esiteks sain ma varahommikul teada, et ma pean minema ja päästma kaks väikest siiamipoega varjupaigast ära. Õnneks Mirjam viis mind sinna autoga, muidu oleks taksoga tulnud-läinud. Kohapeal tehtud kulutus: 60 euri kahe kassi eest.

Kassid koju ja kibekiiresti linna, kus ma rääkisin esimese klassi lastele Milvist.

“Tädi, miks sa oma materjali FACEBOOKIST näitad? Kas sa ikka tead, et me oleme LAPSED?!”

“Kui palju Milvi kaalub?

“TÕESTA, et see oli sinu siga Kroonikas!”

“Kui palju notsu kaalub?”

“Kui suur on notsu kaka?”

“Aga palju siga kaalub?”

“Kas ta on pissinud ka?”

“…aga palju sina kaalud?”

Kiire oli järgmisele kohtumisele, tellisin takso. Arve 5 euri. Käisin Cybercatis juuksepikendusi kaemas, et te kõik mind juukserääbakaks ei sõimaks. Kõik ainult teie nimel, kallid lugejad. Ausalt kah!

Helistas ülemus. Palus, et ma korraks tööle appi tuleks. Tellisin takso ja sõitsin tööle – 5 eur. Kõht oli täiega tühi, krabasin töökoha eest ühe kiluvõileiva ja kartulisalati – 3 euri. Vahepeal käis mul kodus üks tore tüdruk, kes ühe kassipoegadest endaga koju viis ja teda armastama kukkus, tema andis mulle 30 euri tagasi, nii et korraks jäin oma päevaga plussi ka. 30 euri tagasi teenitud!

Töö tehtud, läksime Triinuga solli. Sollikaardil oli mul raha olemas, aga kreem oli maha jäänud, maksis röögatud 12.90 see VÄIKE PAKK!

Pärast solli Patricusse, sest kõht oli tühi. Arve kokku  13 euri. Siis avastasin ma, et ma olen JÄRGMISELE kohtumisele mega hiljaks jäänud ja…tellisin takso, et jõuda Mati kullaärisse abielusõrmuseid vaatama. Taksoarve 5 eur.

Pärast Matiga kohtumist oli lepitud kokkusaamine vana sõbraga. Sõime ja jõime veini, aga mul vedas, sest tema maksis. Aa ei, ühe topeltklaasi veini võtsin ma salamahti ise – 6 euri. Koju tõi mind õnneks Sannu, muidu oleks jälle 5 euri läinud.

Kodus panin sada aastat Mari uut mängukööki kokku, mis ta kingituseks sai. Pool panin mina, siis avastasin, et ma olen midagi valesti teinud, lammutada ei tahtnud, läksin närvi ja Kardo pidi ise lõpetama. The usual.

Kokkuvõte? Päeval, kus ma lubasin mitte sentigi kulutada, kulutasin ma 79,9 euri.

tumblr_m5ghs0xgsn1r4nw4a-2478922

Meenutage, palju teie eile raha kulutasite?

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta abc 12. veebruar 2015 at 13:46

    Kui pikendusi paned, siis Cybercat väga õige koht selle jaoks. Proovi kindlasti Kristiina juurde aeg saada, sest ta paneb superhästi ja kvaliteetselt. Inimesena ka hästi armas inimene!! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. veebruar 2015 at 13:49

      just tema juurde ma homme kell 1 lähengi 🙂

  • Avatar
    Vasta Pia 11. veebruar 2015 at 17:43

    Tegelikult ma ei saa sellest aru, miks see autoga sõitmise oskus niivõrd emotsioone täis on paljudel – et kas vihkan või armastan. Minu arust lihtsalt elementaarne oskus tänapäeval, millega igaüks veidikese pealehakkamise korral hakkama saab. Nagu arvuti kasutamise oskus, nagu muude tehniliste asjanduste kasutamise oskus – peab veidi aega võtma ja teemaga tegelema ja veidi harjutama. Aga see pole mingi rocket science.
    Vaatan ka oma ema pealt, kuidas terve oma elu on isa sõiduoskusest sõltuv olnud. Ja olen väga õnnelik selle üle, et mina oma elukaaslasega neid diskussioone pidama ei pea 😉

    Nii et, Mallukas, usu mind, vähem emotsioone! Võta lihtsalt kätte ja tee ära need load!
    Ja ühistranspordiga võib ja tasubki sellegipoolest linnas aeg-ajalt edasi sõita!

  • Avatar
    Vasta Mariann 11. veebruar 2015 at 01:42

    Mu tööpäev algas hommikul 11:00 ja lõppes öösel 00:00, hommikul jõudsin käia kingsepa juures 13 euri, keemilises 11 euri, söögipoes 5 euri, riidepoes 15 euri, ühistransport 1 eur ja taksosõit 4 euri, ehk siis hommikul vahemikus 9:00-11:00 suutsin juba kulutada pea 50 eurot…Eha ma mõistan sind!!!

  • Avatar
    Vasta Pisi 10. veebruar 2015 at 21:46

    Mina ei kulutanud midagi.
    Aga soovitan tôesti minna autokooli. Ma sust våheke vanem ja kardan ka autoga sôita. Ometigi registreerisin end autokooli ja jårgmine nådal esimene loeng. Lihtsalt ei ole vôimalik teisiti. Vaja lapsi transportida, kooli/tööle jôuda ja kui pead ûhest linna otsast teise linna otsa jalutama iga ilmaga, siis see pani mind tôsiselt autokooli peale môtlema. Auto saab osta ka mône tuhandega juba ja ei pea hakkama aastaid liisingut maksma. Lisaks on ka vômalik osta ökonoomne auto. Ei pea mingi uhke bmw tagumiku all olema, et valgusfoori taga vôidusôitu teha. Meil nt oli kunagi 99 a honda civic. Sellel hooldasid korra aastas veermiku ja aina tankisid ja sôitsid. Kindlustus váike. Kui liisingut ei ole, siis ei ole ka kaskot. Pidime maha mûûma, kuna pere ei mahtunud enam autosse.

  • Avatar
    Vasta Marr 10. veebruar 2015 at 20:54

    Mul on terve kuu söögiraha u 75 € 😀

  • Avatar
    Vasta Monika 10. veebruar 2015 at 20:16

    Mina kusjuures olen täiesti poolt ,kui rahakott lubab siis miks mitte:
    1) Närvid tervemad ja meel rõõmsam, meie liikluskultuuri arvestades.
    2)Ei pea muretsema oma autopärast kui keegi kogemata ära kriibib.
    3)Parkimine.
    4)Ei leia ennast kuskil FB blondiinina kui kogemata pargid valgele joonele jne..
    Odavam on tõesti siis taksoga sõita 🙂
    Ja lubadest, siis mina hakkasin ka neid tegema 28+, sest reaalselt värin oli sees , kartsin kõike ja kõiki. Meil siis Ida kandis seda liikluskultuuri yldse ei ole ,igapäev on selline tunne “Võimalik vaid Venemaal“

  • Avatar
    Vasta Sips 10. veebruar 2015 at 16:59

    Hea jutt siin neil targutajatel , kes väidavad ,et isikliku autoga kallim sõitta kui taksoga, Sinu päevaplaani vaadates tuleks sinul raudselt oma autoga soodsam :D! Jah , siis küll kui sõidad ulme suure mootoriga autoga! Aga on olemas väga normaalseid ökonoomseid “naistekaid”! Ja ajavõit võrreldes ühistranspordiga on meeletu!! Lisaks on autot omades viitsimist igale poole minna 😀 Pole seda jaburat bussi ootamist koguaeg..:)
    Ja Mallukas, ma kartsin isegi siis veel autoga sõitta kui load kätte sain, aga see hirm on mööduv- kogemus annab enesekindluse 😉

  • Avatar
    Vasta n 10. veebruar 2015 at 16:28

    KOLMVEERAND AASTAT SU JAOKS KAUA? 😀 Ma teen varsti juba neljandat aastat neid..Alles nüüd võtsin tõsisemalt käsile jälle 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 10. veebruar 2015 at 15:08

    Sry, vb seda varem küsitud (aga kuna suht uus lugeja, siis ei tea), aga miks Sa juhilube teinud ei ole? Mingi ühistranspordiga ja taksoga ülitülikas sõita ju, vastikult sõltuv tunne.

    • Avatar
      Vasta Triin 10. veebruar 2015 at 15:16

      No sry jälle 😀 Nüüd loen alt, et selle kohta juba küsitud ja vastatud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 15:18

      ma ei viitsi ega oska

  • Avatar
    Vasta elex86 10. veebruar 2015 at 14:29

    Mul läks eile õnneks, saatsin mehe poodi ja ma ei pidanud selle peale sentigi kulutama! 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 10. veebruar 2015 at 14:11

    Minu jaoks 80 euri ühe päevaga ära kulutuda ikka päris suur summa, eriti veel sellise mõttetu ninni nänni peale. Autokool ja auto muidugi kallid, aga kokkuvõttes tuleb kindlasti odavam kui koguaeg taksodega liikuda.

  • Avatar
    Vasta Mari 10. veebruar 2015 at 13:33

    Autoga kulub ka ikka päris palju raha, et ilmselt takso ei tulegi oluliselt kallim ehk isegi odavam kui ainult linnas liikuda.
    Mul kulub autole liising+kasko+liikluskindlustus 12×110+12×24+68 kokku siis 1676, sinna juurde veel küte – kuna sõidan autoga palju ja praktiliselt iga nädalavahetus käin ka maal, siis umbes kaks paagitäit kuus ehk siis praeguse hinna juures umbes 100 eur, lisaks siis veel vajadusel jooksev hooldus, mis aastas kokku mingi 200 eurot on kindlasti (ja see siis selline mida peab tegegma – õlid, filtrid, rihmad jne) aga vahepeal tuleb ka muid asju vahetada – piduriklotsid, siis uued rehvid osta mingi aja tagant jne. Et aastas on kindel kulu 1676+ 12×100+200 kokku 2876 kui see teeks siis päevas 7.85 taksorahaks (aga nagu öeldud seal sees ei ole erakorralisi juhtumisi, kui on vaja midagi vahetada või remontida). Kui nüüd arvestada oma auto mugavus ka juurde, et liigud millal tahad, lihtne on kõoke vajalikku transportida jne, lisaks saab iga kell minan kuhu soovid mitte ainult linna piires vaid ka kaugemale siis on oma auto igati mõistlik. (ja vabalt võib olla odavam auto kui minu näites)

    • Avatar
      Vasta Mari 10. veebruar 2015 at 13:35

      Mul on nüüd täiesti vastakas post, tahtsin tegelikult algusesse panna, et autoga on ilmselt siiski soodsam ja mugavam ka aga ei tea kuidas ennast nii valesti väljendasin 😀

  • Avatar
    Vasta mann 10. veebruar 2015 at 13:31

    Ma lähen mõnikord poodi piima ostma aga ostan igasugu asju ja lõpuks arve 50eur. 😀 Aga oleks saanud kenasti hakkama ka,vaid selle piimaga. Siis tuleb paremini planeerida ja mõnel päeval kindlasti kokkuhodlikum olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta riin 10. veebruar 2015 at 13:24

    Ma käisin Pärnus. Bussist jäin maha, seega sain hoopis FB grupi kaudu auto peale. Pärnu sõit 5 euri. Läksime välja, ostsin endale kokteili – 5 euri. Järgmine päev ostsin linnaliinipileti bussist – 1 eur. R-kioskist vett ja tumedat shokolaadi – 3 ja sente. Autosõit tagasi Tartu – 5 euri. Kokku – alla 20 euri. Olen rahul.

  • Avatar
    Vasta diana 10. veebruar 2015 at 13:21

    Kirjutasin pika jutu,kuniks nett kadus. Enam ei viitsi. Aga to Maiken, on vahe kas sa tangid 15-20 euro eest kütet enda autosse või maksad taksjuhile. Bensiini saab oluliselt rohkem ja oma käigudki kõik 2-3 päeva tehtud( oleneb vahemaast muidugi), pluss sa ei pea kellegi järgi ootama ega kedagi paluma lunima, et keegi sõidaks. Bensiin muidugi tasuta ei ole aga no küll mallukas seda osta jõuab kui suudab päevas mitmeid kordi taksoga sõita. Load ja auto on luksus ja ega sellised asjad muidugi odav ei ole aga tasub end vägagi ära eriti kui on ka laps ja tahaks ka mujal käiia kui aind Tallinnas istuda:).

  • Avatar
    Vasta Mari 10. veebruar 2015 at 13:18

    Mõni autopidaja võiks tuua väljakõik autoga seonduvad kulud aastas (liising, kindlustus, hooldused, kütus, parkimine) ja saaks välja arvutada ühes kuus kuluva summa.
    Saaks rõõmuga jagada, et mitu taksosõitu selle raha eest kuus saaks ja kas ma olen nüüd siis võidus või mitte? Siiani arvan, et olen.

    Jah vahel sõidan kolm korda päevas, vahel magan sisse ja tulen tööle taksoga (9euri naksti). Aga kuna selliseid asju ei juhtu kaugeltki iga nädal, siis kahtlen, et auto odavam oleks.
    (tihti mugavam, aga selle jätan praegu võrdlusest välja)

  • Avatar
    Vasta K. 10. veebruar 2015 at 13:16

    Päris suur summa 😀
    Ma oma meelest teenin hästi üle keskmise, lube ei oma, aga kurat taksoga ikka väga sõita ei raatsi, pigem planeerin veidi ette ja teen selle bussitripi ära. Ja eks Tartus saab kergemini jala ka liigelda kohtadesse kui Tallinnas. Eile oli selles mõttes päris lahe päev, et ei kulutanudki sentigi, hoopis jäin omadega plussi, sest käisin verd andmas ja sain sealt selle eest tasuta mahla, küpsist, kakaod ja purgitäie mett! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:17

      Mul õnneks tuleb kohe ema külla ja ma palusin tal poest süüa tuua 😀 WIN!

      • Avatar
        Vasta kurimutt 12. veebruar 2015 at 00:56

        mai tea.. täiskasvanud inimesena, kel oma pere juba, sellise asjaga kekutada või nalja teha vms, on ikka väga lapsik. aga seda olen ka varem sinu postitustest aru saanud, et sa ei oska veel iseseisvalt majandada. hetkeemotsiooni ajendil tehtud ostud, mõttetu pudi-padi jne. Planeeri rohkem, hoia raha kokku ja tee oma hambumus korda parem! Muidu ilus naine, aga kole kohe vaadata neid viltuseid lõugasid.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. veebruar 2015 at 12:49

          Mis ma tegema pean, välja rebima oma lõuad või 😀 Kui sul kole vaadata on, ära siis vaata, mulle täitsa meeldivad mu lõuad 😉

  • Avatar
    Vasta Liis 10. veebruar 2015 at 13:12

    Kulutasin eile 68€, aga selle sees oli pakk mähkmeid, uus pann ja kogu nädala toiduvaru 4le inimesele. Sel nädalal rohkem kulutada ei plaani 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:14

      Eriti tubli oled!

    • Avatar
      Vasta Laura 10. veebruar 2015 at 15:45

      No palun õpeta mulle ka, kuidas see on võimalik?! KUIDAS?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 15:55

        mina tahan ka õpetust!!!

  • Avatar
    Vasta Anu 10. veebruar 2015 at 13:09

    No senikaua kui võlgades ei suple, võid ju lubada:D endale on selline elustill väga võõras, ajaplaneerimine ja prioriteetide seadmine tundub mulle odavam, kui taksosõit:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:14

      No ma oleks võinud ka 30 min varem hakata nt linnast tulema, et Matisse jõuda, aga samas Triinuga nii tore, et ei tahtnud sellest ajast röövida ja minu jaoks oli see 30 min rohkem väärt kui 5 euri 🙂

  • Avatar
    Vasta Maiken 10. veebruar 2015 at 13:00

    Need, kes siin lubadest räägivad – kas bensiini saab kuskilt tasuta? See teeb ju sama välja, kas sõidad taksoga või paned oma autosse bensu, et terve päev mööda LINNA ringi sõita.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:12

      Vot ma ei tea jah palju eilsed käigud mulle bensiinina maksnud oleks.

      • Avatar
        Vasta keit 10. veebruar 2015 at 20:57

        Mul autol 2,5ne mootor. Endale tundub nii, et kui natukenegi kiirendust teen paigalt minnes, on paak juba pool tyhi :s Kytusele läheb kuus 100.- ja ma sõidan tglt suht vähe (poes-lapsel järel koolis). Okonoomsemat autot oleks vaja linnas sõitudeks. Linnas tasuline parkimine ju kah. Seega arvan, et sinu päev taksoga liikudes tuleb odavam.

        Aga reegel on see, et kui nina majast välja pista, siis hakkab raha kohe ka kuluma…

    • Avatar
      Vasta Kail 10. veebruar 2015 at 20:41

      No kui sa arvad, et taksod võtavad sult vaid bensiiniraha, oled küll väga naiivne.

  • Avatar
    Vasta Sandra 10. veebruar 2015 at 12:58

    Eile kulutasin 90 senti Säästu tudengieine paki peale. 🙂 Muidu tavaline poeskäik on 10-15€, tihti vähem.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:11

      mis see tudengieine on? see konserv või ?

      • Avatar
        Vasta Sandra 10. veebruar 2015 at 13:29

        Ei, see pähklite-rosinate-kuivatatud puuviljade segu, väiksed valge šokolaadi pallid ka üksikult. Aga põhiliselt erinevad pähklid ja kuivatatud puuviljade tükid. 🙂 Ma läksin eile otse koolist trenni ja jäi aega enne poest läbi karata, hea oli nosida. Mulle pähklid meeldivad!

      • Avatar
        Vasta E 10. veebruar 2015 at 13:35

        :D:D:D pähklisegu

  • Avatar
    Vasta Triin 10. veebruar 2015 at 12:48

    Ühistransport odavam poleks? 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:51

      nagu öeldud, kiire oli, ühistranspordiga oleks palju rohkem aega läinud.

  • Avatar
    Vasta Laura 10. veebruar 2015 at 12:48

    Miks sa nii tarbetult taksole kulutad. Sa pole mõelnud tõsiselt juhilubadele?
    Päriselt, kunagi pole hilja, ise olen 32 ja sain juhiload ja auto 2 kuud tagasi. Elu parim kulutatud raha – AUSALT 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:50

      No mul oli kiire, ega mul muud varianti poleks olnud – pmst hobuse võiks osta 😀

    • Avatar
      Vasta H 10. veebruar 2015 at 12:59

      Minu ema tegi juhiload, kui ta oli 45, autokoolis oli esimest korda üldse roolis 😀 Ja tegi ära! Seega tõesti – kunagi pole liiga hilja.

      Aga oma kulutuste peale väga mõelda ei taha 😀 Nt praegu käisin just lõunal – päevapraad 4 eurot. Siis tahtsin veidi maiustada ja võtsin ühe Latte ja 8 markooni – kokku 10 eurot. Seega suvaline lõuna 14 eurot 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:12

        No nii see raha läheb! Aga mul see asi, et ma kardan autoga sõita 🙁

        • Avatar
          Vasta Sandra 10. veebruar 2015 at 13:34

          Ma kartsin ka kunagi ja load tegin üsna hilja, st autokooli läksin kuu enne 18. sünnipäeva, sisuliselt oleks siis juba kätte võinud saada. 😀 Autokool oli üks rist, viletsus ja õudus kuubis, kolmveerand aastat läks lubadeni aega, aga ei kujuta elu ilma autota ette, ausalt. Ma olen nii mugavaks läinud pluss Tartus bussiliiklus on ekstra väärakas, Tallinnas on vähemalt see normaalne. Ehkki aega kulub metsikult nii või naa ühistranspordi peale. Bensiin on see kõige hullem kulutus, hetkel on see ka nii odav, nüüd küll juba tõusuteel kahjuks. Mõni aeg tagasi oli tore tankida- liitrid jooksid kiiremini kui rahanumbrid, kus seda enne nähtud. 😀 Ma ei ütleks, et auto odav lõbu on, ei, seda mitte, kui ikka täispaaki tankida ja korra ca 50€ välja käia, siis võtab ikka natuke pisara silma küll, samas siis on kolmeks nädalaks vähemalt jälle tankimine unustatud (kui just näiteks teise linna ei sõida à la 100+ km korraga). Seega ma usun, et tasuks ära, kui pidevalt taksoga uhada. 😀 Juba ammu ma täiega kaifin sõitmist ja mulle meeldib roolis olla, isegi talvel. Ma olen oma aja peremees ja vaba minemas millal ma tahan ja kuhu ma tahan. Ma ei sõltu bussiaegadest ega kellegi teise transast. 🙂