KARDO KODU LAPSED

kodune isa?

6. märts 2015

Teate, mis mu suur soov on? Et ma teeniksin nii palju raha, et Kardo saaks mitte tööl käia, vaid hoopis kodus istuda. Mõelda vaid, kui tore see oleks. Mari ei peaks hoius olema, Kardo saaks kogu aeg Mariga koos olla, aeda ilusaks kõpitseda ja teha neid asju, mida ikka inimesed teevad, et kodu korras ja kena oleks.

Eile just rääkisime sellest ja Kardo ütles, et vot see oleks lahe küll, minu meelest oleks see ka täitsa tore, sest tegelikkuses käib ju isa iga päev tööl ja laps saab temaga tunduvalt vähem aega veeta, kui emaga, kellega ta poolteist aastat koos kodus istunud on.

Mingi hetk arutasime Kardoga teise lapse juttu ja Kardo ütles mulle, et enne kui meie elud mingit moodi muutnud ei ole, siis tema teist last saada ei taha, sest tal on raske juba selle esimesegagi normaalselt ja PIISAVALT aega koos veeta, sest 9-6ni on ta tööl. Töölt tulles on Maril paar head tundi, siis tuleb juba uni peale, ta on viril ja ongi magamaminekuaeg.

See muidugi ei tähenda, et Kardo hommepäev töölt ära tuleks ja mina teist last valmis vorpima hakkaks, need kõik on lihtsalt mõtted. Aga ma kujutan ette, et selline korraldus meie perele sobiks väga hästi. Nagu te vist aru saanud olete, siis ei ole mina just ideaalne koduperenaine – Kardo on selles minust kindlasti palju parem, eriti kui tal terve päev aega oleks. Erinevalt minust ei pea tema vajalikuks sada tundi päevas arvutis istuda, nõnda, et pesu pesemata ja tuba seaheina täis 😀

Ma kujutan ette, et paljude naiste jaoks oleks see mõeldamatu, et mees hoopis koju jääks ja naise “kulul” elaks, aga Kardo on nii hea mees, et ma hea meelega laseks tal kodus olla, kui tema seda parasjagu tahab ja ise käia tööl. See on see, milles mina hea olen ja mida mina teha tahan. Muuseas ongi mul sel esmaspäeval esimene tööpäev, ehk siis täna on minu viimane VABA REEDE. Eks ma siis naudin seda täiel rinnal…

Muidugi ega see nii lihtne pole, et mina muudkui tahan ja nõnda olema saab. Ma ikka veel ei teeni nii palju, et ma saaksin rahulikult Kardo koduseks isaks jätta. Paha lugu on ka see, et erinevalt minust, ei oska Kardo teha ühtegi asja KODUST. No ta ei oska kirjutada või tõlkida või…Ma ei teagi mida inimesed veel kodus teha saavad. Kardo on ju tegelikult aednikuks õppinud ja see pole just eriline “teen kodus lapse kõrval” tehtav amet. Aga mõned ideed meil on, eks näis, mis tulevik toob.

Kallid lugejad, kas teie oleksite nõus sellega, et mees jääb koju ja teie lähete tööle? Või tahaksite just ise võimalikult kaua kodus olla?

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. märts 2015 at 11:03

    I must say – sa oled geenius! Miks ma ise kunagi selle peale tulnud pole.. ega see reaalne pole, ei suuda ma sellist tööd leida kus minule sellist palka makstaks et ma ise meie pere ülal hoiaks, aga see oleks lahe!

  • Avatar
    Vasta ka töötav emme 6. märts 2015 at 21:23

    Minu lapsuke jäi isaga koju kui ta oli 1a1k. Väga ilusti saavad hakkama, laps rõõmus ja isa rõõmus. Ma arvan, et see on tegelikult igale isale vajalik – kasvõi kuu aega veeta “ema kingades”. Tegelikult kaa tuttavaks saada oma lapsega, näha kui palju tegemist tegelikult kodus on, samas taluda seda metsikut rutiini ja hiljem tööle tagasi minnes sellest ka rõõmu tunda 🙂

  • Avatar
    Vasta Elen 6. märts 2015 at 20:08

    Meil oli nii et peale teist last jäi umbes 6 kuuks mees hoopis koduseks. Ehk siis läksin tööle kui teine laps oli aastaseks alles saamas. Rahaliselt oli nii meile soodsam kui tema jäi lapsehooldus puhkusele. Mul selline töö et vara hommikul lähen ja õhtul tagasi, töö graafiku alusel. Nii meile sobis väga hästi..

  • Avatar
    Vasta Kaidi 6. märts 2015 at 19:33

    Armsad mõtted Sul 🙂 !
    Meie Peres õnneks samad mõtted mu
    Abikaasa peas :p.
    Aga jahh,Kardol vedanud Sinuga!

  • Avatar
    Vasta Karin 6. märts 2015 at 13:38

    Minul on nii, sest mehel sai välismaal töötamisest villand ja tahtis pere juures olla. Tulemuseks peale poolt aastat on see, et mu aastane oskab öelda issi ja mind püüab nimepidi kõnetada ning kodus on närviline mees, kes tunneb, et on kasutu. Esimene kuu aega oli muidugi väga mõnus. Süüa ta mul paraku eriti ei tee

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 13:50

      Nojah, see on muidugi omaette asi. Mul ekspeika ka oli kodus kui ma tööl käisin ja tulemuseks oli ka väga närviline ja pingeline olukord kodus. Siiski tean, et praegu oleks olukord teine 🙂

      • Avatar
        Vasta Karin 6. märts 2015 at 14:02

        Nojah, eks see oleneb mehest. Minu mehel on raske minult raha võtta ja ülalpeetav olla, aga ta on ka juba mõne aasta pärast 40 ,noorematel vbla ei ole mehe rollist selline isane nägemus..

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 14:13

          No ülalpeetavaks loeks ma siiski inimest, kes mitte kui midagi ei tee. Kui inimene ikka last hoiab ja kodu/aeda/maja hooldab, siis pole see niisama tühja passimine 🙂

  • Avatar
    Vasta kaisaaa 6. märts 2015 at 13:20

    kui palju sa siis teenima peaks, et mees koju saaks jääda?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 13:31

      eeem… kaks tonni? siis juba sobiks

      • Avatar
        Vasta kaisaaa 6. märts 2015 at 15:08

        usu mind, siis kui sa teenid 2k, siis tundub see ka vähe. kulutused ikka suurenevad. ma mõtlen et võiks ikka veeeeeel rohkem teenida, sest kuidagi väheks jääb. seega süües kasvab isu.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 18:55

          No kui ma raha Kardo kätte annaks, siis jätkuks kindlasti. Mina olen kulutaja 😀

  • Avatar
    Vasta Glacier 6. märts 2015 at 12:54

    Meil jäi lapse isa vanemapuhkusele koju, kui laps oli 1a4k – ehk siis sai olla kodus juuni-juuli-august. Just selle mõttega, et millal tal veel on võimalik täis palga eest suve 3k kodus olla ja lapsega aega veeta. Mina läksin tagasi täiskohaga tööle (kuna poole kohaga töötades oleks enivei tulnud ära teha kogu töö, aga palk oleks olnud poole väiksem:) – aga ma ei virise, sest mulle päriselt meeldib ka mu töö). Isa harjutas lapse ka hoidu käima (mu närvid ei oleks vastu pidanud) ja alates septembrist oli laps täiskohaga hoius ja meie mõlemad tööl. See lahendus sobis kenasti kõigile – ja lapsele hullult meeldib hoius.

  • Avatar
    Vasta helen 6. märts 2015 at 12:51

    Ma läksin tööle kui laps sai aastaseks..mees tahtis väga ise koju jääda 🙂 algul oli imelik minna küll..olin ikka mõttes arvestanud et paar aastat kodus …aga tore oli lõpuks et saan eemale ja olla täiskasvanute seltskonnas 🙂 mul on muidugi graafikuga töö…12-tunnised vahetused päeval ja öösel…et siis vabu päevi oli arvuliselt rohkem 🙂 mehel on teine tööalane tegevus ka olemas, millega sai tegeleda kui ma kodus olin…nüüd tal oma firma ja ehk ei pea tööle tagasi minemagi 🙂

  • Avatar
    Vasta mari 6. märts 2015 at 12:23

    Aiakujundusi ja konsultatsioone saab vabalt kodust teha. Või luua oma internetipõhine aiakujunduskeskkond.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 12:24

      Kes sellist uhket teenust ikka telliks 😀

  • Avatar
    Vasta Pia 6. märts 2015 at 12:23

    Jah, olen nõus, minu mees oligi mõlema lapsega pool vanemapalga ajast kodus ja nüüd töötab väiksema koormusega, just sellepärast et tahab lastega rohkem aega koos veeta. Päris koduseks jääda ta ei taha (nagu ka mina mitte). Sellepärast sobib meile see variant, et mõlemad töötame väiksema koormusega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 12:24

      Muidugi see oleks ka väga super lahendus, kui ta saaks nt poole kohaga töötada, selle variandi peale ei olegi mõelnud :))

      • Avatar
        Vasta Pia 6. märts 2015 at 12:26

        Pool kohta meil rahaliselt ei vea välja kahjuks, aga kummalgi kolmveerand jätkub küll äraelamiseks. Õnneks tööandja võimaldab seda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. märts 2015 at 12:28

          No kui Kardo teeniks pool enda praegusest palgast, oleks meile täitsa sobiv küll.

  • Avatar
    Vasta Madli 6. märts 2015 at 12:22

    Ma olen ammu sama asja mõelnud, et see oleks mu ideaalne elukorraldus. Ma ise ei suuda kodus olla kauem, kui hädasti peab ja samas mu mehele see just meeldiks 🙂 Peaksin mingi superhea töö leidma vaid.