Minu meelest Legod on sellised asjad, et neid võib muretult kokku osta, kui vähegi kuskil mingi soodukas on*. Isegi see pole mind morjendanud, kui mõnda komplekti kaks tükki saanud on, sest esiteks saab neid alati kellelegi edasi kinkida, või siis ikkagi legokasti valada, sest mida rohkem legosid sul on, seda suuremaid ja uhkemaid ehitisi teha saab.

Eile, kui Mari ja Riki legodega mängisid, mõtlesin ma, et tegelikult ei tea ma ühtegi mänguasja, milllega saab nii kaua mängida. Lende tagus Duplo-kaelkirjakut vastu oma söögitooli, Mari ehitas torni ja mängis rollimänge (loomad ja mashad ja linnud lasid liugu ja tegid “padadusi” (pahandusi) :D Riki oli muidugi kreatiivsem ja mängis alguses enda sõnul Trumpi ja ehitas müüri, siis pani kokku ühe suure robot-inimese.

Lende küll otseselt mängida ei oska, aga kambas saab ikka olla. Lego on ju uhke ja värviline, teeb kolinat, kui teineteise vastu taguda ja suhu saab ka panna (suuremaid tükke). Seega on ka Lentsuvanusele juba huvitav. Küllap ta varsti ka selle torniladumise rõõmu avastab.

Veel lahe asi, mida Legodega teha saab, on Marile numbrite õpetamine. Ütleme nii, et enam-vähem on numbrid nullist kümneni teada (ka inglise keeles, tänks juutuub) aga mõned lähevad ikka sassi, seega saab ühendada kaks toredat tegevust. Numbrid ja torniladumine. Ma ei tea miks, aga number üheksa on Mari meelest nii märkamatu number, et ununeb pooltel kordadel vahelt ära. Ja torni ladudeski tahab ta sellest vägisi teist kuut teha.

Veel saab Legodega mängida seda mängu, et laps peab paarilisi otsima. Osad komplektid tulevad selliste ühesuguste klotsidega, mida saab siis oamvahel paari panna, mis on siis lihtsam variant, kui ka keerulisem variant, kus tuleb ühendada näiteks muna ja kanad, lehm ja piim, kass ja kala jne.

Kõige lihtsam “mäng” on muidugi erinevate värvidega hunnikute tegemine. Meil on Mariga aktiivne värvide õppimise periood peal, seega teeme seda üsna tihti. Seda saab muidugi juba täitsa pisikestega mängida, peaks olema üsna varakult arusaadav ja tore tegevus. See muidugi eeldab natukene rohkemate Legode olemasolu.

Mis veel – Lego Duplodega on tihti komplektis erinevaid loomi. Ma mäletan, et ükskord mängisimegi Mariga ainult loomadega – mis loom on, mis häält teeb jne. Ja siis ma panin need loomad ühte karpi ja no mitte ei suuda neid enam praegu leida, aga oh well, mis seal ikka. Küll nad kunagi kuskilt välja tulevad.

Riki valis meie üüratust Lego kollektsioonist välja kaks komplekt, mida ühele lugejale välja loosida. Näete, sellised, nagu alloleval pildil on. Seal on pitsakiosk ja… issand, ma ei teagi, mis see teine olema peaks. Äkki kool? Ma ei saa praegu aru pildilt ja ma ei viitsi püsti ka tõusta, et paki pealt vaadata :D Aga ega vast eriti vahet ei ole, last nagunii ei huvita, mis see olema PEAKS, vaid mis sellega kõik teha saab.

Et loosis osaleda jaga seda postitust FBis sõpradega ja jäta siia või FBi kommentaar, et soovid loosimisest osa võtta. Juba järgmisel esmaspäeval loosin võitja välja!

*Muuseas, maikuu Pere ja Kodu vahel on sooduskupong, millega saab Juku mänguasjapoodides 30% odavamalt Lego klotse osta. Kellel on plaanis mingi suurem komplekt osta, siis võib päris palju säästa sellega.

Jaga: