Uncategorized

ausus ennekõige

15. august 2017

Mulle tundub, et ausus on inimeste jaoks nii utoopiline mõiste, et nad panevad seda kogu aeg kahtluse alla. Et kui ma mõtlesin minna Nõmmel volikokku, et no minu eesmärk ei saanud olla PÄRISELT ju millegi ära tegemine, vaid selle taga pidi olema kindlasti see, et ma tahan suuri rahasid (ma isegi alguses ei teadnud, et selle eest ÜLDSE mingit raha saab, hiljem selgus, et see on vist 400€ miinus maksud). Või tahan ma hoopis tähelepanu? Oh ei, kui võimalik oleks olnud, siis ma oleks ennast lihtsalt kuskile Nõmme linnaosavalitsusse tööle sahkerdanud, ilma kellelegi sõnakestki mainimata. Enne kui te nüüd kisendama hakkate, et MIDA SA OMETI SEAL OLEKS TEINUD, siis ma ütlen ära, et persse, ma ei tea. Mul tõesti lihtsalt tuli selline mõte, et tahaks ka kuidagi olla osakene oma kogukonnast. On seda tõesti nii utoopiline mõelda? Reaalselt selline tunne jääb, nagu mu eelmine amet oleks olnud Hitleri parem käsi, kes leebe naeratuse saatel lapsi gaasitanud oleks, et jumala võimatu on, et ma päriselt kedagi aidata tahtnud oleksin.

Või umbes, et küllap mul klikke vaja oli. Issand jumal, mul pole üldse neid klikke vaja, päris ausalt. Mul on pop-up reklaamide firmaga nüüdsest klikkidest täiesti sõltumatu leping, mistõttu võiksin ma aasta otsa siia iga päev kanapilte postitada ja minu sissetulekut see ei mõjutaks. Üldse on narr mõelda, et olles blogija, et küllap ma teen asju, et saaks seda blogida. Võib tunduda raske uskuda, aga täitsa ausalt elan ma oma elu nii, nagu ma seda elada tahan. Ma olin lausa hämmingus, kui Marimell kirjutas, et oo jube eksperiment terve kuu ja siis see oli, et “blogin, millal tahan”. Millal siis veel blogitakse, kui mitte siis, kui inimene ise tahab?

Ühesõnaga, kui me siin aususe radadel oleme, siis ma tõstan kaks kätt üles ja ütlen teile seda, mida Kardo mulle eile ütles. Mul on hästi palju igasuguseid plaane, mida ma alguses suure hurraaga alustan, aga ma mitte kunagi ei mõtle nende plaanide tagajärgedele. Mõnikord Kardo istub minuga maha, nagu väikse lapsega ja räägib mulle, et ei Mallu, sul ei ole mõtet…:

  • ….värvida meie iga mööblieset kriidivärviga valgeks, sest see läheb sitaseks ja siis sa raudselt ei viitsi neid valgena hoida.
  • ….võtta kassi/e
  • ….võtta ükskõik millist looma
  • …teha endale silmalaugude plastikat, sest see on räigelt valus.
  • ….tätoveerida endale perset otsaette (ok seda ma tegelt pole tahtnud teha :D).

Poliitikasse mineku kohta oli ta küll üsna vaikselt meelestatud, see tähendab, et ega ta ei arvanud vist, et ma seda nagunii teen, et ta üldse peaks minuga maha istuma ja rääkima, et Mallu, pliis ära hakka poliitikasse ronima.

Ja nii oligi, et ma mõtlesin, et oh jess, lähen poliitikasse, mida ma ikka seal niiväga teadma pean, eks ma jooksvalt õpin, ega ma vanasti ei teadnud, mismoodi ajakirjanik ka olla on, aga näed, lebo oli. Ajaliselt kinnitati mulle, et oi, see ei võta absull aega ja noh, olingi nagu käpp. Alles siis, kui see uudis meedias hakkas levima, siis ma sain aru, et… what have I done? Kümned ja kümned sõmukirjad, millest säravamad olid näiteks sellised, et “SA OLED NII VÄRDJAS, ET RIKKUSID REFORMIERAKONNA MINU JAOKS ÄRA!!!”. Või: “Sa oleks pidanud poliitika asemel trenni minema!”.

Lihtsalt räige sõim ja mõnitamine ja ilkumine, et omg, see Mallukas on ju nii loll ja naiivne, mida ta ronib sinna poliitikasse. Ja siis ma mõtlesin, et no olgu ma siis loll ja naiivne, aga tõesti ei taha sinna poliitikasse minna, kui juba ENNE VALIMISI, ehk siis MA EI OLE ISEGI VEEL POLIITIKAS, olen ma juba sellise pasarahe all ja ma ei suuda seda händelida. Päris ausalt. Tõstan käed ja ütlen, et ma võin loll olla küll, ega kõik siin ilmas ei saagi olla mingid know-it-all’id, keda on meie ühiskonnas ka päris omajagu. Vähemalt ma ei ole pahatahtlik ega halb inimene.

Mõtlesin, et lähen poliitikasse – sain sõimu, et mida see lolll sinna ronib.

Tõstan käed ja ütlen, et ma olen liiga loll/tark (oleneb, kust nuka alt vaadata), et poliitikasse minna  – saan sõimu, et vahtige lolli, pidas viis päeva poliitikas vastu 😀 Ausalt, kuidas ma võita saan? Kerin aega tagasi ja ei liitu poliitikavärgiga? Sorri, ei saa seda teha. Tunnistan, et JAH, ma EI SOBI poliitikasse, ikka ei sobi, mida sa siis ikkagi üldse läksid ah???!?

Ma ausalt enam ei jõua.

Eriti “normaalne” on see, et kõik kraabib ju kollane meedia üles ja tahes-tahtmata jäävad need uudised mulle ka fbis ette ja all on kommentaarid, et no MIDA see MULLIKAS ronib igale poole? MIKS MA PEAN TA ELUST TEADMA?! Nagu persse, mina ei tea, ma ei palu kellelgi oma elust nupukesi teha. Ma võin neid keelata, aga see ei aita. Näiteks võin ma siia postitusse kirjutada: SIIT SISSEKANDEST ON MEEDIAL ILMA LUBA KÜSIMATA KEELATUD INFOT JA TSITAATE VÕTTA!!!! Aga muidu arvate, et see aitaks ka või :D?

Seega on minu eraelulised postitused edaspidi nüüd parooli all, sest ma ei taha oma elu üldse kuskile kellelegi ette riputada. Päris ausalt ei taha. Hoidke omale oma klikid ja hoidke omale enda suur au ja kuulsus ja tähelepanu ja miljonid volikogurahasid (haha). Mul on lihtsalt kopp niiiiiii ees. Ma ei taha olla mingisugune “ekspoliitik” kui ma ei ole poliitikas veel olnudki. Selle najal, et ma kuskile erakonda liitunud olen, oleks ma vist juba 10 aastat võinud “poliitiku” tiitliga ringi käia, sest kunagi ma liitusin ka mingi noorteasjaga kooli ees pastaka nimel. Muidugi tellitud postitused jäävad ikka paroolituks, et päris ainult kaitstud positutusi kartma ei pea. Kellele see ei sobi, plis ärge lihtsalt tulge siia lehele ja käige lugege muid blogisid 🙂

Olge inimesed, ärge kirjutage ja küsige parooli, ma ei taha seda kellelegi jagada, nii hea on vahelduseks kirjutada nii, et ma ei pea mõtlema, et kas kommentaariumisse tuleb jälle see naine, kes räägib pikalt, kuidas ma vajan psühholoogilist abi, või see naine, kes räägib, et ma ei oska oma lapsi kasvatada, või see vend, kes heidab jälle ette, et ma nii igavaid postitusi kirjutan. Vot, teate, mis ma teile ütlen:

giphy-4334979

Peace out!

Loe ka neid postitusi!

121 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kirsika 20. august 2017 at 19:13

    Veits pettunud. Pole kunagi midagi halvasti kommenteerinud. Igaüks elab ikka nii nagu ise tahab. See on justkui nagu õigus või kuidas? Blogi väga meeldib. Mõnus lugemine. Seega hetkel tundub ainult kaitstud postituste lisamine küll Sinu blogi fännidele liiga tegemisena. Kahju. Loodetavasti saab varsti jälle blogi täies hiilguses lugeda. Sinule ja Su armsale perele soovin ainult kõike kõige ilusamat!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2017 at 19:33

      Aitäh, aga ega kogu elu oma fännidele saagi elada. Praegu ju päris mitu posti paroolita ka olnud, homme tuleb ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Huvitav 17. august 2017 at 19:32

    Hmm… väga kaua vist “pea liiva all” periood kesta ei saa… tõsieluline saade telekas ju hakkab varsti peale…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2017 at 08:26

      see on aasta tagasi filmitud, mis see praegusesse perioodi puutub :D?

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. august 2017 at 19:31

    ma parooli küsima ei hakka, lihtsalt ootan, kuni see möll vaibub ja sa meie juurde tagasi tuled 🙂

  • Avatar
    Vasta Kk 16. august 2017 at 12:54

    Nende “naiste” IP-aadresse ära ei saa blokeerida, et nad enam su bloki lugeda ei saaks?
    Aga tegelikult, sa ju tead, et pole head ilma halvata. Meie oleme head, ja need 4 naist kes kritiseerimas käiad on halvad. Ootame su postitusi jälle! ?

  • Avatar
    Vasta Hanna 16. august 2017 at 09:08

    Loodetavasti läheb sul see pahur tuju varsti üle, sest on mis on, aga pole head ilma halvata. Jah neid õelaid inimesi on kuhjaga, aga samuti on häid, kes südamest su eraelule kaasa elavad! Ma küll ei tahaks ainult tellitud postitusi lugeda, juba sellepärast, et need on tellitud, kõik mis tuleb eksprompt sinu sulest on ju tegelikult see, miks sul üldse neid fänne nii palju on;)!

  • Avatar
    Vasta Issarist 16. august 2017 at 08:47

    I give it 5 days tops ja siis oled ilmselt blogis jälle tagasi.
    Sul käivad nagu vahel need enesehaletsushood, kus “terve maailm sind vihkab ja kõik su vastu on”.

    • Avatar
      Vasta Krista 19. august 2017 at 07:31

      Arvan sama

  • Avatar
    Vasta Mari 16. august 2017 at 07:56

    Tere 🙂 olen varemgi maininud, aga tänu su blogile olen laste riiete Brändidest ja üldse kogu selle lastemaailma vidinatest oluliselt teadlikumaks saanud. Ja nüüd tean, mis on hea, kuigi eelistan teise ringi riideid, aga korralikel märkidel on needki kvaliteetsed. Olen olnud lihtsalt heatahtlik lugeja, kurb on vähe, kui enam su ostudest ja varkidest osa ei saa, samas ma saan sust aru, olles lugenud ka kommentaare, mis täiesti õhku ahmima võtavad, et ikka issake, kuidas on inimestel viitsimist kaikaid kobaratesse loopida ja veel nii enesekindlalt!! Jeerum!! Igaljuhul mulle pole teine eestlane kunagi lemmiktoit olnud ja nii ka minu sõprusringkonnas. Kõike head sulle edaspidiseks. Hoia kõva.

    • Avatar
      Vasta Kati 16. august 2017 at 10:20

      Olen täpselt sama meelt ?

  • Avatar
    Vasta Karolin Kevend 16. august 2017 at 05:35

    Mallu, Mallu – minu lugupidamine. See on nüüd päris tõsine väljaütlemine ja kahjuks, pean tunnistama, et tean üsna täpselt, millest jutt on …
    Sama siin ..
    Teemast saaks kirjutada sarnase standup’i – või mitu ??- kui te vallalistest tegite, mis iroonilisel viisil ei märgi ära inimeste huumorisoont vaid seda, et see teema ühiskonnas valupunkt on ja seepärast tuleks see inimestele ette tuua, sest nad muidu ei näe mis teevad …
    Aga päikest Sulle ja perele – lase koerad hauguvad, karavan läheb edasi ?nii öeldi juba siis kui mina noor olin??

  • Avatar
    Vasta eve 15. august 2017 at 23:06

    Väga kahju et ei saa enamsu postitusi lugeda.Olen sinuga võrreldes väga vana.kuid hingelt noor.Õudsalt mõnus oli iga õhtu lugeda sinu kirju.Ma arvan et väga paljud mõtlevad samuti nagu sina kuid ei julge seda välja öelda.Kaasaarvatud mina ise kes ma olin noor ajal kui ei julgenud isegi mõelda selliseid asju mida sina välja ütled.Jõudu sulle edasi minna samamoodi.oled väga tubli .loodan et saan veel kunagi peale oma 13 tunnist tööpäeva lugeda sinu kirju mis annavad jõudu.

    • Avatar
      Vasta Regiina 16. august 2017 at 18:39

      niii tore!! Jee, mina loodan ka samamoodi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariana 15. august 2017 at 22:44

    Igal õhtul voodis vaatan Su blogi ja loen, kuidas ma nüüd magama saan jääda ?? Eriti meeldibki just lugeda Mari ja Lentsu tegemistest ja üldse terve pere elu-olu. Saan täitsa aru, et viskab kopa ette, loodan, et läheb üle ? Pea püsti ja edasi ?

    • Avatar
      Vasta Inge 16. august 2017 at 22:55

      Ohh, sama siin:( Elan ja töötan Eestist eemal ja nii tore oli/ on Su blogi lugeda. Loodetavasti oled varsti täiega tagasi. ( mulle nimelt need tellitud postitused niiväga ei meeldi)
      Jaksamist!

  • Avatar
    Vasta Ülle 15. august 2017 at 22:05

    Mariann olen nii,nii kurb koos sinuga. Kui palju on ikka õelust ja kadedust täiskasvanud inimestel aga ikka päikest sulle ja su armsale perele.

  • Avatar
    Vasta Pille 15. august 2017 at 21:46

    Näh. Kahju ju 🙁 Krdi Kardo, miks ta ei jõudnud sind keelata slle poliitika teemaga… 🙁 😀

    Põikan veidi teemast kõrvale ja uurin (naiivses lootuses, et sa vastad ka), mismoodi sa Marileenuga läbi saad üldse? Mingite ürituste ja sündmuste läbi on jäänud mulje, et olete üsna head sõbrannad. Pole küll mingi kaardimoor, aga samas tundub Marileen salalik kadetseja ja wannabe, kes su selja taga ja sisimas ussitab ja üritab ennast sinu kõrval kuidagi nähtavamaks teha, nipsakalt sulle vahepeal puid alla laduda ja su rohkeid lugejaid õrritada pasarahele…sinu pihta. Kui see pole ussitamine, siis mis see on?
    Et miks see mind huvitab? Ma ei tea, lihtsalt niisama. Tahaks teada, kas mulle tõesti nii valesti tundub, või sa ise oled teadlik, aga lihtsalt ei tee välja sellest…?

  • Avatar
    Vasta Malle 15. august 2017 at 21:05

    Ma olen kunagi ka nn. poliitikasse tahtnud minna – ausalt, väga suured manipulaatorid ja inimesed, kellele meeldib vaid teiste peput lakkuda saavad seal edukaks.

    isiksusi on poliitikas vähe – isegi Riisalu näiteks ei pääsenud enam riigikokku.

    Tee oma asja, hoia pea püsti ja kuula järgmine kord oma meest 😀

  • Avatar
    Vasta hind 15. august 2017 at 20:13

    Tähendab, hakkab looma. Hakkad aru saama, et oma elu avalikult ekspneerimine ei ole ikka nii hea mõte. Toogu ta pealegi leiba laule ja riide selga 😉
    Hea teada, et pärale hakkab jõudma.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 15. august 2017 at 19:41

    Nii kahju, et edaspidi jääme headest lugudest ilma aga kui see on sinu otsus ja see aitab sul kuidagi ennast säästa, siis austan ma seda.

  • Avatar
    Vasta Triinu 15. august 2017 at 19:40

    See pole esimene kord kui midagi sellist ütled. Küll üle läheb, nagu kõik muu mille “kindlalt otsustad”! Edu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2017 at 19:08

      Kus sa loed välja, et “KINDLALT OTSUSTAN NÜÜD ON SURMANI NII”?

  • Avatar
    Vasta Maria 15. august 2017 at 16:40

    See on lihtsalt puhas, pesuehtne kadedus, et uhel noorel naisel laheb nii hasti.

  • Avatar
    Vasta Triin 15. august 2017 at 15:59

    Minagi uskusin sinusse :)sa oled nii tubli naine ja suureks eeskujuks paljudele naistele.sa jaksad ja viitsid nii palju teha.ma lausa kadestan teinekord sind et oled nii hakkaja.need solvangud su kohta näitab nende inimeste taset.täiskasvanud inimesed ja langevad nii madalale..ega mina ei ole ka osade su arvamustega nõus aga ma ei tule sellepärast solvama.niiet pea vastu sa oled tubli ema ja naine:)

  • Avatar
    Vasta klaara 15. august 2017 at 15:40

    Vabandust juba ette, aga püüan lihtsalt paari momenti selgitada, mis mul lugedes tekivad:
    1. Sa ei tohiks võtta isiklikult kellegi mõtteid sellest, et Sa lähed poliitikasse midagi saama. See ei ole mitte Sinust tingitud mõte, vaid sellest, et poliitikud on poliitika maine ära rikkunud. Kuna valdav osa inimesi poliitika abil rakenduvasse helgesse tulevikku enam ei usu, siis kantakse see uskumatus üle kõigele ja kõigile, mis või kes poliitikaga seotud. See on tegelikult kogu Lääne-Euroopa ja ilmselt isegi globaalne probleem, millel saavad olema laastavad tagajärjed.
    2. Sinu lugejad on valdavas osas keskmised inimesed, mitte ühiskonna eliit elik matemaatikud, lingvistid või teatriteadlased. Seda on kommentaaridest aru saada. Vabandan ette, ei taha ülbelt kõlada ja keskmine ei tähenda siinkohal midagi halba. Keskmiste inimeste seas on väga palju heasüdamlikke ja suurel hulgal ülimalt primitiivseid inimesi. Seega pole sõim valdavalt mitte Sinu isiku, vaid lugejate endi algelisusega seotud.
    3. Sa oled selle maailma jaoks liiga hea, liiga aus ja liiga õhukese nahaga. Ma väga sooviks, et Sa jätkaks avalikult blogimist ning et Sa oskaks enda väärtust ise hinnata, absoluutselt sõltumata sellest, mida keegi arvab. Miks Sa üldse tunned, et pead selgitama, põhjendama, sõnu valima? Selleks puudub igasugune vajadus. Ole Sina ISE!

    • Avatar
      Vasta Maarja 16. august 2017 at 07:45

      Silm puhkab sellistel kommentaaridel.

    • Avatar
      Vasta Regiina 16. august 2017 at 18:40

      +1

    • Avatar
      Vasta Kätlin 16. august 2017 at 18:52

      +1

  • Avatar
    Vasta Helena 15. august 2017 at 15:34

    Minu jaoks tekib paralleel koolikiusatajetaga: kui keegi sind koolis kiusab, on suht lihtne mitte kohale minna, sest siis ei saa nad kiusata ja ei jää neile ette. Teine julgus on mitte välja teha, sest..who cares mida teised arvavad. Teoorias loomulikult hea öelda. Saab ka nii teha, et sa paned kommenteerimise kinni enamustele postitustele? Ja perekoolile ei tohiks üldse alluda 😀

  • Avatar
    Vasta Auri 15. august 2017 at 15:30

    Mina mõtlesin küll, et kui Sa poliitikasse lähed siis saadad palju head korda. Loen aeg-ajalt su postitusi ja olen ka kalade tähtkujust ning tunnetan Su naljasoont ning üldiseid emotsoone. Proovi rohkem mõelda kui palju on Sul toetajaid ja austajaid selle asemel ei keskenduda kadedatele idiootidele, kes ainult halba kirjutavad.

  • Avatar
    Vasta Karina 15. august 2017 at 15:18

    No Jh, kahjuks kannatavad need keda tõesti huvitavad sinu vahvad lood elust enesest ja teie perest!? Olge rahul nüüd ebastabiilsed inimesed, et saite kellegile haiget teha!? Kuidas saab keegi olla nii öel ja minna kirjutama nii halvasti kellegi kohta KEDA TA ISEGI FCKING EI TUNNE??

    • Avatar
      Vasta Inge 16. august 2017 at 22:58

      +1

  • Avatar
    Vasta Sandra 15. august 2017 at 15:15

    Nii-nii-nii kahju on! ??? Nagu sõbranna oleks öelnud, et tead, enam me ei kohtu, unusta mind ära. Samas saan aru, et Sulle on puhkust vaja ja loodan väga-väga-väga, et ikka ilma paroolita tagasi tuled mingi hetk. Jõudu ja jaksu!

    • Avatar
      Vasta Karina 15. august 2017 at 15:19

      Loodan sama, et ka meile(kannatajatele) midagi ka siiski postitatakse☺️

  • Avatar
    Vasta Janika 15. august 2017 at 14:56

    Tavaliselt need, kes niimoodi iga asja kallal vinguvad, ei tee ise oma eluga mitte midagi huvitavat. Mulle täiega meeldib, et Sa lihtsalt võtad kätte ja teed asjad ära. Oled julge ning selliseid inimesi võiks rohkem olla. Öeldakse, et elu lõpus kahetsevad inimesed ikka rohkem neid asju, mis nad tegemata jätsid, mitte seda, mis tehtud sai. Mäletad, kui palju vingumist tuli siis, kui teatasid, et hakkad raha eest (!!! 😀 ) pildistama. Ma just mõtlesin, et äge, miks mitte proovida ja Sul läheb ju pildistamisega väga hästi. Ehk siis anna tuld, hääletaks isegi Sinu poolt, aga ei ela Nõmmel 🙁

  • Avatar
    Vasta E 15. august 2017 at 14:01

    Mis melu.tv st saab? Jääbki nüüdsest lihtsalt netti rippuma?

    • Avatar
      Vasta jj 15. august 2017 at 15:20

      Mu arust pidi suvepuhkusel olema melu.tv 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 15. august 2017 at 13:56

    No ei saa ega hakka ka mina aru saama nendest inimestest, kellele sellised asjad mingit rahuldust pakuvad. Kui mulle ei meeldi ma ju kurat ei loe, vaata ega kommenteeri. Õudne milline viha ja kurjus täiesti võõraste poolt..
    Mina olen aus ja ütlen, et see ning Lilli blogi on ainukesed, mida hea lugeda on. Reaalne elu noh. Mõnus ajaviide. Mõistan sind ja sinu otsust ning ei hakka millegagi peale käima. Kõike ilusat ja jään lootma, et varsti tagasi oled ning veel tulisemana kui enne!

    Ps. Millegi pärast on mul tunne, et sinu vastu on võetud mingi üldine rünnak. Ja need ei ole nn. tavalugejad.

  • Avatar
    Vasta Chrizti 15. august 2017 at 13:42

    Sa oled täiega vinge naine! For real, lase sama moodi edasi, inimesed on kahjuks lihtsalt kadedad 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri Väli 15. august 2017 at 13:30

    Minumeelest ainuke kõige ägedaim blogija keda mina elus üldse eismest koda lugema ja jälgima hakkasin (nüüd loen ka Triinu Liisi ) .Tõesti sind on igakord igasugu mõtetu sopaga üle visatud kui mingi teema üles tuleb.Need kes niiõelda sinust midagi ei arva vot mina aru ei saa miks nad üldse loevad ja viitsivad veel kommenteerida ka .Neil omal on niipalju elus omal midagi puudu mida kas kadetsevad või mida iganes muud aga nii vaja end siis välja rahuldada.Arvan ,et sinu fänne on siiski rohkem ja jäävad ka edasi.Kahjuks igasugu jobusi on ja jääb.Aga sa oled siiani nii hästi vasu pannud ja eiranud.Tubli oled igasmõttes,Tubli pereema ja naine.Usun pooled ei saaks sellegagi hakkama mida sina oma pere kõrvalt veel jõuad.Edasi tüdruk!!!!

  • Avatar
    Vasta Kelli 15. august 2017 at 12:47

    Siis kaovad ära ka lived?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 13:13

      nagu ma neid nii tihti teeks 😀

      • Avatar
        Vasta Kelli 15. august 2017 at 18:49

        Mõnikord harva ikka? 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Monsa 15. august 2017 at 12:18

    Sa oled seda paska niigi kaua kannatanud. Ma ikka imestan su kannatlikuse üle st, et ikka üritad jääda endaks ja seda blogi jätta algupäraseks. Hakka nüüd endale ka mõtlema.. Nkn iga heategu saab karistatud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. august 2017 at 11:39

    Mariann, väga õige samm. Sinu tekstidest oli juba ammu aru saada, et kaua sa sel asjal kesta ei lase. Ma arvan, et see paus on nii sulle kui ka neile kiusupunnidele hea. Lojaalsed blogilugejad jäävad sulle nii ehk naa alles ning jääme kõik lootma, et saabub see aeg, kus sõnavabadust ei kasutata kurjalt ära ning saame taas sinu toredaid lugusid elust enesest lugeda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:53

      just nii 🙂

  • Avatar
    Vasta An 15. august 2017 at 11:31

    Oeh, nagu vaataks mõne lemmikseriaali viimast osa praegu. Nii kurb. Mind ei huvita eriti teised blogid, sest ükski neist ei kirjuta nii põnevalt ja kaasahaaravalt kui Sina, niiet ma VÄGA ootan tagasi su igapäevaelu postitusi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:55

      No kuulge, paratamatult on ka reklaamartiklites juttu mu päriselust, ega ma surnd pole 😀

    • Avatar
      Vasta Kersti 15. august 2017 at 12:21

      Võtsid mu sõnad suust 😀 Kui netis käin siis ikka tulen piilun kas uusi postitusi on. Vahel ka kõige sitemal päeval saab malluka lehel ikka muige suule ja taas kinnitust,et ka teistel juhtub sellist jama nagu endal vahel. Nt ongi realne,et laps võib sind samal ajal täis situda ja oksendada ja kohe nii,et lõpuks pole enam riideid selga panna ? ,mu tutvusringkonnas nagu selliseid asju ei juhtuks. Igatahes neist rääkimine on tabu :/ mallukaga lihtne end samastada. Armastasin seda funni kõnepruuki ja lustakat suhtumist. Ootan põnevusega “uut hooaega ” ??

  • Avatar
    Vasta Maria 15. august 2017 at 11:21

    Kahju muidugi, et ainult nn makstud postitused jäävad. Mind huvitavad päris asjad ja need teenimise artiklid mitte eriti.
    Kuigi…oleme ausad. Su kommertsartiklid on väga head, sest sa ei punnita neid ja igast sõnast ei kuma läbi reklaami, sa ei ürita igas teises lauses rääkida KUI hea sa oled ja KUI häid teenuseid su käest saaks. Ses mõttes kergitan kaabut ja paljud enda meelest tegijad peaks su juurde koolitusele tulema. Raha eest.

    Ja veelkord. Lentsust ja Marist tahaks ikkagi lugeda….samas on Kardol õigus. Kõike pole vaja ja kõike ei peaks. Aga ikkagi tahaks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:55

      No vot 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 15. august 2017 at 11:05

    Eluhaiged inimesed, ega eriti ei oskagi midagi öelda. Mingi lohutav kommentaar on nagu mõttetu, öelda, et tean, mida tunned …öelda, et pea püsti, kõik saab korda…Sa tead seda kõike ise ka.
    Sa oled äge naine ja tuled sellest pasast nagunii välja 😀 It takes some time ja võta omale aega, kui Sul seda vaja on!
    Lugesin praegu kõik kommentaarid siin postituse all läbi ja vaata Mallu, kui palju sul on toetajaid! Neid, kes elavad su igapäevaelule kaasa ja rōōmustavad või kurvastavad Sinuga koos!
    Mina elan ka hullult Sinule ja Su perele kaasa ja mul on hea meel, et sellel sital hetkel on Sul kõrval ülihooliv abikaasa Kardo, krutskeid täis Mari, armas Lents ja noh Lotte ka! Plus sõbrad/sōbrannad.
    Siis, kui MeluTV naine vastab võtted olid, siis nägin Sind essat korda laivis ja kohe esimesest hetkest mōjusid siira, vahetu ja humoorika inimesena.
    Ma arvan, et tegid ōigesti, et sinna poliitikasse ei roninud, mulle tundub, et ükski täie mõistuse juures olev inimene ei peaks seal pasalaviini all kuigi kaua vastu.
    (Pliis pane parooliks Lende123 vms, jubedalt tahaks edasi lugeda :D)
    Tegelt võta omale aega palju vajad ja tea, et sa oled endiselt väga äge naine, jumala pohui mida need tondid räägivad!

  • Avatar
    Vasta Maarja K 15. august 2017 at 10:26

    Whaaaaaatttt?!?!???? Mul selline tunne nagu keegi oleks ära surnud praegu, nii kurb on , kui enam ei saagi oma igapäevast “malluka doosi” kätte…… :/ pliiiiiiiiis jumal,kui Sa olemas oled, siis tee nii, et Mallu mõtleb varsti ümber ja ei mingeid paroole !! 😀 I can’t make it through the day without it!!!!!!!!
    (kõlab nagu 15a fänni kirjutis, aga I’m desperate!)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 10:55

      Ma ei ole ju surnud, ma lihtsalt tahan natukene pea liiva alla panna 😀 ja ausalt NII mõnus on blogida ja lihtsalt jutustada, ilma, et ma kuskilt perekoolist ei peaks lugema, et hehe, nägite, mis pildi täna endast üles pani, mega rõve oli ta 😀

      • Avatar
        Vasta Maarja K 15. august 2017 at 11:07

        Hehhee…arusaadav , katsun mitte iniseda ja üle elada kuidagi selle perioodi 😀
        “Puhka rahus” 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:53

          RIP 😀

      • Avatar
        Vasta Maarja 16. august 2017 at 07:49

        Kõigile ei saagi ju meeldida. Kui perekooli foorumi möla tulemusena (mida ilmselt paljud ei loegi) oma peakese liiva alla peidad, on need elutud oma eesmärgi täitnud.

  • Avatar
    Vasta Elena 15. august 2017 at 10:25

    Vahel tuleb inimestest puhata. Seda on kõigil vaja. Parooli ma küsima ei hakka. Jäägu Sulle Sinu privaatsus ja soov kirjutada ainult endale. Jään ootama aega kui oled jälle meiega 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 15. august 2017 at 10:23

    Kalli ja pai sulle :*
    Küll läheb üle. Võta mõnuga aeg maha, kui nii on vaja.
    Persse need kommenteerijad. Ausalt, ilged kõiketeadjad on omast arust. Kui nemad blogiksid, siis ilmselt tuleks sealt veel haigemat hülgemöla. Neil pole lihtsalt veel olnud võimalik oma arvamust avalikult avaldada. Kõige kallal saab ilkuda. Tegelt ka. KÕIGE!

  • Avatar
    Vasta K. 15. august 2017 at 10:21

    Kahju kuulda, et rohkem postitusi ei tule, see blogi on juba aastaid üks lemmikuid olnud 🙁
    Õelad inimesed said taas ühe punkti kirja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:57

      tuleb ju

      • Avatar
        Vasta K. 15. august 2017 at 17:02

        Makstud postituste ehk siis meigikraami ja lasteriiete tutvustuse jms jaoks pole ma kahjuks sobiv sihtgrupp, need polnud päris see põhjus miks seda blogi lugesin 🙂 Ehk siis ma mõtlesin enda vaatepunktist pole rohkem postitusi- mulle meeldivad rohkem arvamuslood ja muu selline.

  • Avatar
    Vasta Keegi 15. august 2017 at 10:21

    Eks ise tead mida teed, aga ei saa ka nii pehmeke olla, et lased igal suvakal end mõjutada. Ise oled aastaid blogija olnud, peaks nagu paksem nahk olema tekkinud. Natukene ebaaus et sa mingite jobude pärast oma fännidele nii teed, kes on aastaid su kirjutisi lugenud. Aga nagu ma ütlesin, eks sa ise tead mida teed.

    • Avatar
      Vasta J 15. august 2017 at 13:25

      Just täpselt, ta ise teab, mis ta teeb. Mis mõttes fännide suhtes ebaaus? Kas ta peab oma fännidele elama? See on tema elu ja tema blogi ja ta võib sellega teha, mida hing ihaldab, täpselt nii nagu Teie elate oma elu nii nagu TEIE tahate. Keegi ei pea kellegi teise jaoks midagi tegema.

      • Avatar
        Vasta Vaike 16. august 2017 at 10:28

        Kas iga bänd, millel on fännid, peab lõpmatuseni mängima, mis sest, et endal selleks enam lusti ei ole, kasvõi ajutiselt?

        Ma olen kümme aastat oma erialal töötanud ja seda nautinud, aga üks kell sai kõrini, mis sest, et mu tööd hinnati. Mina tahtsin muutust ja vahetasin eriala. Kas ma olin pehmeke ja kolleegide suhtes ebaaus? Jube lugu siis, kui olin. Õnneks nad ise ei tea seda ja saame endiselt hästi läbi.

  • Avatar
    Vasta Sirly 15. august 2017 at 10:15

    See on kurb ja vastik, kui halbu ja vaenulikke inimesi olemas on.
    Ja mitte Sina ei rikuks poliitikat ära vaid vastupidi. See, mida sa siiani oled head teinud, on rohkem, kui poliitikud iial suudavad.
    Jaksu sellest jamast üle saamisel!
    #ootabmallukapostitusi

  • Avatar
    Vasta Stelle 15. august 2017 at 10:10

    Kas MeluTV läks nihu ja uusi saateid ei tule enam?

    • Avatar
      Vasta MP 15. august 2017 at 10:55

      SUVEPUHKUSEL!!! 🙂

  • Avatar
    Vasta siirviir 15. august 2017 at 10:10

    ma eile just lugesin neid komme , kus see vene nimega naine sind mullikaks iga artikli all kutsus. Jumal tänatud , et tast sotsiaaltöötajat ei saanud, päris hirmus oleks kui nii kuri inimene sellises ametis töötaks. Et ta ikka kenasti Rimis poemüüja on?.

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. august 2017 at 10:09

    Teem, pean hakkama nüüd mingit ajakirja tellima vist 🙂 Nii hea lugeda just lastega seonduvat(endal üks viiene ja teine kohe NÜÜD tulekul) ja muidu muhedaid kirjutisi, millega keegi teine kahjuks ei tegele, nii et klikiks 🙁 Aga no eks tuleb mõista ka, mina ise ei oska üldse teistest mitte välja teha ja südamesse läheb oluliselt rohkem, kui peaks. Edu!

  • Avatar
    Vasta Sandra 15. august 2017 at 10:03

    Kae õudu!Nagu maailma lõpp oleks,et Mallukas oma blogipostitused parooli alla paneb.Pole keegi kohustatud oma eraelu teistega jagama.Tüüpilised naised,kes vinguvad,anna parooli.Oma elu ei ole,et teiste omast nii palju pead osa saama?
    Väga arukas otsus,Mariann!

  • Avatar
    Vasta Rissu 15. august 2017 at 09:59

    Kahju,et nüüd jäävad kõige lahedamad blogi jutud lugemata. Aga eks seda oli ka teada,kui tegid postituse lähed poliitikasse,et sealt kanakarjast(elu24,publik) midagi head ei tule ning kommenteerijate elu on lihtsalt nii igav,et saavad rahulduse kui saavad kellegile lihtsalt ära teha. Mallukas pea püsti ja edasi ära lase mingisugustel ilkujatel enda tuju rikkuda.

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 15. august 2017 at 09:58

    Saan sinust täiesti aru. Aga kahju, et parooli alla lähevad osad postitused, hirmsasti tahaks lugeda ? Ise ma ei saa aru, miks inimesed nii kâituvad. See on ju sinu elu ja sa võid elada seda täpselt nii kuidas tahad ja minna poliitikasse ja âra tulla sealt samuti täpselt siis, kui sa seda soovid.

  • Avatar
    Vasta Eve 15. august 2017 at 09:56

    Aah, for fuck sake, mingid jobid rikuvad teiste inimeste jaoks ka kõik ära.
    Ükskord paroolitu posti teed, siis on see nagu seebika vaatamine – üks osa jäi vaatamata ja enam ei saa sittagi aru.
    Tra.
    Palun halasta …

  • Avatar
    Vasta Hille 15. august 2017 at 09:55

    Tubli! Mina mõistan sind täielikult!
    Üks hetk pidi see ju niikuiniii juhtuma, et sul tuleb piir ette.
    Ega “Terve Eesti” ei saagi ju terve su elu sinu elu elada!
    Seda “sitta” on sulle kaela tulnud nii palju, et ma imestan, kuidas sa nii kaua nii positiivne oled suutnud olla 😀
    Natuke on ikka kahju kaa.. ma pole ühtegi su postitust vahele jätnud. aga no mis sa teed? Sul nii armas pere ja soovin sulle ainult Head!

  • Avatar
    Vasta Eve 15. august 2017 at 09:49

    Hei Mallukas! Ma saan osaliselt täitsa aru sinu frustratsioonist ja pahameelest ja tunnen siiralt kaasa, et leidub nii lolle inimesi, kes võtavad vaevaks inimesele kohaliku omavalitsuse valimistel kandideerimise pärast kirjutada ja veel niimoodi sõimata, aga mis teha, issanda loomaaed on kirju. Küll aga (seda kirjatükki lugedes) tundub mulle, et olgugi, et sa ütled ka ise, et sa teed tihti asju mõtlematult, sa vist tegelikult ikkagi ei saa aru, et see ongi see põhjus, miks kogu see pasarahe sulle kaela tuli. Jah, sa võid teha mõtlematult asju, mis ei puuduta oluliselt sind ümbritsevaid inimesi (võtta kass/id, teha otsaette tätoveeringu, värvida oma mööblit, kasvatada lapsi teatud viisil või mida iganes muud), aga kui sa hakkad torkima valdkonda, mis ei ole ainult sinu enda eraelu ja mõjutab suuremat inimesteringi (olgugi, et kandideerimine ei tähenda veel valituks osutumist), siis on ka loogiline, et see läheb inimestele rohkem korda. Ja kui sa ise veel sealjuures väljendad ennast viisil “mõtlesin, et lähen” ja “ma ei tea, mida ma seal tegema oleksin hakanud” jne, siis ongi see paljude jaoks juba piisav, et närvi minna. Lihtsalt sellepärast, et samamoodi nagu sa ärkad ühel hommikul üles ja mõtled “teeks täna lõunaks kana”, mõtled sa “läheks poliitikasse”. Omamatta mingit aimu, mida sa tegema hakkad. Lihtsalt läheks! See on nii sinulik, aga on lihtsalt asju (peamiselt need, mis sinu koduuksest kaugemale ulatuvad), mis sellises stiilis lähenedes enam inimestele peale ei lähe. Ja ma tõesti arvan, et see, kas sa hakkad seal suuri rahasid teenima või mingeid muid hüvesid ära kasutama ei olnud antud kontekstis inimeste jaoks suur probleem (sest enamik asjaga vähegi kursis olevaid inimesi teab, et raha KOV-is suurt ei maksta), pigem ikka see suhtumine, stiilis “ma lihtsalt lähen ja vaatan, mis saab!” on see, mis inimestele pinda käis. Püüa lihtsalt edaspidi enne ütlemist/tegemist veidi mõelda (eriti just nendes valdkondades, mis puudutavad asju, mis ei mõjuta ainult sind ja sinu perekonda) ja kõik saab jälle korda 🙂 õnneks on inimeste mälu äärmiselt lühikene ja pealegi, praegu on hapukurgihooeag! 🙂

    • Avatar
      Vasta LL 15. august 2017 at 10:01

      +1

  • Avatar
    Vasta Agnes 15. august 2017 at 09:49

    Kommentaatorile, kes kirjutab, et politoloogia on poliitika õppimiseks. Politoloogid ei saa poliitikuteks. Politoloogia on teadusharu, millega õpitakse poliitikat ja poliitikaid hindama, analüüsima ja arvustama, kui soovite. Aga poliitikutel ei ole mingit pistmist politoloogia haridusega. Mina olen politoloogiks õppinud, lausa seitse aastat sai õpitud. Ainuke, mis ma poliitika kohta selle aja jooksul arvama hakkasin, oli see, et sinna ma mitte kunagi ei lähe ja ka ükski minu kursakaaslane pole poliitikuks saanud. Palun mitte tõmmata võrdusmärki poliitika ja politoloogia vahele. Kui poliitikud saaks, likvideeriksid nad politoloogid maailmast, sest viimased juhivad poliitikute tähelepanu koguaeg sellele, et nad on rumalad.

    Mis puudutab poliitikasse minekut, siis enne tuleb enda jaoks välja mõelda, kas närvikava on nii tugev, et selles pidevas hakklihamasinas vastu pidada. Lisaks soovitaksin alati konsulteerida nendega, kes teavad millest nad räägivad.
    Ja üleüldse on äärmiselt mõtlematu minna häältepüüdjaks erakonda, mille vaadetega sinu omad tegelikult kokku ei lähe. Tead miks Mariann? Sellepärast, et nii palju kui ma olen kuulnud, pooldad sina pigem sotsiaaldemokraatlikku maailmavaadet – inimeste aitamine, toetused jms. Reformierakond on neoliberalistlik erakond, mille eesmärk tegelikkuses on see, et inimesed saaksid hakkama minimaalsete toetustega. Loosungiks võiks olla “Igaüks on ise oma õnne sepp!” See et Kristen Michal neil valmistel lubab mingeid tasuta lasteaia kohti jms, näitab lihtsalt, et härra valmistub paari aasta pärast tulevateks üldvalimisteks, millel Reformierakonna eesmärk on kindlasti Keskerakonnalt juhtpositsioon ära võtta. Poliitika ei sobi naiivsetele inimestele, sest sellistele tõmmatakse Michali suguste eluaegsete parteisõdurite poolt kott pähe, nii et silm ka ei pilgu.

    Kui mu kommentaar sind riivad, kustutad selle muidugi ära. Ma tegelikult ei ütle ühtki asja praegu pahatahtlikult, see lihtsalt on maailmas nii. Mis puutub blogi parooli alla panekusse, siis sellega kaevad sa oma blogile lihtsalt auku. Sellest võib saada lõpu algus, mõtle sügavalt järele, kas sa seda soovid.

    • Avatar
      Vasta Ma 15. august 2017 at 09:52

      Ma ei tõmbagi poliitika ja politoloogia vahele võrdusmärki!

    • Avatar
      Vasta Ma 15. august 2017 at 09:53

      Aga selle kommentaariga Michali kohta olen ma igati nõus. Arvan, et võltsimat ja silmakirjalikumat inimest kui tema on raske leida. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 10:53

      Miks ma selle ära kustutama peaks? Arukat juttu räägid ju, nõustun sinuga igati. Ma ju olen ise ammu tunnistanud, et ma poliitikast essugi ei tea 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 15. august 2017 at 09:49

    Ei tule neid reklaampostitusi ka enam varsti kuna firmad saadavad asju siiski neile ainult, kelle blogi loetakse palju. Pole lugejaid (kõik postitused parooli all) pole staffi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 10:52

      No eks näis 🙂

  • Avatar
    Vasta Monika 15. august 2017 at 09:47

    Peale seda, kui minu kena nädalavahetust tähistava pildi kohta fb minu jaoks tundmatu inimene solvava ja ebaõige kommentaari kirjutas, mõistan sind täiesti. Enne ei saanud reaalselt ikkagi aru, et ongi selliseid inimesi.. kes isegi peale selgituste andmist ikkagi jätkavad oma tõe tagajamist võõral õuel… see oli uskumatult ebameeldiv kogemus. Aga kahju on ikkagi, sinu ausad kirjutised oma elust jätsid lootuse, et kõik ei ole veel kadunud!

  • Avatar
    Vasta Liina 15. august 2017 at 09:44

    Nii kahju Sinust, et üllaste eesmärkide eest saad sellist negatiivset tähelepanu.. Aga kuna oled ennegi pasarahede alla sattunud, siis tuled ka seekord pea püsti välja, kindel värk! 🙂 JA kõige rohkem on mul kahju, et osad blogi postitused on edaspidi kaitstud ja neid lugeda ei saa. Miks ma üldse Sinu blogis ringi tuusteldan ja loen? Sest Sa räägid kõigest nii nagu Sa mõtled/arvad ja nii nagu asjad tegelikult ka on. Ka teemadel, mis tavapäraselt eestlastel on tabuks või millest eriti ei taheta rääkida, siiralt ja ausalt. Pean veel ära mainima, et postitustes on parasjagu Sinule omapärast huumorit ning sõnakasutust ja see teeb lugemise veel eriti mõnusaks!! Pea igat postitust lugedes tuleb kerge naerukajakas ja muie näole.. Tellitud reklaampostitused ei ole häirivad, pigem just, et ohooo, selliseid asju on ka olemas ja miks mitte ära proovida kunagi, kuid tõesti kurb, et selle kõrvalt eraelulisemad teemad jäävad välja, nendest on päris palju ka teistel ju õppida ja mõelda.. Feeling soooo sad 🙁 Aga Mallukas, pea püsti! Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi! 😉

  • Avatar
    Vasta Gerda 15. august 2017 at 09:41

    Ma ei kirjuta kunagi ühelegi blogijale. Täna teen siis erandi.
    Olen sinu postitusi lugenud juba mitu hääd aastat. Vahel on olnud kiusatus parooli küsida. Miks pole teinud? Ei teagi, pole olnud julgust või isegi õige suurt soovi. Aga nüüd kus olen ise lapsevanem tunnen nii suurt huvi kuidas Lendel ja Maril läheb ja iga postitus lastest on niii paganama põnev. Mul on tõesti kahju, et nüüd oled kellegi peale pahane ja ei saa enam parooli küsida needki kes seda väga sooviksid. Jah ka mina sooviksin, aga vaat nüüd kus on natukenegi julgust tulnud siis enam ei saagi. Kahju. Tahaksin vaid öelda veel, et mõtle kui palju on neid kes parooli ei julge küsida, aga kaasa elavad sulle ja sinu perele küll.
    Ole sama muhe edasi!

  • Avatar
    Vasta Liis 15. august 2017 at 09:38

    Ei saa aru, mis Sinuga juhtus. Loe oma ~ aastataguseid postitusi ja vastuseid kommentaaridele – nagu öö ja päev võrreldes tänasega. Varem oli chill ja huumor, nüüd ainult üks närvilisus ja paugutamine. Tõsi ta on, enam siin midagi lugeda ei ole.

    Oli tore!

    • Avatar
      Vasta nõus eelmisega 15. august 2017 at 13:14

      +1

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 13:38

      Ela natukene aega minu elu, sa oleks vist ammu hullaris 😀

    • Avatar
      Vasta Getlyn 15. august 2017 at 19:11

      +1

  • Avatar
    Vasta Mary-Liis 15. august 2017 at 09:37

    Lõpuks panid kollasele meediale klapid pähe!
    Ootasin jub pikki silmi kuna elu24 ja publik mingit paska Su pihta ei tooda!
    Edu Marile, Lendele kasvamisel, Sulle rõõmu ja naeratusi ja Kardole,.. Lihtsalt olge tublid!
    Ootan rõõmuga uut posititust, ilma paroolita. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 15. august 2017 at 09:35

    Kahju, et inimesed sellised sead on. Pean tunnistama, et mu elu on nii igav ja üksluine, et su blogi lugemine oli päeva tippsündmus:D Seega, kuna nüüd enam kaasa ka ei saa elada, jääb elu veel nukramaks… Shame 🙂
    Aga loodan, et see sitt käitumine su vastu mingi aeg väheneb( või kaob sootuks- fingers crossed!) ja siis paroolile adjöö ütled ja taas lugeda saab 🙂 Päikest! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. august 2017 at 09:34

    Sulle eile öeldi ka hästi palju, et kogukonnas millegi ärategemiseks ei pea sa kuuluma ei erakonda ega volikokku. Nii et kui sa päriselt tahad midagi ära teha, siis tasub sellega arvestada.
    Kogukonnas kodanikualgatuse korras millegi ärategemiseks on vaja ainult ideed, tahet ja järjepidevust.

  • Avatar
    Vasta vanamutt 15. august 2017 at 09:34

    Ise panid suure kella külge asja ju. 🙂 Siin oleks võinud enne selle esimese poliitika postituse tegemist küll Kardoga maha istuda, ta oleks sulle ilmselt kohe öelnud, mis toimuma hakkab. Kui oli reaalne soov, siis ajanud seda asja alguses vaikselt, vaadanud, kuhu viib. Aga sa hõiskad enne õhtut. Sul on nii palju lugejaid, selge see, et ka pahatahtlikke ja rumalaid on suur osa … Kui leiad midagi, mis on sulle oluline, ära siis kohe välja räägi … oota, kui on juba mingeid häid tulemusi või leiad, et pole üldse mõtet rääkida… Pole sa loll midagi, kole kärsitu ainult. 🙂

    • Avatar
      Vasta nõus eelmisega 15. august 2017 at 13:16

      +1

  • Avatar
    Vasta Karina 15. august 2017 at 09:31

    Seega Bye Bye Malluka blogi ka normaalsetele lugejatele? ☹

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 09:34

      Aga kust ma tean, et kes normaalne on 😀 ei teagi ju

      • Avatar
        Vasta Angelika 15. august 2017 at 10:09

        Ma usun, et kui sa nüpd vaatad seda suhet palju sul jälgijaid on ja paljud sitta loobivad, siis kindlasti jääb mitteloopijate arv suuremaks. Mul lihtsalt niiiiiiii karb meel su tänast postitust lugedes. Samas ma mõistan sind 100%. Hinge läheb ju sitt, mitte positiivne…

      • Avatar
        Vasta Karina 15. august 2017 at 14:53

        Ennast pean normaalseks ? Kahju, et inimesi nii õelaid

  • Avatar
    Vasta Katss 15. august 2017 at 09:31

    Ma saan sinust täiieeegaa aru, lihtsalt natukene on selline tunne, nagu hea sõbranna oleks mingi sitapea pärast öelnud, et ma ei ole enam su sõber.. Aga take care, varsti läheb paremaks!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 10:49

      Issand kui paha, ma ei taha üldse, et sul selline tunne oleks :/

    • Avatar
      Vasta Ethel 15. august 2017 at 12:20

      Täpselt sama tunne :/
      See on kuidagi nii veider, et tegelikult võõra inimese pärast selline tunne tekib, aga midagi pole parata. Ma ise ei kannataks väikest osagi sellest negatiivsest, mis pähe sajab, ära.

    • Avatar
      Vasta Elex86 15. august 2017 at 14:28

      No just. Mul täpselt sama tunne. Aga Mariann, jään ootama, millal veidi kosud ja rõõmsalt jälle tagasi oled! ?

  • Avatar
    Vasta Kelli 15. august 2017 at 09:30

    Oeh, ma ei tea miks aga seda oli ÜLIMÕNUS lugeda 😀 See oli võimas 😀 Ära lase end heidutada ja jätka samas vaimus 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 15. august 2017 at 09:29

    Päris päriselt- mina tahan ka edaspidi rõõmu tunda su igapäevastest äpardustest, aga pigem nendest, kus Lents su pulmas täis laseb või sa ise midagi piinliku suudad kokku keerata 😀 .
    Ja isegi, kui sa teed oma heategusid…ma ei tea- populaarsuse pärast? So what??? Oluline on, et abivajajad saavad oma abi. Poliitikuna oleks sul veel suurem võim aidata oma kogukonna liikmeid.

  • Avatar
    Vasta meow 15. august 2017 at 09:27

    Kle Mallu, Erki Nool oli poliitikas! RIIGIKOGUS! Seega pole kellelgi õigust öelda, et mida SINA seal teinud oleks 😀 ja minu arvates kõik need Aunasted, Purgad, Rauad on lihtsalt tuntud nimed/näod, peibutuspardid – nemad läksid õnne proovima. Seega on väga alatu sulle peale lennata, et mida sa ka tead ja bla bla. Sul oli samamoodi ideid ja visioone, mõtteid… ja tuntud nimi. Poliitika on üldse nii hägune asi, et seda ei saagi ju eelnevalt õppida nagu õpitakse arstiks, taksojuhiks, õmblejaks…mulle isegi meeldis su poliitikaplaan, julgeid ja hakkajaid kulub sinna alati ära! Ja samamoodi pakub mulle nalja, kui öeldakse, et “Mallukas sellepärast teeb lapsi, et oleks millest kirjutada, sellepärast pidas pulmi, et oleks millest kirjutada”. Nagu for real? Muidu jätaks elu elamata, eksole? 😀

    • Avatar
      Vasta Ma 15. august 2017 at 09:31

      Poliitikat ei saa enne õppida? For real? 😀 Mis Sinu arvates politoloogia on? 🙂

      • Avatar
        Vasta meow 15. august 2017 at 09:40

        Jaa, saab TEOORIAS õppida poliitika alustalasid, aga see, kuidas asju ajada muutuvas ühiskonnas ja kursis olla päevakajaliste teemadega, seda sa ülikoolis ette ei õpi. Ja MITU poliitikut meil reaalselt on politoloogiat õppinud? Mingi 5 ma pakun…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 09:33

      Jah, eks see nii ole, aga kui sellega kaasneb see õudus, siis ma ei taha, ma ka inimene 😀

      Mõtle, kui ma terve elu vedeleks diivanil, siis oleks häda, et nahui ta midagi ei tee 😀

      • Avatar
        Vasta meow 15. august 2017 at 09:42

        Haha, ehk siis igatpidi on kellelgi probleem, nii tüüpiline. Ja miskipärast on nii, et kui tahad HEAD teha, siis jumala kindlalt on kisa veel suurem kui keeraks si**a. Nagu tänks täiega…

  • Avatar
    Vasta K 15. august 2017 at 09:27

    Inimesed on lihtsalt nii haiged!!!
    inimene kirjutab ägedaid/naljakaid/ huvitavaid blogipostitusi ja te vingute.
    Nüüd saite mida tahtsite ja keegi ei saa miskit lugeda! ???

    Mallukas, pea vastu!!! ??

    Mina igatahes ootan kuna saab jälle Lendest ja Marist jutte lugeda! ?? Nad sul ju niiiiiii armsad! 🙂

    Peace Out! ✌️✌️

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 09:32

      Lentsu saab varsti näha, ma tahan ta uusi riideid näidata, ta on nagu väike paks ja tõsine supermodell 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 15. august 2017 at 09:21

    Kujutan ette, kui sitt tunne sul on. Pea vastu, õnneks see läheb varsti üle! Mina nutaks patja ja keerleks aasta aega teki sees ja lahistaks nutta, sina õnneks oled palju yolom vend! <3

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2017 at 09:32

      Haha, mul pole aega nutta ja halada, aga sitt on küll, olgem ausad 😀

      • Avatar
        Vasta Patrioot 15. august 2017 at 10:55

        Olukord on sitt, kuid see on meie tuleviku väetis. /Lennart Meri/

        Keela parem kommenteerimine ära ja kirjuta edasi omi mõtteid (paroolita).

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:56

          Aga siis kommenteeritakse neid lihtsalt mujal, seda ma ka ei viitsi praegu.

    • Avatar
      Vasta Ma 15. august 2017 at 09:34

      On muidugi sitt. Inimesed on lihtsalt uskumatud värdjad. Ma tean, et ma ka ei meeldi paljudele inimestele, aga kui nad tuleksid kõik seda mulle näkku karjuma, siis ma tahaks küll eneka teha. Õõõõõõõõõõõõõõõõõh!

      • Avatar
        Vasta Mirr 15. august 2017 at 11:57

        Eks siis tuleb teisi blogijaid lugeda ja nende laste tegemisi jälgida. Kui parool, siis parool. Arvasin, et oled tugevam, aga on nii, siis on nii.

        Aga oli tore ja edu edaspidiseks!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2017 at 11:59

          kle ole ise tugevam, ma pole öelnud, et IGAVESEKS nüüd nii jääb, ma lihtsalt praegu ei viitsi ja kõik.

          • Avatar
            Kuki 15. august 2017 at 18:53

            Varsti postitused jälle avalikud,ei saa sa olla ilma tähelepanuta