Kingiloos LAPSED Lasteasjad

arvustus: Nomi tool + kingiloos!

1. detsember 2016

Eestis ei ole vist paljud Nomi toolist kuulnud, kui ma usun, et rohkem on siinmailm jäänud kõrvu Stokke Tripp Trapp tool, mis niiöelda kasvab koos lapsega. Sama disaineri tehtud on aga see imeline Nomi toolikene, millel veelgi pikem kasutusiga. Nimelt on Stokke toolid alates kuuendast elukuust, Nomi disaini saab kasutada juba sünnist alates! Skandinaavias on Nomi toolid ühed populaarseimad, mis on kasutuses isegi näiteks enamikes lasteaedades.

konceptet_en

Kuigi tool võib koos lisadega maksta lausa kuni 500€, siis jagades selle summa näiteks seitsme-kaheksa aastaga, mil seda igapäevaselt kasutada saab, siis ei tulegi summa sugugi nii suur. Nimelt saab Nomi tooli kasutada juba beebi esimesest päevast. Kui tavalises lamamistoolis ei soovitata lastel üle 15 minuti olla, siis Nomi tooli on lihtne reguleerida täislamavaks, kus beebil mugav ka pikemaid unesid teha. Nagu alloleval pildil näha on, on tooli all suur valge nupp. Seda kruttides saab seda lükata ülespoole, mis tooli täislamavasse lükkab.

DSC_7536

Tool on beebidele superturvaline. Viiepunktiline turvarihm hoiab last kenasti kinni ja ei pea üldse muretsema, et ta äkki kogemata kuskilt välja vajub või libiseb. Rihmad on ka hästi pehmest ja siidjast materjalist, et need lapsele kuidagi ebamugavad ei oleks, ega haiget teeks.

DSC_7542

Mis mulle Nomi tooli juures väga meeldib on ta kõrgus – kuna mul on loomad, siis ma ei taha lamamistooli, kus Lotte saab oma tagumikuse keelega ootamatult üle beebi näo tõmmata. BB lamamistool meeldib talle küll väga, aga mitu korda on juhtunud nii, et Lotte seda piimanägu musitamas käib ja mulle ei meeldi see üldse! Lisaks on see tool ka Mari-kindel, sest Mari ka ei ulataks seal mingit pahandust beebiga teha. Ja ülihea on see kõrgus ka seepärast, et saad kenasti beebi ülejäänud perega söögilaua taha veeretada, et tal ka hea vaadata oleks, mida teised teevad. Ahjaa, toolil on tagapool rattad all. Seda seetõttu, et nii on seda mugav liigutada ja lisaks on sellel see turvaelement, et kui suurem laps, kes seda söögitoolina kasutab, ennast näiteks lauast eemale tõukab, ei kuku ta mitte tahapoole ümber, vaid veereb lihtsalt veidi tahapoole.

Kus see söök siis on, mida keegi pakkuma pidi?

Kus see söök siis on, mida keegi pakkuma pidi?

Kahjuks me pole veel Mari tooli kokku pannud, seega ei saa ma seda modellikest teile hetkel näidata, aga ühesõnaga on nii, et kui beebi kasvab sellest pesast välja, siis saab sellest teha mõnusa söögitooli. Kas siis sellise, millega laps laua taha tõsta, samas saab ka ette eraldi lisana osta see kandik, mis muudab selle eriti mõnusaks söögitooliks väikse lauakesega. Noh, selline:

accessories-nomi-tray

Ja pärast teist eluaastat võib selle jalaosa ära võtta, mis last seal kinni hoiab ja kasutada lihtsalt kõrge toolina, et laps saaks perega koos laua taga istuda. Ning seda saab kasutada täpselt nii kaua, kuni lapsele see tool meeldib ja ta seal istuda soovib. Aga raskust kannab see nii palju, et selle poolest võiks see laps seal tiinekaeani istuda. Vaevalt, et ta seda muidugi soovib 😀

Mis mulle veel meeldib: see on jube kerge. Vaid 4.9 kilo! Ja kõik materjalid on taaskasutatavad, seega ei tekita see mingit tobedat prügi, mitte, et keegi sellist väärt asja nagunii iialgi ära viskama peaks. See on juba sellisest materjalist, et peab vist igavesti vastu!  Muuseas, see on disainitud nii, et laps saab seal sees istuda vaid sirge seljaga, mis on rühile hea. Samas saab ta mugavalt toetada nii käsi kui jalgu, et tal toolis ebamugav ei hakkaks. Pagan, tahaks endale ka sellist tooli, aga minu mõõdus vist ei tehta…Mõni ime, et see tool on võitunud hunniku erinevaid auhindu üle maailma!

DSC_7553

DSC_7588

NOMI

Ja nüüd on mul teile nii hea uudis, et ma ei suuda seda isegi uskuda. Nimelt saab üks Malluka blogi lugeja enda lapsele ka sellise uhke tooli, koos kõikide kellade ja viledega, millega seda üldse tellida saab. Kõik kandikud, rihmad, pesad ja pehmendused tulevad kaasa, mis teeb selle auhinna väärtuseks ikka krõbeda summa.

Et loosis osaleda, tuleb sul minna Evomove.com lehele, piiluda seal erinevaid toolimudeleid ja värve, ning kommentaarides pakkuma, mis värvi tooli mina oma võitjale välja valisin. Värve on seal küll igale maitsele ja igasse kodusse sobivaid, seega piiluge SIIT erinevaid toolivärve.

Et osalejad kaua kiblema ei peaks, siis loosin selle tooli välja juba esmaspäeval! Seega võtke aga osa, sest see on tõesti nii lahe beebitoode, et ma lausa kõkutasin hullu kombel naerda, kui selle kätte sain. Nii ilus! Nii stiilne! Nii mugav beebile! Nii pika kasutuseaga! Ära mune – võta osa!

 Kes loosis osaleda ei taha, siis osta saab selle SIIT!

Loe ka neid postitusi!

1,123 kommentaari

Jäta kommentaar