Uncategorized

äpimajandusest

15. jaanuar 2017

Mõtlesin rääkida teile natukene äppidest, mis mul hetkel telefonis on. Mul on nii väikse mäluga telefon, et ma aeg-ajalt vahetan neid. Tõmban juurde ja siis kustutan. Igatahes praegu on mul tõmmatud just need:

WOLT – See saab mul ikka päris palju vatti, sest ma olen viimasel ajal nii laisk söögitegija ja mulle nii meeldib see kiire variant, kuidas midagi süüa saada. Mu lemmik on Pööningult pitsa tellimine, aga muidugi saab sealt igasugust sööki. Triinu kunagi blogis, et ta on Woldiga mitu korda kehva teeninduse osaliseks saanud, aga mina, täitsa ausalt, mitte kunagi. Söök saab alati õigel  ajal kohale, on soe ja noh, kõik idekas.

ResQ äpist olen ma ennegi kirjutanud (loe siit) ja mul on hea meel näha, et kui alguses ootasin pikisilmi, et sinna uusi toite lisanduks, siis nüüd juhtub seda päris tihti! Satuks ma tihemini kesklinna kanti, siis kasutaksin seda 100x rohkem kah.

TinyMemories äpi tõmbasin rasedana ja isegi maksin paar euri selle eest. Ma kujutasin ette, kuidas ma seda täiega kasutama hakkan, aga tegelikult pole vist peale mõnda korda üldse kasutanud. Sellega saad panna neid “one week old” jne templeid ja siis mingieid nunnukaid lauseid jne, aga ma lihtsalt alati unustan selle äpi lihtsalt ära ja noh, pole teda ka ju nii väga vaja.

The Wonder Weeks on äpp, mille kohta ma tahtsin ükskord kirjutama tulla, et krdi kaks euri maha visatud, et üldse ei lähe täppi midagi, aga tegelikult selgub, et ikka läheb ka. Päris päevapealt mitte, aga no ühesõnaga see on selline äpp, kuhu sisestad selle TA mis sulle alguses arst ütles, mitte lapse sünnipäeva ja siis ta selle põhjal arvutab, et millal laps jõuab erinevates arengufaasidesse jne. Näiteks praegu näitab meie tabel suurt musta pilve ja tõepoolest, paar päeva on Lende väga… pahuravõitu olnud ja nutab vahepeal lohutamatult. Mitte, et see äpp ütleks, et kuidas seda ära hoida saaks, aga aitab natukene kergemini mõista, et miks beebi parasjagu nii käitub, nagu ta käitub.

DSC_6230

Ennevanasti oli mul komme õhtuti enne magama jäämist 9gagis tsillida, aga nüüd olen ma selle asendanud Insta scrollimisega. Kuna ma päeval tavaliselt telefoni ei kasuta (seda on ka näha mu vastamata kõnede hulgast), sest Mari kahmab selle muidu ära, seega saan enamasti ma instagrammeerida ainult öösiti.

Muidugi on mul olemas Facebook, Page Manager mu Malluka lehe jaoks ja no messenger ikka kah. Youtube on vist kah kõigil olemas.

Nikoni app on see, millega ma saan kaamerast telefoni pilte importida, kui mul neid kiirelt vaja kuskile edasi saata vms. Või Instasse panna muidugi 😉

Aliexpressi äpi tõmbasin ma kunagi, kui ma fotopropse otsisin ja ühendasin vannis ligunemise shoppamisega. Sama lainega sai ka see H&M äpp tõmmatud, seda ma aga kasutanud pole ja arvatavasti kustutan selle üldse ära.

Siis on mul veel mingi suht suvaline äpp, millega kollaaže teha.

Gmaili äpp peaks teile näitama, kui “väheste” meilidega ma tegelen 😀

Viimaseks. Mu kõige enimkasutatud äpp! TAXIFY! Mu armas, ustav Taxify, millega ma saan punktist A, punkti B. See on vist see, mida ma ära kustutada ei kavatse mitte iial. Teiste äppideta saaks veel hakkama, aga no sellele ma küll tagasi ei lange, et helistades taksot kutsun. Ma vihkan ju helistamist :D!

dsc_6229-7843735

Mis äpid teil telefonis on? Millised lemmikud on?

Loe ka neid postitusi!

34 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ml 21. jaanuar 2017 at 20:07

    Ma olen märganud, et Uberi ja Taxify-ga on umbes sama asi, mis Hesburgeri ja McDonaldsiga. Ühtedele lihtsalt meeldib üks ja teistele teine. Tegelikkuses on nad enamvähem võrdsed :D.
    Väikeste mäludega iPhone’ide jaoks on välja mõeldud sellised vidinad mingid laadimisauku käivad mälupulgad. Et saad nt harvemini kasutatavad asjad sinna pulgale panna ja kui vaja siis sealt kasutada. Ma ei tea, kas Eestis on neid saada, aga Alis on valik päris suur, kasutada nt “iphone usb storage” otsingut.
    Äppide poolest on minu telefon suht vaene, kuna kasutan Nokia nutikat, millel on Windows, siis sellele tegelikult on märkimisväärselt väiksem äppide valik. Tavalised FB ja Messenger ja Insta on olemas muidugi. Lisaks kasutan suht aktiivselt Pinteresti äppi. Kasutaksin ka Ali äppi, aga ametlikku ei ole ja see, mille leidsin, oli mingi imelik ja ei töödanud normaalselt. Veel on mul üks Happy Day nimeline äpp (period träkkier) kasutusel ja meilide äpid. Rohkem vist pole, sest isegi Swed või SEB panga äppe windows telefonile ei ole. Ahjaa HERE+ kasutan ka kui kuskile sellisesse kohta pean sõitma, kus varem käinud ei ole ja ei tea täpselt, kuidas sinna saab.

  • Avatar
    Vasta Bino 21. jaanuar 2017 at 03:08

    PALUN seletage mulle ära milleks on vaja whatsappi ja viberit, KUI messenger on TÄPSELT sama asi. Mille jaoks on vaja neid mõlemaid ka veel? Ja veel hullem, kui kõik kolm lausa..no milleks?

  • Avatar
    Vasta Kellu 16. jaanuar 2017 at 14:56

    Minul on telefonis viber, whatsapp, mkool, gmail.

  • Avatar
    Vasta Laura 16. jaanuar 2017 at 13:59

    Mul on lisaks paljudele eelnevatele loetelus veel Viber, Dropbox JA, mida ma imestasin et nimekirjas pole, beebimonitor. See on nii hea ja mugav, ei pea ostma ekstra ja tasuta ka pealekauba. Pole neil ka mingeid km-te piiranguid jne jne – väga mugav ja praktiline ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. jaanuar 2017 at 09:17

    ma tahan kasutada võimalust ja tänada sind ResQ äpi info jagamise eest! tookordsest postitusest alates kasutame seda väga tihti (Rucola päevakad on ikka täitsa maitsvad :D)

  • Avatar
    Vasta meow 15. jaanuar 2017 at 23:33

    Facebook, Messenger, Insta, Endomondo, Aliexpress, Membershop ja ongi kòik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 15. jaanuar 2017 at 21:39

    Swedbank, twitter, tv3 play, soundcloud.

  • Avatar
    Vasta Hedi 15. jaanuar 2017 at 19:50

    +1 @9gag 🙂
    Mina ise olen oma telefoni võimalikult äpivabaks. Kõik asjad mida ma saan pm teha arvutis ja ei pea ilmtingimata telefoniga tegema olen eemaldanud. Jubedad akuröövlid.

  • Avatar
    Vasta Krista 15. jaanuar 2017 at 17:31

    FB ja Messenger loomulikult. Lisaks SEB pank, Apollo Kinos, Coffee in, Parkimine, Toidutare, Tere KÖÖK, Free Fall, Rinnaga toitmine :D, Endomondo, Pokemon Go 😛 Ilmselt ühtteist veel, aga need peaaegu igapäevaselt kasutusel.

  • Avatar
    Vasta K 15. jaanuar 2017 at 16:54

    Oi mina armastan appe, alati leian midagi põnevat ja siis jälle proovin ja kui meeldib jätan alles, kui ei, siis kustutan ära.
    Tavalisi appe: YouTube, Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook, Messenger, Tumblr, Skype
    Piltidega seotud asjad: Pinterest, Pixlr, Picsart, VSCO, Prisma (mitte pood :D), VideoPad Free,
    Mängud: Word Search, Perfect piano (kitarri häälestamiseks), CrossStitchWorld, Stack, Picross Town, Nonograms Katana
    Tööriistad: Bussiajad, QR Code Reader, Soundmeter, Flashlight, Unfollow Pro Instagram, Mauf (saab Messengeri värve muuta, rohkem valikuid kui Messengeril endal), Photomath(lahendab matemaatikaülesandeid), Duolingo(keelte õppimiseks), gStrings(jällegi kitarri häälestamiseks), TickTick (to-do listide tegemiseks)
    Üks selline huvitav app on ka, mille eesmärk on sind telefonist eemal hoida. Valid endale mingi aja näiteks 10 minutit ja siis seal apis kasvatad nii kaua puud, kui suudad 10 minutit mitte telefoni kasutada siis puu kasvab, aga kui kasutad telefoni, siis puu kuivab ära. Ja saad niimoodi endale metsa kasvatada telefonis iga päev. Appi nimi on Forest.
    Trenni jaoks on ka MyFitnessPal ja 30 Day Fit (jube hea kui teed kodus trenni).
    Nüüd tundub endale küll, et jube palju appe, aga tegelikult ei kasuta üldse nii palju telefoni, kõikidel appidel on väga kindel otstarve ja mänge kasutan nt ainult bussis sõites.

  • Avatar
    Vasta Piret 15. jaanuar 2017 at 16:25

    Endomundo. Ma jalutaks titega igapäevaselt ka siis, kui mul seda äppi poleks, aga kuidagi motiveeriv on see rakendus. Saad võistelda iseendaga ja sõpradega ja nii vahva on oma liikumisel silm peal hoida.

    • Avatar
      Vasta meow 15. jaanuar 2017 at 23:38

      +1, ma ka Endomondo sõltlane

  • Avatar
    Vasta Kelly 15. jaanuar 2017 at 16:15

    No see gmaili kirjade arv on küll selline,et mu silmad läksid sama suureks kui tõllarattad vist 😀 täitsapael 😀 !!! Üldse päris punane värk sul iga äpi peal 😀 – nõutud plika! 😀

    Ise kasutan äppidest messenger,facebook,insta,gmail ainult 🙂

  • Avatar
    Vasta Dagmar Rohtsalu 15. jaanuar 2017 at 14:24

    Peale tavapäraste äppide (pank,gmail,skype,fb,insta jne) on paar ülihead meelelahutusäppi: kõige rohkem kiidan filmide ja sarjade vaatamise äppi mida saab mitte ainult telefoni vaid ka arvutisse downloadida. Tavapärasest Playstore’st seda vahepeal downloadida ei saanud ja pole ka mõtet (seal vist vale versioon). Igatahes äpi nimi on Popcorn Time ja saab tõmmata siit: https://popcorn-time.to Soovitan väga! 🙂 Siis meelelahutuseks mul veel Imgur ja ERR’i äpp.
    Kui vahepeal puhkusekohti ja majutusi otsisin siis kasutasin Airbnb äppi. Selle kaudu sain nt Pärnusse korteri rentida nädalavahetuseks ülihea hinnaga ja Peipsi äärde terve maja sünnipäeva pidamiseks. Paljud kasutavad seda välismaal reisides (sõber on selle kaudu ööbimiskoha otsinud Prantsusmaal ja vend Maltal). Soovitan soojalt 🙂
    Lisaks on mul kinokava jaoks Apollo Cinema ning muude ürituste jaoks Piletilevi äpp. Sportimise ülevaate ja lapsega kärutamise kilomeetrite mõõtmiseks kasutan Endomondo’t. Lisaks vahepeal kasutan laisalt sportimiseks 7 Minutes rakendust.
    Poenimekirjade ja nn postit paberi asemel kasutan Keep äppi. Ja uudiste jaoks Postimees’t. Liigeldes siis Pargi.ee ning vahel Transport in Tallin.
    Oi päris palju äppe telefonis 🙂 loen huviga teiste leide ja soovitusi.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 15. jaanuar 2017 at 13:48

    Mina ei ole eriline äppide kasutaja. Olemas on vaid põhilised – facebook, messenger, instagram, pages manager, gmail, nikoni WMU, endomondo , Swedbank ja mingisugune instagrami äpp, millega pilte kokku panna või kroppida vms. 😀

  • Avatar
    Vasta Mann1223 15. jaanuar 2017 at 13:23

    instagram, polar flow, facebook, messenger, ekool, viber, youtube (lapse jaoks) endomondo, gipis (jooksu äpp) , waze, ebay, power hit radio, photo grid, life,

  • Avatar
    Vasta Ly 15. jaanuar 2017 at 12:55

    Fb, messenger, instagram, snapchat, polar flow, swedbank, hm äpp – lihtsalt sirvin mis uusi asju tulemas on poodi, dailymail- kōmuuudiste lugemiseks kui igav on, period tracker, tenpair- numbrimäng, viimasel ajal sellest taas sōltuvuses, ja tinder ?

  • Avatar
    Vasta Blondiini Päevaraamat 15. jaanuar 2017 at 12:39

    Minu jaoks on telefon helistamiseks, kuid FB ja Instagrami kasutan. Ilmaennustust vaatan ka mingis Windowsi programmist, kuna kasutan Windows Phone, sest see ühenduses mul arvutiga. Aga peaks uurima, ehk on Canonil ka sama äpp nagu Nikonil, see tundub päris praktiline.

  • Avatar
    Vasta Kristina 15. jaanuar 2017 at 12:10

    Deezer(bussiga sõites muusika kuulamiseks enamasti),Everpix(vahel leian sealt ilusaid taustspilte telefoni),Gmail,Instagram,Snapchat,Garmin connect(pulsikella jaoks),Messenger,SEB Eesti,Tallin Airport(kui vaja teada mis lennud lähiajal lähevad,mis kell boardima hakkab,tööl vahel tarvis),Viber,P.C.(period calender),Youtube,CoffeeIn,NoCrop,GoogleMaps(see minu jaoks mugavam/arusaadavam kui iphone enda Maps)

  • Avatar
    Vasta Kristel 15. jaanuar 2017 at 12:01

    Mina soovitan taxify asemel uberit!! See on niiii mugav ja hea, et sattusin sellest isegi mõni aeg tagasi sõltuvusse. Ja palju odavam! Seal on vaja ainult krediitkaardi või deebet (plusi) omanikuks olemist ja pole mingit sularahaga jändamist jms.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2017 at 13:17

      taxifyl pole ka mingit sularahaga jändamist ju

      • Avatar
        Vasta Stella 15. jaanuar 2017 at 14:16

        Aga saad Uberit kasutades lihtsalt autost välja hüpata, sest raha läheb automaatselt maha 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. jaanuar 2017 at 16:58

          No SEDA ma ju räägingi, et taxifyl on täpselt sama süsteem- regasin korra kaardi ära ja vsjo

  • Avatar
    Vasta Anna 15. jaanuar 2017 at 11:56

    kes wolti endale esimest korda tõmbavad ja kasutavad koodi TE71 siis saate 5 euri esimeselt tellimuselt alla 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. jaanuar 2017 at 11:41

    Igapäevased kasutust saavad: Facebook, messenger, insta ja swedbank. Ülepäeviti kasutan liiklustestide äppi, varsti peab autokooli eksamile minema 😀
    Aga kui lapse käes telo on, siis on mul ca 3-4lk ainult tema x mänge 😀

    • Avatar
      Vasta Liisa 15. jaanuar 2017 at 11:43

      WhatsAppi unustasin üldse , seda kasutan ka igapäevaselt , telo arved kontrolli all 😀

  • Avatar
    Vasta M 15. jaanuar 2017 at 11:39

    Mul on telefonis sellised appid: facebook,messenger, instagram, swedbank, youtube, skype,aliexpress, period tracker.
    Youtube, skype ja aliexpressi kasutan väga harva 😀

  • Avatar
    Vasta Mer. 15. jaanuar 2017 at 11:29

    Kõige rohkem kasutan ikka FB ja Insta äppi. Aga vajalikud on nt P.C. – period calendar ja MediSafe, mis tuletab rohtude võtmist meelde. Ma unustaks muidu a’la pille ülepäeviti võtta 😀 Lisaks Nordea ja Nordea Codes äpp pangatehinguteks. Aa, Waze autosõitudel asendamatu!

  • Avatar
    Vasta Mari 15. jaanuar 2017 at 11:16

    Ma olen alati püüdnud äppide osas tagasihoidlikuks jääda, et telefonis passimist vähendada ja olen endale sisendanud, et kui vanasti sai hakkama, siis miks nüüd ei peaks. Aga ometi on neid ikka korralik hulk kogunenud: Facebook ja messenger, Instagram, Swedbank, ühistranspordi graafikud, pillikalender, yr.no, Waze ja Barking juhuks, kui autoga sõidan, rongi-ja bussipiletite keskkonnad, praamid.ee, toidutare, RMK, Eesti linnud ja rahvakalender mõistuse harimiseks. 🙂 Eriti hea asi on aga night mode äpp, mis on mõeldud just pimedas telefoni kasutamiseks ja see muudab ekraani sinise valguse mahedaks, nii et silmad ei jää valusaks.

    Ühesõnaga ikka on neid, hirmus lausa.

  • Avatar
    Vasta Gerda 15. jaanuar 2017 at 11:13

    Gmail , Aliexpress ,Facebook ,messenger ,outlook,viber,skype
    Swedbank ,youtube,

  • Avatar
    Vasta Mell 15. jaanuar 2017 at 10:08

    Kõige enam kautan, nagu kõik normaalsed inimesed Facebooki ja Instagarami 😀 Aga ka Stuudiumit ja Elisa Raamat`ut – kuu maks on umbes 9€ kanti, olen igat pidi kalkuleerinud, aga lõppkokkuvõttes on ikka palju soodsam, kui ise raamatuid osta.
    P Tracker (menstruatsioonikalender) on hea abimees ja UP`ist vaatan oma aktiivsumonitori toiminguid.

  • Avatar
    Vasta E. 15. jaanuar 2017 at 03:23

    Ma kasutangi põhiselt siukseid tavakaid äppe nagu feiss ja ista ja säutsla jne

  • Avatar
    Vasta Linda 15. jaanuar 2017 at 02:18

    Kas sa kunagi Uber’i taksoteenust oled kasutanud? Ise sõidan ka taksoga igapäevaselt ja Uber on just sellisteks puhkudeks ideaalne ning kõige soodsam viis Tallinnas taksoga ringi liigelda! Uberi äppi kaudu saab veel ka kindlaks kellaajaks endale takso ette tellida. Väga mugav! Põhiline eelis, millepärast mina Uberit igapäeva sõitudeks kasutan ongi soodne hind. Soovitan väga.

    • Avatar
      Vasta K. 15. jaanuar 2017 at 03:07

      Ma ei tea…kui ma viimati Tallinnas reedel öösel “tipptunni” ajal hakkasin transporti tellima, et peale pidu koju saada, olid Uberil parajasti kõrgendatud hinnad ja Taxifyst sain samal ajal sõidu reaalselt poole odavamalt. Võib-olla päeval on hinnad ühtlasemad, aga tol hetkel oli see vahe ikka meeletu.