Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

magab nagu beebi…

2. märts 2015

Ei tea mina, kas Maril tuleb hambaid juurde, või siis on tal nohuga jube ebamugav olla, aga olukord on selline, et umbes nädalakese keeldub Mari magama jäämast varem kui kell 12 ja siis ärkab täitsa lambist kell 3 öösel üles.

Mul midagi selle vastu loomulikult ei ole – iga inimene võib ärgata ja magada siis kui ta seda soovib, aga Mari on lihtsalt öösiti nii-iii-iii-iii tüütu, et teinekord juurdlen ma, et kas ta on ehk kandideerinud maailma kõige tüütuima inimese auhinnale ja tal on kellegagi seal väga suureks rebimiseks läinud.

Kujutage ette, kui te ärkate öösel sääsepinina peale. Ta tuleb, piniseb sul täpselt kõrva ääres ja siis langeb sulle näkku, et su verd imeda. Kujutage nüüd ette, et see sääsk kaalub 11kg ja selle asemel, et piniseda, teeb ta madala häälega MMMMMMMMMMMM. Samuti nägu sääsk langeb ta sulle näkku, aga mitte nii tasa ja graatsiliselt, vaid lihtsalt

a) istub sulle näkku (halvimal juhul laseb puuksu ka)

b) rullib ennast üle sinu edasi tagasi, taustamuusikaks “MMMMMMMMMMM”

c) lööb sind jalga ja inimest su kõrval peaga – korraga!

d) kisub sind juustest (kui patsi ära võtad, siis nutab natuke solvunult)

e) roomab su peal ja hõõrub oma pead sulle näkku, nagu kass

Lihtsalt naksti on tal uni TÄIESTI läinud ja siis me mängime Kardoga seda mängu, et kumb enne murdub ja üritab probleemiga tegeleda. Täna Kardo võitis – ta lausa norskas malbelt, nii et peale 45 minutit peksu ja juustest tirimist, võtsin ma selle monstrumsääse kaenlasse ja tulin temaga allakorrusele.

Siin kippus mulle ka aina uni peale ja nõnda möödus kella viiene hommikutund nii:

Silmad vajuvad kinni, hakkan juba edasi nägema unenägu, kus ma sain endale KAKS koera, kellel ühest olid jalgade asemel lestad, aga see oli uhke tõuvärk. Pakkisin juba koertele asju kokku, kangutan korra silma lahti, et näha, mida Mari teeb ja ta lihtsalt ISTUB KESET SÖÖGILAUDA JA ÜRITAB KAHVLIGA NINA NOKKIDA! Rooman püsti võtan laualt kõik terariistad. Lükkan toolid laudade alla (sest Mari ei taipa neid veel välja tõmmata) ja tõmban uuesti kerra. Koerauni on kadunud, aga ma nägin nüüd, et ma olin Egiptuses rannas ja juurdlesin selle üle, kas minna ujuma. No loomulikult minna! Panin ujumisriided selga ja ÄKKI AVASTAN, ET MARI RIPUB AKNALAUALT ALLA JA HÄLISEB VAIKSELT. Kraban Mari, üritan ta endale kaissu tõmmata, et ta ka magama jääks. Hakkan juba ise jääma, kui Mari mu ripsmeid nokkima hakkab…

Nii kestis see jant selle hetkeni, kui Kardo alla tuli ja ma lõpuks inimese kombel magama jääda sain! Nüüd ma ärkasin loomulikult nohu ja üsna kehva enesetundega. Elu õied I say!

kaheksakuud                                                               Like a boss!

Igatahes, ma ei kujuta ette, mis mänge see laps mängib, aga igatahes see ei meeldi mulle. Sääsemängud jäägu päevasesse aega!

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 3. märts 2015 at 15:35

    See tõesti õige jutt, et kui ta keset ööd tõusebki, ei tohiks temaga koos kuskile teisse tuppa minna, sest see võib päris kiiresti harjumuseks saada. Öösel ikkagi ju magatakse! Ise omal ajal tegin ka alati samamoodi, et kui ta tõusis võtsin enda voodisse, aga siis ühel hetkel kui see tema tuiamine ära tüütas panin ta võrekasse tagasi, karjus/nuttis küll natuke, aga varsti jäi ikka magama.

  • Avatar
    Vasta Kaire 2. märts 2015 at 17:15

    Hea nipp on võrevoodile võre ette panna, nii et väike pätt välja ei saaks. Kui ta seal omaette joriseb, siis hakkab kiiremini igav ja saad ise rahus selja keerata. (Nii omast kogemusest lähenedes 😛 ).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. märts 2015 at 17:37

      ta võrevoodil on kõik võred ees, aga kui mul kell 4 öösel on valik a) nuttev laps võrevoodis b)tuiav laps minu voodis, siis ma valin selle viimase 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 2. märts 2015 at 14:00

    Tuttav tunne, minu probleem on ainult selles, et minu sääsk kaalub 16 kg. 🙁

  • Avatar
    Vasta kk 2. märts 2015 at 13:39

    mm, te ei tohiks tast välja teha öösel. Kui keegi temaga üles ärkab, siis ta mõtleb, et nii on okei ja ongi mänguaeg käes. Las möllab üksi seal teie vahel (kindlasti on raske peksa saada terve aja), aga kui ta näeb, et te siiski magate edasi, siis hakkab lõpuks ikka igav ja uinub uuesti. Ühes raamatus keelati isegi nutmisele reageerida enne “õiget aega” ehk siis enne ärkamise aega.

  • Avatar
    Vasta elina 2. märts 2015 at 12:01

    Oma voodis ei magagi et näkku ronib?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. märts 2015 at 17:38

      tõstsin ta enda kõrvale, kui ta ärkas

  • Avatar
    Vasta kati007 2. märts 2015 at 11:13

    Mitu päevaund ta sul muidu teeb?

  • Avatar
    Vasta Anni 2. märts 2015 at 11:01

    Hah, nii tavaline. Eelmine nädal hakkasime mehega magama sättima umbes 00.15 ja siis meil neiu(kuu noorem kui sul) arvas et nüüd oleks õige aeg üles tulla ja kella 4.30ni passida. Nii mõnus oli olla, ise kuskil suigud numbrimati peal ja ootad seda hingeõnnistust, et kuna see pärdik magama minna tahab. Igakord nagu loterii, kas 1h või 4h passimist