PILDID PULMAD Uncategorized

#epneritepulm

20. august 2016

Eile oli siis see päev, kus minu armsad sõbrad Triinu ja Kristo lõpuks asja ametlikuks tegid ja ära abiellusid. Minul oli see muuseas esimene kord peapruutneitsi ametit täita. Ja kuna pruutneitsid pidid natukene varem kohale minema, siis hakkaski minu päev eile sellega, et ma juba peale kahtteist Saku Mõisa läksin, kus meile meiki tehti ja Triinut valmis sätiti. Kuna ma kuidagi eriti kasulik olla ei osanud, siis tegin natukene pilte ja proovisin teha nii, et Triinul oleks võimalikult vähe asju, mille üle muretseda.

wedding dresses

Kristo kirjutas talle mitmeks nädalaks igaks päevaks kirja, millest viimase eile Triinu oma sviidis avas. Selles oli “let’s do this!!!”. Dress come from Lunss Design

Muuseas ma olen kuulnud, et paljud pruudid on oma pulmapäeval jube närvis ja vihased ja nokivad iga pisiasja kallal, aga Triinu oli sõbralik, rahulik ja jumala zen olekus, heljus seal ringi. Ta oli suutnud näiteks samal hommikul ära kaotada oma pulmakingad, aga isegi see ei ajanud teda rivist välja, vaid ta laenas suvalised kingad ühelt sõbrannalt. Ilma paanikata. Ka lokke keeras ta rahumeeli endale täitsa ise.

PROM DRESSES uk

Küll aga oli Triinul kivi südamel ja see puudutas ta pulmakleiti. Nimelt oli talle üks õmbleja pulmakleidi valmis teinud, mis kukkus välja täitsa okei, arvestades seda, et tegemist oli selle õmbleja esimese pulmakleidiga. Kindlasti olekski Triinu selles abiellunud ja raudselt ka imekaunis välja näinud, kui ta ei oleks pühapäeval selga proovinud minu pulmakleiti, millega ta tundis kohe ennast kordi ilusamana, kui endale õmmeldud kleidis. Kuna aga oma kleidi lõppversiooni pidi ta alles teisipäeval kätte saama, siis lootis ta siiski viimase minutini, et äkki see lõppversioon on imeline ja ta ei pea minu kleiti laenama.

Kõik, kes Triinut teavad, teavad ka seda, et ta on nii armas ja ei taha kellegi tundeid riivata ja ausalt selle nimel olekski ta vist Birgiti tehtud kleidis abiellunud, aga no kui keegi siin ilmas talle tõde kuulutama peab, siis on selleks ta pruutneitsid. Ja kuna meie ükshäälselt otsustasime, et ilusam ja printsessilikum näeb ta välja minu kleidis, siis nii see muuseas alles eile hommikul otsustatud saigi. No võrrelge ise…

ball dresses nz

Ma nägin juba, et ka see õmbleja oli kuskil bloginud, et ta ei saa aru, mis juhtus ja paljud tegid maha Triinu valikut lõpuks minu kleidis abielluda. Mina ütlen selle peale ainult nii palju, et Triinu ei teinud ju midagi pahatahtlikult. Tal oli visioon, millist kleiti ta tahab. Inspiratsiooniks õmblejale oli SEE kleit. Tulemus oli selline, nagu te ülalolevalt pildilt näete. Lisaks ei usu ma ka mingisse endesse, et pulmakleit peab kindlasti ENDA oma olema, sest noh, vaadake kui palju müüakse pulmakleite ja ilmselt ostjad neid ka kannavad, eksole. Pealegi oli Triinu see, kes eelmine aasta selle kleidi mulle Anna Bella salongist välja valis – temata poleks ma seda proovindki! Igatahes tundus lõpuks, et kõik asjad jooksid oma rada niimoodi kenasti kokku, et Triinu sai olla imekaunis ja oma pulmapäeval südamest õnnelik. Ma saan aru, et õmbleja on kindlasti pettunud, et nägi vaeva ja puha, aga no kuidas saaks sellises olukorras Triinu peale pahane olla?

Ühesõnaga, saime Triinule kleidi selga ja ta ausalt muutus nii imekauniks, et ma imestan, et kõik külalised, kaasa arvatud ma ise lihtsalt pimedaks ei jäänud, sest ma pole kunagi ühtegi nii kaunist pruuti oma silmaga näinud!

DSC_6030

DSC_6061

Triinuke ja ta pruuneitsikesed.

Triinuke ja ta pruuneitsikesed.

Mul on kahju, et mul ei ole ühtegi pilti sellest, kuidas mu musikesed altari ees seisid, aga noh, oleks ka imelik olnud pildistada, ise Triinu kõrval seistes. Aga te peate mind uskuma, et see hetk, kui Triinu Ott Leplandi lõõritamise saatel oma isa käevangus Kristo poole astus, siis isegi minul, vanal südametul, tuli vähe pisar silma, sest see oli kõik nii imeilus. Aga eks seda te näete kunagi siis, kui Triinu oma päris fotograafilt pildid kätte saab. Rääkides sellest, siis samal ajal kui Kristo ja Triinu peale tseremooniat käisid ilupilte tegemas, käisin ma niisama ringi ja klõpsutasin ilusaid inimesi.

DSC_6100

See imeilus neiu on muuseas sama palju rase kui mina. Ma ei saa aru, miks mina selline emavaal olen temasuguse kaunitari kõrval 😀

DSC_6325

Need kaks ei suutnud küll muud teha, kui mokkapidi koos olla!

DSC_6344

Saime meie ka Kardoga korraks pildile!

DSC_6251

Ühine küünlasüütamine – kahest perekonnast sai üks.

DSC_6372

Triinu ja tema imearmas tibuke!

DSC_6421

Sellise pilguga vaatas proua Epner enda abikaasat. Kas selles pilgus pole mitte kogu maailma armastust?

DSC_6423

Ühel nunnukesel võttis pisarad lausa silma kogu see armastus!

DSC_6474

DSC_6544

Pruutpaari esimene tants Lana Del Ray saatel. See oli niiiii ilus!

DSC_6605

DSC_6669

Ja nagu te viimaselt pildilt näha võite, siis Kardo konditsioon selleks hetkeks oli juba selline, et see mees tuli küll kiiremas korras koju toimetada, enne kui ta kuskile laua alla magama jääb. See oli vist selle viga, et ta juhtus istuma pitsitäitja kõrval ja kuna vaene Kardokene muidu üldse selline suur joogivend ei ole, siis ei kannata ta seda va kanget üldse. Küll rebis seal naisi tantsima ja vedeles-siin seal, seega tulime umbes poole 12 ajal juba koju ja jätsime teised pidutsema.

Mul oli endal ka selline tunne, et ma olen rekka alla jäänud, sest mu jalad valutavad varbaotstest kuni kannikateni, mu alaselg tuikab, mu käed valutavad, mu pea valutab õrnalt ja mul on ka tunne, et mul on pohmakas. Samas eile istusin ma kella kaheni üleval ja töötlesin pilte, sest lubasin Triinule, et kui ta hommikul ärkab, et siis ta peab kohe saama mingisuguseid pilte eilsest näha saama. Teada ju on, et nende päris fotograafide piltide ootamine on paras piin, seega võib niikaua minu käkerdustega leppida 🙂

Ühesõnaga, mul oli imeline päev ja mul on imelised sõbrakesed! Õnne ja armastust teile, musikesed, ma nüüd tohterdan oma pohmelli surevat abikaasat, enne kui ta sussid püsti viskab :D! Aga muuseas, mulle meeldib täiega pulmades pildistada, nii et kui ma kunagi rase pole, siis kutsuge mind oma pulma suvapilte tegema, pliis 😀

Loe ka neid postitusi!

102 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katrin 22. august 2016 at 07:46

    ei saa probleemist aru 😀 Triinu pulm, Triinu otsused. Ja kui sulle sobis ka oma kleiti laenata, siis ma ei saa aru, mis teistel vigiseda on? Triinu oli enda pulmas imeilus ja õnnelik, see ongi ju põhiline?
    See õmmeldud kleit tegi minu meelest ta rinnast nii lamedaks, kuid sinu klient rõhutas kõiki imelisi kehaosasid 😀

  • Avatar
    Vasta mannn 21. august 2016 at 21:24

    Kirjutasin teile mallukas facebooki

  • Avatar
    Vasta Carry 21. august 2016 at 19:15

    Nii äge, et Triinu laenas su klieti. See sobis talle oivaliselt! Ma ei taha seda teist kleiti maha teha, aga kahjuks seda ei saa võrrelda sinu kleidiga..Väga mõnusad ja südamlikud pildid muidu.

  • Avatar
    Vasta Maria 21. august 2016 at 10:39

    Inimesi ei tunne, aga pilte vaatan küll alati. Kompositsioonilt on osad pea-aegu, aga kõikidel piltidel on selline hall vine peal, pole eriti säravad ning teravust võiks ka palju rohkem olla. Ei midagi isiklikku:)

  • Avatar
    Vasta Kat 21. august 2016 at 06:04

    Õige otsus st Sinu kleiti kanda. Pruut selles on nii kena. Super.

  • Avatar
    Vasta mannn 20. august 2016 at 20:25

    Mallukas kuidas saaks sinuga facebookis rääkida oleks privaatne küsimus………..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 20:28

      Kirjuta mulle fbi?

      • Avatar
        Vasta mannn 21. august 2016 at 08:19

        Olen kirjutanud aga sa ei näe vist

  • Avatar
    Vasta Fänn 20. august 2016 at 19:52

    Lugedes kommentaare, mis ütlevad, et Sinu kleidi kandmine polnud õige, tahaksin mina öelda, et igas pulmas peaks olema ju midagi laenatut (tean, et asju veel, aga ei hakanud kõike üles lugema). Igatahes nägi Triinu-Liis imekena välja. Ja Mallu palun näita mulle veel mõnda rasedat, kes on kenam kui Sina või Triinu-Liis! Niinii kena!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 19:58

      Triinu pole rase 😀

  • Avatar
    Vasta Tr 20. august 2016 at 19:31

    Sorry aga see õmbleja kleit näeb välja nagu koolis tehtud proovilapp õmblustunnis. Pole üldse kehasse ja õlapaelte osa nagu mingi hõlst.

    Sinu kleidis on ta nagu printsess, talle loodud!!!!!

    Birgit hoidku mokk maas. Kui ei oska pruuti pruudina tundma panna siis oma mure.

  • Avatar
    Vasta mmmm 20. august 2016 at 19:09

    Eestlasel ikka see orjamentaliteet tugevalt veel sees, et imelik laenata teiselt inimeselt tema pulmakleiti, pole ju päris enda “muretsetud” ja hiljem endale kuuluv kleit. Vahet ju pole, kui on ikka elu toonud teele nii suuremeelsed ja lahked sõbrannad, siis tegelikult on ju elu lill. Triinu nägi välja imeilus (nii palju nagu piltidelt näinud) ja kama kaks kelle “oma” see kleit siis varem oli või ei olnud. Õmmeldud kleidi kohta on ka hull poleemika tekkinud, no ei sobinud selga siis ei sobinud, õmbleja tegi nii hästi kui sai ja teda ei ole ka mõtet maha materdada, plus esimene vasikas läheb ju ikka aia taha 😀 Nüüd sai õmbleja reklaami nii et mühiseb.

  • Avatar
    Vasta Helina 20. august 2016 at 19:00

    Haha, sa oled nii lahe ja nii andekas ka pildistamises, Mallu! Kuigi oli aru saada, et osa pilte oli pigem pimedas tehtud, kuid ausõna – imetlesin seda ühise küünlasüütamise pilti, arvates, et see ei saa ometi sinu tehtud olla, niii ilus!!

  • Avatar
    Vasta Anjuša 20. august 2016 at 19:00

    Mul hea meel, et inimesed disainivad ja möllavad aga ma ei oleks ise kunagi nõus minema mõne disaineri esimese pulmakleidiga enda pulma.. Heal juhul teiseks kleidiks pulmaks. Ja noh olen õel, halb või paha aga see tehtud kleit ei istu Triinule mitte kuidagi. Näeb üldse odav välja. Mees kõrval naeris ja ütles, et see kleit on kriminaalne. Täpselt selline hiinast tellitud, pildil ilus aga kohale jõudes rõve ja lihtne nagu hamburger. Liiga palju mõtetut kisa ja kära. Tehtud kleit on sitt, olgem ausad aga see pole üldse teemaks praegu. Miks Triinu ei teavitanud? Aga why the fucking hell ta oleks pidanud? Tähtsamatki pulmapäeval teha!

  • Avatar
    Vasta Lily 20. august 2016 at 18:51

    See küünlasüütamise pilt on ülihästi õnnestunud.

  • Avatar
    Vasta Ner 20. august 2016 at 18:14

    Küsiks muidu, et kuidas sinul selle pruutneitsi kleidiga oli? Ilma rinnahoidjata ebamugav ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 18:26

      Absull ei olnud 🙂 Seal oli mingi kummiosa üleval, see hoidis päris kenasti kinni!

  • Avatar
    Vasta Ansela 20. august 2016 at 17:45

    Malluka kleidis oli Triin pritsess & noo sõbrannaga sama kleit pulmas- ja siis! Saan aru, et veider oleks siis kui koos oleks abiellund ühe kleidiga ?

  • Avatar
    Vasta Aivar 20. august 2016 at 17:19

    Need kes väidabad et Sinu kleit oli vale valik, need on lihtsalt pimedad… Triinu-Liis nägi selles välja tõelise kaunitarina..

  • Avatar
    Vasta ... 20. august 2016 at 16:38

    Triinu kleit on ebaõnnestunud tõepoolest, aga sõbraga samas pulmakleidis abiellumine on minu jaoks ka imelik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 16:50

      Minu arust pole see üldse imelik, pulmakleite laenutatakse ja ostetakse pidevalt kasutatuna, miks mitte siis laenata oma PARIMA SÕBRANNA kleiti? Mul nagunii vedeleb see lihtsalt kapis, selle asemel, et kedagi imekauniks muuta. Aga kui sulle on imelik, siis ole mureta, ma sulle peale ei surugi 😀

      • Avatar
        Vasta Pipi 20. august 2016 at 18:41

        Minu arvates on see väga eriline ja armas

    • Avatar
      Vasta Grete 20. august 2016 at 17:38

      Mina näiteks abiellusin üldse näidiskleidis ehk siis see,mida võibolla sada naist enne mind on selga proovinud. Kleit maksis £1800 asemel £600 ja mina olin igati rahul (õlapaelu pidi lühemaks tegema ja keemilisse viisin ka igaks juhuks). Ükskõik,kelle kleit või milline see on,peaasi et ise rahul oled ja ennast Ilusana tunned. Ei põeks ja üldse ei huvita,mis keegi teine arvab.

  • Avatar
    Vasta h 20. august 2016 at 16:17

    taaskasutus on päris hea. aga mõlemal sama kleit pulmas, nojah
    hädaolukord
    oleks see isetehtud kleit olnud 10-20cm kõrgemal, veidi rohkem puhvis ja sätitud rohkem kehasse tehtud ja proovitud mitmeid kordi oleks enamvähem olnud

  • Avatar
    Vasta RS 20. august 2016 at 15:37

    Mu elu (vist) esimene kommentaar Sinu blogis aga ei suuda mainimata jätta, et õmmeldud kleit selle pildi järgi ei sobi pruudile üldse :S Parim mõte Sinu kleiti kasutada!

  • Avatar
    Vasta Koidula (tibu :) 20. august 2016 at 15:23

    Triinu kleit oli tegelikult väga ilus, aga et ta on ise väikest kasvu, siis laenatud kleidi tegumood oli tema oma. Aitäh Mallukas.

  • Avatar
    Vasta THEPROUDKING 20. august 2016 at 15:16

    Triinu nägi sinu kleidis no palju palju parem välja, aga tahtsin ka seda küsida, et mis kaamera sul on ? 🙂

  • Avatar
    Vasta A 20. august 2016 at 15:00

    Kas tohib küsida, mis selle õmbleja nimi on ja kus ma ta tehtud töid näen? Minu arust kleit ilus ja mulle pakub see õmbleja huvi, aga tõesti, sinu kleit sobib paremini Triinule ja nii lihtsalt on 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 15:06

      Birgit Kooli

  • Avatar
    Vasta L 20. august 2016 at 14:38

    Triinu on imekaunis sinu kleidis. Aga kas see talle pikk ei olnud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 14:39

      ei olnud väga (natsa lohises, aga selle kleidiga suurt vahet pole, võib ju lohiseda :D)

  • Avatar
    Vasta K. 20. august 2016 at 14:00

    Nii kahju, et Triinu enda kleidi kohta inimesed nii halvasti ütlevad. Mingigi filter võiks olla ja mitte nii räigeid märkusi pritsida.
    Malluka kleit sobib lõike poolest tõepoolest 100% paremini Triinule. Selle lõikega kleit, mis Triinu õmmelda lasi, sobiks pigem pikemale ja volüümikama kehaga pruudile (peenike piht, volüümikam puus). Triinu on väike ja nunnu ja atleetlikuma kehakujuga. 🙂 Kleit ise ju kole ei ole, lihtsalt tegumood pole päris Triinu keha jaoks.

  • Avatar
    Vasta Alice 20. august 2016 at 14:00

    Jeebus milline kleit “õmblejalt”. Ei taha olla õel. Kindlasti ta nägi vaeva ja tegi seda parimate soovidega, aga kui inimesel enesekriitikaks mõistust ei jagu siis on küll kurb. Olukord oli ju mõlema aja ja ressursi raiskamine.
    Nii ilus inimene nagu Triinu ei tohiks küll ühte oma elu tähtsamat päeva sellises outfitis mööda saata, sinu kleit päästis igastahes päeva! Vaatasin õmbleja blogi, mis tõesti nägi välja nagu mingi ülimalt ideaalne ja perfektne aga siin ongi mõttekoht. Miks inimesed putitavad enda sotsiaalmeedia kuvandit nii üle võlli? See ei ole päris- reaalsus selle taga on ju hoopis midagi muud. Aga lõpp hea, kõik hea 🙂 ilusaid hetki noorpaarile!

  • Avatar
    Vasta Meri-Ly 20. august 2016 at 13:58

    Ka minul oli selline samasugune mündiroheline kleit , sugulase pulmas pruutneitsina seljas . See nii ilus kleit et abielluks ise selles :d aga need pildid on nii ilusad .pruut ja peigmees on väga armsas 🙂

  • Avatar
    Vasta Jenni 20. august 2016 at 13:55

    Birgiti õmmeldud kleit on imeilus! See, et ta Triinule ideaalselt selga ei sobi, on küll nüüd natuke tema enda probleem. Pulmakleiti sa ikkagi ei lase õmmelda nii, et seda vahepeal selga ei proovita ja ei kohendata, eriti kui õmblejale oli ainult “inspiratsiooniks” mingi kleit.
    Muidugi jah, Triinu nägi sinu kleidis võrratu välja! Väga kena pruut.
    Minu meelest lihtsalt natuke rumal tegu niimoodi lasta kleiti suvalt õmmelda, muud ei midagi, raha ju ka endal raisus ja õmblejal kibe maik suus. 🙂 inetu on nagu teistel öelda, et see kleit on kartulikott ja kole, väga ilus on ju!

    • Avatar
      Vasta A. 20. august 2016 at 14:26

      No aga õmbleja peaks tegelilkult ise niipalju oskama ideega mängida, et saada aru, kas selline lõige lühemale inimesele üldse sobib või ei. Samas õmbleja peaks teadma, kui oluline on kleiti vahepeal palju kordi proovida, et tulemus oleks hea. Triinu võis ju tahta mida iganes, aga õmbleja asi oli töö vastu võtta või sellest loobuda, kõigi asjaolusid arvesse võttes.

    • Avatar
      Vasta :) 20. august 2016 at 14:30

      Triinul polnudki võimlaust tihti käija kleiti proovimas, kuna Birgit ise elab Taanis, oli kuu aega Mehhikos ja iga natukese aja tagant Eestise lennata ja tagasi on kulukas

      • Avatar
        Vasta :) 20. august 2016 at 14:31

        käia*

    • Avatar
      Vasta Jenni 20. august 2016 at 14:39

      Selles mu point ongi, et oleks siis kleidi õmmelda lasknud kohaliku õmbleja juures, mitte Birgiti.

      • Avatar
        Vasta Pille 20. august 2016 at 21:51

        No Birgit ise olwks võinud ka mõelda, et ta ei pruugi head tulemust saada, kui inimene ei saa proovimas käia. Oleks leidnud kellegi kohalikuma tegija ja asi ants.

    • Avatar
      Vasta G 20. august 2016 at 16:11

      Olen samal arvamusel. Tõepoolest, ei lasta kleiti nii õmmelda, et ei saa proovida-katsuda (2 korda on ilmselgelt vähe) eriti kui tegemist on sinu elu kõige tähtsama kleidiga! Minule jääb arusaamatuks, kuidas saab nii, et viimasel hetkel avastad-ups-see lõige ei sobi ikka mulle? Jah, Malluka kleit sobis valatult ning tõepoolest õmmeldud kleit ei istunud kohe üldse. Aga kas selleks, et teada saada oma õige lõige, ei ole mitte pruutikleitide salonge? Need ongi ju mõeldud proovimiseks, milline lõige kehakujuga kõige rohkem sobib ning mis stiil (puhvis, kehasse töödeldud, korstiga vms). Õmblejast on kahju, panustas oma aega ning tegi südamega tööd. Eks mõlemad ole selles süüdi, et lõpuks asi nii välja kukkus.

  • Avatar
    Vasta Mammu 20. august 2016 at 13:52

    Eks Birgiti mure oligi see, et ta tegi tasuta talle kleidi nagu ta väitis ja lootis saada sellega omale reklaami, aga Triinu otsutas hoopis sinu oma kasuks, mis tegelikult sobis temale nagu valatud. Selletõttu ongi nüüd pühaviha täis ja teeb maha Triinut. Minu arust ebaviisakas käitumine õmbleja poolt, eks see ole pruudi enda teha kelle kleidi ta valib. Triinu vaadaku ette, Birgit võib veel hakata raha nõudma õmblemise eest.
    Aga tõesti tohutult ilus pruut ja ilusad pulma 🙂

    • Avatar
      Vasta A. 20. august 2016 at 14:23

      Tegi ka tasuta? Ma eeldasin, et ikka mingi töötasu sai. Aga kui õmbleja ise sellise diiliga nõus oli, siis oma asi. Reklaami puhul tuleb alati arvestada, et see võib ka vastupidine soovitule olla. Ja praegusel juhul ei oleks see kumbagi, kui keegi selle teema üle ei jahuks. Ilmselt Birgit ise ka poleks kirjutanud midagi, kui inimesed poleks kohe oioioitama hakanud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. august 2016 at 14:35

        Nad jah tegid diili, et reklaami eest saab kleidi (maksab kanga)

        • Avatar
          Vasta kerlin 21. august 2016 at 18:59

          Vot sellisel juhul – reklaami jaoks oleks ikka õmbleja pidanud hea seisma, et kleit ideaalne tuleks

    • Avatar
      Vasta M. 20. august 2016 at 14:35

      Mulle tundub Birgit veidike üleolev :/ ja ta võiks positiivsemalt suhtuda sellesse, mis juhtus. See oli siiski Triinu pulm, mitte Birgiti kleidi näitus. Malluka kleit sobis Triinule ideaalselt

    • Avatar
      Vasta s 21. august 2016 at 08:16

      Birgit tegi suure vea,mis talle maksab tükk aega veel kätte- minna mustama avalikult kleidi tellijat on alatu! Ja nüäd veel maha ka selle solvamispuhangu votnud… Häbi! Saigi endale kovasti teenitud reklaami nüüd!

  • Avatar
    Vasta ... 20. august 2016 at 13:50

    Mõni pilt on väga hästi õnnestunud sul (Y)

    Õmmeldud kleidil jääb särast puudu ja selline lõige ei sobi lühikesele absoluutselt.

  • Avatar
    Vasta J. 20. august 2016 at 13:46

    Kuule täitsa mõnusad hetked oled tabanud!
    Selle kleidi saagat ei oska aga kuidagi muud moodi kommenteerida kui et…Triinu oli ju hoiatatud 😀 kui ta blogis sellest kirjutas siis paljud kortsutasid kulmu “õmbleja”, “elab välismaal”, “esimene pulmakleit” peale. Ohumärgid olid liigagi selged 🙁 jumal tänatud, et tal oli selline sõbranna, kes oma kleiti alles hoidis ja seda laenas. Mõtle kui poleks? :O kas pulmas esines mõni bänd ka?

  • Avatar
    Vasta Mai 20. august 2016 at 13:42

    Mis tööd Triinu teeb üldse?

    Kui kalliks nende pulmad läksid? Palju inimesi oli?

  • Avatar
    Vasta A. 20. august 2016 at 13:39

    Oioi, mis kleidipaanika on nüüd lahti läinud. Arvan ka, et ega see kleidi autor töötasust ilma ei jäänud ja olgu või viimasel minutil, alati on inimesel õigus valida midagi muud selga, seda enam, kui see tellitud kleit tal seljas ilus ei olnud. Pulmakleit võiks iga nurga alt ikka selga passida, pildilt jääb aga mulje, et see pole lihtsalt Triinu keha jaoks. Milleks solvuda või ahastada?
    Seda pläma, et teise kleit toob halba õnne, ma ammugi ei usu. Küll ja küll inimesi abiellunud renditud või sõpradelt/tuttavatelt/emadelt/vaarvanaemadelt saadud riietes. Abielu kestvus on ikka kahe inimese teha, mitte ei ole kleit mingi imetabane saatusesõrm. Inimestele ikka meeldib igast jura uskuda. Kusjuures on imelik, et väga paljusid ebauskumusi ei usuta, aga kui asi puudutab rasedust, pulma jms sündmusi, on kohe kõik nii ebausklikud, et halb hakkab.
    Väga ilus ja lahe pulm tundus igatahes 🙂

    • Avatar
      Vasta Mir. 20. august 2016 at 18:27

      Mida sul “arvata” on, kui teised juba teavad, et disainer jäi töötasust ilma 😀 Triinu maksis ainult materjali eest ja pakkus vastutasuks reklaami. Sellepärast ongi suurem teema lahti läinud, et suht ebaviisakas ülelaskmine finantsiliselt (mitte moraalselt, et oleks pidanud valikuga läbi minema) 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. august 2016 at 18:35

        Kuule, disainer ISE kirjutas Triinule ja pakkus ennast talle kleiti tegema. Mitte, et Triinu oleks midagi küsinud ja vastu pakkunud vms.

      • Avatar
        Vasta kerlin 21. august 2016 at 19:01

        Kui inimene ise tahtis endale reklaami siis oleks ta pidanud igati hea seisma, et kleit oleks ideaalne ja sobiv.
        Ja ainult õmblemise vaeva eest ei ole küll keegi kohustatud midagi kandma – riide eest ju ei maksnud õmbleja.

  • Avatar
    Vasta Gerttu 20. august 2016 at 13:34

    Tõesti üks ilusamaid pruute, keda olen näinud. Ja Sinu kleit sobis talle valatult!

  • Avatar
    Vasta s 20. august 2016 at 13:27

    No see teine kleit on hullem isegi kui Alist tellides….

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. august 2016 at 13:23

    Kas oskad öelda, kust on pärit tagataustal olev LOVE tähed?

    Tänud!

  • Avatar
    Vasta J 20. august 2016 at 13:13

    “Aga muuseas, mulle meeldib täiega pulmades pildistada, nii et kui ma kunagi rase pole, siis kutsuge mind oma pulma suvapilte tegema, pliis :D” selle lausega ohverdasid sa just ennast, seega kui pulmitama hakkan hoian seda kindlasti meeles, sest sa teed ikka minumeelest häid pilte + oled väga seltskondlik, seega super kooslus! Ja Sinu pulmakleit sobib(s) Triinu Liisile valatult! Tõeline printsess!

  • Avatar
    Vasta Rell 20. august 2016 at 13:07

    Ei taha mitte kedagi solvata aga see õmmeldud kleit on kuidagi nagu kartulikott seljas. Üldse pole kehasse ja tundub, nagu oleks kleit mitu numbrit suurem. See lõige teeb pruudi kaks korda suuremaks ja palju, palju lühemaks. Sinu kleit istub kui valatud ja pruut näeb ikka imeilus välja. Kurb, et õmmeldud kleidiga nii läks aga jumal tänatud, et nö asenduskleit võtta oli. Ise ei julgeks lasta kellelgi sellisel õmmelda kleiti, kes neid varem teinud ei ole.

    • Avatar
      Vasta Mir. 20. august 2016 at 18:32

      Triinu keha ongi selline sirge, Birgiti tehtud kleit hoiab kehasse 😀 Ei kaunista mitte mingil määral, aga viga pole siin lõikes, see on on tehtud õigesti kehasse.

  • Avatar
    Vasta Asfgh 20. august 2016 at 13:07

    Sa oled nii lahke! Tubli!

  • Avatar
    Vasta Karolin 20. august 2016 at 12:56

    Väga armas sinust 🙂 me täname, et niiii armsa pildi kätte said 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 20. august 2016 at 12:45

    Triinu näeb sinu kleidis imeline välja! Birgit nägi kleidiga palju vaeva aga no see ei ole kleit, millega abielluda :/ Sinu oma on kordades ilusam ja Triinule lisab väga palju sära juurde. Birgiti kleit on kõhu peal veidi voldine ja näeb välja nagu hiinakas :/ vb see tõepoolest sobiks pikemale neiule.

    • Avatar
      Vasta Jane 20. august 2016 at 13:50

      Tõesti õmbleja tehtud kleit näeb välja selline, nagu on need ”ootus/reaalsus” pildid hiinast tellitud riietest. Aga sinu kleit sobob talle suurepäraselt!

  • Avatar
    Vasta meow 20. august 2016 at 12:42

    Kas Triinu seda kleiti ikka vahepeal proovis? Ei taha kuidagi seda ömblejat solvata, aga mjah, pole kõige ōnnestunum. Sinu kleit sobis nagu valatult ja päästis päeva!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 12:47

      Ikka proovis jah, mitte küll palju, sest kleidi õmbleja ei elanud eestis.

  • Avatar
    Vasta R 20. august 2016 at 12:40

    Issand, kui õelaid inimesi on mõlemas “leeris”. Lugesin ka Birgiti blogist kommentaare, kui silmakirjalik on Triinu ja kui kahju Birgitist ja tema vaevast ja mida kõike veel. Kui Triinu on kleidi eest maksnud, siis peaks see ikka tema otsustada olema, kas kannab seda või mitte ja hetkel saan tema valikust täiesti aru. Sinu kleit sobis talle kindlasti paremini, kuigi arvan ka, et Birgiti tehtud kleit pole kaugeltki öäk nagu mõned kommenteerinud on, vaid on väga kehv pilt tehtud kleidi näitamiseks. Kurb oli lugeda sinu blogipostituse alt, et kleit oleks nagu Hiinast tellitud v et see on täiesti käkk. Oleks ka sellel pildil Triinul soeng ja kleiti küljelt/tagant näha, usun et see oleks ka olnud ilus. Kuigi jah, sinu kleit oli kindlasti Triinulikum, seega ei pane talle üldse pahaks seda valikut.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 12:46

      Õel ei maksa olla jah, aga kahjuks on mul sellest Birgiti kleidist 4 pilti ja need on kõik sama kehvad 😀

  • Avatar
    Vasta Lilli 20. august 2016 at 12:31

    Oioi, ma ei taha üldse solvata, aga see Triinule õmmeldud kleit … Tundub, et tegija ei ole osanud arvestada naise kehaga (et kõige tähtsamal hetkel mega ilus oleks) ja no see kleit võtab nii palju tema loomulikku ilu maha. Ja muidugi pildilt tundub, et suva materjalist jne… Kardina tüll või midagi. Ühesõnaga, teisele pulmakleidi õmblemine on MEGA vastutus ja peab ise ka enda töö osas ülinõudlik ja kriitiline olema – kasvõi miljon korda uuesti tegema. Sinu kleit on tõeliselt ilus! Ja üleüldse suured õnnesoovid sinu ilusatele sõpradele! Ja palju vett, und ja tervist Kardole 😀

  • Avatar
    Vasta J 20. august 2016 at 12:24

    Ma eile kiiruga nägin Triinust pilti ja mõtlesin, kas ta kannab sinu kleiti või on see sinu omale väga sarnane.
    Nüüd loen, et sinu!
    Ääretult kahju, et ta ei saanud õmbleja poolt sellist kleiti nagu soovis aga Sinu kleit on just hästi Triinulik. Ideaalne!
    Sina ise nägid selles suurepärane välja ja Triinu samuti!
    Ning kui sa sa ütled, et Triinu valitud kleit, siis ongi ju kõik selgemast selgem!
    Ja väga suuremeelne sinust, et oma elu tähtsama kleidi olid nõus laenuks andma!!!!
    Ja mis puutub ENDESSE, siis no kurat võtaks, kleite laenutatakse koguaeg. Sa ei tea iial mitu naist on seda kleiti kandnud… Aga Teie puhul on see ju selge! Ja olete Teie Kardoga õnnelikud, on ka Triinu oma värske abikaasaga önnelik!
    Kõik on ju niigi selge!
    Supper inimesed olete! ?

  • Avatar
    Vasta M-K 20. august 2016 at 12:19

    Mina arvan, et kui panna teise kleidiga ka poseeritud pildid üles, kus õige soeng ja meik siis oleks asi hoopis teine.
    Triinu valis endale lihtsalt vale stiiliga kleidi, see õmbleja poolt tehtud kleit oleks ilus pikal saledal inimesel, Triinu on aga väga lühike ja loogiline, et see talle ei sobi. Õmmeldud kleit iseenesest kole pole. Lihtsalt vale kehatüüp ja liiga lamp pilt, võrreldes poose pildiga.

    Samas on ikka oluline, et pruut ennast ise hästi tunneks ja ma ei näe mõtet õmblejat maha teha. Seda enam, et mõlemad osapooled teadaid, et see on tema esimene pulmakleit.

    • Avatar
      Vasta Leen 20. august 2016 at 13:43

      Üsna samad mõtted. Triinule öeldi juba siis, kui ta salongides kleite proovimas käis, et talle ei sobi selline lõige, aga ta oli ise nii veendunud selle õigsuses.

      Näotu oli kogu asja juures see, et kleidi autor sai eile piltidelt teada, et tema kleit ei läinud käiku. See on kogu asja juures see kõige magedam osa.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. august 2016 at 13:45

        Ja Triinu oleks pidanud kiirel pulmapäeva hommikul õmblejale helistama hakkama siis?

        • Avatar
          Vasta Leen 20. august 2016 at 14:19

          Ta jõudis sinna veel eraldi alusseeliku osta, nii et ilmselgelt ei selgunud pulmapäeva hommikul, et ta teist kleiti kannab 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 20. august 2016 at 14:33

            Ja kust sa tead, millal ta selle alusseeliku ostis :)?

          • Avatar
            Leen 20. august 2016 at 21:58

            Et alusseeliku jõudis siis pulmapäeval osta, aga kleidi disaininud inimesele polnud aega teada anda, et ta ei kanna tema kleiti? 🙂 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 20. august 2016 at 22:32

            Aga kumb sinu meelest olulisem on? 😀 Ausalt, su kemplemine hakkab juba tobedaks minema ja su küsimus, et kuidas on võimalik, et inimene leiab aega minna ostma midagi hädavajalikku pulma versus kellegi tunnete säästmiseks helistada oma pulmapäeval õmblejale, et talle öelda, et kle ma ei taha su kleiti kanda täna, on sama absurdne, et kuidas on võimalik, et ma leian iga hommik aega lapsele süüa anda, aga endale meiki teha alati ei jõua.

        • Avatar
          Vasta Liis 20. august 2016 at 14:20

          Aga mis tunne Sinul endal oleks, kui oled meeletult vaeva näinud ühe asja kallal ja näed kellegi teise tehtud piltidelt, et Sinu töö ja rabelemine on nurka visatud?
          Kas seda viite minutit oli raske leida, et asi ilusti lahendada? Oleks kogu see draama ära jäänud, mis siin praegu õhus on. Täiskasvanud inimesed ja ei oska käituda.

          • Mallukas
            Mallukas 20. august 2016 at 14:34

            Ausalt sorri, aga kui mina olen nt pruut, siis mingi õmbleja potensiaalne solvumine ei ole mulle nii oluline, et oma megakiirel päeval veel temale mõtleksin ja talle helistama hakkaksin. Aga eks inimesed ole erinevad 🙂

          • Avatar
            Rita 20. august 2016 at 20:59

            Mallukaganõus. Arusaadav, et õmbleja solvub, AGA kui see on minu päev, siis ma valin enda ja valin kleidi, mis mind kaunistab. Ei huvita sel hetkel õmbleja tunded. Olgem ausad, kui õmbleja paneks end Triinu rolli, siis ta oleks sama valiku teinud.
            Miks üldse Leenu solvub sellise asja peale 😀

          • Avatar
            Sakulam 20. august 2016 at 23:43

            viit on see sõna, mitte viite.

    • Avatar
      Vasta M 20. august 2016 at 14:13

      Olles rätsep on sinu kohustus kliendile selgeks teha, mis sobib ja mis mitte ning suunata teda. Mitte hambad ristis teha asja, mis tead, et ei sobi ning siis olla pettunud, et asi ei sobi.

      • Avatar
        Vasta M 20. august 2016 at 14:16

        Kuna rätsepaks õppimise juures peaks veidi stilistundust ka puutuma, siis seal tehakse väga kiiresti selgeks, mis kehaehitusele mis sobib. Minu arust oli see lihtsalt rätsepa tegemata töö ning muidugi see, et vähe sai proovida.

  • Avatar
    Vasta Sophia 20. august 2016 at 12:13

    Issssand… Triinule õmmeldud kleit on nagu hiina tellimus :S Milline peaks toode olema pildi pealt ja kätte saades tegelikkus. Niii lahe, et Sinu pulmakleit talle nii hästi istus, tõeline kaunitar. Muidugi ei saa mainimata jätta superkauneid lokke, mis ta ise omale tegi ja… KOGU PULMA. See tundub nii ilus ja armastust täis. Oeh, Önne asjaosalistele ja pikka iga 🙂

  • Avatar
    Vasta i. 20. august 2016 at 12:05

    Eks selles kleidisaagas lasub Triinul endal ikka ka süü – piisab pealiskaudsest pilgust disaineri “kollektsioonide” galeriile, et mõista – pildiväärset pulmakleiti sealt küll ei tule. Ma ei taha kedagi solvata, aga tundub, et tellija on ülehinnanud tegijat (ja lootnud saada läbi imeodavalt) ja tegija on VÄGA tugevalt ülehinnanud iseenese võimeid. Kindlasti oli tahe hea, aga veidi enesekriitikat kuluks ära. Tore, et olukord lahenes ja sinu kleit on tema seljas tõesti sama imeline.

  • Avatar
    Vasta Piret 20. august 2016 at 12:00

    Ossaaa kui kaunis!

    Ja ma arvan et sa mõtlesid selle samapalju raseda all kedagi teist, mitte Triinut, eks??? 😀

    Ja Mallukas, hakka aga heaga fotograafiks, silma sul on!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 12:20

      Samapalju raseda all mõtlesin ma ikka seda blondiini, kellest pilt tehtud on 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. august 2016 at 11:55

    Birgiti kleit on imeilus, ainult kohutavalt halb pilt on tehtud. Oleks võinud selle kleidiga ka ikka poseerida ja ”ilupilte” teha.
    Birgitist on meeletult kahju, kes nägi tohutult vaeva ja peab nüüd aina ja aina kommentaare lugema, kuidas tema kleiti maha tehakse.
    Kurb.

    Teisest küljest, oli see Triinu ja Kristo pulm ja nende päev ning see valik oli puhtalt selline, millisena tema ennast just kõige paremini tundis. Lihtsalt seekord tundub ühe õnn olevat teise kurbus.

    • Avatar
      Vasta J 20. august 2016 at 12:32

      Ta ei pea seda lugema. Kahju muidugi aga see on inimeste arvamus.
      Vbl sobib see kleit kellegile teisele paremini selga aga Triinu figuurile on Malluka kleit kümnesse. Ômbleja tehtuil pole häda midagi. Kõik oleneb kandjast?
      Mulle ka nx ei sobi tetud lôikega riided aga tõsi ta on, et selles ei saa süüdistada inimest, kes rõivaid valmistab.

    • Avatar
      Vasta L 20. august 2016 at 13:10

      See imeilus kleit näeb välja nagu keegi oleks märga vetsupaberit mööda naise keha plätserdanud ja siis ämma vanad kardinad alla serva sättinud.

  • Avatar
    Vasta M 20. august 2016 at 11:49

    Kurb oli lugeda õmbleja blogist neid kommentaare… Mina oleks 100% kindlalt Sinu kleidi valinud :D. Triinu kleit oli lihtsalt võigas ning ei istunud ju ka kuidagi.. Kahju, et selle kleidiga nii läks 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 12:00

      Jaa, nõmedad kommentaarid, nagu Triinu oleks ammu teadnud, et ta seda kleiti ei taha vms… Eriti haige oli üks komm, et raudselt tahtis sp, et maha müüa 😀

  • Avatar
    Vasta Marge 20. august 2016 at 11:46

    Mis lugu pulmatantsuks mängis..?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 11:59

      Young and beautiful 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 20. august 2016 at 11:45

    Appi see õmbleja tehtud kleit on sinu kleidi kõrval suht käkerdis! Triinu oleks kahetsenud seda kui oleks selles kleidis abiellunud!

    Pead hakkama enda kleiti rentima, see on ikka nii ilus:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2016 at 11:58

      Ma muuseas olen ju ammu öelnud, et kui keegi tahab laenata, siis ma kätt ette ei pane, aga keegi pole soovi avaldanud enne 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 20. august 2016 at 11:35

    Ma ootasin nii õhinaga seda hetke, et näha Triinu kleiti, sest ootused olid küll mega suured. Terve eilse õhtu mõtlesin,et mis see siis nüüd on 😀 Nüüd seda pilti vaadata kleidiga siis jah.. see talle õmmeldud kleit on ilus aga sinu kleidis näeb ta tõesti tunduvalt parem välja ja oma pulmapäeval ei tohikski muretseda, mida keegi teine mõtleb/arvab vaid ikka iseennast pead sa sel päeval kõige paremini tundma ,eksju 🙂
    Aga nüüd ma tahaks täiega näha videosi sellest altari ette kõndimise hetkest ja Lana del Rey järgi tantsust – uudishimu on tappev,sest Rey preili kuulub ka minu lemmikute hulka 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 20. august 2016 at 11:33

    No istub ju sinu kleit talle nii ideaalselt kui üldse võimalik! Ja lõpuks pole see kellegi teise asi! Täiega õige otsus!
    Ja nii armas ju tegelikult,et esialgu valis ta selle kleidi sulle välja,märk noh.
    Triinul on sinuga ikka täiega vedanud! Saada järgmiseks hommikuks nii imelised pildid! See oleks lihtsalt parim pulmakink! 🙂

    Palju palju armastust ja õnne noorpaarile!!

  • Avatar
    Vasta Triin 20. august 2016 at 11:30

    Õmbleja oli solvunud 😀 Mis selle õmbleja probleem on???? Dsiises!

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. august 2016 at 11:29

    Nii ilusad pildid!Oled hea silmaga ?

  • Avatar
    Vasta Aan 20. august 2016 at 11:25

    Appi kui vahvad pildid ja pruut nägi sinu kleidis end miljon korda turvalisemalt ja ilusamana 🙂
    Tule või ise sinu jutule kleiti proovima 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 20. august 2016 at 11:08

    Triinu enda kleit küll ilus ei ole. Hea valik oli Sinu kleit selga tõmmata!! Triinule muidugi palju palju õnne ja ilusaid abieluaastaid 🙂