AVALDAN ARVAMUST KURB ON OLLA LAPSED

avalik sünnitaja puhub juttu

28. oktoober 2016

Mingi päev uuris TV3, et kas ma oleks nõus kommenteerima enda “avalikku sünnitust”. Kuna mina omast arust avalikult ei sünnitanud, sest sünnituse hetkel oli palatis ainult üks ämmaemand (ja võib-olla koperdas seal veel ka mu ropsi koristanud hooldaja) siis ma ei tundnud väga, et ma oleksin mingisugune avalikult sünnitanud naise etalon ja keeldusin kommentaari andmast. Või kas see, et ma poolteist tundi enne sünnitust laivi tegin, kas see teeb sellest kohe avaliku sünnituse?

Minu meelest avalik sünnitus oli Kätul, kellel hea tahtmise juures võisid häguselt auguservagi näha, aga mina lihtsalt vedelesin haiglavoodis ja mul vist üks valuhoog oli ka selle ajal. Ma isegi ei mäleta, millest ma seal videos rääkisin, sest ma ei ole siiani suutnud ennast piisavalt kokku võtta, et seda videot vaadata. Eks ma kunagi vaatan. Aga no avalikuks sünnituseks SEDA pidada on samahästi pornoks lugeda pilti mehest ja naisest, kes käest kinni hoiavad, sest raudselt nad pärast läksid kuskile vanainimesteasju ajama.

Ega TV3me väga ei huvitanud tegelikult väga, kas ma kommentaari annan või mitte, ei küsinud nad ka luba mu video kasutamiseks, aga mõnusa “loo” kirjutasid nad küll valmis, kus mingisugused ämmaemandad olid pandud kommenteerima seda, et mida nemad arvavad Malluka AVALIKUST sünnitusest. Ma seda videot ei vaadanud, sest ma keeldun sinna lehele klikke andmast ja infoks – edaspidi igasugusest koostööst, aga mul naistejuttude grupist kopeeriti paar kommentaari, mis seal all olid ja need olid ikka.. no tahaks ikka kohe aplodeerida.

14717177_1305931466108477_3946889630824512289_n

Oh jumal kui siiber on mul nendest inimestest, kes arvavad, et minu elu blogijana on selline, et muudkui istun siin, kirjutan hommikust õhtuti firmadele kirju “tere, palun tasuta random sitta, mida te müüte!” ja siis suplen nende asjade sees ja naeran hüsteeriliselt, samal ajal kui vaene Lents kuskil oksehunnikus lebab ja vaene Mari viiendat päeva jutti lasteaias on, sest keegi pole talle vaevunud järele minema.

Tahate ma räägin teile midagi? Kui ma blogi algusaegadel võtsin vastu kõik asjad, mis mulle pakuti ja ei taibanud rahagi küsida, siis mingi hetk ma ikka tabasin ära, et võiks ka nagu rahalist tasu saada reklaami eest. Peale seda “avastust” võtsin ma asjadest vastu ainult need, mis mulle tõesti huvi pakkusid või küsisin ise firmadelt asju, mis mul päriselt vaja läks, või mida proovida tahtsin. Aga need firmad, kes raha pakkusid, neilt võtsin alati pakkumise vastu. RAHA! Kes ei tahaks raha?!

Praeguseks võtan ma vastu vist… 40% koostööpakkumistest, sest a)mind ei huvita osad asjad ja ma ei oska neist midagi kirjutada, isegi kui selle eest raha pakutakse. b) mul ei ole aega rohkem asju proovida ja nendest kirjutada, sest mul on niigi palju asju tarvis teha ja lisaks on nagu elada ka vaja.

Bännerit ka hetkel ma ei tea mis ajani firmad osta ei saa, kalender on täis book’itud ja sellest tulenevalt jõuame siis selle punktini, et kuidas mul ikka on nii lihtne, sest ma saan ju “kõike tasuta” ja üldse on ebaaus see, et ma olen selline tont ja elu on mul kui pidev pillerkaar. Jah, noh, ärge saage valesti aru. Blogimine meeldib mulle, mulle meeldib asju proovida, neid tutvustada, teile kinkida, pilte teha, pilte töödelda jne, aga see kõik võtab TÄIEGA AEGA! Ma olen iseenda assistent, fotograaf, videograaf, turundaja, raamatupidaja, arveldaja ja kõike veel. Mul on asi, blogi, millel viimase 30 päevaga on näiteks 1.2 miljonit külastajat.

See tähendab ka seda, et ma pean haldama oma bännereid, tegema graafikuid, kes millal. Ajastama reklaampostitusi, tegema pilte, vastama meilidele, kirjutama hinnapakkumisi jne jne jne. Ja lisaks pean ma Lottega jalutama, Marile süüa tegema, Mariga värvima, raamatuid vaatama, joonistama, pissil käima, voodil hüppama, teda tudule panema, palli mängima ja taga ajama. Samal ajal suutma imetada vastsündinut, vahetama tema mähkmeid, määrima enda nibusid kõikide turul olevate medikamentidega, tegema beebivõimlemist, laulma mõlemale unelaule, paitama Kurge, käima poes, ostma süüa, pesema pesu, panema pesu kuivama, pesema nõusid. Ja ma tahaks ju veel sõpru külla kutsuda ja käia ise külas ja vahepeal niisama molutada ja Monki vaadata. Aga kui ma seda tegema hakkan, siis hakkab keegi nutma, keegi kutsub kuskile, keegi tahab midagi, keegi saadab meili, keegi ….

AAAAH!

Stopp! Te ei kujuta ette, mitu korda päevas mul tekib see tunne, et kuulge, ma peaks olema kodune dekreedis mutt, kellel aega jalaga segada, aga ometi jooksen ma nagu orav rattas ja trükin oma kahe sõrmega (sest ma ei oska rohkematega!) nagu poolearuline, sest mu blogi ongi minu äri, minu sissetulek ja minu hobi ja minu… MINU ASI noh. Ma ei tee seda vastu tahtmist, aga see aina kasvab ja kasvab ja kõigega kaasnevad lepingud ja allkirjad ja kohustused ja… ja mina teen seda kõike üksi.

Õnneks koduseid asju ma ei tee üksi, Kardo on ka. Ja koduabiline ka. Ma ei tea, mis ma temata teeks, sest mind ajab nii pingesse näiteks segamini köök, aga mul tihtipeale pole ei aega ega viitsimist sellega tegeleda. Lihtsam on kellelegi maksta, et vähemalt ühe tiksuva kohustuse õlult saaks. Ja kuna ma blogi osas ei oska abi vastu võtta ja ma ei tea isegi, mismoodi ma suudaks omale näiteks assistenti tööle rakendada, siis ma pean abi leidma kodu poolele.

Ja nüüd kujutage ette, kui ajudele käib mulle see “ah, küll Mallukal on lihtne, kõike saab tasuta ja ta ei pea MITTE MIDAGI MUUD tegema, kui ainult kirjutama!”. Just üks sõbranna rääkis, kuidas tema beebigrupis ohiti, et kui ebaaus, raudselt sain tasuta oma Bugaboo vankri ja elu on ikka nii ebaõiglane blaablaablaa. Samal ajal ei tea keegi, mitu lepingut ma selle firmaga tegin, mis vastukohustused mul on ja mitu A4 suurust juhendit sain ma õpetustega, mis asendis ja valguses pean ma toodet üles pildistama, või muidu!!!

Eriti hea on see “ah, ma võiks ka blogi teha ja muudkui asju kokku kahmata, aga ma ei taha, sest minu jaoks on mu elu ja selle detailid nii pühad, erinevalt jubedast mallukast!”. Oh jah. Isegi see jäi kellelegi ette, et ma blogis jagasin neid igakuiseid kirju Marile, mis ma vanasti kirjutasin, sest noh, see on ju nii jube privaatne ja kõik olen ma klikkide nimel ilmarahva ette laotanud. Nagu, inimesed, istuge endale mõistus pähe! Ma olen 11 aastat bloginud, KÕIGEST, nendest mingi 9 aastat niimoodi, et mu blogi luges kümme inimest ja mu blogil oli kuus heal juhul sada klikki. Ja ma kirjutasin ikka. Sest see on minu thing. Minu asi. Minu teema. Minu blogi. Ma teen seda, sest ma armastan seda teha ja mulle meeldib seda teha, mis siis, et see mõnikord on vähe kurnav ja aeganõudev. Ju siis ma olen päris ok selles, sest näete, firmad ka nagu koostööd teha tahavad ja raha ka sisse tuleb, mis ei tähenda seda, et välja ei läheks.

Näiteks maksaks server, mis EI jookseks kokku iga uue posti peale, mitusada eurot kuus. Blogi arendajad maksavad. Blogi haldamine maksab. IT teenused maksavad. Isegi domeeni omamine maksab. Nii et pole siin midagi nii, et mina muudkui kühveldan kokku siin labidatega raha ja suplen rikkuses ja pesen ennast piimavannis nagu Saagimimutt, vaid ma konkreetselt maksan aina rohkem peale sellele, et teie mu blogi lugeda saaks. Mida rohkem teid on, seda rohkem on mul ka kulutusi. Naiss, eks!

Ja kogu selle asja juures ongi nii haige see, et ma talun igasuguseid troppe nii hästi, et endal on ka imelik. Näiteks ülaltoodud kommentaar. Näed, inimese soov läks läbi. Lugesingi seda kommentaari. Kahjuks oma nutitelefoni ja arvutit nurka ei pane, aga kommentaari autorile soovitaks enda tehnika küll kuskilt tagaotsast endale sisestada, sest käes ei oska ta sellega vist suurt tarka teha.

Ma mõistan, et selliste kommentaaride taga on kadedus, aga ma nendele kommentaatoritele ütlen, et rahu, ainult rahu. Ei ole mul see elu teps mitte nii lihtne, et muudkui istu ja kerja. Oleks see vaid nii, siis ma kerjaks miljon korda rohkem! Paraku firmadele ainult kerjamisest ei piisa, tahavad krt vastu ka saada igasuguseid asju.

Jälle ma olen omadega sealmaal, et ma mäleta üldse, kuhu ma jõuda tahtsin, aga seda ma mäletan, et ma tahtsin tegelikult “UUS POSTITUS” lingile vajutades kirjutada teile sellest hooldajast, kes mu sünnitusel mind täiega vihkas ja mind oma liivapaberilaadse külma nartsuga pesi 😀 Aga kuidagi olen ma oma jutuga siia jõudnud ja noh, mis seal ikka. Tuleb leppida sellega, et kaltsumutist kirjutan mõni teine kord.

Mul ärkas Lents nüüd üles, ma parem lähen uksest välja, muidu tahab äkki, et ma lausa tegeleks temaga või midagi, aga seda küll iial ei juhtu!

giphy-4979249

Ja selle postituse soovin ma miskipärast lõpetada selle fotoga. Pildil siis minu reaktsioon, kui keegi palub mul mu lastega tegeleda (lastekaitse ofkoors)

IMG_9356

Loe ka neid postitusi!

75 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kessu 2. november 2016 at 01:41

    Sattusin alles hiljuti sinu postituse peale kus sa siilide hoolitsemisest kirjutasid ja ma pidin end uuesti lolliks naerma, mis siis, et ma olen seda juba mitu mitu korda lugenud.. mul on küll jätkuvalt hea meel, et oled oma blogiga jätkanud ja ootan pikisilmi kõiki sinu postitusi..

  • Avatar
    Vasta Annika 29. oktoober 2016 at 17:34

    Mulle kohe nii meeldib sinu enesekindlus ja meelerahu. Ma ei suuda ettegi kujutada tegelikult, mida sa sel hetkel tundsid, kui seda kommentaari lugesid… Ise tead, et teed kõik, mis võimalik ja siis tuleb keegi sulle veel midagi ette heietama, kuidas mida peaksid tegema. 🙂
    Ma suht hiljuti alles hakkasin sind jälgima aga selle aja jooksul neid blogisid lugedes olen kõvasti naerda saanud… Inimeste enda elu on vist nii igav, et peavad alati oma nina teiste asjadesse pistma… Selles suhtes, et sa ei hoia kellegil nuga kõril ega käse neid postitusi lugeda… Kui ei taha, ärgu lugegu. Tegelegu millegi muuga. Aga ei, lase samas vaimus edasi ja lihtsalt ei tasu mingitest kadedatest inimestest välja teha. 🙂
    Edu sulle!

    • Avatar
      Vasta Jane 31. oktoober 2016 at 17:03

      Mulle meeldib Malluka pohhuiism. Eks see aastate pikkuse karastamise tulemus ole 🙂 Las koerad hauguvad..

      Põnev lugemine see blogi siin!

  • Avatar
    Vasta Biku 29. oktoober 2016 at 15:07

    Apppii, kas mõned inimesed on tõesti niii materiaalsed, et neid huvitab nii kohutavalt palju kuidas üks blogija saab tasuta asju 😀 Tule taevas appi. Mind absoluutselt ei koti mida ja palju tasuta saad, mind üldse sellised asjad ei koti, mingi materiaalsus ja kadetsemine et keegi saab rohkem. Peab ikka raske elu olema. Sul peab ikka jube paks nahk olema, sest ma oleks selliste kommentaaride peale vist küll blogimise ära lõpetanud 😀 Kui keegi tuleks midagi kobisema minu perest , oi bljää.

  • Avatar
    Vasta Kats 29. oktoober 2016 at 12:58

    Tead ma mõni nädal tagasi võtsin end kokku ning lugesin kõik sinu blogi postitused algusest lõpuni ära. See areng on nii hea lihtsalt!
    Kuid Sa oled ALATI suutnud nii tabavalt ja kaasahaaravalt suutnud kirjutada.
    Need kes vigisevad ja pritsivad sappi on ilmselt kadedad sinu saavutuste üle. Paljud inimesed ei suuda seda teha, nad võivad proovida, aga nad pole nii tugevad, et seda paremaks ja tugevamaks muuta.

  • Avatar
    Vasta Anne 29. oktoober 2016 at 12:06

    Miks Sa nimetad Anu Saagim’t- Saagimimutiks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2016 at 12:38

      miks mitte?

  • Avatar
    Vasta Jaana 29. oktoober 2016 at 09:50

    Täiesti haige kommentaar esiteks.
    Ja teiseks, ära üldse vaevu sellistele inimestele (õigesti ütlesid, see on ilmselgelt kadedus) midagi seletama.
    Seda nad ootavadki.
    See on tõesti väga kole kommentaar ja ka ilmselge pask.
    Mis teha, kui sa ajuinvaliid oled, siis ei oskagi paremat teha kui Mallukat sõimata NETIS ???

  • Avatar
    Vasta Kerz 29. oktoober 2016 at 08:40

    Mul oleks küll jube kahju, kui Sa enam ei blogiks ja “hakkaksid oma lastega tegelema” 😀 😀 Pliiis blogi edasi 😀 Aga nendele õelatele kommentaatoritele ütleks, et no ärge kulutage oma aega Malluka blogi lugemisele – tegelega oma lastega ja elage oma perfektset elu edasi…..

  • Avatar
    Vasta Nana 29. oktoober 2016 at 08:24

    Väga cool postitus, eriti see viimane pilt, hahaa! 😀

    AGA! kogu selle asja juures teeb kurvaks üks asi – need inimesed, kes selliseid kommentaare ja arvamusi jagavad, nad ongi päriselt olemas. Eksisteerivad. Ja käivadki ringi selliste mõtetega. Meie seas. Kurb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2016 at 09:50

      Aga ega sellised inimesed päriselus näkku ei ütle midagi, seega oluliselt ei häiri nad ilmarahvast 😀

  • Avatar
    Vasta SLP 29. oktoober 2016 at 07:32

    kuule vaata, et sa enda tuju alla
    ei lase selliste s*taharakate pärast, kui keegi minu kohta nii kommenteeriks, ma vist liituks mingi isise rühmitusega ja laseks end ja kõiki teisi ka õhku ☹️

    ok nali, tegelt lihtsalt nutaks veidi ptja ?

    you keep cool, babe 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele T 29. oktoober 2016 at 07:06

    Ma loen igakord ja imestan, et küll sul peab ikka paks nahk olema, sest ma nutaks ammu kuskil silmi peast välja kui ma selliseid kommentaare lugema peaksin. Seepärast ongi igaüks oma liistude juures, Sina blogid ja mina mitte ? . Ja nendele kadeduseussidele kes vinguvad et saad kōik endale “niisama” , ma tahaks näha et kui keegi neile tuleb ukse taha pakika, ütleks palun ja nemad vastaksid ” ei aitäh, ma ei saa seda vastu vōtta” ??yeah right. Mina igatahes imetlen Sinu vōimet neid kommentaare mitte hinge vōtta (vòi mitte seda välja näidata) sest isegi mina siin oma diivani peal vōtan neid hinge Sinu eest ! ?
    Ega julge hundi rind ongi rasvane!

  • Avatar
    Vasta L. 29. oktoober 2016 at 06:12

    Sa teed enda tööd hästi ja mina arvan et need asjad vöi mis iganes sa isegi saad oled sa ära teeninud ja on just tore, kui on keegi kes räägib meile ausa arvamuse erinevatest toodetest. Su blogi on alati hea lugeda. Inimesed on nii kadedad, et sa teenid sellega mis sulle meeldib. 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 29. oktoober 2016 at 03:48

    Persse, IMETAMINE on juba täiskohaga töö… naistel peab olema vähemalt 40 päeva peale sünnitust nurgavoodiaega, et end koguda ja NAUTIDA. See ei ole ka nii, et istun, titt tissi otsas ja muhvigi ei tee päevad läbi. See nõuab keskendumist. Mallu, otsusta aeg maha võtta, nii palju kui võimalik. Sul peaks praegu olema, st ONGI elu kõige õnnelikum aeg. Las tropid klähvivad! Lase see lihtsalt mööda külgi maha joosta, sest kui reageerid, siis jookseb veel järgmine kari troppe kohale, et ilkuda.

  • Avatar
    Vasta Sandra 29. oktoober 2016 at 01:18

    Olen ka lugenud paari nõmedat kommentaari ja aru ma ei saa kas ma olen loll või sa oledki hirmus paha inimene.
    Ei tea, aga minu arvates oled sa ikka üks väga äge naine hullult toreda ja armsa perega ja ükskõik kui kaua ma üritan aru saada kuskohast need inimesed kõike seda halba sinu juurest leiavad, siis välja ma seda nuputada siiski ei suuda.
    Keegi ei ole ju ideaalne, aga niimoodi kellegi elu kallal nokkida ka ilus ei ole.

  • Avatar
    Vasta Regj 29. oktoober 2016 at 00:48

    Mallukas,

    Näed suurepärane välja!! Naine ei ole kaks konti ja kusehais…Seksikas naine on vormikas, kust muidu ikka krabada oleks.. Ja ei ma usu, et kardole su ribisid loendada meeldib!
    Trenni minna jne on tervislik ja tore, alati saab figuuri ilusamaks vormida..
    Kirjutasin lihtsalt, et öelda blond sobib sulle imehästi ja oled väga ilus!

  • Avatar
    Vasta Kaku 29. oktoober 2016 at 00:42

    Kallis armas tore Mallu!!

    Püüa omale teene teha ja kui võimalik ära loe selliseid väärastunud vaimselt ebastabiilsete inimeste kommentaare. Tean jah, et hea öelda ja värki aga…

    Viimase paari päeva jooksul on mulle silma jäänud paar eriti “toredat” kommentaari mis välja toonud oled..

    Mul on nii anatoomilise kui vaimse meditsiini haridus.. Ütlen üht, kallis inimene, kes sa üleval oleva kommentaari kirjutasid. Ja ka teised lugejad, kes selliseid pärleid kirjutavad.. Palun, palun väga, ühiskonna, teie pere ja teie enda vaimse tervise nimel…Palun otsige abi. Sellist sappi pritsida ei ole normaalne. Ei ole tervislik. Mitte kellelegi.

    Mallu..sina keep up good work, oled väga andekas, tubli, hea ema ja perenaine.. Eks sa ju tead, need kadedad kommentaarid räägivad enda eest 😉

    Ei karma kedagi “unusta”… Inimesed, avage silmad, elage OMA elu. Kui tunne on niru, keskenduge sellele KUIDAS seda elukest paremaks saaks elada, selle asemel, et teisi üritate mutta tampida… Isegi kui Mallukas seal mudas püherdaks ja ei tea mida teeks…tema hea hing ei küündiks eales sinu õeluse, rumaluse tasemele 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 29. oktoober 2016 at 00:11

    Äitäh mallu 🙂 Sinu naljakad postitused ilmuvad alati täpselt siis, kui mul tuju eriti kehva on 🙂

    PS-keegi siin enne kommenteeris, et mõni ema ei suuda pesumasina nuppugi vajutada, väidab, et jube raske on…selle nimeks on sünnitusjärgne depressioon ja see pole teps mitte naljakas. Kahjuks on see ka mind tabanud ja eks see kommentaar läks hinge natuke 🙁

    Aga soovin sulle jõudu ja jaksu ja palun ajasta jätkuvalt oma muigama ajavad postitused ajale, mil mul raskem hetk on 😀

  • Avatar
    Vasta astra 28. oktoober 2016 at 23:52

    Sa olid ITK-s, eks? ma arvan et mul oli sama sanitar kes mind mingi kareda kindaga hõõrus pärast sünnitust suht julmalt..enne veel kraaksatas ukse vahelt et noh mis siin toimub?
    seda sinu kogemust kuulaks ka hea meelega

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2016 at 09:53

      Ma täna kirjutan kui aega saan 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 28. oktoober 2016 at 22:37

    Küll peab olema inimestel ikka aega, et nii põhjalikult süveneda kellegi blogisse, kes nende meelest kõike valesti teeb. Kõlab aja raiskamisena. Soovitaksin neilgi leida omale lugemismaterjali, mis eelkõige positiivne ja meeldiv tundub, uskugu, et elu läheb rõõmsamaks.
    Igaljuhul kiidan Sind kui blogijat, ema, naist ja perenaist! (:

    • Avatar
      Vasta Siret 29. oktoober 2016 at 00:22

      Pigem asi ongi selles, et need inimesed, kes kiruvad, ei süvene blogisse ja lahmivad niisama.

  • Avatar
    Vasta Carry 28. oktoober 2016 at 22:36

    😀 issand jumal küll, miks kedagi peab üldse kuidagi moodi kottima, KUIDAS sa need asjad saad. Sa ju KIRJUTAD.. ehk töötad. Kui see tundub nii lihtne, no tehke järgi, kes keelab??? Issand jumal. Inimene ei saanud päeva pealt edukaks, ikka läks aastaid. Küll on mõni ikka kade ja madalalaubaline…aga ega pole midagi teha, jah. Lihtsalt leppida sellega, idioote igasuguseid. Mallukas, ole sama tubli edasi! Oled tubli kaasaegne ema, kes teenib raha just endale meeldival viisil, super ju!)

  • Avatar
    Vasta Kerttu 28. oktoober 2016 at 22:24

    Sa oled tubli, tragi, lahe ja suure südamega naine!

  • Avatar
    Vasta Heidy V 28. oktoober 2016 at 22:11

    Selliseid rumalaid kommentaare ei võta Sa ju ometi tõsiselt? Alati leidub neid, kes haugutavad ette jumal teab mida, ise fakte teadmata. Nagu keegi ennem juba mainis (võttis mu sõnad suust) ”Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.” (Muideks, kust selline ütlus pärit on? Imelik ütlemine.)
    Mina arvan, et asi on hoopis vastupidi, tubli oled, et suudad kahe lapse kõrvalt selle blogimajandusega tegeleda 🙂 Rahval on Sind vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta MP 28. oktoober 2016 at 22:07

    Tahtsin öelda, et mulle nii meeldib su outfit viimasel pildil! Ja tugevat närvi, et ka edaspidi suudaksid toime tulla õelate, pahatahtlike kommentaatoritega. Las koerad hauguvad… Mulle nii meeldib see ütlus: “Tee seda, mida sa armastad ja sa ei pea elus päevagi töötama!” Ju siis need õelutsejad, pole veel siin elus leidnud oma seda “õiget” asja ja sellep. ehk elavadki oma kurbust? viha? trotsi? pettumust? oma elu suhtes välja sinu peal, et saad lubada endale rohkemat, kui nemad ja mingil põhjusel on nad arvamusel, nagu Sa ei peaks üldse pingutama nn. hea elu nimel? Kuidas nii saab? See pole ju aus, et on inimesi, kes ei pea väga “midagi” tegema, et nautida elu hüvesid, aga näed, mina ju pingutan ja teen kõike, rasket tööd, aga miks mina neid elu “hüvesid” ei näe? Ega saa neist osa? Miks mul sellist “õnne” elus pole? Ehk on need pahatahtlikud lihtsalt elus nii kibestunud, et neil pole sellist tööd või nad pole veel lihtsalt leidnud oma elus seda “õiget” asja, mida nad tõesti ihu ja hingega teeksid ja raha oleks selle kõrval lihtsalt üks hea boonus. Kahju lausa nendest pahasoovijatest. Tahan uskuda, et ühel ilusal päeval leiavad nad oma elus “selle” mida nad otsivad, ootavad, soovivad. 🙂

  • Avatar
    Vasta Elve 28. oktoober 2016 at 22:04

    Ma tunnistan ausalt, et ma päris huviga lugesin kogu su postituse teksti läbi ja olen nõus nende su blogilugejatega, kes sind vingeks naiseks(blogijaks) peavad. 😀 Muide, ka mulle sattus eile silme alla too “avaliku sünnitaja-malluka” artikkel. Ma ei viitsinud isegi lugeda(no ikka sellepärast, et mitte klikki anda) ja tegelikult tahtsin seal fb postituse all kommenteerida, kuid jätsin selle tegemata.
    Mulle ka pakub huvi Su pere tegemistest lugeda ja noh, need toodete arvustused ja loosid ka muidugi. Tootearvustustega on küll enamasti nii, et mina nagunii kunagi ei saa endale selliseid asju osta, millest sina kirjutad…

  • Avatar
    Vasta R......... 28. oktoober 2016 at 21:59

    Nüüd mul tekkis huvi, mida sa 9 aastat tagasi blogisid näiteks 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 22:51

      Vaata paremal ribal on arhiiv 😀 Jubedat jama kirjutasin 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 28. oktoober 2016 at 21:52

    Sa oled väga, väga tubli!

  • Avatar
    Vasta mai 28. oktoober 2016 at 21:50

    Kulla inimene. Söö. Maga. Pese (ma ei vihja hügieenipuudujääkidele, vaid minu meelest on alla kuuse beebi kõrvalt see kõige lihtsam nauding, mida endale lubada). Tubli, et koduabilise võtsid. See peaks olema seadusega ette nähtud kõigile alla aastase lapsega emadele.
    Ja järgmine kord, kui tunned, et tahad kirjutada, kuidas mingid kommentaatoritondid sind mõnitavad, siis palun mine mängi oma tütardega, ära tee oma hinge õnnetuks selle sopa edasijagamisega 🙂 Fännid mõistavad sind. Ja kuidas see oligi, et heiterid heidivad edasi vms.

    ps. blogi köögipoole kirjeldus oli muidugi huvitav

    • Avatar
      Vasta Kristi 28. oktoober 2016 at 23:15

      Eks Mallul ka vaja end välja elada/kirjutada ju, kui oled miskit sellist enda kohta lugenud… eks see ikka paneb negatiivselt imestama ja mõtlema…

  • Avatar
    Vasta Laura 28. oktoober 2016 at 21:46

    Noh tegelikult.. selle asja nimi on ju elu-eluke ja iseenda valikud, seega…Keegi ei keela ju võtta abilist blogi poolele, kuid see paraku tähendab töötasu maksmist OÜ alt mis ilmselt pole väga ahvatlev.
    Mis bugaboosse puutub siis sa ju korduvalt rõhutasid kui mitu miljooonat see käru maksab, aga reaalselt siis sina ei maksnud siiski midagi, jah? 🙂
    Ja noh, .com domeen ei maksa muffigi aastas 😀 tegelikult… ja mida suurem on su lugejaskond, seda rohkem saad sa nutsu. Loogish, et mingi hetk pead seda ärikest putitama ka natuke, või mis 🙂

    Kokkuvõttes, kindlasti pole sinu eluke kõige lihtsam siin maamunal. Aga fakt on see, et ikka ropult paljudel on ropult raskem. Seega vähem draamat ja rohkem elu nautimist 🙂 Ainus kurb asi ongi asja juures see, et ka üksainus tõrvatilk meepotis suudab tuju vist päris korralikult vahel ära kassida.. jaksu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 22:53

      Ei, absoluutselt elavad ju kõik seda kodust elu, ei väidagi ennast eriline olevat. Aga käruga oli nii, et ma olin valmis seda juba ostma (järelturult), aga läks jah lõpuks nii, et sain Bugaboo enda endale koostööpartneriks.

      Aga noh, see et paljudel on ropult raskem, siis … mis ma sinna teha saaksin :D?

      • Avatar
        Vasta Kris 29. oktoober 2016 at 00:30

        Jääb samuti arusaamatuks see, et kui teistel on ropult raskem, siis see, kellel on vähem raskem ei tohigi ennast halvasti tunda? Või ei tohigi vahel natuke halada ja auru välja lasta enda probleemide kohapealt? Igalühel on oma elus omad valikud ja probleemid, väga lamp hakata siin suruma jälle sellise asja peale ala, et omg Mallu ole inimene, paljud Eestis elavad vaesuses, paljudel on ropult raskem kui sul seega KUIDAS SA JULGED KASSIDA KUI KEEGI SULLE SITASTI ÜTLEB??? Ilmselgelt tuleb kass peale sellised asju p i d e v a l t lugedes.
        Tegelt tekkis selline küsimus et kas inimestele kunagi üldse kohale ka jòuab see, et sa ei saa neid asju reaalselt tasuta, vaid lepingu ja vastuteene alusel. Kas on tòesti nii raske mõista, et selline blogitöö on reaalselt TÖÖ???

  • Avatar
    Vasta Jana 28. oktoober 2016 at 21:36

    pildid ja kogu tekst (Y) 😀 😀 😀 kõhutäis naeru jälle 😀

  • Avatar
    Vasta Annika Pärtel 28. oktoober 2016 at 21:34

    Huvitav, et kui üks ema ei vahigi kodus lakke ega piirdu päevas sellega, et ajab lapse uneajaks end koos titekäruga õue pargipingile istuma, siis on kohe kõigil häda- et kuda sa jõuad, raudselt ei tegele lastega, raudselt on sul kole ja must kodu jne…cammoon! Mõni vb on jah selline, kes beebi kõrvalt ei jõua pesumasina nuppugi tööle vajutada muust rääkimata (jah, sellist juttu olen tõesti kuulnud), aga kõik ei ole sellised, eks! Kes teeb, see ka jõuab! Nii et edu, Mallu! 😉

  • Avatar
    Vasta Kerli 28. oktoober 2016 at 21:31

    Appi kui lahe sa ikka oled, Mallu!!!

  • Avatar
    Vasta R. 28. oktoober 2016 at 21:30

    Hahahaha apppi kui hea postitus 🙂 5+ Paneb muigama se inimeste kadedus , ei tea kas need “targad emmed” kes sinu elu sinust paremini teavad siis ei istu üldse netis ??? ?? naljaninad…

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. oktoober 2016 at 21:27

    Ma pole eriline kommenteerija olnud ( vaid korra kui osalesin loosis, et öko pesuvahendeid saada ?). Aga täiesti kurb ja jube on lugeda kui õelad võivad inimesed olla. Mina loen küll huviga. Kõiges ei saagi sama arvamus olla aga Sa oskad selle kõik nii mônusalt kirja panna! Ja mulle just meeldivad need toodete tutvustused ja loosimised. Igastahes pea püsti ja edu Sulle!!!! ( ja ma ei tea ka mis ma selle kommiga tãpselt öelda tahtsin…?).

  • Avatar
    Vasta Gristel 28. oktoober 2016 at 21:27

    Faktilise täpsuse huvides ma täpsustan, et sul on ilmselt ikka viimase 30 päeva jooksul 1,2 miljonit vaatamist (sessions/pageviews, oleneb, kumba mõelda), mitte külastajat (users). Kuigi 1,2 miljonit kasutajat (ehk erinevat inimest) oleks päris hea iseenesest 😀

    Ahjaa, lisaks soovitan blogisse nähtavasse kohta kirjutada, et ei ole lubatud kasutada ilma sinu kirjaliku (!) nõusolekuta blogist ühtegi pilti ega teksti + viide meiliaadressile, kust saab nõusolekut küsida. Ilmselt selle puudumist kasutavad praegu paljud ära ja vaevalt, et TV3-l ei ole oma advokaati, kes sellisel juhul ei soovitaks tekste/pilte kasutada.

    http://www.gristelilt.com/

  • Avatar
    Vasta Mimmu 28. oktoober 2016 at 21:27

    Hahaa…:D noo liiga hea lihtsalt.
    Ma nii naudin ikka su postitusi. 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 28. oktoober 2016 at 21:26

    Kus kohast sa Monka vaatad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:28

      TV6 pealt tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta Anette 28. oktoober 2016 at 21:22

    Sa oled super naine ? mulle igaljuhul meeldid väga ja nii tore on Su tegemistest-toimetamistest lugeda.

  • Avatar
    Vasta M 28. oktoober 2016 at 21:22

    Sellele kommentaari autorile tahaks peksa anda.
    Printigu välja see tekst ja las istub sisse endale!

    Sulle aga kiitus, et sa oled nii tubli ja tugev inimene 😉

  • Avatar
    Vasta Kersti 28. oktoober 2016 at 21:22

    Las koerad hauguvad.karavan läheb ikka edasi 🙂 Sina tee edasi seda oma asja sest näha ju on ,et oled selles hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 28. oktoober 2016 at 21:21

    Minu arust oled sa üks ägedamaid naisi keda ma tean ja mu lemmik blogija. Sa oled vapustav ja need mõned tropid , kes sappi pritsivad võivad kuradile käija. Nad on lihtsalt kadedad , et neil pole sellist elu nagu sul . Sul on imeline mees ja 2 armsat last ning blogi mis hästi sisse toob , mis veel elult tahta , eksole !
    Nii , et pea püsti ja ära tee välja neist jobudest , sest sul olen mina ja veel kümned tuhanded lugejad kes sind jumaldavad ja toetavad . 🙂

  • Avatar
    Vasta Sälly 28. oktoober 2016 at 21:21

    Muhahahaaaaaa, lõpu pilt on parim :-D. No nii palju kui on inimesi on ka arvamusi, midagi teha ei ole. Ma alati mõtlen et miks inimene loeb või vahib seda mis teda tegelikult ei huvita?! Või on vaja kohe nõmedalt arvamust avaldada?! Inimesed on erinevad. Tegelikult oled sa tugev ja tubli et ei lase väga nõmedustest end häirida. Mina ütlen küll, et sa oled tubli ja lase ikka samamoodi edasi. Jõudu 🙂

  • Avatar
    Vasta Nella 28. oktoober 2016 at 21:21

    Mis siis, et sa Mariga sada tuhat arsti ja muud teadjat läbi jooksid, et kuulda, et laps on terve ja tubli, lihtsalt lapsed kõik on erinevad. Õudne ema! ? Tubli ema/naine oled ja paljudele abiks oma avameelsusega!!! Imestan tihtipeale, kuidas sa jaksad kõike seda infot ise sisse võtta, mida sa jagad. Sulle peaks blogiauhindadele lisaks mingeid muid auhindasid jagama. Mõni orden äkki? Aega on, jõuad ??

  • Avatar
    Vasta Anu 28. oktoober 2016 at 21:20

    Sa oled parim!

  • Avatar
    Vasta A 28. oktoober 2016 at 21:19

    Woooooowwwww, niiiii paljuuuu külastajaid 30päevada 1,2miljonit!
    Wowwww
    Supper
    Tublii

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:21

      noh, ma sain lapse 😀 seda ma päris iga kuu ei tee

  • Avatar
    Vasta Elis 28. oktoober 2016 at 21:18

    Nii kahju ja kurb hakkas seda lugedes 🙁 inimesed võivad nii vastikud olla 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:19

      mis sa ikka kurvastad, ma küll ei kurvasta 😀

  • Avatar
    Vasta Angelina 28. oktoober 2016 at 21:15

    Soovin sulle ainult edu ☺

  • Avatar
    Vasta Mary 28. oktoober 2016 at 21:15

    Kriitikat ei talu sa üldse Nagu enamus eestlasi. Ise tead milline on meedia, Kui oled juba avaliku elu tegelena, siis pole mõtet igat asja näidata rahvale.
    Ning praegu halad. Kui halavad ja õelad on teised. Aga ise andsid koerale kondi. Eestlase lemmik on ikka teine eestlane!!!
    Aga pea vastu ja rohkem iseloomu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:16

      Kle ma muud ei teegi ööd päevad läbi, kui talun mingite kõiketeadjate kriitikat. Ma ei hala absull, ma BLOGIN 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 28. oktoober 2016 at 21:15

    Oled mu igaõhtune öökapiraamat. (Saladuskatte all võin öelda,et siiani patim).?

  • Avatar
    Vasta Pillelille 28. oktoober 2016 at 21:14

    Oi mulle nii meeldib kuidas sa kirjutad! ?Nii huvitav on lugeda kuna sa teed seda nii hästi.
    Aga niii kurb (ja vastik), et on olemas nii tigedaid ja kadedaid inimesi. Sa oled nii tubli, pea vastu ja ära lase endale liiga teha sellistel kommenteerijatel! ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 28. oktoober 2016 at 21:12

    Tunnen kaasa, ma alles olen seal sinu 9 aastat blogimise juures oma blogiga ja ikka vaatan kommentaare läbi sõrmede. Õnneks, neid on vähe ja vahepealne puhkus blogimisest kaotas mu püsivihkaja ära. 😀
    Aga kirjutamise armastusest saan ma aru ja see on sama, mis meisterdamisega teenitav raha, kes teenib kes mitte. Aga kirjutamine ja enda jagamine on tõesti omamoodi töö ja hobi käsikäes. Kes ise ei tee ei mõista ka. :/
    Las nad olla.. paljud vihkavad presidendiproua soenguid jne asju ka. 😉

  • Avatar
    Vasta Aveli 28. oktoober 2016 at 21:12

    Jah, kõik olete kadedad et Kardo kõike teeb, olete vaid kadedad et teil sellist meest pole, peate ise rügama ja sahmima. Jah, mul pole ka sellist meest, aga jumalale tänu, sest muidu tunneksin ent kui mopp vannitoa nurgas. Ja arvan et tehke ka oma blogi, vaatame siis palju teie “rahas püherdate”, siis saate aru et see pole ikka päris nii, siis nutate omale emajõed ja kirjutate kui halb elu teil ikka on. 😀 aga mallu, halb ema oled, istud telefon ühes käes ja teisega nokid nina 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 28. oktoober 2016 at 21:10

    Mallukas, tee seda, mida sa teed ja need tropid kommentaarijamutid mingu p…e. Mina loen Su blogi, sest mulle meeldib Su ellu ja koju sisse vahtida. Igale inimesele meeldib ju teada, mis teiste a la magamistoas juhtub jne. Sina pakud seda võimalust ja see on vinge. Olen ise ka üritanud blogi pidada ja no peale esimest kuud ei viitsinud enam. See on asi, millega iga kommenteerijanähvits hakkama ei saa, seega ärgu hüpaku midagi. Ühesõnaga – kirjuta ja tee oma asja nagu Sa teed ja ütlesid ka: it’s your thing.

  • Avatar
    Vasta J 28. oktoober 2016 at 21:07

    ma ütleks selle peale seda, et kes keelab neil inimestel ise midagi ette võtta, et elada nii nagu soovivad?
    see on ikka ja alati nii, et “on môrd rsk, teenib nii palju pappi”., no fakk juu tee ise ka midagi peale virisemise, äkki hakkad ka paremini elama? aga ma arvan et negatiivne ja kibestunud inimene tômbabki enda ligi negatiivsust.

    mis puutub lastekaitsesse ja sellesse inimesse kes nii kirjutas, siis südamest loodan et ta omale iiiiial lapsi ei muretseks!

  • Avatar
    Vasta Tipsu 28. oktoober 2016 at 21:05

    Mina arvan, et sa ei pea mitte mingitpidi oma tegusi õigustama. Need, kes nõmedaid komme kirjutavad, teevad seda nagunii ja ka igalpool mujal. Usun, et igaüks tegelikult teab, kuidas asjad on ja ma lausa imetlen su tublidust! Igatahes soovin sulle jõudu, jaksu ja kõike head teile sinna! Praegu on ju vapustav aeg..pisike beebilõhnaga beebi ja suur õde! Peab ka vist järgmisele mõtlema hakkama 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:08

      Ega ma tegelikult ei kurda üldse ja saan hakkama. Lihtsalt jebimist on omajagu 😀

  • Avatar
    Vasta Heleri 28. oktoober 2016 at 21:02

    Hahaa ?Tubli oled Naine!!! Lemmik ☺

  • Avatar
    Vasta siky 28. oktoober 2016 at 21:01

    Oehh 🙁
    “Leib lauale ja vorst peale” sul küll kergelt ei tule. Haiged inimesed oma lahmimisega. Ei tea, kes nende lastega tegeleb, kui nad kommentaariumites oma “sappi laiali pritsivad”?!
    Jaksu, Mallukas, ausalt! Loen su blogi juba mitu-mitu head aastat ja sooviks seda edaspidigi teha. Seega, pea vastu 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:03

      Haha, hea küsimus jah, et kes siis nende lastega samal ajal tegeleb. Peaks lastekaitse kutsuma v? 😀

      • Avatar
        Vasta siky 28. oktoober 2016 at 21:05

        😀
        Nende “loogika” järgi raudselt. 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 28. oktoober 2016 at 20:58

    Sellest pikast nimekirjast teeb enamuse ära Kardo,nagu blogist olen aru saanud. Sina tegeled Lende ja blogiga.Ok Kurele teed ka pai ma usun.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:03

      Ojaa, Kardo aitab mind ülipalju, aga teisipäevast läheb ta ju tööle tagasi ja siis on ta terved päevad ära. Ja no ega üks inimene kõike korraga teha saagi, ikka teeme koos, kes mida parasjagu teha saab.

  • Avatar
    Vasta Kelly 28. oktoober 2016 at 20:58

    Sa oled imeline, mu Mallu 🙂 <3

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2016 at 21:03

      no messanüüd