Beebiootus Beebiootus LAPSED Lasteasjad Rasedus

lasteasjad

30. mai 2016

Käisin täna oma esimeses LA uuringus. Esimeses, sest homme on kordus dr. Šoisi juures. Midagi muidugi valesti ei ole, aga igaks petteks sain selle dr. Šoisi aja juba mõnda aega tagasi kirja panna. Ma poleks isegi ITK omale läinud, aga kuna samal hommikul pildil ma ka proove viima + mul oli kohe peale LA uuringut ka ämmaka aeg kirjas, siis mõtlesin, et noh…Las nad siis kah uurivad. Ja tegelikult on päris hea, et Šoisi aega ära ei tühistanud, sest kuigi tänane uuring läks väga ilusasti ja kõik oli parimas korras, siis pilti me täna ei saanud. Vedeles teine seal, jalg üle põlve, nägu emakasse surutud.

Ma olen juba pikka aega ennast tagasi hoidnud viisakusest nende suhtes, keda need lastejutud/lasteasjade jutud üldse ei huvita, aga no aeg-ajalt ju võib. Täna käisingi Beebikeskuses ringi vaatamas ja no, kes vähegi vankrimaailmaga kursis on, siis on Beebikeskus ametlik Emmaljungade edasimüüja.

Ma muidugi TEAN, et kõik kiidavad oma jungasid ja kuskilt lugesin isegi sellise lause, et neid ei pea lausa lükkamagi, et näpuga tõukad ja juba läheb. Ma siis proovisin täna. Oli küll nii jah, täitsa tõene jutt. Mul tegelikult ei ole üldse midagi EJ vastu, sest nad on kindlasti väga kvaliteetsed ja head vankrid. Proovisin seal nendega manööverdada ka, aga no tegelikult on ju vaks vahet, kas sa proovid vankrit poe siledal põrandal, või näiteks metsatukas.

DSC_2439

Nagu ikka, siis on ka EJ raamidel kaks varianti. Kas pöörlevate esiratastega, või fikseeritud. Nagu te teate, siis mul on vanker juba tellitud (fikseeritud ratastega), aga täna hakkasin ma poes küll natukene kahtlema, sest kuigi fikseeritud raamide vedrustus olla pea alati parem, siis no nii mugav oli liikuvate esiratastega manööverdada.

Kellel on kodus vanker, siis võiksite sõna sekka öelda – kas teil on fikseeritud rattad, või eest pöörlevad? Kuidas meeldib, mida soovitaksite?

No ja siis muidugi teine küsimus. Kas õhkkumm või täiskumm rattad? Mul Mari ajal oli õhkkumm ja jube ebamugav oli neid kumme täitmas käia. Samas on õhkkummid müüja sõnul seetõttu paremad, et annavad nn lisavetruvust ja vedrustust just metsaradadel jalutades. Mitte, et mul oleks jube palju metsaradadel jalutada kavas, aga näiteks minu koduRimisse saab läbi metsaraja 😀 Nõmmel elamise võlud. Küsisin ka, et kumba kliendid rohkem eelistavad – eelistavat täiskumme. Loogiline ka, nendega ei pea ju midagi tegema!

DSC_2442

Vankrite kohta uurisin ma siiski nn oma lõbuks, sest ma ei saa ju olla selline tuulelipp, et endal on vanker tellitud (ja kohe käes ka!) ja siis mõtlen ümber ja võtan lõpuks mingi muu…Või saan? Igatahes on see natukene vähem tõenäoline, kui see, et turvahälli on mul kindlasti vaja.

Mariga oli mul Cybex ja ma olin alguses üsna kindel, et ka uus tütreke endale Cybexi kaariku saab. Siis aga meenus mulle see, et ma VIHKASIN Cybexi sanga. No nii ebamugavalt kitsas liistakas, mis kätt soonis. Maxi Cosidel on see palju mugavam. Täna proovisin.

Kui Cybexi kõige uusim mudel on Cloud Q plus, mille võlu on siis see, et seda saab täislamavasse panna. Tore võimalus muidugi küll, aga olgem ausad, ma ei kavatse nagunii kuskil lapsega nii kaua olla, et ta peaks tunde turvahällis külitama. Autos ei saa seda täislamavat nagunii kasutada ja noh.. Ega meil autot kah pole! Seega meeldis mulle Maxi Cosi parim pala siiski vähe rohkem, milleks on Pebble + (link). Hinnavahe on neil esiteks Cybexiga päris suur ja Maxi Cosi beebisisu on selline, mis ei lase lapsel sinna kössi vajuda.

DSC_2445

Siin pildil on punase turvahälli peal täitsa kenasti näha, kuidas sisu üsna sirgjooneline on, eksole. Lisaks kaalub Cybex 5,4 kg ja Maxi Cosi 4,45 kg. Kui ma praegu mööda ei pane, siis hinnavahe on ka mingi 100€. Seega olen ma üsna kindel, et minu valikuks saab olema just Maxi Cosi. Ma veel pead ei anna, kas seesama Pebble plus või Cabrio Fix (selline). Cabrio Fix on veel kergem (3,25kg) ja omakorda veel odavam kah. Eks näis, lähme teinekord Kardoga koos neid näppima ja annan siis kunagi teada, mille ma täpsemalt välja valisin ja miks.

Jällegi küsimus lapsevanematele. Milline turvahäll teil on? Mille järgi valisite?

Ühel hetkel jalutasin ma poes mööbli poolele, kus olid ka voodid. Mul tegelikult nagu voodit VAJA konkreetselt ei ole, sest mul on ühe sõbranna käes täiesti tavaline valge võrevoodi olemas. Mingeid tulesid ja kellasid ja vilesid tal muidugi ei ole – harilik valge võrekas. Ega ma ei mõelnudki, et voodi võiks kuidagi teistsugune üldse olla, aga siis ma nägin seda:

DSC_2454

Ei no tere tali, nüüd tahan ma seda roosamannavahust voodipehmendust ja kardinat ja siis….seda kardinat, mis seal voodi põhja all ka on. Mis selle nimi üldse on? Kuidas ma enne selleta elanud olen? Kas oleks imelik 20 nädalat enne lapse saamist selline voodi endale magamistuppa püsti panna? Vist küll onju…

DSC_2451Aa, seda babybjörni lamamistooli märkasin ka poes. Neil oli seal suurtele inimestele samasugune! Mitte (kahjuks) müügiks, aga no lihtsalt katsetamiseks, et mis tunne beebil seal seees on. Vastuseks – väga mugav. Seega just säärase meie nublukene saama peab. Just sellise roosa ja halliga, nagu (siin) pildil näha on. Soft versioon ja puha 🙂

Kummuti ja hälli saan homme kätte, aga need ei ole Beebikeskusest, seega ma näitan neid homme, kui nad kohale jõuavad. Siis jääb üle valida vaid beebimonitor, rinnapump, beebikiik, kandelina/kandekott, nr 50 kombekas, turvahällikott (selle ostan nagunii turvahälliga koos) ja no… Ei olegi vist rohkem midagi sellist suuremat tarvis. Apteegiasjad ostan siis, kui mugul käes, lutid ja pudelid siis, kui pumba suhtes valiku olen ära teinud.

Aaa, tegelikult sellist asja olen ka mõelnud, et oleks vaja. Nagu seina…sisse käiv mähkimislaud, nagu SEE (link). Asi on selles, et mul õikal elades mahtus mähkimislaud pesumasinale, aga nüüd on mul vannituba jube väike ja pesumasin üldse köögis. Ja ma ei kujuta ette, et ma nt peale vanni või pepupesu hakkaksin palja lapse kuskile elutuppa tooma, et teda siin riietada. Eriti talvel, mil meil on majas miinus sada üheksakümmend kraadi külma. Ainuke asi, et ma seda konkreetset asja poes ei märganud ja googeldades ma selle mõõte leida ei suuda. Kui keegi oskab, siis palun öelge mulle ka. Mul on vannitoas ainult vääääike nurgake, kuhu seda põhimõtteliselt panna saaks.

Kardo arvab muidugi, et pole üldse tarvis, et seda ju nii vähe aega vaja… Ma ei tea. Mis te arvate? On kellelgi olnud?

Ühesõnaga – ma tean, et aega on nii palju, aga ma tahaks, et kõik valmis oleks ja beebit ootaks. Ma ei tea isegi miks. Tahaks et TEHTUD oleks kõik 😀

logo

Postitust toetas Beebikeskus

Loe ka neid postitusi!

127 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta J 5. juuni 2016 at 09:18

    Meil on fikseeritavate esiratastega (seekord oleme
    katsetanud 3 käru), pumbatavad hiigelsuured rattad,
    pisike emmaljunga pump on alati korvis olemas mingi
    15 cm pikk kõigest. Käru ei ole emmaljunga aga
    vihmakile ja putukavõrk on. Toolid babybjörnid ja
    turvahällid maxi-cosi cabriofix (teised on
    ebameeldivad). Rinnapumpe proovisin mam, medela ja
    avent – avent jäi kuna teistega ei väljunud tilkagi.
    Lutipudelid mam klaasist ja lutid ka mam. Kõhukott on
    ortopeedi õmmeldud lapse puusade arengule kaasa
    aitava hoiakuga. Kummuti panin veel enne beebi sündi
    kokku tagasi ja lasin mehel hoopis jyskist selle odava
    valge kapi tuua lastetuppa ja lasin tal kaks rida
    stangesi ehitada ja nüüd on need nunnud roosad
    riided kõik puude peal, üleval riiulis püksid, all
    jalanõud ja 3 sahtli poisile – alukad, sokid, sukkpüksid
    ja üleval kahes riiulis poisi riided ja all üks tüdrukte
    riiulike kuhu panen pesust tulnud riided et need hiljem
    puule tagasi sättida, pesukorvid ja lastel ja
    täiskasvanutel eraldi.
    Võrevoodid samad mis pildil ja mähkimislaud sama
    mis pildil, on küll väga vajalik asi ja ruumipuuduse
    korral väga hea ka. Ainult et kinnitus peab korralik
    olema, olen sellega korra vastu pead saanud mööda
    kõndides 😀 kiiku veel pole kuna lapsed vajusid seal
    kössi ja hakkasid nutma. Babybjörn aga kiigub iga
    lapse liigutuse peale ise niiet ajab mitu asja ühe
    korraga ära. Monitore veel pole kuna kui nad on õues
    olen ka mina koguaeg ja teen seal ikka mingeid aiatöid
    või siis panen nad akna alla ja aken lahti aga talveks
    tuleb kindlasti vaadata kuna siis ei saa ju akent tunde
    lahti hoida. Eelistaksin kaameraga et iga krõpsu peale
    jooksma ei peaks niiet jään su monitori postitust
    ootama.
    Mul on need asjad nüüd välja kujunenud väga suurte
    otsingute ja katsetamistega kuna mul on kaksikud siis
    tahtsin kindel olla et saaks kõik kôige parema et need
    abivahendid mul kolme lapsega toimetulekut ka
    reaalselt aitaks teostada. Aga poes ma ikka ei saa kãia
    üksi kuna suurem laps muutus väga hullult peale
    beebide sündi ja see hullunud kolmese vanus just
    nüüd peal. Tegelikult ei julge hoovistki kaugemale
    minna 😀

  • Avatar
    Vasta Reelika 2. juuni 2016 at 08:52

    on küll vana postitus juba, aga mulle meenus, et otsisid mingit kompaktsemat varianti omale mähkimislauaks ja siin grupis on
    postitanud Jürjo Zirk ühe kummut-laua pakkumise: https://www.facebook.com/groups/243800575802696/?
    multi_permalinks=576368945879189&notif_t=commerce_interesting_product&notif_id=1464809349659968
    Äkki mahub teile vannituppa. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. juuni 2016 at 10:15

      mul ei ava seda 🙁

  • Avatar
    Vasta Liina 1. juuni 2016 at 22:45

    EJ city cross, täiskummidega ja kookoniga. Kookon hea variant, ei pea korviosa kuskil hoiustama ning hiljem sai kookonist
    vormida pehme istumisaluse. Säilitamisele läksid vaid need plastmassjublakad, mis kookonist välja pidi võtma (teagi, kuhu need
    mul said). Rattad fikseeritud ja suured, vanker sõidab ka seal, kus pole teed. Samuti ülihea linnas, kui vaja ühistransporti kasutada.
    Suurte ratastega saab paremini peale. Vedrustus super. Manööverdamisel pole probleemi olnud, poes pole ka häda, sest
    põrandad libedad ning keeramiseks ei pea rattaid isegi õhku tõstma. Miinuseks on raskus ning vähemalt minu variandil käib pidur
    raskelt peale. Tegelikult pole vahet, mis rattad või vedrustus, lõpuks harjud kõigega.

  • Avatar
    Vasta Mann 1. juuni 2016 at 12:47

    Vanker EJ Edge duo combi. Classic raamiga.
    Väga rahul. Vaikselt vaja loobuma hakata. Pliks kahene.
    Häll oli MC cabriofix koos autoalusega. Supermugav.
    Kuna sõitsin (sõidan) palju, siis ei viitsind küll mõelda, et
    iga kord vööd pean vedima ümber hälli. Oli koos
    soojakotiga – väga hea asi.
    Hetkel turvatoolina cybex pallas m-fix see on kuni 36kg
    (padjaga) ja hetkel veel rahul. Laps vahel protestib padja
    paneku osas.
    Moodsat lamamistooli pold. Küll aga on chicco polly
    magic 3in1 söögitool, mis siis sobib imikust alates.
    (Viskab vist müüki ära nyyd)
    Mingi mängumatt kaarekesega oli ka.
    Ahjah autos oli peegel ka kuskaudu ma siis beebsi nägin.

    Monitorid on mul brittoni omad (sama mida marimell
    kiitis), temp anduriga ja nävad väga moodsad välja.
    Kergema käru ostsin ka. Tfk buggster s aga kasutust
    nagu ei leidki Eriti (selle ostsin kasutatult)

    Võrekas on tavaline. Ei mingit uhket fäänsi asja a samas
    eriline, tehtud käsitööna vanaisa poolt ja magatanud
    kõik pere kolm preilit (70×140 ja saare puust)

  • Avatar
    Vasta Pisi 31. mai 2016 at 20:22

    Ôhkkummid. Nende kûlge ei jää lumi kinni. Enda kolm last sôidutasin maxi-cosi turvahällis. Tôesti mugav
    ja minu jaoks on turvahälli kaal ikka väga oluline. Lapse kasvades on seda raske tassida.
    Seda babyborni tooli soovitan vaadata kasutatuna. Kui leiad nt hea hinnaga mône ja kangas ei meeldi, siis
    käsitöö inimesed teevad sellele kindlasti ilusa roosamanna katte peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 31. mai 2016 at 15:39

    Meil on kaks emmat ja kaks raami. Esimese lapsega sai
    ostetud kummiratastega ja eest pöörlevad. Meie laps
    ei maganud selles vankris, iga piiksu peale ärkas.
    Lõpuks oligi ta mul kandelinas suure osa ajast. Magas
    ka selles.
    Saime tuttavatelt laenuks ka kummiratastega kuid hea
    vedrustusega suure ODDER vankri, selles magas laps
    nagu miki.
    Teise lapse puhul ma juba kardain meie kallist emmat
    ja tema kasutamise võimet (selle puudumist) ja sai
    ostetud õhk ratastega ning vetruva emma.
    Kuna meil nüüd kaks emmat, siis nüüd on ju eriti hea
    võrrelda ühe lapse peal kaua ta uned kestavad jne.
    Kui kaasas on pöörlevate ratastega emma, magab laps
    lühikesed uned, tagasi magama kuasutada teda ei saa,
    sest vankrit saab vaid edasi ja tagasi lükata, ei saa
    sangast üles alla õõtsutada. Küljelt küljele vaikaelt
    rapsida annab ka kuid see rikub kogu raami ära.
    Poodides on sellega MEGA hea manööverdada.
    Metsavahel (rajal), kruusateel lausa kohutav, isegi kui
    esirattad ära fikseerida. Vahel on tunne, et laps saab
    seal olles peapõrutuse.
    Õhkratastega vankris laps magab pikad uned. Saan ta
    alati ilusasti magama kussutada. Ja see ongi minu
    jaoks kõige tahtsam. Kusjuures laps on isegi niisama
    nõus vamkris istuma ja ringi uudistama, ei pea teda
    kogu aeg süles ringi vedama. Teise emma võtsime veel
    üle veetava sangaga, ehk et kui päike paiatab “valest
    suunast” siis vean sanga üle ja laps magab rahus edasi
    või vaatab lilli vms, ilma et päike silma uuristaks.
    Mulle meeldib mei poorlevatw ratastega uhke raam
    kuid ma ei ostaks enam seda kuna raamil puudub
    vedrustus ja see 2cm vedru seal esirattas ei anna mitte
    midagi. Lisaks tahaks ma, et oleks õhkrattad. Sõit on
    tunduvalt sujuvam.
    Laenu-kärul olid kummiat rattad ja meil kruusateel oli
    siiiski üsna ebamugav kuigi vedrustus oli hea.
    Ehk on abiks.
    😀

    • Avatar
      Vasta Kertu 31. mai 2016 at 15:48

      Turvahälliks sai cabriofix kuna tollel oli kõige parem
      hinne turvalisuse osas kõikidest maxicosi hällidest.

      Rääkides veel vankriraamist. Kui õhkummide ja
      fikseeritud ratastega raami ostma läksime, siis sai
      müüjannale veidi meie “vanat” (3a) raami kirutud,
      millel need pöörlevad esirattad on. Müüjanna vastas
      “need ongi pm ostukeskuses sõitmise jaoks” mul vajus
      suu lahti kuna antud prowwa oli emma müügiesindaja.
      Well. Kolmanda lapsega jälle targem ?

      • Avatar
        Vasta Lilli 31. mai 2016 at 21:58

        Kui mina käisin Beebikeskuses nende EJ ja konkreetselt nende pöörlevate rataste kohta tagasisidet või infot pärimas, siis
        müüja oli kuidagi põlastava suhtumisega nendesse ja ütles ainult, et einoh, maitse asi, kes mida tahab 😀 Ei jätnud väga
        professionaalset muljet, et mis siis omadustelt ja sõidu osas väga erineb.

        • Avatar
          Vasta Kertu 9. juuni 2016 at 18:50

          Minu kogemused ei pärine Eestist. Too
          müügiesindaja oli vägagi professionaalne ja
          teadlik igasugustest muudest EJ asjadest
          samuti. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kets 31. mai 2016 at 15:00

    Selline mähkimislaud on itk peretubades. No niiii
    mugav ja mõnus asi. Peaasi et korralkkukt kinnitate
    seinale. Mulle oleks nii meeldinud oma beebsuga
    kodus selline aga nagu ei jäänud silma. Soovitan.

  • Avatar
    Vasta Helena 31. mai 2016 at 14:43

    3 lapse kogemus 🙂 Tänaseks kolmas kolmene ja vankrid on ajalugu.
    Kõik oleneb kus sa vankriga sõidad. Kui selleks on enamasti asfalt ja siledad kaupluse põrandada ja aias lapse magatamine, siis
    pole see vedrustus ehk nii oluline ja pöörlevad esirattad oleksid kindlasti mugavad. Kui oled suvel selline tõsine matkaja, et
    käite palju rannas, metsaradadel, elad kruusateede piirkonnas jne, siis on õhkkummid ja fikseeritud rattad möödapääsmatud.
    Seega pole õiget vastust vaid ikka see, kus ja palju sa oma vanrit kasutad. Aias lapse magatamiseks võib olla ükskõik milline
    kasutatud vanker. Kolmanda lapsega maale laenasingi aias magamiseks ühe suvalise vankri näiteks, et ie peaks linnast edasi-
    tagasi edama. Reisile kaasa võtud pöörlevate ratastega vankrite rattad krigisesid juba paari päeva möödudes ja lõpuks
    loksusid fikseeritud asendites.

  • Avatar
    Vasta Viivika 31. mai 2016 at 13:19

    Mul 2 last, olemas kogemused mõlemat moodi vankritega. Nii sellisega, millel on pöörlevad esirattad, kui ka tavalised.
    Aga mõlemal vankril õhkkummid.
    Igal juhul mugavam on pöörlevate ratastega vanker.
    Poes on väga mugav riiulite vahel manööverdada, samamoodi asfaltil on väga mugav.
    Maal käies panen esirattad lukku, kui on kivisem või künklikum tee ja väga hästi saab sõidud tehtud 🙂
    Laps hetkel 8 kuune ja 1x olen rehve pumbanud.

    Turvahäll on meil Maxi-Cosi Cabriofix, ( eelmisel lapsel oli Britax ).
    MC palju mugavam kanda ja lisaks on lapsel ka seal mugavam, ei vaju kössi ja beebisisu on väga mõnus.
    Lisaks on meil ka turvahälli joks autoalus, Easyfix
    ÜLImugav, just sellepärast, et klõps häll autosse ja klõps häll autost kätte.
    Easyfix alus sellepäras ka hea, et olemas ei pea olema isofix kinnitust ja saab selle aluse turvavööga autosse kinnitada.

  • Avatar
    Vasta tirts 31. mai 2016 at 13:16

    Minul oli lapsel üldse teise ringi Brio Kombi vanker (seda ei märganud, et keegi mainiks ning ega seda enam ei müüda ka
    uuena). Sellel on ülihea vedrustus (laps vajas kiigutamist, et ta magaks natukenegi), suured õhkkummid ja fikseeritud rattad
    ning väljatõstetav kõva põhjaga kookon. Vanker just mingi überilus välja ei näinud, kuid need tuhanded kilomeetrid ikka pidas
    vastu, mis meil jalutada oli vaja 😀 ühel sõbrannal oli mingi väikeste ja keerlevate ratastega käru ning lumega jalutades oli tema
    ikka hädas ja vingerdas mööda teed, mul läks vanker nagu tank. Ma ei saanud ka poes aru, et kuidagi keeruline oleks
    manööverdada, enamasti sõitsin ju ikkagi mööda sirget teed lihtsalt. Nüüd kergkäruna on mul keerlevate ratastega ning ühe
    käega on seda ju nii raske lükata (vaja vahel ju ikka telefonist asju lugeda :D), vingerdab ühest teeäärest teise. Ehk siis kui
    kunagi uut vankrit vaja on, siis kindlasti ostaksin õhkkummidega ja fikseeritud rattad.
    Turvahäll oli Maxi Cosi cabriofix ning ei oska midagi halba öelda.

  • Avatar
    Vasta Triin 31. mai 2016 at 11:45

    See voodi näeb tõesti nunnu välja. Aga kuna neid alumisi kangaid ( kuidas iganes neid siis nimetatakse) tõenäoliselt väga tihti ei
    vaheta, siis mulle tundub, et see kupatus on lihtsalt tohutu tolmumagnet 😉 Baldahhiin samuti

  • Avatar
    Vasta beebitootamas 31. mai 2016 at 11:44

    Minul oli TA eile ja mis mul siis varutud on… ausaltöeldes vist isegi vähe asju.

    Vankrist – esmarasedana tahtsin KÕIKE, seega ostsime uuena Hartani vankri, Xperia raamil, edasimüüjaks Beebimaailm.
    Esirattad küll väiksed, kuid pöörlevad ja lukustatavad, esisild vahetatav, ehk saab osta juurde ette suured rattad kui talvel
    peaks tekkima vajadus. Sang on üleviidav, vedrustus reguleeritav, käsipidur käib peale hääletult. Varsti olen sõitnud ka, siis
    saan öelda, kas reaalselt vastab ka kõikidele ootustele nii nagu praegu tundub. Valisime koos mehega ja saime kokku pandud
    sellise nagu täpselt ise tahtsime. Kaasa saime veel Beebimaailmast ostuga tasuta MaxiCosi turvahälli, valisime Cabriofixi,
    tundus kerge, mugav, kiidetud ja turvatestides saanud häid tulemusi. Turvatooli vb tulevikus võtame alusega Cybexi (mees oli
    eile vaimustuses kui tuttav näitas, kuidas seda igati keerutada saab ja last mugav sisse panna jnejnejne):D

    Lamamistooli valik sama, mis sul, kuid otsustasin, et ei osta enne kui reaalne vajadus. Kuna tegemist suvelapsega, siis kindlasti
    käimist palju ja liigume ringi. Juhul kui siiski tahame, siis ostame. Kõhukoti vastu huvi puudub.

    Voodi – tavaline. Ilma kogu selle ninnunännuta, lihtsalt võrekas. Massihullust pole ja ei näe suurt mõtet. Väike laps endale liiga
    ei tee pulkadega ja suuremad tihti pidid hoopis hakkama haarama ja ära kakkuma ja tegelema muude asjadega peale
    magamise.. siiski, juhul kui tekib vajadus, siis saab lisaks osta.

    Riided – ilmselt liiga palju ja uuena, ilmselgelt, esmaraseda hullus! Endale HM-st imetamispluusid ja õhuke hommikumantel 😀

    Rohkem praegu ei meenugi, apteegikraam olemas ja vesi/müslibatoonid haiglakotti 😀

    • Avatar
      Vasta M-L 31. mai 2016 at 15:48

      Mina kärutan juba mõnda aega Xperiaga ringi ja olen
      superrahul ? Eriti kiidan, kuidas vanker kokku käib ja
      noh, üleüldse on hea vanker, ntks nagu tuulekate vōi
      kuidas seda iganes nimetatakse, on väga hea – paljudel
      vankritel puudub selline asi ja nii topitaksegi tekke ja
      muid asju ette, kuna vanker ei pea tuult.
      Lisaks ntks. saab Xperiaga ka edukalt rulluisutada,
      ainult, et siis tuleb esirattad lukustada… Ühesõnaga,
      väga hea vanker ja oma hinda väärt.

  • Avatar
    Vasta J 31. mai 2016 at 10:52

    Mul on Mutsy Evo täiskummist ja pööravate
    ratastega. Vedrustus on sellel vankril minimaalne
    nagu enamus analoogsetel, aga muud miskit kurta küll
    ei saa. Olen vankriga väga rahul ja kindlasti ostaks ka
    järgmisele lapsele manööverdava vankri. Poes eriti
    mugav ja ei pea turvahälli jaoks mingit muud raami
    ostma. Mutsyle saab peale panna nii Maxi Cosi kui ka
    Cybexi hälli. Kui täiskummist rattad ei meeldi, siis saab
    Mutsyle osta ka õhkkummist rattad. Ja siin eelnevalt
    keegi mainis, et Emmaljunga võttis autos palju ruumi
    ja istumisosa oli tüütu toas hoiustada enne kui seda
    veel ei kasutanud, siis samadel põhjustel jäi ka meil
    Emmaljunga valikust välja. Isegi pööravate ratastega
    EJ jääb kokkupanduna kobakas. Mutsy võtab autos
    vähe ruumi ja istumisosa saab nagu võileiva kokku
    murda ning meil mahub see riiulisse ja ootab seal oma
    aega.

  • Avatar
    Vasta Piret 31. mai 2016 at 10:38

    Minu beebi sai just aastaseks. Vanker EJ CityCross + Quadrolift (kookon) – üks parimaid oste. Quadrolift kasvab mõnusasti koos
    lapsega. Hetkel vankris ainult jalaosa, ilma katteta. Kui beebi väiksem, magas rõdul ainult Quadroliftis, ei pidanud vankrit üles
    tassima. CityCross õhkkummidega – sõidab valatult munakividel, liivas, lumes, maastikul. Väga mõnus ja stabiilne vanker.
    Turvahäll Cubex Aton Q – valisin edukate turvatestide pärast. UV kaitsega sirm on ka kena vidin tal küljes. Veel kiidan Stokke
    volditavat vanni. Ja mähkimislaud, õige kõrgusega, on ka hea asi – enda selg ei lähe valusaks, praegugi mugav last sellel riidesse
    panna. Kandelina oli Cybex pikk puuvillane – beebile meeldis, oli abiks ka gaasivaludel, külas/linnas käies (sai mõnusasti tudida).
    Nüüd hiljem Tula kandekott – ka super toode. Laps hakkab rõõmust lausa kilkama, kui see välja võtta :d.

  • Avatar
    Vasta Riina 31. mai 2016 at 10:12

    Pöörlevad rattad kindlalt kohe! Odavamatel vankritel võib tõesti olla, et vibra sees ja kogu aeg käed
    pinges, et vankrit otse sõida, aga korralikel vankritel see kindlasti nii ei ole. Kui jalutad pikalt, siis saab ju
    alati ka rattad kinni panna, aga poes nt on pöörlevate ratastega ikka ülimugav. Mina elan tavalises
    paneelikas ja kitsas koridoris läbi mitme ukse on ka väga hea lihtne ühe käega manööverdada (teisega
    hoiad ust lahti). Kolmerattalisi kindlasti ei soovita, tunduvad väga ebastabiilsed ja mõni on seda siin
    kommentaaris juba maininud ka. Õhkkummides ma ka mingit probleemi ei näe, meil on väike käsipump
    ja pumpama oleme 11 kuu jooksul pidanud vist 2 korda.

    Minu vankril (Babyactive Jet Picasso) on vedrustus küll üsna jäik, aga samas pole see mind häirinud ka.
    Enamjaolt sõidan ikka siledal afaldil ja rappumist pole. Olen ka näinud, et mõni ema jalutades ka
    pidevalt kõigutab ja äiutab last, aga milleks, ma aru ei saa? Laps ei pea kogu aeg rappuma ju. Mõnel on
    see vist kohe lapse sünnist saati käe sees, et teda peab äiutades kergelt raputama, ei pea ju. Laps jääb
    niisama õrnalt kiigutades ka magama :D. A see on vb lihtsalt minu kiiks, et vankri pidev raputamine
    mulle närvidele käib :D.

    Mähkimislauda läheb ilmselt ikka kauem vaja, mina mähin oma 11-kuust siiani mähkimislaual ja täitsa
    edukalt. Kohe varsti on tal jalad stabiilsemalt all ja siis ilmselt lähen püksmähkmetele üle ja pole tõesti
    enam mähkimislauda vaja.

    Babybjörni lamamistool on ka väga hea valik! Lapsele väga mugav ja pidi olema üks väheseid toole, kus
    laps võib natuke pikemat aega olla (isegi päevase uinaku võib teha), ilma et see seljale halvasti mõjuks.
    Seda mänguasja soovitan ka, laps hakkab päris ruttu selle vastu huvi tundma ja tahab seda näppida –
    arendab käelist tegevust.

  • Avatar
    Vasta Lilli 31. mai 2016 at 09:29

    Nii huvitav on neid kommentaare lugeda. Kui mina vankrit valisin, olid nii paljud seda meelt, et oii, pöörlevad rattad on
    mõttetud. Kuigi minul oli hinge peal Emmaljunga täiskummist pöörlevate ratastega mudel ja siiani on. Siiski sain ülihea hinnaga
    EJ fikseeritud õhkkummist ratastega mudeli, vaatasin, et ahh väga hea ja olin juba õnnelik ja nüüd loen kommentaare ja hing
    on haige 😀 Samas räägitakse, et pöörlevad rattad tekitavad palju raskusi, mingi vibra on ikka sees, peab hoidma otse ja käed
    väsivad. Aga ma väga ei usu, arvan, et see on fiks rataste fännide jutt. Aga üks tuttav võrdles EJ õhkkumm ja pumbatav, ütles, et
    pumbatav läheb igast plägast palju kergemini läbi ja pumpamine on üliharva, kaks korda vist kokkuvõttes tegi seda.
    Kuna vanker on suur ja raske, autosõite linna peal palju, siis valisin turvahälli Cybex Cloud Q, savi see hälli raskus, turvalisus oli
    peamine, sinna juurde Cybex kergkäru, et saaks hälli raamile panna ja häll lamavasse asendisse sättida (no päris nii savi see
    hälli raskus siiski pole, tassima ei tahtnud hakata). Ei pea suurt vankrit või vankriraame kaasas kandma, vaid on see nn
    vihmavari autos.
    Kõik kokku sain ülisoodsalt, ainus, mille poest ostsin oli turvahäll, ülejäänud kasutatud sahkermahkerid.

  • Avatar
    Vasta K 31. mai 2016 at 09:19

    Meil oli Roan Marita Prestige käru, väga rahul. Maxi Cosi turvahälliga samuti väga rahul.
    Beebisisu oli mõnus, toetas kenasti beebit.

  • Avatar
    Vasta M-L 31. mai 2016 at 08:41

    Mul on vanker pöörlevate esiratastega
    ja mul täitsa kahju vaadata neid
    naisi, kes kuskil kurvis vankrit
    kuidagi poolpüstisesse asendisse
    peavad lükkama, et normaalselt
    keerata 😀
    Kuna minu vankril on võimalik ka
    esirattad fikseerida, siis olen seda
    paar korda teinud ja siis kohe kähku
    aru saanud, et ikka väga väga
    ebamugav on. Samuti, kui tõesti on
    nii väga neid suuri esirattaid vaja,
    siis oma vankril saan ma väiksed
    pöörlevad iga kell suurte vastu välja
    vahetada, näiteks, kui talvel peaks
    vajadust tundma. Ja vedrustust kiidan
    ka väga, seda ma käisin ja uurisin
    üleüldse poest-poodi, et kuidas
    kellegil missugune vedrustus
    vankritel on.
    Minul endal on Hartan Xperia, muidugi
    hinnaklass on kallima poolne – üle
    900€, aga see vanker on seda väärt ka
    sest plusse on sellel üsna palju,
    ainuke miinus mis hetkel pähe tuleb
    on see, et see alumine korv vms. kus
    enda asju tassida, on üsna tillukene.

  • Avatar
    Vasta Pille 31. mai 2016 at 08:14

    Mina kasutasin EJ õhkkummidega suurte ratastega vanker ja uuele ringile minnes tahan ma sama. Rehve ma ei pidanud
    pumpama. Lisaks meeldis mulle suur vankrikorv. Enne ostmist olin ma seda meelt, et mis EJ, see on mingi popp asi hetkel ja peab
    kõigil olema. Aga iga kell uuesti! Aga kergkäru osas (sinna on veel kaua aega muidugi), siis Chicco Multiway on käru, mida ma ei
    soovita (kui üldse valikusse peaks sattuma). Laps vajub koguaeg ära, istumisosa ei ole mugav.

  • Avatar
    Vasta A. 31. mai 2016 at 07:50

    Voodi ise on ilus, aga see roosa vaht
    seal ümber… Maitse asi jah. Mu
    meelest on kõik sellised
    tekstiilikuhjad kodus lihtsalt
    tolmukogujad. Ja beebi ümber ei
    tahaks ma seda üldse niiväga koguda.
    Aga see olen mina:) Kui ikka
    hirmsasti tahad, eks pead soetama 😀
    Ma küll tagantjärgi kirusin, et sai
    ikka rasedana üht-koma teist mõttetut
    ostu tehtud, emotsionaalseid otsuseid
    jms.

    Mähkimisalust vähe aega vaja? Kui
    vähe on vähe? Ma mähin, kreemitan,
    kuivatan, toetan oma 11-kuust
    endiselt mähkimisalusel pesumasina
    peal. Ta muidugi enamasti naudib seal
    olemist, iseasi jah, kui kauaks veel.
    Aga nii mõnigi on käinud ja
    imestanud, et ma IKKA VEEL oma last
    seal mähin/mähkida saan. Ega ma teda
    sinna üksipäini lebotama ei jätagi.
    Seega mu meelest ikka nii lühiajaline
    kasutus sel pole. Hädapärast olen
    voodil ka mähkinud, aga voodis hakkab
    laps kohe väänlema ja ennast
    siia-sinna rullima. Suht võimatu on
    teipmähet nii selga saada, isegi
    püstijalu on lihtsam.

    • Avatar
      Vasta meow 31. mai 2016 at 09:24

      Minu arvates on ka mähkimislaud nii hea ja
      hädavajalik asi. Ega ma siis seal ainult ei mähi.
      Vahetan seal riideid ja teen teisi beebirpotseduure ka.
      Kuskil voodis seda pidevalt tehes oleks mu selg ammu
      surnud

      • Avatar
        Vasta tirts 31. mai 2016 at 12:56

        Mina panen öömähkut ja vahetan riideid ka oma kaheaastasel veel endiselt mähkimislaual 😀 peale vanni ei pane ju last
        põrandale, et ilusti pepu ja kõik kohad kuivaks saada. Temal ei ole ka seal peal olemise vastu midagi, muidugi jalad on juba üle
        ääre, seega enam pikka pidu vist pole 😀 ja mulle meeldib, et riided on ka seal all kõik olemas, ei pea palja lapsega minema
        tema toast midagi otsima veel.

  • Avatar
    Vasta Sandra 31. mai 2016 at 07:16

    Wiiiiiiiiiii, lõpuks ometi üks nunnu beebipostitus!!!!!!!!!!! 🙂 😛

  • Avatar
    Vasta Kris 31. mai 2016 at 06:05

    Meil ka õhkkummide ja pöörlevate ratastega mida
    saab fikseerida ja no nii mugav ja mõnus on sõita,
    kärutan enamus ajast ainult metsa vahel ja väga
    mugab, 5 kuu jooksul on ainult 1 korra pidanud
    pumpama kumme ja seda ka ainult igaksjuhuks 🙂
    Turvatooliks on Maxi Cosi CabrioFix, meeldis,et on
    kerge ja mugav tassida.
    Edu valikute tegemisel 😉

  • Avatar
    Vasta Kadri 31. mai 2016 at 00:07

    Meil ka pöörlevate ratasega mida saab vajadusel
    lukustada.Ning üleviidav sang.Ole väga rahul!

  • Avatar
    Vasta Grethe 30. mai 2016 at 23:45

    Meie kindel valik oli ka pöörlevad esirattad. No ei
    kannata seda vankri vajutamist, et kuskile keerata 😀
    Pöörlevad ikka nii mugavad, ega niisama pole ju ka
    ratastoolidel ja funktsionaalkärudel pöörlevad rattad
    🙂

  • Avatar
    Vasta Jana 30. mai 2016 at 23:19

    meil on vankril kolmeosaline komplekt mille ostsime eraisikult kuulutuse kaudu ja näost-näkku käisime järel ja maksime sulas.
    Vankril on pöörlevad rattad ja neid saab vajadusel ka fikseerida. vankriratastel on õhkkumm ning meil kodus rattapump olemas
    seega see pumpamine mind ei häiri, ega tihti pumpama ei pea 🙂 Vankrifirmaks Tako.
    Võrevoodi saime vennanaise venna käest ning meil võrevoodi peal risti mähkimislaud mis mulle meeldib, oli odav ka suht tartus
    sai ostetud ja ei võta mingit lisaruumi ega midagi sellist 🙂

  • Avatar
    Vasta TT 30. mai 2016 at 23:10

    Esimene vanker oli EJ fikseeritud ratastega, just põhjusel, et “maastikul ja ebatasaseml teel ikka väga hea ja suur ja tugev.”
    Pool aastat hiljem vahetasin välja, sest elan linnas ja metsarajaks neid võrdlemisi siledaid pargiteid ikka ei nimeta. Ostsin Ej
    pöörlevate ratastega ja kasutuses nüüd ka teise lapsega. Ei kujutan enam elu muudmoodi ettegi – fikseeritud ratastel pressi
    muudkui sanga alla, kui manööverdada, see sõidab kerge käevajutusega. Muuseas annab rattaid ka fikseerida, kui pinnas
    ebatasasem. Paksus liivas ja väga robustsel maastikul ei jookse nii hästi, aga seda pean pigem ka täiskummi süüks.

  • Avatar
    Vasta Siret 30. mai 2016 at 23:02

    Meil on pöörlevate ratastega vanker, jube hea
    manööverdada ja kohe kindlasti ma ei ütleks et
    hakkab kuskile ära vajuma. Va need juhud kus üks
    rehv tühjemaks on läinud aga selle saab ükskõik mis
    bensukas korda ajada.
    Laps hakkab vaikselt korviosast välja kasvama ja vaja
    jalutuskäru. Esimene kriteerium minu jaoks on kohe et
    pöörlevad rattad oleks, enamustel saab neid ju ka
    fikseerida. Arvatavasti jääb valik Mutsy Evo peale.

    Turvahäll on Cybex Aton 3. Ei uurinudki eriti üldse
    millist võtta aga järelturult leidsin hea hinnaga ja läks
    kohe diiliks. Olin vaid kuulnud et seda firmat
    kiidetakse ja ei mõelnud üldse pikemalt enam.
    Cybex hullult meeldib ja kindlalt kui turvatooli ostuks
    läheb, siis võtan Cybex Sirona

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. mai 2016 at 23:00

    Minu käruvalimissaaga on jäänud küll 8 aasta taha,
    aga jahh ,pöörlevad rattad olid üheks peamiseks tingimuseks ? !

  • Avatar
    Vasta mai 30. mai 2016 at 22:50

    Mul õhkkummidega, fikseeritud ratastega EJ (nii käru kui vanker) ja pmst metsas, kruusateel kärutangi.
    Kõige parem abivahend kogu lastemajanduse juures! Tugev, kerge lükata, kindel, jupid ei anna järele,
    kangadetailid ei veni välja, ei pleeki, lisaks minu meelest ilus (kuigi ma otseselt koledaid kärusid ei olegi
    näinud, v.a mõned ebasümpaatse välimusega lillelised). Liigun üsna sirgeid teid mööda, ei pea kogu aeg
    keerutama, aga keerata ei ole ka raske. Kokku pakkida ma ei oska, sest mahub “lahtisena” mu autosse
    ära, aga see ongi juba iga kasutaja eluviisist sõltuv, kas ta peab käru/vankrit autoga kaasas kandma ja kui
    suur auto on. Ja kõrgematelt korrustelt kui esimene on ka kergemat vankrit tüütu alla tarida ilmselt.
    Jällegi faktor, mis eri kasutajatele on erineva tähtsusega.
    Mingi suvaline kergkäru on pöörlevate ratastega, ma ei kujuta ette, miks pöörlevad rattad head on.
    Nagu keegi enne ka ütles, käru tolkneb omatahtsi ja mina pean jõuga kinni hoidma. Nagu poe
    ostukärud, need kõige raskemad – kui on laps ja toidukraam sees, siis peab ikka kogu jõust täie rinnaga
    sinna peale rõhuma, et keerata saaks.

  • Avatar
    Vasta kk 30. mai 2016 at 22:41

    Voodi seelikuks nimetatakse seda alumist “kardinat”.
    Vähemalt välismaal.

  • Avatar
    Vasta Leevi 30. mai 2016 at 22:22

    Meil oli esimese lapsega EJ Mondial Duo Combi valgest nahast (see täielik klišee ikka 😀 ) ning Maxi Cosi Pebble – väga-väga
    rahul! Iga kell teeks sama valiku uuesti! Teise lapsega mõtlesin, et ostaks retrovankri. Ostsin. No sellega ei saanud üldse midagi
    tehtud. Nägi ainult šeff välja. Siis ostsin ühe kasutatud odavama vankri. Päris noname ei olnud, aga ei mäleta enam ka, mis ta oli
    täpselt. Eest pöörlevate ratastega. Täielik saast! Ostsin kolmanda kasutatult ja see oli ka väga kehv. Kolmerattaline ning võttis
    linnatänavatel ikka randmed läbi, kuna tahtis koguaeg ümber käia. Kirusime end, et kohe EJ ei ostnud! 😀
    Pöörlevate ratastega on mugav küll, aga see mure on nendega, et vanker pole stabiilne ja randmed saavad kõva vatti. Kui tee
    läheb kallakust alla, siis konkreetselt on ohtlik mu meelest ja mõni poekott ka veel küljes juhtub olema, hoiadki kahe käega kõvasti
    kinni, muidu käib lihtsalt kummuli!

  • Avatar
    Vasta Karin 30. mai 2016 at 22:21

    Ej Mondial De Luxe, fiks. rattad, õhkkumm. Käruga
    siiani väga rahul.Õnneks elan liftiga majas ja autosse
    mahuks ka 2 samasugust vankrit siis raskus ega ruum
    polnud määravad ? Kasutasin ka Ej turvahälli, raske oli
    aga sain hakkama ?

  • Avatar
    Vasta Gerlin 30. mai 2016 at 22:21

    Ej fikseeritud õhkummid. Olen väga rahul. Eriti talvel. Ja
    maastikul ja linnas. Jumaldasin ja jumaldan edasi. Jätsin
    alles kolmandale neiule ka.
    Siis on mul veel mamas&paps sola2, ka meeldib . Sellel
    ees pöörlevad rattad, mida võimalik fikseerida, suht tihti
    panen kinni.täiskumm rattad.nii väga ei meeldi -minu
    kiiks ?. Jah kuskil poes silpsata on hea ja lihtne, aga
    mulle ei meeldi vankritega ja nö lapse õues olemise ajal
    poes käia 🙂 minu kiiksud 🙂 muidu super hea, kerge ,
    mugav jalutuskäru . (Täislamav ja suur )

  • Avatar
    Vasta anna 30. mai 2016 at 22:14

    meil oli selline EJ city cross: http://do.e1.ru/preview/market/b524cbc50a20f0f3fb9f972ef31e8cf5_1430199559_1000_830.jpg
    ei osanud isegi mõelda, mis liiki rattad jne, laps sündis 10 päeva varem ja mees ostis venna soovituse ja muljete alusel suht
    esimese mis Beebikeskuses ette jäi.
    Aga oiii kui rahul ma selle vankriga olin – super hea minekuga, kerge!!!, läbi lume, linnas, metsas, igal pool..vedrustus igati super ka
    täiskummidega, mõnus kerge kokku käänata ja autosse visata ja kaasa võtta..ja minu arust pole CC puhul vaja mingeid pöörlevaid
    esirattaid..
    Mis minu jaoks on olulisem kui rattad, on vankri soojapidavus, meie CC oli mingi termomaterjalist jne, laps tundis end seal ülihästi
    oma lambanaha sees, magas lõunaund nagu nott, tunde.

  • Avatar
    Vasta Kriss 30. mai 2016 at 21:58

    Soovitan väga Manduca kõhukotti. Meie beebi
    on kohe 6 nädalane ja see sobib alates 3,5 kg.
    Issi on eriti uhke kui sellega linna peal käies
    kasutame 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 22:05

      kust soetasite?

      • Avatar
        Vasta An 30. mai 2016 at 22:16

        Manduca kõhukott või äkki hoopis muu?! Mina
        soovitan enne kõhukoti ostmist neid lapsega
        proovida, kelleltki ikka saab laenuks! Minu laps nt
        esimesed kuu aega jah nautis manducad olemist,
        sest ta oli nii pisike ja ta jalad olid koti sees peidus.
        Kui nii enam ei mahtunud, siis see manduca ei
        sobinud talle üldse enam, nii kui panin sinna,
        nuttis. Meie valikuks sainlõpuks hoopis
        BabyBjörn.. Nii et tasub proovida. Need pole
        odavad, et pärast selguks, et vot meile see ei
        sobigi.

        • Avatar
          Vasta Leen 31. mai 2016 at 08:21

          BabyBjörni kõhukotis on laps vales asendis.

          • Avatar
            Riina 31. mai 2016 at 09:42

            Babybjörni kõhukotte on erinevaid mudeleid. Originali jah ei soovitaks, aga Miracle on
            juba palju parem, on saanud häid hinnanguid.

      • Avatar
        Vasta Kriss 31. mai 2016 at 21:56

        Kingiti 🙂
        Aga värvi sain ise valida
        http://www.beebimaailm.ee/product/ma
        nduca-kohukott/lang/et/

        • Avatar
          Vasta Kriss 31. mai 2016 at 21:58

          Ja vend kannab oma 11 k poega
          seal siiani. See on vägagi
          ergonoomiline kott 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 30. mai 2016 at 21:58

    Mul oli õhkkummidega vanker, mille kõik rattad
    pöörlesid aga ühe varbaliigutusega sai lukustada ning
    siis läks läbi Nõmme rookimata tänavate nagu tank.
    Turvahälli oli MC koos beebisisu ja talvekotiga – kiidan
    mõlemat

  • Avatar
    Vasta Kadi 30. mai 2016 at 21:46

    Kui palju see baldahhiin maksis? Pole kuskilt leidnud
    ilusat, aga see on tõesti väga armas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:51

      Seal polnud hinda vist väljas ja kodukalt ma ka ei leidnud, aga ma võin nende käest uurida :)!

      • Avatar
        Vasta Kadi 30. mai 2016 at 21:53

        Oh, see oleks väga super 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 30. mai 2016 at 21:44

    Nagunii kuskil oled juba öelnud, aga ei leia ja küsin
    uuesti siis… Mis vankri tellisid? Mul on keerlevate
    ratastega Teutonia. Ma hoian neid kogu aeg lukus,
    meeldib rohkem. Aga mees tahtis, et oleks keerlevad.
    Oh well… Turvahäll on seesama lamavasse käiv
    Cybex. Mulle meeldib, sest kui beebi autoa magama
    jääb, tõstan tuppa ja tõmban lamavasse ja siis mul
    süda rahul, et ta seal istudes kägaras magama ei pea.
    Poes ka hea käia, seal panen ka alati ta lamavasse. Ja
    Babybjörn on meil asendamatu abimees, seda
    soovitan kohe väga!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:51

      Ma pole veel kirjutanud, millise tellisin. Siis kui kätte saan, siis näitan! 😀

      • Avatar
        Vasta meow 30. mai 2016 at 21:57

        Aa, okei, siis see ikkagi polegi minust mööda
        läinud 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 30. mai 2016 at 21:40

    Meil on küll kolmerattaline vanker, millel esiratas
    pöörlev, kuid annab ka lukustada ja peab ütlema, et
    kümme korda mugavam on fikseeritud rattaga sõita.
    Pöörlevana kuidagi tolgendab see vanker. Poes käies
    vahest harva sõidan pöörleva esirattaga, aga üldiselt
    jah pooldan igal juhul fikseeritud varianti 🙂
    Turvahäll on maxi cosi pebble ja meil peaaegu 3-kuune
    tüdruk koos beebisisuga on ilma paksude riieteta seal
    ikkagi kuidagi kössis natuke.. vb asi selles, et ta meil
    päris pisike kah. Muidu üldiselt midagi muud halba
    selle turvahälli kohta öelda ei oska.

  • Avatar
    Vasta Kaire 30. mai 2016 at 21:39

    Mul vanker/käru Quinny freestyle xl. Lamamistool oli
    Babybjorn,tõeliselt hea tool. Turvahälli maxi cosi
    easybase alusega,mugav ja klõpsti kinni, ei mingit
    turvavööga mässamist ning kindlalt paigas!
    http://Www.nextlifeweb.blogspot.com,
    http://www.nunnutage.blogspot.com

  • Avatar
    Vasta Leelo 30. mai 2016 at 21:27

    Meil oli Milly Way 3in1 ja kergkäruks hiljem Britton
    Allroad. Kärutasin ikka väga palju ja kärutan siiani,
    kuigi poja juba 1 a 8 kuud (lõunaune teeb reeglina
    kärus, pika ja magusa :)). Milly oli superhea, suurte
    õhkkummide ja pöörlevate esiratastega. Olen
    proovinud sõbrannade fikseeritud ratastega vankreid
    (EJ, Hartan) ja no way noh 😀 Kui teine laps tuleb, siis
    tulevad ka pöörlevad rattad ning õhkkummid, kõigi
    eelduste kohaselt vana hea Milly Way. Britton
    on…khm. Kui vaid me Milly veel elaks… leinan teda
    taga iga jumala päev kui selle krigiseva logiseva
    õudusega linnatänavaid mõõdan. Maastikust ei hakka
    unistamagi, ilmselt vihastaks nii, et kärul jupid taga.
    Siiani ajab judisema mälestus sellest, kuidas seda
    ikaldust läbi lume lükkasin, selg märg ja silmad punnis
    (vähemalt oli soe olemine).
    Teise lapsega prooviks kindlasti kandelina ära.
    Esimesega pidasin seda mõttetuks kuluks, ise olin
    rumal. Mu karjuva kängurubeebi jaoks oleks see
    ilmselt imeliselt sobinud ja ma oleks saanud vabamalt
    toimetada, mitte tundide kaupa diivanil lösutada, laps
    kõhu peal.
    Ka lamamistooli prooviks midagi Babybjörni laadset,
    st võimalikult väikse süvisega. Ämma kingitud kallis
    lamamistool oli nii sügav, et sain beebi sinna alles ca 2
    kuuselt panna (tootjat ei mäleta kahjuks).
    Eelpool soovitati lambanahka vankrisse. Jagan seda
    soovitust. Meil alguses polnud, alles selleks talveks
    soetasime ja lapsel oli selles silmnähtavalt mõnus ka
    krõbedama külmaga.
    Mis puutub aga sellesse voodi pehmendusse, siis
    kadus mu vaimustus mõnda aega tagasi, kui lugesin
    mingit uudist, et USAs tahetakse sellised kohevad
    versioonid ära keelata, kuna see on lõppenud liiga
    paljude laste surmaga. Keerab end näoga selle
    kohevuse sisse, kui veel ise väga manööverdada ei
    suuda, ja lämbub. Ei kujuta ette, kui reaalne see oht on,
    aga ei taha ka katsetama hakata.
    Sulle aga jõudu pesapunumisel! See on ikka nii vahva
    aeg 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 30. mai 2016 at 21:21

    Aga kes mida stokke trailz vankrist arvab? Mul
    endal see silma jäänud kuna bugabood peab
    soomest tellima ja stokke saaks eestist .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:55

      Ma nüüd pead ei tea anda, kas ma poes vaatasin just seda stokket, aga MINGI stokke kohta rääkis müüja, et selle käruosa jääb ikka kuidagi kõrgeks ja vajab eesti kliimas igasuguseid lisasid.

      • Avatar
        Vasta Kris 31. mai 2016 at 10:49

        Lisad võisid olla soojakott ?
        Kõrguselt just mõtlesingi kuna ise suht
        pikk no mis pikk aga 174 ja küürutada
        kuidagi ei tahaks väga 🙂

  • Avatar
    Vasta Netz 30. mai 2016 at 21:15

    Kutt kohe 8-kuune ja esialgu sai järelturult ostetud EJ,
    sest olin noor ja loll ? Alguses tundus kõik
    emmaljunksiga ideaalne olevat, aga kuna me palju
    ringi tripime, siis tahtsime ikkagi pöörlevaid rattaid
    (EJl oli tavaline classic raam) ja nats sportlikumat
    varianti. Kuna korviaeg sai niikuinii läbi, siis
    hakkasingi kergkäru otsima. Paar päeva otsinguid ja
    valituks sai Babyactive sport Q 2016. Nädal aega olen
    sellega ringi kärutanud ja niiiii mugav ja mõnus ja ilus
    ride on ikka. Samas emmaljunga sügav ja suur korviosa
    oli väga mugav beebieas kasutada. Igaljuhul mul nüüd
    üks emmaljunksi komplekt kodus nurgas tolmu
    kogumas. Anyone? 😀

    • Avatar
      Vasta Netz 30. mai 2016 at 21:19

      A ja sellel Babyactiveil on küll pöörlevad rattad, aga
      saab vajadusel lukustada (kõigil pöörlevate ei saa?).
      Igaljuhul mugav, sest sirgel teel jalutades kipub käru
      vingerdama,kui rattad pöörlema jätta. Lihtsam, kui
      lukus 🙂

      • Avatar
        Vasta Eve 17. juuli 2016 at 12:14

        Kust sa Babyactive Q ostsid?

    • Avatar
      Vasta K. 30. mai 2016 at 21:43

      Mis hinnaga müüd ja kas pilte saaks ka kuskil näha? 🙂

  • Avatar
    Vasta Janika 30. mai 2016 at 21:13

    Võin sulle ära anda valge voodi baldahhiini, roosa
    lipsuga. Seisab mul see ja võtab ruumi 😀 Kirjuta kui
    tahad seda endale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:57

      Omg, tegelt? Nii armas! Kirjutasin sulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Margit 30. mai 2016 at 21:10

    Mul kodus kahekuune beebi ja seega tean rääkida oma
    kogemustest. Vankriks meil Roan Sofia, kangast, tepitud
    ja musta värvi. Mõnda ilmselt ehmatab, et must ju suvel
    tõmbab kuumust ligi jne aga mina olen rahul, suvel
    nagunii katet peal pole, et õhk sisse pääseks ja muid
    avasid saab ka lahti teha niiet ei tea, eks kokkuvõttes
    valge vanker samasugune. Aga oma fikseeritud rataste
    ja õhkkummidega ka nuriseda ei oska, sest pole teisi
    variante proovinud, kusjuures ei viitsinud ka raseduse
    aeg mööda poode käia ja katsetada. Võtsime selle
    vankri, sest mehele meeldis välimus ? Emmaljunga
    vastu olin ma vist kohe kui oma rasedusest teada sain.
    Minu meelest maksab sel ainult oma nimi. (Nii mõttetult
    kallis!!!) Turvahälli saime sõbra emalt 30 euroga, Maxi
    Cosi Cabrio Fix. Väga tahaks ka isofix alust, sest selle
    turvavöödega jändamine on nii tüütu, aga kahjuks see
    nii kallis nii uuestpeast kui järelturul. Turvahälliga
    seoses, mis asi on turvahällikott? Kas Mariga oli sul
    rinnapump vajalik? Mina olen ühe korra sõbrannalt
    laenanud (mõne jaoks pole ehk hügieeniline, aga keetsin
    läbi ei juhtunud meiega midagi) ja praegu hetkel rohkem
    oluliseks ei pea, et seda endale soetada. Toidan last
    endiselt rinnaga. Beebimonitorist saan muidugi aru,
    oma majas tarvilik asi. Voodi meil üsna tavaline. Lasin
    emal teha meile voodipesu ja voodipehmendused.
    Pehmendusi hetkel ei kasuta, sest tunduvad praegu veel
    otstarbetud kuniks laps nii palju voodis ringi ei chilli.
    Samuti ei ole meil baldahhiini ja muidu karvalisi -sulelisi.
    Arvan, et voodi magamiseks ja pole neid vidinaid vaja.
    Palju meil ikka neid külalisi siis käib ja mis ma ise ikka
    neist asjadest vahin 😀 pealegi on öösel väga mugav kui
    ühegi asja osta ei komista. Voodikarusell on, sellest
    hakkaks laps nüüd huvi alles tundma ja voodi peal on ka
    mähkimisalus. Praeguseks laps juba nii pikk, et siis kui
    laps voodis magab, siis selleks ajaks tõstan
    mähkimisaluse maha, muidu ei mahu seal karuselli all
    manööverdama. Ps! Tahaks väga Sinu teisi
    lasteteemalisi postitusi lugeda ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 22:00

      Rinnapumpa läks Mari ajal väga tihti vaja, seega soetan kindlasti ka seekord. Voodikaruselli ma seekord ka ei taha. Mariga oli, aga jumala mõttetu 😀

  • Avatar
    Vasta Merike 30. mai 2016 at 21:01

    Soovitan ka babybjörn lamamistooli väga, sest kahel
    lapselapsel see olnud ja neile väga meeldis seal. Üsna
    ruttu said jalgade kõigutamisega tempo selgeks
    kuidas ennast ise kiigutada. Ette tooli külge veel
    mängukaar, siis oli pikaks ajaks asjatamist ja rahu
    majas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 30. mai 2016 at 21:00

    Minu arust on mittepöörlevate esiratastega nii
    ebamugav manööverdada, eriti linnas. Ka maal pole
    ma rattaid ära fikseerinud, no ei meeldi lihtsalt nii.
    Vanker/käru on hetkel Bumbleride Indie 4 ja ma ei
    saaks rohkem rahul olla. Õhkkummid ja hea vedrustus
    ning parima manööverdusega käru mida ma
    katsetanud olen, parajalt kerge on ka kui on vaja kaasa
    võtta.
    Turvahäll on Cybex Aton Q, uuest Cloud Qst on see
    umbes kilo kergem ja ei saa siis lamavasse asendisse
    panna. Mulle Cybexi puhul meeldib just see, et ei ole
    eraldi beebisisu vaid tõmbad peatuge järjest ülespoole
    lapse kasvades. Maxi-cosidel ei meeldinud see, et kui
    beebisisu ära võtad, siis ongi pea ümber lihtsalt tühi
    ruum, peatoega tundub ohutum avarii korral.
    Mähkimisalus ka vannituppa ei mahtunud, on
    vannitoa ukse kõrval kummuti peal, mulle ei
    meeldinud ka märja lapsega kuhugi kaugele minna
    mähkimiseks.
    Ja pumpadest soovitan ma Medela oma ning ka nende
    Calma pudelilutti.

    • Avatar
      Vasta Helle 30. mai 2016 at 22:19

      Maxicosil saab beebisisul pepu alt padja ära võtta
      eraldi (võrgu seest käib välja) ja selle peatoe osa hiljem
      (võtsime miski 5k vist, kui soojakott sisse läks 😉

      • Avatar
        Vasta Kertu 30. mai 2016 at 23:00

        Noja, aga ühel hetkel võetakse ju ikka see peatoe
        osa ka ära, vähemalt niipalju kui ma oma
        tuttavatel näinud olen. Cybexil aga on kogu aeg
        peatugi olemas, niikaua kuni laps turvahälli
        mahub. Külgkokkupõrke puhul on turvalisem kui
        lapse pea ei saa küljelt-küljele loksuda,
        olenemata kui vana ta on.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 30. mai 2016 at 20:59

    Minul on fikseeritud. No ei saa mina nende
    pöörlevatega hakkama?
    Ja kusjuures mul isa lubas osta mulle ikka selle vene-
    aegse käru ?
    No ma muidugi pidin sellise ennem leidma ja leidsin
    täitsa korras vankri-juheiii ?
    Mäletan oma noorema ôe ajast seda vene käru, kus
    ikka kiigutamine oli kiigutamine ?

  • Avatar
    Vasta D 30. mai 2016 at 20:51

    Kindlasti pöörlevad rattad! Proovisin mingi aeg fiks.ratastega käru ja oh püha müristus, sellega ei andnud ju üldse keerata..toona
    oli vist talv ka! :O

  • Avatar
    Vasta Helle 30. mai 2016 at 20:50

    Vankreid meil 2 Roan Marita metsavahel ja maal ja
    linnas olles Bugaboo Cameleon. Ei kujutaks ette, kui
    mõlemat poleks. 4 rattaliste tankitega on poes jube
    manööverdada ja kohvikusse ka ei mahu 😉 mul Marital
    ka õhkkummid ja poole aastags pole juurde pidanud
    pumpama 🙂
    Häll MC cabriofix, alusega oli hea kasutada. Pebble
    kitsam ja beebigrupis juba 7-8kuu pealt vahetati seda
    toolide vastu… aga vast olenem lapsest.
    Ja kogu see roosamanna seal voodis on lihtsalt
    mõttetu ja ohtlik, võrekas+ madrats + kummiga lina ja
    sedasi on kõige parem 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:52

      Ma kujutan ette, et mind hakatakse eriliseks saksapreiliks pidama, kui kaks vankrit ostaksin 😀

    • Avatar
      Vasta Nimeke 30. mai 2016 at 22:02

      Meil just vastupidine kogemus, algul kasutasime
      cabriofixi, siis jäi lapsele väikseks ja võtsime pepple
      kasutusse, raskem ja suurem küll, aga lapsel oli
      megamõnus ja sai pikalt kasutada ka.

  • Avatar
    Vasta Krista 30. mai 2016 at 20:50

    Mul oli EJ kahel lapsel kasutusel. Lihtsalt niiiiii rahul
    olin. Rattad olid täiskumm. Käisin nii metsas,asfaldil
    kui ka kruusateedel.
    Turvahälliks oli esimese lapse puhul EJ. Üldse ei kiida.
    Laps oli kassid,talle ei meeldinud seal olla ning
    võrreldes Maxi Cosiga ka 1kg raskem. Seega teisele
    korrusele käies,kolksus turvahäll mööda koridori
    seinu ja oli korralikult ära kriibitud seetõttu. Teisel
    lapsel MaxiCosi ja täiega rahul.

  • Avatar
    Vasta Dagmar 30. mai 2016 at 20:49

    Vanker on Milli Light 3in1. Valisin välimuse ja
    vedrustuse järgi. Algul olin kindel, et tahan
    fikseeritud ratastega vankrit, aaaga seda katsudes
    mõtlesin ringi. ? Nii et meiw tõllal on õhkkummid ja
    pöörlevad, kuid fikseeritavad, esirattad. Ma olen
    väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Diana 30. mai 2016 at 20:49

    Ma soetasin just järelturult oma kohe kohe sündivale
    poisile babybjörni tooli. No tundub jube mõnus.
    Vanker esimesteks elukuudeks on nelja suure
    õhkkummiga ja fikseeritud ratastega ning polnud mul
    vaja esimesega neid tihedalt pumbata (vb korra 6 kuu
    jooksul kui sedagi) ning hilisemaks ajaks kui laps juba
    istub siis on mul emmaljunga scooter õhkkummide ja
    keerlevate esiratastega. Olen mõlema variandiga
    väga rahul, mõlemaga kerge manööverdada ja kerge
    lükata ning saab hakkama nii maal kui linnas.

    • Avatar
      Vasta Diana 30. mai 2016 at 20:52

      Turvahäll on meil MC cabrifix koos isofix alusega.
      Osutus valituks just oma kaalu pärast. Turvatestide
      tulemused koos autoalusega on ka jumala ok.
      Kõik asjad on soetatud esimesele lapsele ja lähevad
      nüüd teisega ka kasutusse.

  • Avatar
    Vasta Käts 30. mai 2016 at 20:46

    Räägin siis oma varustusest mis mina oma beebile umbes aastakese eest soetasin (laps hetkel 10 kuune)
    Esialgu oli siis plaan et vaatame mis beebi poodides on vankritest, kuna tahtsin kindlasti valget ja nahast
    ei olnud just eesmärk jungat soetada kuid. Katsusin poes siis Roanit ja muid poolakaid siis oli. Kindel et
    hindan just Rootsi kvaliteeti. Mõtlesin siis et ostan kasvõi järelturult aga mul on seda vaja ja nii läkski,
    kuid siis kui kasutusse läks istumisosa siis soetasin omale täiesti tutika sport raamil täiskummidega
    Emmaljunga ja no mina nii rahul nende täiskummidega nii kerge ja vinge sõita.

    TUrvahälliks sai soetatud MC Pebble ja sellega olin ka igati rahul.

  • Avatar
    Vasta SS 30. mai 2016 at 20:43

    Vanker oli/on mul EJ classic fikseeritud ratastel ja
    õhkummidega, üli rahul. Turvahälliks oli MaxiCosi City,
    hästi kerge, ja kui kunagi peaks veel mõni mõngel
    tulema siis valik oleks ikka sama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 30. mai 2016 at 20:42

    Vanker: Mutsy Igo. Armusin sellesse vankrisse juba
    siis, kui olin vaid 6nädalat rase. Meeldis selle disain,
    see, et ta on nii mõnjsalt kerge, käib hästi kompaktselt
    kokku ja on oma pöörlevate esiratastega mega mugav
    manööverdamiseks. Elan linnas, super linnamaastur.
    Kruusateel/metsateel on sellega jama aga nendele
    eriti tihti ei satu, seega kannatan ära

    Turvahäll: Maxi-Cosy Cabriofix. Sai valitud just selle
    kerguse pärast. Sain katsuda sõbranna Cybexit ja see
    oli ilma beebitagi raske. Teine pluss MC juures on see,
    et beebisisu on eemaldatav ja kui see võetud, on veel
    maa ja ilm lapsel seal ruumi. Ei pea väga kiirelt
    järgmisele asjale üle minema nagu Cybexiga juhtuda
    võib.

    Babybjörn: Beebi on meil 7kuune ja tool on siiani
    asendamatu. Parim väljaminek ever made. Ei kahetse
    sentigi 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:49

      Minu Cybexil oli ka beebisisu, just sayin’ 😀

      • Avatar
        Vasta Kelly 31. mai 2016 at 10:21

        Kindlasti erinevatel mudelitel on need asjad
        erinevad.
        See indiviid, mida katsuda sain, omas ka
        beebisisu aga polnud eemaldatav?! Mis tundus
        mu jaoks veider. Aga see selleks 🙂

  • Avatar
    Vasta V. 30. mai 2016 at 20:40

    ma küll ei ole rase ega mul pole lapsi aga pakuvad väga huvi beebi teemalised postitused, ei jaksa ise ära oodata aega mil lapse
    saan 🙂 lihtalt mötlesin mainida 🙂

  • Avatar
    Vasta Loor 30. mai 2016 at 20:38

    EJ sobib minu arust just metsa, kruusateedele just sai
    ostetud mõned kuud tagasi kasutatuna 100€ eest
    maale ja vankriga rahul. Igati korralik ega ole kuskilt
    kulunud ega räsitud, aga kuskil mujal mind sellega
    ukerdamas näha ei oleks ikka küll 😀
    Turvahäll on MC Cabriofix kuigi võiks veel see
    prostam variant olla ilma Fixita (oleks veeel kergem)
    sest isofix alust pole suutnud veel osta….
    Aga tal muidu head ADAC test tulemused ning
    esimese lapsega oli sama häll.
    Lisaks käis taas mul mees ostmas otse sünnitusmajast
    ning jälle sai mingi ultramoodsa mustriga, special
    hinnaga Mõmmibeebi poest. Soovitan sinna kiigata,
    ehk saad ka midagi veidi teistsugust 😉

  • Avatar
    Vasta K 30. mai 2016 at 20:37

    Nii.. alustab otsast.
    Vanker on mul taco acoustic 7 õhkkummrattad ja
    fikseeritud. Valiku tegin välimuse järgi yldiselt. Ja no
    see, et oli 3in1 komplekt. Seega turvatool oli mul ka
    taco oma (minu taco on väga sarnane milly classic
    vankriga). Muidugi suureks plussiks vankri puhul on
    see, et see on kerge. EJ on minumeelest nii rasked
    vankrid, et ma ei kujutaks ette kui ma peaks last ja
    vankrit korraga kuskilt alla v yles tirima. Ja suured
    rattad ( sest oh hell kui raske talvel lörtsi ja sopaga
    neid pisikeste ja pöörlevate ratastega vankreid lykata
    on )
    Ma tahtsin ka varakult kõike valmis ja suht ostsin ka.
    Aga mähkimisalust kui sellist mulpole olnud ja ei ole
    isegi puudust tundnud. Sain kõik oma asjad aetud
    voodite diivanite peal. 😀
    Üks asi veel mida sulle soovitan on lambavilla
    soojakott v siis isegi lambavill vankri põhja. Sest
    talvetulles on beebsu nii pisi veel ja hea teda seal
    sossus hoida. Ja ma arvan, et keegi nobenäpp on
    kjndlasti nõus su beebivoodile alusseeliku tegema :p
    kardinat ja kardinapuud saad ka täitsa tavalise voodi
    kylge panna..

    Igatahes väga vahva postitus.

  • Avatar
    Vasta Elen 30. mai 2016 at 20:35

    Häll sai Cybexi oma valitud, sest see
    sobis autosse. Teise lapsega olin
    targem ja ostsin korraga soojakoti ka
    turvahälli. Elu kohe lihtsam ja laps
    ka turvaliselt kinni.
    Sageli ostetakse turvahäll/turvatool
    meeldimise alusel ja unustatakse
    uurida, kas antud isend autosse ka
    sobib. Isegi isofixi puhul peab enne
    selgeks tegema selle sobivuse
    sõidukisse. No ja lapsele peaks ka
    sobima, kuigi turvahälliga see
    keeruline, sest ostetakse ju enne
    lapse sündi. Kahjuks tehakse
    turvavarustuse kasutamisel ikka päris
    palju vigu, aga sellest ei taheta
    miskipärast rääkida.

  • Avatar
    Vasta Plika 30. mai 2016 at 20:34

    Vaata seda, ehk see video annab ka sulle midagi abiks. Minul
    igatahes aitas.
    http://youtu.be/JBde75TC0-Y

  • Avatar
    Vasta H 30. mai 2016 at 20:31

    Võta pebble, selle rihmad on paremad ka. Hoiavad ise ülesse, et ei jää selja alla ja reguleerimine oli ka mugavam. Ise kahetsesin, et
    pebblet ei ostnud sest tookord mulle müüja ei osanud vahet selgitada ja siis jäigi ainult mulje, et on nõksa raskem ja kallim aga tglt
    on ikka mugavam kasutada küll.

  • Avatar
    Vasta Janne 30. mai 2016 at 20:28

    Minul on milli way vanker,
    pöörlevate esiratastega ja õhk
    kummid on. Kärutan juba teist
    last selles vankris. Kuna kärutan
    palju kruusateel siis sai teise lapse
    jaoks uued rehvid ka alla pandud,
    vanad sai otsa. 😉 Mina olen väga
    rahul, sest saab ikka korralikult
    ära kasutada. Edasi müümiseks
    küll midagi ei jää. 😀 Võrekaga on
    meil nii, et tibid on saanud minu
    voodi endale. 🙂 Palju lisa asju meil
    pole olnud(nt: lamamis tool,
    mähkimis alus, käimis tugi.) teise
    lapsega on see hea, et suurem on
    beebimonitori eest 😉 esimesega ei
    läinud seda üldse vaja. Ma selline,
    kes beebide asju palju koju ei
    kuhja, siis hakkan kulutama, kui
    laps piisavalt suur, et asjadega ise
    midagi teha saab. 🙂

  • Avatar
    Vasta k. 30. mai 2016 at 20:28

    Meil oli kõige esimene vanker õhkkummide ja
    pöörlevate ratastega – vahetasin selle esimese
    nädalaga välja. Kruusasel terviserajal hakkas beebist
    lihtsalt kahju, raputas jubedalt. Siis ostsin
    õhkkummidega Roani, mitte pöörlevate ratastega ja
    olin meeeeletult rahul. Vedrustus oli pehmem kui
    mingil Emmaljungal (mudelit ei mäleta ja ei väida, et
    kõik mudelid sellised on :D). Kui laps suurem oli, sai
    soetatud EJ Scooter, täiskumm ratastega. Ka sellega
    olin väga rahul.
    Hetkel olen üpris kindel, et kunagi tulevikus saab ka
    järgmine laps rallitada alguses Roani tõllas (või ehk
    mõnes EJ vankris mitte pöörlevate ratastega) ja hiljem
    EJ Scootris. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 30. mai 2016 at 20:28

    Ahjaa mähkimisalus on meil selline: http://www.mkeskus.ee/files/SAFARI-%20komoda.jpg
    Kummutis on lapse riided.

  • Avatar
    Vasta Merilyn 30. mai 2016 at 20:26

    Vanker on meil Roan Marita oma- me oleme siiamaani
    väga rahul sellega. Eks kindlasti ei saa võrrelda EJ’ga
    aga no käib kah! ? ja no rattad jah,ütleme nii,et
    nende pumpamine käib küll närvidele aga samas ma
    saan oma klassikalise vankriga igale poole mindud.
    Turvatool on meil Britaxi oma aga see oli koos käruga
    kaasas aga oleme ka siiamaani rahul ?
    Nagu öeldakse – voodit ei tohi ennem lapse sündi
    majja tuua ?
    Ma nii umbusklik,et kui laps korterisse sisse tuli siis
    alles järgmisel päeval tõime voodi ? ?

    • Avatar
      Vasta Skorpaneiu 30. mai 2016 at 21:01

      Mis põhjusel ei tohi voodit ennem
      lapse sündi majja tuua? 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:05

        Mul Mariga oli voodi mingi 4 kuud enne püsti :D:D

      • Avatar
        Vasta Merilyn 31. mai 2016 at 16:33

        Halbu uudiseid pidi tooma?.
        Kahjuks 3 tuttaval on rasedus katkenud- neil oli
        ka voodi soetatud..
        Ma lihtsalt umbusklik ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. mai 2016 at 17:05

          No selliseid “näiteid” võid sa mai tea kust leida ka.

  • Avatar
    Vasta K 30. mai 2016 at 20:26

    Minu kogemus vankritega: enne lapse sündi sai ostetud ka EJ, kuna kõik ju kiitsid. Ausalt öeldes jah vedrustus oli mega, kiikus
    ja õõtsus eeskujulikult, aga mis minu jaoks suuuuuureks miinuseks sai, oli see, et vanker oli nii kobakas. Meil küll on
    universaalkerega auto, aga terve auto sai seda vankrit täis. See istumisosa oli ka toas pidevalt jalus, kuna algul ju kasutasin
    korviosa, aga no see on kõikide vankritega nii kui just kookoniga versiooni ei osta. Ahjaa õhkkumme pidi ka pumpama (vankri
    seismisega läksid tühjaks, ostsime vankri päris palju varem valmis). Igal juhul pärast 3 kasutuskorda müüsin ma selle EJ maha,
    kuna minu jaoks oli liiga kobakas.
    Ostsin asemele MC Mura Plus 4 ja olin väga rahul. Esimesed rattad olid kärul keerlevad, mida sai ka fikseerida, täiskummid.
    Vankril endal nagu suuremat vedrustust polnud, aga elan suht metsas ja meie teedel polnud üldse viga. Samuti talvel lumes oli
    väga edukas. Olen täiesti kindel, et kui teise lapse saan, siis otsustan kindlasti sarnaste ratastega vankri kasuks. Poes oli
    ülimugav manööverdada ja tegelt ka metsaradadel ja ka igal pool mujal 😀 Lukku panin rattad talvel paksu lumega. Istumisosa
    me väga pikalt ei kasutanudki, kuna ostsime Baby Jogger city mini ja arvasin, et saan sellega ka kõik kodukandi sõidud tehtud.
    Eksisin… no tegelt saaks ka, aga ei ole mugav. Kasutame seda käru nüüd linnas käimistel ja algul sain tuttavalt mingi Gesslein
    vankri kodus kärutamiseks. Sellel olid 4 suurt ratast, aga need olid veidralt lamedad. Lumes mina seda vankrit lükata ei
    suutnud. Andsin talle tagasi ja ostsim EJ Scootri ja olen väga rahul jällegi. Kodus ja pikematel jalutuskäikudel kasutame EJ
    Scootrit ja linnas ja poes käimistel BJ city mini.
    Turvahällidest oli meil kasutusel MC Cabriofix, kuna ma ausalt ei olnud väga teistega kursiski. Praegu valiksin Pebble.
    Turvatoolidest olid paralleelselt Kiddy turvapadjaga tool ja Cybex turvapadjaga tool. Cybex niiväga ei meeldinud ja vahetasin
    selle ka Kiddy vastu välja.
    Babybjörni lamamistool oli meil olemas. Lapsele väga ei meeldinud ja me kasutasime ülivähe. Meil oli hitiks Fisher Price kiik,
    mis ise kiikus ja karusell keerles + muusika laulis. Mina tellisin selle tooli Saksamaalt ja sain palju odavamalt kui Eestist,
    parasjagu oli ka soodukas seal muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 30. mai 2016 at 20:25

    Ahjaa ja see Babybjörni tool oli mingi aeg täiestiii
    asendamatu! Ma lausa keeldusin seda edasi müümast…

  • Avatar
    Vasta Piia 30. mai 2016 at 20:23

    Meil oli esimesel lapsel suured fikseeritud
    õhkkummid.Arvasin alati et need parimad.Teise
    lapsega ostsime pöörlevate esiratastega ja
    täiskummidega vankri.Algul kahtlesin küll kõvasti
    kuna elan ise ka üsna metsa sees.Aga polnud midagi
    hullu ja kinni jäin ka vist korra ainult.Ausalt öeldes ei
    oska enam sõita fikseeritud ratastega.Pöörlevatega nii
    kerge ja mugav et uskumattu lausa?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:41

      Oh apppiiii…miks te kõik nüüd mulle räägite seda, kui mul fix rattad olemas on :D:D

  • Avatar
    Vasta Merilin 30. mai 2016 at 20:23

    Ma olin alati vihanud neid pöörlevaid rattaid,kuidagi
    väga ebamugavad ja koledad on tundunud,aga kui
    teise lapsega osutus valituks EJ pöörlevate ratastega
    siis tänasin jumalat et selle valiku tegin 😀 meeletult
    hea manööverdada eriti poodides.Praegu ei kujutaks
    ette kuidas tavaliste ratastega iga pöörde aeg
    esirattaid õhku tõstaks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:40

      Aga kuidas tänavatel oli? Ei olnud kuidagi ebamugav?

  • Avatar
    Vasta Maria 30. mai 2016 at 20:23

    Kaks vankrit üks vanem Roan teine veel
    vanem Aro Puma. Mõlemad õhkkummidaga ja
    ikka väga hea.. siiani pole pumpama pidanud.
    Turvahäll on meil maxi cosi. Väga vana
    kasutatult ostetud. Ennem ma ei teadnud mis
    moodi need värgid töötavad aga teisele lapsele
    tahaks just pebble +. Praegu käib meil
    turvatooli teema ja selleks on jällegi maxi cosi
    tobi. Üleüldse on maxi cosid minu meelest väga
    hea hinna ja kvaliteedi suhtega.. ADAC testides
    ka väga head tulemused.

    Teistes asjades ei oska sind aidata, aga pean
    mainima et rasedus tõesti sobib sulle.. mina
    tundsin ennast paksu vinnilise vaalana ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:40

      Ma ei saa aru, kuidas on võimalik ennast rasedana MITTE imekaunina tunda? 😀

      • Avatar
        Vasta meow 30. mai 2016 at 21:54

        Mina ka ei tundnud ennast kaunina, kuigi ma ei
        läinud paksuks ega vinniliseks 😀 lihtsalt väga
        ebaatraktiivne tunne oli pidevalt 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 21:56

          Mul on ilma raseduseta ebaatraktiivne tunne :D:D

  • Avatar
    Vasta Triinu 30. mai 2016 at 20:23

    Mul oli Emmaljunga Big Star ja muidu super rahul aga
    ausaltöeldes järgmine kord enam pöörlevate rataste
    arvelt kokku ei hoiaks. Eriti nüüd kui kergkäru on
    pöörlevatega ja igalpool niii lust ja rôôm manööverdada
    vôrreldes Emmaljungaga. Minu järgmise lapse käruks
    saab kindlasti Bugaboo, ükskôik, mis ma selleks maha
    pean müüma ? Näiteks Rootsis on Bugaboo kôige
    levinum käru ja kuigi EJ seal toodetud, ei sôida ükski
    beebi selles, sest see on nende silmis see täielik rotikäru
    ja pole mingit kvaliteeti.
    Selliseid mannavahu voodipesu komplekte teeb Eesti
    tootja Glodi 🙂 Me tellisime ka sealt aga see pehmendus
    tranbiti esimese poole aastaga täielikuks käkiks,
    baldahiini retsisid kassid ära ja voodiseelikut sai
    ksutada ainult senikaua kui voodipôhi kôige ülemises
    asendis oli ja lôpuks keelduti seal ilusas printsessivoodis
    üldse magamast…ehk siis jah ? Kui raha palju, siis korra
    on ilus. Turvahälliks oli meil suvaline Chicco teise ringi
    häll, sest see oli ainus mis meie vanasse autosse sobis…
    Selline pikk jutt tuli nüüd ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:30

      Oo, tänud hea soovituse eest, lähen seda Glodit uurima! 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 30. mai 2016 at 20:20

    Kahe käega soovitan Mutsy Urban Riderit – põrutasin mööda Tallinna tänavaid nagu maasturiga ringi.

  • Avatar
    Vasta Berit 30. mai 2016 at 20:18

    Me valime ka Maxi-Cosi Pebble ja Pebble Plusi vahel, juurde siis võtame ka kindlasti 2wayfix aluse (sellel alusel koos Pebble
    Plusiga on ühed parimad testitulemused ka) ja hiljem saab sinna aluse peale osta MC 2wayPearl turvatooli (mis samuti heade
    tulemustega). Kaal nii väga rolli ei mängi, kuna vajadusel panen turvahälli meil kergkäru peale adapteritega.
    Meil oli esimene käru õhkkummidega fikseeritud ratastega Brio (üsna EJ sarnane) ja linnas elades oli see õudus kuubis. Nii kui
    sain ees pöörlevate ratastega käru(d) oli elu lill. Emmaljunga pole mulle kunagi sümpatiseerinud, aga nende uus NXT90 oli
    esimene, mis meeldis. Hetkel meil olemas BJ kahe lapse käru, kuhu läheb beebikorv peale, näis, mis talvega teeme, et kas tuleb
    “tank” ka muretseda või ei (sellisel juhul on valikus see sama uus EJ, Bugabood või hoopis BJ City Elite).
    BabyBjörni tooli kiidan ka taevani!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:28

      Kuna meil autot pole, siis alust me ei hakka nagunii ostma. Muuseas, mul oli Mari ajal ka võimalus adapteritega panna raami peale turvahälli, aga ala kui taksoga läksin arstile, siis ei hakka ju sinna tassimiseks mingit raami kaasa vedama, ikka tuleb tassida 😀

      • Avatar
        Vasta Berit 30. mai 2016 at 20:33

        Meil liftiga maja ja ma ei läinud käes tassides isegi toast autosse hälliga, alati panin rattad alla 😀
        Esialgu meil ka polnud seda alust JJ-ga, kui selle saime, siis muidugi saime ka aru, et kui mugav see on, aga kui oma autot
        pole, siis pole eriti vahet jah.
        Seda Cybex Cloudí ei osta ma ka sel põhjusel, et ei plaani last nii kaua hällis hoida üldse ja (kerg)käru, mis käib ka
        täislamavase on nii või naa alati kaasas, kui vaja pikem ots teha, siis panen sinna.

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. mai 2016 at 20:16

    Vanker on mul kasutuses EJ scooter fikseeritud ratastega ja õhkkumm. Eelmine oli EJ City Cross, täiskumm ja fikseeritud. Ma
    kolan ka metsades palju, seega see palju mugavam on nüüd õhkkummiga sõites.
    Turvahäll sai valitud Maxi Cosi CabrioFix, kaalusime ka Pebblet, aga kaal sai meile just määravamaks, me pidime tassima 4ndale
    ka teda 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 30. mai 2016 at 20:18

      aaa ja mähkimisalus oli meil ka vannitoas pesumasina peal. Olen mõlema lapsega kasutanud ja minu jaoks oli esimestel kuudel see
      vägagi hea abimees.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:27

      Tjaa, ma ei ole üldse suur kärutaja. Kaal pole mulle ka IDEE poolest määrav, aga ikka tahaks et kergem tassida oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Siku 30. mai 2016 at 20:16

    Mähkimisalust ma seekord konkreetselt ei osta.
    Esimese lapsega oli. Aga enamjaolt ikka kuskil diivanil
    v voodil vms sai vahetatud. Ei näe asjal pointi isiklikult.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:27

      Asi polegi ju mähkimisaluses, vaid selles, et KUS ma seda teha saan 😀 Ei hakka ju märga last diivanile tassima.

      • Avatar
        Vasta Inna 1. juuni 2016 at 13:42

        Selline seina peale kinnitatav
        mähkimisalud on beebikeskuses täitsa
        olemas. Voodite juures taga nurgas
        seinal ?

  • Avatar
    Vasta Marbrit 30. mai 2016 at 20:09

    Mul on olnud nii EJ täiskumm ratastega kui ka õhkkummidega, õhkkummid on tunduvalt mugavamad ja ma ei tea, me vist korra
    aint käisime neid täitmas… need ikka väga kvaliteetsed siiski. Babybjörn tooli mul esimese lapsega ei olnud, teisega ostsime ja
    kahetsesin täiega, et esimesele lapsele ka seda luksust ei pakkunud, see oli niiiiii mönus asi seal, ostsime sinna külge selle spets
    puidust mängukaare ka ja see oli pm ainus koht, kus ta vagusi oli 😀 Soovitan soojalt!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. mai 2016 at 20:11

      Mul oli Mariga Crecent ja ma ei mäleta tegelt mitu korda ma neid kumme täitma pidin. Paar korda ehk, aga no… ei viitsiks üldse ju 😀 Tooli suhtes olen otsustanud, et selle peab laps saaama jah, ma nii palju kiidusõnu selle kohta kuulnud. Aga milline see kaar on? Ma poes nagu ei näinud.

      • Avatar
        Vasta Marili 30. mai 2016 at 20:29

        http://www.beebikeskus.ee/babybjorn-
        mangukaar

        Meil ka EJ õhkkummide ja fikseeritud ratastega.
        Maastikul on ideaalne! Aga linnatänavatel on
        pöörlevad rattad mugavamad 😉 Laps kohe 9
        kuune ja 2 korda oleme pidanud rehve pumpama.