LAPSED Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

kahe lapse kärumaailm

11. oktoober 2018

Huh, ma ei jõua silma ka pilgutada, kui mu rasedusäpp aina suuremaid numbreid näitab. Täna üritab ta mulle selgeks teha, et sünnituseni olla 34 päeva, whaaaaa?! Üritame siinkohal ära unustada, et viimases UHs Marta kolm nädalat suurem tundus ja teeskleme, et rahulikult on kuu aega siin mässata ja olla.

Täna viisime Lendet aeda ja ma hakkasin mõtlema sellele, et suvel käruostu sooritades ei tulnud mulle kordagi pähe see, et ma võiks load saada. Või noh, see tundus mingi eriti kauge ja utoopiline tulevik, aga näedsa nalja. Sõitsin aga autoga aeda ja muudkui mõtlesin.

Meil on hetkel kuuris kaks käru, mis said mõlemad ostetud selle mõttega, et kahe väikse lapsega on ikka hea, kui on mõlemale kärus ruumi. Lende on küll juba kaks, aga no ütleme, et oleme suvel kuskil laada peal või jumal teab, kus, siis on ta ikka kärru tahtnud. Lisaks veel poeskäigud ja turulkäigud ja kõik muud säärased asjad. Mis kärud ma siis valisin? Esiteks ilmus meile Mountain Buggy Duet + family pack, mis tähendab seda, et seda käru saab kasutada nii ühe lapsega, kui ka hiljem kahega. Pärast tuli Bugaboo Donkey2 kah, aga räägime täna MB’ist.

Ühe lapse käruna siis selline.

Juurde saab soetada sellise lisa, millega saab siis asendada selle kaubakorvikese kas siis beebile mõeldud vankrikorvi või käruosaga.

Suvel lasime selle kohe käiku kah, mida ma öelda oskan, on see, et see on ideaalne autota inimese käru. Tahad poest hunniku asju tuua? Vabalt. Lao aga alumine korv täis + kõrvalolev korv ja saad kasvõi Nõmme turu tühjaks tassida, meie tegime seda kohe mitu korda.

See küljekorv on nii suur, et ämm arvas alguses, et sinna käib beebi ? Pildil tundub korv veits kaldus, aga asi on lihtsalt selles, et korvis on MEGA palju raskeid asju vasemal poolel, muidu on ikka otse.

Mida ma oskan selle käru kohta öelda – meile väga meeldib. Kangad on VÄGA pehmed ja siidjad, et ma isegi ei paneks sinna istmekatet, kui ma ei tahaks käru lapse läbustamise eest kaitsta. Ma pole elusees nii hea kangaga käru katsunud, mitte iial. Uskuge mind, kui saate katsuda, siis te nõustute raudselt.

Mis on minu meelest selle käru boonused? Ai, neid on palju:

  • Käsipidur. Kui vähegi künklikum tee, siis on mega mugav, kui saad käru pidurdada natukene mäest alla minnes. Muidugi on jalapidur ka olemas, aga topelt ei kärise. Käsipidur on kindlasti ka talvel libedal ajal abiks.
  • Mega palju kohti, kuhu asju panna.
  • Vedrustus on mõnus – st õhkkummid teevad sõidu mõnusaks, sest tegelikult tal vist suuremat vedrustust ei olegi. Tunda küll ei ole!
  • Saab panna täislamavasse ja minu jaoks on mugav see nöörsüsteem, mille abil lamamiskallet muuta. Saab vaikselt ja rahulikult nii palju alla lasta kui tarvis, kui laps magama jääb. Magamisosa pikkus on 85 cm!
  • Mõnusalt kitsas. Alguses tundub, et issand, selle kobakaga ei mahu elusees kuskilt läbi, aga tegelikult on see kõige kitsam kahe lapse vanker üldse! Samas lapsel kitsas ei ole, Lende on ju üsna pontsu ja tema mahub ilusti. Isegi Mari pressis sinna ennast ükskord ära, kui käia ei viitsinud.


  • Käru kaal on umbes 15 kg. Seda nii pakikorvi, kui ka teise istmega. Pole just kergkäru, aga arvestades, kui palju ta talub ja kannab, siis on see tõesti vähe!
  • Kaalupiirang on 18kg per iste, ehk siis kasutada saab KAUA!
  • Piiluaken on magnetiga, seega ei aja last üles, kui tahad vaadata, mis ta seal sees teeb.
  • Käib kokku kergelt ja ÜHES TÜKIS, mis on minu jaoks mõnus omadus.
  • Saab panna ka näoga enda suunas lapse.
  • Adapteritega saab panna ka külge turvahälli.

Negatiivse külje pealt oskaksingi ma välja tuua ainult selle, et kaarvari on natukene lühem, kui ma tahaks, aga ei midagi hullu, et selle pärast käru ostmata jätaks.  Küsisin Kardolt ka, et kas ta oskab mõnda negatiivset külje välja tuua, aga tema ka ei osanud, seega võib öelda, et super ost juhul, kui tulemas kaksikud, väikse vanusevahega lapsed, või kui plaanid lapsi jutti saada. Kuna ma ise otsisin toona just sellist käru, mida saab kasutada nii ühe, kui kahe lapsega ja mulle jäidki sõelale ainult Bugaboo Donkey ja MB Duet. Hinnavahe on neil umbes 1000€, aga olles mõlemat kasutanud, siis ütlen ma ausalt, et Bugaboo on küll sama hea, aga selle lisatonni maksad küll ainult mõningate välimuspunktide eest, sest muus osas on MB täpselt sama hea. Lisaks on neil terve oktoobrikuu MB kärudele Babyshop.ee e-poes allahindlus, seega kellel samad nõudmised on, siis soovitan testida ja üle kaeda. Usun, et jääte rahule.

Mida ma aga täna mõtlesin, oli see, et nüüd kus load käes ja vähemalt kuu aja jooksul ka auto peres olemas, siis kui tihti meil on üldse tulevikus vaja kahe lapse käru? Poleks lube, siis okei, viiksim Lendet lasteaeda koos Martaga jne, aga praegu saab seda ju kõike edaspidi autoga teha. Ja paar käigu pärast hoida endal kuuris kahte suurt kahe lapse käru….kas on mõttekas? Ega neil vist pole hea ka seal kuuris olla?

Hetkel on hoopis aktuaalsem see, et mul oleks vaja turvahällile rattaid, mida pagassis hea hoida, et ala kui poodi lähme vms, et siis ei peaks turvahälli käeotsas tassima või seda poes ostukärusse panema. Meie Cloud Q käib täislamavasse ka, seega saaks rahulikult kasutada, aga mul on hoopis kaks suurt kahe lapse käru, kergkäru raamist pole haisugi. Ups….Vot kui kiiresti võivad nõudmised ja soovid vankrile muutuda. Igatahes ma praegu mõtlen, et ma jätan ühe kahe lapse käru alles ja teise vahetan välja mingi kergkäru vastu? Issand, ma ei tea. Meil on liiga palju lapsi ja kärusid! ??

Mida teie teeksite? Help!

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eveliis 2. november 2018 at 17:13

    Kui oma MBd müüa tahad, siis ma ostaks ära küll 😉

  • Avatar
    Vasta K 12. oktoober 2018 at 14:41

    Jätaks Donkey alles, ostaks sinna adapterid ja vb kergkäru veel juurde? samas kas talvel nii vaga seda kergkäru vaja?
    Isegi vanadele autodele saab eelsoojenduse panna ja autoaknaid ei tohi üldse kraapida vaid sulatada tohib või kasutada jääsulatajat.

  • Avatar
    Vasta Lo 12. oktoober 2018 at 13:20

    Tere. Ma küsiks selle MB käru kohta veits. Kas sellega on ka talvel hea sõita? Kas oled ka proovinud seda autoga kuskile kaasa võtta, kui mugav on, palju ruumi võtab? Oskad (oskab keegi) öelda, kas sellele maxicosi turvahälli saab ka külge panna? Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta MR 11. oktoober 2018 at 21:40

    Üks väike asi, mille peale ehk veel ei ole jõudnud mõelda – kui auto on talvel hoovis, siis maru tüütu on seda paksust lumest rookida ja kui autot enne sooja ei pane, siis jää akendelt
    kraapimine on ka korralik ettevõtmine. Lisaks siis tee väravani ja väravatagune vaja suurest lumest puhtaks saada. Üks on sellega rakkes, teine rabeleb toas lapsi riidesse panna. Kui lasteaed lähedal, siis võib isegi tekkida kiusatus pigem jala minna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 22:01

      Uutel autodel saab selle mingi eelsoojendamise sisse panna, jutud levivad 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 11. oktoober 2018 at 21:29

    Esiteks ei hoiaks neid kuuris..jube kahju hakkab nendest. Kui sul just kuur küttega pole.
    Teiseks müüks ühe maha jah. Ja turvahälli ratasteks võta Mios?.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. oktoober 2018 at 14:51

    Ma müüks ühe käru maha ja ostaks ikkagi ka kergkäru, millega poes käia ja mida hoiakski kogu aeg autos (ise mõtlesin osta nt baby jogger city tour lux, sellel hea lihtne adapterite süsteem ) . Kuuris ja ega ka autos pole soovitav kärusid hoida, lähevad niiskeks ja hallitama. Autokäru ikka tuppa kuivama tuua, kui on märjaks saanud. Mul hetkel 2.5a vahega lapsed ja on olemas bumbleride indie, valco baby snap duo ja autokäruks ostaks kolmanda ka 😀 (ehk siis ideaalset varianti pole nagunii). Suuri kärusid ei viitsi kogu aeg autosse vedada ja indie adapterite süsteem turvahällile on ka nii tüütu. Lisaks on olemas ka kandekott, millega ka hea kombineerida (väiksem kotti ja suurem kärusse). Kui kuskile laadale perega minna, siis ikka väsib keegi ära või hakkab jonnima, siis hea kärusse visata ja minekut teha 🙂

  • Avatar
    Vasta C 11. oktoober 2018 at 13:59

    Mina sinuasemel annaksin BB Donkey mulle :D, MB jätaks alles ja kindlasti ostaks turvahällile rattad alla.

  • Avatar
    Vasta Maarja-liisa 11. oktoober 2018 at 13:28

    Mina jalutan oma noorhärrat ja pisemat kogu aeg tandemiga lasteaeda. Karmo on ilmselt näinud ka kuidas üks beebi käruga hommikuti ukse ees on ja suuremat ning istet lasteaeda jätan.
    Ülirahul. Saan otse pikemale jalutuskäigule minna ning autovajadus on oluliselt kahanenud 🙂 pole sul sinna Hellikusse üldse pikk maa ning jalgsi lasteaeda viimine on hea viis sünnituse järgselt taastuda ning kilosid kaotada. Samuti saad ise kohe hommikul särtsu sisse. Mind on just kahelapsekäru hullult liikuma pannud. Oma vastset kahest ei võta niipea niisama näpu otsa.
    Eile üritasin lasteaiast koju jalutada (laps tahtis käru kõrval käia) ja jõudsime suure hädaga lillepoeni (alla 100m). Mul oli närv läbi ja laps tahtis pigem käru küljes rippuda kui seda lükata, ise jalutada või istuda..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 13:35

      Ei noh, MINA nagunii kärutama ei hakka 😀 Kui autoga ei läheks, läheks taksoga ??

      • Avatar
        Vasta Imbi 11. oktoober 2018 at 13:58

        Sellised väljaütlemisi on paha lugeda. KES sind endale eeskujuks võtab? Veelgi enam, MILLINE firma tahab, et sa nende toodet esindaksid?
        Rohkem tasakaalukust, suurema pildi nägemist ja vähem kitsarinnalisi väljaütlemisi.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 14:07

          See on ikka tõesti minust väga häbitu ja lausa SOLVAV, et üks inimene ütleb, et ta sõidaks taksoga vs imikuga kuskil talvel tuisu sees teist last lasteaeda lükkaks vankriga. Ma tõesti ei tea, kes SELLISEGA koostööd teeks, vb KKK?

  • Avatar
    Vasta Pisi 11. oktoober 2018 at 13:18

    Soovitan sul alustada sellega, et millistele kärudele su turvahälli saab kinnitada. Kui oled saanud teada, et mis firma kärudele saad need lisada, siis sealt hakata edasi vaatama, et mis on parim. Ise soovitaks sul just sellist kergkäru varianti kasutada. Alguses kasutad seda lihtsalt turvahällile ratastena ja siis hiljem, kui laps enam hällis ei ole, siis sul olemas pisikene käru, millega hea ringi shopata ja laps saab seal nt ome väiksed uned teha või kui kuskile üritusele minek, siis hea, kui pisike käru olemas. Ühest kärust ma ei loobuks just selle pärast, et minu arust on turul käimine koos käruga palju mugavam, kui autoga. Jääb ära see jama, et autot pole kuskile parkida ja siis aga tassi neid raskeid kotte käe otsas. Kui lähed käruga, siis kõik enda ostud saab kohe kärru laduda ja ei ole mingit käe otsas tarimist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 13:36

      Jaa ühe käru jätangi raudselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 11. oktoober 2018 at 13:05

    mul oli 1-kohaline vanker-käru ja seisulaud nõks suuremale lapsele. turvahälli adeptereid ei kasutanud, sest Nõmme vahel jalutasin poodi, mitte ei sõitnud autoga. Kui tahtsin rahus korralikumale šopingule minna, siis jätsin lapsed kas mehe või emaga koju 🙂 Mu meelest Nõmmel elamise boonuseks ongi see, et mõnus on igale poole jala minna ning see autostumine on selles mõttes nõme asi, et lõpuks hakkad ka lühikesi otsi autoga sõitma, selle asemel et end natuke liigutada ja nii harjuvad lapsed sellega, et neid kogu aeg sõidutatakse ja ei viitsi ka kilomeetrit kooli jalutada hommikul. Mingid uuringud ütlevad, et lapsele on tegelikult hea kui läheb ise kooli, saab end mõttes teisele lainele viia jne. Loomulikult viin lapsed suure paduka või külmaga vms puhul kooli aga igapäevaselt tahaks siiski, et nad ise hakkama saavad.
    No ja mulle meeldis ka jubedalt kandelina, võib-olla kui esimene laps oleks olnud suur kärusõber, siis poleks end selle maailmaga kurssi viinud ja sidumist selgeks õppinud aga nüüd oli lõpuks rõngaslina kaasas, et sai lapse väsimuse korral enda külge köita.
    Nii et 1 käru jääks igal juhul, sest nii mõnus on tegelikult aeg maha võtta (kasvõi sunnitult) ja jalutada… turvahälli rattad võivad olla aga ei pea olema aga haaraks vähemalt rõngaslina oma varustusse ning seisulauale mõtleks ka (et laps ikkagi käimise lainele suunata).

  • Avatar
    Vasta Kaisa 11. oktoober 2018 at 13:01

    No alustuseks ma ei ütleks, et “meil liiga palju lapsi on”- ise treite neid ju valmis 😀 Teiseks- istu maha ja mõtle. Kui lähedal on lasteaed? Kas on vaja lapsi autoga viia, kui jalutamine oleks tervislikum ja mitte nii väga aega- ja jõudunõudev? Auto oleks talvel suure lume ja tuisuga mõttekam, kui ilusate ilmadega kannataks ikka jalutada ju. Kui on juba käru, mis sobib 2le ja mis sulle meeldib, siis milleks on see teine vajalik? Eriti juhul, kui ütled, et oleks vaja hällile rattaid.
    Mulle jääb mulje, et iga lapse sünniga ajab sul see kärutamine pea täitsa kapsaks. 😀 Muudkui ostad aga kokku, ja siis hakkad riburadapidi välja vahetama- kas on mõtet raha nii kulutada?
    Mina müüsin oma auto maha enne teise lapse sündi. Olin 100% kindel, et jalutan ja puha- nüüd lubage naerda- kui vähegi oli võimalik, siis turvahäll ja laps autosse(elukaaslase autosse siis). Alles selle aasta kevadel hakkasin igapäevaselt vanemal lapsel lasteaias jala järgi käima( ca 10 kilti edasi -tagasi) 😀 Seni vaatasin ilma järgi, kas valida vanker või auto.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 13:41

      No alustuseks ma arvan, et ma võin öelda mida iganes ma soovin 😀

      Teiseks – raha ma ju enam ei kuluta, pigem teenin juurde kui ühe maha müün 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 12. oktoober 2018 at 01:23

        No ma mõtlen, et viisakas kommenteerija võib ka öelda, mida tahab. Ma küll saan aru mida ta silmas peab. Su kärumajandus võtab silmade ees kirjuks ja jätab mulje, et Sa ei tea, kuhu raha panna?. Kirjuta vähem reklaamtekste, siis on blogi nauditavam. Väga sõbralikult mõtlen seda, vältimaks, et oled kriitikast häiritud.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. oktoober 2018 at 09:22

          Ei no ikka võib jah, aga imelik peale lennata, et miks ma mida oma blogis ütlen. Kle ma olen ühes käruinimeste grupis, vot SEAL võtab kirjuks, mitukümmend käru kellelgi olnud on, ma selles suhtes veel üsna tagasihoidlik. Kriitikast häiritud pole, kirjutan nii palju reklaamtekste, kui tahan ja tarvis 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 11. oktoober 2018 at 12:59

    Reklaam lihtsalt sööb pool teksti ära, maha kuidagi võtta ei saa. Poolikut teksti ka nagu lugeda ei taha. Pole varem olnud sellist asja, nüüd juba mitme postitusega.

  • Avatar
    Vasta A 11. oktoober 2018 at 12:39

    Ammu ootasin seda postitust,et oleks paslik küsida mis Indiega teed??? Või oled juba maha müünud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 13:41

      Müüsin maha, enne nende kahe kokku ostmist 😀

  • Avatar
    Vasta Teele 11. oktoober 2018 at 12:35

    Müüksin MB maha, BB jätaks KINDLALT alles.
    Ja kergkäruks ostaks uuesti Bee, selle rattaid ka hea turvahälli all kasutada.

  • Avatar
    Vasta Tr 11. oktoober 2018 at 12:04

    Kuna sa nagunii vist ju suurem asi jalutamas käija ei ole siis parem panusta sellele, et olemas kodus üks käru, kuhu beebi aeda magama panna ning kergkäru rattad autos hälli jaoks. Sul vist häll olemas juba aga muidu Noona häll selline, millel kohe rattad all.

    • Avatar
      Vasta Älis 11. oktoober 2018 at 21:33

      Mitte Noona vaid Doona..ja see Doona pole mingeid teste läbinud ja on jumala raske ja kobakas.

  • Avatar
    Vasta A 11. oktoober 2018 at 11:47

    Kasutasime samuti käru väga vähe ja lõpuks müüsin maha sest samuti igalpool autoga. Maja ees saab mängida käruta ja kui tõesti vaja jala käia kuskil meeldib lapsele rohkem kõhukott sest vanker polnud kunagi ta parim sõber.
    Seega ma vahetaks ühe vankri turvahälli rataste vastu.

  • Avatar
    Vasta Emps 11. oktoober 2018 at 11:46

    Mul on sama asi ees ootamas. Aga … mu kahest lapsest vanim on uue tulekuks vaid 1.5a, täna ta veel ei kõnni. Ei hakkagi vist 😀 Ja tundub ulme tassida vajadusel 1.5 aastast ja seda qloud Q turvahälli – see on nii raske 😀 . Tassima pean kevadel, pere vanimat veel viimaseid kuid lasteaeda viies.
    Käru suhtes … otsustan vist selleks ajaks 1.5 a lapse järgi, kas on üldse vaja, kas ta üldse tahab kärus olla. Aga valiksin ise bugaboo just selle mõttega, et seda raami saab natukene pisemaks teha autosse panekuks.
    Ma selle lapse qloud q jaoks ostsin quinny zapp flex plusi – AGA sellega kaasasolevad maxi-cosi adapterid ei sobinudki sellele cybexi hällile ja mina sobivaid ei leidnudki, seega mu jaoks neid pole olemaski 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 11. oktoober 2018 at 11:45

    Endal oli Cloud Q Babyjoggerj rataste peal ja oli väga ok. Nüüd kasutan käru niisama. Näiteks paljud rääkisid, et quinny peal ei ole Cloud Qga tasakaalu ja kukub ümber. ( seda oma raskuse tõttu ) Soetasin BJ järelturult ja olin väga rahul ! 😉
    Lisaks sai panna täislamavasse ja teha ka pikemaid jalutuskäike linnas jms.

  • Avatar
    Vasta Annika 11. oktoober 2018 at 11:40

    Valiksin Bugabo,selle raami saab kokku lükata. No ja siis mingi Cybex suvekäru mis hälli alla istuks. Sellega oleks kõik vajalik olemas. Mis auto tuleb? Mul Ford S- Max,5+