TESTIN JA ARVUSTAN

millal sa viimati jalavanni tegid?

21. oktoober 2016

Ma tahtsin juba rasedana selle postituse teha, aga näete, ei jõudnud. Parem hilja kui mitte kunagi, kirjutan siis nüüd. Nimelt raseduse lõpus hakkas mind painama selline “imeline” värk nagu rahutud jalad. Esimese rasedusega seda ei kogenud, seega oli jube imelik tunne, kui jalad lihtsalt tõmblevad ja öösel magamise võimatuks muudavad.

Ühel hetkel pakuti mulle proovimiseks magneesiumihelbeid, lubadusega, et aitab nii jalakrampide, kui ka rahutute jalgade vastu. Ma olin selleks hetkeks nii meeleheitele aetud, et kaotada polnud enam midagi. Lausa võimatu oli juba Marikest magama panna, kui ma ise jalgadest tõmblen, nagu mingi lollakas.

Magneesiumihelbed kätte saanud, olin ma esimese mure ees: mul polnud pesukaussi. Ma ei tea, kuidas ma siiani hakkama saanud olen, sest VAJA on seda korduvalt läinud, aga poes on alati ununenud osta. Proovida tahtsin aga kohemaid, sest mu jalad valutasid ja mõte jalavannist tundus ahvatlev. Millal ma üldse enne viimati jalavanni tegin? Kes seda mäletab. Mulle meenus, et mu vanaema tegi tihti jalavanne, seega tundus see pigem selline asi, mida vanamutid teevad, aga no häda oli mind juba kaevu ajanud, seega otsisin välja Mari plastikust mänguasjakasti ja kasutasin seda hädaabi jalavannina.

jalavann

Ma mõistan, miks vanamutid jalavanne võtavad! Ma olen selline külmavares ja kuigi tuba on soe, oli nii hea jalad kuuma vette panna, kuhu ma olin totsikutäie magneesiumihelbeid pannud. Seda, et seal magneesium sees, ma aru ei saanudki, aga nii mõnus oli seal enda koibi leotada.

Peale esimest leotust läksin ma kohemaid Selverisse ja ostsin endale punase pesukausi, mille ristisin oma jalavanniks. Tegin veel sama õhtu teisegi jalavanni, sest lugesin pakendilt, et tegelikult soovitataksegi seda hea une tagamiseks teha just õhtul. Ma lihtsalt ei mallanud esimene kord õhtani oodata.

Ja mis ma oskan öelda, enne sünnitust tegin vist ala 5x jalavanni ja ei tundnud enam mitte ainsamatki korda rahutuid jalgu ega jalakrampe – käsi südamel! Kuigi nüüd pole mul enam ohtugi neid kogeda, sest ma pole ju rase, siis on mul juba mitu päeva plaanis võtta üks magneesiumijalavann. Tavalisse vanni ma ju veel minna ei või, olgu siis mul midagigigigigi, mis seda meenutab. Ning mis oleks mõnusam, kui jalad ära vannitada, sisse kreemitada, villasokid jalga tõmmata ja pleedi alla oma beebiga kerra tõmmata?*

Kes tahab nende magneesiumihelveste kohta lisainfot siis leiad seda aadressil www.magneesiumkloriid.ee. Ma praegu loen sealt, et seda võib üleni vanni ka panna. Oh, ma ei jõua ära oodata, millal ma üleni vanni saan. Seega proovin kunagi kindlasti järele!

Aga see pole mitte vaid rasedatele, vaid on üldse kasulik värk sportlastele ja kaalulangetajatele ja lihtsalt… inimestele.

4.5kg karp on praegu 40% alla hinnatud, seega saab selle suure kastitäie helbeid kätte 29.99€ eest. Ma ütlen kohe, et seda jätkub ikka väga kauaks. Terveks raseduse ajaks kindlasti. Aga kui keegi tahab hoopis loosiõnnes kätt proovida, siis ühe suure karbitäie helbeid kingin oma lugejale kah. Selleks pole vaja teha muud, kui jätta kommentaar, et soovid loosis osaleda. Juba esmaspäeval kuulutan võitja, kes saab oma koibi leotama hakata. 

*Et vältida seda, et “isssand, kus vaene Mari on, et temaga kerra tõmmata ei sobi????!?!” siis ma kohe mainin ära, et jalavanni saab siin majas teha vaid siis, kui Mari pole kodus või magab, sest muidu hakkab ta seal solberdama ja pättusi tegema. Kuivade põrandate nimel pean teda sellest headusest veel eemale hoidma 😀

Loe ka neid postitusi!

354 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta P:K 14. detsember 2016 at 12:04

    Tellisin 25 kg koti ära hinnaga 90€, 4,5kg eest 30€ tundus palju maksta. Kui on soovijaid siis 10kg on müügis 5kg hinnaks 18€.

  • Avatar
    Vasta Ann 26. oktoober 2016 at 14:01

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 25. oktoober 2016 at 13:35

    Mul 27 nädalat täis ja öösiti juba pea võimatu magada, jalad ainult tõmblevad 😀 Hädasti oleks neid helbeid vaja.

  • Avatar
    Vasta Terje S 25. oktoober 2016 at 11:34

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Rebeka 25. oktoober 2016 at 00:50

    Kuna peale labajala operatsiooni on mulle jalavannid kohustuslikud siis oleksin helveste üle ütlemata õnnelik. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 24. oktoober 2016 at 20:44

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 24. oktoober 2016 at 15:20

    Soovin loosis osaleda. Emal on pidevalt tööst tingitud jalakrambid öösiti. Ta küll võtab magneesiumi tableti kujul, kuid olen lugenud, et helbed on palju efektiivsemad.

  • Avatar
    Vasta Mari 24. oktoober 2016 at 13:51

    Appi, ma alles nüüd lugesin seda postitust ja olen kindlasti hiljaks jäänud oma kommentaariga, aga… ma vajan neid helbeid! Ebareaalne on öösel jalga sirutades kramp säärde saada ja siis hinge kinni hoides valu taluda, sest karjuda ei saa, sest laps ju magab ka samas toas ja vahel isegi krambitava emmekese kaisus 😀

    Nii et … palun mulle!

  • Avatar
    Vasta Liisa. 24. oktoober 2016 at 10:25

    Heameelega osaleksin loosis. Pole nii ammu jalavanni teinud. Siis oleks ka põhjust jalavann osta, kuna meil samuti seda kodus kahjuks ei leidu.

  • Avatar
    Vasta Ann 24. oktoober 2016 at 10:24

    Issand! Tükk aega otsisin ükskord ja ei leidnud neid helbeid! Olen suur jalavanni fänn, kuid hetkel lepin tavalise meresoolaga… Oleks või sees, kui need helbekesed võidaks – tihtipeale krambitavad nii jalalabad, sääremarjad kui põlveõndlad vaheldumisi :-/ !

  • Avatar
    Vasta M. 24. oktoober 2016 at 10:02

    Soovin ka loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Liina 24. oktoober 2016 at 09:51

    Soovin osaleda! Mina teen jalavanne, et nohu ära hoida. See magneesiumkloriid pidi olema väga tõhus. Samuti olen märganud, et kui pärast külmetamist õigel ajal jalavanni teha, siis sedasi saab ka ohatist ära hoida.

  • Avatar
    Vasta Inimene 23. oktoober 2016 at 23:50

    Aga kuule. Miks sa arvad, et Marile see magneesiumileotis ära ei kulu? Muide, jalavannina manustatakse magneesiumi seetõttu, et mõne inimese soolestiku omapära ei võimalda magneesiumi tablettidest ega toidust piisavalt hästi kätte saada. Magneesium ise on aga täiesti ohutu ja kõigile kasulik asi, mis naha kaudu imendudes jõuab ainevahetusse kiiremini ja kindlamalt ja pole oluline, kas see nahk just jalgu katab või käasi, vms.
    Kui Mari su jalavannis solberdab, saab ta käte kaudu kah oma annuse magneesiumi kätte ja magab kah rahulikumalt või midagi.
    Kuivade põrandate heaks saad ehk mingi katte maha panna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2016 at 09:31

      Võin proovida tegelt küll, äkki ta tahaks ka jalavanni 😀

  • Avatar
    Vasta Inks 23. oktoober 2016 at 23:12

    Loosis osalen kindlasti. Mina olen üks kiiksuga, kes jalgu kogu aeg sahistab. Ehk see värk võiks isegi aidata 🙂

  • Avatar
    Vasta ml 23. oktoober 2016 at 21:08

    Palun mina ka! Ma juba mitu korda FB kaudu üritanud võita seda ja ei ole õnnestunud, Ehk siis nüüd!

  • Avatar
    Vasta Gaia 23. oktoober 2016 at 19:28

    Soovin ka osaleda loosis. Teeks kastitäie vanaemaga pooleks, kasu meile mõlemale.

  • Avatar
    Vasta Kaie 23. oktoober 2016 at 19:08

    Kuna olen tööl pikad päevad jalgel, siis saavad jalad kõvasti vatti ja õhtuks ikka on päris väsinud. Siis on eriti mõnus koju minnes üks lõõgastav soe vann teha. Magneesiumihelbeid olen proovinud, tundus et täitsa täidab oma lubadust. Aga nüüd on see pakike otsas….

  • Avatar
    Vasta Annika 23. oktoober 2016 at 18:37

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Laura 23. oktoober 2016 at 14:31

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 23. oktoober 2016 at 14:31

    Võit oleks väga meeldiv, ükski õhtu ei saa lihtsalt- mõnusalt, uinuda. Kuigi pole sellele tähelepanu niivõrd pööranud ja nö harjunud juba, oleks ju siiski hea sellest vabaneda 🙂

  • Avatar
    Vasta Marily 23. oktoober 2016 at 13:12

    Soovin ka kindlasti osaleda! Vast aitab mu sääremarja krampide vastu!

  • Avatar
    Vasta Eve 23. oktoober 2016 at 12:28

    Minu jalad sooviksid ka seda väga 🙂

  • Avatar
    Vasta Kersti 23. oktoober 2016 at 12:22

    Soovin osaleda loosis. Jalavannid on mõnusad!

  • Avatar
    Vasta Tiina 23. oktoober 2016 at 09:18

    Magneesiumhelveste eelis on see, et Sa ei tunne midagi. Näiteks sprei, mida nahale pritsitakse, kipitab kohutavalt, kui Sul on magneesiumi puudus.

    Mõned aastad tagasi ostsin sõpradega ühest firmast 25kg koti Zechsteini magneesiumkloriidi helbeid 90€-ga. Kg hind tuli 3x odavam, kui apteegist või looduspoodidest ostes.

    Pealegi magneesium pidigi naha kaudu palju paremini imenduma, kui tablettidena. Toimib väga hästi.

  • Avatar
    Vasta Jessu 23. oktoober 2016 at 01:07

    Jalavanni küll tahaks, aga mul pole ka pesukaussi. ?

  • Avatar
    Vasta Merka 23. oktoober 2016 at 00:19

    Olen kaua plaaninud neid osta ? Proovin enne õnne kui ostma hakkan ?

  • Avatar
    Vasta Signe 22. oktoober 2016 at 23:56

    Soovin väga osaleda, kuna poeg peab neid jalavanne tegema õhtuti , siis sätime kõik end talle seltsi ,et vesi ikka kausis püsiks ja neid karpe kulub meil …. mõtlengi peaks mingi otstarbe neile nuputama siin :). Aga soovitan teistel peredel ka õhtuti jalgu vannitada süda ja keha teevad pai selle eest ;)!

  • Avatar
    Vasta Getter 22. oktoober 2016 at 23:17

    Võtsin just hetk tagasi magne b6’te, kuna jalad lihtsalt ei lase rahulikult olla. See probleem on mul olnud juba aastaid ja ehk oleks magneesiumihelvestest lõpuks abi. ?

  • Avatar
    Vasta K.R 22. oktoober 2016 at 23:08

    Soovin loosis osaleda!

  • Avatar
    Vasta A. 22. oktoober 2016 at 23:08

    Tahan kaaa jalavanni! Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Kati 22. oktoober 2016 at 23:05

    soovin osaleda loosis

  • Avatar
    Vasta tiina piile 22. oktoober 2016 at 22:17

    Sooviks küll oma rahututele jalgadele lõõgastust

  • Avatar
    Vasta M. M. 22. oktoober 2016 at 21:53

    Midagi minu jalgadele, kuna mul lähevad tallaalused väga kergesti krampi ning see valu on õudne.
    Külmavaresena on hea oma jalad kuuma vette sooja pista. 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 22. oktoober 2016 at 21:30

    Soovin loosis osaleda! Mul endal vahel kisuvad jalad krampi niiet kuluks ära. Ja elukaaslasel on rahutud jalad, nis ajab mind üüüllliiiiiiii närvi, niiet ta lausa vajab magneesiumi, kodurahu huvides võinii :D.

  • Avatar
    Vasta M 22. oktoober 2016 at 21:24

    Jaajaaajaaa 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 22. oktoober 2016 at 20:31

    Magneesiumihelbed oleks küll head asjad! Kunagi olen kasutanud magneesiumsoola jalavannide tegemisel ja aitas tõesti rahutute jalgade vastu. Neid tuleb ette nii endal kui ka elukaaslasel (tal on ka jalakrambid tihti). Eks kui loosiõnn ei naerata, ostan kindlasti ise kunagi.

  • Avatar
    Vasta Eneli 22. oktoober 2016 at 19:51

    Osalen! Magneesium pidavat väga edukalt närve ka rahustama ja apteeki tablettide järgi pole ma veel jõudnud ning naha kaudu pidavat paremini imenduma ka vms :D. Ühesõnaga oleks vaja ja osalen :).

  • Avatar
    Vasta Kats 22. oktoober 2016 at 19:25

    Jaa, palun!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. oktoober 2016 at 18:27

    Olin raseduse ajal oma rahutute jalgadega hädas ning nüüd kui beebi suurem ka veidi.. Praegu õnneks nii hull pole kui raseduse ajal siis käisin õhtuti mitu korda külma veega jalgu “ehmatamas” ning päeval kandsin tugisukkasid, mis ka veidi leevendasid. Lisaks tulid mu jalgadele rasedusega veel veenilaiendid..huhh jube..Eriti hull oli siis kui veel tööl käisin ka kell 6ks pidin hommikul minema 😀

  • Avatar
    Vasta vanaema Mari 22. oktoober 2016 at 16:56

    Mina soovin ka seekord osaleda – sest nagu Sa arvasid, et vanamuttide värk, siis sobin just sellesse kategooriasse !!
    Ja õnne Lendekese sünni puhul ! Väga nunnu beebi !

  • Avatar
    Vasta Kadri M 22. oktoober 2016 at 16:13

    Oleks ma seda teadnud, kui rase olin…Ma pidin hulluks minema oma “rahutute ja kuumavate jalgadega”. Vahepeal on nüüdki seda ebameeldivust esinenud, seega kulub kindlasti ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ege 22. oktoober 2016 at 15:46

    Soovin loosis osaleda. Alatasa on jalad krampis niiet magneesiumivannid kuluksid ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Martin 22. oktoober 2016 at 15:43

    Soovin osaleda, sest tahaks ka oma jalakesed sooja vanni lükata 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 22. oktoober 2016 at 14:35

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 22. oktoober 2016 at 14:04

    Oh, ma pole kuulnudki nendest helvestest! Kuigi mul on elu aeg olnud nö rahutute jalgade sündroom ning ikka mitu korda nädalas jalad tõmblevad, valutavad ja “kasvavad” (nii on kõige parem seda valu minu arvates teistele seletada, selline tunne nagu jalad kasvavad mühinal :D)!
    Seega prooviksin suurima huviga need ära, et näha kas tõesti aitavad!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. oktoober 2016 at 13:56

    Ma teen tavaliselt jalavanni kui haige olen. Ja vahest ka siis kui pediküüri teen. Aga sellest soolast pole kuulnudki, kõlab huvitavalt:)

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. oktoober 2016 at 13:29

    Soovin väga osaleda!!

  • Avatar
    Vasta Angelika 22. oktoober 2016 at 13:14

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 22. oktoober 2016 at 12:38

    Olen rase ja tahaks jalavanni teha

  • Avatar
    Vasta Tiivi 22. oktoober 2016 at 12:38

    Hea meelega osalrn loosis ?

  • Avatar
    Vasta Doris 22. oktoober 2016 at 12:13

    Kuigi ma rase ei ole, siis tahaksin ikkagi oma jalgu leotada. Mis saaks veel parem olla, kui seda just magneesiumihelvestega teha?! 🙂

  • Avatar
    Vasta Monika 22. oktoober 2016 at 10:57

    Mina soovin ka vãga vãga loosis osaleda. Mina olen rahutute jalgade sûndroomiga niisama ka aeg-ajalt kokku puutunud, aga raseduse ajal oli asi ikka vãga hull. Nutsin voodis, sest magada ei saanud. Tegin sada imet nende jalgadega (abiks tark dr guugel)- pitsin nad jããkûlma vette,et nö ehmatada jne ..miski ei aidanud! Ainult see aeg oli hea, kui ma sinna kausini ja tagasi kőndisin. Aga no selleks poleks seda jããkûlma vett sinna kaussi vajagi olnud. Terve öö ringi jalutada oleks saanud ilma selleta ka…lisaks naeris kôik mu vãlja, kui ma kurtsin, et mul on rahutute jalgade sûndroom..ma iga kord pidin selgitama, et see asi on pãriselt ka olemas, mitte pole mingi minu sarkastiline naljakôlks!! Nii et kui mu beebi ära sûndis, siis see oli nagu õnnistus- ma sain jälle magada:) need beebi öised söötmised olid nohu rahutute jalgadega vôrreldes:) kavatsen igal juhul need helbed kasutusele vôtta juba ennetavalt..ûkskôik, kas ma siis võidan need või ei:)

  • Avatar
    Vasta Age 22. oktoober 2016 at 10:18

    Soovin osaleda, need magneesiumihelbed on mega mõnusad! 🙂

  • Avatar
    Vasta Päike 22. oktoober 2016 at 10:16

    Mul tihti jalgades krambid ja peale 13 tunniseid tööpäevi teen külma jalavanni meresoolaga. Väidetakse, et aitab. Natuke aitab kah, aga prooviks heameelega selle magneesiumi jalavanni ka ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Eliis 22. oktoober 2016 at 10:11

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 22. oktoober 2016 at 09:15

    Soovin vägavägaväga loosis osaleda! Olen täielik jalavannisõltlane olnud lapsest saati ja tean, kuivõrd hästi imendub magneesium just jalataldade kaudu 😀 Lapsest saati vanamutt siis, haha

  • Avatar
    Vasta Laura 22. oktoober 2016 at 09:11

    Olen kaalulanguse teel ja seetõttu on ka minu sportimise aeg suurenenud ja nagu tekstist võib lugeda – sobib nii kaalulangetajatele ning ka sportlastele 😀 Siis see karp oleks ju nagu rusikas silmaauku 😀

  • Avatar
    Vasta Eneke 22. oktoober 2016 at 08:08

    Väga soovin osaleda, jalgel töö;) Aitähh postituse eest , ise selle peale ehk poleks tulnud ehk.

  • Avatar
    Vasta Ailit 22. oktoober 2016 at 07:18

    Kunagi midagi siin ei võida, nagu mingi meeleheitel siin igas loosis osalen, aga tulutult, kuid proovin siiski jälle ? Rasedus küll lõpusirgel, aga mõnus jalavann kuluks ära ikka. Mehel seisev töö ja räägib, et jalad valusad, äkki aitaks teda hoopiski.

  • Avatar
    Vasta Ents 22. oktoober 2016 at 01:57

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta mary 22. oktoober 2016 at 00:17

    Soovin osaleda! Äkki see aitaks mul ka jalgade krampi tõmbumise vastu 🙂

  • Avatar
    Vasta MM 22. oktoober 2016 at 00:01

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta MP 21. oktoober 2016 at 23:33

    Soovin osaleda mitte enda, vaid ema pärast. Tal on koguaeg mingi rist ja viletsus nende jalgadega. Eriti õhtuti on jalad paistes ja väsinud, ehk leevendaksid magneesiumihelbed empsi jalaprobleeme natukenegi. Ja siis ei pea ta ka magneesiumit sisse sööma, nagu tal praegu tarvis on.
    Päikest teile sinna talvisele Eestimaale (nimelt ise olen sokutanud end mujale :D)

  • Avatar
    Vasta Eva 21. oktoober 2016 at 23:05

    Tahan ka osaleda! 🙂 Minu kiidusõnad- magneesiumiga jalavann on tõesti super!

  • Avatar
    Vasta Elke 21. oktoober 2016 at 23:04

    Soovin samuti osaleda loosimisel 🙂

  • Avatar
    Vasta E.M. 21. oktoober 2016 at 22:54

    Mmm, minu rahutud jalad hakkaksid ka ehk nurruma, kui neile magneesiumivanni antaks.

  • Avatar
    Vasta Karina. 21. oktoober 2016 at 22:47

    Sooviksin ka loosis osaleda 🙂 Mitte enda pärast (kuigi kindlasti kasutaksin neid ka ise) vaid pigem elukaaslase pärast 😀 Mees mul tohutult tõmbleb 😀 öösiti veel eriti ja kui need peaksid talle rahuliku une tooma siis tekkis huvi katsetada.. ehk võtabki selle jalgade tõmblemise tal ära 🙂
    Ajab koguaeg oma jalgadega mind üles 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Cätlyn 21. oktoober 2016 at 22:42

    Jalavann on niii mõnus ?

    Soovin ka loosis osaleda. ?

  • Avatar
    Vasta Hanna 21. oktoober 2016 at 22:39

    Soovin osaleda!:)

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. oktoober 2016 at 22:12

    Ma võtaks küll ühe hea magneesiumi jalavanni ligi! Paar korda nädalas tõmbavad öösiti jalad krampi ja need helbekesed kuluksid marjaks ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta nööp 21. oktoober 2016 at 22:02

    Esimese rasedusega olid pidevalt jalakrambid, kuigi varem polnud kunagi midagi sellist kogenud. Kasutasin Diasporali pulbirt, mis oli nii maitsev, et sellest võis sõltuvusse jääda. Aga magneesiumihelbeid prooviksin küll ka!

  • Avatar
    Vasta Ingi 21. oktoober 2016 at 21:59

    Pole rase ega midagi aga loosis soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Grets 21. oktoober 2016 at 21:57

    Rasedus + rahutud jalad, ei ole tõesti meeldiv, seega soovin ka loosis osaleda. Tänud! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlyn Vahtre 21. oktoober 2016 at 21:45

    Soovin loosis osaleda.
    Kusjuures täna käisin just Magaziinis eesmärgiga jalavanni kauss osta, ostsingi.
    Aga suure tuhinaga unustasin..et lisaks kausile ja veele oleks vaja sinna vette ka midagi ju panna, vannisoola või miks mitte neid helbeid kohe testima hakata.
    Seni aga peab kauss rõõmsalt ootama kuni ma soola ostan ja minu jalad kurvastama, et millal ükskord kaussi kuuma vee sisse ligunema saavad

  • Avatar
    Vasta Ml 21. oktoober 2016 at 21:40

    Osalen!

  • Avatar
    Vasta Siiri 21. oktoober 2016 at 21:22

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Mirjam N 21. oktoober 2016 at 21:18

    Soovin jalgu magneesiumihelbevannis leotada ja loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 21. oktoober 2016 at 21:09

    Soovin loosis osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Estrike 21. oktoober 2016 at 21:07

    Soovin loosis osaleda

  • Avatar
    Vasta Margarita 21. oktoober 2016 at 21:01

    Uhh, mina vist olen küll üks neist, kes vaevleb kroonilise magneesiumipuuduse käes. Seega ilma mõtlemata soovin loosis osaleda! ?

  • Avatar
    Vasta Jana 21. oktoober 2016 at 20:58

    endale sooviksin küll ja ma arvan et elukaaslanegi sellest ära ei ütleks…nimelt minulgi olid raseduse ajal jalgades krambid ja tõmblused, ning vahest isegi nii hulllud et äkk kramp ajas läbi paksu unegi üles ning elukaaslane hakkas kiirelt läbi minu vigina masseerima mis võttis u 5 mintsa. Enam rase küll pole aga õhtused jalavannid on siiski mõnusad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. oktoober 2016 at 20:54

    7kuud rasedana on ka minu igapäevaseks sõbraks saanud jalakrambid. Tarbin küll lisaks magneesiumipulbrit kuid 100% see mind krampidest päästnud ei ole. Ka muidu olen eriti talve perioodil külmetavate jalgade tõttu suur jalavanni-sõber, ehk nüüd ühendaks magneesiumihelbed meeldiva ka kasulikuga?! Oleks see ju puhas luksus ??

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 20:24

    Oi, leidsin midagi täpselt endale! Mul on niikaua kui ma mäletan probleeme olnud verevarustusega ja jalad alati kületavad, seega vanne võtan tihti jalgadele ja ARMASTAN seda! Aga magneesiumiga ei ole olnud võimalust veel kokku puutuda. Pärast 12h tööpäevi oleks kindlasti parim tunne lõõgastuda jalad magneesiumivannis, ise pleedi sees teed juues ? Soovinsoovinsoovin ?

  • Avatar
    Vasta Käxu 21. oktoober 2016 at 20:21

    Osalemise soov 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerli. 21. oktoober 2016 at 20:21

    Lugedes magneesiumkloriidi lehte, siis tuleb tõdeda, et mul on vist küll kõik magneesiumipuuduse tunnused olemas.. Polegi enne kuulnud sellisest jalavanni variandist, tundub väga mõnus ja huvitav.. Seega sooviksin loosis osaleda ?

  • Avatar
    Vasta G 21. oktoober 2016 at 20:13

    Soovin loosis osaleda:)

  • Avatar
    Vasta Piia 21. oktoober 2016 at 20:03

    Soovin osaleda, viimasel ajal viiendale korrusele kõmpides jalasääred tõmbuvad krampi. Arvatavasti magneesiumi puudus. Millegipärast poes olles ei tule kunagi meelde, et vaataks apteegist miskit. Loodan, et loosiõnn naeratab ja saan ära proovida need helbed.

  • Avatar
    Vasta Signe 21. oktoober 2016 at 19:55

    Soovin samuti loosis osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Malla 21. oktoober 2016 at 19:53

    Soovin osaleda:)

  • Avatar
    Vasta Velve 21. oktoober 2016 at 19:22

    Soovin loosimises osaleda, sest tõesti ei mäleta, millal viimati jalavanni tegin…

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2016 at 19:21

    Proovin ka loosiõnne 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 21. oktoober 2016 at 19:16

    Soovin ka osaleda loosis! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 19:12

    Soovin loosis osaleda ???

  • Avatar
    Vasta Kai 21. oktoober 2016 at 19:04

    Istun just kodus diivanil ja leotan jalgu magneesiumihelvestega jalavannis. Meiesugustele külmavarestele asendamatu. Mässid veel ennast pleedi sisse ja tass sooja teed või klaasike punaveini ligi. Nii elab meie kliimas külmakartlik ka talve üle 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 19:22

      Ma olen ka just diivanil ja jalad magneesiumivannis :D:D Kardo käib vahepeal kuuma vett peale valamas 😀

  • Avatar
    Vasta Ester 21. oktoober 2016 at 19:01

    Osalen loosis! ☺

  • Avatar
    Vasta Beti 21. oktoober 2016 at 18:57

    Olen ka neid helbeid proovinud ja need aitasid mind liigesehädadega. Kuna mul neid hetkel pole siis sooviks ka osaleda. 🙂

    • Avatar
      Vasta Beti 21. oktoober 2016 at 18:58

      Helbeid pole*

  • Avatar
    Vasta Andra 21. oktoober 2016 at 18:56

    Sooviksin väga osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Brita 21. oktoober 2016 at 18:55

    Hmm, millal ma viimati jalavanni tegin…? Kui aus olla, siis ega ei mäleta. Magneesiumihelbed kuluksid hetkel tõesti ära, kuna olen lapseootel ja jalakrambid on kahjuks tuttav teema.

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 18:50

    Soovin osaleda. Lasteaias pidevalt liikudes on ikka õhtuks jalad päris läbi omadega. ?

  • Avatar
    Vasta Birx 21. oktoober 2016 at 18:50

    Muidugi jätan ma siis jälje,et soovin osaleda loosis;)

  • Avatar
    Vasta Rita 21. oktoober 2016 at 18:48

    Sooviksin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta keidy-liisa 21. oktoober 2016 at 18:42

    Ma eelmise rasedusega kogesin paar korda jalakrampe kuid selle rasedusega tekkisid magneesiumipuuduse kolm põhitunnust juba kolmandal raseduskuul: jalakranbis, lihasvalud ja meeeeeleeeeetuuuu väsimus(ok viimane kaasneb muidu ka rasedusega aga sel korral oli asi eriti hull :D) ja nii ma magneesiumivanni katsetasingi ja juba peale kolme vanniõhtut lihasvalu kadus, väsimus taandus nädalaga ja jalakrambid samuti peale mõnda korda. Praegu enam iga õhtu ei tee aga kui nädal vahele jäänud siis kohe öösel unepealt jalg krampis :D. Algul ostsin neid pisikesi pakikesi Selverist kus oli mingi 200g sees ehk siis paar korda sai teha. Lõpuks tellisin selle sama kastitäie sealt samalt lehelt, sain ka -50% soodukaga 25€ eest selle :). Mul juba ongi pool tünni tühi, hea oleks ju järgmine tünn veel juurde võita, seega loosimises osaleks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 21. oktoober 2016 at 18:37

    Soovin samuti osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 21. oktoober 2016 at 18:35

    Soovin osaleda. Jalgpallurina on mehel alatihti jalakrambid ja pole siiani veel leevendust leidnud. Ehk veab 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2016 at 18:31

    soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Carmen 21. oktoober 2016 at 18:16

    Minu rahutud jalad vajaksid tõhusaid magneesiumihelbeid hädasti!

  • Avatar
    Vasta Tracey 21. oktoober 2016 at 18:01

    Soovin osaleda. ☺

  • Avatar
    Vasta Merlin 21. oktoober 2016 at 17:59

    Soovin loosis osaleda. Oleks ideaalne mulle.

  • Avatar
    Vasta Gerli 21. oktoober 2016 at 17:57

    Soovin ka osaleda 🙂 peale pikka tööpäeva oleks rahulik jalavann väga meeldiv 🙂

  • Avatar
    Vasta Keiu 21. oktoober 2016 at 17:50

    Soovin osaleda.mul sellega koguaeg probleem olnud ja nüüd rasedana ka 🙂

  • Avatar
    Vasta KTY 21. oktoober 2016 at 17:35

    osalen

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 17:32

    Ma helbeid ei ole veel proovinud, aga iga õhtu võtan magneesiumi tabletina sisse. Siiamaani pole veel krampe olnud ja heale unele aitab ka kaasa. Võidu korral kuluks marjaks ära küll need helbed 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrit 21. oktoober 2016 at 17:31

    Soovin osaleda, teeksin jalavanni enda rahututele jalgadele, lastele ka kellel jalad väsinud või krampis… Saaks terve pere kasu! ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 21. oktoober 2016 at 17:18

    Soovin osaleda, pärast igapäevast trenni oleks see super mõnus! ?

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 21. oktoober 2016 at 17:16

    Jah, magneesiumi jalavannid on ka mind palju aidanud. Mina sain oma magneesiumi helbed Tartust Tähe tänava öko ja loodustoodete poest ja seal oli kilone kotike vaid 3.- €! Ostsin kohe mitu kotti, sest nii head hinda polnud mujalt leidnud. Kahjuks hakkavad mu varud otsa saama ja seda Tähe tänava poodi enam pole. On sulgenud oma uksed jäädavalt 🙁 Otsingi uut kohta, kustkohast uut varu soetada. Olen kiiganud ka http://www.magneesiumkloriid.ee lehele aga pidasin seda hinda kalliks. Samas on muidugi kogus ka mõnusalt suur. Kui mujalt ei leia siis ostangi enda uue varu sealt. Mina kirjutasin enda jalavannide kogemusest siin: https://kiisukeauh1.blogspot.com.ee/2016/05/kuidas-oma-jalgu-tanada-lahemalt-ka.html Tõesti soovitan. Ja tõesti, tegelikult see pole sugugi vaid vanamuttidele 😀 Ja kuna sa siin kommenteerijate vahel just magneesiumkloriidi helbeid välja loosid, siis otsustasin ka õnne proovida.

  • Avatar
    Vasta Agnes 21. oktoober 2016 at 17:07

    Soovin osaleda, küll mõnuleks 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 17:04

    Mul just see aeg käes kui jalad õhtuks surisevad ja öösel krampi tõmbavad.Kuigi ma tean,et see kõik kohe kohe möödas ja varsti näen oma beebit,sooviks siiski oma vaeva leevendada.Need magneesiumi kapslid küll abi ei paku millegipärast.

  • Avatar
    Vasta Kammu 21. oktoober 2016 at 16:48

    Jalad ei keelduks sellest hellitusest 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. oktoober 2016 at 16:48

    Soovin osaleda. Rase pole, põnn viie kuune, kuid ta on mu TÜHJAKS söönud. Mul on sellised jalakrambid, et ohohooo. Püsti ei saa, pikali on võimatu. Söön hetkel tabletina magneesiumi, kuigi tean, et vannina toimib paremini.

  • Avatar
    Vasta L. 21. oktoober 2016 at 16:47

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Ketu 21. oktoober 2016 at 16:30

    Soovin osaleda! Endal ka rahutute jalgade sündroom.. :/ isegi mitterasedana.. 🙁

  • Avatar
    Vasta G. 21. oktoober 2016 at 16:19

    Osalen 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 21. oktoober 2016 at 16:17

    Soovin osaleda loosis!

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. oktoober 2016 at 16:09

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Aune 21. oktoober 2016 at 15:59

    Soovin loosis osaleda. Magneesiumi puudus on kehas suur, eriti peale lapse sündi.

  • Avatar
    Vasta Eeva 21. oktoober 2016 at 15:59

    Tahan ka osaleda. ?

  • Avatar
    Vasta Gerda 21. oktoober 2016 at 15:59

    Soovin ka osaleda 🙂 probleeme on rohkem kui üks mille vastu see võiks aidata. olen kuulnud,et aitab aga nagu väga ei ole usku sellesse ja ei raatsi sellepärast osta.
    Proovime siis loosiõnne..äkki veab 🙂

  • Avatar
    Vasta siky 21. oktoober 2016 at 15:48

    Ma teen tihti jalavanni enne kui hooldust teen (kannad, küüned), aga nüüd rasedusega kuluks kosmeetiliste vahendite asemel need helbed ära, sest õhtuti magama minnes on mu jalad nagu kellegi teise omad. Kuidagi ei ole hea. Nii et jah, kuluks sajaga ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 21. oktoober 2016 at 15:47

    Soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Helina 21. oktoober 2016 at 15:41

    Sooviks kindlasti osaleda, sest vaevlen vahel magneesiumupuuduse käes, millest tekivad ka jalakrambid.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 21. oktoober 2016 at 15:32

    Olen ise ka rase ja samamoodi vaevlen rahutute jalgade käes.Esimese rasedusega lõi välja see lõpus,teise rasedusega juba üsna alguses.Nii,et soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerli 21. oktoober 2016 at 15:31

    Soovin osaleda . 5 nädalat veel rase olla ja jalad on üsna paistes ,tahaks väga proovida kas see aitab . Ja no pärast sünnitust on ka kindlasti hea jalavanni võtta ?

  • Avatar
    Vasta Marleen 21. oktoober 2016 at 15:24

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. oktoober 2016 at 15:20

    Sooviks loosist osa võtta 🙂 väikesed krambid kimbutavad – imeline rasedus 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 21. oktoober 2016 at 15:20

    Jalavanni tegin viimati tõenäoliselt või noh tegelikult tegi ema mulle kui veel väike olin. Loosivõitu katsetaksin tegelikult oma elukaaslase peal, sest kohati ajab mind jube närvi kui ta oma jalgu siputab. Hommikul on kohe teada, et kui jalad käima hakkavad ju siis on üles ärganud 😀

  • Avatar
    Vasta Mariana 21. oktoober 2016 at 15:17

    Jalavanni teeks küll ja imehelbed prooviks ka ära? Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Inger 21. oktoober 2016 at 15:13

    Osalen loosis!

  • Avatar
    Vasta Kaia 21. oktoober 2016 at 15:10

    Rahutute jalgade sündroom vaevab mind ikka aeg-ajalt. Üritan võtta mingi aja tagant ka ikka magneesiumitablette, kui meelde tuleb, kuid need toimivadki ainult siis, kui seda regulaarselt teha. Eriti kimbutab see just peale pikka tööpäeva, pea on unine, aga jalad ei suuda paigal olla. Kuna mul on ka külma jalad, siis magneesiumihelveste vann oleks lihtsalt super, eriti kui see veel ka aitab! 🙂 Kokkuvõttes- soovin loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. oktoober 2016 at 15:09

    Mina osalen ka kindlasti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. oktoober 2016 at 15:08

    Soovin loosis osaled.
    Kasutan magneesiumiõli ja toimib väga hästi, nii jalakrampide vastu kui parema une saamiseks. Neil, kel alguses kipitab, soovitan esialgu veega lahjendada:)
    Helbeid pole raatsinud ise osta, aga kui nad mul oleks siis jalavanne teeks hea meelega:)

  • Avatar
    Vasta Maarja 21. oktoober 2016 at 15:05

    Olen 17ndat nädalat rase ning tahaks juba praegu vahel jalgu vannitada, kuid lihtsalt veega ei tundu see nii ahvatlev olevat. Kuna olen pigem jalakäia, kui et auto või ühistranspordi kasutaja, oleks selle karbitäie võit lausa jumala õnnistuseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Lilith Napp 21. oktoober 2016 at 15:02

    Viimasel ajal olen trenni tehes vaevlenud üsna ebameeldivate krampide all ning usun, et need magneesiumihelbed oleks küll suureks abiks!

  • Avatar
    Vasta Regiina 21. oktoober 2016 at 15:00

    Soovin osaleda loosimises

  • Avatar
    Vasta R. 21. oktoober 2016 at 14:50

    Osalen 🙂

  • Avatar
    Vasta Doris 21. oktoober 2016 at 14:48

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 14:48

    Soovin loosis osaleda! Rahutud jalad piinavad õhtuti, kuigi ei ole rase juba ammu enam.

  • Avatar
    Vasta L 21. oktoober 2016 at 14:47

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu 21. oktoober 2016 at 14:42

    Minul on see “imeline” värk nagu rahutud jalad ja ma pole kordagi rase olnud. Päris õudsad on nad, siiani olen magneesiumiõli kasutanud. Enne magamaminekut piserdan jalgadele. Helbetega vanni pole teinud, nii et prooviksin hea meelega ära 🙂

  • Avatar
    Vasta H. 21. oktoober 2016 at 14:28

    Tahaks proovida küll ja teeks oma vanemale pojale ka 🙂

    • Avatar
      Vasta Irene 14. november 2016 at 11:25

      … but I like my fighters to shut up and fight. It should begin and end in the ring, not the press conference. Wow. Only somebody who was not Black in the 1960’s could say something so inabversont. I hate when people abandon true context for an abstract argument.

  • Avatar
    Vasta Merilen 21. oktoober 2016 at 14:26

    Soovin osaleda loosis?

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. oktoober 2016 at 14:22

    Olen esmarase ja need rahutud jalad on hakanud ka mind kimbutama. Olen proovinud magneesiumiõli aga see ajas isiklikult mul jalad väga sügelema. Oleks väga tore see jalavanni teema hoopis ära proovida.

    Soovin osaleda loosis!

  • Avatar
    Vasta Kadi 21. oktoober 2016 at 14:21

    Soovin väga loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Heili 21. oktoober 2016 at 14:20

    Minu rahutud raseda jalad sooviksid ka proovida magneesiumi vanni!

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. oktoober 2016 at 14:19

    Tere!

    Mina rase ei ole, aga krambid erinevates keha piirkondades on mind vaevanud järjepidevalt aastast 2006. Kui tavaliselt esineb mul varvaste või säärelihase krampe siis on olnud mitmeid juhuseid kus krampi on läinud kael, lõug ja kukal. Viimane selline juhtum leidis aset suvel kui Saksamaal elasin, ning olin parasjagu tänaval koju jalutamas. Rääkida oli praktiliselt võimatu ning ainus mõte oli koju voodisse jõuda. Krambist täielikult taastusin alles järgmiseks päevaks. Üleeile jõusaalis läks mul puus krampi, ka siis olid trennikaaslased üsna kohkunud ja ei osanud mind eriti kuidagi aidata.

    Arvan, et olen selle pärinud oma emalt, sest mäletan, et kui väike olin siis emal läksid alati jalad pikalt krampi ning see tekitas alati minus sellise tunde, et tahaks ema aidata. Praegu kasutab ema magneesiumigeeli, aga see pidi tema nahal kipitama. Sellepärast jagaksingi karpi oma emaga.

  • Avatar
    Vasta Karin 21. oktoober 2016 at 14:16

    Sooviksin kindlasti võita enda armsale elukaaslasele, kes mind peale trenni öösel une pealt jalgadega taguda armastab nii kuis jaksab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina V 21. oktoober 2016 at 14:13

    Soovin samuti loosis osaleda 🙂 kuluks ära küll üks mõnus magneesiumivannike 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly J 21. oktoober 2016 at 14:08

    Sooviks osaleda loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 21. oktoober 2016 at 14:07

    Mul on ikka aeg-ajalt probleem valutavate/väsinud jalgadega ja siiamaani paistab, et magneesiumijalavannid on ainsad, mis aitavad. Seega hea meelega osaleksin ka loosimises 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. oktoober 2016 at 13:57

    Mina sooviksin ka neid magneesiumihelbeid 🙂 Ise pole kordagi veel proovinud aga igapäevaselt võtan kangeid magneesiumitablette, sest organismil suur puudus. Randmed ja pahkluud kiiluvad pidevalt kinni ja lisaks lihasevalud ja krambid… vb oleks sellest magneesiumivannist kasu 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 21. oktoober 2016 at 13:56

    Minu jalad on rahutud isegi siis, kui ma rase pole. Võid ainult ette kujutada, mis siis raseduse ajal toimus veel – oleksin tahtnud liivapaberist voodriga sokke ja öösiti naelvoodis magada, et saaks oma jalad kasvõi verele kraapida, kui kihelema hakkavad. Igaöine teema. Nüüd mitte-rasedana on lihtsalt nii, et õhtuti sokke ei saa kanda, sest soojus muudab jalad rõvedalt rahutuks 😀 Et asja leevendada, siis nii palju kui mälu peab, krõbistan magneesiumitablette ja aeg-ajalt lasen jalad magneesiumiõliga üle, aga kes seda viimast on proovinud, teab hästi, kui palju hullemaks see olemise enne teeb, kui midagi paremaks muudab – mida suurem magneesiumipuudus organismis on, seda hullemini õli naha esialgu sügelema ajab, nii et seda kannatabki alguses ainult mõneks minutiks peale panna, kui peab juba maha loputama…

  • Avatar
    Vasta Moona 21. oktoober 2016 at 13:56

    Ei ole ma rase, ka ei ole ma tippsportlane või kaalulangetaja, aga rahutute jalgade probleem on mul ikka öösiti. Polegi kunagi mõelnud, et miski võiks seda leevendada ja nüüd seda postitust lugedes mul on lihtsalt selline “must have this” tunne sees närimas. 😀

  • Avatar
    Vasta Marilin 21. oktoober 2016 at 13:55

    Jess!!! Midagi mulle, lõpuks! Minu elukaaslane on juba niiii pikalt vaevlenud selle probleemi all ja poleks midagi paremat, kui see, et ta saab õhtuti magama jääda KAISUS, mitte voodis sipeldes ja nuuksudes.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 21. oktoober 2016 at 13:52

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Diandra 21. oktoober 2016 at 13:52

    Mina sooviksin ka osaleda?

  • Avatar
    Vasta Kertu 21. oktoober 2016 at 13:51

    Ma tavaliselt väga ei loosita aaga seda tahaks küll.
    Tahaks seda oma kaasale, kellel on asi nii hull, et võtab depot tabletti (0.26mg) korra päevas, mis mille moju peaks kesmalt 24 h kuna tema olukord on selliseks läinud kus nii käed kui jalad hakkavad ka päevasel ajal segama. Ning õhtul umbes 3h enne uinumist võtab siis tavalise RLS tableti 0.088mg, selle mõju on umbes 8h aga mõjuma hakkabki umbes 3h peale manustamist.

    Arstid ei tea millest see tekib. Osad väidavad, et ajus on dopamiini tase kas siis liiga madal või kõrge ning teine osa teatab, et kehal on mineraalide puudus. Samas aga keegi ei tegele sellega, et välja selgitada kas asi on aju dopamiini toodangus või siis mineraalides.

    Tore oleks kui saaks seda proovida, äkki tõesti leevendab. Kasvõi veidikenegi.

    • Avatar
      Vasta Liis 21. oktoober 2016 at 16:36

      Appi, mul on sama asi, aga ma pole kunagi mingeid ravimeid kasutanud. Esialgu ma arvasin, et olen lihtsalt närvihaige. Siis uurisin välja, et rahutud jalad aga, et miks mul terve keha niimoodi on, vot sellest ma aru ei saanud. Need jalavannid kuluks küll ära.

  • Avatar
    Vasta Tuuleke 21. oktoober 2016 at 13:51

    Olen rase ja juba enne rasedus olid aegajalt jalgades krambid. Võtsin magneesiumi tablette kuigi nende kasu oli minimaalne olen kuulnud helveste heast mõjust ja seda palju soovitatud kui pole ise kahjuks veel ostnud. Nüüd mil rase olen on need krambid jalgades päris vaevuseks saanud. Oleksin üli õnnelik kui saaks millegagi neid krampe leevendada. Hetkel joon vees lahustuvat magneesiumi pulbrit mis mind kõrvestiste ja kõhukinnisusega aidanud kuid jalakrampidest see veel päästnud pole.

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. oktoober 2016 at 13:50

    Praegu kasutan magneesiumiõli jalakrampide vastu aga tahaks neid helbeid ka proovida, äkki aitavad paremini. Vahel tulevad õli kasutades ikka krambid öösel.

  • Avatar
    Vasta EgeL 21. oktoober 2016 at 13:50

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. oktoober 2016 at 13:49

    Soovin loosis osaleda:)

  • Avatar
    Vasta Mariliis 21. oktoober 2016 at 13:46

    Sooviks osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 21. oktoober 2016 at 13:40

    Mina rase pole, aga nii kui trenni teen, olen kohe rahutute jalgade ohver ja see on nii piinav ja kurb, eriti kui oled väsinud aga vot magada ei saa.
    Soovin osaleda ja kogeda, kas tõesti on abi.

  • Avatar
    Vasta Keiti 21. oktoober 2016 at 13:38

    Soovin ka loosis osaleda 🙂 tihtipeale lähevad jalad just öösiti krampi ja seda eriti veel siis kui rohkem trenni teen, niiet helbed kuluksid ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 21. oktoober 2016 at 13:34

    Sooviks väga. Olen täielik jalavanni fänn, eluaeg teinud ja teen ka ilmselt surmani.

  • Avatar
    Vasta Sipelgas 21. oktoober 2016 at 13:33

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Katri 21. oktoober 2016 at 13:33

    Oeh kuidas tahaks neid helbeid poovida, et positiivset kogemust saada…ma arvan et jalavanni tegin viimati lapsena kui ema käsul sinepivanni pidin “nautima”…?

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 13:31

    Mina sooviksin ka neid helbeid. Palun, loosiõnn, naerata mulle ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin L. 21. oktoober 2016 at 13:30

    Soovin 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 21. oktoober 2016 at 13:27

    Soovin kindlasti osaleda ,sest hetkel on täielik piin see magama jäämine ,kuigi kasutan magneesiumi geeli aga see ei pidanudki vist kõigile aitama. Igaljuhul kui see vähendaks natukenegi seda ,et magama jäämine võtab aega kella 22.00 ööse kella 3ni oleksin väga rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 21. oktoober 2016 at 13:25

    Kindlasti osalen nii hea auhinna loosimises! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. oktoober 2016 at 13:22

    Suure jalavannifännina kindlasti soovin osaleda! Eriti mõnus on seda muidugi teha külmetunud olles ja krõbedate talveilmadega,seest saab kohe soojaks,minu jalavannid küll kestavad tavaliselt sinna tunni ligi ja miks mitte proovida ka midagi uut sinna sisse lisada?

  • Avatar
    Vasta Eleri 21. oktoober 2016 at 13:20

    Soovin loosis osaleda! Rase olen ka, nii et teeks hea meelega magneesiumijalavanni 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 21. oktoober 2016 at 13:20

    Sooviksin. Magneesiumõli ajas naha kipitama, võib-olla helbed on paremad. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. oktoober 2016 at 13:19

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta A 21. oktoober 2016 at 13:19

    Olen 8. kuud rase ja “rahutud jalad” on iga öö kaaslasteks. Sooviksin neid helbeid väga!

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. oktoober 2016 at 13:17

    Oi, kuluks mu tõmblevatele jalgadele kindlasti ära!!

  • Avatar
    Vasta Helen 21. oktoober 2016 at 13:15

    Mina soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 21. oktoober 2016 at 13:13

    Mina soovin loosis osaleda. 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 21. oktoober 2016 at 13:13

    Endal mul päris jalavann ning päris tihti teen 🙂
    Soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Elina 21. oktoober 2016 at 13:12

    Osalen ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. oktoober 2016 at 13:12

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Aveli 21. oktoober 2016 at 13:11

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. oktoober 2016 at 13:11

    Osalen 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 21. oktoober 2016 at 13:10

    Soovin osaleda loosimises.

  • Avatar
    Vasta Kaire V. 21. oktoober 2016 at 13:09

    Seda sooviks kindlasti võita, olen kasutanud paar aastat tagasi ja aitas küll. Nüüd otsas ja pole uut varunud endale. Vahel öösel ärkan labakäsi surnud ja jalad- õhtul magamajäämine ikka pikk protsess, muudkui sirutan ja keeran neid.

  • Avatar
    Vasta Sille 21. oktoober 2016 at 13:09

    Olen ka jalakrampidega tihti hädas, äkki need aitaks? Samas, niipalju ei häiri, et 30€ selle eest heas usus välja käia, niiet võtaks loosist osa küll!

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. oktoober 2016 at 13:08

    Soovin väga magneesiumihelbeid. Plaanis on osta niikuinii kui ka ei võidaks. Mingi aeg tagasi tõmbas jalg krampi trennis ja peale seda jamab siiani.
    Tuleks kasuks kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Maris M 21. oktoober 2016 at 13:06

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirru 21. oktoober 2016 at 13:04

    Need helbed kuluvad kohe kindlasti ära. Aegajalt tõmbab kael krampi ja käsi sureb ära. Mees aga on jalakrampidega hädas.

  • Avatar
    Vasta Kairi 21. oktoober 2016 at 13:03

    Niiöelda “rahutud jalad” on mul viimased 5-6aastat olnud ja nüüd rasedusega on muidugi jalakrampe ka tunduvalt juurde tulnud. Üks korralik jalavann magneesiumihelvestega kuluks alati ära.

  • Avatar
    Vasta Carolyn 21. oktoober 2016 at 13:03

    Kuna töö on mul selline,et 12h jalgadel sageli 3 päeva jutti ja tänu sellele ka krambid mind kiusamas, siis prooviks ikka ka õnne 🙂 oleks päris mõnus ja asjalik võit 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 21. oktoober 2016 at 12:55

    Hetkel on mul jalg kipsis, aga kips on õnneks avatav. Parim tunne ongi koju minna ja kips ära kiskuda ning siis lihtsalt oma kanget jalga liigutada. Jalavann võiks päris hea olla!

  • Avatar
    Vasta m. 21. oktoober 2016 at 12:55

    Soovin ka loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 21. oktoober 2016 at 12:50

    Kindlasti soovin osaleda 🙂
    Mina olen hullult jalavannide fänn.. hetkel mul endal on kasutusel mingi lavendli vannisool, ajab asja ära küll, teinekord kasutan vannivees hoopis eeterlikke õlisid 🙂
    oleks ma omal ajal nendest magneesiumihelvestest kuulnud, oleksin kindlasti need soetanud, pidin hoopis magneesiumi talbette närima.. raseduse ajal olid need jalakrambid ikka nii kohutavad, et ärkasin teinekord ka nuttes üles, sest niii kuradima valus oli…
    Jalavanne teeksin selle võidu korral oma mehele, kuna ta sõidab jalgratast..eriti annavad jalakrambid tunda pärast pikka võistlust!!

  • Avatar
    Vasta Kadri 21. oktoober 2016 at 12:50

    Rase enam ei ole aga meeletud jalakrambid kimbutavad ikka veel ja kahjuks ei tohi ma magneesiumit tabletina tarbida (pikk ja keeruline lugu). Olen enne ka mõelnud nende helveste peale aga siiani pole veel ostnud. Seega oleks see võit vägagi asja ette 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsi 21. oktoober 2016 at 12:48

    Ma tahaks ka proovida magneesiumi jalavanni enne kui minu rahutud jalad mu alt plehku panevad:D:D

  • Avatar
    Vasta Marleen 21. oktoober 2016 at 12:46

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 12:44

    Tere!
    Karbitäis magneesiumihelbeid kuluks marjaks ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta Nata 21. oktoober 2016 at 12:44

    olen muidu suhteliselt rahutu inimene ja pean magneesiumit võtma koos toiduga. aga magneesiumi jalavanni pole kunagi poovinud ja täiega tahaks !!

  • Avatar
    Vasta Mariann 21. oktoober 2016 at 12:42

    Mina soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Elis 21. oktoober 2016 at 12:40

    Mina proovisin raseduse ajal magneesiumiõli rahutute jalgade leevenduseks. Natuke isegi aitas. Jubedalt ainult kuivatas jalgu.
    Kuna mina olen see “õnnelik” kellel olid rahutud jalad juba enne rasedust ja on ka peale sünnitust edasi siis võiks ju helbevanni proovida küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. oktoober 2016 at 12:35

    soovin osaleda.

    Ise rahutute jalgade all ei kannata, aga no võimatu on, kui lähme mehega magama ja mina juba suikun unne ning tema hakkab tõmblema! Vähe närvi ei aja 😀 ostsin talle isegi magneesiumiõli, aga seda ta keeldub peale määrimast. Pean talle siis magneesiumihelvestega jalavanni tegema pediküüripäeva raames 😀 (ma vahel korraldan talle selliseid protseduure – teen jalavanni ja koorin ta kandasid jne, sest ka mehi peab hellitama :D)

  • Avatar
    Vasta ingrid 21. oktoober 2016 at 12:34

    soovin osaleda 😀

  • Avatar
    Vasta SP 21. oktoober 2016 at 12:34

    Soovin osaleda loosis. 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 12:32

    Kuna mu väike õde käib viis korda (jah, VIIS!) nädalas erinevates tantsutrennides siis on viimasel ajal teda kimbutama hakanud jalakrambid. See magneesiumehelveste karbike oleks talle jalakrampide raviks just ideaalne 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna-Greete Kilk 21. oktoober 2016 at 12:31

    Soovin loosis osaleda. Oleks kindlasti vaja. Minul une pealt tõmblevad jalad ise enesest. Vahepeal ärkan ehmatusega ülesse. Kui laps magab vahest minu kõrval öösel siis on veel suurem ehmatus ega ma lapsele liiga ei teinud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kims 21. oktoober 2016 at 12:30

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2016 at 12:30

    Mina soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Marilin. 21. oktoober 2016 at 12:30

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariella 21. oktoober 2016 at 12:29

    Soovin
    osaleda!?

  • Avatar
    Vasta Anne Ly 21. oktoober 2016 at 12:28

    Soovin osaleda loosis

  • Avatar
    Vasta Maarja 21. oktoober 2016 at 12:27

    Soovin osaleda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidy 21. oktoober 2016 at 12:27

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Katriin 21. oktoober 2016 at 12:26

    Soovin samuti osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly Raik 21. oktoober 2016 at 12:26

    Soovin osaleda! Minu õdeke teeb mind vägisi tädiks varsti ja ta vaevleb öösiti jalakrampide käes. Saatsin talle nendest helvestest pildi ja ta küsis seepeale, et kas neid tuleb süüa?!! 😀 norime ikka, et rasedaaju 😀 aga tore oleks talle see kinkida 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerda 21. oktoober 2016 at 12:26

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 21. oktoober 2016 at 12:24

    Jalavannid on mõnusad, aga nende jaoks peab viitsimist olema. Olen ka helvestega mõned kuurid läbi teinud. Panen tahvlist mõne video huugama ja muudkui mõnulen. Eelmisel korral JOIKis käies sain sealt testimiseks jalavannisoola magneesiumi ja mündiga, mis oli kriminaalselt hea (emal näiteks jalad valutavad seisvast tööst, jahutav vann toimetab sel puhul hästi). Neil on talvine ingveriga variant ka olema – pole veel proovinud, aga kõlab imehästi.

  • Avatar
    Vasta Kädi 21. oktoober 2016 at 12:23

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Eva 21. oktoober 2016 at 12:22

    Mina tahaks seda küll võita, sest jalavannid meeldivad mulle väga! Hea meelega prooviks seda tavalises vannis ka. Magneesiumi olen niisama võtnud ja minu kehale sobib see hästi.

  • Avatar
    Vasta Helle 21. oktoober 2016 at 12:21

    Osalen 😀

  • Avatar
    Vasta Nele 21. oktoober 2016 at 12:19

    Isegi osaleks sellises toredas loosis!
    Jalavanni pole väga pikalt võtnud, kuigi ilmselt arvestades seda, et olen ise juuksur, vahest ju võiks/peaks! Ilmselt oleks selline kingitus heaks taganttõukeks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Age 21. oktoober 2016 at 12:18

    Sooviks proovida neid magneesiumi helbeid. Kuna töötan 24 h vahetustes haiglas ja päeval saab töö juures joostud palju, siis sageli öösel kipuvad jalad krampi minema. Sageli just une pealt ja see pole sugugi meeldiv tunne 🙁

  • Avatar
    Vasta Tii Na 21. oktoober 2016 at 12:17

    Mul ka nüüd teise rasedusega see rahutute jalgade jama. Mg aitab jaa, aga prooviks siis ka seda jalavanni varianti. Soovin loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 21. oktoober 2016 at 12:17

    Soovin loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 21. oktoober 2016 at 12:17

    Jalavannid on mõnusad küll. Tahaksin ainult mainida, enne kui keegi tormab endale kalli raha eest jalavannimagneesiumi ostma: magneesium ei imendu jalavanne võttes läbi naha!! Seega see sool seal vees on suht kasutu.
    Samamoodi nagu naha kaudu ei saa süüa (kuigi mõned arvavad, et saab 😀 :D)
    Ei tasu lasta ennast lollitada 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 12:31

      vastupidi, magneesium imendub just paremini läbi naha 🙂

    • Avatar
      Vasta Andres 21. oktoober 2016 at 13:46

      Kindlasti tasub enne sellise kommentaari kirjutamist uurida teemat natuke sügavamalt.
      Meie õnneks, ja ka teinekord kahjuks, on nii, et kõik mida me nahale määrime, see imendub organismi (suuremal või vähemal määral).
      Kasutusel on mitmeid nahapinna kaudu imenduvaid ravimeid (mis naha kaudu organismi imenduvad). Populaarsed näited on nikotiiniplaastrid, hormoonplaastrid jne. Naha kaudu imendumisel on mitmeid eeliseid: toimeaine viimine otse valutavale kohale, kiirem sisenemine vereringesse, seedesüsteemi vahelejätmine (milles muidu väheneks toime ensüümide ja happe tõttu), suurem omastatavus ja biosaadavus. (http://www.magneesiumkloriid.ee/et/n/miks-omastada-magneesiumi-nahapinna-kaudu)
      Magneesiumkloriidi kasutamise ja toimivuse kohta on palju infot ja ka kasutajakogemusi. Siin pilootuuring nahakaudse magneesiumiteraapia kohta: http://www.cnelm.com/NutritionPractitioner/Issues/Issue_11_1/Articles/7%20Transdermal%20Mg%20revised2.pdf

      • Avatar
        Vasta Kiisukeauh 21. oktoober 2016 at 17:34

        Aitäh, Andres põhjaliku kommentaari ja selgituse eest!. Ma loodan, et inimesed viitsivad selle läbi ka lugeda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 21. oktoober 2016 at 12:14

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 21. oktoober 2016 at 12:13

    Mina tahaks neid helbeid, mul mehel on rahutud jalad ja no andkeee abi ? Lisaks krigistab öö otsa hambaid ka ? Ma ise teeka ka ülekeha vanne endega non-stop, kuna olen suuur vannisõber 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 21. oktoober 2016 at 12:13

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2016 at 12:13

    Mulle ka jalavannid hullult meeldivad! Soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Helena T 21. oktoober 2016 at 12:12

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Gätriin 21. oktoober 2016 at 12:10

    Osaleks kah. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 21. oktoober 2016 at 12:10

    Soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Triin L 21. oktoober 2016 at 12:10

    Kuna olen põhimõtteliselt kogu elu vaevelnud rahutute jalgade käes, siis pean vähemalt paar korda nädalas omale neid mg jalavanne tegema. See on ainuke asi mis aitab ja teeb olemise talutavaks. Seega kuluks see karbitäis helbeid vägagi ära.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. oktoober 2016 at 12:09

    Soovin loosis osaleda 🙂 Peale jalgpallitrenni või pikka jalutuskäiku oleks õhtuti väga mõnus jalgu puhata lõõgastavas jalavannis koos magneesiumihelvestega. Ja kui see ka hea une teket soodustab, siis see on ainult boonuseks :D.

  • Avatar
    Vasta Liina 21. oktoober 2016 at 12:08

    Soovin osaleda. Ma olen õudne külmavares ning koguaeg istun tekiall.Kodus meil kahjuks vanni ei ole ning vannimõnusi saan vaid siis nautida kui emale külla saab mindud.Oleks õnnelik kui saaks õhtuti teha siis kasvõi jalavanni,et saaks mõnusalt jalgu leotada ja no siis võib olla jalad ei tõmbaks öösiti krampi ka nii tihti.

  • Avatar
    Vasta Kristel 21. oktoober 2016 at 12:08

    Soovin osaleda 😛 Ma olen samuti hädas krampidega jalas. Olen proovinud ka magneesiumiõli spreid jalgadel aga siiski päris ära ei ole võtnud. Äkki helbed on need, mis krampidest päästavad.

  • Avatar
    Vasta Eleril 21. oktoober 2016 at 12:07

    Osalen.
    Kui rase olin veel nii 2 ja peale nàdalat tagasi siis jubedalt oli soov endale jalavann soetada. Ahjaa sellega oli selline lugu, et sain selle kuskilt mööda minnes uuskasutus poest ûlisoodsalt & vaid 1 korra seda kasutanud. Kapi põhjast otsisin veel vàlja yhe ime tillukese jalavanni jaoks môeldud karbikese, mida jàtkus samuti vaid üheks korraks nagu seda vannigi. Loodan, et loosiônn naeratab ning saan jalavanni välja uuesti tarida.

  • Avatar
    Vasta M. 21. oktoober 2016 at 12:07

    Minu jalad kisuvad pidevalt krampi – eriti just varbad ja jalatallad. Väga imelik on…rase ma hetkel ei ole, kui see kuidagi määrav on. Aga jalavanni, mis neid krampe vähendaks, teeks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 21. oktoober 2016 at 12:07

    Soovin osaleda!
    Minu rasedakoivad vajavad väga leotamist, muidu olen neist valmis juba loobuma, sest rasedus on alles poolepeal ja need surnud jalad ajavad hauda. Esimese rasedusega sellist pulli küll polnud.

  • Avatar
    Vasta Triin 21. oktoober 2016 at 12:06

    Ohh seda läheks endalegi vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 12:06

    Jah, magbeesium aitaks kindlasti. Krampidega olen hädas küll 🙁 topin suhu seda palju ma topin, aga krampidest jagu ei saa…

  • Avatar
    Vasta S 21. oktoober 2016 at 12:05

    Polnud kuulnudki sellisest asjast, aga kodulehelt lugedes tundub lausa liiga hea, et tõsi olla. Kui see tõesti aitab migreeni vastu, siis ma pean kindlalt selle endale muretsema (seega osalen ka loosis! 🙂 ) ja elukaaslane vaevleb viimasel ajal lihaskrampide käes, nii et tallegi kuluks üks jalavann ära.

  • Avatar
    Vasta Biku 21. oktoober 2016 at 12:05

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 21. oktoober 2016 at 12:05

    Soovin osaleda:)

  • Avatar
    Vasta Panter 21. oktoober 2016 at 12:04

    Kui need rahutud jalad tähendavad seda, et öösel magama jäädes jalad seda ei luba(tahaks nagu hüppeliigestega aina suuremaid ringe teha), siis ma tean seda tunnet. See on hirmus! Ühekorra ringitasin nii palju ja aina suuremalt, et rebestasin midagi ära seal, pidin järgmine päev emosse minema. Vahepeal oli paar kuud, kus mul seda mure ei olnud ja nüüd jälle. Olen proovinud erinevaid kreeme ja geele, aga abi pole ikka saanud. Prooviksin meeleldi seda jalavanni värki ;D

  • Avatar
    Vasta Riiiinu 21. oktoober 2016 at 12:04

    Ma osalen kindlasti.
    Mul on rahutud jalad olnud 2 aastat kindlasti, siiani pole miski aidanud ja nii pean ma oma jalgadega lihtsalt tõmblema, aga rasedusega on see mul nii hulluks läinud, et öösel ärkan üles ja pean lausa kõndima, et üle läheks. Pean kindlasti katsetama 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 21. oktoober 2016 at 12:04

    Oo, ma olen juba ammu mõelnud et peaks neid magneesiumihelbeid proovima! Aga no ma pole samamoodi miljon aastat jalavanni teinud (viimati vist kunagi ammu talvisel ajal pooltõbisena). Ma eelmine aasta tegin magneesiumi + B6 tabletikuuri läbi ja hiljuti soetasin endale apteegist magneesiumgeeli (peale dušši hea peale määrida, läbi naha pidigi paremini imenduma ka, kui tabletiga. Oleks mul ainult meeles seda endale tihedamalt peale määrida…). Igaljuhul magneesiumihelvestest olen palju head kuulnud. Nüüd siis pole muud kui poodi kausi järele ja jääda hea loosiõnne peale lootma 😀

  • Avatar
    Vasta Airi 21. oktoober 2016 at 12:04

    🙂

    Ka minu jalad vahest otsustavad krambitada, siiani olen ebareeglipäraselt magneesiumi tablette söönud. Kui asi juba hulluks kisub, siis söön tublisti nädala aega järjest ja on rahu määral.
    Aga ilmselt see hullem jama hakkab alles varsti pihta – talv ja natuke rase pealekauba….
    Aga jalavannid on ju taevaline kingitus – isendalt, iseendale! Loodame nüüd koos kõhubeebiga õnnele ja ehk saab nautimise ka kasulikuks muuta 🙂

  • Avatar
    Vasta Dagmar 21. oktoober 2016 at 12:02

    Soovin ka loosis osaleda. ?

  • Avatar
    Vasta Jelena 21. oktoober 2016 at 12:02

    Soovin osaleda! 🙂 Ise teen jalavanni kuskil kuus korra, üritan vähemalt, kui kannad juba annavad tunda, et peaks hooldama neid 😛 Kasutan meresoola, kraabin jalad ära ning teen kooriva jalageeliga veel üle. Jalakreem peale ja sokid jalga. Megamõnna on siis olla! 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 21. oktoober 2016 at 12:01

    Olen hetkel rase ja sooviks küll oma varbaid leotada magneesiumi sees 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 21. oktoober 2016 at 12:00

    Mina soovin väga antud loosimises osaleda! Olen ammu juba seda “imerohtu” proovida tahtnud, pidavat mõjuma lõdvestavalt ja hea noh pärast kookonisse tõmmata!

  • Avatar
    Vasta Karet 21. oktoober 2016 at 12:00

    Soovin osaleda! Siiani on mu jalavannid olnud ainult need lapsepõlvest meenuvad sinepihõngulised (loe: õudsed) , mida vanaema/ema tegid külmetuse korral… Imelik, et pole pähe tulnud, et niisama võiks ju ka vannitada ja veel ilma selle vastiku sinepihaisuta.

  • Avatar
    Vasta Mimi 21. oktoober 2016 at 12:00

    Soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Reili 21. oktoober 2016 at 12:00

    Soovin osaleda. ☺

  • Avatar
    Vasta sirli 21. oktoober 2016 at 12:00

    Muidugi soovin osaleda. Olen magneesiumihelvestest enne kuulnud ka,sest mu ema kasutas neid. Mu mehel oleks neid ka vaja,sest pidevalt kurdab, et jalad on pinges ?

  • Avatar
    Vasta Merilyn 21. oktoober 2016 at 11:59

    Mina soovin tõesti osaleda. Sügise saabudes on jalad-käed pidevalt jääkülmad, mistõttu olen ka kodus pidevalt sisse pakitud 🙂

  • Avatar
    Vasta Britt 21. oktoober 2016 at 11:59

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta kätu 21. oktoober 2016 at 11:58

    oee…ma armastan jalavanne 🙂 Teen seda küll harva,aga tõesti nii mõnus. Olen ka kuulnud,et magneesiumihelbed pidid mõjuma hästi krampide vastu jalgades,pole jõudnud veel järgi proovida…aga koguaeg on mõte,et nüüd ostan ja meelest ta läinud ongi. Need jalakrambid on jube tüütud!
    soovin osaleda loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Annu 21. oktoober 2016 at 11:58

    Soovin osaleda!
    Mind on terve elu taga ajanud säärekrambid ja kõige hullemad tekkivad öösiti, niiet ikka hommikul ärgates ja kõndides valu ilusti märku annab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis 21. oktoober 2016 at 11:58

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 21. oktoober 2016 at 11:57

    Oi kuidas sooviks seda, tegelen ehitusviimistlusega ja õhtuti on jalad koguaeg nii valusad ja no muidugi jagaks ka seda enda emaga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 21. oktoober 2016 at 11:57

    Ikka sooviks jalavanne tuleks kasuks opist taastumisel 🙂

  • Avatar
    Vasta Krislyn 21. oktoober 2016 at 11:56

    Minule ka see väga meeldib. Mu karbike hakkab juba otsa saama ja uus kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Aliis 21. oktoober 2016 at 11:56

    Soovin loosis osaleda. Nimelt minu elukaaslasel on ka rahutud jalad ning meeldiv oleks talle selle vastu leevendust pakkuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 11:56

    Soovin loosis osaleda!

  • Avatar
    Vasta Katrin 21. oktoober 2016 at 11:55

    Olen magneesiumisoola helbeid kasutanud. Hakkavad just otsa saama, seega oleks nii tore, kui loosiõnn naerataks mulle!

  • Avatar
    Vasta Irina 21. oktoober 2016 at 11:55

    Soovin ka osaleda

  • Avatar
    Vasta Kretel Orgmäe 21. oktoober 2016 at 11:54

    Sooviksin kindlasti katsetada ?

  • Avatar
    Vasta A 21. oktoober 2016 at 11:54

    Soovin osaleda, hetkel ainult sinepiga jalavanni teind, et tervist hoida 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin P. 21. oktoober 2016 at 11:53

    Oi, ma pole kunagi jalavanni teinud! Ülihea oleks nüüd koos peene kraamiga proovida! 🙂

  • Avatar
    Vasta Urve 21. oktoober 2016 at 11:53

    Soovin osaleda☺☺

  • Avatar
    Vasta Evelin Seppik 21. oktoober 2016 at 11:53

    Soovin loosis osaleda ? olen viimased kuud lapseootel.Usun, et jalavann teeks mu jalgadele head ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. oktoober 2016 at 11:53

    Soovisin loosimises osaleda. Ma mäletan, et enne rasedust oli mul vist neid rahutuid jalgu 1 korra ja bussiga sõites! Põhimõtteliselt terve Tln-Hps tee ei leidnud ma mingit mugavat olemist jalgadele. Ja raseduse ajal läks asi eriti hulluks ning nüüd, kui laps hakkab 9a saama esineb endiselt seda jama. Vähemalt 2 korda nädalas.

  • Avatar
    Vasta Anna 21. oktoober 2016 at 11:52

    Soovin ka osaleda. Eriti kui see kaalulangusele kaasa aitab 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 21. oktoober 2016 at 11:52

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Kristina 21. oktoober 2016 at 11:52

    Oeh, minul tuleb seda jalgade rahutust ikka ette mõnikord. Prooviks helbed ära!

  • Avatar
    Vasta M 21. oktoober 2016 at 11:52

    Olen tahtnud osta neid helbeid,nii häid kiidusõnu tulnud aga need on nii kallid, et pole kunagi raatsinud osta.
    Mul oleks praegu tõesti vaja neid helbeid, tarbin küll palju magneesiumi aga jalad on ikka nii vastikud, koguaeg tahaks suruda neid kuskile vastu.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. oktoober 2016 at 11:52

    Soovin osaleda! ?

  • Avatar
    Vasta Hanna 21. oktoober 2016 at 11:52

    Soovin osaleda 🙂 siiani ensa lapseeadt saati rahutud jalad ning magneesiumi tabletid pole ka suurt aidanud…

  • Avatar
    Vasta A 21. oktoober 2016 at 11:51

    Jalavanni tegin viimati eelmine nädal, kuna olin haige. Kuid enne seda ei mäleta isegi millal viimati tegin. Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta K 21. oktoober 2016 at 11:51

    Soovin osaleda. Ei mäletagi, millal viimati jalavanni tegin. Oleks supermõnus jalgu seal leotada ja krampidest lahti saada

  • Avatar
    Vasta katukas 21. oktoober 2016 at 11:50

    Mina sooviks küll loosis osaleda. Eelmised helbed said mõne aja eest otsa 🙂

  • Avatar
    Vasta Hedi 21. oktoober 2016 at 11:50

    Soovin loosis osaleda. Jalakrambid on mul olnud juba algklassidest saadik ning maovalude pärast ei taha väga tablette ka sisse süüa.

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. oktoober 2016 at 11:49

    Soovin osaleda 😉

  • Avatar
    Vasta Liia 21. oktoober 2016 at 11:49

    Mina soovin ka loosis osaleda. Oma töö tõttu(terved pikad päevad jalgadel) on mul tihti öösiti jalakrambid. Olen proovinud seda peale pihustatavat magneesiumiõli aga nahk on nii tundlik, et kauem kui 10 min. ei saa seda peal hoida, tuleb maha loputada, vastasel juhul tekib nahaärritus(punane põletuse moodi lööve). Mg helvestest olen kuulnud, kuid ise ei ole raatsinud veel osta 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 21. oktoober 2016 at 11:49

    Muidugi soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Diana 21. oktoober 2016 at 11:49

    Soovin kindlasti osaleda. Mul on üsna tihti jalgades krambid, kui soojemal ajal veel igapäevaselt jooksmas käisin oli koguaeg see ,,,oiii kohe läheb jalg krampi ,, tunne. Ehk leiaksin leevendust:)

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 11:48

    Mina nii tahaks oma lestad vanni panna ja sellest loosist osa võtta! 😛

  • Avatar
    Vasta Pirje Porgand 21. oktoober 2016 at 11:48

    Soovin osaleda.

  • Avatar
    Vasta Kaidy 21. oktoober 2016 at 11:48

    Soovin ka oma koibi magneesiumihelvestes leotada 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 11:48

    Soovin osaleda loosis! ☺️

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. oktoober 2016 at 11:47

    Soovin loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 11:47

    Mina sooviks küll mõnusat jalavanni, seega kuluks kingitus kindlasti ära.

  • Avatar
    Vasta Kärt 21. oktoober 2016 at 11:46

    Soovin osaleda, olen juba ammu mõelnud, et peaks neid proovima, kuna teen

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. oktoober 2016 at 11:46

    Soovin samuti osaleda. Jalakrambid on iga öised nii minul kui elukaaslasel.

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. oktoober 2016 at 11:46

    Soovin osaleda – kingiks selle edasi oma maailma parimale vanaemale, ta on kunagi MG õli kasutanud, mis toimis ka hästi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuli V 21. oktoober 2016 at 11:45

    Soovin osaleda☺

  • Avatar
    Vasta Annika 21. oktoober 2016 at 11:45

    Soovin osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Ene 21. oktoober 2016 at 11:44

    Soovin loosis osaleda!

  • Avatar
    Vasta Hell 21. oktoober 2016 at 11:44

    Sooviks ka osaleda loosis, kuna peale teist last olen ma hakanu aru saama, et ma olen nagu noor vanainimene, nimelt liigesed on hakanud liiga tegema:(

  • Avatar
    Vasta Sirli 21. oktoober 2016 at 11:44

    Ooo, ma tean, et peaksin elama kuskil soojal maal!! Kes krt pidi mind siia külma kliimasse looma 🙂
    Minuarust on kõige jubedam, et mul ongi konkreetst koguaeg KÜLM…toas, õues, pesemas…Ja ausalt ma kütan maja, kamin ja õhksoojuspump..toas on vahest isegi soe, aga vb sellepärast, et mul on Fliis seljas 🙂
    Suvel, kui on kolm päeva jutti +30 siis tunnen, et ohh natuke on juba soe 🙂
    Igatahes, ma rõõmuga solgutaks oma jalgu vannis ja selles magneesiumis!!

  • Avatar
    Vasta Anneli 21. oktoober 2016 at 11:44

    Osaleksin ka loosis ja kui võidaksin siis kingiksin edasi selle karbikese oma isale, sest pidevalt kuulen tema suust seda, et ta öösiti jälle korralikult magada ei saanud, sest jalad lähevad kogu aeg krampi ning üleüldse teevad jalad pidevat valu. Ehk need helbed teeksid ta elu natuke kergemaks 🙂

  • Avatar
    Vasta A 21. oktoober 2016 at 11:44

    Ooo tundub ahvatlev, mul on terve suur purk magneesiumi tablette ja no kuidagi ei suuda neid jurakaid neelata ja katki närides on terve suu nagu kriiti täis. 😀 Mul hakkasid silmalaod magneesiumi puudusest tõmblema, suht häiriv oli.

  • Avatar
    Vasta Meivis 21. oktoober 2016 at 11:43

    Soovin loosis osaleda?

  • Avatar
    Vasta Kati 21. oktoober 2016 at 11:43

    Mul on tihti jalakrambid kuna töö on enamus ajast seisev siis jalad õhtuks ikka väga väsinud.Soovin loosis osaleda ja prooviks hea meelega,kas sellest on tõesti abi!

  • Avatar
    Vasta Mannu 21. oktoober 2016 at 11:43

    Soovin loosis osaleda 🙂 Mul hakkavad ka jalad juba väsima ja mis sa rasedana kodus ikka teed kui mitte jalavanni ☺️

  • Avatar
    Vasta Merle 21. oktoober 2016 at 11:42

    Prooviks hea meelega, kui loosiõnn naeratab.

  • Avatar
    Vasta Karita 21. oktoober 2016 at 11:42

    Oi, ma pole nii kaua jalavanni teinud ja sinu jutu peale taha kohe väga neid helbeid proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kessu 21. oktoober 2016 at 11:41

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. oktoober 2016 at 11:41

    Soovin osaleda.
    Üks korralik jalavann kuluks ära peale pikki tööpäevi ja 160 km-i rooli taga istumist päevas.

  • Avatar
    Vasta Krista 21. oktoober 2016 at 11:41

    Mina sooviks ka neid helbeid katsetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 21. oktoober 2016 at 11:40

    Soovin osaleda, sest kannatan sageli jalakrampide all peale trenni ja pikki päevi 🙂

  • Avatar
    Vasta Taimi 21. oktoober 2016 at 11:40

    Soovin osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 21. oktoober 2016 at 11:40

    Ma sooviks küll loosis osaleda ja rahututele jalgadele leevendust saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 21. oktoober 2016 at 11:39

    Mina pihustasin rasedana krambitavatele jalgadele Mg-õli. Võttis ka kohe ära. Mg imendub kloriidi vormis ja naha kaudu kõige paremini. Ostsin vist looduskaup.ee. Mida tahaks aga kindlasti kunagi proovida, kui Tallinna tulen on floating! See on Skandinaavias väga popp ja nüüd ka Eestisse toodud, vt floating.ee. Äkki saad nendega koostööd teha ja katsejäneseks minna?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2016 at 11:40

      homer simpson proovis seda :D:D

  • Avatar
    Vasta Annabel P. 21. oktoober 2016 at 11:39

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta MM 21. oktoober 2016 at 11:39

    Soovin loosis osaleda!

  • Avatar
    Vasta Eva 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin osaleda
    Mul hakkab juba otsa saama 😀 raseduse ajal oli see asendamatu asi 😀

  • Avatar
    Vasta Egle 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin loosis osaleda, et oma koibi saaks leotama hakata 😀

  • Avatar
    Vasta Ai 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin osaleda, viimasel ajal kimbudavad tihedalt lihaskrambid. Magneesiumi tabletid teevad veidi kergemaks, kuid päris ära pole siiski kadunud.

  • Avatar
    Vasta K 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin osaleda. Pole ammu jalavanne teinud. Vöidu jagaks koos emaga sest tal tihti jalad valutavad.

  • Avatar
    Vasta Lugeja 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin loosis osaleda

  • Avatar
    Vasta Andra 21. oktoober 2016 at 11:38

    Soovin osaleda

  • Avatar
    Vasta Kadri 21. oktoober 2016 at 11:37

    Soovin ka osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta annela 21. oktoober 2016 at 11:36

    sooviks osaleda loosis 🙂 tahaks ka proovidakas leevandab minu jalgu ka. nimelt põen haigust nimega krooniline liigese põletik ja hommikuti on jalad nagu puu pakud all 🙂

  • Avatar
    Vasta Johanna A 21. oktoober 2016 at 11:36

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Moonika 21. oktoober 2016 at 11:36

    Soovin loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann. 21. oktoober 2016 at 11:36

    Minul on magneesiumi jalavannid väga hästi aidanud peavalude vastu. Ja kott helvestega on just otsa saamas, seega see karp kuluks vägagi ära!

  • Avatar
    Vasta KK 21. oktoober 2016 at 11:35

    Jaa, palun, mina soovin! Olen ammu tahtnud ära proovida, aga mul on alati meelest läinud osta. Sinine vannike on olemas! 😛

  • Avatar
    Vasta Monika 21. oktoober 2016 at 11:35

    Soovin ka osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 21. oktoober 2016 at 11:35

    Soovin osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 21. oktoober 2016 at 11:35

    Soovin osaleda.:)Ei mäletagi millal viimati tegin, aastaid tagasi ikka. 😀 mu mehel jalad lähevad koguaeg krampi, seega talle oleks see väga hea. 🙂

  • Avatar
    Vasta Angeelika 21. oktoober 2016 at 11:34

    Sooviks ka neid! 🙂

  • Avatar
    Vasta Willy 21. oktoober 2016 at 11:34

    Mu kasvuvaludega tütre jalad soovivad loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 21. oktoober 2016 at 11:32

    Soovin osaleda ?