Lapse üles kasvatamine LAPSED

ärge põdege!

22. juuni 2017

Kuigi me oleme Kardoga nii kaua aega koos olnud, siis ta suudab mind ikka aeg-ajalt enda jutuga üllatada. Näiteks täna sheerisin Fbis artiklit, kuidas Austraalia senaator tööl lapsele rinda andis. Muidugi lendasid sinna kohale need, kelle meelest on see ikka haige ja ebanormaalne ja mida kõike veel. Ega ma lollidega kembelda ei viitsi, neid on nii palju ja kellel ikka seda aega oleks. Olen ammu aru saanud, et need, kellel selle vastu mingi suurem probleem on, kannatab ilmselt nagunii komplekside või jumal teab mille käes, seega pole mõtet neid torkida. Rahu, lihtsalt rahu.

Aga raske on rahulikuks jääda, kui mõned lendavad peale argumentidega nagu “sulle ka ei meeldinud, et teised su kõrvallauas suitsetasid, miks sa siis ise minema ei läinud? Miks need peavad minema, kellele ei meeldi imetamist vaadata” ja noh klassika: “sittumine ja onamine on ka loomulikud tegevused, hakkame seda ka kohvikus tegema VÄÄ?”.

Väkk, vastik on selliste lollide lauseid lugeda. Kurtsin Kardole ka, et ei teagi, kas tegu on mingi vaimupuudega inimestega? Kardo vastas, et jumala eest, loomulikult peab olema 😀 Et vaimupuue ei tähenda, et nad kahjuks arvutit kasutada ei oskaks. “Vaata Mari, see ei suuda endale selgeks teha, kuidas potil kakaklgi käia, aga vaata, mida ta kõike tab’is ja telefonis teha oskab!” 😀

Nii ongi. Ei maksa lollide peale ärrituda, lihtsam on nende lollakad sõnavõtud kustutada (kui tegu minu keskkonnaga, siis õnneks saan) või mujal mitte neid lugeda. Minu arust on selle avaliku imetamise jubedal “vastaseks” olemisel küll ainult kaks varianti – kas tegu on probleemidega inimesega, kellel pole oma ajaga paremat teha, kui midagi suvalist halvustada, või otsib mõni lihtsalt tähelepanu selle teemaga.

Naljakas on üldse minu meelest öelda, et imetav naine “otsib tähelepanu”. Tiss, mille otsas EI RIPU titt tundub, ma usun, meestele ikka hulka ahvatlevam 😀

Mina julgustan teid ikka avalikult imetama, kui selleks vajadus tekib. Uskuge mind, netis on kõik kõvad kraaksuma, aga päris elus ei ole veel keegi vahtinud, öökinud või lahtistesse leekidesse lahvatanud õudsast vaatepildist 😉 Julgustan ka mitte ärrituma, kui satute jälle kuskil poolt-vastu argumente lugema. Mis nendest lollikestest ikka sarjata, las nad ka olla 😀

Loe ka neid postitusi!

60 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Keidi 29. juuni 2017 at 16:15

    Noh, samas minul kobiseti juba siis täna, kui ma maja kõrval suurel muruplatsil julgesin päevitada- oh õudust, milline tabu tegevus õues! :’D

  • Avatar
    Vasta Rita 27. juuni 2017 at 13:00

    Esimese lapsega käisin peldikus imetamas. Väga rõve, vastik hais, ebamugav ja puristavad kabiinikaaslased. Öäk!

    Teise lapsega võtan palju vabamalt. Nüüd julgen autos poe parklas imetada, kus inimesed edasi-tagasi ringi siblivad. Isegi laste mänguvàljakul sai imetatud, kuna pojal oli kõht tühi ja plika soovis kiikuda. Keerasin end seljaga mänguväljaku poole ja üritasin mitte silma paista. Üks tädi kõndis mööda ja pidi pikali kukkuma – olin üsna kindel, et kohe hakkab kobisema, aga ei öelnudki midagi ?

    Rinna katmisega on see, et mul laps muidu sööb rahulikult, aga nii kui salli hakkan peale sättima, siis söömise ajal hakkab vehklema ja imetamise aeg venib 3x pikemaks ja tõmbab hoopis rohkem tähelepanu.

    Ja tookord mänguväljakul mul kohe tuli mallu pilt meelde, kuidas tema ei häbene seda kuidagi ja miks mina peaksin? Sellised avalikud pildid tuntud inimestest on mu meelest hästi julgustavad hakka väga head ühiskonna kujundajad ?

  • Avatar
    Vasta Marili 24. juuni 2017 at 12:06

    Mina alguses ei julgenud avalikus kohas imetada, jooksin karjuva titega mööda linna või äärmisel juhul näiteks bussis toitsin teda, ise pingeliselt salliga rinda varjates. Nüüd on laps natuke üle aasta ja mul on täitsa savi 😀 Keegi pole midagi öelnud ka, pigem on teemaks, et miks ma üldse aastast last veel rinnaga toidan ?

  • Avatar
    Vasta K 24. juuni 2017 at 11:01

    Väga ilus oled! Sääred nagu barbiel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 24. juuni 2017 at 10:03

    Mulle ka ei meeldi avalik imetamine. Jah loomulikult ma ei vaata, ei sõima ega nõmetse muul moel aga sellepärast, et see ei ole mulle meeldiv vaatepilt pole vaja mind halvustada, alavääristada, sõimata lolliks, puudega inimeseks, kopleksidega vaevlejaks.
    Keegi küsib miks on häbi näha? Ei olegi häbi- minul?!?! – miks mina peaks häbi tundma?
    Ma arvan, et on normaalne teiste inimeste tunnetega arvestada. Saan aru, et on olukordi kus on vaja aga siis leiad võimaluse seda teha taktitundeliselt. Tegelikult on probleem taktitus käitumises, mitte imetamises endas. See on mulle intiimne tegevus. Mis kellegi jaoks on intiimsus ja kuidas kulgeb piir?
    Intiimsust on väga isiklikku, lähedast, hingelist, vaimset, füüsilist.
    Mis tähendus on Sulle sel sõnal ja kuhu üks või teine tegevus paigutub ?
    Jääb mulje, et osadele on see hoopis maitse ja meeldimise küsimus. Ja siis jah, ei pea teistega väga arvestama.

    • Avatar
      Vasta K 24. juuni 2017 at 11:03

      Sul on võimalus 360° vaadata, miks sa pead vaatama sinna suunda kus see imetav ema on? Vaata mujale, terve maa ja ilm kuhu vaadata!

      • Avatar
        Vasta Tyy 25. juuni 2017 at 01:09

        Ja millest sa järeldasid et ma sedasi EI TEE ?
        Loomulikult ei tardu ega kinnita kivistunud pilku sellele mis häirib.
        Mu meelest mu esimene lause ütleb,et ma ei nõmetse mingilgi moel.
        ei sõimle, ei heida vihkavaid pilke jne.
        Selgitasin vaid mis mulje see minule jätab.

  • Avatar
    Vasta Pille 23. juuni 2017 at 13:47

    Imetan seal, kus vaja. Loomulikult mitte päris suvaliselt ja tisse lehvitades ning iga kell eelistan privaatsemat keskkonda. Aga kui vaja, siis vaja! Kusjuures mu tuttaval on olnud olukord, kus mingi eakam naisterahvas on teda sõimama tulnud, et ta oma last kuskil pargipingil imetab. Niiet mingi osa neist vaimuhaigetest jääb päris väärikasse ikka ka. Neist võib veel kuidagi aru saada, 30 jne a tagasi oli elu ja teadmised ja arusaamad hoopis midagi muud ja noh, mitte kõik ei ole suutnud edasi areneda ja ümber kohaneda. Mind jätavad sel teemal ilkujad külmaks, sest ilmselgelt ei ole neil endal lapsi ning kogu teema piirdubki neil ainult sellega, mida nad näevad. A kes käseb üldse vaadata, eks…..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 13:48

      Mulle pole keegi isegi mitte kurja pilku heitnud ja vanad mammid on just julgustavalt naeratanud 🙂

      • Avatar
        Vasta K 24. juuni 2017 at 11:06

        Ma andsin oma 4k tütrele rinda kui mu mehe vanaema küsis kas sa annad ikka veel rinda? Vastasin et jaa, ikka, kuidas siis muidu.
        Kus tuli kiidulaulu sealt poolt. Ta oli väga üllatunud, sest talle on mulje jäänud, et tänapäeva noored ei taha rinda anda kuna rikub rinnad ära.. igatahes mammid on alati väga toetavad 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 23. juuni 2017 at 13:11

    Minul lapsi veel pole, aga avalikus kohas imetamine on iga inimese vaba valik. Seega, kui ei meeldi ära vaata, keegi ei käse suu ammuli vaadata.

  • Avatar
    Vasta Helin 23. juuni 2017 at 11:39

    Ei ole mind eales kellegi tiss häirinud ja ei häiri ka avalik imetamine.
    See teema tekitab minus alati segadust, et mismoodi see kedagi üldse häirida saab (ok kui võõras inimene mulle tissi suhu lükkaks oleks vist ebamugav) ? Rind on lapse toit ja paljudel ka rahunemise koht, seega ei saa aega valida. Üldsegi, et näha midagi rohkemat, kui pluusi seest tuleb ikka agaralt jõllitada.. uuh see on nii loll teema üldse, ajab ainult vihaseks…

  • Avatar
    Vasta Kreete 23. juuni 2017 at 11:02

    Minu arust ärrituvad ikka need, kellel endal lapsi ei ole.

  • Avatar
    Vasta Ner 23. juuni 2017 at 01:40

    Samas noh, ma arvan, et mitmed meist mäletavad kui sa ise jagasid oma fb-s pilti imetavast emast ja sellele halvustava märkuse lisasid. Okei, aega on mööda läinud ja sa oled oma seisukohta muutnud, aga sellepärast nüüd plärtsuda ja teisiti mõtlevaid inimesi vaimupuudega lollideks nimetada….no ma ei tea, natuke silmakirjalik. Take it easy!

    • Avatar
      Vasta niinii 23. juuni 2017 at 03:13

      imetamist sittumisega võrdlevate inimeste tundeelu pärast, ma arvan, et ei pea väga nutma?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 10:21

      Ma oligi ise ka loll toona, ilmselt ka vaimupuudega 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 22. juuni 2017 at 21:55

    Mul pole midagi selle vastu kui teised avalikult kuskil poes, tänaval või kus iganes imetavad. Aga ise olen ema, kes eelistab seda privaatsemalt teha. Kodust eemal olles püüan kasutada ikka imetamisruume. Olen kasutanud selleks ka autot või wc-d vajadusel. Minu lapsed on saanud rinda mõlemad pikalt ja vastavalt soovile. Aga mõlemal ikka mingi rütm, kuna söönud ja olen enamasti ikka oma käigud selle järgi sättinud. Et päris kassajärjekorras vms. Imetama ei peaks.

  • Avatar
    Vasta Mari 22. juuni 2017 at 21:49

    Eestis vaadatakse ja komenteeritakse netis-keegi ei tule ütlema näkku.
    Prantsusmaal on see selline tabu-seal elades seletati esimesena et rinnad on nende arust vaid meestele.Emad katavad oma laste silmi ja politsei on lubbatud kutsuda:D
    Isiklikult pole ema ja lastega pole ka palju kogemusi.
    Pean tunnistama et korra silmad ikka,mõnes kohas tõesti häirib.Kunagi tõmbas üks naine restoranis,lauas minu vastas rinna paljaks ja keset suurkontserti,kuhu lapsega isegi ei ronita:D
    Aga kuskil pargis näiteks-palun väga,lase käia:D

    • Avatar
      Vasta Maria 23. juuni 2017 at 10:44

      Huvitav miks on naistel habi teiste naiste rinda naha? ?
      Endal on ka rinnad ju.

  • Avatar
    Vasta Vaike 22. juuni 2017 at 20:26

    Kui mul on lihtsalt lopsakas rind kurgu alla tõmmatud ja avar dekoltee, siis on seksikas, aga kui laps on seal otsas, siis on rõve? Ma olengi loll, muide.

  • Avatar
    Vasta Lilian 22. juuni 2017 at 19:51

    Pole mingit arvamust imetamise kohta. Aga miks nii maha teha? Mõistan, et Sul on oma arvamus, aga teiste arvamuse suhtes oled nii mitte salliv. Kuidas Sa teiste kohta kasutad tugevat sõna “vaimupuudega” ja “loll”? Sinule lähevad ju teiste solvangud hinge. Miks teistele nii siis teha? Kõik ju tuleb ringiga tagasi. Mul ei ole Sinu ega kellegi teise arvamuse kohta midagi öelda. Aga minu arust on palju kurvem olukord see, kui tehakse sõnadega haiget, kui see, et inimestel on erinev arvamus. Inimesed on jäävad erinevaks (loodetavasti!), aga jumal küll, ärme hakka liigitama, kes on puudega ning kellel õige arvamus. Maailm ei ole must ja valge.

    • Avatar
      Vasta M. 22. juuni 2017 at 20:26

      5+ kommentaar! Mallu sa tunned ennast igakord halvasti kui keegi midagi negatiivset kirjutab siis miks teisi nende ARVAMUSe eest solvata? Sa nõuad teistelt midagi, mida ise ei järgi 🙁

      • Avatar
        Vasta lol 22. juuni 2017 at 22:45

        No eks teiste juures häirivadki need asjad, mis enda iseloomu juures ei meeldi.

    • Avatar
      Vasta Mallukas 22. juuni 2017 at 20:43

      Ma konkreetselt arvan, et inimene, kes võrdleb imetamist sittumisega ON loll ja mul on vast õigus sellele arvamusele 😀

      • Avatar
        Vasta Melmari 22. juuni 2017 at 21:12

        Jah, aga sa ikka räigelt üldistad seda oma arvamust- ei poolda avalikku imetamist, järelikult loll. Sittumine ei puutu enam asjasse.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 10:22

          No selline minu arvamus on.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 22. juuni 2017 at 19:43

    Minu meelest on avalik imetamine ok.. kui selleks reaalne vajadus on, peab last toitma ja kõik. Aga kui on võimalus siiski seda teha nt kodus, siis loomulikult teen seda pigem seal. Mingisse peldikusse ma küll ei lähe..väkk. Kas teie sööksite wc-s? Usun, et paljud imetavad emad ei imeta avalikus kohas vaid selle pärast, et seda propageerida kuidagi..ikka vajadus on.

  • Avatar
    Vasta Lizzy 22. juuni 2017 at 19:16

    Ei tea ikka küll.. olen muidu väga tolerantne ja ka ise imetanud ja leian, et see on väga okei tegevus ka avalikus kohas, kuid siiski mingi piirini. Natuke võiks ennast kinni katta ja mitte laps-rinna-otsas pulti “esinema minna”. Päris tissidega lehvitada ei ole okei, aga see on minu arvamus. Ise olen üritanud siiski privaatsuse piiridesse jääda- on mugavam nii endale kui ka teistele. 🙂

  • Avatar
    Vasta A 22. juuni 2017 at 18:48

    Avalikult imetamine on ok. Aga seda saab ka teha varjatud rinnaga 🙂 marli peake ja ok 🙂

  • Avatar
    Vasta Eveli 22. juuni 2017 at 18:46

    Maailma kõige normaalsem tegevus yldse.Kahetsen,et oma viimasele lapsele vaid 5 kuud rinda andsin.
    Imetasin kyll kõikjal,-pargis,wc,jms kohtades.Heldinult vaatan isegi emasid,kes imetavad last,lihtsalt nii armas?

  • Avatar
    Vasta Janely 22. juuni 2017 at 18:31

    Mind hullult häirib, kui kirjutatakse kusagil, et avalikus kohas lapse rinnaga toitmine on mingi krdi liputamine ja tähelepanu otsimine. Kui mul laps ikka imeb rinda, siis ma ilmselgelt teen seda lapse toitmise eesmärgil ja kui ta ei söö, siis ma ju ei passi avalikus kohas tiss niisama paljalt rippumas…

  • Avatar
    Vasta T. 22. juuni 2017 at 18:20

    Aga last saab ju avalikus ruumis imetada ka nii, et FB-sse pilti ei pane? Ma olen aru saanud, et avalikus ruumis imetamise vastu pole inimesed, vaid küsimus on pigem fotode sotsiaalmeediasse rippuma panemises.

    • Avatar
      Vasta T. 22. juuni 2017 at 18:40

      Tahtsin lisada, et isegi sellel senaatoril oli rinna peal rätik, rinda polnud eksponeeritud. Äkki loeb ka kuidas pilt on tehtud, kas poseeritud ja rindu nagu “punnitatud” või fookuses hoopis laps teatud nurga alt, kus rinda pole näha. Erinevatest fotodest on ju tegelt läbi näha, et mida on pildistatud. Võrdle enda ja selle senaatori pilti näiteks. Ühel pildil on beebi, teisel pildil on rinnad, mida tunnike varem juba julgelt FB-S eksponeerisid.

      • Avatar
        Vasta Kaidi 22. juuni 2017 at 19:28

        Ta on pidulikus kleidis ju, kuidas ta peaks oma rindu siis katma)? Lendele selle palavusega mingi teki pähe toppima v? Milleks üldse tassida kirikusse sada tekki kaasa? Minu arust on suht pervo üldse mõelda, et imetamine on tisside eksponeerimine..siin ei ole intiimsusega mitte mingisugust seost. See oj lihtsalt beebi toitmine!

        • Avatar
          Vasta Pia 24. juuni 2017 at 05:23

          Mitte sada tekki, vaid ühe marlirätiku näiteks.
          Iga kord pole vaja utreerida.

    • Avatar
      Vasta Mallukas 22. juuni 2017 at 20:44

      Ma ei tea, need kommentaarid mu teema all ei olnud küll pildi tegemises või kuskile riputamises, vaid konkreetselt üldse avalikus kohas imetamisest. See pildi üles riputamine on ka nii lamp probleem, mis sellest kellelegi halba sünnib? Kellele ei meeldi, see ei vaata, keegi aga saab võib-olla julgust ka vajadusel last imetada avalikult. No problemo mu meelest.

      • Avatar
        Vasta T. 23. juuni 2017 at 10:44

        Need kes ei julge avalikult imetada või ei poolda seda, saavad sinult julgustust, kui sa neid lollideks ja vaimupuudega nimetad?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. juuni 2017 at 12:49

          Mul on neist siiralt suva, kes “ei poolda avalikku imetamist”. Mitte pooldada saab rahulikult pea ära keerates ka. Võrrelda lapsele näkku suitsetamist imetamisega on vaimupuudega inimese jutt ja mingit julgustust ma neile pakkuda ei taha. Kui siis julgustust vait olla.

  • Avatar
    Vasta Sandra 22. juuni 2017 at 18:18

    Väga móistlik 🙂 imetamine on ju lapse toitmine ja mis siis söömise toimingus nii ròvedat on ? Tihtipeale kaagutavad need ,kellel pole oma pisikest last ,pere vòi pole nende toimingutega kursis 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 22. juuni 2017 at 17:05

    Aasta tagasi andsin Hiiumaa praamil oma 8-kuusele lapsele rinda. Istusin salongi nurgas, seljaga inimeste poole. Järsku tuli minu juurde klienditeenindaja ja käratas mulle peale:”vabandage, teised inimesed söövad siin, meil on laeval koht mähkmete vahetuseks ja rinna andmiseks olemas”. Sel hetkel lõi mul hinge kinni ega öelnud midagi vastu. võtsin lapse rinnalt ja läksin wc-sse peldikupotile lapsele syya andma. Loll olin, et midagi vastu ei öelnud. Leidub ikka igasuguseid… ei tea, mida minu laps siis tegi? Tema ju sõi ka. Issanda loomaaed on ikka kirju.

  • Avatar
    Vasta Laura 22. juuni 2017 at 17:01

    Mina pooldan rinnaga toitmist, AGA see konkreetne senaatori olukord pole minu arust okei. Vastupidiselt artikli pealkirjale arvan mina, et emad (eriti nii pisikeste laste) ei peaks ringi tõmblema, rööprähklema. Nii pisike beebi vajab ema tähelepanu ja olgem ausad, kolmekuuuse lapse kõrval on naised veel peast rasedad. Ja teha siis veel nii tähtsat tööd – no ma ei usu, et ta suudab 100% oma mõtetega tööl olla.
    Mulle jääb üldse mulje, et tänapäeva emad tunnevad, et nad peavad ennast tõestama ja seda kohe peale lapse sündi – suudan veel tööd teha, sõpradega hängida… et minu elu pole karvavõrdki muutunud (been there). Fakt on see, et elu muutub 180 kraadi ning miski pole enam endine. Ole oma lapsega, naudi seda beebiaega ja paku talle oma 100%-list tähelepanu, mitte ära tegele kõrvaliste asjadega!
    Veel imelikum oli Larissa enda tweet, et ta on nii uhke, et tema laps oli esimene, keda parlamendis imetati… PS! olena ema ja imetan.

    • Avatar
      Vasta L 22. juuni 2017 at 17:15

      Nõus!

    • Avatar
      Vasta Liis Al 22. juuni 2017 at 18:54

      Nii nõus!

    • Avatar
      Vasta Piret 22. juuni 2017 at 19:22

      Nõustun 100%. Mina ka ei näe probleemi avalikul imetamisel, aga võiks omale teadvustada, et see on sinu ja lapse aeg. Pole vaja tööd teha või telefonis olla. Ainult sina ja tema. Aitäh selle kommentaari eest! 🙂

    • Avatar
      Vasta Maria 23. juuni 2017 at 12:04

      Väga nõus. Nautigem seda aega, kui laps on alles nii pisike ja andkem talle turvatunnet ja armastust

    • Avatar
      Vasta grete 24. juuni 2017 at 22:39

      te ikka saate aru, et paljudes riikides on lapsehoolduspuhkus pea olematu? inimestel polegi muud valikut, kui suht kähku tööle naasta….

    • Avatar
      Vasta grete 24. juuni 2017 at 22:59

      Kontrollisin järgi. austraalias saadakse maksimaalselt 18 nädalat ainult nö emapalka ja see on kõigil sama, ehk siis miinimumpalk. Niiet ma ei imesta absull, et mingi senaator nüüd miinimumpalgaga kodus ei taha istuda. See, et meil 1,5 aastat raha saadakse on maailmas ikkagi pigem väga erakordne. Usas ei saa värsked emad sentigi näiteks. Jaapanis, Maltal, Uus-Meremaal saab värske ema lapsega kodus olla kõva 14 nädalat. Kreisi ju…

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 22. juuni 2017 at 16:25

    Mina ise näiteks elusees ei imetaks vist avalikult, kuid seda seetõttu, et mul ongi lihtsalt megasuur privaatsuse vajadus. Kui teised imetavad, siis on mul küll suva. Ja noh kui tulebki korra nibu nähtavale kellelgi, siis ise on süüdi see kes vahtis, ega keegi ei käskinud vahtida. Ja selle koha pealt õigus, et ju neil inimestel endal mingid kompleksid.

  • Avatar
    Vasta Margit 22. juuni 2017 at 16:14

    Minu arvates avalikul imetamisel ja avalikul imetamisel on ka vahe. Mingi aeg oli mingi pilt, kus ema imetas oma last poes kassa järjekorras ja nüüd siis see senaatori teema. No miks sa pead seda just sel hetkel tegema? Sa ise ei hakka ju kassa järjekorras sööma või koosolekul praadi sisse laksima. Pea oma miiting ära ja istu siis maha ja imeta. Enne poodi minekut söödaks ka lapsel kõhu täis või teeks siis seda peale poeskäiku, kasvõi pargipingil. Mis ma öelda tahan on see, et imetamine ei ole kindlasti tabu, aga kas on ikka vaja seda teha äärmuslikes olukordades nagu nt need kaks, mis välja tõin.

    • Avatar
      Vasta Joe 22. juuni 2017 at 16:30

      Just nimelt! Ykski äärmus pole hea. Imetamiseks oleks vaja ikka natuke rahulikumat keskkonda, ei peaks seda tõesti äärmuslikes olukordades tegema. Seda teevad feministid lihtsalt millegi tõestamiseks (ei teagi mille) lapse kõhu saab ju enne täis sööta kui nt kõne pidama pead jne..

    • Avatar
      Vasta Triinu 22. juuni 2017 at 16:35

      Sul vist ei ole lapsi või ei ole sa kunagi imetanud. Nimelt võid sa oma beebikese kodus ilusti täis sööta küll aga see ei garanteeri et tal poes käigu ajal kõht tühjaks ei lähe. Ma ei usu et kellelgi on mugav avalikult imetada aga kui ikka valida oma mugavuse või lapse täis kõhu vahel siis see valik ei ole just raske!

      • Avatar
        Vasta Joe 22. juuni 2017 at 17:20

        Ma pole kusjuures tänavapildis ka väga näinud selliseid avalikke imetamisi ala kuskil poes või järjekorras. Ma ise ei teeks seda iial, endal ebamugav tiss väljas olla inimeste seas. Ka enamus naisi on saanud oma lapsed toidetud kuskil privaatsemas kohas. Ma ei jõllitaks kui keegi imetab, aga vastu rindu taguda, et see on äge, sellest ma aru ei saa. Eks igal yhel oma arvamus.

    • Avatar
      Vasta Kolm 22. juuni 2017 at 16:50

      Usute või ei, aga laps ei sõõ käsu peale. Ja kui ta ei sõõ hetkel, võib 20 min hiljem olla väga suur nälg. Sina aga lapsega x kohas – poesabas, pargis, arsti ukse taga ootamas. Mis teed? Lased veel 30 min nutta? Ja et õelda, et võtku pudelist – minu laps ei tunnistanud ühtegi pudelit!

      • Avatar
        Vasta Margit 26. juuni 2017 at 21:00

        Minu laps sai 9 kuud rinda. Ja ei tulnud kordagi ette olukorda, mil ma oleks pidanud talle nt poes rinda andma. Planeerin nii enda kui ka lapsega aega! Oleme siiani väga liikuvad inimesed ja saame söödud-joodud enne/pärast minekut/tulekut. Loomulikult tekib olukordi kui laps on pahur v jonnib, aga see ei tähenda, et tal kõht tühi on!?

  • Avatar
    Vasta Maria 22. juuni 2017 at 15:52

    Ma olen imetanud bussis, poes, kohvikus, tanaval, poetrepil, viimane kord imetasin hambaarsti tools, samalajal parandas hambaarst minu hammast.
    Minu lastel pole mitte uhelgi olnud soogiaegu, soid millal koht tuhjaks laks.
    Ma ei kujuta ette, et ma oleks pidand kodus istuma voi haisevas peldikus pidand lapsi toitma.
    Koik need haiged kommentaatorid on ju ka tiss suus toidetud.
    Ma kahtlen, et nad aptamilli said.

  • Avatar
    Vasta Melmari 22. juuni 2017 at 15:47

    Kas need, kes ei propageeri avalikult imetamist, on lollid? Ma hetkel ei mõtle (pole lugenud su postitust v jagamist) kes kuidas seda väljendas, aga fakt, mis läheb sinu seisukohaga vastuollu, on automaatselt loll, vale, tobe jne?

    • Avatar
      Vasta Kaja 22. juuni 2017 at 17:09

      Mind ka valdavad praegu vastakad tunded. Olen kahe lapse ema. Üks nendest on veel imetamise eas. Mul ei ole otseselt midagi avaliku imetamise vastu, aga ma ise seda ei tee. Vajan ilmselt rohkem privaatsust, kui keskmine imetav ema. Ja leian, et kõik olukorrad pole siiski avalikuks imetamiseks sobivad.
      Rohkem häirib tegelikult praegu see, mis võtmes seda teemat käsitletakse. Need, kes on erineval seisukohal, tembeldatakse miskipärast lollideks. Lugesin FB kommentaare ka ja seal on tõesti absurdseid võrdluseid, aga veidi kriibib küll sees, et teisitimõtlejad nagu mudasse tambitakse. Et ei tohi olla erineval seisukohal, sest siis oled lihtsalt loll. Kahju!

      • Avatar
        Vasta L 22. juuni 2017 at 17:42

        Olen Kaja ja Melmariga samal meelel!

  • Avatar
    Vasta Marion 22. juuni 2017 at 15:40

    Kas keegi on Kohilas käinud?

  • Avatar
    Vasta K 22. juuni 2017 at 15:34

    See Keidy on üks Marimummu “jünger”, nagu neile meeldib nimetada.. Seega pole ime, et hambusse jääd tal. Naljakas minu jaoks lihtsalt, et kui sina vastumeelt oma käitumise ja arvamisega oled, siis miks ta su postitusi jälgib üldse? Oli üks esimesi, kes kommenteeris, seega ei saa ka väita, et “ilmus pealehele”…