SÖÖK

pühapäevane jäätisetegu

19. aprill 2015


valmaSel nädalal sain endale Apelsini poest (LINK) kingituseks ja teile näitamiseks lausa kaks komplekti ultralahedaid asju. Üks komplekt oli pitsa valmistamiseks, teine “mahlapulkade” tegemiseks. Kuna pitsategu hakkab alles õhtul, siis mis oleks mõnusaim magustoit pühapäeva hommikusse kui üks smuutine jäätis?

Te kindlasti mõtlete, et mis see mahlapulga tegemine nüüd nii uudset ja põnevat ikka olla saab. Ma mõtlesin ise poes samamoodi, kui juhataja nende “uudistoodet” mulle tutvustas. Isegi mul on kodus mingi plastikvormide komplekt, millega saab sügavkülmas mahlapulkasid teha. Mina ei räägi täna üldse nendest, vaid Zokust.

img7c-3236672

Zoku on siis selline lahe uudistoode, et see valge alus või põhi, seda pead sa hoidma sügavkülmas. Enne esimest kasutamist peab ta seal ennast kosutama u 24h. Võlu seisneb selles, et seal kastikese sees on kiirkülmutav vedelik, seega saad sa oma jätsi valmis teha umbes 10 minutiga. Eriti lahe on veel see, et sellega on tegelikult võimalik igasuguseid lahedaid mustreid ja kujundeid sisse teha. Sellepärast ma mõtlengi, et see on lapsevanemale suisa ideaalne: jäts saab kiiresti valmis (lapsed ju ei hiilga kannatusega) ja lisaks saab kenasti lapsega koos just talle meeldiva jäätise valmistada. Sinna sisse võib valada kõike, alates suvalisest poe pakimahlast, kui näiteks puuviljatükkidega smuutini, mis versiooni meiegi täna hommikul kasutasime. Variante ja ideid leiab netist küll ja veel. Näitan teile oma lemmikuid:

zokuquickpop-1022287

zoku4-7563545

Minu oma küll üldse selline välja ei näinud, aga kuna see oli mu esimene kord, siis võid kindel olla, et harjutamine mind meistriks teeb ja paari aasta pärast saab ka Mari sellega ise hakkama, sest seda vidinat on tõesti lihtne kasutada: võtad masina sügavkülmast, valad sisse, mida heaks arvad, ootad 10 min ja tõmbad maiuse välja.

Aus olles, siis mina seda pulka kohe sealt kätte ei saanud, pidin Kardo appi paluma. Ma olin seda vähe valesti teinud, et ma toppis otsa mustikaid ja seeõttu ei saanud pulka piisavalt sügavale suruda, et teda sealt kergemini välja saada. Seega trikk teile – pange enne pulk sisse ja siis hakake alles kaunistama (kui otsa tahate midagi panna. kui äärtesse, siis jääb pulk enivei ette).

jäts

Loomulikult võid sina oma jäätise sisse ükskõik, mida panna. Mina panin täna neid asju, mis mul kodus juba olemas olid ja kohe varnast võtta sai. mustikad

Mari otsustas enne jäätise valmimist esimest korda külmutatud mustikaid mekkida. Olid teised sellised külmad ja kahtlased, aga ega ometi see ei tähenda, et söömise lõpetama peaks. Mari on üldse selline naljakas laps, et ta sööb absoluutselt kõike, va tavalist kohupiima. Miskipärast see ei meki talle üldse, aga nt sinimerekarpe vitsutab kahe käega.

jats

Kuna see oli esimene kord kui Marike jäätise pihku sai, siis ega ta seda väga hinnata osanud. Külm, imelik ja natukene märg asi. Paar korda limpsas keelega, aga siis viskas diivani kõrvale maha. Kui ise käes hoida, siis väheke mekkis küll. Meile Kardoga igatahes maitses. Kunagi vähemalt müüdi poodides vahvli sees banaanijäätist, mis mulle väga maitses. Enda tehtu on küll vähemalt 100x parem!

Suvi on ju tulemas, seega, kes ise suured jäätisesõbrad, või kellel mudilased kodus kasvamas – teile soovitan seda väga. Variante jäätiseteoks on ju nii palju: mahlaga, smuutiga, värskelt pressitud mahlaga, vahukoore ja kondentspiima segu (tuleb selline eskimojäätise moodi tulemus), jäätee mahlapulgad ja mida kõike veel sa ise endale ette kujutada suudad, saab selle masinaga valmis teha.

Minu meelest on see kindlasti ka lahe kingitus suurele jäätisefännile või pisiperega sõbrannale. Hind on sellel masinal Apelsini poes natukene üle 30 euro. Tundub küll krõbe hind, kui võrrelda seda kaheeuroste plastikust mahlapulgavalmistajatega, kuid tegelikult saad sa seda ju kasutada aastaid ja aastaid. Lisaks siis tore meisterdus lapsega ja kiirus maksab ju kah midagi.

Ma luban, et ma edaspidi proovin natukene värvilisemat kraami meisterdada, aga siis tuleb natukene soojemaid aegu oodata, sest tänane mahlapulk tekitas mulle küll külmavärinad ja nüüd ma natukene lõdisen pleedi all. Suvi, kus sa ometi oled?!

Ps! Kui sa hoidad silma peal Apelsini Facebooki lehel, siis ma väikse vihjena ütlen, et üks säärane masin pannakse seal varsti loosi kah! (LINK) Kellel aga vähegi võimalik ja Järve keskuse kanti asja, soovitan Apelsinist läbi hüpata. Eriti siis, kui kokkamismaailm sulle põnev tundub, sest seal on tõesti KÕIKE ja lisaks veel asju, mille olemasolust sa isegi teadlik ei olnud. Eks ma ajapikku lahedamaid leide näitan teile siin blogis ka, aga nagu öeldakse – oma silm on kuningas.

Mis te säärasest imevigurist arvate? 

zoku_popsicle_mold-9118500

 Zoku is an awesome advention to make ice cream. It only takes like 10 minutes to get ready, so I guess its the perfect item to have at home during summer. Especially if you have toddlers who like to make stuff with parents, who like ice cream and who doesn’t like to wait a whole night for the popsicle to get ready. 

My baby is way to small to make stuff with me, but she still gave me a “helping hand” by grabbing everything I was trying to use. Ah those kids nowadays…

Anyway, next time I will try my best to make something more colourful, but today I had to make best of what I got. And what I got was a delicious banana and apple smoothie-popsicle. Yumm!

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Johanna 19. aprill 2015 at 13:38

    Oot…. kuidas sellel mustreid tehaksegi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2015 at 13:50

      Laod õhukesed viilud äärtesse. Või kui triipe tahad, siis valad iga paari minta tagant uue kihi.

  • Avatar
    Vasta käts 19. aprill 2015 at 13:08

    Sooviks hinda teada 🙂 ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2015 at 13:12

      Hind ju postituses kirjas – umbes 30 eurot.

  • Avatar
    Vasta kadi 19. aprill 2015 at 11:22

    Tahan *

  • Avatar
    Vasta kadi 19. aprill 2015 at 11:21

    Rahan kaaaa. Kas pärnust ka seda saaaab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2015 at 11:26

      Pärnus kahjuks Apelsini poodi pole – on Rakveres ja Tallinnas. Kindlasti on sul Tallinnas mõni sõbranna, kes saaks sulle selle
      Tallinnast teele saata :)?