Uncategorized

nädal aega pesemata juukseid

17. juuli 2017

Ma tahaks ausalt öelda, et tegemist oli tahtliku eksperimendiga, aga päriselt vaatasin iga hommik peeglisse, mõtlesin, et ahhhh, käib kahhhh ja rahumeeli jätsin pea pesemata. Tõe huvides ütlen, et natukene juukseid märjaks sai küll, kui duši all käisin, aga no otseselt ma neid ei pesnud küll.

Esimene päev pärast pesu olin siis selline. Ma olin otse duši alt tulnud, ei sirgendanud, aga föönitasin sirgeks. Imestasin, kui pikad mu juuksed on peale Linea toodete kasutamist ja läksin Krissuga õue mängima.

Teine päev (eelmine teisipäev) oli meil kullakreemide shoot Kerliga ja Maigrit tegi mulle meigi ja soengu. See sama soeng oli mul eilse õhtuni peas 😀 Ma arvan, et see soeng oli ka põhjus, miks juuksed eriti mustaks ei läinud – krepplokid tõstsid juurt ja juuksed ei olnud peanaha vastas ja kuna nad nii kinni olid, siis ma ei näppinud ka neid, mistõttu jäid nad puhtamaks. Tavaliselt mul lähebki esimesena tukk (või essad juuksed mustaks) sest ma lükkan neid kogu aeg näo eest eemale.

Kolmanda päeva hommikul tundus, et ega sellest soengust enam asja ei saa, aga õhtul tahtis Petra õue minna ja lükkasin paar klambrit pähe, silusin vähe pealt ja läksin. Pilti mul sellest pole. Oli vist suht norm 😀

Neljanda päeva hommikul lasin Maril endale meiki teha, aga pärast käisin pesus (mitte peapesus :D) ja klanisin ennast korda, et minna uuuuesti välja. Käras küll! Ise küll ei tundnud, et juuksed mustad oleks olnud.

Viiendal päeval käisime me grillimas ja kuna ma ei teadnud, et sellest selline pikaajaline eksperiment tuleb, siis on ainukene pilt mu telefonis hoopis Lendest. Sry.

Kuuendal päeval oli Marleni tüdrukuteõhtu, kus panin pähe sama teisipäevase peapaela ja ronisin kohale. Endiselt ei tundnud, et väga midagi häda oleks, aga pihustasin natukene pähe ka Batiste Blush kuivšampooni. Nii igaks petteks.

Eile oli siis seitsmes päev (pühapäeva öösel tehtud pildid). Ütleme nii, et ma lihtsalt ei viitsinud enam pesemata peaga ringi lasta, kuigi mulle oluliselt ei tundunud küll, et juuksed rasvast nõretanud oleks. Ma lihtsalt tahtsin vahelduse mõttes ennast üleni pesta nagu ristirahvale kohane.

Selles suhtes, et nädal aega oli päris suva seda eksperimenti teha. Ok, olin veits…sasine, aga selle kohta saab öelda, et ma olengi sellise ägeda stiiliga 😀 Ja no laias laastus on mul suht pohhui ka, et mida teised arvavad, ütlema igatahes keegi midagi ei tulnud, kuigi ma käisin nädal aega ringi ja rääkisin, et omg, see mu teisipäevane soeng! 😀 #noshame.

Loodame, et juuksed ei lähe nüüd enam nii mustaks, aga see on küll kindel, et ma pean endale need väiksed krepitajad ostma. Mul küll kunagi olid need, aga ma ei mäleta, kellele ma need andsin, sõnadega, et need on nii mõttetud, et nagunii never ei kasuta 😀 Täna olen ma igatahes pestud ja kammitud, aga nüüd näitan ma teile, milline on soeng siis, kui sa ta peale nädalat aega esimest korda lahti teed.

Mina Vogue kaanel

Kui tihti teie juukseid pesete :D? 

Loe ka neid postitusi!

59 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Y 18. juuli 2017 at 21:46

    See oleneb ikka juuksetüübist (ja ka nahatüübist). Minul on õhukesed kergesti rasvaseks minevad juuksed (ka näonahk on rasune), seega pean ülepäeviti pesema. Olen teinud neid katseid, et pesen nädalas korra jne, juuksed on kohutavad rasvakäkid vaatamata sellele. Katsetanud kõiksuguseid šampoone, proovinud isegi šampoonidest loobumist. Paraku on asi ikkagi minu juuksetüübis. Järgmine katsetus saab olema külma filtreeritud veega pesemine. Loodetavasti see muudab olukorda.

  • Avatar
    Vasta Bänks 18. juuli 2017 at 13:14

    Pesen iga päev, mulle kohe ei meeldi idee, et jätan juuksed pesemata, kui pesus käin. Ei tunne end üldse puhtana . Juuksed ei ole midagi nii õhukesed . Pikad, blondid.

  • Avatar
    Vasta C 18. juuli 2017 at 10:13

    Korra nädala jooksul. Mul on pikad sirged juuksed. #nohate 😀 Batiste aitab nädala lõpu poole.

  • Avatar
    Vasta Piret 18. juuli 2017 at 05:24

    Pesen kolm korda nädalas. Juuksejuured lähevad minu arust mustaks, kuigi juuksur mulle pühalikult vannub, et mul on iga kord puhtad juuksed, kuigi mu enda arust mustad.

  • Avatar
    Vasta Biki 18. juuli 2017 at 05:16

    Ma pesen juukseid kaks korda nädalas ja vahepeal üritan seda veel rohkem venitada. Esiteks mulle ei meeldi juuksed sama päev ja järgmine päev peale pesu, neid ei saa nii hästi soengusse seada ja hiljem on nad juba rohkem ära vajunud. Mul üldse karvane ja kuiv juuksetüüp. Seda panin ka tähele, et lühema soengu korral juuksed lähevad palju kiiremini mustaks sest rasu jaotub väiksema pinna peal ära. Huhh lühem juus mu meelest igas mõttes palju raskemini hooldatav, pika juuksega saab paremini teha igasuguseid soenguid millega ka ära peita rasvasust. Harvemini pesemine kindlasti kasulikum, juuksed ei saa seda keemiat nii palju ja eks see oma rasv pidavat ka vahepeal kasulik juustele olema.

  • Avatar
    Vasta M... 18. juuli 2017 at 02:16

    Tõesti tõsi, et mida tihedamini pesed, seda kiiremini lähevad ka mustaks, hakkasin harjutama peapesu iga 4-5 päeva tagant. Algus oli “raske”, kuna juuksed olid ikka päris pikalt rasused, aga hakkas lõpuks toimima ja nüüd püsivad isegi pea nädala ilusti ja ei teki rasuseid juukseid. Inimesed siin, kes kasutavad ma ei tea mis “spets tooteid” jne, need ongi need, mis hoopis kõige rohkem kahju teevad.

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. juuli 2017 at 01:35

    Minu peanupp üle kahe öö ilma pesuta toast välja hästi minna ei taha. Aga mul on kogu aeg palav ka ja juuksed lähevad kergesti mustaks ning käin jooksmas, pärast mida ei ole mitte mingil juhul võimalik mitte pesta. Aga mulle meeldib juukseid pesta, siis on kohe mõnus olla ja juustel on palju parem väljanägemine. Pärast üht ööd on mu soeng juba suht random… varem olid pikad juuksed, siis üritasin harvemini pesta pead, nüüd talvel lõikasin lühikeseks, seega pesu läheb palju rutemini ka 😀

  • Avatar
    Vasta Tikker 17. juuli 2017 at 23:01

    See viimane pilt – lihtsalt priceless! 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. juuli 2017 at 22:26

    Nädalas korra või 2x nädalas maksimaalselt, rohkemaks pole vajadust. Enamasti tuleb 2 pesu nädalas siis, kui ilm palavam või rohkem füüsilist tööd, mis paneb ka peanaha higistama. Ei tunne rohkemaks vajadust – kui tunnen, et oleks aeg pead pesta, siis nii ka teen. Põhikooli ja gümnaasiumi ajal vaadati mind küll nagu veidrikku, kes nii vähe peab juukseid pesema aga – no shame 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairit 17. juuli 2017 at 22:01

    Ülepäeva kindlasti . Ei saa ilma. Juuksed lähevad rasvaseks , nad niigi öhukesed mul. Vahel tuleb ette et paar järjestikust päeva vaja pesta.. Koduseinte vahel ei pese nii tihti muidugi ??

  • Avatar
    Vasta Kk 17. juuli 2017 at 21:49

    Pesen pead paar korda nädalas, nii üle kahe päeva. Kui tihedamini pesta siis lähevad (vähemalt mul) palju palju kiiremini mustaks ka.

  • Avatar
    Vasta Jane 17. juuli 2017 at 21:20

    healjuhul nädalas korra 😀

  • Avatar
    Vasta nt 17. juuli 2017 at 20:59

    Kui mõne naistele mõeldud šampooniga pesen, pean ka seda vähemalt üle päeva tegema. Vahel on aga oma šampoon otsas ja kasutan mehe oma ning sellega saab vabalt 3-4 päeva hakkama enne kui juuksed rõvedaks muutuvad. Ei kujuta ette, mis kange keemia see neil on aga toimib päris hästi 😀

    • Avatar
      Vasta RRR 18. juuli 2017 at 11:27

      Või äkki vastupidi just, naistešampoonides on hullemad keemiad sees, mis teeb juuksed kiiremini rasvaseks, mis tähendab, et sa pead rohkem pesema mis omakorda tähendab suuremat kasumit firmale…

  • Avatar
    Vasta Mi 17. juuli 2017 at 20:44

    Teate mis. Kui võtta beebipille, siis võiks rahulikult 2nd pead pesemata välja venitada, kui tahtmist oleks. Ilma pillideta- üle päeva.

    • Avatar
      Vasta Vaike 17. juuli 2017 at 21:09

      Mina enda puhul ei märganud mingit vahet. Võtsin aastaid pille ja pesin nii enne seda, samal ajal kui pärast (ka juba aastaid) üle päeva. Pole aidanud ka see, kui nui neljaks kaks nädalat pesemata hoidsin ja omal peanaha küljest kratsida tahtsin.

    • Avatar
      Vasta RRR 18. juuli 2017 at 11:29

      Mul just vastupidi. Enne pesin iga pühapäev pead (elan veel soojas kliimas ka) ning nii kui hakkasin pille võtma siis olen rasvatuust. Reaalselt iga päev oleks vaja pesta, aga ma proovin iga kahe päeva järelt pesta, panen lihtsalt juuksed krunni siis.

  • Avatar
    Vasta Anne E. 17. juuli 2017 at 20:35

    Kas eksperiment oli selles, et juukseid ei tohtinud kammida ka mitte ainult pesta? Sest kui kammid siis ju saab teise soengu ikka teha ja mitte olla teisipäevase soenguga. ?
    Aga noh nädal on nii vähe, et ei saagi aru kui möödas juba… Tee parem kuu ajane. ?????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2017 at 07:01

      Ma ei tahtnud teist soengut 😀

  • Avatar
    Vasta Li 17. juuli 2017 at 20:11

    Kuna mul on väga paksud, pikad ja kuivad juuksed, siis mulle piisabki vaid korra nädalas pea pesemisest 🙂

    • Avatar
      Vasta Carinee 18. juuli 2017 at 13:43

      +1 🙂

  • Avatar
    Vasta RasvaMahlaKask 17. juuli 2017 at 20:09

    igapäev pesen, kui on tööpäevad ja puhkuseajal siis üle päeva või paari koguni, no
    siis olen juba rasva-mahla-kask ka. Võeh!
    Kui olin noor laps ei läinud juuksed rasvaseks 2-3 nädalat ei olnud probleemi.
    Põhjust ei tea, miks nüüd teisiti on.

    • Avatar
      Vasta Kk 17. juuli 2017 at 21:51

      Mida tihedamini pesta seda kiiremini mustaks lähevad, enda peal proovitud. Vahepeal spetsiaalselt võõrustasin juukseid (ei pidanud tööl käima seega räpased juuksed olid OK) sest lõpuks järgmiseks päevaks olid juba mustad, eriti kui pesin õhtul.

  • Avatar
    Vasta Mia 17. juuli 2017 at 19:18

    Ma pesengi kord nädalas juukseid. Mul juuksed lokkis ja lõpuks ongi et nad lähevad lihtsalt liiga sassi (sest ma ei kammi neid kuivalt) ning pean sellepärast pesema 😀

  • Avatar
    Vasta Keiti 17. juuli 2017 at 19:13

    Mul on vöökohani õhukesed aga pikad juuksed, mis nõuavad elueest ülepäeviti pessu. Kadedusega loen neid ridu kes 1-2* nädalas hakkama saavad. Alati imestan, kuidas see võimalik on. Olen üritanud ka korduvalt venitada juustepesu, et äkki ei lähe nii kiiresti rasuseks aga ei vastata mu palvetele. ?

  • Avatar
    Vasta A 17. juuli 2017 at 18:29

    pesengi kord nädalas, elu aeg nii olnud. Kohevust on küllaga, seega midagi juurde anda ei tule, aeg ajalt pidulikumal puhul hoopis taltsutan sirgendajaga 😀

  • Avatar
    Vasta Rapuntsel 17. juuli 2017 at 18:28

    Hetkel pesen umbes 2 korda nädalas, kui mõni üritus, siis tihemini. Üks suvi harjutasin nii, et pesin ainult korra nädalas ja no niii mõnus oli! Eriti kui on pikad ja paksud juuksed, siis iga pesemine-kuivatamine-sättimine on minimaalselt 1,5h ettevõtmine, seega mõtlen üldjuhul nädalalõikes ette, millal pesen 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 17. juuli 2017 at 18:03

    Need krepitangid on saatanast. Olin ka vaimustuses kui neid esimest korda minu peal kasutati, juuksed püsisid kauem puhtana ja soeng nägi kohevam välja. Soetasin need endale ka ja enam ei kujutanudki ette, et mul neid krepitange ei oleks. (juuste krepitamine juuksejuurte kohalt lõhub tegelikult juust väga palju, eriti kui juuksed on õhemad). Mu juuksed muutusid õhukeseks, rabedaks ning olid väga peadligi, mistõttu krepitasin järjest tihedamalt. Juuksed lihtsalt murdusid ära. Nüüd kasutan neid vaid äärmisel juhul kui lasen endale juuksuri juures lokke teha, et lokisoeng ilusam välja näeks. Seega kui need osta, siis soovitan kasutada neid võimalikult harva, parem kui üldse mitte 🙂

    • Avatar
      Vasta K 17. juuli 2017 at 23:03

      Ega ma muidugi ei tea, millised tangid sul on, aga tangil ja tangil on ka vahe. Mul juuksur soovitas mitte neid kolmnuksete sakikestega tange osta ja ei ole veel probleemi tähendanud.

    • Avatar
      Vasta Liis 18. juuli 2017 at 08:06

      Krepid on jumala õnnistus :D. Mul on ka õhukesed juuksed, aga ilma kreppideta paistaksid kõrvad juustest välja ja ma ei salli seda. Kasutan üle päeva juba ligi 3 aastat ja ei kurda millegi üle.

  • Avatar
    Vasta K 17. juuli 2017 at 17:54

    Üritan võimalikult pika vahega olla ehk nädalas korra kuskil pead pesta ainult.

  • Avatar
    Vasta poli 17. juuli 2017 at 17:26

    tutti ikka viitsisid pesta või läks “sinna ka batiste’i ja ei tundnud küll, et must oleks”? #noshame #sorrynotsorry

    • Avatar
      Vasta Else 17. juuli 2017 at 18:12

      Mõni oskab kohe nalja visata 😀

    • Avatar
      Vasta Mella 17. juuli 2017 at 21:40

      No tegelt v ?
      Mitte kunagi varem pole ma Malluka blogi all suud lahti teinud.. aga no see on ju absurd ! Sa nagu kogu teksti ikka lugesid või ainult pealkirja suutsid kokku veerida ? Oli ju jutt, et pesus käis aga pead ei pesnud, ega see alumise osa elsperiment polnud !
      Täitsa lamp oled ikka !!! 😀 😀

      • Avatar
        Vasta asdf 17. juuli 2017 at 23:31

        kirjas oli just ju, et polnud eksperiment, lihtsalt vaatas iga hommik, et käib kah veel. sa naq seda ei lugenud väää?

  • Avatar
    Vasta Kätu 17. juuli 2017 at 17:17

    Kunagi pesin (nii pubekaeas, 15. Aastaselt) neid iga päev.. Nüüd üritan olla ilma pesemata Nii kaua kuni võimalik
    St, et kui pole just kuskile pittu minek, siis las juuksed olla.. Nii umbes 2-3 päeva tagant, aga proovin seda teha nii harva kui võimalik..

  • Avatar
    Vasta Lille 17. juuli 2017 at 17:11

    Kas peanahk sügelema ei hakanud? Kujutan ette, et linnatolmu ja liivateri oleks pudanud olema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2017 at 07:00

      absull mitte

  • Avatar
    Vasta Ly Aurely 17. juuli 2017 at 17:07

    7 päeva on ikka nohu ju, proovi ka 30 päeva ära kannatada. Sai see katse tehtud ja mnjahhh, elamus omaette 😀

  • Avatar
    Vasta L 17. juuli 2017 at 17:00

    Blondeeritud juustega suhteliselt “ohtlik”- pesus saavad niisutust koos palsami/maskiga ja ei murdu rabedaks.
    Teine asi mida saab kasutada vaid ühe päeva on kuivšampoon, talki mitmeks päevaks pähe ei jätaks…

    Tervete juustega ei juhtu jah mitte kui midagi kui neid just üle ei töötle liigsete vahenditega.

  • Avatar
    Vasta K. 17. juuli 2017 at 16:54

    Igapäevane juuste pesemine ei pidanudki tegelikult väga hea olema. Vahel on hea lasta isegi juustel oma “rasva” sees olla, sest se pidi hea olema. Mulle isiklikult meeldib ka iga päev pesta pead aga nüüd olen proovinud ümber harjuda ja pesen pead üle päeva

  • Avatar
    Vasta Annika 17. juuli 2017 at 16:53

    Pesen 2 korda nädalas. Mul on loomulikudlokid ja suht kuivad juuksed. Pärast pesemist 2-3 päev on juuksed kõige ilusamad. Pesemise päeval on juuksed nii kohevad, et olen kui heinasaad 😀

  • Avatar
    Vasta Mrx 17. juuli 2017 at 16:51

    Igal hommikul pesen!

  • Avatar
    Vasta Getter 17. juuli 2017 at 16:50

    Nädalas korra või kaks. Pikad juuksed, alati sirgendan ja föönitan, ega seda iga päev ei viitsikski teha 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 17. juuli 2017 at 16:48

    Mina pesen umbes 3-4 päevaste vahedega. Kunagi pesin ka iga päev vahepeal aga harjutasin ümber. Nüüd ei lähe enam nii kiiresti mustaks ka.

  • Avatar
    Vasta Anna 17. juuli 2017 at 16:48

    Olen viimased kolm nädalat üksinda elanud ja panin tähele, et varasema üle päeva või kahe (siis läks juba kuivshapoon käiku) pesemise asemel saan hakkama 1-2 korraga nädalas. Nii, kui elukaaslase kaisus nädalavahetuse ööd veedan, on juuksed jälle rasused 😀 Ta on mul nagu radiaator kõrval 😀

  • Avatar
    Vasta Katss 17. juuli 2017 at 16:40

    Pesen juukseid iga jumala päev..no ei saa teisiti. Järgm.päev on juba suht rasvased ja endal ka imelik. Ma ka blond ja vist olen oma peanaha/juuksed tuksi keeranud, et nii ruttu rasvaseks lähevad. Samas mul terve elu olnud 2 juuksekarva peas ja needki nii õhukesed, et jah.. pean iga päev seda tegema (((.

  • Avatar
    Vasta D 17. juuli 2017 at 16:33

    Mina kui igapäevane juuste pesija tegin eksperimendi aasta otsa, kui Taanis olin õpilane. Pesin juukseid üle ühe päeva aasta aega. Siiski läksid nad mustaks samamoodi kui iga päev pesta. Lihtsalt olin hipide koolis ja oli ükskõik olla natuke mustema peaga. See, et kui harva pesta ja juuksed siis vähem kiiremini mustaks lähevad, on müüt minu arvates. Geneetika vastu ei saa kahjuks.

    • Avatar
      Vasta Leena 17. juuli 2017 at 18:16

      Ühe päevane vahe on selgelt vähe ka, et peanaha rasueritus normaliseeruks. See ei ole kindlasti müüt, enda nahal järele proovitud.

    • Avatar
      Vasta M... 18. juuli 2017 at 02:21

      Üle ühe päeva katse, no kõva katse küll. Ajad siin inimesi öösel naerma, kuigi said juba oma vastuse Leenalt. Sa D ei tundu nagunii eriti terav pliiats, et saad andeks.

  • Avatar
    Vasta Kati 17. juuli 2017 at 16:27

    Juba aastaid pesen igal hommikul juukseid.
    See harv juhus kui hommikul vaatad, et proovime täna mitte, saab vist ilma hakkama- on haruldane ja väga hea hairday, ja väga kodune päev 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 17. juuli 2017 at 16:25

    Pesen ise ülepäeva või 2 päeva tagant. Ema mul sama pohhuist. Kuna teen vahest ilusaid soenguid talle siis kannab seda soengut tavaliselt 4-7 päeva 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. juuli 2017 at 16:25

    Rasedana võisin kaks nädalat pesemata juustega ringi käia ja siisläksin ka juba sellepärast pessu, kuna mees naljatas, et jälle kuu aega pesemata või? Aga hetkel üritan nädalas korragi ära pesta 🙂
    Ostsin kunagi siin soodukata suured shampooni pudelid, kui veel tööl käisin rasedana 20nädalal ja nüüd laps käes ja pole veerand pudelitki kulunud.

  • Avatar
    Vasta Liina 17. juuli 2017 at 16:23

    Ausalt öelda, siis tegin ükskord sama eksperimenti. Pidasin vastu pea kolm nädalat ja ühtegi rasvast salku isegi polnud. Eks asi oli ka selles, et mingi hetk hakkavad juuksed ise endid puhastama. #noshame. 😀

    • Avatar
      Vasta Erika 17. juuli 2017 at 17:35

      Nii ongi. See on hea tervendav protsess peanahale ja juustele. Juuksurikoolos räägiti- kande kuu aega pesemata oead ja imed hakkavad sündima!

      • Avatar
        Vasta Kerti 17. juuli 2017 at 22:16

        Raske uskuda, pesen 2x nädalas, ja vahest see vahe venib kah 4. 5. päevani, ja üle 5 päeva küll pesemata olla ei kannata, lihtsalt nii rasvane ja rõve on olla.

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. juuli 2017 at 16:23

    Olen ka viimasel ajal kauem musta peaga ringi hakanud laskma, krunnis eriti hullu pole, kuivshampoon ak aitab..muidu muudkui pese, föönita ja silu. 🙂 Krepikaid tahaks endalegi

  • Avatar
    Vasta Helen N 17. juuli 2017 at 16:13

    Siiani kord nädalas, vahest isegi venitasin kaks nädalat pesemata juustega välja. Peaaegu tagumikuni juuksed ja no kolme lapse kõrvalt lahti ei kandnud ja siis ei viitsinud pesta ka. Nüüd juuksed õlgadeni ja tahaks üle päeva pesta 😀

  • Avatar
    Vasta S. 17. juuli 2017 at 16:08

    Üle päeva või üle kahe päeva max