Lapse üles kasvatamine LAPSED Lende

beebi ja gaasid

31. oktoober 2016

Ma ei tea, mitu korda ma olen juubeldanud, et Mariga ei olnud mingeid gaasiprobleeme. Mõtlesin siis, et no ma ei saa üldse aru, kuidas saabki gaasid mingi probleem olla? Kummastki otsast nad ju tulevad nii ehk naa välja, milles siis asi, eksole. Nojah, nüüd ma olen näinud, milles asi. Ei tule nad vist alati nii kergelt välja.

Alguses ma ei saanudki aru, et mis värk on. Beebi nuttis, panin rinnale ja siis ta seal sõi niiiiii pikalt ja nagu rahutult, vahepeal lausa oksendas, otsis jälle rinda, aga vahepeal hakkas jube järsult nutma. Siis sain aru, et kõht on kõva ja punnis ja et nutt läheb vahepeal üle, kui mõni rööts või puuks tuleb.

Õnneks mingeid mitmetunniseid nutumaratone olnud pole, aga noh rohkem kui Mari nutab see beebikene küll. Tormasingi siis kohe apteeki, kust ostsin ära mõlemad gaasirohud, mis neil pakkuda oli. Gefiluse tilgad D vitamiiniga ja Colinox. Lea ohverdas ennast, maitses mõlemat ja ütles, et Colinox maitseb paremini, seega esimene õhtu andsime seda. Teine päev kui tihkus andsin Gefilust. Ma ei tea tegelikult üldse, kas tohiks üldse anda nii, et üks päev üht ja teine päev teist? Ma nagu aru pole saanud ka, et kas üldse kumbki neist midagi aitas ka, sest ta minu meelest kogu aeg ähib ja punnitab miskit oma kortsus kulmuga.

Samas eile oli nii, et Lende nuttis TÄIEGA, ma muudkui kussutasin ja andsin tissi, aga ei midagi. Nutab. Ja siis mul tekkis mõte, et äkki tal sügeleb kuskilt. Sügasin ta kiirelt üle ja nii oligi, laps jäi vait nagu sukk. Mõelda, kui niru võib olla, kui kuskilt jubedalt sügeleb, aga EI SAA sügada.

Igatahes oleme me jalgadega neid painutusi teinud, proovinud söötmise ajal vahepeal püstisemasse asendisse panna. Teha kõhu peal ringe ja no mina ei tea, mida veel teha. Kaalusin tellida ka mingi gaaside vastane tatrakott (mis tuleb siis soojaks teha), aga pole seda veel teinud. Üldse tundub mulle, et see probleem on rohkem õhtuti, päeval nagu pole. Kas see on võimalik, et gaasid õhtuti kimbutama tulevad?

Niiet palun kellegi kogenenud ema nõu, kellel kokkupuuteid gaasidega. Kuidas ma aru saan, et beebil gaasid on? Millal ma seda rohtu andma peaks? Enne söötmist? MIS rohtu üldse anda? Help! Beebist on kahju. Nagu öeldud, ta nutab nagu keegi piinaks teda, halb kuulata lausa.

Ja noh, et ikka võimalikult abitu ema postitus teha, siis Kardo praegu mähet vahetades hüüdis, et kaka olla kollakas-rohekas ja .. veniv. Google ütleb mulle, et sellisel juhul peaks ema oma menüü üle vaatama, aga no jeessas, ma pole täna midagi uut söönud, mida ma siis vaatama peaks?

Ma oleks nagu 16-aastane esmaema, kes millestki midagi ei tea, aga ma tõesti Mari ajast ei mäleta midagi ja nagu öeldud, seda gaasijama pole nagu olnud kah.

Ja kuna ma uut teemat teha ei viitsi, siis ma siin kiidan korraks siin ikka Kardot ka, ta ikka nii armas. Näiteks praegu vahetab seal mähet, Lende nutab natsa ja Kardo ütles: “Ära muretse, linnuke, ma hoolitsen su eest!”. Ja täna hommikul kui Lents ärkas, siis ma hakkasin ka karku alla ajama ja Kardo võttis lapse ja ütles, et maga rahulikult edasi. Nagu… win!

DSC_1011

Loe ka neid postitusi!

185 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Elizabeth 19. august 2021 at 12:51

    That’s is an amazing and beautiful Article. I really love it. It makes my day super. thanks for it
    https://lookafterbabies.com/middle-names-for-elizabeth/

  • Avatar
    Vasta Annela 14. jaanuar 2017 at 15:59

    Nagu esmaema tunnen ka mina end, mis sest et juba kolmas laps. Õnneks mingit suurt probleemi pole hetkel, sest manustan lapsele igapäevaselt Linex baby tilkasi 🙂 meie beebile see sobib. Paar korda punnitab ja varsti ongi puuks 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 9. november 2016 at 20:34

    Minu beebi oli meeeeeeletu gaasivalutaja. Jube lihtsalt ja nii 4 kuud jutti.PRoovisin ära kõikvõimalikud gaasirohud ja kõikvõimalikud d-vitamiinid.Ükski ei sobinud neist.Dvitamiini saime lõpuks retseptiga ja hakkasin andma nelja kuuselt,ei tee see midagi kui need esimesed kuud teda säästa ja mitte anda.
    Käisin imetamisnõustaja juures ja tema ütles,et kui ikka väga hull on siis lastearstile.Ja kui üldse ei rahune mõni õhtu siis erakorralisse,seal me ühe korra käisime ka kui beebi oli 2 kuune ja tehti gaasitoru talle.Esimest korda magas laps pikalt järjest ja naeratas isegi!
    Siis käisime lastearstil kes teatas,et see laps on lihtsalt näljas ja andke lisa! Seda ma otseloomulikult ei teinud,sest usaldasin ennast piisavalt.Praegu laps 6 kuune ja piima voolab ojadena endiselt.
    Imetamisnõustaja soovitas probiootikume,lastearst neid üldse rinnapiima lapsele ei soovitanud,sest muidu pidavat bakterite üleküllus tekkima kõhus ja on veel raskem.Kui isegi proovida siis ainult kahe nädala kaupa.
    Lõpuks jätsin ühel heal päeval gaasirohu andmata ja gaasivalud kadusid nagu imeväel.Haarasin ilmselt ise liiga kähku rohu järele ja oleksin pidanud proovima võimeldes hakkama saama.Teise lapsega juba tean siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaija 7. november 2016 at 00:12

    Paljud on siin kirjutanud, et neil ei ole gaasirohud aidanud. Tahaksin informatsiooniks välja tuua selle, et väga suur erinevus on kas beebil on koolikud või lihtsalt gaasid!
    Kui on tegu gaasidega, siis gaasirohud aitavad. Kuid rohu toime ei seisne selles, et ta hoiaks gaasid ära või takistaks nende tekkimist. Gaasid tekivad ikka. Rohi lihtsalt hakib suuremad gaasimullid väiksemaks ning siis nad tulevad kergemini välja.
    Kui aga tegu on koolikutega, siis ei aita kahjuks mitte miski muu peale aja. Minu beebil olid kohutavad koolikud pea 4 kuud, kus ta nuttis õhtuti ja öösiti 5-6h järjest. Proovisin ära kõik, absoluutselt KÕIK vahendid mida ainult kusagil kirjanduses või netis kirjeldati. Proovisin ära ka igasugu ravimeid mis kätte sain nii Eestist kui välismaalt, aga minu meeleheiteks mitte miski ei aidanud. Mõningad asjad ja võtted, mis soojendavad kõhtu ning lõdvestavad lihaseid ja spasme sooltes võivad olukorda leevendada, kuid igaüks peab ise katsetama ja leidma oma beebi jaoks toimivaima lahenduse. See on mulle väga südamelähedane teema mu enda kogemuse tõttu ning tean sellest asjast päris palju, aga ei hakka siin pikemalt vatrama…

    Loodan südamest, et sinu beebil on lihtsalt gaasid! Anna ühte kindlat gaasirohtu vähemalt nädal aega järjest ning järjekindlalt enne igat toitmist, siis saad aru mis värk on. Jäksu pikkadeks õhtuteks!

  • Avatar
    Vasta Susanne 6. november 2016 at 10:43

    Meil aitas Cuplaton. Iga kord enne söömist 2-4 tilka (vist oli nii). Maksab natuke rohkem kui Espumisan, aga kestab ka kauem. Palju lihtsam oli panna kui mingit Espumisani vms, sest teised kipuvad olema klaaspudelites, aga Cuplaton oli pehmes plastikpudelis, saab ilusti pigistada. Pärast 3-4 päevast kasutamist alles märkasin, et tõesti see asi aitab. Eelmise lapsega kippusin ka proovima ühe päeva üht, teine päev teist ja midagi paremaks ei läinud. Teise lapse pealt alles avastasin oma vea 🙂 Cuplaton oli ka päris huvitava maitsega, kindlasti tuleks enne igat kasutust pudelit raputada. Ühe pudeliga avastasin, et polnud raputanud ja ravim oli kõik nagu settinud põhja ja see hea maitsega vedelik oli pinnal ja laps seda nädal aega ainult saigi. Settel nagu maitset polnud aga suu tegi jube kuivaks, nagu rasvatükikese oleks suus laiali hõõrunud 😀

  • Avatar
    Vasta Krista 3. november 2016 at 16:10

    Mina soovitaks hoopis panna beebi kandelina sisse või enda kõhu peale ja kuulake koos rahustavaid helisid. Minu 1,5kuuse tita rahustab hästi maha nt hääled, mida kuulevad kõhubeebid: https://www.youtube.com/watch?v=OEvmogdF0Vk
    Või siis YouTube’s on terve hulk nn valgeid helisid beebidele: white noise for babies. Nt https://www.youtube.com/watch?v=DgOcPfLQfgg
    Muide mõjub rahustavalt ka emmedele 🙂

  • Avatar
    Vasta Aire 1. november 2016 at 20:32

    Kas kaalus võtab muidu ilusti juurde? Mina sattusin teise lapsega haiglasse, et lapsel kaka roheline ja lägane (ma muud moodi ei oska seda seletada) ja tuli välja et laps ei saa rinnast üldse piima. Põhimõtteliselt näljutasin teda, oli küll ööd ja päevad rinnal aga piima ei saanud. Hakkas saama lisa, laps oli rahul, ei nutnud ja kaka oli ka kohe nii nagu pidi. Arst siis seletas, et see roheline kaka oli sellest et laps sak toitu liiga vähe.
    Gaasirohuba kasutasime Reladrops tilkasid.

  • Avatar
    Vasta Piia 1. november 2016 at 19:37

    Tere.
    Kirjutasin teile fb?

  • Avatar
    Vasta Kata 1. november 2016 at 15:47

    Koolikud on täiesti tõenäoline põhjus ja need tekivad just õhtuti üsna samal kellaajal. Kui juba on, siis neist mõnda aega nii lihtsalt lahti ei saa. Meie poiss rääkis kusagilt u 1 kuuseks saamisest alates u 5. kuuni üsna kogu aeg, eriti hullult kusagil 18.15 ajal õhtul ehk siis kellaajal, mil ta sündis. Ega nende vastu suurt midagi teha ka ei saa. Me katsetasime läbi kõik gaasirohud (anda u pool tundi enne igat sööki soovitati meile), käega kõhu silitamised, võimlamised ja mis kõik veel. Kõige rohkem aitas lihtsalt laps süles ringi jalutamine (ja oi, kuidas kilod kukuvad…emal st). Mingiks ajaks jätsin enda menüüst välja kogu magusa, praktiliselt kõik puu- ja juurviljad, gaseeritud joogid, no kõik, mis teoreetiliseltki võiks lapsel läbi minu gaase tekitada ja siis oli justkui natuke kergem. Samas kaka oli lapsel üsna sageli roheline ja limane ja sellele ei leidnud ka arstid põhjust. Võib olla algav ülitundlikkus mingi (toidu)aine suhtes, võib olla lihtsalt mingi reaktsioon keskkonna suhtes, ma ei tea, mingi paha tuju nt vmt 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 1. november 2016 at 15:42

    Meil aitas kõhule kerge massaž ning võimlemine kui tihkus nutta. Kasutasime ka Colinoxi see meile aitas. Mina küll ei kasutanud kuna ei teadnud aga aitab ka hästi kui beebit hoida kõhuli enda põlvede peal 🙂

  • Avatar
    Vasta Margit 1. november 2016 at 15:32

    Minu lapsel oli ka probleeme gaasidega. Proovosin ka neid puuksutilkasi aga ei midagi. Lõpuks avastasin,et kui ma tarbin piisavalt ploomi mahla siis lapse gaasid kadusid. ?

  • Avatar
    Vasta Li 1. november 2016 at 14:39

    Meie beebil läks kõht korrast ära (st kaka oli vedelam, hästi happeline ja limane ning pidevalt oli mähkmes veidi kakat) mitte minu söödud toidust, vaid beebi enda poolt tarbitust. Nimelt tegi tal kõhu korrast ära kookosõli sisaldavad tooted, ehk siis tema puhul Apovit D-vitamiini tilgad, mis on tehtud kookosõli baasil, ning kookosõli sisaldavad rpa-d. Muide ka Gefiluse tilgad D-vitamiiniga sisaldavad kookosõli. Kui vahetasime need tooted välja selliste vastu, mis ei sisalda kookosõli, sai kõht ka kiiresti korda. Sobisid meie beebile hästi oliiv- ja sojaõli baasil tehtud D-vitamiini tilgad ning selline rpa, mis ei sisaldanud kookosõli (selliseid rpa-sid on tegelikult küllaltki vähe saada, sest tundub, et millegi pärast suurem enamus sisaldavadki seda).
    Lisaks tundus mulle, et see aeg, kui ta sai kookosõli sisaldavad tooteid, oli tal ka rohkem gaase ning toidu tagasiheidet.

    • Avatar
      Vasta K 2. november 2016 at 16:37

      Hei

      Millist rpa-d Te siid kasutasite?
      Minu preilile ka see kookosõli ei sobi

      • Avatar
        Vasta Li 2. november 2016 at 22:18

        Holle rpa-d.

  • Avatar
    Vasta Carry 1. november 2016 at 13:52

    Meile rääkis perearst kunagi, et kindlal kellajal, eriti õhtuti painavad pigem koolikud, mitte gaasid. Kirjutati välja (tol ajal) Cuplatoni ja Espumisani tilku…aga kõik see jama oli, nagu hane selga vesi. Seega lihtsalt elasime selle perioodi üle ja kõik. Kestis see kolm kuud alates lapse paari nädalaseks saamisest. Nii kui kell lõi kaheksa õhtul, hakkas trall pihta. Nutt, puuksumine, röökimine, söömine, jälle röökimine, kussutamine, rinnal hoidmine jne. Aga ellu jäime 😀
    See sügelemise teema on ikka naljakas küll 😀 ma poleks tulnud selle peale, nunnu.

  • Avatar
    Vasta Maris A. 1. november 2016 at 11:58

    Minu poisil olid ka gaasid. Ma ei andnud selletõttu talle ka mingeid d vitamiini tilkasid. Apteegist ostsin geelkoti ja tegin selle vees soojaks ning panin pükste vahele, aitas ilusasti. Kui sina võtad mitme kordse annuse d vitamiini siis imendub beebile sama kogus mis sa tilkadega annaksid. Naba kõrvalt kahe näpu kaugusel on sooled ja mõlemalt poolt pöidlaga masseeri 15 ringi kella suunas ja 15 ringi vastupidi, suru pöial alla 4sek ja tee teiselt poolt samamoodi. Nii tee 3x ja pane soojakott kõhule. Mul poisil ikka gaasid ja see masseerimine aitab aga ma panen ta oma kõhu vastu ja puuksud tulevad paari minutigavälja. See on lihtsalt soovitus, äkki aitab, äkki mitte. Minule soovitas seda füsioterapeut ja tõesti aitas siis ja aitab ka nüüd 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 1. november 2016 at 11:49

    Minu kogemus; Kuna mina olin nn “paberitega” allergik siis tütrega osalesime uuringul, “kuidas ema allergia last mõjutad”(ühe allergoloogi magistritöö oli).Ka meil olid gaasivalud päris hullud algul..siis arst soovias mul jällgida enda söömist just neid toiteid, mis mul isegi nn natukene allergeenid olid nt piimavalk (10pallist oli minul 3) välistasin siis enda söögilaualt piimatooted-asendasin need soja jm sellistega-lapsel läks kergemaks.Lapse 3kuul tehti temale verest allergia test ja selgus et plikal oli ka piima valgu talumatus ja nii hullult et nt vahukoorega kokkupuutes kogu tema nahk muutus ka laiguliseks.Ühesõnaga meile tekitasid vaevusi toiduained mis olid nn allergeenid-kui imetamise lõpetasi 7kuuselt siis üleläksime spets allergia piimasegule-mida saime soodushinnaga apteegist..ja umbes 1,5a tekkisid plikal antikehad(seda siis analüüside järgi) ja ta sai hakata tarbima tavalist lehmapiima ja muid piimavalgu tooteid-need ei ärtitanud ei tema nahka enam ega ka soolestiku☺️.Uuring kestis 5aastat, praegustks on mu tütar 9,5a ja tubli terve tüdruk-sööb mida tahab. ?

  • Avatar
    Vasta Jana 1. november 2016 at 10:40

    Mina mäletan neid gaasivalusid lapsel siiani, missest et need olid 7 aastat tagasi, kuid nad kestsid 5 kuud. Minu lapsele ka need rohud ei aidanud. Aitas ainult see kui laps pikutas minu peal kõhuli, sest siis läks kõht soojaks ja gaasid pääsesid välja. Tean, et aidanud on ka apteegitilli tee (kindlasti on veel teisigi), siis kui ema on seda joonud. Võid proovida seda juua. Aga eks iga laps on erinev, niiet ei oska öelda mis aitab.

    • Avatar
      Vasta Ingrid 1. november 2016 at 16:33

      Nõus, minul aitas sama asi. Pikutasin õhtuti diivanil, laps kõhul. Väga tüütu ja liigutada ei saa ja midagi teha ei saa, aga tasub proovimist.

  • Avatar
    Vasta A 1. november 2016 at 10:21

    Oh jah, meil hakkasid gaasivalud umbes 2 nädalat peale sündi.
    Andsin Espumisani enne igat söögikorda, seda tugevamat, mingi 3-4 tilka vist. Teised rohud ei aidanud üldse.
    Siis tegin kõhule ringe, panin võimalikult palju kõhuli enda kõhu vastu, surusin jalgu vastu kõhtu beebil.
    Ja tõepoolest, suurem trall hakkab õhtuti pihta, päeval pole hullu midagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärt 1. november 2016 at 10:10

    Tavaline geelikott (apteegist, saab kuumaks/külmaks teha) kaissu ja cuplatoni gaasirohi aitas minu beebit 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 1. november 2016 at 09:19

    Meil aitas Espumisan enne igat söögikorda + vahetasime õlibaasil D-vitamiini välja veebaasil Jekovit’i vastu.

  • Avatar
    Vasta kerlin 1. november 2016 at 09:13

    Minumeelest ei aita muu kui väljakasvamine. Kahe lapsepeale olen proovinud vist kõiki rohke ja ei aitand miski eriti. Infacol vb natuke samas eks see rohu andmine on suuresti ema enesetunde parandamine.

    Kas kaka.muutus peale gefiliuse tilkagi andmist? Need muudavad kaka rohekaks ning ka gaasiroht võib värvi muuta.

    Aga gaase väljutada aitas massaaž ja imerohi oli see kui panin beebi jooksva sooja vee alla( mitte vanni vaid konkreetselt lasin kraanikausis kergel veevoolul kõhupeale voolata. Kui öösel gaasid kimbutasid panin ta enda näha vastu ( laps ise ka paljas) ja see rahustas ja aitas magama jääda

    • Avatar
      Vasta kerlin 1. november 2016 at 09:17

      Gaase tekitas teisel lapsel Coca ( ei kaaninud liitrite viisis aga nii kui nt. pool klaasigi jõin olid gaasid kohal) muidu ei märganud seost toitude ja gaaside vahel.

  • Avatar
    Vasta Mari 1. november 2016 at 09:05

    Ma ei tea, mina ei andnud mitte midagi teisele lapsele.Samamoodi olid õhtuti gaasid ja laps nuttis
    Paar kuud käisin kussutasin õhtuti last, vannitasin rohkem, hoidsin rohkem enda sooja kõhu vastas.Esimese lapsega andsin rumalusest k6ike dvitamiini ja neid kiidetud gaasirohte, sorri noo mitte essugi ei aidanud laps oli ikka samasugune. Mina leian et on mõtetu lapsele igasugust jaburust sisse anda, see aeg tuleb lihtsalt vastu pidadA, Vaadata enda toitumist,jälgida mis v6ib lapsele rohkem gaase tekitada.

  • Avatar
    Vasta Marta 1. november 2016 at 09:00

    Mul aitas see, kui laps roomama õppis 🙂 ehk täpselt 6.kuuseks sai, siis lõppes gaasitrall.
    Ma proovisin absoluutselt kõik gaasirohud ära ja apteeker ütles ka, et tegelikult need väga ei aita. Hea kui kellelgi aitas, mul raiskas ainult raha.

  • Avatar
    Vasta Kadi 1. november 2016 at 08:52

    Meil oli juba esimesest päevast gaasivalud. Need olid õudsad. Seejärel hakkas last koolikud kiusama ja ma oroovisin ka kõike võimalikku. Isegi tellisin inglismaalt looduslikke ravimeid. Alguses need aitasid aga siis jälle tundus et neist ka kasu pole. Lapse keha harjub üsna ruttu ravimiga ja selle ongi soovitatud vahetada rohte. Et üks nädal annad ühte ja teisel nädalal teist. Kui proovid uut rohtu siis enne neljandat päeva ei saagi tulemusi näha, et 3-4 päeva anna rohtu ja siis näed kas on tulemusi või siiski mitte. Üks asi mis gaase tekitab ongi need käsimüügis olevad d-vitamiinid. Lase perearstil retseptiga kirjutada d-vitamiini kus pole gaase tekitavaid õlisid. Meie lapsel olid ikka väga hullud gaasikad ja ma tõesti olen väga paljude arstidega konsulteerinyd ja palju asju proovinud. Mis meil leevendas lõpuks oli massaas kõhule. Õppisin õiged võtted füsoterapeudi videost ära ja muudkui lasin kätel käia. Meil oli just öösiti mega hull. See aeg tuleb lihtsalt üle elada. ?jõudu ja jaksu teile. P.S. Kardo on sul tõesti tubli. Toetav mees annab nii palju juurde ikka. Mul endal ka vedas sellega, et mees nii palju toetas?

    • Avatar
      Vasta Kadi 1. november 2016 at 08:53

      Jäi mainimata ka see, et lõpuks avastati et meie lapsel refluks kõhus. Toitu tuli palju välja ja kõhuprobleemid olid ikka julmad. Õnneks saime rohud ja nüüd hakkab asi korda saama?

  • Avatar
    Vasta Teele 1. november 2016 at 08:45

    Meil oli kaks ja pool kuud pm üks suur kisa. Üks asi mis tavaliselt ikka aitas oli soojakott mida saab apteegist osta ja veevannis mikrokas soojaks teha ja beebsule siis kòhule panna. Mingi riie vahele. See tegi lapsel olemise kergemaks.

  • Avatar
    Vasta Kristina 1. november 2016 at 08:43

    Mul väikese õega aitas gaase väljutada kui hoidsid last süles ja ise õõtsusid vaikselt üles-alla sellel kummist hüpikpallil.
    Liiga hullult, aga ei tasuks hüpitada, täis kõhu korral võib okse tulla ?

  • Avatar
    Vasta Liina 1. november 2016 at 08:40

    Kohvi tekitab lapsel igaljuhul gaase. Apteegitilli tee minu lapsele suurt ei aidanud, küll aga tekitas see ohtralt rinnapiima juurde. Minu lapsele tekitas gaase d-vitamiin. Peale teist elukuud oli vaja lapsega nädal kahekesi olla. Tegin südame kõvaks ning jätsin selle aja jooksul d-vitamiini andmata ning laps oli kui ära vahetatud. Rõõmus, suhtlemisaldis, magas hästi, sõi ilusti. Olin ka talle enne seda terve mendelejevi tabeli sisse söötnud, aga märgatavat abi ei miskit. Jäta 1 päev andmata ja saad aru, kas asi selles. Mis siis, et gaasid võisid juba enne ka olla. Edu.

  • Avatar
    Vasta K 1. november 2016 at 08:16

    Mina proovisin kõik apteek’is müüdavad gaasirohud ära- mitte ükski ei aidanud, kohati tegi isegi hullemaks. Tellisin siis Amazon’ist Colief gaasirohu mida väga kiidetakse. Algul nagu aitas kuid siis oli beebi jällegi hiljem gaasides.
    Samuti ole ettevaatlik nende õlibaasil d-vitamiinidega- need võivad samuti gaase tekitada. Mina annan oma beebile Soomest ostetud Jekovit’i mis on veebaasil( on küll kibeda maitsega kuid segan rinnapiimaga)

    Gaaside vastu hakkasin nüüd andma probiootikumi-Biolatte BB ja tundub et olukord paraneb.
    Seda väga kiidetakse ning midagi halba ta ju teha ei saa ?

    Saadan sulle natuke lugemist ka ?

    http://marike.cloudsurfer.eu/Stuff/pa%A8a%A8stke%20uni.pdf

  • Avatar
    Vasta Eve 1. november 2016 at 08:06

    Mu lapsel põhjustas D-vitamiin gaase – saime perearstilt retseptiga vitamiini (kahjuks ei mäleta mis selle nimi oli)
    Kõhule määrisime Detinox’i kreemi ’Bäulein-Salbe Babynos’

  • Avatar
    Vasta R 1. november 2016 at 07:57

    Ajaga lähevad õnneks mööda 🙂 meil aitasid probiootikumid ja kui hullult nutma hakkas siis võtsin lapse palja kõhuga oma palja kõhu peale. Ise olin poolistuvas asendis..vahepeal magasime ka nii. Lutti harjutasin ka kasutama, rahustas last. Menüü ülevaatamisest polnud eriti kasu. Võimlemine kindlasti aitab samuti .

  • Avatar
    Vasta Margaret 1. november 2016 at 07:52

    Mina kunagi andsin beebidele mõeldud Espumisan tilkasid ja aitas ka vann väga hästi. Kuna ma rinnaga ei toitnud, siis tilkasid panin piima sisse lutipudelisse õhtuti. Rinnaga toites vist peaks siis enne toitmist andma gaasirohtu beebile 🙂

  • Avatar
    Vasta Hmm 1. november 2016 at 07:50

    Soe vann aitab, eelpool mainitud cuplaton aitas ka meil. Samuti kõhu masseerimine nt kookosõliga (enna käed soojaks mudida endal sellega ja siis nende soojade õliste kätega masseerida) Minu kogemus kahe lapse pealt näitab, et niisama jalgadega ringe ja harjutusi tehes käheb kaua aega. Eriti veel siis, kui lapsel kõht juba gaasidest punnis ja kõva.

  • Avatar
    Vasta Brigit 1. november 2016 at 07:35

    Aitas kui kasutasin Jekoviti d3 õlivaba vitamiini, ka oksendas sutsu vähem (jep ka tilk õli ei sobinud) sai ka vahel Cuplatoni, ise sõin ainult tatart ja lõhet mõni nädal, sest kõik muu mis sõin tekitas juurde gaase ?

  • Avatar
    Vasta K 1. november 2016 at 07:08

    Meid õnnistati ka gaasidega. Kahe nädala sealt hakkas trall pihta ja umbes 3 kuud. Cuplatoni kasutasime ja gefiluse D-vitamiini tilkasid sai lisaks. Meil hakkas iga jumala õhtu kella seitsme paiku pihta ja siis rõõmsalt pool ööd. Eriti hull oli esimene kuu.

  • Avatar
    Vasta Rita 1. november 2016 at 06:12

    Minu lapse puhul ei aidanud mitte ükski gaasirohi, probiootikum, massaaž, võimlemine, erinevad asendid, apteegitill, minu menüü ülevaatamine. Mitte miski. Karjus päeval alates 12-st kuni öösel 00-ni ja mõnikord pool ööd takkapihta väikeste pausidega. Päevased uinakud olid 15min pikad. Kaka oli enamasti rohekas ja veniv. Sai isegi EMOs käidud ja olin veendunud, et sain sünnitusmajast katkise lapse. Pandi gaasitoru, aga isegi siis suurt midagi ei tulnud. Perearst ütles, et osadel lihtsalt on nii. Aitas ainult aeg – 3 ja pool kuud rämedat kannatust ja närvirakkude surma.

  • Avatar
    Vasta Triin 1. november 2016 at 00:42

    Meie lapsele oli kõige suuremaks abiks apteegist ostetud väike soojakott (kasutatav ka külmakotina), mille sai soojaks tehtuna panna väikese flanellist rätikukese sisse ning püksivärvli vahele. Eriti hea oli kasutada kõrge pehme püksikummiga pükse (Lindex), mille värvli vahele see soojakott hästi püsima jäi. Kui jahtus maha, tegin taas mikrolaineahjus soojaks.
    Panin soojakoti ka ennetavalt kõhu peale, et lõdvestaks lihaseid ning oleks lihtsam gaasidel välja tulla.

  • Avatar
    Vasta K 31. oktoober 2016 at 23:57

    Minu põnnil olid gaasid/koolikud igal hommikul, umbes kella kuuest hakkas kõva häälega nutma. Võimlesin esimesed kolm kuud temaga igal hommikul. Gaasirohtudest andsin alguses infacoli, mis aitas teda. Kaks nädalat hiljem aga tundus, et enam ei mõju ja vahetasin cuplatoni vastu, pani kõhu kinni. Siis soovitas ema mul, et vahepeal ei annaks ja tundus samuti aitavat. Samuti panin lapse magama kõhuli, ise muidugi tuleb sel juhul juires olla ja puuksud tulid unepealt välja. Meie loobusime D-vitamiinist kohe kui gaasid hakkasid ja perearst ütles mulle, et niikaua kui laps saab ainult rinnapiima,ei ole D-vitamiin nö “must be” asi. Uuesti hakkas laps alles nelja kuuselt D-vitamiini saama 🙂
    Võimeldes tegime rattasõitu ja sirutasime-kõverdasime jalgu vastu kõhtu. Tegin nö päikeseringe kõhule ja nii 30-60min igal hommikul 🙂
    Edu teile ja loodan et leiate peatselt oma nipid!

  • Avatar
    Vasta Karin 31. oktoober 2016 at 23:40

    Mu lapsel olid pikalt kohutavad gaasid. No ei aidanud palju kõhuõli ja massaaž ega jalgada krõnksutamine ega enamik rohtudest. Rohi, millest oli palju abi oli Infacol ning ka probiootikumid leevendasid olukorda. Anda nagu juhistes kirjas. Kõige enam aitas aga tema lemmik asend – võtad lapse vastu oma kõhtu näoga väljapoole nagu känguru kukrusse, käsi on kaenla alt ja üle lapse rinna, teine toetab pepsi. Veel võib proovida titale võimlemise ajal ILU kõhule masseerida ehk siis parema käega teed teed need tähed kõhule (sõrmed koos pöial harali).

  • Avatar
    Vasta J 31. oktoober 2016 at 23:34

    Mul aitas beebi õhtuste nuttude leevenduseks selline raamat nagu ”Happiest baby on the block”. Lühikokkuvõte raamatust: http://www.babycenter.com/0_harvey-karps-happiest-baby-method-for-baby-sleep-and-soothin_10373838.bc
    Vahel olid tal gaasid ka, aga üldiselt olid tal siiski sellised õhtused nutuhood, mis ei sõltunud otseselt gaasidest.

  • Avatar
    Vasta Aveli 31. oktoober 2016 at 23:15

    Meil nt tekitas just gaasiroht gaase veel rohkem, meil aitas soojakott vastu kôhtu ja tegin apteegitilliteed , mida andsin àkki 2 teelusikat talle ja tundus et see leevendas neid . Samuti linex babyt tarbis beebsu , tundus , et selle tarbimine ka aitas natuke . Aga see aeg oli jube ikka , jôudu !

  • Avatar
    Vasta Marka 31. oktoober 2016 at 23:07

    Mina soovitaksin ka probiootikume. Tegemist on kasulike piimhappebakteritega, mis aitavad kiirelt bakterite tasakaalu soolestikus normi viia. Ise kasutan Biolatte BBd. Aitavad kiirelt kõiksugu hädade puhul, mitte ainult gaaside. Gaasiprobleemide kohta võin öelda nii palju, et enamasti põhjustavad neid kas vaktsiinid või D-vitamiini tilgad (eks on ka teisi põhjuseid vahel, kuid need on kõige sagedasemad). Vaktsiinid teevad kogu beebi organismis väga suurt laastustööd, niiet sel teemal ma ei hakka praegu pikemalt peatuma, pealegi kui õigesti aru olen saanud asjast, siis sina hoiad oma beebit selle koleduse eest :). Tubli :). Aga D-vitamiini tilkadega on selline lugu, et kuigi tavameditsiin seda soovitab, siis väljas pool seda ei soovitata alla poole aastastele beebidele neid otse anda, vaid võtta ise imetava emana igapäevaselt ettenähtust suurem kogus ning laps saab selle kenasti rinnapiimast kätte. Alla poole aastane laps ei tohiks üldse ilma erivajaduseta saada midagi otse peale rinnapiima (ja kõike muud selle kaudu ainult). Või siis piimasegu kui tõesti rinnapiimaga mingi jama on. Mina soovitaks D-vitamiinitilgad ära jätta, juhul kui sa neid annad. Mina olin oma esimese lapsega ka selle koha pealt rumal ning andsin alguses D-vitamiini tilkasid..tal küll gaasidega otseselt probleeme ei olnud, kui kaka oli ka roheline ja mitte päris õige..kohe kui andmise lõpetasin, kadusid ka kõhuprobleemid. Lõpetasin andmise vist ühe kuu vanuselt ja 6-kuuselt hakkasin alles uuesti andma. Nii pisikese beebi keha pole lihtsalt võimeline sellist asja normaalselt seedima ning tal ei ole seda vaja. Kõike paremat teile ja olge tublid 🙂

    • Avatar
      Vasta Marka 31. oktoober 2016 at 23:13

      Aa ja veel..neid gaasirohtusid ma ei soovitaks üldse anda..ma ei tea küll kas kõik toimivad täpselt ühtemoodi või mitte, aga igatahes ühe gaasirohu infolehte ma olen lugenud ning seal oli must-valgelt kirjas, et rohi lagundab gaasid soolestikus ning need imbuvad läbi soole seina. Tead, mis see tähendab? Gaasid on teadagi mürgised ning peavad kehast välja tulema..rohi aga annab selle efekti, et need mürgid imbuvad su beebi organismi kenasti. Eks sa loe, mida nende gaasirohtude infolehed räägivad, mis sul on, aga ühel oli selline “tore” info kirjas igatahes. Oma lastele ma sellist asja sisse ei söödaks 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 31. oktoober 2016 at 22:57

    Ohh, Jah, valus teema.. Minu tütre puhul ainus ravim oli AEG. Ei cuplaton, ei colinox, ei espumisan ega ka apteegitill ei aidanud. Massaazi puhul laps läks hüsteeriasse. Siis kui ta ise hakkas gaasidega toime tulema (3,4 kuud), siis algas rahulik elu.

  • Avatar
    Vasta C 31. oktoober 2016 at 22:41

    Ma sain näiteks enda beebil Cuplatoniga gaasidest lahti. Võinoh kergemaks selle olukorra. Ja enne igat söögikorda andsin kolm tilka. Enne olin proovinud köik vöinalikud gaasirohud läbi ja eimidagi. Aga cuplaton aitas löpuks. Gaasid tulid kergemini välja ja punniskõht ka kadus ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis A 31. oktoober 2016 at 22:37

    Lisan veel oma eelmisele kommentaarile et apteegitilli teed jõin palju ja ka see aitas. Algul maitseb vastikult vb aga harjub ära sellega. Nüüd meeldib see mulle nii väga, et vahel joon praeguginsest tekib isu 😀
    Ja teiseks aitas kui beebi jalgadega võimelda nii et tõmbad sirgu enda poole ja siis lükkad krõnksu ja sirud beebi kõhule. Nii mitu korda teha ja minu lapsel tulid ikka jubedad puuksud alati välja nii.

  • Avatar
    Vasta Mirru 31. oktoober 2016 at 22:37

    Meil aitasid Linex Baby probiootikumid. Hommikul andsin ja õhtul gaasivalusid polnud (juba esimesel päeval!!). Meil oli ka kaka kollakas roheline ja isegi limane. Igaljuhul soovitan probiootikume proovida. Oma menüü korrigeerimisest ma küll mingit muutust ei näinud. Eks see üks paras katsetamine ole – mis aitab ühel, ei pruugi aidata teisel. Edu Teile!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis A 31. oktoober 2016 at 22:29

    Mu Serenity’l olid mega jubedad gaasid esimesed 6-8 kuud. mitte üksgi rohi ei aidanud. Leevendust saime Reladrops probiootikumist.
    Kuna õhtuti ja öösiti oli asi hullem siis õhtuti tegin talle õlimähist ja hoidsin seda hommikuni. Ausalt öeldes saime sellest palju abi. Aga see muidugi aitab soojana ja kuna ma öösel 10x seda uuesti soojana teha ei soovinud, siis laps magas mul või mehel kõhu peal või külje vastas. Mähis püsis soe, laps ja meie mehega saime magada.
    Vaatasin enda menüü väga pingsalt üle ja loobusin enamustest asjadest. See ei mõjunud. Polnud vahet mida ma sõin või mitte, gaasid olid ikka. Lõpuks sõin siis kõike ja hoidsin eemale asjadest mis mulle endalegi gaase põhjustada võib(kapsas,herned, oad, leib, muna jne).
    Nüüd põnn saab 1a 6k vanuseks 8ndal ja probleeme pole(v.a. hambad, hetkel kihvad tulemas).
    Rinda saab endiselt ja kõht korras, kõik puuksud laseb välja nagu vanamees 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 31. oktoober 2016 at 22:28

    Kui hakkab enamvähem samal ajal iga päev siis on tegemist hoopis koolikutega mis raskendavad lihtsalt gaaside väljutamist. Ma pikalt ei viitsi trükkida. Googeldades saab päris palju infi mis need on ja mis põhjustab.

  • Avatar
    Vasta Kertu 31. oktoober 2016 at 22:22

    Mu laste puhul ei aidanud muu, kui jätsin piima enda menüüst täiesti välja. Olukord leevenes, aga mitte täielikult. Tuleb ära kannatada, koolikud kestavad kuni 3-4 kuu vanuseni :/

  • Avatar
    Vasta Kris 31. oktoober 2016 at 22:16

    Meil ka gaasid ainult õhtu või vara hommikul. 6 ajal. Andsin gaasi rohtu teisest nädalast proovisin 3 varjanti ja lõpuks colinox ainult sobis . Ühest saime kehale korralikud täpid.
    Colinoxsi enne sööki 10 tilka 2-4 päevas , annan hommikul ja õhtustel söögi kordadel. Päeval mitte 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 31. oktoober 2016 at 22:00

    Ahjaa, krooksutada võid ka keset söötmist, sest pooltäis maost tuleb õhk kergemini välja kui pilgeni täis maost. Seetõttu võiks uuesti krooksutada tund peale sööki kui ta ärkvel juhtub olema. Et õhumull liiguks söögitoru poole, tuleb last kallutada tema vasakule küljele! Pane ka magama vasakule küljele.

  • Avatar
    Vasta Kk 31. oktoober 2016 at 21:57

    Jäta oma menyyst kihisevad joogid välja!

  • Avatar
    Vasta Triin 31. oktoober 2016 at 21:57

    Meil olid hullud gaasivalud. Aitas, kui soojendasid veidi õli (kasutasin oliiviõli) ja tegin marlilapikese õliga kokku ja panin lapsele kõhule. Pluusike peale ja laps endale kõhule. Ķõht kõhu vastu ja ise olin poollamavas asendis. Soe lapike soojendab last ja gaasid pääsevad liikuma. Lisaks cuplatoni gaasirohi. Meile aitas see.

    • Avatar
      Vasta Mari-Liis A 31. oktoober 2016 at 22:31

      Õlimähiseks nimetatakse seda. Ka meil oli see ainus mis aitas 🙂
      Tegin veidi teistmoodi ainult 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 31. oktoober 2016 at 21:56

    Minu loogika ütleb et krooksutad lapse ära peale sööki ja siis alles annad Cuplatoni sisse, muidu rohi ajab seal vahtu kõik ja pisikesed mullid ju ei tule välja nii hästi. Kas ta sul söömisel kääksuvat häält teeb neelates? Sul vist tugev piimavool ja ta neelabki seetõttu palju õhku. Lüpsa vähe enne sööki välja. Proovi ka üks rind lõpuni sööta, mitte kiirelt vahetada. Eelpiimas on rohkelt laktoosi, mis gaasiliseks ajab. Järelpiim rahustab last. Võid proovida teda panna lambanahale kõhuli magama päeval, valva hoolega muidugi siis. Kuuled kuidas puuksud väljuvad siis.

  • Avatar
    Vasta Merili 31. oktoober 2016 at 21:54

    Tegelikult sisaldavad kõik gaasirohud sama toimeainet- simeticone, seega ei tohiks eriti vahet olla. Ise kasutan Infacoli, sest sellel on mugav pipett pudeli korgi küljes. Oluline on anda rohtu enne IGAT söögikorda. Simeticon ei imendu organismi, vaid lõhustab gaasimullid väiksemaks, et beebil oleks neid lihtsam välja puuksutada. Oma toidulaud tasub kindlasi üle vaadata, isegi kui see senini pole probleeme põhjustanud.

    • Avatar
      Vasta Maia 2. november 2016 at 13:39

      Mitte et see eluoluline info oleks, aga gaasirohtude toimeaine simetikoon toimib vastupidiselt Merili kirjutatule – nimelt lükkab simetikoon väiksed puuksud kokku suureks peeruks, mida siis lihtsam välja puuksutada on. Illustratiivselt, et õigesti meelde jääks 😀
      Infacoli infolehelt – “Simetikoon aitab väljutada kõhtu pidama jäänud gaase ning aitab väikesemullilistel kogunenud gaasidel ühineda suuremateks mullideks, mida beebil on kergem gaasidena väljutada.”

  • Avatar
    Vasta Birgit K 31. oktoober 2016 at 21:52

    Gaasirohi hakkab tavaliselt paari päeva möödudes leevendama ja siis saad aru kas sobib või ei, isiklikult ei soovitaks nii kordamööda anda?! Aga nt minu lastele on sobinud kõige paremini reladrops, parim abimees gaaside ajal. Ja kindlasti vaata üle Dvitamiin, see on ka kurjajuur, proovi nt 3 päeva mitte anda ja kui näed et asi on parem siis järelikult see vitamiin ei sobi

  • Avatar
    Vasta Mira 31. oktoober 2016 at 21:51

    Meil hakkasid ka gaaisd 2-3 nädalal kimbutama alles, et vara juubeldada alguses. Ise tegin seda ja oii kui tore oli öösel lihtsalt tammuda ringi nagu zombie, miski ei aidanud. Krooksud ei tulnud kohe üldse välja ja kui lõpuks tuli, oli kõik ilus ja kaunis. Ega see coca nendele gaasidele head ei tee 😀 Ikka peaks ema enda menüü üle vaatama ja ühe toiduaine mõju püsib sinu organismis, veres 2 nädalat. Pole nii et täna ei söö ja vaatame homme mis saab, vaid nagu öeldud 2 nädalat kulub aega et a la õuna mõju su organismist kaoks. Meil päeval oli ka kõik ilus aga öösel hakkas trall pihta. Ega midagi lohutavat ei oska öelda, tundub et sul pole veel olukord nii hull 🙂 Peale 3ndat elukuud läksid ka ööd ilusaks ja sain vabamalt süüa mida tahtsin. Edu ja loodan, et Teil lühiajaline gaasi probleem.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2016 at 22:20

      öösel me ikka magame, aga õhtul on mingi selline aeg, kus nutab 🙁

  • Avatar
    Vasta Marju 31. oktoober 2016 at 21:44

    Loodan kogu hingest et Lempsul koolikuid ei ole. vanimal poisil olid koolikud, hakkasid pihta kuskil 3 nädalast ja umbes 3 või 4 kuuni ja nii iga õhtu 6 või pool 7 ja nii umbes 9 või 9.30ni välja ja kõige selle juures ei aitand ükski gaasirohi ka ???. poiss röökis nagu ratta peal. Ei aitand masseerimine ega jalgadega kõverdamine. Ei sooja kott ega kussutamine ???. Lihtsalt aeg. aga nyyd pere pesamunal tekkisid gaasid ja meie andsime cuplatoni. aitas väga hästi ???? varsti kutt kolme kuune ja gaaside asemel on meil õhtused jonni maratonid.sest iga pisim asi häirib ja ei lase magama jääda. kohati on mul tunne et olen lihtsalt saamatu ega oska ,olgugi.et kolme lapse ema ????

    • Avatar
      Vasta triina 1. november 2016 at 10:22

      Kolmekuuse lapse puhul jonnist nüüd küll rääkida ei saa, nii väike laps nutab ikka mingi füüsilise ebamugavustunde pärast, mis iganes seda siis põhjustab, jonnist ei tea ta veel midagi.

  • Avatar
    Vasta Sir 31. oktoober 2016 at 21:44

    Minu esimesel lapsel olid ka igast gaasivalud hamba jne aind vb unes ? ehk kogemus puudub.Teisel kes siis täna 10 kuune sain aga topelt tunda.Meil oli iga õhtu kella pealt.Ühesõnaga kell 21.00 läksime magama ja 22.00 ma teatsin et ärkab ja karju tunnikese jagu ja nii oli meil 3 nädalat Õnneks aind 3nädalat.Leevendas seda guplaton ( mitte eesti oma) ostsin Soomest) siin meil parem ja tean et paljud emmed siit seda tellivad.( isegi eesti viind ) aga hoitsin ka rinnal mazeerisin ja aitas kui oli ikka kõhuli mitte selja peal.Aga üldiselt beebid kõik erinevad mis ühele aitab võib teisel oopis ullemaks teha.Aga soome guplatoni soovitan katsetada küll ? see aeg tuleb lihtsalt üle elada

  • Avatar
    Vasta Maarja 31. oktoober 2016 at 21:31

    Minu lapsel olid ka gaasid õhtuti ja pm igal õhtul samal ajal. Leevendada aitas cuplaton. Andsin seda vahetult enne sööki kas vähese vedelikuga vöi paar tilka otse suhu. Ise jõin veel iga päev apteegitilliteed ja ikka suurtes kogustes. Õnneks gaasid kimbutasid lühikest aega- vist tee joomine aitas kõvasti.

  • Avatar
    Vasta Nelli 31. oktoober 2016 at 21:29

    Cuplaton ja püüa vältida piimatooteid või võta laktoosivabalt.

  • Avatar
    Vasta Maris 31. oktoober 2016 at 21:26

    Mingit spetsiaalset tatrakotti ära küll ostma hakka…võta üks sokk, pane tatart natuke sisse ja tee soojaks (mina tegin mikrokas 30 sek) ja pane kõhule, meil aitas päris kenasti 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. oktoober 2016 at 21:21

    Minu piiga on 7 kuune. Seega pole küll super tark emme aga meil oli vahel ka just õhtuti gaasivalud. Kui mul piiga oli 2,5 kuune, olid temal igal õhtul gaasivalud. Ma pole mitte kunagi kuulnud mitte ühtegi beebit nii röökimas nagu meie Lenna. Umbes kaks nädalat magasin koos beebiga kiiktoolis ( kui seda magamiseks nimetada saab 🙂 ). Ja siis peale seda kahte nädalat jäi piigal kõht kinni. Mitte kusagilt poolt mitte midagi välja ei tulnud. Lõpuks oli asi nii hull, et läksime Tartu lastehaiglasse. Seal pandi talle gaasi toru ja kõik paha tuli välja. Sealsed arstid soovitasid espumisani. Alguses andsin enne igat söögikorda 10 tilka ( nii ütles apteeker) ja nüüd annan hommikuti ja õhtuti. Peale seda olid gaasivalud nagu pühitud ja rohkem probleeme meil pole sellega olnud 🙂
    Jõudu ja jaksu teile 🙂 !

  • Avatar
    Vasta aka 31. oktoober 2016 at 21:20

    Meie vanemal plikal olid ka jubedad gaasid…kahjuks mitte ainult õhtuti vaid ikka terve pãeva. Isegi vankriga tânaval jalutada ma temaga ei saanud sest ta röökis nagu kurivaim.
    Ja 3 kuud…olin hulluks minemas, õnneks kui lapse issi tuli töölt õhtul, siis jãrgmise hommikuni tegeles tema lapsega…magas öösel ka nii et plika magas kõhupeal- ta ise oli terve öö pool istuli ja liikumatult ? tãpselt 3 kuud kestis ja jant ja siis päevapealt sai lãbi ?

  • Avatar
    Vasta Marian 31. oktoober 2016 at 21:20

    Loe BB biolatte kohta netist, on teinud beebi gaasidega imesid. Ise joo apteegitilli teed ja võimle titaga. Muud nõu annavad teised ka.

  • Avatar
    Vasta T. 31. oktoober 2016 at 21:17

    Ma küll ei andnud rinda, aga meil aitas ainult õlilapp kõhul. Ei võtnud küll täielikult ära aga 50% vähendas gaasivalusid + muidugi tuleb enda söögilaud üle vaadata. ? Jõudu ja jaksu sellega, tean mis tunne see on, kui ei saa aidata ?

  • Avatar
    Vasta Kristelle 31. oktoober 2016 at 21:17

    Gaasi rohtu tuleks anda iga kord enne sööki ja enamasti kimbutavad need jah õhtuti. Vb ei sobi Lendele gaasirohi, mul teisel lapsel läks kaka roheliseks ja venivaks sellest, ju siis ei sobinud sest gaasirohi ära jättes kaka normaluseerus. Gaasirohtudest kõige leebem peaks olema espumisan muidu, neid kahte varianti ühte tuli rohkem anda sest see lahjem. Üks jube aeg see gaasimöll, edu sellega!

  • Avatar
    Vasta Lonni 31. oktoober 2016 at 21:13

    Aaaa ja weleda kõhuõli lapse kõhu masseerimiseks ja ise joo apteegitilli teed nii palju kui jaksad, see aitab Lendet.

  • Avatar
    Vasta Lonni 31. oktoober 2016 at 21:11

    Ma ei viitsi lugeda, kas on juba kirjutatud, aga minu kogemus lapse eriti hullude gaasidega on see, et ära ei võta miski, aga kergendada saab. Oma toidus tuleb korrektuure teha ja välja jätta kõik asjad, mis gaase võiks tekitada (kui teeb sulle, teeb talle veel hullemini). See aitab kõige paremini last. Suhkur, gaseeritud joogid, kapsas, leib, igasugused oad, mõnikord ka piimatooted. Oma menüü peab hästi puhas olema. Gefilust anda ei ole mõtet nii, see aitab ainult kuurina ja mõne aja möödudes.Nii pisikesele on kõige parem hoopis Protexin restore (nüüd vist uue nimega),aga seda tuleb kaks nädalat anda enne, kui mõjuma hakkab, rinnapiimaga lahustada ja anda lusikalt. Soojakott aitab ka, geelikott (saab apteegist)panna sooja vette ja siis rätiku sees kõhule. Huhh, see oli jube aeg, minu laps ei maganud normaalselt kaks kuud. Lõpuks ma sõin mingi aeg ainult tatart, sest see oli kindel asi, mis talle gaase ei teinud,

  • Avatar
    Vasta Gretsu 31. oktoober 2016 at 21:10

    Oh need rõõmsad gaasimured. Minu kutil hakkasid ka need varakult ja pean tunnistama, et proovisin ka igasuguseid eeinevaid gaasirohtusid, mis müügil, kuid pettusin nendes järjest. Ühes rohkem, kui teises. Seni kuni mu tark õde, kes sünnitas 3 kuud enne mind, soovitas mulle sellist gaasirohtu nagu Infacol. Ja ma pean mainima, et vähe sellest, et lapsele see meeletult maitses, aitas meil see kohe esimese kasutuskorra peale ja oli mulle truu sõber kuni poja gaasiprobleemide lõpuni. Nii, kui rohtu sai, nii kõlas ka toas mõnus peeruralli. ? Seda küll saada ainult Apotheka apteekidest aga soovitan seda sajaprotsendiliselt ja kui peaks tulema järgmine tibu, kel gaasimured, siis ei kõhkle sekundikski, et seda osta. ? Lisaks sellele rohule võid muidugi suruda jalgu vastu kõhtu, teeb ka pisikesel asja kergemaks. ?

  • Avatar
    Vasta Britta 31. oktoober 2016 at 21:06

    Minu lapsel olid väga suured gaasivalud, aga õnneks lõppesid juba 2,5-kuuselt. Proovisime Espumisani, ei aidanud, proovisime Biolatte kapsleid, ei aidanud, proovisin apteegitilliteed, ei midagi.
    Lõpuks aitas Infacol ja lõpetasin eraldi D-vitamiini andmise, sest see tegi asja vaid hullemaks. Andsin koos Infacoliga Gefiluse tilkasid, millel D-vitamiin sees. Hullematel päevadel tegin ka sooja õlimähist. Iga päev masseerisin kõhtu (tegin ringjaid liigutusi) ja võimlesin (surusin beebi jalgu vastu rinnakut), nii tulid puuksud kergemini välja.
    Gaasirohuga muidugi tuleb järjepidev olla ja enne igat söögikorda anda. Meil andis kohe tunda, kui paar korda ära ununes. Laps oli jälle punnis ja nutune.
    Õnneks on see mööduv nähtus 🙂 Edu!

  • Avatar
    Vasta Mammu 31. oktoober 2016 at 21:01

    Cuplaton on minu teada kõige parem. Esiteks peab seda vaid paar tilka andma ja seetõttu õnnestub isegi otse suhu lapsele tilgutada, ei pidanud lusikaga mässama 😉

    • Avatar
      Vasta Kätlin 31. oktoober 2016 at 21:29

      Minu lapsel tegi Cuplaton asja hoopis hullemaks.. Mina muudkui arvasin, et gaasid ongi aina hullemad ja hullemad. Siis tegin pausi ja voilaa, palju paremaks läks olukord. (Kui cuplatoni infolehte lugeda siis seal on kirjas ka et võib tekitada puhitust). Siis hakkasin Espumisani andma ja poisut ei vaevanud gaasid enam praktiliselt üldse. Ja kõige esimesena andsin üldae SabSimplexi, see ei mõjunud üldse kohe. 🙂

    • Avatar
      Vasta Angela 31. oktoober 2016 at 21:38

      Meil aitas sab simplex ja d-vitamiini andsin gefiluse oma. Gaasirohtu tuli anda jah enne toitmist 🙂 Aga meil olid need ka mingi aeg igaõhtused nutud. Aitaski regulaarne gaasirohi ja issi kussutamine. Ei tea miks just issi süles paremini sobis, aga seal rahunes kiiremini.

  • Avatar
    Vasta krisbin 31. oktoober 2016 at 21:00

    Meil hakkasid gaasid kohe sünnitusmajas. Beebi viskles, karjus tissi otsas, käest ära panin siis kogu aeg virises. Esimesed kaks kuud ei saanud voodist väljagi- magas ainult minu kõhul rahulikult. Isegi õues kärutamine ei aidanud… Kõik gaasirohud katsetasin ära… Palju kiidetud biolatte ka ei aidanud – siis oli viril kogu päeva. Oma menyy pead jah ülevaatama. See ei loe, et midagi uut pole söönud. Gaasid hakkavadki lampi, samuti allergiad. Pidasin toitumispäevikut – paned kirja mis sood ja kuidas beebil läheb. 2-3 päeva sood yhtemood, siis lisad aineid tasapisi juurde. Toortatart soovitan ise syya, see ei tekita gaase ja joo apteegitilli teed:) Kõik gaseeritud joogid ei ole head, saiakesed, magus, vürtsid jne. Katsetama pead.
    Meil ei aidanud ükski gaasirohi, tegi ainult hullemaks. Praegu poiss 7 kuune, ikka õhtuti vehib ja punnitab tissi otsas.

  • Avatar
    Vasta A. K. 31. oktoober 2016 at 20:59

    Gaasidega hakkabki beebi äkitselt nutma nagu keegi näpistaks ning sama ootamatult see ka lõppeb. Ehk siis valu lööb sisse ja mingi hetk leebub.

    Gaasirohtu tuleb anna enne igat söötmist. Anna ka siis, kui gaasid parasjagu ei piina, nõnda saab ennetada 😉 Mina hakkasin gaasirohtu oma laste nt pm kohe peale sündi andma. Kasutasin lisaks espumisanile ka sab simplexi.

    Gaaside puhul lisaks rohule veel: vannita, masseeri kõhtu, tee sooja kompressi, võimle jalgadega ning pane beebi kõhuli. Seda viimast tee iga päev vähemalt pooleks tunniks, et tita oma kõhulihaseid treeniks…nii hakkavad ka puuksud kergemalt välja tulema 😉

  • Avatar
    Vasta Pille 31. oktoober 2016 at 20:58

    Praetud toidud, maitseained (sh need, kus on E621 sees), gaasilised joogid, liiga palju õuna?, maiustusi, seened, kohv jppm võivad beebile gaase tekitada. Ongi normaalne, et Lendel alles nüüd gaasimured ilmnesid. Need ei avaldugi kohe esimestel elupäevadel, vaid veidi enne kuu täitumist.
    Nõuandjaid siin sul juba tõesti palju, aga soovitan ka siis omalt poolt Fenkoli seemnete tõmmist. Seda võib lusika pealt natuke anda talle, kuid mõjub ka läbi rp. Gaasirohtudest töötasid meil Gefilus+D-vit ja Cuplaton. Mõistagi ei kasutanud ma neid kahte samaaegselt. Gefilust tegin kuuridena, see väike pudelike saab üsna kiirelt otsa. Ülejäänud aja kasutasime vajadusel Cuplatoni. Pakendil on info olemas, et enne igat söömist ja kui palju anda. Samas tean, v’ga paljud kiidavad Jekoviti, mida saab vist ainult Soomest. Meil titegrupis igatahes toodi neid kuhjades üle lahe.
    Krõnksuta beebi jalgu, mudi kõhtu kellaosuti liikumise suunas, midagi sooja kõhule (soojakott, nahk vastu nahka, soe vann…) ja võimalikult palju lähedust. Eks ta raske aeg ole, aga igavesti see kestma ei jää. Sul on Kardoga ikka vedanud, ta nii palju sulle abiks. Olge tublid!

  • Avatar
    Vasta Mimmu 31. oktoober 2016 at 20:57

    Mina vaatasin ka oma menüü üle. Nii kui sõin mingit jama( burksid,krõpsu,šokolaadi) siis oli beebil ka raske. Veel vähendasin ise piima joomist,leiba,tomatit. Need asjad tekitasid meie beebil puuksusid. Pluss veel paljud annavad ka apteegitilliteed ka otse lapsele lusika pealt. Teine asi jäta ka mingiks ajaks dvitamiin ära mis õli baasil,et proovi seda veebaasil(jekovit). Pluss jah…pane kõhuli. Nii kui kõhuli oli meil siis pepu muudkui purises.

  • Avatar
    Vasta Nell 31. oktoober 2016 at 20:57

    Meid aitasid hädast välja Reladrops probiootikumi tilgad. Gaasirohi teeb gaasimullid lihtsalt väiksemaks, et need paremini välja tuleks. Probiootikum aitab väikesel seedimisel õppida gaasidega toime tulema.
    Kaka võib vabalt muutuda ka gaasirohust. Enda menüü vaata kindlasti üle, värsked asjad ja nn “tuntud allergeenid” (tsitrused, šokolaad jne) võivad ka gaase tekitada. D-vitamiini tilgad võivad samuti gaase tekitada, meie kutile sobis alles kolmas d-vitamiin.
    Mingit leevenduse retsepti sulle anda ei saa, katse-eksituse meetod toob selguse. (oi kui palju öid olen nutva lapsega koos nutnud, tema gaasivaludest ja mina tema valude pärast).

    • Avatar
      Vasta C. 31. oktoober 2016 at 21:37

      Ka mina kiidan väga Rela Dropsi. Ämmaemand soovitas ja ütles mulle, et need toetavad loomulikul viisil seedimist. Ehk siis ennetavad probleemi, mitte ei tegele tagajärgedega. Ainuke asi, et probiootikumidega läheb veits aega enne, kui mõjuma hakkavad. Samas minu lapsel kadusid suht kohe igasugused gaasivalud ära.

  • Avatar
    Vasta Piret 31. oktoober 2016 at 20:55

    Ema toitumine on oluline, selle annad kõik oma lapsele edasi. 🙂 See ei loe, mis sa täna sõid, see tuleb pikema aja peale. Tundub, et sa ise oled terve, mis on väga oluline, seega vaata menüü üle. Jõudu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerda 31. oktoober 2016 at 20:49

    Mina proovisin erinevaid sest kôik ei toimi, sab simplex on meil väga hea 😀 enne sööki annan ja pole hullu midagi. Gaasid kimbutavad õhtuti on tâiesti reaalne, soe asi vastu kõhtu ja vann enne tuduma minekut leevendavad seda hästi … see kas rohi toimib saab aru mônepäevase kasutuse järgi 😉 edu gaasidega

  • Avatar
    Vasta Kata 31. oktoober 2016 at 20:48

    Espumisan ajas kaka limaseks ja venis nagu tatt :S Cuplaton aitas mõlema lapse puhul. Jõin ise veel apteegitilli teed ja andsin lapsele kah ühe teelusikatäie. Ajasid asja ära küll!

  • Avatar
    Vasta Lihtsalt Liina 31. oktoober 2016 at 20:43

    Meil aitas apteegitilli tee….lapsele tsuts enne sööki ja ise jõin. Muud kõik tekitasid juurde.soojendamisega karjus veel hullemini. Enda toitumist tuleb algul hästi ikka jälgida..magusad toidud,joogid,vürtsid sibul,küüslauk..kõik mis vähegi gaase tekitavad tuleb välistada… Jõudu.

  • Avatar
    Vasta A4 31. oktoober 2016 at 20:42

    Mina kasutasin mõlemal lapsel Cuplatoni. Andsin enne piima, tilgutasin nàpule ja siis panin suhu. Hoidsin ka kõhuli-esimesele lapsele meeldis teisele mitte. Kàe peale ka kõhuli ja siis kiigutasime ja peale söòki lasime krookse vàlja. Me ka võimlesime ja tegime kõhul ringe ja sooja kompressi..mõnikord aitas mõnikord ei..lõpuks kasvas vàlja 😉

  • Avatar
    Vasta Liisa 31. oktoober 2016 at 20:40

    Minu lapsel hakkasid gaasid 2 elunädalast ja kestsid kuni 4kuuni. Enamus ööd nutsin koos lapsega või vedelesin öösiti temaga vannis, kuna see kuidagi aitas ja ta magas seal rahulikult. Proovisime kõiki gaasirohte ja colinox aitas kõige paremini. Soojad mähised ümber kõhu leevendasid ka ning massaaži tegin ka enamus ajast. Minu meelest tuleb see aeg lihtsalt üle elada ja teha midagi väga ei saagi. Lõpuks sõin ainult tatart kanaga ja joogiks oli ainult vesi- ikka gaasid lapsel.
    Sulle tugevat närvi ja pea vastu 🙂

  • Avatar
    Vasta Anete 31. oktoober 2016 at 20:40

    Minu lapsel olid ka ikka korralikud gaasid ja ikka kuskil 5 kuuseni välja, kui õigesti mäletan. Gaasirohud ei aidanud, pigem oli vastupidine effekt. Tegid kõhu lahti lapsel ja kuna sinu jutust saan aru, et enne andsid rohtu ja siis läks kaka imelikuks, siis ka soovitaksin rohud proovida paariks päevaks ära jätta. Ainult piimhappebakterit anda. Mul lapsel oli ka ikka pikalt kaka imelik, enne kui rohtude andmise ära lõpetasin. Tundus lihtsalt imelik anda mingit ravimit nii pisikesele lapsele, kui kindlalt ei tea, kas see üldse aitab. Peale seda läks üsna kiiresti ka kaka normaalseks tagasi. Enda menüü vaatasin ka üli korralikult üle, väga palju asju jätsin menüüst välja ja ei midagi… ikka olid gaasid. Lisaks selle oli lapse näol sügelev lööve… alguses ei seostanud üldse neid kahte. Perearst suurt numbrit asjast ei teinud, kuigi tegelikult oli asi ikka väga inetu. Lõpuks saime dermatoloogi juurde, diagnoosis atoopilise dermatiidi. Täpselt samal ajal kui naha korda saime, kadusid ka gaasid. Arst ma pole, nii et ei oska öelda kas need tegelikult ka seotud olid, või lihtsalt juhus.
    Soovitada oskan selliseid asju:
    Last võimalikult palju kõhu peal hoida – http://pad3.whstatic.com/images/thumb/b/be/Help-Relieve-Gas-in-Babies-Step-6-Version-2.jpg/aid913481-728px-Help-Relieve-Gas-in-Babies-Step-6-Version-2.jpg meil aitas selline asend, issi oli proff selles, mina ei saanud üldse nii hoitud 😀
    Lapse kõhul nimetis ja keskmise sõrmega õrnalt ringe teha – https://www.youtube.com/watch?v=jjiQMf77kGY neid videoid palju, kus näitab, kuidas masseerida beebit.
    Üks artikkel õhtuse paha tuju kohta ka. Mul lapsel oli ka alati õhtuti halvem – https://www.babysleepsite.com/newborns/newborn-babies-fussiness-evening-why/

  • Avatar
    Vasta Annika Pärtel 31. oktoober 2016 at 20:36

    Apteegis müüakse kotti, mille saab mikros soojaks lasta, käteräti sisse ka beebile kõhu peale. Kui meil esimene sündis, sai peale sündi kohe antibiotsi kuuri ja siis olid küll gaasid nii et pelgus iga õhtu aidati gaasitoruga (selline toruke pannakse korra pepusse ja siis kohe tuleb kõik välja). Intensiivi tädid soovutasid siis see kott osta (saab ka külmakotina kasutada). Meil õnneks peale kojusaamist vaja polnudki ja teine laps sai ka gaasidega ise hakkama.

  • Avatar
    Vasta Marianne 31. oktoober 2016 at 20:34

    Meil oli beebigrupis suur teema seoses selle Gefilus+D-vit-ga. Et seda peaks kindlasti andma tasakesi: esimene nädal 1 tilk, siis 2 jne, mitte nii nagu kirjas pakendil, et kohe 5 tilka korraga – nii lööb kõhu sassi beebil. Ise kasutasin Infacoli, kuni vaja enam polnud. Aga jah, kõhuli hoida, jalgadega võimelda, võid soojakotti hoida peal 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 31. oktoober 2016 at 20:25

    Mina mäletan, et ma andsin mõlemale lapsele cuplatoni…kiidan väga, espumisan üldse ei aidanud?

    • Avatar
      Vasta Annika Pärtel 31. oktoober 2016 at 20:37

      Vot Cuplatoni soovitati Pelgust kah jah, pidi olema asjalikum kui Espumisan

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. oktoober 2016 at 20:23

    Pikalt ei hakka soivitusi jagama aga kui ei soovi lapsele kohe rohtusid sisse pumpama hakata siis see on üks tösiselt hea lahendus. Ise aastaid tagasi proovisin kõikvõinalikud rohud ja mähised ja muud tarkused ära. Aitas soe asi vastu kõhtu.
    http://innovativekids.ee/Uneaeg/k%C3%B5huvalu%20leevendaja-soojapadi%20beebile

  • Avatar
    Vasta krk 31. oktoober 2016 at 20:23

    Ilmselt oled juba 100x samu nõuandeid saanud selleks ajaks, kui postitan, aga jah. Mõnele beebile sobib 1, mõnele beebile teine gaasirohi. Nt kuulsin tihti, et Espumisan mõnele just tekitas gaase juurde. Me kasutasime Sab Simplexi. Ja kui kardad, et on gaasid, siis gaasirohtu proovi anda ennetavalt enne iga söögikorda, mitte siis, kui käes on õudus.
    Meie päevarutiin beebi gaasiperioodil:
    * enne igat toidukorda ca 10 min lasime olla kõhuli. Võib ka olla sinu kõhul (soe ihu) ja võid ka selga masseerida ringjate liigutustega.
    * enne igat toidukorda (nt mähkmevahetuse ajal) masseerisime ringjate liigutustega kõhtu ja jalgu tõstsime kõhule ja sirgu. Hea asi, millega masseerida, oli Weleda kõhuõli (naba peab olema paranenud)
    * õhtustel toidukordadel andsime ka gaasirohtu
    * pärast toidukorda krooksutasime
    * kaotasin oma menüüst paprika, õuna ja vürtsikad toidud. Eks igal ühel varieerub!
    * ise jõin apteegitilli teed, aga jumal teab, kas aitas 😀

    See masseerimine ja asi minu meelest treenib päris hästi ise gaasidega toime tulema. Mingi hetk võid proovida gaasirohu ära jätta ja aint masseerimist proovida. 3 kuu paiku peaks vaikselt leebuma see asi.

    Aga kui beebi sügeleb, siis meie lemmik oli Linola vanniõli (apteegist). Naba peab olema paranenud! Hind tundub küll krõbe, mingi 13 euri, aga laps saab aastaseks ja seda on jagunud siiamaani.

  • Avatar
    Vasta Marge 31. oktoober 2016 at 20:20

    Mulle kunagi lastearst õpetas sellise nipi: laps on selili, tõstad tal jalad üles (põlved siis kõverdatud vastu ta rinda), teed kraadiklaasi otsa beebiõliga kokku, pistad selle otsa talle pepusse (nii 1 cm äkki) ja ÕRNALT vajutad seda otsa ühele poole- see nö avab pepuaugu ja gaasid ikka pahisesid sealt välja iga kord. Asi ju selles, et laps ei oska oma sulgurlihast veel kontrollida ja gaasid ei pääse lihtsalt välja. Õppisin seda ise ka üsna ruttu tegema ja tegin vahel ka profülaktika mõttes, noh, ei oodanud kuni laps valust karjuma pistab vaid tegin iga mähkimise ajal. See meetod võib tunduda imelik või uskumatu, aga mulle õpetas seda kogemustega lastearst, kes ütles et see on ainus tehnika, mis kiiresti ja efektiivselt aitab ja nad kasutavad seda ka haiglas näiteks.

    • Avatar
      Vasta Lihtsalt Liina 31. oktoober 2016 at 20:34

      Aga seda ei tohi tihti teha..nii profülaktika mõttes ka mitte. Seda sulle arst ei öelnud…:) küsi nüüd miks….mul ämmakas põhjendas ilusti ära…mida nüüd ei mäletagi hästi…päraka ja sooltega seoses oli.

    • Avatar
      Vasta Kats 31. oktoober 2016 at 20:39

      Mulle anti täpselt sama nõu lastehaiglast! Kasutasin vatipulka ja tegin kokku täiesti tavalise õliga. Ainuke asi ka mis aitas. Absoluutselt kõik rohud proovisin läbi, isegi mingi spets rohi, mida sai vaid inglismaalt osta. Mõttetu. Suures plaanis-aitab aeg 🙂

      • Avatar
        Vasta Leen 31. oktoober 2016 at 22:12

        Mallukas, palun ära hakka seda KINDLASTi tegema, onju!!! See on nõukaaegne meetod, mis võib soolestikku vigastada ja tekitada palju tõsiseid probleeme, seda tohib teha AINULT meditsiiniharidusega inimene, kes täpselt teab, mida ta teeb, ja ka siis soovitatakse seda pigem mitte kasutada, pigem kõhumassaaž ja rohud ikkagi.
        Muidugi võib juhtuda, et kasutad seda meetodit oma lapsega pidevalt ja ei juhtu midagi, aga ma arvan, et keegi ei taha võtta teadlikku riski, et võib oma lapse soolestikku vigastada või tekitada olukorra, kus too oma soolestikku enam ei kontrolli.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. oktoober 2016 at 22:18

          usu mind, never ei teeks seda 😀

        • Avatar
          Vasta Marge 1. november 2016 at 11:27

          Mis soolestiku vigastamisest te räägite?! Ega te lapsele soolde midagi ei lükka! Jutt on sulgurlihasest, mida laps ise veel lõdvestada ei oska ja seda on võimalik natuke “paotada” tema eest. See pole mingi nõukogude aegne meetod, seda kasutatakse praegugi. Kas siis, kui paned lapsele pepusse näiteks raviküünlaid- kas siis ka äkki laps enam tulevikus oma “soolestikku ei kontrolli”? Sest need küünlad lükatakse ikka tunduvalt sügavamale ja on ka suuremad, kui kõne all oleva meetodi abivahend. See on tegelikult ohutu ja ainus asi mis tõesti last piinavatest valudest päästab! Kes soovib, võib muidugi kolm kuud ka mingeid ravimeid sisse sööta lapsele ja loota et need toimivad. Taheti ju nõuandeid ja mina lihtsalt andsin sellise- ega seda kasutama ei pea ju.

          • Avatar
            Leen 1. november 2016 at 15:08

            Inimesed on kogemata torganud neid igasuguseid vahendeid lapsele liiga sügavale soolde ja tekitanud vigastusi ja veritsusi. Sulgurlihas mängib muide olulist rolli selles, et inimene oma häda kinni suudaks hoida. Kui seda pideva gaaside väljutamisega oskamatult näppida, mis sa arvad, mis võib tulemuseks olla?
            Olin oma lastega lastehaiglas kaks nädalat ja gaasid tekkisid juba seal ja korduvalt rõhutati, et MITTE MINGIL JUHUL seda meetodit kasutada, sest sellega võib pöördumatut kahju teha. Ma arvan, et lastehaiglas personal ikka teab, mis nad räägivad, ei?

    • Avatar
      Vasta Heidi 31. oktoober 2016 at 21:48

      Vaseliinise vatitikuga saab ka seda teha nt. Aitab kui laps karjub nagu ratta peal ja ei oska lõdvestuda et kakada.

  • Avatar
    Vasta Birx 31. oktoober 2016 at 20:18

    Mu beebi juba 9k ja ikka gaasid, ainus mis aitab on cuplaton oma 11€ maksab
    Iga toidukorraga 4tilka koguaeg, pane lusikale piimaga segu, rinnapiimaga.
    Ei soovita igapäev vahetada neid rohtu sest sa ei tea milline siis sobiks.
    Gaasid piinavad õhtuti last 20-22või 22-… Igapäev.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 31. oktoober 2016 at 20:15

    Fenkoliseemne tõmmis aitas meil ka! Mitte miski muu ei mõjunud aga tõmmis aitas 🙂 julgen soovitada!

  • Avatar
    Vasta R. 31. oktoober 2016 at 20:15

    Meil aitas Espumisan ja D vitamiini tellisin soomest(veebaasil) ,sest muidu oli ka paar esimest kuud üks jonn ja punnitamine. Samuti aitas see kui lapsel kõhuli lasin olla.

  • Avatar
    Vasta S 31. oktoober 2016 at 20:12

    Meil aitas ka hästi infacol.. sellel selline apelsini maitse ja tuleb anda enne igat söögikorda. D-vitamiin just tekitab gaase.. sellel põhjusel esimesele lapsele esimesed 4kuud vitamiini ei andnudki. Pigem olgu ilma kui, et nutab ja piinleb. Oleme me kõik ilma üles kasvanud.

  • Avatar
    Vasta Mannu 31. oktoober 2016 at 20:12

    Tead, minu kogemusel ei pruugigi ükski Eestis müüdav gaasirohi aidata (meil aitas Colief, aga seda saab UK-st) ja ka oma menüü korrigeerimisest ei pruugi kasu olla. Kui need gaasivalud on, siis nad on. Mina soovitan sul hoopis kiirelt muretseda koju fitness pall – see toimib i-me-li-selt röökiva beebi rahustamiseks. Seda enam, et ta sul alles nii pisike, kindlasti kulub see pall järgnevatel kuudel teil majapidamises ära! Mina ikka hüppasin päevad-ööd pallil oma gaasitava beebiga ja ikka väga kiiresti rahustas maha ja peaaegu et igasuguse nutu. Maril ka tore sellega mängida ja selle peal trikitada 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari Lill 31. oktoober 2016 at 22:46

      Fitness pallil kargamisega võib beebile põhjustada tõsiseid tervisehädasid. Nimelt võib liigselt raputatud saada lapse aju ja tagajärjed ei pruugi just kõige paremad olla. Lihtsalt infoks.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 31. oktoober 2016 at 22:56

        vaevalt, et keegi nüüd seal segaseks ennast kargab, seal pigem õõtsutakse ju.

  • Avatar
    Vasta Kristi Värik 31. oktoober 2016 at 20:07

    Soovitaksin ka pigem probiootikume anda regulaarselt talle ja ise ka võtta. Meie peres parimad on Biolatte omad. Need on vist kahjuks ka kõige kallimad aga aitasid vähemalt. Esimesel lapsel ei aidanud gaaside vastu miski peale aja.

  • Avatar
    Vasta Essu 31. oktoober 2016 at 20:05

    Erinevad gaasirohud mõjuvad erinevalt. Näiteks cuplaton ja sabsimplex – üks aitab maost gaase välja ja teine soolestikust. Ehk siis erinevast suunast (krooksud või puuksud) Kui piimavool on tugev, siis nähtavasti tuleks neid gaase sealt maost välja ajada. Colinox on väga hea, sest see pole ainult gaaside välja aitamiseks vaid ka ennetamiseks kuna sisaldab häid baktereid. Ja seda antakse peale sööki mitte enne!!! Mina õppisin üldse oma last teisiti krooksutama ja peale seda kadus gaasimure ära ka. Enne üritasin õlal, aga põlve peal tulevad palju paremini välja. Youtube aitas 😉

    • Avatar
      Vasta Essu 31. oktoober 2016 at 20:06

      Ps! D-vitamiini vahetasime ka välja.

  • Avatar
    Vasta Hh 31. oktoober 2016 at 20:05

    RelaDrops 🙂 pole otseselt gaasirohi, vaid pigem probiootikum, mis siis tasakaalustada aitab sisemust. Ja oma menüü ka üle vaadata.

  • Avatar
    Vasta Lilli 31. oktoober 2016 at 20:05

    Proovi Linex baby pulbrit, meie titat aitas. Lisaks tervisepüramiidi d vitamiin, mis on beebi seedimisele kergem.

  • Avatar
    Vasta Heidi 31. oktoober 2016 at 20:03

    Gaasid on ilmselt seedesüsteemi väljakujunematusest, eriti soolebakterite poolest. Probiootikumid, nt ReLa Drops hakkavad mõjuma 2ndl pärast. Üks parimatest, Protexin restore on nüüd nime all Bio-Kult infantis. Cuplaton on mulle lõhustav, toimeaine poolest kangem kui sarnased ravimid ja vähem keemiat lisaainetena pandud. Masseerida tuleb päripäeva hästi külje pealt laialt ka ja tõsta põlved üles vastu kõhtu ning SURUDA. Kõhtu soojendavad hästi meriino bodyd ja hea on weleda kõhuõli või kastoorõli. Juuksefööni kammiotsikuga tee ringe tal kõhu peal või ka soe vann (hea on selleks ka 5l pang). Keeda fenkoliseemne tõmmist ja anna sisse.

  • Avatar
    Vasta S 31. oktoober 2016 at 20:01

    Minu laps on küll juba peaaegu neljane, aga mäletan seda gaasivalude aega veel vägagi hästi. Lohutuseks ütlen, et see läheb üle 😀 Me proovisime kõiki gaasirohtusid, mitte ükski nendest ei aidanud. Proovisin massaazi, soojakotte, õlimähiseid ja käisin isegi mingi terapeudi juures, kes võimles lapsega ja isegi see ei aidanud. Käisin õhtul/öösel karjuva lapsega väljas suurte miinuskraadidega kärutamas nagu mingi debiilik, aga veits aega nuttu ja see vähemalt rahustas last. Samuti leevendas natuke lapse ühe käe peal hoidmine, laps lamab kõhuli sinu käe peal ja jalutad ringi, sama asend nagu siis kui beebi peput pesed. Raske seletada, aga äkki said aru 😀 Valud olid alati õhtul/öösel ja suht samadel kellaaegadel, kestis see umbes paar tundi ja nii paar kuud jutti. Lugesin, et kui laps saab kolme kuuseks siis kaovad ka gaasivalud ja nii see ka oli. Meil oli eriti karmil kujul need gaasivalud ja praktiliselt mitte miski ei aidanud, lõpuks lihtsalt harjud sellega ära ja ootad seda maagilist kolme kuud.

  • Avatar
    Vasta Kersti 31. oktoober 2016 at 20:01

    SabSimplex, Cuplaton ja Espumisan. Kõik on maitsvad ja lõhustavad gaasimullid väikesteks mullikesteks. Ei imendu ja on beebile ohutud.

  • Avatar
    Vasta meow 31. oktoober 2016 at 20:00

    Ja see ka et sinu menüü ei mõjuta last KOHE, mõni asi võib võtta päevi

  • Avatar
    Vasta TK 31. oktoober 2016 at 19:58

    Ahjaaa ja ma ei tea kas see oli juhus vôi ei…aga meil polnud üks öö gaasirohtu ja kui selle andmata jätsime, siis oli justkui palju parem ? Ja sellest ajast rohkem ei andnudki neid…

  • Avatar
    Vasta meow 31. oktoober 2016 at 19:58

    Ja gaasid just õhtuti tulevadki!

  • Avatar
    Vasta Lalli 31. oktoober 2016 at 19:57

    Infacoli andsime enne igat söögikorda – ja kui päris hullud, nutused päevad olid siis vanni minek leevendas väga hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta evelin s 31. oktoober 2016 at 19:56

    D vitammini sai mu laps vist alles mingi 3 k. Just see tõttu,et tekitas jubedalt gaase.. ja parim gaasirohi meil oli köömnetee…enne söömist andsin lusikatäie..ahjaa..d vitamini sebisin soomest jekovit-see vee baasil..ja õlimähis,soe vann ja enda menüü…

  • Avatar
    Vasta grete 31. oktoober 2016 at 19:56

    ma täiskasvanuna peeretan küll külili kõige lihtsamini 😀 vaesed beebid.

  • Avatar
    Vasta TK 31. oktoober 2016 at 19:56

    Mina loobusin samuti d-vitamiini andmisest kui gaaside aeg oli. See oli kohutav! Algavad need enamasti siis kui laps on paari nädalane ja meil lôppes äkki kuskil 4-5 kuuselt. Ônneks ma ei mäleta seda enam väga hästi aga siis oli küll jube…Mees tammus iga jumala päev hommikul viieni lapsega toas edasi tagasi, mina magasin senikaua, et preiliga 10-11 ärgata. Samal ajal puhkas mees ennast uueks ööks välja. Ma lausa kartsin ôhtuid…uuuh, see beebiaeg oli jube, ma ei tea mis ilusast ajast nad räägivad ? Ma küll vahest unistan uuest beebist aga elu kolmesega on vôrreldes esimese aastaga lust ja lillepidu. Ma arvan, et need kes ütlevad, et beebiaeg on imeline, kas valetavad vôi on tôesti endale imelapse saanud, kellel pole gaase ja magamata öid ja tissisôltuvust ja palju nuttu. Esimese aasta kandsin last ainult linas…nii kodus kui kodust väljaspool, sest muidu ta ainult röökis! Korra päevas lôunaune ajal leppis vankris aga see oli ka kôik…

  • Avatar
    Vasta Aune 31. oktoober 2016 at 19:56

    Meil on abiks Cuplaton+ hakkasime võtma Linex probiotikumi. Enne igat söögikorda( või, kui sööb sageli siis üle söögikorra ) 4 tilka cuplatoni nibu peale- mul võtab ilusti sealt, võib ka luti pealt anda ntx. Linexit korra päevas 6 tilka ja segan piima sisse ning manustan topsist( mul võtab sealt hästi aga jällegi võib lutipudelist, lusikalt, pipetist)
    Parimad krooksu ja puuksu väljutamise asendid: 1 )nii nagu Kardo pildil Lentsiga, 2) kõvale pinnale kõhuli ( punnitab ise välja) 3) pikali olles sirged lallud peale suruda nii, et tal varbad pm suhu ulatuvad või 4) kronksus jalad kõhu peale. Edu sulle! 🙂

  • Avatar
    Vasta A 31. oktoober 2016 at 19:54

    Töötan ise lastekliinikus, kus tihti selliste probleemidega tegeleda tuleb. Enne igat toidukorda võiks anda gaasirohtu ( populaarsed SabSimplex, espumisani tilgad). Regulaarne andmine tagab alles tulemused. Ühe-kahe kordne andmine erilist efekti ei anna. Võib teha ka probiootikumikuuri. Masseerida lapse kõhtu, tihti sellisel hetkel tulebki lapsele pakkuda sellist asendit, kus ta ei nuta ja saab rahus olla.

    Kõige alus jääbki suhteliselt ema toidulaua poole. Eriti igasugused gaasilised joogid, šokolaad, vürtsikad toidud. Samuti toidud, mis tekitavad ka täiskavanutele rohkem gaase.

    Ja lisaks kindlasti anda Lendele igapäevaselt d-vitamiinitilku, sest tundub küll kõrvaline tegevus ja ise tulemusi ei näe, siis võivad d-vitamiini vaegusel olla tõsised tagajärjed (nt rahhiit).

    Vahepeal võib olla lootusetuse tunne, aga küll hakkama saate. Alati, mis aitab on autosõit, rahustab enamus lapsed lõpuks. Palju jaksu Teile!

    • Avatar
      Vasta Annika Pärtel 31. oktoober 2016 at 20:48

      Täiskasvanutel tekitavad gaase süsivesikud, eriti kõik kiired just. Magus, kõik kräpp ühesõnaga. Kes tihti sööb, ei saa arvatavasti arugi, aga kui mõnda aega toituda nö puhtalt: valkudest (nt liha, muna, kala, kodujuust jms), headest rasvadest (nt pähklid, kookosrasv, oliivõli) ja aeglastest süsikatest (nt hommikupuder, täistera pasta), siis gaasid kaovad, aga kohe, kui menüüsse lisada mõni kook, jäätis vms, on nad kohe ka platsis 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 31. oktoober 2016 at 19:54

    Gaasid algavadki u 3-nädalaselt. Mu arust oli parim gaasirohi Infacol ja D vitamiini lasib tuua Soomest (Jekovit, pole õlibaasil). Ja enda menüü jälgimine vöib ka edu tuua!

  • Avatar
    Vasta Terje 31. oktoober 2016 at 19:54

    Kaka on roheline kui ema on söönud nö lahtistavat toitu (jaa beebil niigi kaki vedel aga roheline kaki on siis nende nö kõhulahtisus) ala ploomid, kiivi, mõnel laktoositalumatus jne. Meil aitas gaaside vastu reladrops. Aitas puuksul ise väljuda. Aega läks miski 4 päeva et mõjuma hakkaks aga kannatasin ära ja pärast seda oli elu lill, muudkui puristas.

  • Avatar
    Vasta Saskia 31. oktoober 2016 at 19:52

    Ma soovitan Weleda kõhuõli ja Esbumisan L tilkasid, Gefiluse D vitamiini võiksid lihtsalt tavaliste D vitamiini asemele võtta.Weleda kõhuõli kasutasin alati peale vannitamist (vannitamine aitab ka gaaside vastu päris tõhusalt ning vannivette lisasin kummeli tõmmist sest see lõdvestab ja hoiab samas ära ka mähkme haudumist, nahaärritusi) ja muidu beebi kõhukese soojas hoidmine üldse.

    Igaks juhuks mainin ära, et need on lihtsalt soovitused sulle sest kindlasti on inimesi kes võiks arvata, et targutan ja surun oma meetodeid peale 😀 Tegelt on need minu lapse peale hästi töötanud vahendid ja nipid.

  • Avatar
    Vasta Tipsu 31. oktoober 2016 at 19:51

    Meie tirtsul hakkasid gaasid umbes 2 nädalat peale sündi ja iga õhtu kellapealt ja kestsid paar tundi. Hiljem juba oli vahel päeval ka neid valusid ja meil ei aidanud mitte miski muu, kui natukeseks see, et jõin palju apteetilliteed (öäkk) ja kui olime kõik eestis müüdavad D-vitamiinid läbi proovinud, olime omadega nullseisus.. Tegime proovika, et 2 päeva ei andnud ja oli kohe hoopis teine. Umbes 2-kuu vanuselt saime talle Soomest Jekovit D-vitamiini(teised õlibaasil, aga see veebaasil- mõned ütlevad küll, et õli aitab imenduda D-vitamiinil, aga vesi mitte, aga mina andsin seda vahetult enne rinnaga toitmist (sisaldab ka rasvu)ja võtsin ise ka D-vitamiini õlikapsleid) Peale seda gaasivalud kadusid! Samas võis ka selleks ajaks seedesüsteem olla välja arenenud, aga see vahetus oli ainuke, mis meie Tirtsu aitas 🙂 4-kuuselt läksime tagasi Eesti D-vitamiinile ja pole probleeme! Jõudu teile sinna, vot on raske aeg, aga vägagi üleelatav 😉

  • Avatar
    Vasta Kärt 31. oktoober 2016 at 19:51

    Gaasiroht nimega Cuplaton aitas minu gaasi valudes beebit väga hästi. Ja sul on õigus gaasi valud löövad välja just õhtul. Meil tekitas d-vitamiin ka gaase siis proovisime erinevaid kuni leidsime selle mis ei tekitanud beebile kõhu valu. Sul veab et sul on Kardo kellele võId vabalt lapse üle anda kui endal juba eneka mõtted beebi kisast tekivad. Lohutuseks võin veel öelda et 3 kuuselt on ka gaasi mured kadunud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2016 at 20:15

      enekamõtteid õnneks ei teki, sest minu süles jääb ta suht kohe vait, üle 10min pole nutnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Mannu 31. oktoober 2016 at 19:51

    Gaasivalud hakkavad tihti juba teisest elunädalast. Meie andsime Espumisani tilkasid, ja üldjuhul anna ikka ühte ravimit,et näha efekti. Gaasirohtu antakse pm enne igat söögikorda, ühekordne annustamine ei anna tulemust. Ka ravimfirma soovitas täpselt sama. (Espumisanil oli vist kui ma ei eksi 20tilka korraga enne igat söögikorda)-tundus meeletu kogus korraga, aga lõpuks andis ka tulemust. Lisaks tegin oma pojale päris tihti vanni, soe vesi aitab gaaside puhul, samuti panime kõhule vahest sooja geelikotti. Avastasin ka apteegis sellise beebimassazi salvi Babynos(?), kord päevas peale vanni tegime kõhule sellega massaazi ja tundus,et kõik see kokku lõpuks hakkas ka aitama. Meie poisil olid muidugi meeletud gaasivalud, karjus nagu ratta peal kogu aeg, vahest oli ainuke lohutus autosõit, kus laps sai natukenegi magada ( ei olnud vahet kas hommiku kl 6 või õühtul kl 11), peaasi et laps rahul oleks 😀
    Laps sai esimesed 3 kuud rinda, algul sai sellest ka lohutust enamasti kogu aeg, aga gaaside ajal ajas end pulk sirgeks ja ei aidanud isegi see, vahest magas kõhuli mul kõhu peal ja nii oli hea.
    Ahjaa… meie saime lõpuks retseptina perearstilt Devitoli,sest see on veebaasil d-vitamiin,sest käsimüügis olevad on õlibaasil ja soodustavad gaase.

  • Avatar
    Vasta Ann 31. oktoober 2016 at 19:50

    No meil aitas ainult järgnev gaaside vastu: kaussi soe vesi (mitte kuum obviously) Siis vôtta mingi väike käterätt v lapike, kasta sinna sooja vette ja panna lapse palja kôhu peale ja kätega hoida seda seal umbes 15/20 sekki ja siis korrata. Seda teha nii kaua kuni vesi soe.
    Tundub nagu mingi vanarahva teema aga no müts maha-aitab see jüll ?

  • Avatar
    Vasta Marika 31. oktoober 2016 at 19:50

    Ainult kõhu peal ringitamine ei aita! ps. neid ringe tuleb teha ikka kellaosuti suunas! Peale ringe pane jalg üle põlve, st oma jalg ja pane beebi kõhuli sinna põlve peale. Teise käega toetad pead muidugi ja teise käega patsutad tita peput. Niimoodi otse teatud augu peale. Peaks nagu aitama. Ma möllasin oma teise lapsega 4 kuud ööpäevaringselt. ? hiljem tuli välja.et soolestik oligi loodud looma gaase, mis välja ei tule! ? aga see õpetus mu mingi pea 100 aastase vanatädi oma, see toimis! ?
    Ma ei tea muidugi.kuidas tänapäeval, viimane meil 8 ne ja tal probleeme ei olnud, aga teiste ajal 88,90 ja 92 sündinutele, anti apteegist mingit ristiköömnevett. Tillivesi vist?? See ka aitas! 2001 sündinule andsin mingit gutalaxi. see oli ka hea abiline!
    Kindlasti tuleb sul 400 õpetust veel ja – kõile tasub katsetada! mingi ikka sobib! Edu ?

  • Avatar
    Vasta Triin 31. oktoober 2016 at 19:49

    Minu beebil hakkasid gaasid siis kui sai 2 nädalat vanaks ja 2nädalat kestis öösel kella 12-5 niiet 15 karjusja 15 min vaatas ringi .siis läks nagu kuidagi paikka ja oli see nututrall õhtu mingi 8 ajal ära .andsin cuplatoni ja see ei aidanud üldse siis andsin gefilust D vitamiiniga ja see ka ei aidanud .lõpuks ostsin espumisani ja see aitas meil :)niiet katseta?

  • Avatar
    Vasta A 31. oktoober 2016 at 19:49

    Meil hakkasid gaasid pihta kui preili sai 2 nädalaseks ja aegajalt oli röökimist kuni 2,5 kuuni. Proovisin järgi koik võimalikud rohud aga ei miskit. Vb kõige rohkem oli abi colinoxist aga D vitamiini andsin ka harvem sest see tekitas täielikku põrgupiina lapsele. Oli periood kus kisa hakkas pihta punkt kell 20 õhtul ja kestis vahest kuni kolm tundi. Oli öid kus magas ainult süles. Nüüd kus preili on 3 kuune puuksutab mehiselt ja lõbusalt 😀 ja perearst ütles meile et kaka võibki gaasidest roheliseks minna…

  • Avatar
    Vasta Janika 31. oktoober 2016 at 19:48

    Ega gaasimured enamati paari esimese nädala jookul külla ei tulegi vist. Esiteks tasuks rangelt üle vaadata kogu oma menüü – õun, kapsas, gaasilised joogid, herned…mis iganes ja kuidas kellelegi mõjub. Pead katsetama lihtsalt 🙂 meil super lastearst ja tema õpetas, et üldjuhul need rohud ei aita ükski. Kui lapsel on kõht pehme, siis mudida kõhtu nagu tainast sõtkuks vms (no hellalt ikka, aga ikka päris mudida) , reaalselt meil mõjus nagu imevärk nii. Aga kui kõht kõva, siis võib ainult silitada. Lisaks tulevad puuksud hästi välja siis kui laps palju kõhuli on. Jaksu ja edu teile!

  • Avatar
    Vasta Liina 31. oktoober 2016 at 19:48

    Me kasutasime Cuplatoni gaaside vastu. Andsin enne söötmist. Puuksud tulid kergemini välja küll. Eks see menüü asi peab ka paika. Vb enne ei mõjunud talle see, mis nüüd liiga teeb. Mäletan, et ei tohtinud shokolaadi süüa, aga millepärast… ei mäleta.. Kas võis tekkida allergia või gaasid..

  • Avatar
    Vasta Kaie 31. oktoober 2016 at 19:48

    Meid õpetati kontrollima nii, et kas kõht gaase täis või mitte: paned ühe käe beebile kõhule vasakule alla ja teisega patsutad peale õrnalt, kui kumiseb nagu trummike, siis gaase täis.

    Proovisime soojakotti (aitas natuke), Colinixi (ei ole kindel kas aitas), väga hulludel öödel küünalt, krooksutamist, mudimist, võimlemist, minul põhimõtteliselt kõige vähegi kahtlase menüüst välja jätmist.. Lõppkokkuvõttes tuli tunnistada, et aitas vist lihtsalt aeg. Õudne periood oli see 2-3 kuud (tundus nagu 2-3 aastat), loodan, et teil läheb kergemini!

  • Avatar
    Vasta H 31. oktoober 2016 at 19:47

    Gaasirohi toimib siis, kui seda juhendi järgi anda täpselt. Meil oli parim Infacol ja enne iga toidukorda andsin kuu aega järjest. Punnitas ikka, aga palju parem oli, kui ilma rohtu andmata. Kõige paremini aitas ikka võimlemine ehk siis see põlvede kõhule painutamine.

  • Avatar
    Vasta Pauliine 31. oktoober 2016 at 19:47

    Meil aitas colinox ja kui kaka imelik oli siis brobiootikumi kuur. Oma menüü igaksjuhuks vaata üle ja kuhugi trenni Lempsuga ?

  • Avatar
    Vasta K 31. oktoober 2016 at 19:47

    Vaata kindlasti oma menüü üle. Jäta sokolaad ja igasugu värvilised maiustused välja, piimatooted vôivad samuti gaase tekitada. Mina sain beebile leevendust colinoxist ja espumisanist. Proovi esialgu 1 rohtu ikka 4-5 p ja nii nagu lubatud, siis otsusta, kas sobib v ei.

  • Avatar
    Vasta Kristel 31. oktoober 2016 at 19:46

    Nüüd tuleb neid targutajaid siia kommentaariumisse uksest ja aknast, aga siiski…minu viimane beebi sai abi SabSimplexist ja ikka mitu päeva peab andma enne kui mõju avaldub. Ja selline hea nipp oli ka, et triikisime mehega käterätte ja panime siis soojad rätid kõhule. Tegi vist gaasid vedelaks ja puuksutas välja oma valu ?

  • Avatar
    Vasta Siret 31. oktoober 2016 at 19:46

    Meil aitas selline asi nagu Rela Drops. See on probiootikum ja gaasidega polnud kordagi mingit jama, ka kaka oli koguaeg korras.

  • Avatar
    Vasta Liisi 31. oktoober 2016 at 19:46

    Gaasid… ma tundsin end lapse gaasivalu ajal lõpuks kui supernaine. Kõike sai proovitud, kõige paremini aitas infacol, mida juba soovitati ka. Ja soe vann lõõgastab samuti. Soe tatrapadi telli ära, sellest palju kasu! Ja ise ole rahulik 🙂 kõik, mis sind ennast peeretama ajab, ajab last ka, seega mõtle, peale mida oled väga puhevil olnud. Suurel hüppepalliä hüppamine pani ka puuksu paremini liikuma. D vitamiini asemel võid anda ka kalaõli 😉

  • Avatar
    Vasta Elerin 31. oktoober 2016 at 19:45

    Täitsa vabalt et aind ôhtuti vôib olla. Meie beebsul üldiselt oli ka ikka ôhtuti ja lasi julgelt mitu tundi jutti nuttu. Meil oli üks gaasirohi, suht levinud aga krt nimi ei tule meelde ja segasime seda piimaga. Sai pudelit siis.

  • Avatar
    Vasta K 31. oktoober 2016 at 19:45

    Gaasirohi hakkab enamjaolt 3me päevaga mõjuma, seega nii sa ei näegi midagi. Anna ühte rohtu 4 päeva järjest ja vaata siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 31. oktoober 2016 at 19:44

    Meie alla 2kuusel pojal ka hirmsalt köhugaasid.. ei anna yltse rahulikult magada ja koguaeg hädalik. Laps on rahutu ja vehkleb aind jalgadega, sellest saan aru et gaasid vaevavad. Me kasutame espumisani ja rela tilkasid. Tundub et espumisan on aitanud, pole enam nii jonnine.

  • Avatar
    Vasta Karoliina 31. oktoober 2016 at 19:44

    “Ära muretse, linnuke, ma hoolitsen su eest..” oehhh niiarmas ? aga võib-olla proovige teda hoida nii süles, et ta nagu on külili ja saab käega kõhu ümbert hoida ja kussutada. Mina ei tea, ma mäletan et mu õel olid ka gaasid ja siis teda alailma ikka kussutati teda niimoodi, et ta nägi mis ümberringi toimub samas kui keegi teda hoiab ja kõhu ümbert hoiab et gaase välja puuksutada.

  • Avatar
    Vasta M 31. oktoober 2016 at 19:44

    Oskan vaid niipalju öelda, et kui erinevaid rohtusid proovida, siis nädal aega ühte ja alles siis midagi muud proovida. Oma lapsele andsin Gefiluse tilkasid, mingi aeg motlesin ise ka võtma hakata ja kui teada sain kui rõve see on, siis vahetasin lapsel ka välja. Tal nüüdseks juba gaasivalud kadunud ka. Edu igatahes ja loodame et valud lõppevad peagi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 31. oktoober 2016 at 19:44

    Mina võtsin ise gaasirohtu ehk siis see ei lase nö juba “eos” lapsele gaase tekitada. Ja kui ise unustasin võtta siis andsin lapsele enne söötmist. Ja kuulnud olen seda, et jah just õhtuti pidid nees valud kimbutama :(. Pidage vastu ja küll hakkama saate! 🙂

  • Avatar
    Vasta kh emps 31. oktoober 2016 at 19:44

    Pane last kõhuli. Treenib luhaseud ja gaasid tulevad kergemini välja. Koolikud(soolte krambid) ongi suht iga päev samal ajal, pigem õhtuti. Masseerisin pallil hüpitades 10-15 minutit lapse kõhtu enne kui rahunes.
    Mis puudutab rohelist kakat, siis mõtle mida eile sõid. Kohe ei pruugigi mõjuda lapsele.

    • Avatar
      Vasta Annika Pärtel 31. oktoober 2016 at 20:56

      Mul pole kumbki laps kõhuliolemist silmaotsaski sallinud. Arst muudkui käskis, et gaaside vastu ja trenniks, ja lapsed röökidsid nagu ratta peal nii kui kõhuli panin. Teine sai gaasidega ise hakkama. Esimesega olid gaasid vaid peale sündi, kui antibiots neid tekitas. Oma menüüst midagi pole ära ka jätnud. Mõlemad lapsed armastasid aga värinaga lamamistooli.

  • Avatar
    Vasta kkk 31. oktoober 2016 at 19:43

    Gefiluse tilgad on ikka d vitamiin. Gaaside vastu see ei aita. Võib tekitada neid just. Proovi ka cuplaton gaasirohtu. Iga söömisega 5tippa. Meil aitas see. 1pdl kasutasin ära siis hoidsin väikse vahe ja rohkem polnudki vaja. Ma andsin poisile gefiluse d vitsmini ja cuplatoni. Proovisin colinoxi ka aga siis andsin teist d vitamiini. Kuna colinox ja gefilus mõlemad sisaldavad neid piimahappe baktereid. Kartsin et saab palju.

  • Avatar
    Vasta Annika 31. oktoober 2016 at 19:43

    Kaka võib olla teist värvi nendest gaasirohtudest, sellest pole hullu midagi. Minu lapsele tekitas gaase D vitamiin 🙁 ja abi saime sab simplex rohuga, mida andsin ennem IGAT tissitamist ja lausa 25 tilka korraga. Hea asi on ka weleda õli, millega kõhtu masserida. Ja parim lohutus on siiski…see gaasitrall lõpeb tavaliselt kui laps saab 4 kuu vanuseks. Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Birgit 31. oktoober 2016 at 19:42

    Minu lapsele ei sobinud beebina mitteükski Eesti poodides olev D vitamiin.Lasin mehel tuua Soomest,ka d vitamiin on sagedane pôhjus,miks beebidel gaasid on.Kôige paremini aitas meil Infacol,hea lihtne anda vôrreldes teistega ja odavam ka..5 ja kopikad :)Gaasirohtu pead andma kuni 5 päeva ,et näha kas sobib ja edasi tagasi kahe rohu vahel ma ei tembeldaks..infacoli andsin ma enne igat tissitamist,ka öösel.Ehk on abi

  • Avatar
    Vasta Kriss 31. oktoober 2016 at 19:41

    Gaasidega on kõht kõva tõesti. Minu, hetkel 6k, beebit kimbutasid gaasid alates 2k ja pea 5 kuuni. Polnud mingit nuttu, oli punnitamine ja ägisemine ja sahmimine. Ega muud polegi, kui krooksuta-krooksuta-krooksuta. Massaaz ja võimlemine. Meie tegime veel geelikoti soojaks, panime rätiku sisse ja beebsu kõhule. Nahk-naha kontakt on hea, beebi kõht vastu sind.
    Alguses kasutasin Cuplatoni ja siis Colinoxi. Colinoxi tegin 3 nädalase kuurina. Minu beebil tegi see esialgu kaka roheliseks ja kõhu lahti (kasutasin 4k paiku), aga ainus asi, mis reaalselt aitas oligi Colinox.

  • Avatar
    Vasta M. 31. oktoober 2016 at 19:41

    Oh, gaasid. Nendega tegeledes tekkis vahepeal tunne, et võiks lausa erinevate leevendavate võtete raamatu välja anda (ja mis korra aitas, ei pruukinud järgmine kord enam töötada). Igatahes, need mudimised ja jalgade kõhule vajutamised – mulle haiglas näidati, et seda võib tegelikult üsna julgelt teha ja küll mõistuse piires aga tugevamalt, kui lihtsalt “silitan natuke õrnalt”. Siis tulevad gaasid välja. Asetasin lapse oma käsivarrele rippuma nagu ahvikese. See asend aitas ka sageli gaasidel hästi välja tulla, avaldas kõhule piisavalt survet ja laps rahunes üsna ruttu. Gaasirohud on ääretult individuaalsed. Mis aitab ühel, ei pruugi teisel üldse mitte aidata, seega vaata ja katseta (meil ei aidanud minu meelest ükski, Colinox oli kõige hullem, tegi kaka roheliseks ja laps röökis ikka korralikult, Cuplaton VIST natuke aitas). Peamiselt vist ikkagi aitas see, kui igal võimalikul moel üritasin last kõhuli panna (üle oma põlve, enda kõhu peale magama jne). Ja siis võib veel proovida tema varbaid praktiliselt tema nina juurde viia ja natuke hoida. Soojamähis leevendas ka veidi vaevusi. Oh, hirmus aeg… 😀

  • Avatar
    Vasta Vilvy 31. oktoober 2016 at 19:41

    Tilliteed soovitatakse juua emal.

  • Avatar
    Vasta Gerli 31. oktoober 2016 at 19:40

    Pane ta enda kõhu vastu nii et kõhud on teil koos ja siis tee selja peal ringe nii nagu kell käib.meil oli kunagi see abiks.

  • Avatar
    Vasta evelin 31. oktoober 2016 at 19:40

    Ma soovitan ka oma toit ja jook üle vaadata, mina ei julgenud peaaegu midagi süüs/ juua, kõik teevad gaase beebile. Seda rohtu anna enne sööma hakkamist pisikesele. Mäletan, et see oli väga raske aeg, nutsin koos lapsega, edu igatahes.

  • Avatar
    Vasta Laura 31. oktoober 2016 at 19:40

    Need gaasivalud on jubedad , mu poisil kestsid kuskil 4 kuud ja päris jubedasti ikka. Laps karjus ööd ja päevad , tegin igast imetrikke ja proovisin kõik gaasirohud ära . Mitte ükski ei aidanud , ainuke asi mis aitab on õlimähis ja soojakott kõhule , ning kõhuli võimalikult palju panna. Aa , fitness pallil hüppasin ka ja võimlesin beebiga , see aitas ka vähe.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 31. oktoober 2016 at 19:39

    Minu lapsel olid ka koguaeg gaasivalud meie leevendasime neid nii et toiduõli tegime soojaks nagu vannivesi määrisime kõhule ja sinna panime ka sooja sideme peale see aitas leevendada et mitte koguaeg anda gaasi rohtu.

  • Avatar
    Vasta Käxu 31. oktoober 2016 at 19:38

    Meil aitas hädast välja Infacol. Seda tuli igatahes pipetitäis (pudeli korgi küljes) enne söötmist anda ja päevaga oli asi korras (eks veidi vahepeal ikka tegi häält, aga seda oli niiii harva).
    Hea asi on ka Biolatte BB probiootikum, see vist isegi kasulikum, kui kaka ka imelik. Ma kirjutan sulle su Malluka fb postkasti 😉

    • Avatar
      Vasta P 31. oktoober 2016 at 19:50

      Infacoli super hea! Meil oli ka see kasutuses. Pm kui laps sõi, siis iga kord andsin. Ma muidugi ei mäleta kas seal oli mingi päevane kogus ka, aga minu teada mitte. Igatahes üks päev ma proovisin, et äkki ei annaks ja noh, õhtul kohe kahetsesin ka.
      Ja Infacoli sp ka hea,et ei pea tilkasid ega midagi lugema.

  • Avatar
    Vasta M. 31. oktoober 2016 at 19:38

    Kui kaka korrast ära, siis teha probiootikumi kuur. Gaasid võivadki õhtul piina teha, kuna ema sisse söödud toit koguneb päeva peale ja õhtuks gaasid kohal. Meil aitas isiklikult cuplaton. Ennem igat söögikorda tuleb anda. Gaasid võivad tekkida ka D-vitamiinist, oled andma hakanud? Gaasirohtu tuleb anda vähemalt 3-3korda päevas, alles siis on selle toimet näha. Mõni võib asja hullemakski teha.

    • Avatar
      Vasta M. 31. oktoober 2016 at 19:39

      3-4päeva tuleb gaasirohtu anda*

  • Avatar
    Vasta Helen M 31. oktoober 2016 at 19:36

    Meil aitas Colinox hästi, pakendil oli kirjas, aga vist enne igat sööki pidi andma. Aga toimis ainult 2-3 ndl ja siis pidime rohtu vahetama.
    Tarvitasime Soomest toodud Cuplastopi.
    Kiidavad ka Infacoli.
    Mina D vitamiini ei andnudki esimesed 3 kuud gaaside pärast, perearst teadis.
    Hiljem hakkasin ma ka andma seda Gefiluse Dvitamiini.
    Veel oli hea asi Babynos salv, millega masseerida beebi kõhtu ja siis võimelda ja puuksutada.

    • Avatar
      Vasta Essu 31. oktoober 2016 at 20:09

      Colinoxi ei anta enne sööki ja kindlasti mitte iga toidukorraga. Lubatud on siiski 2-4 korda päevas!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 31. oktoober 2016 at 19:36

    Minu plikal tekkisid alguses D-vitamiinist hullud gaasid. Ehk on sellest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2016 at 19:40

      Ma polnud neid enne eilset andnudki.

      • Avatar
        Vasta Kata 31. oktoober 2016 at 20:51

        Gaasid algavadki 2-3 nädalaselt. Esimese lapsega reageerisin üle-erimenüü, veelahusel Dvit, gaasirohi Espumisan. Miskit nagu ei aidanud. Teise lapsega andsin probiootikumi kuure ja kui tundus gaas siis cuplatoni, sõin ka pea kõike. Ei olnud probleemi gaasiga. Palli peal hüpates saab krooksud ka hästi välja. Teist last krooksutasin korralikult ka. Rotaviiruse vaktsiini ei soovita, see tegi mu lapsele vaid kurja ja mõjub vaid aasta. Edu.

        • Avatar
          Vasta Maris A. 1. november 2016 at 12:01

          Meil ka aitas probiootikum aga ma andsin kusagil 5 kuuselt. Minu teooria on , et peale rinnapiima ei tohiks lapsele suu kaudselt mitte midagi manustada, kuna tema soolestik on õrn. Probiootikumis ikka miskit on isegi kui ma ostsin selle bioprobiootikumi.

      • Avatar
        Vasta TT 31. oktoober 2016 at 23:20

        Köömnetee!! Joo ise ja suure kisa korral võid beebile ka anda. Halvemaks ei tee midagi, heal juhul aitab, meil päästis terve pere närvid.

        • Avatar
          Vasta Mimps 1. november 2016 at 21:50

          Mina jõin ka esimesed kuud iga päev kannutäie apteegitilli teed. Aitas küll 🙂