LAPSED Lasteasjad Lende Mari

kuidas valida kombekat?

22. jaanuar 2017

Hakkasin mõtlema, et ma ostsin küll Lendele uhke Gugguu kombeka, aga Marile uut kombet ei ostnud. Muidugi ega tal seda vaja ka ei olnud, sest sügisel ostsin ma talle juba selleks talveks kombeka ära. Huppa oma. Kuidas ma selle valiku tegin, oli väga lihtne – ainult välimuse järgi.

Pildil Lende 68 suuruses Gugguu kombekas.

Pildil Lende 68 suuruses Gugguu kombekas.

Mulle meeldis, et see on roosa ja karvase kraega ja niimoodi ta Lastesahtli lehelt valitud saigi (link). Muidugi kodukal oli ka veel kirjas, et on vettpidav ja hingavast materjalist. Maksis ta 69€, nii et mitte just kõige odavam lõbu, aga samas teadsin ma ka siis, et on ka soti ringis kombekaid, mis on igatpidi paremad ja vettpidavamad ja mida kõike veel.

Selleks, et ostjal oleks võimalik hinnata materjali veepidavust, kasutatakse indeksit, mida väljendatakse mm/H2O.  
See näitab staatilise veesamba kõrgust millimeetrites, mille juures vesi 24 h jooksul materjalist kindlasti läbi ei tungi. Kui näiteks indeks on  5000 mm siis tähendab see seda, et see peab 24 h jooksul vastu 5 meetrise veesamba rõhule, ilma et hakkaks läbi tilkuma.

Arvestavamate veekindlate matkariiete veepidavus algab kuskil 10 000 mm/H20.

Ma ausalt ei suuda mitte ühegi kombeka kohta seda numbrit leida, ma ei tea, kas ma olen ise pime? Igatahes ma otsustasin, et Marile on veel ühte kombekat tarvis. See roosa on küll hea, aga vahepeal trööpab ta selle nii ära, et hea oleks, kui oleks teine veel võtta, kui esimene pesus on.

Küsisin Malluka lehelt, et mida inimesed kombekat ostes silmas peavad:

  • Pikk kasutusaeg, ehk siis kombeka pikendamise võimalus.
  • Helkurribad kombeka peal.
  • Peab olema hingav ja võimalikult vettpidav.
  • Tuulekindel.
  • Et ei oleks liiga paks, mistõttu lapsel oleks raske liikuda ja mängida.
  • Ilus välimus.
  • Põlvedel ja pepul tugevdatud osad.

kombekad-2

Pildil erinevad kombekad firmadelt, mida mulle Facebookis soovitati. Esiteks muidugi Didriksons (LINK), siis Lego (LINK), Molo (LINK), Lassie (LINK), P.oP (LINK) ja Poivre Blanc (LINK).

Esiteks kuulsin ma arvamust, et alla saja euri ei tasu kombekat valida, sest siis on nad järelikult kehvast materjalist ja pole piisavalt hingavad ja niiskust pidavad. Ma praegu räägin siin muidugi poehindadest, sest teiselt ringilt võib pea kõike vägagi hea hinnaga saada.

Mulle näiteks meeldivad Molo erinevad mustrid, minu meelest nii vahvad, aga samas meeldiks ka mulle, et kombekal oleks karvane äär. Mitte mingi konkreetse põhjusega, täitsa niisama meeldib. Lisaks ei taha ma kindlasti musta värvi. Mulle soovitati, et võtta selline, millelt mustus välja ei paista, aga mulle meeldivad just sellised, millelt mustus vägagi välja paistaks. Noh, roosad ja kollased kombekad. Kuigi see Molo oma on värviline ja tume korraga.

Keegi kirjutas ka, et lasteaeda osta mingi suvakas trööpamiseks ja linna peale siis kallim ja ilusam. Minu meelest peaks see natukene vastupidi olema, sest ma tahan, et tal oleks lasteaias mängides soe ja kuiv olla, linnas käies on just rohkem suva, et kui vettpidav see kombekas on. Ja üldse kui me linnas käime, siis paneme Marile ta nunnu Gugguu jopekese selga ja asi ants. Mul on kombekad ikka tal mängimiseks mõeldud, seega ei saa ma hästi aru, et miks need ilusad kombed peaksid linnas käimiseks olema :D? Pesta saab neid ju iga kell..

Ja siis selline küss ka, et mis vahenditega siis neid kalleid kombesid pestakse? Me oleme seda Huppat küll jumala suva vahenditega pesnud, pole isegi mõelnud, et peaks eraldi vahend olema. Aga nüüd võiks ju ikka õige vahendi soetada. Mingi spordigeel, sain ma aru?

Ma ei tea, aidake nüüd inimesel leida kombekas, mis oleks rõõmsates värvides, soe, hingav, kerge ja mugav. On palju palutud? 😀

DSC_6701

Pildil Lende, kes jumalalt oma õele head kombekat välja valida palub aidata.

Loe ka neid postitusi!

59 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jaanika 24. jaanuar 2017 at 23:02

    Hetkel Reima ja Lassie kombekad. Pese kindlasti õige vahendiga!!! Pean kohe rõhutama seda.
    Hea võrdlus: minu lapsel 3 talve vana lassie kombe ja naabriplikal esimest talve lassie (hinnaklass sama). Kui lapsed siin sulaga väljas mängisid ja seejärel tuppa tulid, siis olid naabritüdruku püksid/trussikud läbinisti märjad. Minu lapsel vaid mõni niiske laik pükstel. Küsisin siis naabrinaiselt, et millega ta peseb, tuli välja- tavalise pesugeeliga. Mina kasutan alati spordiriietele mõeldud geeli. Veel eelmisel talvel võis laps sulaga väljas mängida nii, et kombe ei lasknud midagi läbi.

  • Avatar
    Vasta MerleT 24. jaanuar 2017 at 21:16

    Meie peres on hinnas hoopis Lenne riided.
    Oleme ülirahul ! Lastel alati soe ja mõnus olla.
    Hetkel kodus rippumas nii Lenne k/s kui ka talveriided.
    Hinnad on ka ok , eriti kui osta näiteks eelmise aasta mudel. Tehakse mõnusaid alesid.
    Vettpidav, hingav ja ilusad värvitoonid. Vastupidavast materjalist, ei kulu.
    Samuti olemas kodus ka Lindexi talvekombekas, millega laps hetkel lasteaias käib.
    Olen sellega samuti ülirahul ja ei kurda.

  • Avatar
    Vasta liia 24. jaanuar 2017 at 11:18

    Didriksonil on ka palju ilusamaid ja mõnusamaid mudeleid. Theron ja Migisi.
    https://www.popsport.ee/mod_shop_2d199f9abd28ea425d262558bde5cf22_Kombekas-Didriksons-Migisi-lilla_est
    See on karvase äärega ja nende üks viimase aja kõige popim mudel.
    Suure kasvuvaruga ja pikendatav. Kui laps hetkel 100 cm, siis näiteks 90 oleks isegi paras. Kui tahta, et järgmine talv ka selga mahuks, siis võtaks praegu juba 100 cm.

  • Avatar
    Vasta K. 23. jaanuar 2017 at 12:14

    Minu lapsel on sama mustriga molo kombe 🙂 . Olen väga rahul. Kuna laps on muidu hästi suur higistaja siis selle kombega pole ta kordagi higine olnud. Vajadusel saab märja lapiga määrdunud kohad ilusti puhtaks. Palju helkureid, kasvuvaruga, silmapaistev välimus. Kui väljas on lörtsine olnud , siis kombe kangas on vaid väljast märg olnud ja kombe seest ilusti kuiv.

  • Avatar
    Vasta Keidy-Liisa 23. jaanuar 2017 at 11:14

    Mulle meeldib pop, eriti kuna sellel tagumikul ja põlvedel on tugevdatud riie. Lisaks lapsel sellega mugav ja on tõeliselt soe ja vastupidav :). Igati rahul ja muid ma enam ei hakka katsetamagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Reet 23. jaanuar 2017 at 11:01

    Mõndadel reima kombekatel on sees traksid mis on supper omadus. Meil oli reima kiddo ehk. Tihtipeale ei istu need kombekad isegi pingutuskummidega mugavalt seljas. Kui on sees veel traksid püsib kombekas mugavalt seljas.

  • Avatar
    Vasta ylleh 23. jaanuar 2017 at 08:30

    https://xxl.fi/didriksons-theron-coverall-kids-dark-lilac/p/1098856_5_style Enda kahe lapse ja kahe aasta kogemusest soovitan hoopis seda kombekat.

  • Avatar
    Vasta Kärt 23. jaanuar 2017 at 00:29

    Reimatec

  • Avatar
    Vasta Kristina 22. jaanuar 2017 at 23:12

    Lego – soe, hingab, riie kvaliteetne – olen väga rahul ja julgen soovitada. Didriksons – ka väga hea.

  • Avatar
    Vasta Sandra Allikas 22. jaanuar 2017 at 22:56

    Me kasutame aastaid Didriksoni. Super head. Ei pea alla palju riideid panema(lapsel mugav,endal mugav) vastupidavad. Suurema tydruku kombed kõik teisel ringil väiksema õe seljas. Ei kulu materjal. Hea kerge. Ei lähe lihtsalt märjaks. Pikendatavad mudelid.No me oleme rahul.

  • Avatar
    Vasta Mammu 22. jaanuar 2017 at 22:21

    Mul lapsel moncleri sulekombe mõnusa üli armsa karva äärega kapuutsil. Ja no see kombe on ikka oma hinda väärt (sai soomest alega ostetud..maksis kuskil 150€). Sest -5 kraadiga panen kombe alla ainult meriino pesu ja lapsel on ikka megasoe. Lisaks sellele on see nii kerge ja pehme, et lapsel on nii mõnus sellega väljas olla 🙂 Kui veel teine laps ka kasvamas kes seda kombet ka arvatavasti kandma hakkab, siis ei saa nagu rahast ka kahju olla..lapse heaolu nimel 😛
    Aga kombede pesuga jah see asi, et pestes kaotab oma head omadused, seega mõtekas tumedamat värvi kombe osta, et võimalikult vähe pesema peaks ja no kui pesta, siis mina eelistan keemilisse viia, siis vähemalt eluiga pikem kombel.

  • Avatar
    Vasta Diana 22. jaanuar 2017 at 22:09

    Ma valiksin ReimaTec, LassieTec või LegoTeci:D Miks? Sest nad kõik on väga head ( vastupidavad, tuule-ja veekindlad, jne) ning neid on võimalik alla 100€ saada praegu. Meie ostsime nt http://www.kingaklubi.ee lehelt 🙂 Molo jms kallimad brändid on ilusad, aga samas ma ei näe mõtet nii kallist osta. Selle raha eest saaks lausa 2 kombet talve aledega. Pop ja Didriksons mulle värvide poolest ei meeldi-liiga igavad

    • Avatar
      Vasta Eva 22. jaanuar 2017 at 22:22

      Olen ka LegoTec poolt kahe käega!

  • Avatar
    Vasta Janika 22. jaanuar 2017 at 22:07

    Mina julgeks kahe käega soovitada ReimaTec kombet. Uskumatu, kuidas me võime lapsega vihmas/lörtsis lõputult möllata, laps püherdab ja roomab mööda lompe ja ta on TÄIESTI kuiv. Mina samal ajal värisen, üritan last veenda, et läheks juba tuooa ja unistan, et miks minu suurusele Reimatec kombet pole ? samas laps ei higista kunagi sellega..seega iga senti väärt minu meelest 🙂

    • Avatar
      Vasta Helen 22. jaanuar 2017 at 22:17

      Soovitan samuti Reimatec’i. Mõnusalt õhuke, samas soe. Vee-ja tuulekindlus väga head. Välimus mu arust ka ilus ?

  • Avatar
    Vasta Vero 22. jaanuar 2017 at 21:58

    See talv on lapsel Didrikson ja eelmine oli Legotec. Mõlemad on väga head, kerged hooldada, kerged ja soojapidavad. Töötan riiete keemilises puhastuses ja ei soovita pesta õue riiet väga tihti, sest iga kord kui pesed, väheneb tuule/vihma pidavus. Pigem tõmmata niiske lapiga ja kui ikka rohkem porine on, siis pesta. Ise kasutan Mayeri spordiriiete pesuvahendit. Mingil määral see ka taastab kangast pesu ajal, kuid mitte täielikult. Kindlasti mitte kasutada loputusvahendit ja järgida hooldus etiketti. Lego kombet pesin eelmisel talvel ainult korra. Tegemist oli just käima hakanud poisiga ja käis ikka tihti pori sisse kõhuli või selili. Lasin siis kuivada kombel ja tõmbasin lapiga puhtaks. Didriksoni olen ka sel hooajal lapiga vaid puhastanud. Tavaline puhastusvahend hävitab kanga vee ja tuule pidavuse kiirelt. Spordipoodidest saab ka väga häid vahendeid ja ka infot hooldamise kohta ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 22. jaanuar 2017 at 21:46

    Hetkel käib poiss lasteaias teist hiiarga HMi kombes ja uskumatult hästi vastu pidanud. Ainus asi et pole hullult vett pidav. Ikka niiske kui lasteaias pikalt öues oldud ennem kui järgi lähen. Nyyd vaja uus osta ja uueks hooajaks. Otsustasin didriksoni kasuks. Materjal tugev, pikendatavad õmblused. Soomes ales ka spordipoes praegu. Need molod ja tepitud kombed tunduvad nii lambist materjalist, et paar korda kuskilt perseli alla tueb siis auk sees kohe ? Igaljuhul minu isiklik arvamus et tähtis on hinnata materjali just, et oleks tugev, sest praeguses vanuses neile meeldib eriti roomata ja rullida end igaltpoolt ylesse ja alla 🙂

    • Avatar
      Vasta T 24. jaanuar 2017 at 15:22

      olen lasteaiaõpetaja ja näinud väga palju erinevaid kombekaid. Lapsed käivad õues hommikul vahemikus 10-12 enamasti. Ma eeldan, et sa käid järgi lapsel peale lõunaund? Alates 15 või hiljemgi. Selle aja peale on jope 3-4 tundi kuivanud vb õpetaja isegi radiaatori läheduses hoidnud.
      Kui su lapse kombe on niiske järgi minnes, siis õuest tuppa tulles oli see kindlasti kordades märjem.

      Üldse mitte pahaga, aga tasub mõelda.

  • Avatar
    Vasta Kaire 22. jaanuar 2017 at 21:46

    Lego tec kombe on kerge, soe ja keha ümber. Meil juba 2 aastat ja väga rahul.Kinadad käivad klõpsuga kombe külge.Ja muidugi on ka rõõmsates toonides!!

  • Avatar
    Vasta Maria 22. jaanuar 2017 at 21:23

    Eks lõplikud valikud teeb igaüks ikkagi ise, aga mina olen nn tööriideks valinud ikka kõige paremad. Linnariided võivad olla ka ainult ilusad.
    Olulisim näitaja on veepidavus ja hingavus. Mida väiksem laps ja lasteaias (kui ise õues käid, siis pole ka niiiiii oluline, st kui laps kodune laps), seda parem peab kombekas olema.
    Ise ostsin lastele ainult 10 000 mm veepidavusega riideid (neil hingavus tavaliselt 8-10 000). Sellised on ReimaTec+, KappaAhli Kaxs, Jonathan Tähti, Polarn o Pyret, Didrikson ja ilmselt on neid veel. Osade vanemate arvates piisab ka 5000 mm veepidavusest, 3000 on minu meelest linnariideks, mitte trööpamiseks.
    Kõige parem on minu jaoks olnud Isbjörn of Sweden, aga see ei mahuks kohe üldse mitte ” alla 100 ” sisse.
    Pesen ainult omadusi hoidvate ning hiljem loputan veepidavust taastavate vahenditega, spordipoest saab. Ei pese eriti sagedasti, pigem lükkan niiske lapiga puhtaks.
    Ei tsentrifuugi mitte kunagi, ei kasuta kuivatit.
    Riided püsivad ideaalses korras.

  • Avatar
    Vasta Mariana 22. jaanuar 2017 at 21:07

    Mu tütrel hetkel TicetToHaven parka ja kombekas, imearmsad näevad välja. Ja tellisin didriksonsi komplekti lisaks, sest kombe hakkab väikseks jääma. Julgen kiita kindlalt didriksonsi samuti, kuna ise kannan sama firma. Meeldib, et kaitseb mõnusasti tuule eest ?

  • Avatar
    Vasta Pisi 22. jaanuar 2017 at 21:05

    Meil mitu aastat kõigil lassie kombekad. Peseme pesugeeliga ja saab mitu hooaega kanda. Hinna ja kvaliteedi suhe paigas. Ei leia, et lapsele peab ostma hirm kalli kombeka. Ega hind ei tee kombekat kvaliteetsemaks, peab jälgima materjali. Ja minul lastel lasteaias kvaliteetsed riided. Kuna siis nad pikalt väljas ja trööpavad ringi, siis vaja just lapsele soojasid riideid selga. Sama ka saabaste, kinnaste ja mütsidega. Linnapeal käime autoga ja siis kas sama kombekas või jope seljas.

  • Avatar
    Vasta Marili 22. jaanuar 2017 at 21:02

    Minul on olemas sinu näidatud valikutest nr1 ja 2. Didrikson on sellises vanuses nagu Mari kindel valik. Tugevdatud pölved, tagumik ja kyynarvarred. Sellises vanuses ta ikka trööpabki. Samas materjal hea. Legol materjal hea aga pärast yhte hooaega oli tagumikul natuke kulumist, ehk ma ytleks väga suurt trööpamist ta ei kannata. Pesen neid Mayeri spotdigeeliga, nii säilivad vett hülgavad omadused ja mustis ei höördu kangasse

  • Avatar
    Vasta Carry 22. jaanuar 2017 at 20:53

    Ohoh.. ma ei teadnudki, et kombesid tuleb pesta spets.vahendiga (vajadust kombede järgi polnud?). Aga varsti on teema aktuaalne..seega tnx viitamast. Mina ei oska laste kombede osas midagi soovitada, aga täiskasvanute Didriksons joped on küll tasemel.

  • Avatar
    Vasta Marju 22. jaanuar 2017 at 20:49

    Ma oma 4a ostsin sama värvi ja sama kollektsiooni P.op komplekti, sest ta lihtsalt püherdab igalpool, ka veeloigud. Pärast on kuiv, soe ja rõomus laps. Ükspäev isegi püherdas lombis ja tuul oli nii külm, et vesi jäätus ära komplekti peal. Valisin komplekti, sest komplekt kestab kaks hooaega, kombed kipuvad ruttu kehast lühikeseks jääma. Aga tahtsin lihtsalt öelda, et P.op on väga soe ja vettpidav. Lased peale õuest tulemist õra kuivada ja lapiga liiv ja mustus maha.

  • Avatar
    Vasta SLP 22. jaanuar 2017 at 20:35

    mina siiralt soovitan didriksoni, see aasta vaatasin, et hakkab napiks jääma – siis tegin seest õmblused lahti ja voila – number suurem
    kombe olemas 🙂 nii ongi mõeldud ja see on supper lisafunktsioon 🙂 Pop ja Molo ka jargi proovitud, aga didrikson siiani lemmik 🙂

    lasteaia kombe koha pealt olen ÜLI nõus, et miks ma lastekasse peaks panema mingi räbalama kombe? Esiteks ju ise ei pne ka tööle minnes räbalamaid riideid selga, et niikuinii trööpan ära, venivad välja vms ja teiseks just on oluline, et tal oleks soe, kuiv ja hea olla selle kombekaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann1223 22. jaanuar 2017 at 20:32

    minu pliksil 2 reimateci kombekat. üks karvase äärega, teine ilma.
    meeldivad mõlemad.
    rahul ka täiega. kerged, ei ole paksud pussakad nagu huppa nt
    materjal on ilusti puhtaks läinud

  • Avatar
    Vasta S 22. jaanuar 2017 at 20:26

    Kogemusega kus lasteaia lapsed kåivad konkreetselt iga ilmaga øues tundide viisi, julgen soovitada Didrikson ja P.oP!

  • Avatar
    Vasta Margit 22. jaanuar 2017 at 20:22

    Mida vähem pesta seda paremini säilitab kombe oma vihma- ja tuulekindlust. Ma ostaks kirju kombe, sigrimigri seest ei märka kohe plekke. Ja kindlasti õige vahendiga pesta, spordipoes töötaja oskab sulle hästi seletada miks see oluline on. Pole mõtet kallist tehnoloogiaga kombet osta ja siis selle kõrge hinna põhjuse arieliga ära rikkuda 🙂
    Mu lapsel eelmine aasta uus lego kombe, super! See aasta teise ringi five seasons, paraku pole veekindlus kiita.

  • Avatar
    Vasta Merka 22. jaanuar 2017 at 20:17

    Kiidan Lego Wear kombekat. Enda lapsel eelmine talv oli see ning sel aastal H&M kombega ei anna võrreldagi.
    Lego eeliseks oli justnimelt see veekindlus, kombe pole kohmakas (st laps ei ole nagu vatitupsu sees ?).
    Lapsel oli koguaeg soe ja hea liikuda sellega. Kahjuks sel aastal ei saanud järelturult sobivat suurust (ei ole võimalik tutikaid ja sotaseid lubada, kuigi eelmise kombe saime imehea hinnaga ja uuena) ning jäimegi H&M juurde praegu.

  • Avatar
    Vasta Krissu 22. jaanuar 2017 at 20:13

    Mina ostsin enda pea 5-sele sellesama lassie mis sul valikus.No igati rahul olen.Laps ka. Seega julgen soovitada.Lasteaias käivad igailmaga õues ka.

  • Avatar
    Vasta Efka 22. jaanuar 2017 at 20:09

    Nagu ka FB lehel mainisin, siis lisaks ilmastikukindlusele on minu eelistuseks tugevdatud pepu- ja pôlveosadega kombed.
    Ja mina küll üheks hooajaks 100€ kombet lubada ei saa paraku.
    Mina ostan alati järelturult vôimalikult heas seisukorras kombe.
    Firma eelistustena Lindex (Fix), LassieTec, ReimaTec, KappAhl by Kaxs.
    Ei meeldi ka need puhvis Lenned ja Huppad.
    Kihiline riietus ennekôike, siis on ka kombel pikem kasutusaeg (külm sügis-talv-külm kevad).

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 22. jaanuar 2017 at 20:09

    Didrikson Migsi vms on Soomes testivõitja. Samuti suurepärased näitajad on reimatec ja reimatec+, po.p kombekatel.
    http://Www.heihopsti.ee on reima kombed hea hinnaga ja kui sul keegi Soomes elab, siis Didrikson kombe on hea hinnaga http://www.jollyroom.fi
    Loodan, et kirjutasin õiged lk.

  • Avatar
    Vasta Riin 22. jaanuar 2017 at 20:08

    Ma olen ostnud FiveSeasonsi talvekombesid ja komplekte. Väga mõnusad. Pole hullult paksud ja laps saab vabalt sellega möllata. Kuigi viimased aastad olen ostnud Didriksoni kombed ja komplektid. Väga rahul. Kuigi hind krõbeda võitu aga kui soodukaga tellida siis hind sobilik. Mulle isiklikult ei meeldi lenna ja huppa liiga lapselikud pildid ja nende liiga paks vooder.

  • Avatar
    Vasta Birx 22. jaanuar 2017 at 20:08

    Maiviitsi kommentaare lugeda vb keegi juba öelnud et tavalist pesuvahendit(eriti pesuloputusvahendit) kasutades,kaotab jope oma need kallid omadused mille tõttu ongi määratud jopele krõbe hind 😀 vetthylgav,tuuletõkked jms

    • Avatar
      Vasta Birx 22. jaanuar 2017 at 20:08

      Niiet osta pesugeel spordiriietele..jäävad omadused alles!

  • Avatar
    Vasta Sirts 22. jaanuar 2017 at 20:03

    Mina kiidan ka Ticket to Heaven kombet. Pliksil juba kolmas järjestikune kombe ja olen superrahul.

  • Avatar
    Vasta Madli 22. jaanuar 2017 at 20:02

    Haha palju õnne nendele kes arvavad,et alla 100€ head uut kombet ei saa.
    Mina jälgin firma tootja maad,sest noh selge on see,et hiinakad ei tee selliseid kombesid mis meie talvele vastavad oleksid ja samuti seda,et firma toodabki ainult riideid mitte,et meeste kingi,lõhnaõlisid ja lasteriideid,see paneb ka kohe kvaliteedis kahtlema. Jäävad siis pigem Soome-Rootsi-Taani firmad. (Hetkel ei meenu,et oleksin ühtegi Norra firmat kohanud,aga see läheks ka muidugi arvesse) See pikendatav võimalus ei ole minul esmatähtis, ma sügavalt kahtlen,et mõni laps 4kuuga mingi 20cm viskab juurde,et kahte kombet oleks vaja vms. Helkurribad on head,eriti lasteaia lapsel,helkur võib ju õues kus tahes ääre taha kinni jääda jne. Milline kombe ei ole hingav,vettpidav ja tuulekindel? (otse alist tellitud tõesti paneks näitudes kahtlema).Enamus kvaliteetseid kombesid ongi tehtud sellisest materjalist,et pealmine kangas on tugevam, ei pea olema musta värvi 😉 ja see ilusa värk on ka pigem vanemate edevus, muidugi paljud firmad lihtsalt nime pärast ülehinnatud ka. Minu tagasihoidlik arvamus.
    Üleriietele mõeldud pesugeele saab nii suurematest marketitest kui ka nt sportlandist.

  • Avatar
    Vasta Heidi 22. jaanuar 2017 at 19:57

    Meil poisil kasutuses didriksoni kombe, enne oli didriksoni püksid ja jope. Väga rahul, taluvad hästi tröökamist. Kombe on ja pikendatav ehk siis veab ja saame järgmisel hooajal ka kanda. Tüdrukul on reima kombe ja olen ka rahul. Vaatasin ka poisile algul lennet ja huppat kuna hind parem kui didriksonil, aga mõlemad olid hästi puffis ja tundus et see sisu liigub kohe ära oma kohalt või vajub kokku ☺ seega valisin lõpuks taas didriksoni. Mõlemad kombed tugevast materjalist ja põlved ei kulu ka ühe hooajaga ära. Kombesid kasutavad lasteaias ja õues mängimas. Poodides ja autos on kasutusel joped.

  • Avatar
    Vasta Triin 22. jaanuar 2017 at 19:57

    Mina soovitan reima kombet :)super kenad ja ei ole lapsel raske liikuda ja on ka väga hea tuule ja vee pidamisea.

  • Avatar
    Vasta Sipsik 22. jaanuar 2017 at 19:56

    Soovitan molo kombekat! Minu Printsessil on ka ja oli väga mõnus ilmastiku kindel.. ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. jaanuar 2017 at 19:56

    Telli otse molo.com või boozt.com seal ka karvase kraega molo variante ja max 5 päevaga kohal:) postikuly alates mingist summast tasuta.. isiklikult meeldib ka jonathani oma.. hinna ja kvaliteedi suhe paigas 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristi 22. jaanuar 2017 at 20:05

      Lisaks veel didriksoni grupis telliti roosasi ja lillasi jarvase kraega kombesi 65€ga ja reima.fi lehel hullult ilusaid ja suurem valik kui eestis, saab lasteoutlet.eu kaudu tellida:)

  • Avatar
    Vasta Kätlin 22. jaanuar 2017 at 19:53

    Sinu jutt Mallu on jumala õige, et ikka õues mängimiseks ja lasteaias õues olemiseks peab olema just kvaliteetne kombe, et laps ei külmetaks. Kindlat firmat raske soovitada, aga just vetthülgavad ja tuuletõkke näitajad on olulused. Samas eestimaa talved siiski juba suht leebed olnud.

  • Avatar
    Vasta Lille 22. jaanuar 2017 at 19:47

    Minu lapsel oli Lenne kombekas. Käis vist 3 talve. Algul oli suur veidi, aga oli piisavalt kerge ja painduv, et mugavalt liigelda. Viimane talv oli juba napikas? Aga kordagi ei kurtnud, et külm oleks või märg. Küsisin korduvalt. Praegu on sugulase lapsel teist talve kasutuses. Vee-ja tuulekindkaid kombekaid ja jopesid pesen Mayeri spordigeeliga, mis peaks hoidma kanga vetthülgavaid omadusi. Oluline on mitte panna pesuloputusvahendit, pidi kanga ära rikkuma.

  • Avatar
    Vasta Nimi 22. jaanuar 2017 at 19:46

    Valiks kas Reima, Po.p või Didriksoni, neil kõigil väga head omadused ja ilusad ning istuvad lapsel ilusti selgas ka. Molo on ka välimuselt jube vinge, aga ennast teades ma väsiks lihtsalt sellest mustrist ära, kui efektsemaid lisandeid(mütse, salle, kindaid) kanda ei saa.

  • Avatar
    Vasta Olga 22. jaanuar 2017 at 19:45

    Ma olen lapsele ostnud 2 Icepeaki kombekat. Soovitan kerge,hästi peab vett ja tuult. Meil on roosakirju? ostsin sportlandmist spirdiriiete pesugeeli ka.

  • Avatar
    Vasta Evelyn 22. jaanuar 2017 at 19:43

    Mina valiks neist kas POPi või Didriksonsi.
    Fb-S mõlemal olemas grupid, kust saab parema hinnaga kui poest. Ise tellisin Didriksonsi just Rootsist ja ikka alla saja sain.
    Teiste tootjate omad väga ei meeldi. Või pole minu arvates lasteaeda sobivad.
    Edu otsustamisel!

  • Avatar
    Vasta M 22. jaanuar 2017 at 19:42

    Mina soetasin enda lapsele didriksons theron punase kombe, kaib sellega lasteaias.
    Minu jaoks oli tähtis, et lapsel oleks kombe sees ruumi, ei oleks liiga puhvis. Lisaks katsetab didriksons terve kombe vastupidavust, pepul ja põlvedel on tumedam kangas, pori ei paista nii hästi silma.
    Vaata ka http://www.jollyroom.fi

    • Avatar
      Vasta Kristel 22. jaanuar 2017 at 20:50

      Jollyroom vist eesti ei saada, peab keegi vahel olema kes selle Eesti edasi saadaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Jessica 22. jaanuar 2017 at 19:41

    Mina oma lapsel olen kasutanud Lego kui ka ReimaTeci ja Reimat. Reima ja ReimaTeci omaduste vahet ei märganud. Küll aga märkasin seda er jalasääred väga ruttu jöid lühikeseks. Muust osas aga lühike.

    Lego aga oli väga väga mõnus. Kiidan väga. Käe-jala-kehaosad propotsioonis. Hra kerge ja õhuke. Samas soe. Vettpidav ja tuulekindel.

  • Avatar
    Vasta ... 22. jaanuar 2017 at 19:41

    Aga meil lasteaias tõmmatakse porisema ja märjema ilma puhul kilepüksid kombedele peale. Kilepüksteks on need õhukesed vihmapüksid

  • Avatar
    Vasta T 22. jaanuar 2017 at 19:39

    Soovitan uurida sellist firmat nagu TicketToHeaven. Super mudelid, hooldamine ja kvaliteet!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. jaanuar 2017 at 19:56

      Jaa, just vaatasin, nii ilusad!

  • Avatar
    Vasta Margaret 22. jaanuar 2017 at 19:38

    Kui minu tüdruk Mari vanune oli, siis eelistasin lenne ja huppa kombekaid. Tundus kuidagi turvaline valik ja välimus ka kena, lisaks pidasid need lasteaias trööpamisele väga hästi vastu.

  • Avatar
    Vasta Liisi 22. jaanuar 2017 at 19:36

    See molo oma on niiiiiiiiii vinge ??

  • Avatar
    Vasta Helen 22. jaanuar 2017 at 19:32

    Mina plikale uueks talveks ostsin Didriksoni (sugulane Soomes sai mulle -50% alega), lisaks on sellel sees see pikendamise võimalus (saab harutada käistest ja jalgadest varu juurde).
    Punane ja karvase äärega 🙂