Uncategorized

uue magamistoa mõtted

27. august 2016

Ma ju tean küll, kuidas need “miniremondid” välja näevad. Alles veebruaris tegin siin ühe. Ise arvasin, et noh, värvin ehk paar tundi ja valmis, lõpptulemus oli ikka see, et mingi nädal aega käis rämedam sehkendamine. Seega kui ma seekord Kardo poole jutuga pöördusin, et vahetaks meie magamistoa ja Mari toa ümber, et see on jube väike vaev, saatis ta mu üsna kiiresti kuu peale ja leidis, et seda nalja võiksime me paari aasta pärast teha.

Ma nõustusin vastumeelselt, sest tegelikult ma teadsin ise ka, et see ei ole harilik “tõstame voodid ringi ja valmis” projekt. Esiteks juba seetõttu, et Mari tuba on tunduvalt väiksem, kui meie oma ja meie hiigelvoodi ei mahuks sinna elusees ära. See ei mahtunud isegi meie teisele korrusele, ilma, et mu kasuisa oleks pidanud selle alusraami lahti keevitama ja hiljem kokku kruvima.  Juba ainuüksi selle madrats on 200×200 mõõtudes, voodi ise on natsa laiem oma suurte äärte tõttu.

See tähendaks siis seda, et voodi tuleks uuesti lahti kruvida, minema transportida (kellelegi, kes seda soovib) ja siis uus voodi osta ja siis seda oodata ja… Rääkimata sellest, et see voodiga jauramine on veel kõige väiksem osa sellest, sest uude magamistuppa tuleb ju asjad kuidagi paigutada ja sobitada ja seal seinu värvida ja mingi lahendus leida, et mis oleks kõige ilusam ja mugavam.

Ja noh, meie suur magamistuba peaks ju kuidagi Mari toaks ka digimuutuma. See muuseas on tegelikult ka üks põhjus, miks ma seda teha tahan. Ma ju ostan muudkui talle asju kokku, mida ma siis mööda maja laiali näen, või pressin tema tillukesse tuppa. No ei mahu. Meie magamistuba on 3x suurem, sinna vast suurem osa mahuks… Ma loodan. Ja ma tahaks, et need asjad mitte ainult ei mahuks, vaid oleks kaunilt sinna kuidagi sobitatud kah. Tahtmine olla muidugi taevariik.

Igatahes niimoodi ma siis rabelesin enda mõtetega, et no persse, tahaks ju toad ära vahetada, aga jamamist on liiga palju ja kes seda siis teeks ja mina ei oska ja…Ühesõnaga ma mingi nädalaks matsin selle idee maha, kuni ma lambist sattusin Disaindipity Facebooki lehele. Ma teadsin, et Reana korraldas Triinu pulmi, aga sealt lehelt vaatas mulle vastu info, et ta tegeleb sisekujundusega kah. Ja nagu te teate, siis see on mul üks nõrk külg, sest ei saa mina aru, mis kuhu käia võiks. Mõistus ei võta lihtsalt.

Igatahes mõtlesin ma talt natukene nõu küsida ja enne kui ma arugi sain, olin ma ta endale sisekujundajaks palganud ja ta juba mul ukse taga, et ülemise korruse toad üle vaadata ja mingi plaan paika panna.

e31

Kui ma oma põnevast uudisest Kätule rääkisin, kes õhtul külla saabus, küsis ta kohe, et ahsoo, kuidas sa siis Kardo ümber veensid. Siis mulle selgus, et nojah, ma polnud talle poole sõnagagi sellest midagi rääkinud, aga no ega ta mingi ment ei ole, et iga väike asi siin majas kohe tema asi peaks ka olema, eksole… Hehe. Eks ma pärast ikka mainisin talle, ta vastas “selge”, nii et ju siis ta on harjunud, et ma igasuguseid suvalisi otsuseid pidevalt vastu võtan. Ma ei pidanud isegi pühalikult vanduma, et ta ei pea MIDAGI ise tegema, sest me mõlemad oleks teadnud, et ma talle alatult silmakoti sisse valetaksin.

Ühesõnaga tuli Reana siia, tegi pilti kõigest, mis mul on ja täna saatis ta mulle esimese ideekavandi. Esimese ja viimase, sest mulle hakkas see kohemaid meeldima ja muidugi hakkasin ma kohe ka neid asju kokku tellima. Ma juba vaimusilmas suudan endale ette kujutada seda, milline see tuba olema hakkab, aga meenutuseks teile, et milline Mari tuba muidu on, saate vaadata siit lingilt.

Muidugi see hetk, kui Reana siin käis, siis oli sealt toast üle käinud tornaado nimega Mari, sinna oli tassitud ka üks madrats, et külaline seal ööbida saaks ja see nägi välja nagu viis kodutut koera oleks seal rüselemas käinud. Ah, vahet pole, tulevadki paremad enne-pärast pildid. Aga neid ma teile praegu ei näita, näitan hoopis siis seda ideekollaaži.

pigeee-3247393

Nagu te võite arvata, siis ma armastan neid värve. Mida Kardo neist arvab, seda ma jälle ei tea, sest härra läks suvapäevadele (keset sügist!) ja seega loeb ainult minu arvamus. Samas mis tal saaks ka selle vastu olla, kui meil nii ilus magamistuba olema saab, eksole.

Ma pole kunagi mõelnud sisekujundaja palkamisele, sest ma arvasin, et see on nende lõbu, kes elavad kuskil mitmemillistes häärberites, aga Reana tegi mulle pakkumise sõbrahinnaga ja ausalt ma olen juba praegu kindel, et see on seda raha väärt. Jah, ma olen kindel, et ma oleksin võinud taolistes toonides mingeid inspiratsioonipilte netist ka leida, aga need asjad siin kollaažil on nagu reaalselt välja otsitud ja mulle linkide ja hindadena saadatud, mistõttu ei pea ma neid mööda ilma taga otsima.

Muidugi ei ole ma migi rahaboss, et kõik kohe nagu naksti ära osta saan, seega pidin ma ikka natukene alternatiive otsima ja mõtlema, aga osad asjad on juba ostetud. ON24.ee kauplusest sai kokku pandud tellimus voodile (link), hallile vaibale (link) ja laevalgustile (link).

Ja kuigi kollaažil olev roosa kulla karva põrandalamp mulle väga meeldis (link), siis mu käsi ei tõuse iial lambi eest 189€ maksma. Ma ei suuda! Mul on näiteks elutoas kümne eurtsine ikea lamp ja see peaks teile juba kõik ütlema. Seega peab lootma, et Reana leiab mingi odavama alternatiivi, või siis ehk leian ma kuskilt mingi laheda lambi, mis ise spreivärviga üle võõbata. Kui keegi on kuskil mõnda head lampi näinud, siis andke teada!

Teised kaks asja, mida ma ei suutnud ostukorvi panna, olid need kaks tabureti moodi abilauakest (link). Ühe tüki hind on 72€ ja see on väike taburet, jumala eest! Kas keegi puiduga osav inimene (või kellegi mees) oskaks mulle sellised normaalse hinnaga teha? Pliisikas!?

H&M Home osakonnast tegin ka tellimuse ära. Ma arvasin esiti, et ma tellisin kõik asjad, mis listi pandud oli, aga loomulikult suutsin ma pooled asjad kahe silma vahele jätta. Olin juba uut tellimust koostamas, kui mõtlesin, et järelikult oli see säästujumala käsi, kes ei tahtnud, et ma ennast vaeseks šhoppaks ja seetõttu ei lasknud ta mul tellida kulla/pronksi tooni lillepotti, kandikut ja ehtekarpi. Olgem ausad, need ma võin ju suht suvalised osta ja jällegist ise spreivärviga möllata, tuleb raudselt odavam. Seega ma tellisin sealt ära need roosad ja hallid padjakatted, ning ühe roosa pleedi, mis Reana sõnul lausa HÄDAVAJALIK on. Minu elu on nii saksaprelinaks läinud, et siia kuuluvad ka hädavajalikud pleedid. Vot teile glamuuri.

Ühe listis oleva padjakatte jätsin ka tellimata (link). Ma ei suuda jällegi maksta 20€ padjakatte eest. Kui keegi oskaks mulle sellise kududa, siis ma oleksin jube tänulik. Ja kui keegi ei viitsi, siis lähen ostan kaltsukast mingi halli kampsuni ja teen sellest kuidagi ise padjakatte. Peaks isegi minu õmblusoskustega tehtav olema.

hmprod

Seintele tulevad must-valged pildid meie perekesest ja kollaažil nähtud piltide sarnased raamitud teosed, millega lubas mind aidata Pesasisustus. Ma juba valisin mõned Mari titepildid ja meie pulmakad välja, nii et sellega on ka nagu mõneti ühel pool.

Ikeast on vaja veel tellida uued hallid kardinad (link) ja voodi alla hoiukastid ja veel mõned nipped-näpped. Hoiukastidega nii kiire pole, sest voodigagi läheb mingi kuukene. Ja ehk leian ma sarnased kardinad kuskilt Eestist kah. Äkki Hemtex või miskit sellist? On äkki keegi kuskil märganud?

Igatahes, valge kummut on mul olemas, ma toon enda NaguUuest pärit valge mähkimiskummuti meie magamistuppa ja vahetan seal selle sinise mähkimisaluse selle teise vastu, mis mul ka olemas on. Selline valge, hallide tähekestega. Ja no beebivoodi on meil juba valge ja voodikardin ka kenasti roosa, nii et sobib ideaalselt sisekujundaja visiooniga kokku.

Voodile leidis Reana sobiva voodipesu ja voodikatted Saarlanderi leheküljelt. Üks on siis selline valge (link). Ma ei taha teada, kui tihti kellegi mullased jalad ja kleepuvad käed seda laastama hakkavad, aga no ilus on ju vaadata küll, peate tunnistama. Teine voodikate on tumehall (link), see on vast mudilasekindlam. Ja voodipesu valis ta ka sellise must-valge ja ilusa.

Ühesõnaga. Sellised plaanid siis. Aga nagu ma mainisin, siis oleks mul seega kuu aja jooksul vaja lahti saada enda voodist. Ma ei kujuta ette, kas mu lugejate seas on kedagi, kellele meeldib rämedalt laiutada ja kellel oleks kodus ruumi hiigelvoodile, aga ma müüks ta hea meelega maha, et teha tasa natukene uutele asjadele kuluvast summast. Voodit näete siin postituses (link).

Voodi hinnaks oli 470€ ja pärit on ta ModernMööblist (link). Ma praegu sealt aru ei saa, et kas see on samade mõõtudega voodi, seega ma peaks seda huvi korral täpsemalt üle mõõtma. Madrats on igatahes Common lehelt pärit vedrumadrats ja hinnaks on tal 400€ (link). Ma ise selle komplekti eest hinda küsida ei oska, aga kui leidub keegi, kes tunneb, et tema kodust on selline hiigelvoodi puudu, mis on kasutusel olnud umbes aastakese, siis kirjuta mulle mariannkaasik@gmail.com ja tee mulle mingitsortigi hinnapakkumine.

Ühesõnaga, pikk jutt, ma nüüd lähen panen ühe mudilase magama. Aga te võite nii kaua kaasa rääkida, et mis te mu uuest kujutletavast magamistoast arvate 😀

Loe ka neid postitusi!

84 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta G 29. august 2016 at 04:27

    Kas voodi on muidu veel alles või oled juba leidnud soovija?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2016 at 09:07

      Konkreetselt keegi ära ostnud pole, nii et võid mulle kirjutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 28. august 2016 at 22:45

    Kõik on minu maitsele, koliks või sisse 😀
    Meie magamistoas roosat pole aga kõrval tuba saab küll hall-roosa.

  • Avatar
    Vasta Maria 28. august 2016 at 21:59

    Mulle tundub toa visioon kena. Roosa ja hall lähevad alati kenasti kokku ja kui korralikud pisividinad sinna juurde panna, loomulikult tuleb lahe tuba. Selles ma nagu ei kahtle hetkegi.

    Ise ma nii kiire tegutseja ei ole, no ja me arutame mehega ka kõik pisiasjad kenasti läbi. Ta vist pole nii vähenõudlik nagu Kardo, aga peamine et inimesed ise õnnelikud on.
    Meil on 160 cm voodi ja muidugi me mahume kahekesi siia kenasti ära, aga ma vahel igatsen 200 cm laiust voodit. Lihtsalt kui hommikuti kaks last meie voodi vallutavad, siis on juuube kitsas. Kui abikaasa komandeeringus, siis lapsed magavad korda-mööda tema asemel minuga koos…ja vat siis ma päriselt tahaks laiemat voodit, kuna nad mõlemad laiutavad sajaga. Kui laps saaks rahus magada meie voodis risti ja ma ise ka sinna veel ära mahuks, oleks igati ok.

  • Avatar
    Vasta kerli 28. august 2016 at 18:22

    Hei, mina ostsin pildil oleva pôrandalambi Jyskist paaaaalju parema hinnaga 😉 Mine vaatama. Ostsin samuti seda sama tooni ja on väga OK

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 20:32

      Jaaa, ostsingi selle täna jyskist 59ga!! 😀

  • Avatar
    Vasta Altius 28. august 2016 at 17:26

    mul ka hetkel uue kodu sisustamine käsil, jälgin põnevusega. Magamistuba tuleb siis halli roosaga? Kas sul peegel ei tule magamistuppa? mulle meeldivad need põrandapeeglid, aga meil magamistuba väike. Kui suur teil on see tuba, ruutudes?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 17:57

      Issand ma hetkel ei oskagi öelda, aga magamistuppa peegel.. ma ei teagi, pole nagu mõelnud jah 😀

      • Avatar
        Vasta Altius 28. august 2016 at 18:11

        no ma riietun magamistoas, siis kohe hea vaadata täissuuruses peeglist, kas riietus sobib 😀 no ja disainielement ju ka

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. august 2016 at 20:32

          Meil garderoob jääb nagunii lastetuppa ja seal peegel olemas.

      • Avatar
        Vasta Maria 28. august 2016 at 18:35

        Kusjuures peegel magamistoas on tegelt unele paha. Isegi psühholoogid sellised targad inimesed on seda öelnud. :).

    • Avatar
      Vasta Age 28. august 2016 at 20:36

      Feng Šui kohaselt ei kuulu peegel magamistuppa, on halb element. Kas seda uskuda või ei, on juba oma asi.

  • Avatar
    Vasta liis 28. august 2016 at 16:33

    Kõige mugavamad ja paremad voodid tehakse Eestis siin http://www.delux.ee/et/tooted/voodid
    Äkki on nad nõus soodustust tegema. Muidu on need voodid päris kallid. Aga niiiii mugavad. Worth every penny!

  • Avatar
    Vasta S 28. august 2016 at 14:39

    Disain on äge, aga ma ei mõista miks te lihtsalt oma magamistuba selliseks ei tee ja Mari tuba sinna ei jäta kus ta on, kuna sellisel juhul saaksite te oma ägeda ja kvalteetse voodi alles jätta, mis on piisavalt suur, et seal saaks korraga olla lisaks teiele ka Mari ja Lemps + soov, et laps kuskil üksi oma toas mängib on nagunii liiga ilus et tõsi olla ja beebit nagunii ei viitsi pidevalt teise tuppa tassida. Soov üksi oma toas olla tekib veidi hiljem (u 3-4 aasta pärast?) ja selle aja peale on nagunii 100 uut ideed kuidas jälle remonti teha. Kui asi on selles, et Mari asjad kuhugi ära ei mahu, siis tal on lihtsalt liiga palju ebavajalikke asju. 😀 (Sellest maalingust Mari toa seinal on ka kahju, see nii ilusake).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 17:59

      Sest ma … tahan toad ära vahetada 😀 ja kuna ma tahan, siis ma seda ka teen. elusees ei usu, et hakkan kahe aasta pärast jälle remonti tegema.

    • Avatar
      Vasta Rs 28. august 2016 at 19:04

      Just, niikuinii toimub kogu action all, elutoas. Vähemalt paar aastat.
      No sellist suurushullustust ei maksa teostada. Mida abikaasa arvab värvigamma teostusest, kas tunneb ennast mugavalt?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. august 2016 at 20:31

        Ta ütles, et tal suva, peaasi, et mulle meeldib 😀

  • Avatar
    Vasta MP 28. august 2016 at 12:13

    Kõik on väga kena, kuigi pole päris minu stiil. Aga ise olen ka samal arvamusel, et esmatähtsaks pean siiski maja soojustamist. Nii hea, mõnus ja hubane on kohe olla, kui kodu on soe ja ei pea külmetama ega igapäev ahju kütma, kuigi pole kursis, kui tihti te seda ahju endal külmade saabudes kütate. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 12:18

      Siin majas tuleb seda ahju enivei KAKS korda päevas kütta, ilma ei saa kindlalt.

  • Avatar
    Vasta maurus 28. august 2016 at 10:48

    Magamistuba uues kuues on ju väga hea idee, aga…. Kas sa eelmisel aastal ei kurtnud korduvalt, et teie kodu on nii väga külm, ja kuna sa ise kütta ei oska, pead alati Kardot ootama. Aga mis siis nüüd muutunud on? Tita tuleb koju ja kindlasti tahab sooja tuba. Jutu point on selles, et ehk oleks pidanud alustama maja soojustamisest,ja alles siis kõik muud sisekujundused. Selle raha eest, mis sa kulutad oma hetkeemotsioonide teostamiseks, oleks saanud selle soojustuse kohe kindlasti, teie maja pole ju nii liiga suur. Ise olen selle tee läbi käinud, tean, mida räägin.
    Ja ära palun nähva kõigi kommide peale, mis sulle ei meeldi, sa juba suur tüdruk!
    maurus

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 10:54

      Muutunud on see, et ma ei pea enam Kardot ootama, sest ta jääb koju esiteks 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 28. august 2016 at 18:38

        Kütmine pole kosmose teadus. Õpi ära :D!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. august 2016 at 20:31

          Ma ei pea õppima ju 😀

    • Avatar
      Vasta Disaindipity 28. august 2016 at 13:31

      Ma ei saada kunagi inimesele esimesi ettejuhtuvaid asju ja ideid. Olen oma projekte tehes istunud päevi ja kokku kindlasti kuid ning nädalaid erinevaid mööbliesemeid ja detaile otsides. See voodi on olnud mul silmapiiril juba mõnda aega ja kindlalt üks mu lemmikuid välimuselt. Kui tegu on ebakvaliteetse asjaga, siis kindlasti saab olema sama stiili voodi. Ma tahaksin loota, et ma natukene ikka tean, mida teen 🙂
      Eestlane on oma olemuselt üsna praktiline ja tagasihoidliku maitsega inimene, millest mul disainerina siiralt kahju on. Nii palju ilusat saaks ka väga väikeste vahenditega oma koju luua, kui me suudaksime väljapoole minimalistlikku ja neutraalset mõelda. Seepärast on mul siiralt hea meel, et Mallukal on julgust kaasa minna selle projektiga, mille ma ilma pikemalt mõtlemata ka oma kodu jaoks oleksin realiseerinud, kui poleks hiljuti remonti teinud ja kui elukaaslane ei oleks klassikalisema maitsega 🙂 Ma arvan, et olla erinev on väga hea asi. Ja julgeda teha muudatusi, on ka väga hea asi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. august 2016 at 10:16

    Sarnane rose gold põranda lamp maksab praegu jyskis 70€ ? Aga see on minu arvates ka natukene kallis arvestades, et tegu on jyskiga

  • Avatar
    Vasta Agnes 28. august 2016 at 09:48

    Mina tahaks teada kohe kust sa need lahedad maalid leidsid? Need hirve ja puu pildiga? Mulle nii meeldivad need :O 🙂

  • Avatar
    Vasta eva 28. august 2016 at 08:55

    Su mehel peavad head närvid olema,et sinusuguse hulluga 😀 koos olla.Kunagi ei tea mis homne päev toob ja kas õhtul töölt tulles maja oma kohapeal alles on.Või on juba teise kohta nihutatud kuna nii on kenam.Või tuleb mees koju väsinuna ja ei pane tähele et diivan teises kohas ja on selili maas 😀
    Aga edu sulle tuunimisel ja tee üks ennustus ka.Kaua su uus magamistuba vastu peab enne kui sa taas muutma hakkad ? Ja seda põhjusel et see uus mida hetkel plaanid/teed on su ära tüüdanud või siis hoopis uued paremad ideed su peaksese vallutanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 09:00

      Ei usu, et jupp aega viitsiks midagi teha. Siis on vaja veel ülemine esik ja telekatuba korda teha ja siis saab juba maja fassaadi kallale minna ja aeda.

  • Avatar
    Vasta Meeli 28. august 2016 at 08:54

    Ma küll ei tea, kas selline asjade käik on olnud pikem protsess või sadas kui välk selgest taevast a’la paar päeva tagasi. Lugedes jääb mulje, et suht priuh-prauh tehtud valikud ja otsused, umbes et eile leidsin inimese, kes saatis mingi esimese oma nägemuse, täna juba tellin kraami kokku. Mõte magamistuba värskendada on igati ok, aga need asjad, mida sa juba hoolega tellid tunduvad sellised esimesed ettejuhtuvad, nt see voodi. Olen ise ka liige kiirelt tuld võtnud, kohe-kohe asjad kokku ostnud ja hiljem kahetsenud ja mõelnud, et krt, miks ma ikka rohkem ei otsinud ega ringi vaadanud.
    Voodi võiks olla hubane ja kutsuv ja mõnus, miks mitte ka romantiline, vastupidiselt teie praegusele voodile. See ideepildil voodi tundub ka imelik veidi. Aga kui sul sellega mingi elev emotsioon tekkis, siis noojah.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 08:59

      Ma teengi kõike niimoodi. Mulle need asjad meeldivad ja ma ei viitsi oodata. Minule ei tundu midagi imelik, sinu õnneks see sinu tuba ka pole, mida tuunitakse, seega peaks ju kõik korras olema, eks 😀

      • Avatar
        Vasta Altius 28. august 2016 at 17:29

        ma samasugune, kui mõte tekib, on vaja kohe, Ma elusees ei viitsi oodata ja tellida ca 2-4 kuud, kui pärast ei meeldi, siis mõtlen midagi muud välja. 😀 seega saan hetkeemotsioonidest aru

    • Avatar
      Vasta Liisa 28. august 2016 at 10:54

      Sellibe milline on kellegi magamistoa voodi, otsustab igaüks ise 🙂 sinu jutust saab aru, et oled kaalutlev ja rahulik eesti naine ning vb sinu magamistuppa ainult 18 saj romantilises stiilis raudvoodi sobibki 😉 ehk siis oma maitset pole viisakas teistele pähe suruda ja veel vähem teise oma maha teha .

    • Avatar
      Vasta Meeli 28. august 2016 at 13:42

      Jummel, kui tundlik siin mõni on. Ainult kiitus on lubatud? Ma enda arvates ei öelnud midagi halvasti kah, veelvähem ebaviisakat. Lihtsalt üks arvamus paljudest, mitte mingi ettekirjutus “kuidas peab”. Pange see kommentaarium kinni, kui see on 1) ainult kiitmiseks, 2) ainult ühesugusteks arvamusteks (mis nõustuvad ja samastuvad postitaja omaga), 3) ….(misiganes muu jabur eesmärk).
      Mina surun ma maitset? No ma ütleks, et see disaineri versioon on ka kellegi teise maitse, ainult selle erinevusega, et see läheb nüüd teostamisele. Lihtsalt jäi mulje, et esimene ettejuhtuv valik, samas kui muidu tehakse valikud mitmete lahendite seast. Kui selline lahendus sobib, siis sobib. Jutt läbi. Väga tore, kui kõik on ok just nii nagu on. Lihtsalt mulle meenus see meikimislaua rutakast ost, mida hiljem suuresti kahetseda tuli.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. august 2016 at 18:00

        Suuresti kahetseda tuli? Et müüsin maha ühe päevaga ja värvisin eelmise üle? 😀 Ei ütleks, et see tormakas otsus mu elu väga mõjutanud oleks. Pohui ju, igaüks teeb nagu tahab.

      • Avatar
        Vasta Disaindipity 28. august 2016 at 22:13

        Eriti ei saanud aru sellest kohast, et see minu versioon on kellegi teise maitse, aga saladuskatte all võin öelda, et nii, nagu luuakse moodi (tippdisainerid toovad lavale hooaja trendid, seda omakorda kasutavad teised moeloojad ja tootjad omas võtmes), luuakse ka sisekujundustrende 🙂 mõnel hooajal on ühed asjad moes, mõnel teised. Mõni jääbki. Ja siis võib seda siin-seal kohata. No nagu riidepoes. Ja inimene, kes ise poleks ehk osanud arvatagi, et talle võib teatud asi meeldida, avastab peale kellegi soovitust, et ohoh, meeldibki 🙂 Valikuid ei tehta alati ka mitmete lahendite seast. Võib teha mitu kavandit, aga kui on lootust, et oled õigel teel, siis vabalt võib ka ühe kavandi teha algul ja pärast rohkem. Ei ole päris kindel, kust sellised kindlad veendumused teatud seaduspärasuste osas, aga miski ei ole reegliks milleski mis seotud kunstiga 🙂 Nagu ma ennegi ütlesin- väljaspool raame mõtlemine võib olla vägagi nauditav ja tuua ellu ilu ja värve :))

  • Avatar
    Vasta janet 28. august 2016 at 08:20

    * Vale voodi link läks 😀

    https://www.hansapost.ee/p/voodi-veronique-160×200/340031374

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2016 at 08:52

      Sama voodi ju :D?

      • Avatar
        Vasta janet 28. august 2016 at 11:23

        No minu meelest ka aga näed nimed on erinevad 😀

  • Avatar
    Vasta janet 28. august 2016 at 08:16

    Kirjuta voodist kui vaatama lähed 🙂

    Vaatasin siit just sama voodit: https://www.hansapost.ee/p/voodi-flexy-160-x-200-cm-hall-kingituseks-madrats/340031667

    Neid taburette saad ehk taaskasutusest?

  • Avatar
    Vasta Sophia 28. august 2016 at 05:21

    Ma tõesti pean tunnistama, et Sa oled andekas kirjutamises.

  • Avatar
    Vasta Els 27. august 2016 at 21:46

    Ostis läbi Aatriumi e-poe sama voodi http://aatrium.ee/voodid/8193-voodi-veronique-160200-cm.html?search_query=veronique&results=3. Sattusin aga Järve keskusesse ja käisin reaalselt voodit vaatamas ning see oli nii nõrga konstruktsiooniga. Tühistamine tellimuse ja valisin alternatiivi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 21:54

      Suur aitäh teatamast, ma lähen kiikan ise ka homme järvele siis 🙂

      • Avatar
        Vasta Kati 27. august 2016 at 22:44

        tahtsin just sama ütelda 🙂 mul on tütrel see voodi ja noh… pole just kõige-kõige

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. august 2016 at 22:49

          No ma ikka lähen vaatan homme ise üle, oma silm on kuningas, aga kui tõepoolest on nii, nagu te väidate, siis küllap saan ise ka tellimuse tühistada 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 27. august 2016 at 21:11

    Kas Maša ja karu maalingut natuke kahju ei ole üle värvida? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 22:02

      See muuseas oli reaalselt kõige suurem murepunkt mul EVER. Paraku ei suuda ma leiutada ühtegi viisi, kuidas seda “kaasa võtta” 😀

      • Avatar
        Vasta K 28. august 2016 at 13:40

        Pildistad üles ja lased kleebisele trükkida ning liimid siis kleebisena teise tuppa seinale.

  • Avatar
    Vasta kristel 27. august 2016 at 20:46

    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10293347/

    ikea tuleb appi 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. august 2016 at 20:38

    Mina küsiks, et kas voodipesu on Saarlandrist keegi ka varem soetanud? Väga hea hind, kuid kuidas on lood kvaliteediga?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 21:12

      Eks ma siis oskan vastata kui kätte saan 😀

      • Avatar
        Vasta Greiss 27. august 2016 at 21:33

        Ma ei tea, kas sa märkasid aga see valitud voodipesu on ju 100% polüester.. sellepärast ka nii odav hind.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. august 2016 at 21:57

          mai tea misasi on polüester #aastakoduperenaine

          • Avatar
            Greiss 27. august 2016 at 22:19

            See on nafta baasil toodetud sünteetiline kiud. Ise ma sellist voodipesu kindlasti ei ostaks, korra kingiti üks komplekt, proovisin aga oli ihu vastas jube ebamugav, nii et isegi koera pesas ei tahtnud seda kasutada.. Parem oleks ikka midagi naturaalset, puuvillasatiin vm.

          • Avatar
            Leen 27. august 2016 at 23:15

            Lühidalt öeldes: polüester läheb ebamugavalt kuumaks, olenevalt konkreetsest kangast on imelikult kare ihu vastas ja sellega on palav magada.
            Meeltesegaduses olen kunagi ühe komplekti ostnud ja rohkem seda ei teeks.

          • Avatar
            L 28. august 2016 at 00:32

            Ma tellisin endale kunagi Saarlanderist ühe valge voodipesu komplekti (2 padjapüüri ja tekikott). Mul on kodus mitu komplekti puuvillasatiinist pesu, aga uudishimu pärast tahtsin ära proovida ka polüestrist voodipesu. Halvim.otsus.ever! Materjal tekitab nii hullu staatilist elektrit, et mina selle tekikotiga üle ühe öö magada ei saanud, lisaks ei ole see hingav ning keha hakkab higistama. Jään ikkagi kvaliteetsele puuvillasatiinile truuks, mis on naha vastas nii mõnus 🙂

    • Avatar
      Vasta Veronika 28. august 2016 at 13:16

      Seal on kahjuks paljud voodipesud polüestrist või mikrofiibrist. Need materjalid ei hinga, muutuvad elektriliseks jne. Mina olen oma puuvillasatiinist voodipesud tellinud nt http://www.flashhome.eu‘st

  • Avatar
    Vasta M 27. august 2016 at 20:31

    Pigem teised toonid, mitte roosamanna, samas arvan, et tulemus saab ilus olema. 🙂 minu arvates oleks sobinud kollane ja hall. See oleks sinu ülejäänud koduga paremini sobinud ja olnud rohkem sinu nägu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 21:06

      Mul on hetkel kollane ju ainult minu magamistoa üks jupp, mis varsti ka enam kollane ei ole. J kui nyyd mõelda, et elutuba rohekas-sinakas, esik veinipunane, köök tulipunane, siis miks mitte ülakorrusele pastelseid toone tuua :)?

  • Avatar
    Vasta Pille 27. august 2016 at 20:29

    http://kalian.ee/ uuri neilt tegijatelt, mis hinnaga nad sulle need lauakesed võiks teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 21:13

      Sobivad lauakesed juba leitud 🙂

  • Avatar
    Vasta M 27. august 2016 at 20:16

    Minu arvates pole selline stiil üldse sinu teema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 20:18

      Ja mis see minu teema on siis sinu arvates :D?

      • Avatar
        Vasta R 27. august 2016 at 20:49

        Vb ta mõtles nii kuna sul praegu hooooopis teistsugune mööbel ja kodu(?) 😀 Kuna mulle endale tuli ka ausaltöeldes üllatusena, et sulle hoopis selline stiil meeldib(mulle meeldib ka) kuna su praegune mööbel on midagi hoopis muud 😀

  • Avatar
    Vasta E. 27. august 2016 at 20:07

    Värvid meeldivad, kardinad samuti, vaip ehk ka, aga muu kila-kola ei ole minu maitse.

  • Avatar
    Vasta Kelly 27. august 2016 at 19:59

    Oiiiiioiiiiiii kui ilus uus magamistuba tuleb… imeeeliiiseed värvid! <3

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 20:05

      Jaaa! Ma ei jõua ära ooodata!

  • Avatar
    Vasta triggered by yarn 27. august 2016 at 19:59

    Kõike kena, aga… mis sa arvad, kui kaua sellise padjakatte kudumine aega võtab? Isegi kui nelja tunniga jõuaks ja siis materjalikulu juurde, tuleks kõvasti kallim, kui 20 euri. See 20 euri on odav, kui see on tõepoolest käsitsi kootud, sest selle on teinud tõenäoliselt väikesed indoneesia lapstöölised. Eestist sa selle hinnaga käsitööd ei saa ja ei tohikski saada.
    Seega jah mõistlikum on vanast kampsunist ise õmmelda, taaskasutus ja puha.
    Teades muidugi, kui aktiivsed fännid sul on, siis tõenäoliselt keegi selle sulle ka kingituseks koob, kuid palun ära siis suhtu, nagu see oleks möödaminnes tehtud ja “odavalt saadud”. Käsitöö ei ole lihtne ja kiirelt tehtav, samuti ei tehta seda selle eesmärgiga, et “odavalt läbi saada”.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 20:01

      ei muidugi ei ole käsitöö padi odavam kui 20€, aga mulle on ennegi inimesed asju meisterdanud, sest neile lihtsalt meeldib teha 🙂

    • Avatar
      Vasta liis 27. august 2016 at 20:16

      H&M ja keegi koob neid ühe kaupa. Kuulge inimesed.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. august 2016 at 20:19

        Ja no seda muidugi, et HMi oma küll käsitöö pole, kindlalt 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 27. august 2016 at 19:54

    Mallukas, vaata JYSKIs on peaaegu samasugune lamp, poes oli isegi samat rose gold värvi (vähemalt Pärnus) netis ei näita seda millegipärast (võid helistada, raudselt Tallinnas ka kuldset) https://www.jysk.ee/piano-porandalamp-1.html.
    Siis valge lauake on ka Jyskis olemas: https://www.jysk.ee/hanko-kohvilaud-1.html

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 19:59

      suur aitäh sullle nende linkide eest!

  • Avatar
    Vasta h 27. august 2016 at 19:52

    väga mahe ja ilus magamistuba oleks, kerged pastelsed hallid toonid, sobib ka lastetoaga.
    ning see voodi ei tundugi nii suur, samas vist on ka..
    me ikka naljatame, kui teise koju siis oma suurde voodi ukule” (voodiraami nimi) magama
    kunagi magasime lahti käival diivanil ning jalg põlv üle ääre kronksus nüüd laiutame suures voodis ja mahub ilusti ära 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 20:20

      See voodi on jah nii suur, et mõnikord ma pean tund aega roomama, et Kardoni jõuda 😀

      • Avatar
        Vasta Aga 28. august 2016 at 11:40

        Kas sa ei arva, et su suur voodi hädavajalikuks osutub? Meil kohe neljane ja kohe kuuekuune. Mõlemad tüdrukud. Väike mul kaisus, parim otsus ever, saab reaalselt ise ka magada kui vahepeal sööb, esimesega esimesed neli kuud muudkui tõstsin võrekasse peale igat söömist. Peale seda aga võtsin kaissu magama, mingi hetk suunasin peale söömist voodi kõrval olevasse võrekasse ja varsti hakkas end peale söömist ise sinna keerama. Kõik toimus läbi une, ma olen kehv magaja ja kui üles ärkan, siis hästi ei uinu.
        Lisaks käib ka suurem vahel meil kaisus, kuigi tavaliselt magab oma pikendatavas voodis meie kõrval. Kas teil plaan Marike üksi teise tuppa saata? Me tahtsime suuremale pehmemat maandumist ja magame kõik ühes toas.
        Meil see tavapärane 160*200 cm voodi ja võiks suurem olla.
        Jõudu raseduse lõpuks, mul veel selgelt see meeles.

  • Avatar
    Vasta Janeli 27. august 2016 at 19:47

    Nii ilus tuba, sellist tahaks endalegi 🙂 eriti see roosa pleed, olen poes seda katsunud, aga no ei ihna 30 euro eest osta seda 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 19:50

      Ega ma ka üldiselt ei raatsiks, aga no kui see just hädavajalik on, ju siis peab 😀

  • Avatar
    Vasta Erika 27. august 2016 at 19:40

    Oo kui põnev. Ma armastan remondi tegemist ka mööbli ümber tõsmist. No ja ma usun, et voodist lahti saamisega ka probleeme ei teki. Kindlasti on palju tahtjaid kes Malluka seksodroomi omale tahavad. Mõtle kui põnev eputada. Siin voodis on staar blogia Mallukas vallatusi teinud ? Vaata mis hindadega nt usa kuulsusete staffi müüakse oskjonitel. Isegi alukatele on selline tunglemine, et ise ka ei usu ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 19:50

      Hahahhaha, issand jumal, ma ei mõelnudki selle peale. Aga jah, peaks ta siis seksodroomi nime all osta.ee’sse müügile panema 😀

      • Avatar
        Vasta Erika 27. august 2016 at 21:30

        Jah paned oksjonile. Malluka kõike näinud seksodroom ? Pärast läheb selliseks rebimiseks, et ise ka ei usu ? Elu 24 saab ka põneva loo jälle ? vot siis läheb alles pakkumiseks lahti ?

  • Avatar
    Vasta Marii M 27. august 2016 at 19:40

    Mulle nii meeldivad need värvid. Imekaunid! Leian, et need on magamistuppa sobilikud- rahustavad, ilusad. Mõned tooted küll on ikka megakallid- nt need abilauad :O. Hakka või ise meistrimeheks :D! Kindlasti näita siis ka uut tuba, kui see kord valmis on :).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2016 at 19:51

      Muidugi näitan :)!