SÖÖK

retsept: krevetipasta

9. august 2016

Lubasin armsale lugejale üle pika aja mõnda retsepti jagada. Kuigi mul on arvuti retsepte täis, siis ma otsustasin näidata hoopis tänast õhtusööki. Ega see teab mis retsept just pole, sest hakkama saab sellega kindlasti igaüks, aga päris hea mõte, kui tahaks midagi head, toitvat ja natukene erilisemat.

Esiteks haarasin ma poest paki huvitavat pastat, mida ma enne proovinud ei olnud. Tegu siis Nonna karulaugupastaga, mis nii nunnult roheline. Hind muidugi ei olnud nii nunnu, kui ma ei eksi, siis lausa üle kolme euro, aga no teinekord võib ju priisata, eksole?

DSC_5259

Ega siin suurt tegelikult midagi õpetada polegi, et keetsin seda pastat kolm mintsa ja panin kõrvale, peale niristasin natukene seesamiõli. Samal ajal panin hakkama pastakastme, ehk siis praadisin sibula, neli küünt küüslauku, oliive, paki toorjuustu ja vahukoorega kenasti ära. Juurde lisasin ikka soola ja pipart ja tomateid ja pärmihelbeid. Kuna ma täna ostsin 4kg kukeseeni, siis tundus patt ka neid kastmesse lisamata jätta. Ikka paar head peotäit läks sisse.

DSC_5257

Kui kaste valmis sai, siis valasin selle pasta peale ja puhtal pannil praadisin 3 mintsa hiidkrevette. Need olid mul eelnevalt sulatatud, sest ma ostsin nad külmutatud moel. Krevetid on ka selline kaup, et no kuram, ei raatsi alati osta. Üks pakk on jälle midagi üle viie euro, aga no…puhkus ja värki.

Ühesõnaga viskasin ma taldrikule oma pasta, segasin hulka beebispinatit ja salatimixi, natukene värskeid tomateid, panin peale krevette ja riivisin parmesani kogu selle kupatuse peale. Arvake ise, kuidas see maitses 😉

dsc_5256-2649816

Mis teie täna õhtusöögiks head tegite? 

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 10. august 2016 at 21:16

    Mina tegin pastat koorese kukeseene-kana-
    sinihallitusjuustukastmega, peale parmesani ja kõrvale
    krõmpsuvat värsket soolakurki.

  • Avatar
    Vasta ml 10. august 2016 at 18:21

    Tegin praekartuleid või ja tilliga, värsketest kartulitest tehtuna imehead 🙂
    Meespool soovis lihapalle kah kõrvale.
    Sinu pasta aga näeb ülihea välja – ilusam kui restoranis!

  • Avatar
    Vasta Nella 10. august 2016 at 09:18

    Oeh, imetabane?

  • Avatar
    Vasta Kristi 10. august 2016 at 08:16

    Väga isuäratav! Aga mis veganlusest sai?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. august 2016 at 11:26

      Ma pole kuskil kuulutanud, et hakkan taimetoitlasekski, veel vähem veganiks.

      • Avatar
        Vasta Sandra 10. august 2016 at 12:58

        Naljakas, kuidas pooled arvavad peale seda, kui Sa vähem liha sõid/sööd, et nüüd kindlasti hakkad veganiks. 😀 Päris veganlus on ikka väga kardinaalne ja teine asi, kõik munad, kohupiimad, juustud jne jne jne. 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 10. august 2016 at 08:03

    Nii ahvatlev näeb välja. Pasta peale värsket (tomat, spinat) panna on minu jaoks uus ja kui krevettide asemel näiteks kana mõelda, siis on väga mõnna. Mul tuleb täna kukeseenesoust, sõbranna saatis suure hunniku, ila tilgub juba eilsest. 😀

  • Avatar
    Vasta Tsein 10. august 2016 at 01:28

    mmm .. krevetid! Müstiliselt head asjad. Meremolluskid üldse on minu lemmikud. Venemaalt toome suurte topsidega mini kahekssjalgu koju. Kõik mereand, mis ujub, on oivaline ? Sinu pastaroog näeb ka lausa super välja! Tuli isu isegi seesugust teha.

  • Avatar
    Vasta Helena 9. august 2016 at 23:36

    Meil oli menüüs vasikamaks köögiviljade ja tatraga. Ma ise suur maksasõber pole, aga mehele meeldib ja maalt saadetakse, mis siis ikka, kui ära teha 🙂
    Poolest sai pasteeti tehtud.

    Krevetid on minu suured lemmikud. Homseks plaanisin kukeseentega pastat teha, vb lisan nüüd hoopis krevette ka 😉

  • Avatar
    Vasta A. 9. august 2016 at 22:48

    Ma juba aastaid vegan, aga juba ajal, kui ma seda polnud, ei suutnud krevette ega muid molluskeid toidulaual nähagi mitte. Mu meelest võiks nad maitsta kui tahes imeliselt, aga sry, neid ma omale suhu ei topi 😀 Kui neid puhastamata kujul sealt lihaletist veel osta, siis nad haisevad ka nagu…. no ei leia õigeid sõnu….. Olen päris sageli pidanud ööki alla suruma, kui keegi kassajärjekorras minu ees või taga oma krevettidega lehvitab. Kuidas sellise haisu juures saab üldse söögist mõelda, ma ei tea 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. august 2016 at 22:57

      Kui nad haiseksid, siis ma ka ei sööks neid 😀 see tähendab ju, et pole värsked.

  • Avatar
    Vasta A. 9. august 2016 at 22:44

    Meil oli täna kõige tavalisem, kuid praegusel ajal “must have” suvesöök, ehk värske kartul, kukeseenekaste, kurgisalat. Kõik sõid, nii et matsus!

  • Avatar
    Vasta Janeli 9. august 2016 at 20:50

    Nii isuäratav näeb välja 🙂 ise pole julgenud krevettidega teha midagi, kuna ei oska valmistada neid. Sama lugu on merekarpidega.

  • Avatar
    Vasta Mari 9. august 2016 at 20:50

    Kikerherneomletti. Segasin kokku riivitud peedi, peakapsa väikesed tükid, 2 spl hernejahu, veidi vett ja maitseaineid. Praadisin pannil nagu omletti või mingit kotletti. Mu lemmik taimetoit 🙂

    Krõbe, toitev ja samas kõhule kerge.

  • Avatar
    Vasta K. 9. august 2016 at 20:21

    Pole pärmihelbetest kuulnudki. Kas see on kastme paksendamiseks?

    • Avatar
      Vasta MissSarajevo 9. august 2016 at 21:33

      Tegemist on maitsepärmiga, see on pähklise maitsega inaktiivne pärmivorm, mida saab lisada suppidele, salatitele ja pastaroogadele. Ise kasutan üsna tihti, kuna tegemist on B—grupi vitamiinide rikka toiduainega. Soovitan!

  • Avatar
    Vasta Annika 9. august 2016 at 19:56

    Ma tegin täna vokki: porgandi ribad, suvikõrvitsa ribad, herned, kukeseened, paprika ribad, petersell, päevalilleseemned, seesamiseemned. Njomm-njomm.