TESTIN JA ARVUSTAN

mina ja nutikell päev #1

21. detsember 2015

Kes mu Instagrammi jälgijad on, peaksid teadma, et mõned päevad tagasi sain ma Käekellad.ee käest endale testimiseks nende kõige uuema kauba – Guess Connect nutikella. Valida sain lausa kahe kella vahel, sinise ja valge. Mina võtsin valge.

guess-connect-smartwatch-2049295

Esimene mõte oli kindlasti see, et kammoon, see ei ole ju nutikell, vaid harilik uhke Guessi kell. Natukene lähemal uurimisel sain aru, et väike must ruudukene kellaplaadil ongi mu “nuti” osa kellast. Mis muud, kui panin kella kenasti juhtmega arvuti taha ja seal ta oli nii kaua, kuni roheline tuluke põlema läks. Oligi kasutamiseks valmis. Ma olin ikka väga hämmingus, et üks nutikell nii ilus olla võib, ma arvasin, et nad on kõik suured ja mehelikud nuppudega masinad. Aga eksisin.

Nagu te ehk teate, ei ole ma üldse eriline tehnikafänn. Ma ei oska pea kunagi uusi tehnikavidinaid kasutada ja ilmselt olin ma oma sõprusringkonnast viimane, kes endale nutitelefonigi ostis. Nutikell tundus veel raskem asi, mida kasutada, aga kuna ma olin lubanud, siis avasin juhendi ja kukkusin selle järgi talitama. Ausalt polnudki nii tuumateadus, kui ma esiti arvasin.

Kõigepealt oli mul vaja telefoni tõmmata Guess Connect app ja kell ning telefon omavahel ühendada. Seda tegi kell lausa oma teadmistega, mul jäi üle ainult telefonil OK vajutada ja ühendunud nad olidki. Kohemaid hakkas kell mu käel vibreerima. Seda teeb ta siis nende asjade peale, mille kohta ma üldse teavitust soovin. Ma piirdusin SMSi, e-maili ja kõne teavitusega.

Te ei kujuta ette kui kohutavalt halb telefonile vastaja ma muidu olen. Mitte kunagi ma telefoni ei kuule ega vastu ei võta. Olgem ausad, enamuse ajast on mu telefon ka hääletu peal. Kell aga hakkab kohe käe peal õrnalt vibreerima, kui kõne sisse tuleb, seega on teada, et vaja on telefoni otsima minna.

Kui mu telefon esimest korda siis helistas, tundsin ma ennast nagu ma räägiks Kitt’iga Night Rider’i sarjast. Nimelt tuleb telefoniekraanile alguses väike valik, et kas soovin kõnele vastata kellaga või telefoniga. Kui ma valikut ei tee, suunatakse kõne automaatselt kellale. Päris naljakas on niimoodi kellegagi vestelda, aga selles suhtes tõesti mugav, et kui peangi kiirelt vastama ja ei leia telefoni, siis räägitud saab ikka.

Privaatseid kõnesid niimoodi loomulikult teha ei saa, aga kui oled 100% kindel, et helistaja sulle oma hingesaladusi lobisema ei hakka, siis on huvitav jälgida ka teiste inimeste reaktsioone, kui sa lihtsalt ühel hetkel hakkad oma kellaga juttu puhuma. Seda enam, et kell ei näe sugugi selline välja, et temas mingi “nutiosa” kuskil peidus oleks. Ilus, daamilik ja armas, aga vaat, kui nutikas.

Eks ma nüüd lähipäeval vaatan, et mismoodi see vastamine selle kellaga käib, aga esmamulje on küll superlahe. Rohkem infot leiate loomulikult Käekellad.ee kodulehelt SIIT!

Nagu lubatud, loosin ka välja ühe õnneliku võitja, kes endale ühe 100€ käekella välja valida sai. Seekord osutas fortuuna just sellise kommentaari jätnud inimesele:

http://www.kaekellad.ee/brand/festina/naiste-kaekell-festina-f16513-3/

Juhul kui mina peaksin võitma kingiksin käekella oma emale. Aastaid tagasi kui olin teismeline,
siis saatis ema mu poodi ja andis mulle oma käekella kaasa. Ma isegi ei mäleta miks ma tookord ei
pannud käekella randmele vaid toppisin taskusse. Igaljuhul selle kella ma kuidagi ära kaotasin.
Käisin veel mitu nädalat otsimas ja poemüüjalt küsimas, aga ei midagi. Olen siiani seda väga
kahetsenud, sest nägin kui õnnetuks see mu ema tegi. ( tol ajal elasime üpris vaeselt ja seetõttu ei
saanud ta endale ka uut kella osta. ) Sellist kella pole ma enam kusagil müügil näinud –
sellesmõttes oli see eriline, et see oli üleskeeratav käekell (tänapäeval on kõik patareidega),
Praegu kannab ta ühte odavat turult ostetud käekella, kuigi ta vääriks ainult parimat. ( kahju
ainult, et ma ei ole suutnud talle seda pakkuda…)

Kallis Pille, kirjuta mulle ja ma viin sind su kellaga kokku! Teiste auhindade võitjad muude looside kohta saate teada Malluka Facebooki lehelt 🙂

Loe ka neid postitusi!

4 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaia 22. detsember 2015 at 00:06

    Võidetud kell läks õigesse kohta (y)

  • Avatar
    Vasta Bino 21. detsember 2015 at 23:00

    Tee video, et kuidas kellast seda häält kuulda on jne 😀 palun

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. detsember 2015 at 11:05

      ok 😀

  • Avatar
    Vasta i. 21. detsember 2015 at 21:23

    *Knight Rider