AVALDAN ARVAMUST

blogimisest, blogilugejatest, kommentaaridest

2. mai 2016

Eile sattusin kommentaariumis vestlema ühe kommentaatoriga, kes minu jaoks on muidu täitsa võõras inimene. Lausa nii võõras, et ma ei tea isegi mitte tema pärisnime, aga kuna ta kogu aeg on sama nime alt sõna võtnud, siis siiski nagu tuttav kuju. Ja kuidagi läks teema sellele, et kui ta omal ajal mu blogis kommentaariumis sõna võttis, siis tegi ta seda vaid juhul, kui midagi ei meeldinud. Siis kui midagi meeldis, siis oli vait nagu sukk. Seega jäigi mulle mulje, et ega ma sellele inimesele väga vist ei meeldi, sest noh, kuidagi olid silma jäänud need mõrudamaitselised kommentaarid.

Ühel hetkel aga märkasin, et sama inimese kommentaarid olid sõbralikud ja toredad. Ma isegi korraks arvasin, et äkki on tegu kellegagi, kes endale sama hüüdnime võtnud on, aga tegelikult selgus, et see on sama inimene, aga ta otsustas lihtsalt, et läheneb elule positiivsemalt, kui ta varasemalt teinud oli. Selle üle oli mul vaid hea meel, sest otseloomulikult eelistan ma sõbralikke kommentaare kui neid, mis mu vigadele ja puudujääkidele osutavad. Ma usun, et see on igaühel nii, mitte ainult minul.

Mul on endal ka nii olnud, aga mitte kommenteerimisega, vaid blogimisega. Et ma jumala tihti võtsin sõna siis, kui mulle midagi ei meeldinud vs need korrad, kus meeldis. Sest tundus kuidagi tarbetu öelda, et midagi meeldib, sest palju põnevam on kirjutada millesti mitte nii positiivsest.

Ma teadlikult tegelikult mingit sellist otsust vastu pole võtnud, et kas ma nüüd olen kuidagi jube palju positiivsem või mitte, aga ajaga on mingisugused muutused siin blogimises muidugi olnud. Mitte muidugi 100%, sest ma ikka aeg ajalt võitlen enda kärsitusega ja sellega, et ma peaksin mõtlema, enne kui ütlen. Aga no kui ma vaatan oma blogi kasvõi paar aastat tagasi, siis ma vahepeal avastan küll mingeid asju, mille kohta mõtlen praegu, et issand jumal, päriselt ka olen niimoodi kirjutanud või.

Kui ma seda küsimused-vastused videot tegin, siis tuli mulle seal üks küsimus, et kas ma mõnikord kahetsen neid asju, mida ma kirja olen pannud. Vastuseks sellele, siis jah, kindlasti olen. Samas ma ei arva, et ma ehk oleks pidanud alati kirjutamata jätma, aga sõnastus ja toon oleks võinud ehk teised olla. Kirjutades on üldse raske sellist asja nagu “toon” selgeks teha, sest igaüks loeb iga teksti täpselt nii, nagu ta hoiak minu suhtes on. Seega võin ma kirjutada: “Püha jumal, mul oli eile selline tunne, et ma teibin Marile riided selga, või jooksen kodust ära, sest ma ei jõudnud neid kordi isegi kokku lugeda, mil Mari oma riided a) ära võttis ja ära peitis, b) märjaks tegi, c) millegiga kokku määris.” See muuseas juhtus päriselt, aga ma olen kindel, et kuigi enamik loevadki sellest välja, et Mari oli eile üsna jonnakas meeleolus, siis loeb mõni ikka välja, et ma olen lapsevihkaja, kes tahab talle riideid selga teipida või oma perekonna hüljata.

a0ea7417-2804074

Aga eks ma OLEN ka positiivsem kui mõndadel teistel hetkedel. Pole vist raske arvata, miks. Reaalselt kui keegi küsiks, et mis mul õnnest puudu on, siis … ma tahtsin praegu kirjutada suure hurraaga, et mul ei tule mitte midagi pähe, aga siis meenus, et meil on ikka uut väravat vaja, maja ära soojustada ja pikas perspektiivis tahaksin ma teisele korrusele rõdu ka. Aga no see on unistamine juba, õnnelik olen ma ka nendeta. ERITI õnnelik oleksin ma siis, kui need asjad olemas oleks. Olles reaalsed, siis ma elame siin majas veel miljoneid aastaid, seega on meil tegelikult aega maa ja ilm see maja ja aed ja VÄRAV üles tuunida. Kõike siin ilmas ei saa kohe, kuigi ma tahaks. Tüüpiline naine – tahan! Kohe!

Kuna lihtsalt praegu ei saa, siis ma tunnen rõõmu asjadest, mida ma saan. Näiteks ma sain Marile mängumaja, kus on kiik ja liumägi ja kahekorruseline maja ja… See on ju nii lahe! Ja lisaks on tal liivakast ja batuut, kus peal hüpata ja karata. Ja kuigi need asjad on Marile, siis ma olen ju ta ema, mistõttu kõik, mis teda rõõmsaks teeb, teeb ka mind õnnelikuks. Ja no muidugi teeb mind õnnelikuks värvimine ja just seda ma selle majaga teha plaaningi.

Ma ei hakka mainimagi, kui õnnelikuks ja rahulolevaks teeb mind see fakt, et ma olen juba 16. nädalat rase (JUBAA!) ja see, et Mari iga päevaga aina rohkem tublim ja tragim on. Näiteks eile pressisin ma talle ühte pusa selga, mis isegi üle pea ei tahtnud minna ja siis ta röögatas seal pusasügavustes lõksus olles: “VÄIKE!”. Jah, tõepoolest oli väike, aga ise ta lagastas kõik oma parajad riided täis…Aga ta ÜTLES seda ja see on lahe!

Mul on muidugi hetki, kus ma olen mossis ja pahane ja tahan kohe kurjasti öelda. Seega kallid kommentaatorid, kes te mulle teinekord kurjusest nõretavaid kommentaare jätate, ma mõistan teid! Ma muidugi suudan ennast tagasi hoida, sest mul on üldiselt väga hea elu ja ma olen endale päris hästi selgeks teinud, et ma olen täiskasvanud inimene, kelle enesetunne ei lähe paremaks siis, kui kellegi teise oma kehvemaks läheb. Aga noh, idee poolest ma saan aru, sest ma olen seda tunnet tundnud küll, kus ma loen midagi ja mõtlen, et appi, ta on ikka SELLINE tropp ja mees on tal kole nagu öö ja ise on ta ka paras malakas ja oiii kus ma alles ütleksin talle seda, küll tal oleks siis kehva olla! Aga noh, miks? Vaevalt, et ta selle peale mehe välja vahetab või endale uue näo siirdada laseb. Ja võib-olla ta ise arvab, et nii ta enda nägu kui ka mees on imeilusad ja tegelikult ei ole mulle ju keegi andnud jeesusetiitlit, et minu sõna ja arvamus kellelgi ilust/koledusest/nõmedusest üldse midagi maksab.

Ma olen endale selgeks teinud, et mida külvad, seda lõikad. Seega kui mul sellised mõtted pähe tulevad, peletan ma nad kohe ära. ISEGI kui ma loen kuskilt titemammade grupist midagi naeruväärset, siis ma surun alla selle tungi seda teiega jagada ja üheskoos naerda, sest inimene pole iial süüdi, et ta nõnda rumal on. Ja ISEGI kui ma saan nii lollakaid kirju, millele ma tahaks vastata, et APPI JEESUS KÜLL, MA EI OLE GOOGLE, PANE PÕLEMA ENNAST! Siis ma ei tee seda, vaid olengi ajutiselt google ja vastan talle. Sest…ma proovin olla hea inimene.

2014-09-17-butitshard-thumb-1287004

Üldiselt on blogida ikka lahe ja mu elus pole vist ühtegi asja, mida ma teeksin samasuguse kirega. Ma olen täheldanud lausa seda, et kui ma vanasti päriselus muudkui lobisesin ja sädistasin, siis nüüd saan ma oma arutamised ja jutustamised ja kaeblemised blogis ära teha ja blogilugejatelt juba piisavalt nõu ja abi, mistõttu ma olen nüüd reaalselt palju vaiksem inimene. Seda oli naljakas aru saada, aga kunagi ükskord üks juuksur ütles mulle, et “Sa oled muidu selline vaiksem inimene eks?”. Omast arust ei olnud, aga järele mõeldes, siis olen nagu läinud jah. See võib muidugi sellest ka tulla, et ma olen vanemaks saanud ja ei viitsi enam nii palju suud lahti teha, või olgem ausad – midagi ei viitsi niiväga teha.

Mul on üks lemmikutest sõbrannadest, kes mitte kunagi mind kuskile ei kutsu, mitte midagi mul teha ei palu ja lisaks ei tunne ta ka mulle külla tulles paanilist vajadust minuga tühja juttu ajada. Teate kui normaalne on omada sõbrannat, kellega saab haudvaikuses istuda ja omi asju teha. 😀

Muidugi ma kaldusin praegu teemast jumala kõrvale, aga üldiselt tulin ma siia kirjutama, et tõesõna see blogi on minu õnn ja rõõm. See on koht, kus ma saan ennast välja elada, tühjaks rääkida, muresid kurta ja ehk aeg-ajalt teisigi inspireerida. Ja see on ainult hea ja vabastav. Jah, enda “paljaks koorimisega” kaasneb ka teatud haavatavus, aga tegelikult kui ma järele mõtlen, siis need kurjad kommentaatorid üritavad mind üldiselt haavata asjadega, mida ma ise ka väga hästi tean, või asjadega, mis isegi tõsi pole. See on sama hea, kui sa narrid paksu inimest sõnadega, et ta on paks. No shit, Sherlock! Tal on endal ka arvatavasti peegel, ja teab ise ka, et ta on paks. Okei, paks on võib-olla nadi näide, sest paljud tõesti haavuvad sellest, aga no võtame siis näiteks selle, et vanasti ütlesid kommentaatorid mulle, et “sul on viltused hambad!”. Nagu jah, ega see just parim fiiling ei olnud, aga ma olin ise ka päris kursis, et mul on viltused hambad. Samas olin ma ka kursis, et mul olid ilusad peenikesed jalad, soe süda ja ilus taguots, nii et:

6581352-8507938

Aitäh teile, kes te siin iga päev käite ja aitäh teile, kes te siin sõna võtate. Ma ei pane üldse pahaks, kui ei võta, sest ma ise pole ka suurem asi kommenteerija, kuigi loen jube paljusid blogisid. Ja üli lahe on, kui vahepeal ma saan kommentaare, et “kirjutan täna esimest korda sulle kommentaari, kuigi loen juba ammu!”. See on nii lahe, mul on tunne, nagu ma oleks uue sõbra endale lõksu meelitanud! Ja mina ootan ikka teie sõnavõttu, mis siis, et ma ehk iga kord vastata ei jõua. Aga aitäh, et leiate aega ja viitsimist kaasa rääkida. Kui ei taha oma nimega, siis valige endale mingi tuus hüüdinimi ja tulge ka minuga lobisema igast teemadel. Jumala lahe on see, kui ma ühel hetkel hakkan neid püsikommenteerijate nimesid ära tundma ja meelde jätma ja samamoodi nagu teil kujuneb iga postitusega minust mingi suurem pilt, siis tekib sama ka minul teie kommentaaridega.

Mis siis, et mul läheb teinekord postituste all madinaks ja kraaklemiseks – ikka juhtub. Proovigem lihtsalt sõbralikud olla, ärme kedagi päris persse saada ja oleme ikka semud. Mul on hea meel, et te olete mu netisõbrad ja kui hästi läheb, siis äkki ühel päeval saan ma osadega teist olla päris sõber (selline, kellega me kunagi päriselus ei räägi, vaid istume vaikides ja sööme jäätist).

Aga ma lugesin kuskilt, et inimene peab aeg-ajalt küsima oma sõpradelt, et mida nad peaks enda juures muutma, et pidevas kasvamises olla. Mu kõht on küll pidevas kasvamises, aga ma küsin ikka. Kas te arvate, et ma peaks midagi teisiti tegema siin elus, et tuusam olla? Ma luban mitte solvuda, kui soov on heast südamest tulnud :D!

I love you guys!

Loe ka neid postitusi!

69 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Regina 26. detsember 2018 at 14:39

    Ah, fuck it, i like you 😀
    Võtan omaks selle, et mulle meeldib Mallukas! Ja lähen laigin fb-s ka!
    Mina end “planktoniks” ei pea, olen täiesti tugev ja hakkamasaav naine ja eeskuju või iidolit ei otsi, aga mulle lihtsalt meeldib see blogija 🙂

  • Avatar
    Vasta R. 6. mai 2016 at 02:37

    Aga kuidas saaks Sinuga ‘tuttavaks’ saada v kohtuda? 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 4. mai 2016 at 09:21

    Issand, mul siiani kripeldab, sest saatsin ka üks kord sulle meili
    ja hiljem mõtlesin, et oleks pidanud ikka vähe teisiti kirjutama,
    et tahaks sinu kogemusest sel teemal teada vms. Ühesõnaga,
    seda ma kartsin, et võis üks jube loll meil välja kukkuda 😀 siis
    samas jälle mõtlesin, et savi, võõras inimene ju, vahet pole mis
    sa nüüd arvad, a näed, ikka ei suuda päris niii pohhuist olla, et
    ikka pidin mainima, et ei tahtnud, et nii lollisti välja kukuks.
    Blablabla eks 😀 aga ära enda juures teadlikult küll midagi
    muutma hakka, oled just sellisena eriti äge, nagu oled 🙂
    PS! See mu kolmas kommentaar, niiet ka alles hiljuti alustasin
    selle kommenteerimisega 😛

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 4. mai 2016 at 09:03

    Ütleks midagi, aga öelda oleks kas jube palju või üldse ei midagi.
    * Kõik on lill, sa oled niigi hea =)

    * **
    Oot, ei, ma ikka võtan end kokku ja kirjutan paar lühikest asja veel =)

    * Ma oma võrgupäevikus ikka mõne inimese peale ei viitsi üldse reageerida. Mis see minu asi on, et ta mõtleb nagu mõtleb, ei
    saa aru: kurat, kõigest ei peagi aru saama – kui ei meeldi, ära loe! Kui mul on hästi lahke tuju, siis reageerin aint.
    Kasu pole märgata olnud.
    * Olen enda üle servatult uhke, et olen oma pojale õpetanud, et “vaene”, “paks”, “Haa, pissisid püksi!” pole solvangud ja
    ainuõige vastus neile on “Isegi kui ma oleks, mis siis?!”
    * Heaolemine on tore, aga seda enda arvelt teha on enda purukskiskumine. Keegi ei pea seda millekski. Nagu tõesti. Teen, mis
    mulle meeldib – ning enamasti meeldib mulle hea olla, teistele ka hästi teha. Lihtsalt – mitte päris alati. Ja see ei tee mind
    kuidagi ebatäiuslikumaks!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2016 at 09:10

      Ma enamasti mõtlen nagu sina – kui ta ei saa aru minu mõttemaailmast ja tal ilmselgelt on minu suhtes negatiivne eelarvamus, siis ma võin ennast siniseks seletada, aga see ei muuda ta arvamust. Seega pole mõtet laias laastus isegi vaeva näha.

      Mulle meeldib see mõte ka, et me ei peagi alati olema imehead. Ei saagi vist…

  • Avatar
    Vasta R. 4. mai 2016 at 04:14

    Ma ka esimest korda kommenteerin. Sa oskad ikka! 🙂
    ma arvan, et jää selliseks nagu oled ja vöta ikka sama
    vabalt! 🙂 neile kellele meeldib, meeldib nkn ja kellele ei
    meeldi, ei meeldi nkn 😉

    Aga me oleme väga sarnased. Pohhuistid, aga samas nii
    hoolivad ja armsad ja muretsevad. Ma arvan, et me
    matchiks väga. Ei tea kas Sind kunagi päriselt kohata ja
    Sinuga tutvuda ka vöimalik on, armas Mallu?? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. mai 2016 at 06:33

      No inimesed ikka on mind kohanud ja tutvunud, seega võimalik on see küll 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 3. mai 2016 at 16:21

    Mina olen ka nende viimaste inimeste hulgas, kes seda blogi hiljuti lugema hakkas 😉 Muidugi ma teadsin, et Mallukas on olemas,
    aga kes ja mis, seda sain alles hiljuti teada. Siis taipasin, et suure tõenäosusega istusime “Klassikokkutulekul” samas reas 😀 Aga
    lugema jäin selle pärast, et siit saab teada praktilisi põnevaid asju. Isegi geellaki maniküüri koha leidsin siit ja kodulehe, kus
    müüakse esimesi kingi, mis mulle päriselt ka meeldivad. Ma olin juba arvanud, et selliseid polegi olemas 😉
    Pidevalt ei jälgi, aga korra kuus vaatan pealkirjad üle ja viin ennast uute põnevate asjadega kursi 😉

  • Avatar
    Vasta meow 3. mai 2016 at 15:02

    Laav juu tuu! Sa oled mulle nii omaks saanud, nagu
    sõbrants juba, nah 😀 loen su blogi ju eee… 4ndat
    aastat? Lase samas vaimus edasi, oled juba piisavalt
    tuus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. mai 2016 at 18:45

      Oii, sinu suust see kõlab kohe eriti südantsoojendavalt, sest sina mulle ka nii mõnusaks saanud su kommide näol!

  • Avatar
    Vasta maise 2. mai 2016 at 23:19

    Ka mina loen Su postitusi igapäevaselt, aga
    kommenteerin vist alles teist korda. Esimest korda
    kommenteerisin(VIST), kui keegi Mari kohta halvasti
    ütles. VIST selle pärast, et ma olin veits purjus 😀 Ma
    läksin meganärvi, kirjutasin pika ja kurja kommentaari,
    aga ma ei ole kindel, kas ma panin saada ka 😀

    Igatahes, Mari on maailma armas ja Sina oled samuti 🙂
    Jätka samas vaimus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. mai 2016 at 06:58

      Haha, drunk comments are the best! 😀

  • Avatar
    Vasta Lotte 2. mai 2016 at 19:52

    Olen ka juba tegelikult juba pikemat aega su blogi jälginud.
    Eriti huvitavad rasedusejutud, kuna elukaaslasega ka plaan
    proovida üks inimene valmis teha ja üles kasvatada.
    Ma ei ole eriline blogilugeja, kuna kahjuks ei ole aega, aga ma
    väga austan su avameelsust, ausust ja otse välja ütlemist.

    Niiet be cool ja las need targutises seletavad mis tahavad. ?

    Ps! Meie koerad on nimekaimud, mis on päris lahe?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. mai 2016 at 06:59

      Hehe, no väga tore, et oma vähesestki vabast ajast lugema satud! Ja terva oma Lottet kah!

  • Avatar
    Vasta SSK 2. mai 2016 at 18:25

    Nii siis, mulle väga meeldib su blogi, tõsiselt. Ma olen ise veel suhtelist nooruke ja alles gümnat lõpetamas ja seepärast on sinu
    postitused nii.. silmaringi avavad 😀 Mulle megalt meeldivad need nn lastepostitused ja arvustused toodete kohta. Sa kirjutad nii
    paljudest erinevatest asjadest ja valdkondadest ja oled üks väga muhe naiska! Sa suudad asju vaadata mitme nurga alt kuid samas
    oled võtnud ka mingi seisukoha, mis on minu meelest oskus, mida paljudel ei ole 🙂 Jätka samas vaimus ja mina istun ka alati
    facebookis ja ootan millal tuleb teade, et Mallukas on uue blogipostituse teinud!!! Jõudu ja jaksu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 18:39

      Oi aitäh ja edu sulle gümnaasiumis, seda kadalippu ma küll ei suudaks enam läbida vist 😀

  • Avatar
    Vasta Kätriin 2. mai 2016 at 17:46

    Loen su blogi igapäevaselt. Ole lihtsalt sina ise nii nagu
    siiani, see mind on köitnudki sinu blogi puhul. Kui sulle
    miskit vastukarva käib, siis sa kirjutadki oma
    põhjendusega ja suudad ka asja teise nurga alt
    vaadata. Mitte ei raiu oma arvamust peale ja ei suuda
    asja teise mätta otsast vaadata. Räägin üleüldiselt.
    Positiivsete asjadega samamoodi.
    Kommenteerin harva, aga siis on järelikult miskit
    öelda.
    Jätka samas vaimus!

  • Avatar
    Vasta Miina 2. mai 2016 at 16:07

    kas Mari on hakanud mingis taastusravis vmingis programmis käima ka juba? Viitsiksid sellest rääkida endal see tee ees varsti..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 17:44

      Ei ole veel, need sõnad on tal täitsa ise tulnud.

  • Avatar
    Vasta Banaan 2. mai 2016 at 15:16

    Mina pean ausalt tunnistama, et olen oma arvamust muutnud võrreldes sellega, kui alguses blogilainele üldse sattusin.
    Esimene positiivne mulje oli siis kui vastasid videotes negatiivsetele kommentaaridele, mõnusa iroonia ja ülbusega, siis
    sattusin peale, kui vastasid lugejate küsimustele samamoodi kuidagi liialt ülbelt, üheülbaliselt, ja ma mõtlesin, et miks üldse
    kutsuda inimesi küsima, kui sa tegelt ei taha vastata, siis vahepeal olid mahedad postitused jms, siis tuli Mari teema, mis hinge
    läks. Viimane videopostitus küsimustega ja ka Britiga oli kuidagi naabriplikalik ja soe. Ma arvan, et meis kõigis on selliseid
    vastuolulisi perioode, mõtteid, tundeid, sinu omad jõuavad lihtsalt “paberile”. Üldiselt enim lähevad korda Mari-teemalised
    postitused, tervisliku eluviisi viljelemist motiveerisid ka tegema. Ja tuleb leppida, et inimesed üldiselt kiita eriti ei taha, ka
    mina mõtlen, et milleks mingi imal kiitmine, samas endale küll meeldib kui keegi hea sõna ütleb, nii et jah peab ise ka samaga
    vastama ja ega minagi oma minevikuvigadest just ülepäeva kuulda taha suvaliste inimeste käest. Seega mõnikord nagu
    tundub, et peaks ikka meelde sulle tuletama, et ennetada potsentsiaalseid samalaadseid vigu, aga teisalt… iga inimene ise teab
    mis ja kuidas.

  • Avatar
    Vasta Anneli 2. mai 2016 at 14:37

    Nägin sind eile Mega kirbukal – polnud sul mitte midagi viga. Ilusad peenikesed jalad ja üldse oli üldmulje
    väga poitiivne. Ei tea, mis nad su üle ilguvad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 17:45

      Ohhoo! öelnud tere siis 😀

  • Avatar
    Vasta Lonni 2. mai 2016 at 14:12

    Väga armas postitus ja nii tore, et meie vestlusest nii palju positiivset tagasisidet sinule tuli:) Ma tegin igaks juhuks ühe lõunaune
    lapsega koos enne, kui blogisse piiluma tulin 😀

  • Avatar
    Vasta Eliise 2. mai 2016 at 13:15

    Heh..oled ka minu oma kütkesse püüdnud 😀
    Ootan igapäev su postitusi, siiani pole ühtegi vahele
    (vist) jätnud alates sellest ajast, kui su blogi otsa läbu
    facebooki kogematta sattusin..ehk kuskil pool aastat
    tagasi.. Ma ei mäletagi enam 😀
    Ma ei ole ka suurem asi kommenteerija.. Vahel harva
    ja nooh olgem ausad, siis kui mingi auhind mängus 😀
    Las koerad hauguvad, kui neil soovi, sina ole ikka sama
    tubli edasi 😉

    • Avatar
      Vasta Eliise 2. mai 2016 at 13:16

      Ja ikka kirjavigu.. :/
      Läbi*
      Kogemata*

  • Avatar
    Vasta Lilli 2. mai 2016 at 12:06

    Huvitav, mina olen just selline inimene, kes kommenteerib midagi siis, kui loeb midagi, mis puudutab ja üldiselt on see midagi
    positiivset. Harva, kui viitsin hakata vinguma kellegi arvamuse kallal – minumeelest on täiesti ok, kui inimesed ja arvamused ei
    lähe kokku. Seda enam olen kuidagi hämmingus, et inimesed viitsivad vigiseda. Aga sinu blogi ei ole ma pikalt lugenud, mõned
    postitused minevikust, nüüd, kui rohkem aega, teen seda rohkem. Ja pean ütlema, mulle just meeldibki see stiil – otse ja
    ehedalt. Sest tegelikult blogijad kirjutavadki enda elust, mida siin teistele ikka nii väga kaunistada ja muuta – kirjutame nii, nagu
    on. Hakkasin ise ka blogi pidama ja üsna kiiresti tundsin, et krt, need kommentaatorid, kes ikka päris ajuvabasid asju ütlevad,
    targutama kukuvad ja mida veel, ajavad ikka närvi mustaks küll, justkui ei tahaks aru saada, et see ongi ok – erinevad mõtted ei
    ole halb asi ega rünnak kellegi vastu, kes teisiti mõtleb. Aga see aur läheb minutitega välja ja saan aru – ma ju ise tean, mida
    tunnen ja mida kirjutan. Ja olen mõelnud, et wow, Mallukas on ikka väga tugev naine. Su tänane postitus on naelapea pihta
    kõikidele kritiseerijatele ja toetuseks mulle endale kommentaatoritega vaidlustes. We know better! Nagu mu sõber ütles
    minu kritiseerijate kohta: ega sa nii kehv naine ei ole, et ei kutsuks esile teatavat viginat neis, kellele su jutud tegelikult
    mõeldud on, nii et lase edasi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Akinai 2. mai 2016 at 12:03

    Mul on ka Sinu puhul selline kerge
    äratundmiserõõm.. noh mina olen
    selline vaikne ja sarkastiline. 😀
    Kui mul ikka tuju pole lobiseda ja
    maailmaasju arutada ja kõike
    kommenteerida, siis ma pigem istun
    vaikselt ja olen nö kuulajarollis..
    no ei ole sellist pidevat vajadust
    laterdada. Ja kui ma enda arust
    natukene naljatan millegi kohta,
    tuleb hiljem ikka välja, et keegi
    kuskil arvas et mu sõnavõtt oli
    kohatu ja ülbe. No ma tegelikult ei
    ole üldse ülbe ega ebaviisakas,
    lihtsalt vahel natukene otsekohene ja
    see võibolla hirmutab inimesi veidi,
    kui ma ülejäänud aja vaid olen ja
    siis lampi suskan. 😀 Võibolla mul
    sellepärast sõbrannasid ka pole, et
    ma ei ole üldse selline aktiivne
    pool, klubides käimine mind ei tõmba
    (noh ma olen see 20- aastane noor
    peolooma vanuses kodukana) ja ma
    pigem istukski lihtsalt diivanil ja
    lürbiks kohvi ja ee.. oleks 😀
    Selleks, et mind välja saada, peab
    olema üsna pealetükkiv ja nõudlik ja
    siis ma olen ka võimeline mingisuguse
    hädavalega alt hüppama, sest et ei
    viiiiiiitsi. Pluss kui sa mainisid,
    et sulle telefoni vastu võtta ei
    meeldi siis no ma liitusin ka selle
    klubiga.. mul on mingi haige foobia
    võõraste numbrite vastu võtmise ees..
    ma ei tea kas mu alateadvus tõesti
    arvab, et sarimõrvar hüppab läbi
    ekraani või mis värk on. Igaljuhul Sa
    oled tore ja ehk on kuskil keegi, kes
    arvab et mina olen ka 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 12:13

      Sulle lohutuseks, et on veel meiesuguseid, nii et sa ei pea selle pärast sõbrannadeta olema:D!

    • Avatar
      Vasta Laura 2. mai 2016 at 14:40

      Hah, no see on siin minu esimene kommentaar ja sugugi mitte Mallukale, vaid Akinai-le: Viska viis, ma loen nagu enda kirjutatud
      juttu :-O

    • Avatar
      Vasta MP 2. mai 2016 at 20:55

      Liitun! 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 2. mai 2016 at 11:54

    Ole sama tore ja humoorikas edasi,sellest
    piisab täiesti 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 2. mai 2016 at 11:50

    Minule tundub ka, et sa oled inimesena väga suure arengu läbi teinud 😀 Mitte, et sa varem alaarenunud oleks olnud aga kohati
    käitusid (kirjutasid) küll nagu 13 a. Aga no eks elul on omad õppetunnid. Ma arvan, et kahetseda ei ole sul midagi, tänu kõigele
    kogetule oled just see, kes sa praegu oled 🙂
    Väga vähesed inimesed oskavad olla õnnelikud ja hinnata seda, mis neil on. Ikka suunatakse kogu energia negatiivsele 🙂 Sinul on
    see oskus olemas niiet keep on going! 🙂

  • Avatar
    Vasta Päike 2. mai 2016 at 11:41

    Ka minu oled lõksu püüdnud. Sul on väga äge blogi.
    Selle lugemine juba igapäeva traditsiooniks saanud. 🙂
    Jätka samas vaimus :)!
    Päikest!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 12:05

      Jee, tere tulemast!

  • Avatar
    Vasta Marii M 2. mai 2016 at 11:37

    Sa oled vist reaalselt ainus, kelle netileheküljel aeg-ajalt arvamust avaldan. Midagi on, mis mind Sinu postitustes kõnetab. Kuigi
    ma kõikide asjadega ei nõustu ning vahepeal näen olukorda hoopiski teistmoodi, meeldib mulle kommenteerida just siis, kui minu
    arvates on midagi naelapea pihta kirjutatud 🙂 !

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 11:39

      No sinult on järelikult palju õppida ja ma luban, et järgmine kord kui ma midagi toredat loen, siis ma annan ka sellest teada. Aga aitüma arvamust avaldamast!

      • Avatar
        Vasta Marii M 2. mai 2016 at 11:40

        🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Oggy 2. mai 2016 at 11:23

    Kui nii, siis tagantjärgi näed isegi, et ei olnud
    ilus teha minu kohta postitus, kus valetasid
    mu sõnade kohta ja sõimasid mind 50-
    aastaseks luuaks. Võib-olla olen luud, vb
    mitte, aga kuidas sulle meeldiks sellise jutu
    sihtmärk olla? Eriti kuna ma “kõigest” ei
    nõustunud sinu arvamusega, mitte ei
    kirjutanud inetusi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 11:34

      Ma päris ausalt ütlen, et mul pole õrna aimugi, millest sa räägid, ega ei mäleta mille üle sa ei nõustunud ja mis sõnu ma sulle suhu panin. Sul ilmsegelt on see aga südamel, seega anna andeks ja lepime ära :D!

      • Avatar
        Vasta Oggy 2. mai 2016 at 11:53

        http://www.mallukas.com/2015/11/pag
        e/3/

        Veel kord-kas tahaksid, et keegi sinu
        kohta selliseid inetusi ütleks. Ilmselt
        mitte. Ära eelda, et iga eriarvamus on
        sinu vastu suunatud ja kannab endas
        hinnangut su tegudele ja sa pead
        niimoodi kirjutama.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 12:10

          Kahjuks su link ei suuna mind kuskile postitusele.

          • Avatar
            Greiss 2. mai 2016 at 14:22

            Ma võin aidata 🙂
            http://www.mallukas.com/2015/11/06/raske-on-inimestele-meele-jarele-olla/

            Kusjuures viiekümbiseks pole siin kedagi sõimatud, “mingit luuda” on korra küll mainitud aga sellega ei viidata
            kellelegi konkreetselt. Nii et poleks ju põhjust üldse isiklikult võtta, või kuidas? … Ja huvitav, et selle postituse alla
            on Oggy muuseas kirjutanud nii: “Mallu, sa oled lihtsalt da best. Unusta mu eilsed kommentaarid, ma armastan
            sind!” 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 2. mai 2016 at 10:56

    Mis shampooni soovitad kööma vastu? Mis
    reaalselt ka kööma ära võtaks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 11:12

      Hmm, mul pole ammu olnud, aga kui tekkis, siis oli asi selles, et mulle ei sobinud see šampoon, mis ma kasutasin toona. Seega proovi äkki lihtsalt esiteks šampooni vahetada?

      • Avatar
        Vasta L 2. mai 2016 at 11:20

        Olen proovinud erinevaid shampoone,
        ka nizorali, aga miski ei aita :/ Mul on
        pikad, paksud juuksed.. tuleb vist
        juuksed maha ajada 😀

        • Avatar
          Vasta K 2. mai 2016 at 11:29

          Mul samuti pikad paksud juuksed ja aeg-ajalt läheb jälle köömaseks. Kasutanud olen sel juhul Syossi Anti-Dandruffi
          šampooni. Paari nädalaga kaob ära ja on tükiks ajaks rahu. Pidevalt seda enam kasutada ei taha, aga muud pole kahjuks
          aidanud.

        • Avatar
          Vasta tupsulotu 2. mai 2016 at 11:39

          Ma arvasin ka et mul kõõm on. Proovisin kõiki erinevaid shampoone ja värke. Tegelikult on hoopis kuiv peanahk ja
          niisutavad shampoonid-palsamid-maskid mulle aitavad. Kõõm vist ju ikka rohkem peanaha haigus ju. Kuiv nahk hoopis
          teine teema.

          • Avatar
            L 2. mai 2016 at 11:50

            Seljuhul mis niisutavaid
            shampoone sa kasutad?

          • Avatar
            Dermatiit 3. mai 2016 at 12:45

            Kuna minul on päris päris nahahaigus
            dermatiit (peanahk ketendab ja
            sügeleb kah veel ehk siis nagu teie
            kutsute-KÕÕM)

            Minul aitab Diprosalic tilgad (arsti
            kirjutatud) ja nahaarst soovitas
            proovida/kasutada tõrva šampooni
            (vabalt saadaval apteegis). Ütleks,
            et juuksed naljakad ja kuivad kui
            sellega pesta , aga teed pärast maski
            (ei hõõru maski peanahale!!) ja
            juuksed jälle ilusad juhhuu

    • Avatar
      Vasta Lonni 2. mai 2016 at 14:09

      Kõõma võtab ära mõni loll mees, kes ei saa kohe aru, millesse ta end segab..

    • Avatar
      Vasta Avokaado 3. mai 2016 at 13:53

      Apteegist osta Mikanisal nimeline śampoon. Väike
      pudelike küll, kuid kulub korraga umbes lusikatäis.
      Juba peale paari kasutuskorda oli kõõm kadunud,
      muidu kasutasin pikalt mingeid poe jurasid
      Head&shoulders jms, kuid need ei võtnud kunagi
      kõõma täielikult ära.

  • Avatar
    Vasta Sandra 2. mai 2016 at 10:40

    Sa oled just muutunud palju tasakaalukamaks ja nagu “suuremaks” just selles suhtes, et ei lartsa esimest pähetulevat mõtet/kirgi
    kütvat teemat välja, millest saab siis välja lugeda mida iganes, kes seda, et Sa oledki mingi tropp ja kes seda, et nii vinge, pane
    edasi. Sa oskad justkui rohkem sõnastada ja avaldada oma arvamust nii, et kõik saavad sellest nii aru nagu Sa mõtled. Noh nagu
    täiskasvanud inimene. 😀 Igatahes kõik on väga vinge ja loen Su blogi ikka mitu aastat juba igapäevaselt (loe: vaatan 10 korda
    päevas, kas Sa oled uue postituse teinud) ja aeg-ajalt ikka kommenteerin ka, aga neid Sandrasid on siin hulgim olen tähele pannud.
    😀 Popp nimi ju. 😀 Päikest päevadesse ja ikka visalt uue värava poole! 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:41

      Ma ise ei teagi, et kas ma sain suuremaks või ma lihtsalt ei jõudnud enam sõimu saada oma mõtlematute teemade pärast 😀 Aga sinu nimi (ja meil) on mulle isegi tuttavad, nii et tean sind küll, Sandrake! 😀

      • Avatar
        Vasta Sandra 2. mai 2016 at 10:58

        Jeeii! 😀

  • Avatar
    Vasta Caro 2. mai 2016 at 10:25

    Sellepeale võiks nüüd küll öelda, et loen blogi juba ammu, aga kommenteerin esimest korda! Väga tuus postitus on ja blogi üldiselt
    ka 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:29

      Ehhe, saingi su lõksu püütud! Teretulemast kommentaariumisse 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 2. mai 2016 at 10:20

    we love you too ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:20

      wohho!

  • Avatar
    Vasta Kelly 2. mai 2016 at 10:17

    Mina ei muudaks su juures küll midagi, see ,
    milline sa oled, see teebki ju sinust Sinu! <3

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:18

      Imelik, sa ei arvagi, et ma peaks pesema ennast rohkem v 😀

      • Avatar
        Vasta Kelly 2. mai 2016 at 10:20

        ??? ma ei oska sellise jaburuse
        peale midagi kosta kohe, ausalt! ?

  • Avatar
    Vasta T 2. mai 2016 at 10:15

    Voiksid puhtam olla:)
    Kodu voiks ka vähe parem valja naha, praegu sa elaks
    nagu kuskil tõrva maasaunas:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:17

      Haha, mida sa selle puhtama all mõtled, et ma peaks pesema ennast rohkem või :D?

      Ja kodu suhtes, kas sa mõtled seest või väljast? Kui väljast, siis ma nõustun sinuga! Ma ise ütlesin just Kardole, et see maja näeb õuest välja nagu siin elaksid kodutud kummitused 😀 Aga seda õnneks parandakski maja soojustamine, sest siis ta saaks uue fassaadi ka ja saaks lõpuks kaunis ja KOLLANE olla!

    • Avatar
      Vasta Aveli 2. mai 2016 at 10:18

      Haha, sa ikka teed nalja onju..?:D

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:20

        No ma ju ise kogu aeg halan, et kõik on nii segamini ja must, võib-olla ta siis arvabki, et ma seapesas ringi haisen 😀

    • Avatar
      Vasta K. 2. mai 2016 at 10:29

      Haha, see on nii naljakas kommentaar, sest ma ei saa aru, kas inimene mõtleb seda tõsiselt ja tahab sulle kehvasti öelda.
      Igatahes sõnad oleks nagu halvad, aga mulle tundub, et halba ei mõeldud… 😀
      Aga mina ei soovita sul enda juures midagi muuta. Minu meelest oled sa viimasel ajal nii palju positiivses suunas juba muutunud,
      et nüüd aitab ka juba… 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 2. mai 2016 at 10:36

        Ma ka päris täpselt aru ei saanud, aga võib olla mu enesekindlus enda pesemise suhtes on liiga kõrge, sest ma alles eila pesin 😀

        • Avatar
          Vasta Katrin 2. mai 2016 at 11:20

          no Mallu, täna on juba uus päev ju!
          Ruttu pessu, ruttu! 😀

          ei tglt on väga armas postitus! 😀

          • Mallukas
            Mallukas 2. mai 2016 at 11:33

            Ma ei tahaaaa, ma hakkan veel täna värvima ja jaurama, eks ma õhtul pesen, ma LUBAN 😀