LAPSED Lasteasjad

tänane päevake piltides

12. oktoober 2016

Mul ei ole midagi öelda, aga ma näitan lihtsalt pilte tänasest päevast, loodan, et seegi sobib. Ma lihtsalt ei suuda Lendekest pildistamata jätta. Igas asendis on ta lihtsalt nii väike ja nunnu ja kiisupojukesekene, et lihtsalt pean üles pildistama. Aidake keegi! Mul tuleb muidu jälle lapse esimesest elukuust paks album, nagu Mariga oli. Lihtsalt seekord paremate piltidega 😀

DSC_9481

Valge tekike ja see roosa “pakkimistekk” on lihtsalt mõlemad nii mõnusad asjad. Valge tekk on lihtsalt pehme ja kerge ja hea beebile peale tõmmata, roosasse on teda mugav sisse pakkida. Mõlemad on pehmed nagu pilvepiir ja jeesuse sõrmeotsanahk. Mõlemad pärit esimesedsammud.ee poest.

Selle kassi meloodia lummas täna Lendet päris korralikult ja ta silmitses seda laulvat kiisukest päris pikalt. Nii kass kui jänes on mõlemad pärit MiniM.ee e-poest.

DSC_9432

DSC_9433

Jänkut olen ma teile enne näidanud, aga täna mõtlesin neist väikesed sõbrapildid ka teha. Paraku ei arvanud Lende sellisest lollusest suurt midagi ja ei paistnud piltidel eriti õnnelik olevat. Samas, olgem ausad, ta on enamuse ajast sellise näoga, et no püha jumal, mis ilma mina sündinud olen. Ah, küll harjub! Aga jänku on mõmmipesast pärit, kui selle facebooki otsingusse paned, siis leiad kindlasti.

DSC_9494

Mul oli täna väga kingitusterikas päev ka, sest esiteks jõudsin ma vaevu halada, et VIST oleks kiiku ka vaja, kui kasuisa NaguUuest mulle sellise isendi tõi. Lendele tõesti meeldib seal sees õõtsuda, aga olgem ausad, talle meeldib igal pool vedeleda, sest ta on ju kogu aeg piima nii täis puugitud, et vähe pole.

DSC_9502

Jumala ootamatult kostis täna ukselt koputus, kus üks noormees nimega Siim ütles, et tal on mulle Ülemiste keskuse poolt väike üllatus beebi sünni puhul. Selleks oli siis lillekimbuke ja kinkekaart koos hääde sõnadega. Ma olin jumala üllatunud, sest issand jumal, kes olen mina, et Ülemiste Keskus mulle lapse sünni puhul õnne soovima peaks? Kust Ülemiste keskus teab, et ma lapse sain? Maailm täis küsimusi… Aga kinkekaart kulub kindlasti marjaks ära! Aitäh!

DSC_9500

Ja õhtupoole tuli Ave mu Yummikommide varu täiendama ja tõi minu palvel Järvelt kolm pakki ka ära. Ühes nendest peitus kingitus Lendele Mimi Disaini poolt, mis sisaldas MAAILMA kõige pehmemat kombekat (link). Ma tahaks endale ka sellist… Lisaks oli seal rebasekomplekt ja kaks sallikest. Kõik asjad 62 suuruses, seega tuleb natukene oodata.

Ühes pakis oli ka selline asi nagu TUUT, mis on tatrasisuga beebi tugipadi, et teda mugavalt küljele panna (link). Kolmandas pakis oli lambanahk, mille kohta ma olin just mõelnud, et oleks beebile vankrisse tarvis ja nagu nalja, jõudis see Jõgeva nahavabriku poolt kingitusena õigel ajal meie majja.

Nii hull ikka, et neid kingitusi aknast ja uksest sajab, mul on selline tunne, nagu inimesed oleks midagi segi ajanud ja arvanud, et mina see Eesti esimene naispresident olen, et mind niimoodi üle külvavad asjade ja kinkide ja ilusate asjadega. See on nii armas ja tore, et aitab isegi hetkeks unustada, et mu alumine korrus räbaldunud on. Ja see juba on midagi.

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta piret 13. oktoober 2016 at 12:17

    🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 13. oktoober 2016 at 12:04

    Oh kuidas mulle meeldivad sinu vastused kommentaaridele, mis soovitavad v küsivad ulmelisi asju 😀
    Õnne imearmsa beebi puhul 😉
    Jõudu ja jaksu kasvatamisel ning ruttu paranemisel 😉
    Ja sinu sünnituse jagamisest ju teatati ja räägiti uudisteportaalides, loomulikult kõik teavad, et sa sünnitasid 😉 ja mis head reklaami sa veel neile teed 😉

  • Avatar
    Vasta L 13. oktoober 2016 at 11:13

    Eksole? Jätkub Mallukal ikka häbematust, et terve oma blogi oma beebipilte täis topib. Ja risustab veel lisaks oma fb-lehte ka. Kindlasti kiuste, et Katile kannatusi valmistada oma “mitte kõige nunnuma” beebiga. 😛 No muidugi, Mallukas võiks oma titapilte ju hoopis mujale postitada. Näiteks passiks peale, mil Henry mõne postituse teeb ja siis paneks kommidesse umbes 20 pilti oma tibust, andmaks mõista, et “no mis neid Henry omi ikka vahite, vaadake minu oma”. 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 13. oktoober 2016 at 08:17

    Ta on nii pisike ja nunnu sul 😀 Vaatan tema pilte, siis isegi mõtlen, et võiks lapsi juba saada. Aga kui ma loen kuidas sa igast otsast valutad ja loen veel teiste kommentaare/kogemusi, siis mõtlen küll et no thanks. Ma ausõna ei teadnud enne 80%, mis ma nüüd tean rasedusest ja sünnitusest tänu sinu blogile. Just sellistest asjadest millest tavaliselt ei räägita.

  • Avatar
    Vasta Iris 13. oktoober 2016 at 06:48

    Algul kui Sa ootasid Lendet, siis rääkisid, et kardad sünnitada ja see on hirmus valus. Siis ma mõtlesin, et ei ma ei taha kunagi sünnitada. Aga nüüd on Sul väike Lende juba kodus ja ei olnud see sünnitus nii hull, tahan ka mina kunagi omale sellist armast väikest pabulat koju.?
    Palju õnne! Ta on Sul imearmas, vaatan hea meelega Lende pilte. ?

  • Avatar
    Vasta Annika Poll 13. oktoober 2016 at 05:47

    no aga siin pole ju midagi imestada sina annad ju endast rahvale palju avad ennast igati. väga julge naine oled tuleb tunnustada. igayks seda ei teeks mida välja annad, seda saad ka vastu ja rohkem veel. nii tore on igapäev sinu rõõmu lugeda, mida tunned oma perest. isegi kui sul on kehvi päevi on ikka hea leida sinu postitust, mida kõigile jagad. edu teile sinna

  • Avatar
    Vasta Kairit 12. oktoober 2016 at 22:08

    Nii imelik, et môni tuleb ôiendama, et sinu beebist on veel nunnumaid ja mida sa eputad siin oma blogis 😀 ja ôpetatakse nagu esimest korda näeksid imikut. Pehme ja karvane loom nûûd beebi ôrnale nahale kûll liiga ei tee, mida veel. Beebi muidugi armsake 😉

  • Avatar
    Vasta Pille 12. oktoober 2016 at 21:01

    Ma alles nüüd hoomasin, kui suur see jänes on :O Ja Lende on seal jänku süles väga väljendusrikas 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 12. oktoober 2016 at 20:38

    Need karvaloomad ja villased lelud vastu alles sündinud beebi õrna nahka ei ole sugugi hea, samuti ei tohiks nii vara beebit päris vanni panna seni kui naba paranenud on (niikaua pestakse märgade lapikestega). Minu arst on nii õelnud igal juhul. Natuke naljakas ka sinu poolt päevas 10 korda beebist pilte postitada, nagu ta oleks maailma esimene ime. Sulle muidugi on ta kõige ilusam ja armsam, aga tea et on palju nunnuma välimusega beebisid, kellest aga vanemad ei riputa sadu pilte üles.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. oktoober 2016 at 21:02

      Oi aitäh hea nõu eest. Mul on titt kella 7st saadik hommikul selle mänguasja otsas lamanud, aga eks ma siis lähen võtan ta nüüd ära. Lisaks pesen teda edaspidi märgade lappidega nagu surijat vanameest hooldushaiglas – hea idee :))

      Ma tõesti ise ka hämmastun oma jultumusest panna OMA blogisse neid pilte, mis ma ise soovin. Oleks ma vad teadnud, et on mingi nunnudusestandart, siis ma oleks oma peletisele kohe koti pähe tõmmanud. Vabandust häirimast 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristel 12. oktoober 2016 at 21:26

        Sry, beebi elab kindlasti kõik üle, aga beebi vannitamine kuni naba pole paranenud on ikka üksi beebit vannikeses ujutades. Issi, emme kui tahes pestud “kerega” koos ei ole päris…õige beebile, tal pisike nabahaav:(

        • Avatar
          Vasta kerlin 12. oktoober 2016 at 23:49

          Nahk naha kontakt on üli oluline ja seda just beebi esimestel elukuudel.
          Vannis naba juurde küll midagi sisse vms. ei lähe.
          Vannitada võib ikka, lapikestega nühkimine rohkem nõuka aja teema.
          Aga ma mäletan, kui närvi mind ajasid igasugused õpetused ja sina vaeseke pead neid iga päev sadu lugema ( kuidas sa hakkama saad küll), mida oleks ammu närvivapustuse äärel.

    • Avatar
      Vasta Liis 12. oktoober 2016 at 21:14

      Uskumatu kommentaar 😀

    • Avatar
      Vasta Karmen 12. oktoober 2016 at 21:24

      Selliseid lambaid annab ikka leida. Last ei tohi vanni panna 😀 Mida iganes ausalt. Saada talle minu kontaktid, ma näitan talle normaalset ema, kes oma lapsest miljon pilti üles paneb. Köhigu siis midagi. Sina pane veel 2 miljonit pilti üles, mõlemast lapsest veel pealekauba ja las topib endale pastaka silma, kui vaadata ei suuda.

    • Avatar
      Vasta K. 12. oktoober 2016 at 21:25

      Vauuu, kedagi on vist kadeduse sääsk hammustanud ? Ulme! Keegi ju ei käse Lende pilte vaadata või Mariann-i blogi lugeda. First World problems for real!

    • Avatar
      Vasta Teele 12. oktoober 2016 at 21:37

      Ära loe ja ära vaata kui ei meeldi..jälle üks targutaja, kes teab täpselt mida titega tohib ja ei tohi teha.

    • Avatar
      Vasta Gerli 12. oktoober 2016 at 21:37

      Kuidas saab keegi nii öelda teise lapse kohta? Vann vannitamiseks aga välimus? Ma tahaks õudsalt Su enda lapsi näha ja veel rohkem Sind ennast. Ma olen kurb, et eksisteerivad sellised inimesed.

    • Avatar
      Vasta HP 12. oktoober 2016 at 21:45

      Mallu, ära pulli! Saad lastekaitse kaela!!!

    • Avatar
      Vasta liia 12. oktoober 2016 at 21:54

      Jeerum, kust sellised tulevad. No mida soovitused.
      Miks sa paned oma blogisse oma lapse pilte???
      Ilmselt on see inimene sama hämmeldunud, et miks inimesed Fb oma pilte panevad. Ja kohati päris mitu tükki. Kui ta veel instasse satuks, vaeseke.

    • Avatar
      Vasta Liis 12. oktoober 2016 at 21:57

      wow, Kati, su vanemad vist lahutasid

    • Avatar
      Vasta Mona 12. oktoober 2016 at 22:01

      Kati kommentaar ajas oksele, aga Malluka vastus oli nii hea, et tõestas taaskord, kui vinge naine ta on 🙂
      Katile soovin…edu!?!

    • Avatar
      Vasta Virge 13. oktoober 2016 at 05:44

      Issand jumal.. mine arene natukene kuskil nurga taga eks !!!! Häbi häbi…

    • Avatar
      Vasta Vaike 13. oktoober 2016 at 09:11

      Noh, Malluka jüngrid reas kõik ja isegi seda ei näe, et tal pole üldse maailma kõige nunnum laps ja teine inimene on nüüd KOHUSTATUD kogu aeg lehte värskendama ning neid pilte nägema. ? Krt, kui raske see elu vahel on.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 12. oktoober 2016 at 19:51

    Kuidas sa nii mõnusa maheda valgusega pilte teed? Kas töötled hiljem või fotokal mingi effekt?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. oktoober 2016 at 19:52

      Mmm.. mul on valgustid 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 12. oktoober 2016 at 19:38

    Kas Sa just hiljuti ei maininud, et oleks vaja imetamise riideid ja kui Ülemiste oleks lähemal, siis läheksid? Küllap hoitakse siis kätt Su blogi pulsil 🙂
    Igaljuhul oled seda väärt ka. Blogimaailma esileedi oled küll 🙂

  • Avatar
    Vasta SP 12. oktoober 2016 at 19:37

    Väga toredad ja südantsoojendavad kingitused. Soovin beebi puhul õnne kõikidele asjaosalistele. Lendekene on ikka nii armas preili, aga eks ilusatel vanematel on ikka ilusad lapsed. 😉

    Muud juttu ka, ma ei tea kas keegi juba on maininud sulle või võibolla sa ise seda märganud, aga su blogis, kus kirjeldus Sinust, võiks nüüdseks ära muuta selle koha, kus kirjutad, et valmistad enda sees veel üht mudilast. 😉
    Lihtsalt hakkas silma. 🙂

  • Avatar
    Vasta Pi 12. oktoober 2016 at 19:36

    Kaallis Mallu, südamest, südamest õnnesoovid teile; sa oled selle suure õnne kõik kuhjaga ära teenunud…! Nii armsad lapsed, kel on õnn omada selliseid armastavaid vanemaid, et lihtsalt süda sulab…! Beebi-isu tekib kah nii et seda nägu, kuigi sest east ammu väljas :))) aga jâlgida sunu rõòmu on peaaegu sama hea 🙂 ja küll on tore, et saate neid kingitusi, nagu jõulud iga päev 😉

  • Avatar
    Vasta Ma 12. oktoober 2016 at 19:31

    Mul on niiiiii hea meel teie üle!?

  • Avatar
    Vasta Ly 12. oktoober 2016 at 19:14

    Laps on ilus ja kõik muu onju aga sul lapsel on riide/eseme vastu allergia punn üleval kaelal ju.

    • Avatar
      Vasta Dr 12. oktoober 2016 at 19:27

      Sa oled kerge guugle doktor v….paaripäevase beebi nahk on nii õrn et piisab sellest kui ta syyes pikalt kuskile vastu toetub ja igalepoole punane..ja tihti on punnid piimast, kui see nahale satub ja ka need võivad punetada..

      • Avatar
        Vasta Dr 12. oktoober 2016 at 19:27

        Igaltpoolt*

        • Avatar
          Vasta Anneli 12. oktoober 2016 at 19:42

          Olen ema ja seda kõike oma lapse peal kogenud. Seega ei tasu üle paanitseda ja beebit tuleb jälgida. Kõik on võimalik nii allergia, beebiakne kui ka muud. Kurb on see, et osadel inimestel lausa meeldib värskeid emasid hirmutada. Ilmselgelt iga ema märkab oma lapsel muutusi ja tegeleb olukorraga vastavalt vajadusele. Kõike paremat Teile Dr 🙂

    • Avatar
      Vasta Anneli 12. oktoober 2016 at 19:34

      Kallis Ly. Iga punn vastsündinul ei pruugi olla allergia. On olemas ka “beebiakne” ehk kohanemise punnid – seda saab täitsa googeldada. Ilmselgelt beebi on tulnud ema kaitsvast keskkonnast ja vajab natuke aega kohanemiseks selle uue ilmaeluga 🙂 Kohe ei tasu üle paanitseda.

    • Avatar
      Vasta Aveli 12. oktoober 2016 at 19:35

      Kas sulle ei tundu, et see võib ka küünega tõmmatud olla nt? 🙂 lisaks on vastsündinutel lastel igasuguseid/täpikesi ja punne..:)

      Aga kõik muu on ilus ja värki, onju ;)?

    • Avatar
      Vasta Raili 12. oktoober 2016 at 19:37

      Päris ekspert?

  • Avatar
    Vasta Liina 12. oktoober 2016 at 19:12

    Päris ausalt kohe teeb kadedaks,et niimoodi kinke saad lapsele. Eks sa oled selle oma tööga ka ära teeninud 😉 .

  • Avatar
    Vasta Annika Pärtel 12. oktoober 2016 at 19:10

    Assaa, mul on vist seda TUUTu vaja, seni keerasin lastele rätiku külje alla rulli, kui beebid olid … 🙂

    • Avatar
      Vasta Kristel 12. oktoober 2016 at 21:40

      Ja nii ongi vahva-ise nokitsed, mis hetkel vaja, mitte, et maja igast asju täis. Käru, kõhukott, turvahäll/tool ja mis siis veel vaja pealae riiete.