Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

meie majas on LEGO alati kindla peale minek!*

9. detsember 2021

See oletus ei üllata nüüd küll mitte kedagi, aga ma arvan, et absoluutselt kõige kingitum kaubamärk jõulude ajal on LEGO. Olen päris veendunud, et see on tõsi. Kui keegi tahab vaielda, kuulan huviga. Endal mul ei tule isegi parima tahtmise ja suure pingutuse järel pähe ühtki teist nii populaarset mänguasja. Hakkasin juba täpsustama, et kui me räägime laste kinkidest, aga noh. Keda ma petan – suht kindel, et väga paljud emad-isad on LEGO klotside üle vähemalt sama elevil kui lapsed ise. Kui mitte rohkem 😀 Tahaks öelda, et hea nostalgia oma lapsepõlvest, aga olgem ausad, meie ajal polnud mingitest LEGO klotsidest juttugi. Ammugi siis veel nii udupeentest nagu praegu olemas on.

LEGO klotsidega ehitamise juures on see hea asi, et võib manuaali järgi tegutseda, aga võib ka fantaasia täiesti valla lasta. Igatepidi mõjub see tegevus kuidagi eriti rahustavalt. Isegi muidu täiskäigul mööda elamist ringi kappavatel lastel saavad kõrgemad nivood ja üleliigne tempo otsa, kui karbitäis LEGO juppe kätte ulatada. Kui veel kõigile oma karbitäis anda, siis on mingiks ajaks ilusti rahu majas. Ainult vaikset nohinat ja omaette pobisemist on kuulda. Küll aga tean sedagi omast käest, et kui mu lastele anda kamba peale üks karbitäis klotse, võin end juba heaga väiksemat sorti kodusõjaks valmis panna. Samas see kehtib vist tegelt kõige kohta, nii et nvm…

Rahulikud lapsed on juba iseenesest päris naiss, aga teate, vahel saab LEGO klotsidest kohvikuid ja maju kokku pannes päris palju pulli ka. Lapsed elavad kohe nendesse väikestesse tegelaskujudesse sisse, keda nad parasjagu kuskilt komplektist leiavad. Selle käigus tulevad nad vahel vahel väga naljakate ja huvitavate asjade peale. Ma tahaks, et mul oleks kohe hoobilt mingi näide tuua, aga vot pole teps mitte. Peate mind lihtsalt uskuma. Võib-olla mõjutab seda ka see, et kui me juba seal koos tegutseme, siis on endal ka rohkem tähelepanu, et neid kuulata ja siis õnnestubki teinekord hea pulli osaks saada. Üleüldse pidavat sellised n-ö rollimängud lapsi arendama ka, mis tundub jällegi loogiline.

Meie saime kingituseks (ok mina nüüd mitte nii väga eks) LEGO Friends Andrea peremaja ning LEGO Friends Heartlake City mahekohviku. Ütleme nii, et tegevust mitmeks tunniks. Mingi hetk slaidisin ise lastetoast välja, sest mõni siin peab tööd ka tegema onju, aga tüdrukud olid küll päris kaua tegevuses. Mida sa inimhing elult veel tahad.

Ma nüüd täpselt ei mäleta, mis ajaühikuid ma kuulnud olen selle kohta, kui palju peaks iga päev minimaalselt lastega koos istuma ja nende valitud mänge mängima. See polnud mingi hirmus pikk aeg, kui ma õigesti mäletan. Äkki pool tundi täiesti segamatut 1:1 aega? Vot ei tea. Nagu te sellest järeldada võite, siis iga päev ma selleni ei jõua kah. Enamasti müttavad nad omaette ringi ja kõigil on sellega fine mulle tundub.

Igatahes kui end kätte võtta ja pool tundi panustada, siis see võib kategooriliselt erineva pikkusega olla. Ma ei taha siin näpuga näidata ega dissida, aga on laste mänge, mida ma elusees enam mängida ei soovi, kui jumal vähegi halatstab. No ei ole huvitav. Jah, lastele meeldivad, aga ma olen mudilase east hea 25 aastat väljas, kui keegi seda märganud pole, nii et jah. Enne koristaks kasside liivakaste kui osasid laste soovitud tegevusi kaasa teeks.

Aga vot LEGO klotsidega ehitamine on küll üks selles mõttes aegumatu asi, et seda ikka viitsin. Isegi kui midagi väga mõelda ei viitsi, siis kasvõi mingi suvalise torni saab täiesti endalegi märkamatult kokku panna jutustamise taustal. Ega lapsed ei istu ja anna hindeid selles mõttes, neile on vist ikka olulisem, et vahepeal nende tegevusi ka viitsitaks teha vms.

Ega ma oluliselt muud oskagi öelda. Ma ei usu, et minu sõnad selle koha pealt suurt erinevust teevad – LEGO on aegumatu ja igikestev ja igast otsast lapsi arendav ja neile endile meeldib ka ehk siis tõesti ideaalne kingiidee. Aga te teadsite seda juba nagunii ja kindlalt on head diilid välja otsitud, kust enne jõule oma jao LEGO komplektid soodukaga kätte saate.

Kuidas teie perel suhted LEGO klotsidega on?

*Postitus sündis koostöös LEGO-ga

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Annika 10. detsember 2021 at 14:37

    Lego on ka meie pere laste lemmik. Häid diile kahjuks mina sel aastal küll leidnud ei ole, vastupidi ja ka valik üsna väike. ?‍♀️Paljud tooted otsas ja mis olemas on ka meil juba. Kui keegi teab kuskil head diili võika siia ka jagada ??

  • Avatar
    Vasta V. 10. detsember 2021 at 12:42

    Meie peres ka LEGOD au sees. Lapsed ( 8a- ja 6a ) pidevalt ehitavad ja mängivad, vahel lausa mitu tundi järjest.
    Ja elavad karakteritesse väga sisse ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. detsember 2021 at 13:17

      Jaa meil sama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 10. detsember 2021 at 12:12

    Mul küll elukaaslasega lapsi pole aga need on mu kaaslase lemmikud mänguasjad. Iga-aasta sünnaks ostan talle Lego Technical auto ? vanusest olemata – need meeldivad köigile.

  • Avatar
    Vasta Silvia 10. detsember 2021 at 12:06

    Meil neid päris legosid on üks väike karp, aga neid hoitakse väga hästi. Tavalisi teistsuguseid klotse on õnneks ikka ka, et igaüks leiab omale siis lemmikud ja ehitab nendega. Vahel isegi jään legodega mängima, lahe on vaadata kuidas lastel fantaasia tööle läheb ehitades. ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 10. detsember 2021 at 11:40

    No meil saavad lapsed igal aastal legosid jõuludeks. Praeguseks duplosid ja muidu legosid kilode viisi kolme lapse peale. Eelmisel aastal oli suur kast classic legosid tervele perele. Sel aastal tellisin lastele jõuluks ja endale ka ühe kasti ? . Mul väiksena olid ka legod olemas ja mingi eriti lahe, selline majaehitamise tükkidega, kus oli normaalselt katusetükke ka olemas, et saigi terve katuse majale peale ehitada- praegu ma sellist ei ole enam leidnud 🙁 ainult mingid majafassaadid müügil- tglt vist on neid terve hoone ehitamise komplekte ka aga need mingid spets hooned(nt harry potteri kool või taj mahal või mingi taoline)ja no sellise hinnaga ei saa ma neid lihtsalt lubada endale ??‍♀️ Eriti meeldib mulle, et need harilikud legod saab duplo otsa ehitada, ehk need ei kaota niipea ka oma võlu ? Lühidaslt, mul laste lemmikud!

  • Avatar
    Vasta Kristina 9. detsember 2021 at 17:26

    Imehead suhted! 4 aastane poiss armastab LEGO City sõidukeid ja neid on meil kogunenud arvestatav kogus ?