Lapse üles kasvatamine TESTIN JA ARVUSTAN

vankri turvavarustus

16. november 2017

Väga harjumatu on see, et kuigi on soe ja meie mõistes suvi, siis pimedaks läheb ikka maru varakult. Umbes kella 6 paiku hakkab nagu hämarduma ja siis on, plaks, pime. No see iseenesest ei ole imelik, see päikse loojumise (ja tõusmise) kiirus oleneb üsna konkreetselt sellest, kui lähedal ekvaatorile ollakse. Mis aga ON imelik, on see, et inimesi ei paista see üldse huvitavat, et poole päeva pealt pime on ja rahumeeli tuiatakse autoteedel pimedas edasi. Ma pole MITTE KELLELGI helkurit näinud.

Mõneti on see selles suhtes arusaadav, et siin on palju turiste, kes tulevad siiakanti nädalaks. Ma ei ole ühelegi puhkusereisile kunagi taibanud helkurit kaasa võtta, aga praegu on küll vahepeal hirmus vaadata neid inimesi, kes pimedas rahumeeli ringi sabistavad. Eriti hirmus on vaadata neid vankreid, millel puuduvad absoluutselt igasugused helkurid. Ringi jalutakse siin lastega aga hiliste tundideni. Kohalike jaoks on lapsed niii suur osa tavalisest elust, et isegi kui poole ööni restoranis istutakse, siis tihti tuiavad lapsed kaasa ja jooksevad omavahel ringi, kuni vanemad on valmis koju minema. Huvitaval kombel telefone ja tab’e nende laste käes mina näinud ei ole. Lõbustavad ennast niisama ringi joostes ja mängides.

Ühest küljest nagu hea, eks, aga teisest küljest ei saa ma aru, kuidas vanemad aru ei saa, et see ohtlik on. Mul on nii kahju, et ma enda helkurit kaasa tassida ei taibanud, aga kohalikest poodidest ka leidnud pole. Ma saan aru, et siin on väga kena teeületamise kultuur ja jalakäia lastakse ALATI üle, aga pimedas võiks ju mingi abivahend olla. Tunnen ennast päris lollakalt, et ma Marile ei taibanud midagi kaasa võtta.

Vähemalt ühes kohas on meil helkur ja see asub meil vankri küljes.

Ma poleks taibanud seda ise küll kaasa võtta, aga ExtraWize just enne tulekut tõi meile pimeda aja puhul kingitusteks helkureid. Lendele vankri külge sellise ja meile Kardoga sellised väiksed (nagu siin) jope külge. Ma ei tea, miks ma enda oma kaasa ei võtnud, tõesõna noh, aga Lende oma panime kohe vankri külge ja unustasime. Kuni siin ükspäev koju jalutasime ja vaatasime, et ooo, meie helkur veel helendab pimedas ka. Ma tahtsin sellest pilti ka teha, aga õues oli nii pime, et see pilt tuli üsna kehvake.

Lihtsalt kinnitatav vankrile, aga samas mõõtmetelt sobib ka tõukeratastele.

Vankrile on tegelikult variandiks veel peale kleepida helkurteipi, aga see tundub natukene keerulisem, kui lihtsalt üks selline vidin vankri külge panna. Muidugi oleneb kärust ka, et millisele sobib, millisele mitte, aga meie omale läks see kenasti peale ja mul on hea meel, et kaasa võetud sai.

Kui me ise tahame, et autojuhid meid üle tee lasevad, siis on ju hea, kui nad meid näevad ka. Eriti kuna vankrit lükkame me ju enda ees, ning enamikel on puhta süsimust vanker, mis võib autojuhile märkamatuks jääda. Seda nii Eestis, kui ka vabalt, reisil ka.

Seega minge tsekkige üle, kas teie vankril on kuskil helkureid. Mõndadel on näiteks helkuriniiti sisse õmmeldud või midagi. Aga kui pole, siis no mõelge midagi välja. Riputage näiteks tavaline helkur kuskile, kasutage helkurteipi või, miks mitte, soetakse Scootwize.

Saan kolmele teist omal valikul helkuri kinkida, mida lapsele tõukeratta või vankri külge kinnitada. Neid on valikus musta, helesinist ja ookeanisinist. Ainult helesinine on pimedas helendav variant, teised on lihtsalt tavalised helkurid, aga no kui keegi tahab midagi võimalikult… vähemärgatavat disaini suhtes, siis võib võtta näiteks musta, mis tõuksi/vankri raamiga kokku sulab ja nõnda on teda näha vaid siis, kui pime on ja ta helkima kukub. Minu meelest näevad need niisama ka ägedad välja, seega ei ole mul üldse kahju, et ta seal vankri küljes on.

Taskukohase hinnaga on ta ka (12.50€), aga nagu öeldud, kolm teist saavad selle tasuta. Selle jaoks hakka FB’is Extrawize fänniks (siin) ja jäta mulle kommentaar, et tahaksid osa võtta. Muud pole vaja midagi teha, sest juba esmaspäeval loosin võitjad, kellele valitud värv koju saadetakse 🙂

*Postitus sündis koostöös ExtraWize’iga. 

Loe ka neid postitusi!

96 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. november 2017 at 22:13

    Soovin helkurit

  • Avatar
    Vasta Jansa 19. november 2017 at 20:53

    Meie BR-le kuluks ka üks helendav ära, muidugi endale pean ka tellima, lahedad! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 19. november 2017 at 17:09

    Minul oleks ka sellist vaja,et pimedast ikka silma paistaks. Kärul on olemas küll ise riputatud helkur aga sellist poppi asja pole, soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta A 19. november 2017 at 11:47

    Panin vankrile kunagi kaks punast led tulekest ja kui nüüd pimedas jalutamas käisin taipasin et minu meelest ei tee nad vankrit väga nähtavaks seega sooviks kindlasti osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 18. november 2017 at 16:11

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 18. november 2017 at 12:18

    Soovin megavajaliku helkuri loosimises.

  • Avatar
    Vasta Kris 18. november 2017 at 09:56

    Mhm Türgis, Kreekas sama..kell 18:00 nagu öösel))
    Sooviks ka nii ägedat helkurit!

  • Avatar
    Vasta K. 17. november 2017 at 23:21

    Siin on kõik nii valgustatud, et ma pole eal selle helkuri peale mõelnud
    Iiiiiaaaal ??????
    Mulle tundub see täiega pseudoprobleemina hetkel ???

  • Avatar
    Vasta Tiiu 17. november 2017 at 22:27

    Muide,mu õde elab portugalis ja viis just enda jaki keemilisse ja unustas helkuri külge. Ja kui hakkas seal teenindaja ees seda ära võtma siis teenindaja vaatas,et mis vidin seee veel on????:D
    Aga õde rääkis,et seal ei müüüdagi helkureid:D rääkimata,et keegi kannaks helkurit:)

    Aga osaleks ka loosis;)

  • Avatar
    Vasta birgit 17. november 2017 at 22:00

    Meie mustale vankrile ideaalne!
    Osaleme loosis ja sooviksime helesinist 🙂

  • Avatar
    Vasta Katarina 17. november 2017 at 21:43

    Mis vankriga tegu on? Tundub väga mugav!

  • Avatar
    Vasta Roosi 17. november 2017 at 21:16

    Loos – igatahes, sest helesinine helkur passiks põnni vankrile hästi.

  • Avatar
    Vasta Liis 17. november 2017 at 21:12

    Abiks ikka 😉 soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Annely 17. november 2017 at 19:53

    soovin osaleda loosis (helesinine)

  • Avatar
    Vasta C 17. november 2017 at 19:29

    Võtan loosist osa

  • Avatar
    Vasta Dagmar 17. november 2017 at 18:38

    Osalen loosis

  • Avatar
    Vasta Silvia 17. november 2017 at 16:21

    Soovin loosis osaleda. Mul reeglina ikka helkur küljes, harva kui ilma mind näeb.
    Olles ise autojuht, tean kui oluline helkur on!

  • Avatar
    Vasta Anni 17. november 2017 at 15:41

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Jane 17. november 2017 at 15:19

    Helesinist sooviks

  • Avatar
    Vasta K. 17. november 2017 at 15:07

    Sooviks helendavat varianti 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 17. november 2017 at 14:17

    Eks need kõik ohud on ka tihti nö “kultuurilised” ja see, et meile tundub täiesti vastuvõetamatu pimedal ajal lasta lapsel autoteede läheduses üldse ringi joosta, liiatigi siis ilma helkurita, ei tähenda, et seal see sama ohtlik oleks. Päris vastuse saaks ilmselt auto alla jäämise statistikat võrreldes, aga võib ju vabalt olla, et neil polegi see mingil põhjusel selline probleem nagu meil (näiteks autojuhid hoolikamad, või on pimedusest hoolimata ilmastikuolud ja sh nähtavus enamasti palju paremad vms).

    Mu meelest sarnane näide on see, kuidas Inglimaal kõik lapsed käivad ka 5 kraadises ilmas ilma mütsita, tihti ilma jopeta, sallita või üldse vaid lahtiste sandaalidega. Esialgu on väga ehmatav vaadata, aga kauem teises keskkonnas olles selgub, et tegelikult ei ole nende lapsed sellepärast rohkem haiged ning ei ole neil ka enamasti külm.

    Samas ei jäetaks näiteks Lõuna-Euroopa riikides last ealeski õue (oma aeda või rõdule) magama vms (see tundub neile lausa krimiaalse hoolimatusena oma lapse suhtes) jms.

    Mu jutu point on see, et mis ühele tundub ohtlik, ei pruugi seda (vähemalt samal määral kui meil) seal kontekstis üldse olla.

    • Avatar
      Vasta k. 17. november 2017 at 14:42

      Londonis liiguvad inimesed seepärast nii õhukeselt riides, et enamus liikumist toimub maa all metroodes. Metroost metroosse 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2017 at 15:57

      Muidugi, lihtsalt jagasin oma mõtteid 🙂 Mul ju siin päris uus olla veel

  • Avatar
    Vasta Triin 17. november 2017 at 13:59

    Just eile avastasin, et emmaljunga istumisosal polegi ümberringi helkurriba nagu vankriosal oli, seega soovin ka loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 17. november 2017 at 13:34

    Mina soovin osaleda! Lapse tõukeratta külge võiks ühe panna küll.

  • Avatar
    Vasta Eliis 17. november 2017 at 13:02

    Mina osalen loosis sest helkureid pole kunagi liiga palju !!!

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. november 2017 at 12:47

    Just olen vankri helkuri otsingul ja see blogipostitus tuli nagu täpselt minu jaoks ? Kindlasti sobiks minu hallile vankrile üks helesinine pimedas helendav helkur ☺

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. november 2017 at 11:54

    Tahaksin osa võtta

  • Avatar
    Vasta Gerda 17. november 2017 at 11:23

    Soovin helesinist oma pisipoja vankrile?

  • Avatar
    Vasta Liis 17. november 2017 at 11:09

    Mina mina mina 🙂

  • Avatar
    Vasta Nele 17. november 2017 at 10:24

    Oii selline tore asi kuluks kyll vankri kylge ára ? kuna ei ela pealinnas siis õhtuti on meie kandis ikka pária kottpime .

  • Avatar
    Vasta Laura 17. november 2017 at 10:05

    Võtan loosist osa.
    Ma loll tellisin alist lambid aga kumbki ei töötanud, siiamaani mõtlen mis nüüd teha, nagu jube raske oleks, eks? 😀

  • Avatar
    Vasta Mariap 17. november 2017 at 10:05

    Marile saad osta vilkuvate tuledega papud(nagu Sketchers twinkle toes)
    Vaga hasti on pimedas naha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2017 at 12:16

      tal tegelikult on vilkuvad tossud, aga siin on rohkem sandaali ilm 😀

      • Avatar
        Vasta Mariap 17. november 2017 at 19:36

        Neil on vilkuvad sandaalid ka, vaga ilusad.

  • Avatar
    Vasta Meryt 17. november 2017 at 09:59

    Võtan loosist osa

  • Avatar
    Vasta Tuuli 17. november 2017 at 09:57

    Mina soovin ka loosis osaleda. 🙂
    Varem pole siin üheski osalenud, aga see postitus pani sügavamalt järele mõtlema, kuidas mu talvel sündival beebil vankris ohutum oleks. Ka suvehämaruses on helkur ju hea asi.
    Huvitav, kust veel mingeid kleepse või vidinaid vankri külge leiaks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2017 at 12:16

      ehituspoest äkki?

    • Avatar
      Vasta Piret 17. november 2017 at 17:52

      Karupoeg Puhhis on lahedad kleepsud vankrile.

  • Avatar
    Vasta Mariana 17. november 2017 at 09:42

    Mina sooviksin nii väga väga seda helkurit.

  • Avatar
    Vasta Kaja 17. november 2017 at 09:41

    Soovin kindlasti osaleda!

  • Avatar
    Vasta Maili 17. november 2017 at 09:37

    Soovin ikka osaleda. Mul praegu ootavad nõmedat värvi kleepsud laual. Aga kui võidan võin need tagasi sahtlisse lükata.

  • Avatar
    Vasta Anne 17. november 2017 at 09:27

    Vankrile on kleebitud mul iga võimaliku külje peale helkurid. Lisaks kui ikka pimedaga välja lähme siis panen veel rattatuled ka vankri külge vilkuma.
    Näeb välja küll nagu juudi jõulupuu aga vähemalt oleme nähtavad.
    Ja noh loosis võiks ka osaleda.

  • Avatar
    Vasta Kristina 17. november 2017 at 09:17

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Kady 17. november 2017 at 09:06

    Nägin seda helkurit müügil, aga ei tulnud ise selle peale, et seda saab ju tõuksi asemel ka vankrile kinnitada. Kindlasti väga mugav ka võrreles nööriotsas lipendava helkuriga. Sooviksin seda pimedas helendavat lapse vankrile ja võtaksin sinu jutu peale selle ka järgmisele reisile kaasa 😉

  • Avatar
    Vasta H 17. november 2017 at 09:02

    Meie vankrile sobiks must. Palun seda.

  • Avatar
    Vasta Leen 17. november 2017 at 09:01

    Soovin 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 17. november 2017 at 08:39

    Soovin osaleda loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 17. november 2017 at 08:32

    Soovin osaleda. Nii lahedad helkurid 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 17. november 2017 at 08:20

    Soovin

  • Avatar
    Vasta Gg 17. november 2017 at 08:15

    Nägin just pealt kuidas laps ülekäigurajal auto alla jäi, kui oma lapsega kooli poole lippasime. Tekkis tahtmine lapsele helkurvest kooli minekuks selga panna.
    Sinise hulkuri lisaks talle koolikoti külge küll.. Uuh, siiamaani paha…

  • Avatar
    Vasta Anne-Liis 17. november 2017 at 08:13

    Nii äge loos !! Sain just tädiks ja praegu pimedad ajad. Kingiks pisikesele nunnule vankri külge jõuludeks ???

  • Avatar
    Vasta Kati 17. november 2017 at 08:07

    Soovin osaleda loosis.

  • Avatar
    Vasta ANGELIKA 17. november 2017 at 07:51

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Janne 17. november 2017 at 07:20

    Soovin loosist osa võtta ja teedel nähtav olla ?

  • Avatar
    Vasta nimi 17. november 2017 at 07:13

    vaatan nende rippuvaid helkureid. helkur ei tohiks olla nii tugeva köie ja nii tugeva kinnitusega. ega asjata nad tavaliselt haaknõelaga kinnitatud pole.

    ohukoht on selles, et see jääb kuskile kinni. kujutage nüüd ette mõnd koolijütsi varasel hommikutunnil unisena ja see rippuv mägironijavarustuseks köis ja kinnitus jäävad…no näiteks trolli ukse vahele (see ei ole absoluutselt haruldane juhus). kui nüüd klassikaline helkur läheks lihtsalt lahti või siis nöör katki. siis selle võimsa köie ja kinnituse tõttu võib loota vaid jope rebenemist, kui seda ei juhtu, siis veab troll lapse lihtsalt kaasa (meie trollijuhte arvestades).

    • Avatar
      Vasta K. 17. november 2017 at 09:37

      Kusjuures väga õige tähelepanek! Ma olen ise oma ‘köiega’ bussis kahe istme vahele kinni jäänud, lihtsalt ehmatab veidi ära, kui kohe püsti ei saa. Seepärast riputasin sellesama helkuri kõrgemale, koti külge nagu reklaampildil ja köis tuleb hästi lühikeseks teha.
      Lastele on need helkurloomad väga head, ei jää kuskile kinni ja mingit nööri ei ole. Saab osta (nt postkontorist) ja minu laps sai politseilt, kui see koolis käis ohutusest rääkimas.
      Helureid pole tõesti kuskil mujal maailmas silmanud, soojale maale minnes vist viimane asi, mille kaasavõtmisele mõtleksin 😉 Äkki seal tekib liiklusohtlik olukord hoopis, et autojuht jääb jõllitama, et mis hiiglaslik ööliblikas vankri küljes istub 🙂

      Kui loosimiseks läheb, panustaksin sinisele (mees keeldub tavalisi helkureid kandmast, see on rohkem tema maitse järgi).

    • Avatar
      Vasta Sander 17. november 2017 at 15:19

      Olen ExtraWize tootedisainer ning tundsin, et pean siinkohal kindlasti vastama, toomaks selgust antud teemasse. Tähelepanek ja mure konkreetse teema osas on mõistetav, sest tootele peale vaadates võib tõesti jääda mulje, et kuidas nüüd selline tugev karabiin ja nöör siis ohutult käituksid näiteks olukorras kui helkur juhtub tõesti mõne ukse vahele kinni jääma. Kergitan siinkohal natuke nn. “saladuse loori” ning ütlen, et väga paljudel toodetel mistahes valdkonnast on sisse disainitud erinevad ohutusfunktsioonid mis tavainimesele nähtamatud on ning muutuvad ilmsiks alles siis kui tekib reaalne ohuolukord.
      Nii on ka ExtraWize rippuvate helkurite (CityDisk ja GloDisk) puhul. Nimelt on nende toodete silikoonosa kamber (koht kuhu nöör kinnitub) disainitud selliselt et ohuolukorras, mil nöörile langeb tugevam/järsem jõud, annab silikoonkamber järele ning vabastab nööri. Sellega on välistatud oht, et näiteks ühissõiduk või auto inimese endaga õnnetuse korral kaasa veaks.
      Disainerite kohus on ikkagi alati luua tooteid mis muuseas ei kujutaks endast kasutajale ohtu 😉

      • Avatar
        Vasta K. 17. november 2017 at 17:18

        Aitäh selgituse eest 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. november 2017 at 07:11

    Soovin loosis osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Marina 17. november 2017 at 06:31

    Soovime osaleda

  • Avatar
    Vasta Ingrid M 17. november 2017 at 06:30

    Soovin osaledaa ?

  • Avatar
    Vasta Maret 17. november 2017 at 06:08

    Soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Kerlin 17. november 2017 at 05:22

    Sooviksin helesinist helkurit

  • Avatar
    Vasta A4 17. november 2017 at 02:16

    Detsembris hiljemalt läheb käru kasutusse ja juba läheb varakult pimedaks. Sooviksime ka osa võtta. Kui ei võida on plaanis tules kylge panna. Eelmisega olid ka kärul tulukesed kyljes

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. november 2017 at 01:57

    Osalen!! Väga oleks vaja!

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. november 2017 at 00:44

    Vãga tahaksin seda oma poja scootri külge ??

  • Avatar
    Vasta Sallaanš 17. november 2017 at 00:31

    oi osalen, nii mega asi mida loosida 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 17. november 2017 at 00:01

    Mul käru mineeritud led tuledega, aga helendav helkur sobiks sinna juurde kohe hästi! 🙂

  • Avatar
    Vasta Radne 16. november 2017 at 23:59

    Osalen loosis 😉

  • Avatar
    Vasta Karet 16. november 2017 at 23:54

    Osalen loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta jj 16. november 2017 at 23:53

    Kullakene, mujal ei olegi ju helkureid 🙂 Helkur on ikkagi väga Eesti-Soome asi.

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. november 2017 at 23:50

    Soovin osaleda. Värviks valiksin sinise ?

  • Avatar
    Vasta M. 16. november 2017 at 23:43

    Mina käin igal õhtul oma kuttidega Mustamäe vahel jalutamas. Mina kõnnin, nemad tõuksivad. Kuna nad on juba suured (7 ja 9), ei püsi nad minu kõrval ka. Mul oleks jube hea meel, kui saaksin ühelegi tõuksile sellise külge, siis ei peaks kogu aeg muretsema, kas autojuht neid ikka nägi…

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. november 2017 at 23:36

    Meie lapse vankril on õelt näpatud Pipi kujuline helkur ja ta juba ammuilma tahab seda tagasi 🙂 Kui võidaks, olekski korralik vahetus tehtud ja õde ka nähtaval 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 16. november 2017 at 23:33

    Meie kärule sobiks see helkur imehästi ? Praegu pole helkurit kärul, aga pole ka veel pimeda peale jäänud jalutamisega õnneks! Edaspidi võiks muidugi selleks võimaluseks valmis olla, seega panen miski helkuri külge ja osalen ka loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirru 16. november 2017 at 23:30

    Täna just jalutasin lapsega õhtul õues ja üks tänav oli eriti pime. Siis mõtlesin küll, et ma rumal inimene ei taibanud endale helkurit külge riputada (olin musta mantliga). Kärule tegin ka tiiru peale ja polnud helkuri juppigi. Mõtlesin helkurribade peale, aga see helendav helkur oleks kõige parem variant. ?

  • Avatar
    Vasta J 16. november 2017 at 23:28

    Me oleme Tenerifel kuu aega ja peame samuti tunnistama, et helkurit me kaasa ei võtnud vankrile. Seda oleks hädasti meil vaja, kuna õhtud pimedad. Palun helesinine helkur meile!

  • Avatar
    Vasta Heleriin 16. november 2017 at 23:23

    Soovin osaleda, meeldiks helesinine helendav variant vankrile 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 16. november 2017 at 23:19

    Soovin osa võtta, helesinine oleks lahe. Eelmisele vankrile sai küll helkurkleepsud külge panna aga nüüd jalutuskärul polegi. Väga õige teemaalgatus.

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. november 2017 at 23:15

    osalen 🙂

  • Avatar
    Vasta Lisanne 16. november 2017 at 23:15

    Just täna vaatasin, et meie vankril on nii väike helkurriba, et on vaja juurde mingi helkurijulla. Nii täpselt tuli see postitus kuidagi!! Meie valiksime ookeanisinise! 🙂

  • Avatar
    Vasta Janeli 16. november 2017 at 23:09

    Osalen

  • Avatar
    Vasta Tyy 16. november 2017 at 23:07

    Aga helkur ongi mujal tundmatu vidin. Nii samuti naelkummid jne. Isegi kui ka neil oleks seda hädasti vaja puudub teadlikkus ja riiklik poliitika seaduse nõuded.
    Helkurit tuntakse enamasti põjamaades. Kui Eestis on pimedal teel helkuri kandmine suisa kohustuslik ja selle helkleva eseme palitu või koti külge riputamine väga tavapärane, siis meie naaberriigid Läti-Leedu, aga ka meile paljuski eeskujuks olev Saksamaa ei tea sellest vajalikust esemest suurt midagi. Meist lõuna poole jäävatesse riikides võib pälvida tänaval tähelepanu jope küljes rippuva helkuriga – tullakse ligi ja osutatakse jope küljest «kukkuma» hakkavale esemele või päritakse, mis asi see on. Ometigi ei ole näiteks Läti või Saksamaa talved valgemad kui Eesti omad.

  • Avatar
    Vasta A. 16. november 2017 at 23:00

    Pean ka tunnistama, vankril helkurit pole. Aga kohe homme parandan vea ja nuputan kasvõi tavalise helkuri sinna. Ja kui loosiõnn naeratab siis No ega küll küllale liiga ei tee. Ikkagi rohkem nähtav.

  • Avatar
    Vasta Merili 16. november 2017 at 22:58

    Vankrile kuluks üks helkur ära küll, valiksin musta värvi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 16. november 2017 at 22:57

    Soovin väga osa võtta loosist :).
    Ja tänud hea postituse eest, mul ongi vaja soetada neid heljureid rohkem ja nyyd tean kust shopata.

  • Avatar
    Vasta Triin 16. november 2017 at 22:54

    Hea tähelepanek. Võtan ka enda ja vankri helkivamaks muutmise kindlasti ette (kuigi vankril hulkurid täitsa olemas).

  • Avatar
    Vasta MarianneL 16. november 2017 at 22:52

    Võtan loosist osa. Minu beebigrupp lasi helkurid teha, aga laps tõmbab selle igal võimalusel vankri küljest ära. Peabki taas üles otsima, enda helkuri ka.

  • Avatar
    Vasta Kairit 16. november 2017 at 22:52

    Soovin osa võtta.

  • Avatar
    Vasta A. 16. november 2017 at 22:51

    Soovin loosis osaleda. Meil kipuvad kõik helkurid ära kaduma. Ehk see välja loositav ei kao 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 16. november 2017 at 22:51

    Meil läheks seda pimedas helendavat helkurit küll vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 16. november 2017 at 22:51

    Pole selliseid näinudki, niiet kindlasti soovin loosist osa võtta 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelika 16. november 2017 at 22:50

    Sooviks võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 16. november 2017 at 22:50

    Osalen 🙂