Uncategorized

jumal küll…

25. november 2016

Ma vannun teile, et kui ma saan veel ühe kirja, mille sisu on kirjaoskamatult trükitud: “Dere, lukesin teie blokist, et pakkute abi inkassodega. Kuidas abi saaksin? Olen 486876458356 euri võlgu. Palun abi, ette dänades!” siis ma kraabin oma silmamunad silmakoobastest välja.

Õudne asi, see blogijaks olemine, kogu aeg tuleb ikka mingite pooletoobistega kokku puutuda. Muidugi klienditeenindajad puututvad iga päev lollide küsimusega kokku ja minu õnn on vähemalt see, et kui mina debiilsele kirjale midagi järsemat vastan, siis ei saa keegi mu ülemusele kaevata ja tõmmelda.

Nagu, KUIDAS saab olla, et reaalselt mingi 50 inimest täna arvavad, et ma kuskil inkassomenetluses töötan? Kuidas nad saavad öelda, et kle ma LUGESIN su blogi ja nüüd mõtlen siin, et kuidas siis sellest inkassovõlast siis lahti saada? Nagu… what? Kui sa lugesid mu blogi, siis sa peaksid kogu infot omama, et kuhu pöörduda ja mida teha. Ei?

Et te mõistaksite mu ärrituse taset, siis ma kopin praegu muutmata kujul siia mõned kirjad:

“Kuidas inkassojamadest lahti saada? Palun infot!”

“Rohkem infot inkasso kohta!”

“Tere! Minu elukaaslasel on ~3 inkasso firmat, kes nõuavad võlga sisse. Lugesin facebookis, et aitad leida lahenduse. Mis variandid oleksid?”

“Kuidas saab nii et ei pea maksma???”

“Tere lugesin teie postitust fb-s et küsin mismoodi saab siis sellest inkassost vabaks kuidas see toimib ? “

“Tere sooviks inkasso abi kohta infot olen üksikema ja kaelas ammune inkasso jama”

“Sooviksin ka inkassodest lahti saada,aastaid painavad ja ähvardavad.mida selleks tegema peab”

“Tere. Mul on ka probleemid erinevate inkassodega.Sai kunagi laene võetud abielu jooksul ja kui lahku läksime jäid kõik laenud minu kanda ja ma ei suutnud neid lihtsalt maksta.Kui on võimalik selle asjaga midagi ette võtta,siis oleksin väga huvitatud.Tänud ja kõike head.”

giphy-3687003

Ausalt, esimesele triljonile kopisin viisaka vastuse, et sry, ei tööta seal, lisainfot saad nende kodukalt, aga nüüd tahaks juba kõigile vastata, et püha issand jumal, WHY? MIKS sa mulle kirjutad? MIKS?!?!?!?!

Eriti närvi ajab veel see, et kui ma ühele preilile vastasin, et kle kui sa lugesid mu postitust, siis sa peaks ju teadma, et ma faking ei tööta kuskil inkassoprobleemidega tegelevas firmas ja ilmselgelt mina sind kuidagi aidata ei saa. Siis saadetakse veel vastus: “tra sa ülbad?” 😀 Sorri tõesti, et ma ülban, viisakam oleks minust vist lihtsalt hakata inimeste inkassoprobleeme lahendama…

Ma vist pean oma hüsteeriast puhkama korraks 😀

Loe ka neid postitusi!

75 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Angela 6. detsember 2016 at 22:44

    HAHAHAHAA 😀 😀 😀 😀 😀
    Ma tean, et pole viisakas naerda kuid DEEM kui naljakas see oli!!! 😀
    Edu ja jõudu!!!!!

  • Avatar
    Vasta Tiina 28. november 2016 at 00:16

    No inkasso vastu aitab see, kui mitte võlgu võtta, võlgu jääda või teha maksegraafik. Eks sa selles oled süüdi, et tahtsid aidata, aga kahte, ja ilmselt oli sest abi, nii et inf läks kohe laiali ja no nüüd oled oma headuse sees. Ja ilmselgelt polnud nad sust enne midagi kuulnud ega lugenud. Aga elad üle, parem ikka kui su aadress oleks pandud üles kuhugi netti, et otsid kirjasõpra 🙂

  • Avatar
    Vasta Ellu 26. november 2016 at 21:00

    Elu tahab, et haggaksit Ingassoappis tööle 😀

  • Avatar
    Vasta Leenu 26. november 2016 at 20:55

    Anna andeks, aga ka minu jaoks läksid sa siin postis nüüd reageerimisega üle võlli.
    Kõigepealt sa otsid inimesi, kellel on inkasoga probleeme ja siis oled kuri, et inimesed reageerivad ja kõik kohe kõike südamelt ei puista – sa ju ei täpsustanud postituses kui kaua see otsimiskuulutus “aktiivne” on või millist infot sa juba esimeses kirjas neilt inimestelt ootad, kes abi vajavad.
    Jah, nii mõnestki väljatoodud kirjast kumab läbi madal haridustase jms, aga minu meelest sa tegid praegu nendele inimestele ikkagi selgelt ülekohut. Ma loen sinu blogi üsna igapäevaselt, aga postitused ei ilmu ju iga päev ja kindlal kellaajal, et saaks ennast kohe kurssi via, kui mõni topic on juba blogipostituses käsitlemist leidnud vms.
    Seega rahu, ainult rahu. Tood küll välja, et oled minevikus oma hinnagute ja suhtumisega ebaõiglane olnud, aga paratamatult tundub, et old habits die hard.

    Siiski üldse mitte pahatahtlikult, avaldasin lihtsalt arvamust, kuidas siit mättaotsast asi paistab.

  • Avatar
    Vasta S 26. november 2016 at 17:05

    Eks paraku nii ongi. Töötan helpdeskis (ehk siis vastan klientide kõnedele), ja see mis sousti sealt päeva jooksul tuleb, on üllatav küll. Kümnel juhul üheksa inimest on täielikud, vabandust väljenduse pärast, matsid. Ei mingit raasu elementaarsetest viisakusvormidest, “Tere! Head aega! Aitäh!”’i kuuleb haruharva. 😀
    Enne kõnekeskuses töötamist ei arvanud kaaskodanikest halvasti, aga nüüd selliseid roosasid prille ees ei ole. Ütled konkreetse vajamineva info ära (minu töö puhul siis ütlen kliendile, kaua asjaga aega läheb), a’la 5 minutit. Seepeale küsib klient: “Aga kas ma ootan selle ära siis või?”, “Mis ma selle 5 minuti jooksul teen siis?”. Siis tekib küll tunne, et kuidas sellised inimesed õhtuti kodutee üles leiavad, kui nii abitud on. Pidin natukene ventima, kuna minul sellised kokkupuuted on, siis võin ainult ette kujutada, mis “üllatusi” sina meili teel saad. Edu! 😀

  • Avatar
    Vasta Inga 26. november 2016 at 14:15

    Take a chill pill. Mind V Ash El ajab Internet närvi. Kuidas inimesed nii kirjaoskamatud on ja ka lugemiseks annab soovida.
    Aga siis tuletan endale meelde, et mu ema töötas vaimupuudega inimestega ja neist mitmel oli olemas nii meiliaadress kui FB konto 😉
    See aitab mul asjad jälle perspektiivi lükata. Internet on suht KÕIGILE kättesaadav.

    • Avatar
      Vasta Inga 26. november 2016 at 14:16

      Sry, vahel, mitte V Ash El. Thank God for autocorrect 😀

  • Avatar
    Vasta Bino 26. november 2016 at 04:09

    #teineeesti….

  • Avatar
    Vasta Ky 26. november 2016 at 00:00

    Lahendus on väga lihtne – hakake maksma!!!!

    • Avatar
      Vasta Ellu 26. november 2016 at 21:01

      +1

  • Avatar
    Vasta Janika 25. november 2016 at 23:47

    Nutt ja hala, et “olin kunagi noor ja rumal ning ei olnud muud võimalust kui sms-laenu võtta”….
    See juba näitab vastavat intelligentsuse taset. Nii et loota, et su jutt läbi loetakse ja sellest veel aru saadakse on sellisel juhul nulli lähedane.
    Inimene pole pea kümme aastat oma võlgnevusega tegelenud ja nüüd kui jama kaelas, oodatakse et keegi teine selle lahendab.
    Olen muidugi nõus, et need inkassofirmad ongi röövlid. Aga võta ise midagi ette, et jama lahendada.

  • Avatar
    Vasta M 25. november 2016 at 22:12

    Ei saa aru sinust vahel. Tihti tundub et tahad paista lahke inimesena ,kuid vahel su postitusi lugedes jääb mulje et itsitad pihku,oi vaata millised tohmanid siin on! Kellegi Katsi väidet inkassoga kokku puutuvate inimeste kohta ei viitsi pikemalt kommenteerida.Ülimalt arulage väige ! Ja mina muuseas puutun ka väga tihti
    Just tööl kokku inimestega kelle ellu suhtumine ja kõnepruuk ja suhtlemisoskus annab soovida.Ja just sel sekundil,kui ma tunnen et ma sisimas hakkan halvustama inimest mõtlen endamisi EI ! Ei eelarvamusele sest me ei tea selle inimese tausta ! Me ei tea MiKS ta ei ole nii rikka sõnavaraga nagu meie ja MiKS ta on selles seisus jne. See kui kaugele me elus jõuame pannakse juba lapsepõlves paika.On peresi kus lastel lihtsalt ei lasta areneda ,surutakse neid maha nii et nad ei suudagi võibolla täiskasvanu eas end millegi ega kellegina näha.Rääkimata probleemsetest perekondadest kus lastele liiga tehakse jne.Nii et Mallukas ,enne kui endal suurest vihast rohelisekt tõmbud,proovi näha oma ninast kaugemale! Tee nii nagu sa
    Enda lugejatele soovitad-kui ei meeldi,ära loe.Vaata mööda lihtsale. Ja lisaks sa ise ju kirjutasid et andke teada kui teil inkassos probleeme.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 22:45

      Jaa, ma saan aru, et ma mingi hetk küsisin ja ausalt ma ÜRITAN olla sõbralik, aga proovi ise sõbralikuks jääda, kui mingi mitu-mitukümmend inimest sulle samasisulisi kirju kirjutavad. See on täitsa üle mõistuse mu jaoks 😀

      • Avatar
        Vasta Merili 26. november 2016 at 00:13

        Mis siin ikka öelda.
        Liiga vähe aega veedad perega ja liiga palju passid arvuti taga. Vot selles on su probleem, mitte, et keegi kuskil midagi kirjutas.

        • Avatar
          Vasta Mallu 26. november 2016 at 02:11

          Merili, sa oled mu pereliige, et nii hästi ülevaadet omad?

    • Avatar
      Vasta Biku 25. november 2016 at 22:54

      Oh taevake, ma ei suudaks küll nende tohmanite puhul nii empaatiliseks jääda 😀 Närv ütleks ennem ülesse 😀

  • Avatar
    Vasta A 25. november 2016 at 21:38

    Ja sellised situatsioonid ongi põhjuseks, miks tänapäeval on 12. klassi lõpueksamis ka lugemisülesanne. Enamik nendest ehk lugeski sinu postitust, ent loetust arusaamisega on paljudel inimestel suuri probleeme.

    • Avatar
      Vasta J 26. november 2016 at 09:12

      Jaa, nii ongi! Lugeda oskab enamus, aga loetust aru saada on omaette oskus.

  • Avatar
    Vasta H 25. november 2016 at 21:27

    Tead, minu meelest on masendav see, kuidas inimesed ei viitsi lugeda. Aga lisaks sellele olen ma ka täheldanud, et inimesed ei oska kirjutada. Loen erinevaid postitusi näiteks Märgatud Tallinnas FB grupis, mõne postituse puhul on võimatu aru saada ka peale 6 korda lugemist, mida sellega öelda taheti. Rääkimata siis elementaarsest grammatikast. Üldiselt olen silma kinni pigistanud ja ei hakka kommenteerima, kuid ausalt öeldes minu silmis langeb sellise inimese maine küll väga madalale, kes näiteks kirjutab “hommiku söök” või “varjant”. Ma ei taha öelda, et ma ise ideaalselt oskaks grammatikat, aga no kõige lihtsamaid sõnu valesti küll ei kirjuta.

  • Avatar
    Vasta Tasakaalukunstnik 25. november 2016 at 21:24

    Inimesed ongi erinevad. Kunagi üks tore ja tark Inimene ütles mulle, kui sarnases olukorras osutusin endast väljas olevaks, et lepi sellega: kuni 5 prossa inimestest on alati rahulolematud ja negatiivsed; teised samapalju on ultima positiivsed ning ülejäänud inimhulk sealvahel on täiesti normaalsed ja mõtlemisvõimelised.

    Blogijana oled Sa vaba kasutama “delete” nuppu. Vajuta seda kohe mõnudega, sest ega Sa neid ümber ei muuda. Pealegi on Sul rõõmustamiseks oluliselt rohkem põhjuseid, kui selle negatiivsuse seedimiseks.

    Kõigele lisaks on sellistel elulistel ja valuliste teemadel vaja kajastusi. Ära Sa sellest hunnikust jamast lase end häirida. Ei sina nend sõrmi peatada suuda!

    Las koerad hauguvad: karavan läheb edasi. Head kirjutamist!

  • Avatar
    Vasta Siku 25. november 2016 at 21:05

    Meil riidepoes on kolmesed pesupakid väikestes kastikestes kassa juures. Kõige rohkem häirib mind klientide selline küsimus: “Kas siis on ainult L (või misiganessuuruskliendilehetkelmeeldib) suurused?!?!?” Noo ma tõesti ei tea mis suurused seal kastis on, ma ei käi iga hommikul neid kontrollimas ja suuruseid pähe õppimas, et ma saaksin kliendile vastata. Sorry noh. Aga võib-olla see häirib ainult mind ??

    • Avatar
      Vasta ml 25. november 2016 at 22:41

      Isver, aga kelle käest siis klient poes infot saab? 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. november 2016 at 22:52

        ma mõtlesin sama, et kui ma tahaks teist suurust trussikut, sis pean ise taharuumi vaatama minema :D?

        • Avatar
          Vasta Salakaval 25. november 2016 at 23:45

          Optikapoes oli vahvaid küsimisi ikka, lettidel ala 600-800 prillirAAMI ja siis küsitakse “rohkem ei ole midagi?” Ei ikka on, 2000 on täpselt sulle kapis peidus veel

          • Avatar
            kelly 26. november 2016 at 09:45

            minumeelest osades optikapoodides ongi osad kallimad raamid nt sahtlites, olen vähemalt 2 poes kohanud seda, et sobivaid raame otsides tõmmatakse vitriini alt välja sahtel kus ca 20 paari veel 😀 aga vb eid võib ise ka välj kiskuda mina pole lihtsalt julgenud 😀

  • Avatar
    Vasta Rita 25. november 2016 at 20:55

    Miks küll selliste inimeste peale närvi minna? Sinu rollis olles on see paratamatu. Sa peaks nii kogenud olema. Ma siiralt imestan, et sa ikka veel nii hüsteeriasse sp lähed. See selliseid inimesi ei muuda, ainult oma närvirakke tapad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 21:14

      no mõnikord ikka lähen, enamuse ajast ei lähe ju 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 25. november 2016 at 20:41

    Usu mind, klienditeenindust pakkudes kohtab igasuguseid. Õnneks toredaid inimesi on siiski rohkem, kes mõistavad 1+1 kokku liita ja seoseid luua. Sellegipoolest! Olles kolinud väiksemasse linna, tundub küll, et % kogu elanikkonnast, kes on peast väheke lihtsakesed, on siinkandis oluliselt suurem. Nii et… pole muud soovida, kui jõudu ja jaksu!

  • Avatar
    Vasta allukas 25. november 2016 at 20:38

    “Õudne asi, see blogijaks olemine, kogu aeg tuleb ikka mingite pooletoobistega kokku puutuda.”

    Oleks aeg ära harjuda. Suur osa sinu lugejatest ongi selline seltskond.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 20:50

      Näha on jah, sa ronid siia pidevalt tagasi 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 25. november 2016 at 20:33

    Miksi vastus on sellepärast, et sa ise jagasid infi inimestele ju. 😀 Vb “kampaania” möödas, aga kel mure see ikka kirjutab ja uurib ja loodab ning blogiposti paljud ei süvene. Sa siiski mingil hetkel reklaamisid, et otsid neid inimesi, seega minu meelest suhteliselt loogiline potentsiaal sellistele kirjadele. Et pole nagu küll väga imestada 😀

    • Avatar
      Vasta Grete 26. november 2016 at 10:01

      No miks nad siis just nüüd kirjutama hakkasid, kui uus postitus tuli, kus on kirjas kuhu pöörduda ja kui palju maksab. Ma läheks ka närvi. Peaks ometi täiskasvanud inimesed olema.

  • Avatar
    Vasta sirly 25. november 2016 at 20:23

    Inimesed absull ei süvene. Näide eilsest: firma kuulutus, et inhalaator 100 euri ja nov lõpuni nee rohuampullid kaasa. Mida tehti? Kukuti jagama kirjega “jagan” või, et keegi soovib midagi osta, puust ja punaselt kirjas ja küsitakse, kas alles ja hind… no appi nagu 😀 Mina arvan, et kui nendel pole aega su teksti läbi lugeda, ei pea sul olema ka aega nendele reageerida.

    • Avatar
      Vasta Kristiina 26. november 2016 at 20:48

      See nii tavaline. Paljud isegi ei loe,vaatavad, et mingi lahe asi ja kohe lambist jagavad, kuigi reaalselt mingi reklaam ainult tootele. 😀
      Ma lihtsalt naeran, kui lollid mõned inimesed ikka on. Kohe loodavad midagi saada 😀

  • Avatar
    Vasta S 25. november 2016 at 20:14

    Mulle tundub, et pool Eestit on selliseid veidraid inimesi täis. Õudne!

  • Avatar
    Vasta grete 25. november 2016 at 19:57

    Kui see sind lohutab, siis… no mu elukaaslane näiteks ükspäev imestas, et KUIDAS saab ühel inimesel Eestis nii palju laike olla – mõtles sind. Ja mõtle nüüd, kui nendest kümnetest tuhandetest ainult 50 lollakad on… see on tegelt päris vähe! …vist 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 20:12

      Seda jah 😀 Muidu, getter jaanil on rohkem laike 🙁

      • Avatar
        Vasta Salakaval 25. november 2016 at 23:49

        Getter Jaanit laigivad need kellel vanuse järgi ei tohiks veel fb ollagi, lugemisoskus kasin, neil pole Su lehel midagi teha VEEL ?

        • Avatar
          Vasta Grete 26. november 2016 at 10:02

          Tundub, et ka malluka fänne on vähemalt 50 kellel on lugemisoskus kasin 😀

  • Avatar
    Vasta Diane 25. november 2016 at 19:48

    Agaaa….miks ise küsid nii googeldatavaid asju oma Facebooki lehel? Ja ausalt kas see valituse ja koalitsiooni küsimus oli nali? Sest kui ei olnud, siis oled sa sama rumal nagu need kirjaoskamatud, kes sulle kirjutavad. Edu ja jaksu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 20:13

      Minu leht on ikkagi suhtluskanal oma lugejatega. Samamoodi nagu sina hakkad mõnikord sõpradega asju arutama, mitte ei torma googeldama. Ja ausalt öedes, ega mind väga huvitanudki enne, et mis see koalitsioon on, nüüd tean. Nali ei olnud, aga rumalaks ma selle pärast ennast ei pea, et ma ennast selliselt näiliselt “tähtsa” asjaga kursis ei viitsi hoida 🙂

      • Avatar
        Vasta K 25. november 2016 at 20:20

        Aga millega on siis sinu meelest tähtis kursis olla? Nimeta mõni asi lihtsalt. Ma ei küsi üldse mõnitamise pärast, vaid mind siiralt huvitab.

        • Avatar
          Vasta G. 25. november 2016 at 20:38

          Võib-olla inimene ei tahagi kursis olla asjadega, mida ise otseselt muuta/mõjutada ei saa. Mõttetu stress ja ebavajalik probleem. Mida annab sulle nt see, et tead kõiki ministreid nimepidi nimetada või kui tead näiteks, et Maa on ümmargune, mitte lapik või et jumalat pole olemas? Mida sellised teadmised annavad? Sa ei saa neid muuta, need ei sõltu sinust. Las nad siis olla. Ja eriti veel poliitika on asi, mis sageli tekitab mõttetuid probleeme ja ülespuhutud muresid.
          Mallukas vähemalt teab, et ta neist asjadest midagi ei tea ega tunne nende vastu huvi ning on aus ja ka tunnistab seda. Palju hullemad on need, kes arvavad, et nad teavad ja siis oma kääbikumõistusega midagi levitavad või kuskil kommenteerivad. Häbi on sellistega ausalt öeldes ühel planeedil elada, olgu see planeet siis ümmargune või lapik.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2016 at 20:51

          Ausalt, ma ei oskagi öelda. Mulle meeldib olla kursis oma lähedaste eludega ja rõõmude ja muredega. See, mis toimub ala lähis-idas või presidendikantseleis, mind ju ei puuduta.

          • Avatar
            K 26. november 2016 at 10:11

            Aga sa ju aitasid koguda allkirju kanepi legaliseerimiseks ja võtsid sõna kooseluseasduse ja põgenike teemadel ja millalgi astusid isegi Roheliste erakonda? Samuti sa ju maksad makse, omad ettevõtet (selles võin eksida, aga on kuskilt meelde jäänud, et blogi rahaasju ajad oma OÜ alt?), saad vanemahüvitist, lastetoetust, nagu sa ka ise ütlesid, siis lastel on lasteaiakohad jne. Nii, et natukene ikkagi puudutab see poliitikavärk sind ka? Või miks siis erakonna liikmeks hakata kui ei huvita? Lisaks kas sa tahad ausalt öelda, et googeldades “Eesti peaminister” või “mis on koalitsioon” ei saa sa kiiremini vastust kui oma lugejate käest küsides (kellest suur osa arvab nagu sinagi, et neid poliitika ei puuduta kuidagi (aga samas kiruvad ikka vanemahüvitise, ministrite palkade jms. üle) ja tunnevad, nagu sinagi, selle üle veel uhkust ka)?

          • Mallukas
            Mallukas 26. november 2016 at 10:46

            ok, sul on õigus, olen tropp, elame edasi nüüd 😀

        • Avatar
          Vasta Mir. 25. november 2016 at 21:54

          Aga need asjad ju puudutavadki teid ka väga otseselt! 😀 Kas tõesti poleks vahet, kas elad ISIS-e võimu all või Taavi Rõivase võimu all, näiteks? Peaasi, et oma lähedastel kõik hästi oleks ja muud midagi ei huvitagi?

          Võiks ju natuke ikka teada, et praegu sai peaministriks Keskerakonnast üks enamvähem normaalne vana, aga oleks võinud sattuda ka mõni selline, kes paneb vene keele teiseks riigikeeleks ja sellega tekiks teil tõsiseid raskuseid näiteks politseiga või arstidega suhtlemisel, sest need kohad täidetaks umbkeelsete venelastega suure tõenäosusega. 😀 Need on ekstreemsed näited (kuigi viimase aja arenguid vaadates, on uus normaalsus, et midagi totaalselt absurdset lajatab inimestele näkku). Aga isegi nn väiksemad teemad (hambaravi, lasteaiad, maailmas unikaalne vanemahüvitise võimalus üldse??) puudutavad igaühte tema igapäeva elus ja tema tuttavaid ka. Kõik need asjad muutuvad ajas vägagi reaalselt ja on vägagi mõjutatud kodanike tegevusest. Kui vaadata ajas tagasi kasvõi 5-10 aastat oli elu hoopis teine, ja mõelge kui erinev oli elu teie vanematel nõukaajal – kas tõesti “üks ja sama” poliitika?? Väga väga erinev poliitika ikka! 😀

          • Mallukas
            Mallukas 25. november 2016 at 22:02

            Tjah, selles suhtes nagu küll. Aga ala mingi elulised teemad, nagu hambaravid ja lasteaiad jne, need on selline info, et liigub nagunii, isegi kui ma uudiseid ei vaata. Kargab ala seinale või keegi räägib vms, et noh… Minu point on see, et nii kaua kuni need teemad MIND ei puuduta, siis ma ei oska ka öelda, et ma huvi tunneks. Mul on suva, palju hambaravi hüvitatakse, mu lastel lasteiakohad on ja pole lihtsalt minu jaoks aktuaalsed ja olulised teemad. Ma vist ei oska ennast seletada nii hästi 😀 Mu ema ka alati ohkab, et ma olen ikka mats, et mind ei huvita, aga no ma ei saa midagi teha, et ei huvita 😀

        • Avatar
          Vasta Grete 26. november 2016 at 10:04

          K. No sellega võiks ikka kursis olla, et kui kuskilt võlgu võtta, siis karta on, et see võlg tuleb ka tagasi maksta selle asemel, et malluka postkasti risustada.

      • Avatar
        Vasta Triinu 25. november 2016 at 21:51

        “Suhtluskanal oma lugejatega…” aga ometi ei tohi nad sulle postkasti kirjutada:D

        Okok saan aru küll su poindist:D

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2016 at 21:52

          tore 😀

      • Avatar
        Vasta H. 25. november 2016 at 22:09

        Siin kommentaariumis on päris mitu head põhjust, miks võiks vähemalt peaministri nime ja valitseva riigikorraga kursis olla : https://estonianwithabackpack.wordpress.com/2016/11/24/a-mis-see-teadmine-mulle-annab/

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. november 2016 at 22:46

          Väga tore, aga mind ausalt ei huvita 😀 Ma nüüd peaministri nime tean

    • Avatar
      Vasta Egle 25. november 2016 at 22:30

      Ei tea ka mina midagi mis puudutab valitsust, ei pea ennast rumalaks ka sellepärast. Ja ega mind ei huvitagi väga mis seal valitsuses toimub.
      Aga kas Sina tead kõike “tähtsaid” asju siis või?
      Ja üleüldse, seda ei saa võrreldagi sellega, et tema küsib nii “googeldatavaid” asju.
      Kui mul on küsimus millele ei saa väga vastust googlest või tahan, et keegi mulle seletaks asja lahti oma sõnadega siis ikka küsin ju mõnelt sõbralt/tuttavalt, tema lihtsalt küsis blogilugejatelt. Ja olen üpris kindel, et seda teed ka Sina.

    • Avatar
      Vasta Anna 26. november 2016 at 17:55

      Ka mina ei ole kaugeltki poliitikahuviline ja kõikide ministrite nimesid peast ei tea, aga ma ju ometigi avan päevas mitu korda facebooki ja ehk ka mõned korrad nädalas mõne uudisteportaali. Sealt ju ometigi jääb kas või ainult peakirju lugedes silma/meelde peaministri nimi?? Julgen väita, et minu suhtlusringkonnas pole ühtegi inimest, kes ei teaks peaministri või presidendi nime (ka juhul kui need on vastvalitud), seega tekitab minus täielikku hämmingut nii sellekohane Malluka küsimus kui ka tohutu arv kommenteerijaid, kellest on samuti elementaarsed teadmised mingil moel mööda jooksnud ja kes on ka selle üle uhked.
      Ja noh, kui peaminister vahetus alles äsja, siis sõna kOalitsioon kirjapilti ja tähendust õpetati kindlasti hiljemalt gümnaasiumis, tõenäoliselt aga juba põhikoolis.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. november 2016 at 17:55

        Koaltsioon oli ikka meelega nii kirjutatud 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 25. november 2016 at 19:47

    Vaesed klienditeenindajad, kes puututvad igapäev lollide küsimustega kokku 😉

  • Avatar
    Vasta Triinu 25. november 2016 at 19:43

    “Rahu, ainult rahu,” ütles juba Karlsson Katuselt 🙂
    Ega selliste vastu ei saagi muudmoodi kui saadad copy-paste lakoonilisi viisakaid vastuseid: “Kahjuks mina ei tegele sellega. Pöörduge palun sinna-ja-sinna.”
    Paistab, et igasuguste kirjatükkide, olgu selleks siis e-kiri, blogipostitus või midagi muud, puhul on paljude inineste tähelepanuvõime 3 rida.
    Omast kogemusest tean, et saates laiali meili, kus on kõik “puust ja punaseks” lahti seletatud (sh olulised kohad rasvaseks/punaseks tehtud jne) hakkab hiljemalt paari tunni pärast tulema küsimusi. Selle info kohta, mis algas neljandast reast. Ei, mitte täpsustavaid. Küsitakse neid fakte, mis e-kirjas kenasti olemas olid. Rasvaselt. Ja punaselt.
    Hingan siis sisse ja vastan. Viisakalt ja lakooniliselt 🙂

  • Avatar
    Vasta andra 25. november 2016 at 19:43

    Ma läksin ise närvi seda lugedes, debiilikud 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 25. november 2016 at 19:38

    Mallu suur tänu selle loo eest. Naersin nii et silmad pisarais?????. Pagan kas inimesed su blogi siis üldse ei loe või. Või haaravad lihtsalt pealkirjast. ???

  • Avatar
    Vasta Madli 25. november 2016 at 19:34

    Imelised inimesed. laenatakse suure hurraaga kokku, arvestamata, et võlg on võõra oma ning sellega kaasneb alati vastutus. Aga vastutus ning oma võlgade likvideerimine on selline tüütu asi, siis pöördutakse suvalise blogija (no offence!) poole lootuses, et kõik see 183527623894226 euri imekombel ära kaob. Absurd!
    Kõikidel nendel inimestel, kes sulle kirjutasin on kindlasti üks ühine joon. Nende IQ on ilmselt sama suur kui kinganumber, rohkemat ei saagi neilt oodata, kes vastutada ei oska. Kurb.

  • Avatar
    Vasta Dea 25. november 2016 at 19:33

    Hinga sügavalt sisse välja ,istu mugavalt diivanile ja joo tass pärnaõie teed.

    • Avatar
      Vasta Kristin 25. november 2016 at 20:07

      tead, siin vist teega ei pääasta. Võta lonks veini 😀 enne lüpsa põhtusöögiks iim välja ja siis 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 25. november 2016 at 19:33

    Eks see kaader, kes inkassosse võlgu on, seda just su eelmisest postitusest välja lugeski – et sa orgunnid kuidagi neil inkassovõlad kaelast. Maksma ju ei pea 🙂

  • Avatar
    Vasta Inksu 25. november 2016 at 19:28

    Oh aga mina tahan aitäh sulle öelda et sellest firmast rääkisid 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 19:30

      No ma mõtlesin, et tegelt ju jumala vajalik asi, iga inimene võis nooruses lollusi teha. Aga mõned on kahjuks siiani lollakad 😀

  • Avatar
    Vasta kkk 25. november 2016 at 19:24

    maksa võlg ära siis saadki lahti 😀 Vist… ei tea, pole kokku puutunud, ilmselt ei puutu ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 25. november 2016 at 19:24

    Väga normaalsetel inimestel ei olegi inkassodega probleeme üldiselt nii et ma ei imesta,et mingid veits ajurdid kirjutavad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 19:28

      No ma pean nõustuma, ent samas on ju erandeid. Mind anti kunagi 2 euri eest inkassosse :D:D

    • Avatar
      Vasta Grete 25. november 2016 at 19:28

      Mõtlesin sama

    • Avatar
      Vasta Leevi 25. november 2016 at 20:17

      Kats, kes sina oled et niiviisi inimesi normaalseteks ja ebanormaalseteks tituleerid? Mingi anonüümne kommentaator 😀 Loe statistikat, kui paljud eestlased inkassodele võlgu on või on võlgu olnud. Kui kasvõi enamik neist oleks sellised, nagu Mallule kirjutasid, siis poleks Eesti see mis ta on.
      Pigem vaatan et sa ise ka ei oska postitusi lugeda. Need kaks keissi nt olid ehedad näited sellest, kuidas ebaseaduslikult inimestelt raha välja pressiti. Selliseid keisse on igal pool ning tihtipeale algavad need mingist maksmata mobiiliarvest või nt kasvõi Osta.ee oksjonitasust. Minu puhul oli see viimane juhus. Sain seal mingi paarikroonise trahvi, millest ise ei teadnud kuna ei loginud sisse sinna tihti ja ühel hetkel oli asi inkassos juba 1200.- Teadsin, milline nende tööpõhimõte on ja ei maksnud neile midagi, palusin kohtusse minna. Sinna nad muidugi siiani minna pole tahtnud…

  • Avatar
    Vasta Evelyn J. 25. november 2016 at 19:24

    Pesuehtne kanaajude paraad. 😀

  • Avatar
    Vasta Ailen 25. november 2016 at 19:19

    Tule taevas appiii!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. november 2016 at 19:20

      ma just röögin sama siin taeva poole, nii kopp ees juba 😀

      • Avatar
        Vasta Eneke 25. november 2016 at 19:33

        Jaksu Mallu puutun ka kokku selliste inimestega,kes küll kuulevad aga ei KUULA. See on mingi teine level ja sellepärast neil need inkassovõlad ongi. Ju nad kunagi ka ei lugenud tingimusi, ei kuulanud ja lugesid vaid pealkirja 1000 krooni tunni ajaga kontole !!!,Mis kohustused sellega kasnevad jms ,peenikesest kirjast rääkimata see kõik jäi tähelepanuta . Issanda loomaaed suur ja lai , hinga sisse välja ja kohe mitu korda 😉