LAPSED Mari NALJAKAS Uni

having kids is great!

9. september 2016

Kell 5.30 täna hommikul.

Mari: “Kukku!”

*kõik magavad*

Mari mind raputades: “Kukku!”

Ma: “Misasi kukkus?”

Mari näitab lakke, kus on tema õhupall, ning viitab, et ma võiksin selle talle tagasi anda. Ta jäi muuseas niimoodi magama ka, et see pall oli tal nööripidi käes, oli teine öösel plehku pannud vist. Igatahes annan talle nööri pihku ja keeran teise külje.

Mari: “See?” näidates õhupallile.

Ma: “Mari, see on õhupall.”

Mari: “See?” näidates laelambile.

Ma: “See on lamp.”

Mari: “See?” näidates põrandalambile.

Ma: “See on ka lamp.”

Mari: “See?” näidates jälle õhupallile.

Ma: “See on õhupall.”

Mari: “See?” näidates laelambile.

Ma: “See on lamp.”

Mari: “See?” näidates põrandalambile.

Ma: “See on teine lamp! Mari, pane nüüd silm kinni ja jää palun magama!”

Mari: “Mkmm! See?” näidates näpuga õhupallile.

Möödub 987665677 ringi, kus ma saan vastata “õhupall, lamp, teine lamp”.

Ühel hetkel proovin ma ignomise taktikat ja teesklen surnut, mille peale paneb Mari mulle näpud silmaauku, kisub ühe lau lahti ja sosistab: “Juua!”.

patience

Mis siis ikka, kebin üles ja toon lapsele juua. Pakun talle tassi, aga ta ei taha. Panen tassi lauale, ronin voodisse tagasi ja sulen silmad.

Mari: “Juua…”

Tõusen, ulatan talle tassi, seekord tõesti joob. Ronin voodisse ja panen silmad kinni, kui Mari mind tasakesti näpuga õlale koputab.

Mari: “See on?”

Ma: “Mari, see on õhupall, mille emme sulle orbudekodusse kaasa pakib, kui sa kohemaid magama ei jää!”

Mari lambile näidates: “See?”

Ma: “See on laelamp, mille ma sulle ka kaasa pakin, kui sa orbudekodusse lähed!” ähvardan ma veel dramaatilisemalt.

Mari: “Äkki, äkki!” (see tähendab tema keeles hopsti-hopstit).

Ma: “Jah, just, hopsti-hopsti lähme orbudekodusse!”.

Mari plaksutab ja naeratab õnnelikult. Mina sulgen jälle silmad ja proovin magama jääda.

Mari: “Juua!”

Ma: “Palun tõuse ise ja joo!”

Mari tõuseb, võtab juua, seejärel paneb laetule põlema, näitab näpuga lambile ja küsib: “See?”

Ma vaatan kella. Kell on juba 6.10. Võib vist tõusta või nii.

palliga

“See?” “SEE ON ÕHUPALL, JEESUS FREAKING KRISTUS!!!” 😀

Eile, samal ajal kui ma üleval seina värvisin, suutis Mari korraks haigeks jääda. Ma ei tea, mismoodi, aga kui ma üles läksin oli ta terve ja kui alla tulin, tulikuum ja palavikus. Andsime siis talle rohtu, ning tunni ajaga kepsles ta jälle ringi ja ei tundunud enam üldse haige. Kui ma öösel teda korraks katsusin, siis tundus jälle kuum olevat, aga nüüd on jälle elu täis. Imelik “haigus”. Igatahes täna lasteaeda ei lähe ja ma saan terve pika päeva korrutada: “õhupall, lamp, veel üks lamp”. Jess!

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Ally 12. september 2016 at 09:04

  See, et laps küsib asjade kohta on tegelikult väga väga hea. Mari soovib rääkima hakata. Mäletan ise kuidas 1,5 aastane näitas kodus kõikidele asjadele, et mis see on, mis see on? Korra isegi palusin vait olla, no ei jõudnud nimetada asju enam. Olin ka hulluks minemas aga mõni kuu hiljem ta oskas kõiki asju nimetada ja hakkas kohe ka lausetega rääkima.

 • Avatar
  Vasta Lisete H 10. september 2016 at 20:38

  Kus need lahedad voodiriided pärit on? 🙂 🙂 🙂 ja tekk, padi, nii kohevad tunduvad?

 • Avatar
  Vasta Kertu 10. september 2016 at 17:13

  Esimese asjana mõtlesin, et jumalale tänu, et see nöör lapsele öösel ümber kaela ei kerinud. Ma panen isegi kõrvaklapid voodist nii kaugele kui võimalik. Igaks sajaks juhuks.

 • Avatar
  Vasta Birx 9. september 2016 at 21:19

  Hahhaaa, jaa pakin kaasa orbudekodusse 😀 😀 ma vist kuskilt su kirjatüki vahele jätnud aga kuidas Mari lõuna uneaeg on? Tundub et magate juba okeilt?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 9. september 2016 at 21:40

   Noo.. suht 😀

 • Avatar
  Vasta h 9. september 2016 at 14:39

  vähemalt ei hakka teil igav 😀
  võibolla sa nägid seda kõike unes 😛 et niivahva absurdikomöödia kuubis :)p

 • Avatar
  Vasta sasha 9. september 2016 at 12:20

  Mul lapsi küll ei ole aga see-eest on toredad naabrid – täpsemalt siis naabripoiss, kes arvas et 6:30 on parim aeg kuulata 5 korda järjest täisvolüümil Madonna “Like a Virgin “-it.

 • Avatar
  Vasta P.P 9. september 2016 at 12:16

  Ma tea miks, aga mulle tuli kohe see meelde… https://m.youtube.com/watch?v=FM_-DjMlnzE

 • Avatar
  Vasta Marilyn 9. september 2016 at 11:45

  See on ju super uudis, minu kahene hakkas ka küsima koguaeg “mis see on? Mis see on” ja järsku kui oli piisavalt sõnavara kogunud enda sisse siis hakkas rääkima nagu oleks koguaeg osanud ja jutustas nii, et aitas ??

 • Avatar
  Vasta Kats 9. september 2016 at 11:10

  Minu tänane sünnipäevalaps hr. Kahene ãrkas ka 5 hommikul ? aga vaesekesest arusaadav. Ka haige, samamoodi lihtsalt kuum ja palavik. Aga siis jälle kepsles ringi ja siis väike jonn ja jälle maurama. Saab vast sünnipäeva ära peetud kah. ?

 • Avatar
  Vasta MP 9. september 2016 at 09:59

  Ta on sul ikka nii armas väike präänik! Tegelikult mis ta nii väike enam ikka on? Juba suur plika ja muideks väga asjalik plika ja see on ainult positiivne. Väga vahva lugemine oli! 🙂

 • Avatar
  Vasta Kätu 9. september 2016 at 09:44

  Ma nägin täna öösel unes, et Sul oli beebi käes. magas ilusti rinnal 😀

 • Avatar
  Vasta Mari 9. september 2016 at 08:38

  Nii tore oli lugeda ühe noore ema ja tema vääniku varahommikustest tegemistest 😀 Huumor missugune.

 • Avatar
  Vasta M 9. september 2016 at 08:36

  Naudi seda aega kuni veel saad. Varsti jutustab sind surnuks ja hakkab küsima “miks” küsimusi 😀
  Minul just laps ei tahtnud ärgata, aga pidin üles ajama, et saaks lasteaeda ta viia 🙂 Teine päev üksi seal ja emps kodus muretseb ?

 • Avatar
  Vasta Leelo 9. september 2016 at 07:04

  Ma ei viitsi komme lugeda et teada saada kas keegi juba mainis aga teda ilmselt kummastab et lamp ripub aga pall ei ripu ja see teine lamp seisab siis ilmselt nii õhupallid kui lambid on sugulased et võivad nii rippuda kui ka seista vms. Ilma heeliumita pall ka ripuks..

 • Avatar
  Vasta N31 9. september 2016 at 06:40

  “On võimatu olla masenduses kui sul on õhupall.” Aitäh lõbusa päeva alguse eest 😀

 • Avatar
  Vasta Helen 9. september 2016 at 06:25

  Heheheh, naudi seda tüütust, kuni veel saad ? tahad ma lohutan sind? Sa pole ainus kes nii vara üles pidi ärkama ? mul hakkas ka kella kuue paiku laululind lällama kõrval, siis veidi aega hiljem tuli järgmine ? mu kahepoolene , kes kandis ette,et pissi ja issi ? ( alles hakkab rääkima ja teatas et käis potil ja küsis kus issi on) ? no ja siis tulid suuremad oma hädakisaga,et neil kõhud tühjad ja süüa vaja teha ? ja sinna nahka mu lebotamine läks ?

 • Avatar
  Vasta Käta 9. september 2016 at 06:17

  Mul peaaegu kahju sinust?
  Lohuta end sellega, et nüüd ta ksib mitte ei peksa sulle tassi vöi raamatuga pähe ?

 • Avatar
  Vasta Ma 9. september 2016 at 05:56

  Ose sa tahtsid, et ta rääkima hakkaks! 😛 Tegelikult on kogu see lugu hiiglama vahva! Ja kui ta veits haige on, siis on õhkõrn lugu, et saad koos temaga varsti lõunaunne minna. 🙂

  • Avatar
   Vasta Ma 9. september 2016 at 05:57

   Õhkõrn lootus krt*

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 9. september 2016 at 06:01

   Ta ei tundu kohe üldse üks teps enam haige olevat 😀

  • Avatar
   Vasta Ma 9. september 2016 at 06:15

   😀 Nii need asjad käivad 😀 Vaevalt sa teda lasteaeda nüüd viia ka viitsid enam. Pea vastu! 🙂

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 9. september 2016 at 06:18

    No Kardo võiks ju viia, aga ju siis tal ikka mingi haiguseuss sees on kuskil, ei hakka riskima. Las ta siis sehkendab täna kodus 😀