SÖÖK

kalaneljapäev: kadunud krevettidega supp

16. veebruar 2017

Järjekordne retsept, mis valmis mul ammu aega tagasi, kui veel enda kokaraamatut kirjutasin. See on ausalt mega hea! Proovige järele!

Kadunud krevettidega supp
 
See supp sündis ühel ilusal päeval, mil mul oli vaja sõbra abi diivani tassimisega ja vaeva eest pakkusin süüa vaaritada. Kui Ivo mainis, et talle väga supid mekivad, olin ma enam kui õnnelik, sest kui abikaasa on paandunud liha-kartul-kaste mees, ei tule supipalveid mulle just eriti tihti. Seega keerasingi valmis kodusolevatest vahenditest supi, millele ma ei oskagi nime anda. On see siis tomatisupp? Kõrvitsapüreesupp? Mereannisupp? Ütleme nii, et nendest kõigist parimad palakesed kokku keeratuna annavadki just selle supi!
Mida vaja läheb?
Pakki külmutatud krevette
Paar lehte loorberit
Pipraterasid
Meresoola (või tavalist soola, vahet pole)
Pakki tomatipastat
4-5 küüslaugu küünt
2 sibulat
Peotäis värskeid aedube (võid asendada ka suvikõrvitsa, kartuli või porgandiga)
Pool pudelkõrvitsast (või tükike suurest kõrvitsast)
Pakk kohvikoort (või vahukoort või toorjuustu)
Väheke safrani
Väike tükk tsillit
Kõva juustu
Basiilikut
Kuidas teha?
Esiteks on tarvis teha puljong. Selle jaoks pane potti üks kooritud sibul, pakk külmutatud krevette ja natukene pipraterasid koos paari loorberilehega. Vala peale külma vett, soputa sisse natukene meresoola ja lase pool tunnikest madalal temperatuuril podiseda. Krevetid annavad su leemele mõnusa meremeki. Kui on, võid lisada ka safrani ja soovi korral ka tsillit. Seda ei pea olema palju, sest see supp ei pea olema vürtsikas. Väheke tsillit annab mõnusa lisameki kogu maitsete buketile.
DSC_1730
Samal ajal võid hakkida sibula, küüslaugu, kõrvitsa ja aedoad. Viska need oliiviõliga pannile, maitsesta õrnalt soola-pipraga ja kuumuta, seejärel hauta väheke oma kraami pannil.
Kui leem valmis, vala see läbi sõela. Vedel jäta potti, paks on enda töö ära teinud. Kui oled säästlik nagu mina, võid need ülekeenud krevetid pärast ära süüa, supi sisse neid siiski panna ei maksa, sest nad on selleks ajaks vintsked kui tallanahk.
Vala panni sisu leeme sisse, vala sisse väike pakk kohvikoort ja lase kogu kupatus korraks uuesti keema, peale mida püreesta supp saumiksriga.
Kaunista riivitud parmesani või mõne muu kõva juustuga, peale võid visata ka basiilikut. Serveeri lapsele, seejärel jookse tal lusikaga järel ja sunni teda vähemalt proovima, samal ajal kui ta “EIIIIIII!!!” karjub. Naudi hiljem külmaks läinud suppi.
dsc_1753-5496842

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katariina M 17. veebruar 2017 at 16:20

    Tere Mallukas.
    Olen pikemalt aega su blogi juba jalginud. Su blogi on kena,ilus, huvitav ja ka MEGA LAHE!!?
    Tulin mõttele et tahaks ka blogi pidada,aga kus seda ei tea,
    Äkki oskad öelda kus sina blogi pead?
    Loodan et vastad

  • Avatar
    Vasta Leevi 16. veebruar 2017 at 19:52

    Ma olen alati mõelnud, et kas sa vahel kartuliputru, vorstikastet ja kurgitomati salatit ka teed?(see lihtsalt selline näide).Oled kirjutanud ju, et Mari ei söö korralikult. Miks peaks laps tahtma üldse mingit krevetisuppi ja jumal teab mis roogasid.Ma muidugi ei tea äkki teed Marile miskit muud süüa, hetkel lihtsalt tundub nii.ok saan aru, et kui ta sul lasteaias on siis väga ehk õhtul süüa ei taha aga nädavahetusel lihtsad pannkoogi moosiga.

    • Avatar
      Vasta Mallu 17. veebruar 2017 at 03:08

      Vorstikastet? Iuuuu, ega ma nõukaaegse söökla kokk pole 😀 mis järgmisena, viineripitsat? 😀

      Marile mōeldes teen alati ette sygavasse lihapalle voi natsa pastat (seda muidugi ei tee ette) mida ta ehk parema meelega syya voiks. Kuigi ma ei näe, et miks üks laps ei võiks ka püreesuppi syyya, seda ta minu mäletamist mööda isegi sõi.

      Kartuliputru ja salateid teen muidugi ka aeg-ajalt

    • Avatar
      Vasta T 17. veebruar 2017 at 08:56

      Aga mis vahet seal on, kui laps ei ole kunagi vorstikastet söönud, siis ta ju ei tea et see on “normaalne toit, mida 3-aastane peaks kindlasti sööma!”
      Ma olen näinud oma elus last, kes ei söö muidu eriti midagi (ehk siis sinu mõistes tavaline toit), aga vot krevetid ja kalamari läks talle väga peale.
      Normaalne toit on igale ühele väga erinev mõiste, minu jaoks on punase veini kastmes osso bucco väga tavaline kodutoit, teiste jaoks on see midagi erilist. Inimesed ja maitsed (lapsed on ka inimesed) on erinevad.

    • Avatar
      Vasta Noor ema 19. veebruar 2017 at 12:05

      Ämm, sina või?

  • Avatar
    Vasta Kersti 16. veebruar 2017 at 14:51

    Hää retsept! Krevetid on ja jäävad in igal juhul 😀 Well done!

  • Avatar
    Vasta Mari 16. veebruar 2017 at 14:08

    Päeva nipp: koori enne krevetid ära ja keeda puljong ainult kestadest (järele proovitud). Krevetid söö niisama ära või lisa supile 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2017 at 14:43

      Oooo, eriti hea!