Uncategorized

viimasel ajal ainult imestan

14. september 2017

KONTUURIMINE – Inimesed konkreetselt joonistavad omale näo pähe. Mis sellel vanal viga on, mis sinna alla jääb? Eriti segaseks jääb mulle see hinghlightimise osa, sest vanasti oli nagu mingi asi, et inimesed ei tahtnud, et nende nägu läigiks, nüüd määritakse läiget peale nii mis mühiseb. Miks? Miks kõik tahavad näost läikida? Ma instas jälgin paari meikimislehte ja need kõik inimesed näevad üks ühele samasugused välja. Lihtsalt soditakse nägu kolme värviga triibuliseks, tupsutatakse kenasti laiali ja tadaaaaaa:

Ma lihtsalt ei mõista, miks kõik peaksid tahtma omada teistega täpselt samasuguseid näojooni, mida endale külge kontuuritakse? Ma ausalt garanteerin, et meie kõiki enda näojooned on ka täitsa ilusad, kui sa neid usinalt üle ei kontuuriks. Aga noh, see on vaid minu arvamus ja ega ma kontuurida oska ka. Ehk kui oskaks, siis oleksin ma ka iga päev meetriste põsesarnade ja soditud näoga 😀 Muidugi ma ei arva, et see kontuuritud meigi lõpptulemus kole oleks, oh ei. Täitsa kabe ju. Lihtsalt ma liiga vanamutt vist, et seda mõista.

RIPSMETUŠŠI REKLAAMID – Jeesus küll. Kas see kestab igavesti? Kõik naised teavad juba, millised näevad välja ripsmepikendused või kunstripsmed, eks? Miks siis ometi on igas reklaamis naine, kes ohib, et issand, see Loreali ripsmetušš teeb mu ripsmed NIII pikaks, oh jeerum, ma ei või! Ja siis plaksutab oma kunstripsmeid. Ei teagi, kas ausalt reklaamitegijad arvavad, et vaatajad on imbetsillid? Et istun kodus, vaatan seda kunstripsmepahmakat reklaamis ja olen nagu OMG, tegelt ka? NII hea ripsmetušš???! Ja siis jooksen seda ostma 😀 Ma ei tea miks, aga see ärritab mind koledal kombel. Kurat, näidake päriselt selle tuššiga värvitud ripsmeid, pagan võtku!

LABASEKS OLEMINE – Sain teada, et ma olen jälle labane, et telekas mokaotsast oma mokki mainisin (pun intended). Siis üks sõbranna imestas, et issand, KUIDAS sai sul mokk sünnitusel kaotsi minna? KUIDAS? Selgus, et ma oleks pidanud ikkagi veel labasemaks minema ja täpsustama, et tegu oli sisemise mokaga, mitte selle välimisega 😀

Ja kui ma juba labasusest räägin, siis labasusevastased, palun ärge lugege edasi! Asi läheb jube labaseks! Nimelt panin ma juuni alguses spiraali eks (kirjutasin siin). Kas te tahate teada, kaua määrimine kestis? EELMISE NÄDALANI. Kolm ja pool kuud! Nagu…whaaa! Ma oli juba valmis tagasi minema ja ütlema, et kui ma nüüd eluaeg mingeid imelikke päevi omama pean, siis olge head, võtke välja, aga noh, spiraal hakkas vist kartma ja olukord stabiliseerus. Igatahes panen selle kirja, et see kellelegi uudisena ei tuleks, et see juhtuda võib. Mulle tuli.

EETIKA VS “MA TAHAN!” – Nagu ma eelmises postituses rääkisin, siis tahan ma viimasel ajal rõhku panna just kvaliteedile, mitte kvantiteedile. Kunagi tegid enamik blogijaid Sheinside’iga koostööd, aga kuna tegelikult need Hiina räbalad suurem asi pole ja no väga arusaadav oli see, et selle väikse hinna ja halva kvaliteedi taga on vähemalt lapstööjõud, siis lõpetasid blogijad selle ära. Ma ei teagi praegu ühtegi, kes teeks nendega koostööd. Samas teen mina praegu koostööd Reservediga, mis on põhimõtteliselt samast kohast tulev kraam, millele on mingi firma nimi peale kleebitud. Kas te kujutate ette mu naiselikku ahnust, kui ma sain astuda poodi sisse ja võtta ÜKSKÕIK, MIDA MA TAHAN! Hinda vaatamata! Lihtsalt võta! Iga kuu, muudkui käi, lao kotti ja astu koju. Ma nooremana küll unistasin sellest, et oo, mõtle kui ma saaks minna ja võtta, mida ma tahan, et see oleks ju nii äge. Ja nüüd see nii ongi. Mine ja võta. Tulemus? Mul on nii palju uhiuusi asju, mida ma olen alati tahtnud, aga ma kannan neist ikka ainult valitud asju, mis mulle lihtsalt väga meeldivad.

Mida siis teha onju? Kas tunnistada endale, et ma ei vaja neid, lõpetada koostöö ja osta edaspidi ainult vajadusepõhiselt eetilisi ja orgaanilisi rõivaid, või toetada kodumaist kraami? Või anda alla oma naiselikule “MA TAHAAAAAN’ile” ja jätkata koostööd? Pfffft. Miks ma pean elus valikuid tegema?!

Mul oli tegelikult veel asju, millest ma rääkida tahtsin, aga noup, ei mäleta! Mis seal siis ikka…Mis teid imestama paneb?

Loe ka neid postitusi!

44 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M 17. september 2017 at 18:31

    Soovitan lugeda raamatut “The Life-changing Magic of Tidying up”, eesti keeles vist peaks olema “Jaapani korrastuskunst”, pole kindel. Paljude jaoks elumuutev raamat olnud ja minu jaoks ka. Mitte et ma oleksin suutnud või isegi viitsinud 100% selle õpetusi järgida, aga mõtteviisi on see kohe kindlasti muutnud, nt shoppamisel.
    Lühidalt õpetab raamat (peale koristamise) väärtustama asju, mis päriselt ainult rõõmu pakuvad ja kasutust leiavad, tulemusena on ka elu rõõmsam, lihtsam, selgem. Soovitan 🙂
    Ja labasemal teemal:D ..
    Minipillidega jõudsin kunagi määrida ca kuu aega.. edasi ei pidanud vastu, närvi ajas ning lõpetasin ära. Kui hiljem tagasi läksin arstile, et midagi muud pls saada, siis oli arst kuri, et mis tähendab.. 3 kuud ju keha kohaneb, sai öeldud!
    Nojah.. sorri sorri.. 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 15. september 2017 at 23:51

    Jätka ikka reservediga koostööd!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. september 2017 at 09:48

      Nad juba solvusid, et ma neist nii kirjutasin ja lõpetasid ise koostöö 😀 Olukord lahendatud!

  • Avatar
    Vasta J 15. september 2017 at 19:39

    mind panebki see spiraal imestama.
    esimest korda kui lasin seda panna, ei olnud mitte ainsatki probleemi. pàrast teise lapse sûndi kestis mààrimine niiiiii kaua et lasin vàlja kookida ?
    nyyd sa ytled et 3 kuud. ms vist poleks viitsinud?

  • Avatar
    Vasta No 15. september 2017 at 13:24

    Labase jutu jätkuks võin sind lohutada, et minul on nelja sünnitusega õnnestunud ära kaotada mõlemad sisemised mokad..ei ole olnud sellest nõelumisest kasu miskit…et mine sa tea, kas sul oleks päästnud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2017 at 13:57

      Ah, nimeta üks kord, kui meil elus seda sisemist mokka ka tarvis läind on 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 15. september 2017 at 08:55

    Ma ka ei saa aru sellest kontuurimisest. Eriti kuna ta sai ju alguse drag queenidest ja nende point ongi olla selline üle võlli, aga nüüd see tänu kim kardashianile nii massidesse läinud ja kõik muudkui võõpavad 😀 Eriti räme on see ninaotsa highlighter. No milleks?????

  • Avatar
    Vasta Linda 14. september 2017 at 19:06

    Need ripsmetušši reklaamid ajavad mind ka täiega närvi 🙂 Küll on hea, et on olemas kordus TV, salvestus, filmiriiul jne, saab ilma reklaamideta.

    Vabanda aga ma küll ei mõista, kust otsast sa labane oled? See, et selles saates räägiti ka sünnitusest ja sünnijärgsest protseduurist, siis sa lihtsalt ütlesid otse välja nii nagu asjad on ja kui kellegile ei meeldi, ärgu siis vaadaku. Mina ja mu abikaasa pigem just teie pärast vaatamegi seda saadet, sest alati saab teie ütluste üle naerda 😉

  • Avatar
    Vasta Jane 14. september 2017 at 18:28

    Mis labane? Ma naersin ennast herneks eile ??

    Mul määris neli kuud jutti ja lõpetasin verejooksuga erakorralises. Spiraal oli ennast risti keeranud ja võeti üldse välja ära. 50€ vastu taevast.

    Pole kunagi aru saanud sellest meeletust meigikorrast. Fotomeik veel, aga niisama vabal ajal maskiga ringi käia pole minu jaoks.

  • Avatar
    Vasta Hanna 14. september 2017 at 14:32

    Odavalt toodetud riiete osas- see hind, mida me maksame ühiskonnana ning mida peavad maksma meie lapsed- see hind on liiga kõrge. Ma võtaks su hea meelega kunagi kaasa, kui jälle selliseid vabrikuid külastame- me kontrollime tõepoolest kõigi oma tarnijate tausta ning seda ilma ettehoiatamata (ainus võimalus kahjuks)
    Mind häiris eilse postituse juures kohutavalt, et miks mind peaks huvitama kui palju keegi selle eest palka on saanud ja mul on hea meel, et su suhtumine on nüüd pisutki muutunud. Ainuüksi selle pärast, et meil on õnn olnud sündida parematesse tingimustesse, ei tähenda seda et me peaksime võimalikuks tegema kehvematesse oludesse sündinud inimeste ärakasutamise.

  • Avatar
    Vasta ? 14. september 2017 at 14:24

    Mind meikis fotoraadi meikar ja tema pani mu nina otsa ka nii läikima ? selle küürisin küll enne pildistamist hirmuga maha ?
    ..muus osas oli meik kena ja pildile jäin ka kena (ilma selle valge/läikiva nina otsata) ?

  • Avatar
    Vasta K. 14. september 2017 at 13:58

    Kontuurimise ja highlightimisega minnakse tõepoolest tihti liiale, sest unustatakse, et kui näiteks Youtube’i videos keegi seda teeb, siis tema jaoks on see põhimõtteliselt nagu lavameik, mis on palju intensiivsem, kui see meik, millega nad igapäevaselt ringi käivad. Tavaelus paistab see minu meelest rohkem nagu inimene oleks nägupidi korraga kakaopulbri ja sädeleva tuhksuhkru sisse kukkunud. Eriti kui seda blogiauhindade pildigalerii linki vaadata, mida keegi allpool jagas. Nägu on mitme tooni võrra erinev ülejäänud keha värvist. Tegelikult on see muidugi kõigest meik ja arvestades kõike maailmas toimuvat ei tohiks sellest süütust asjast mingit suurt draamat teha 😀 Ise kontuurin ka natukene, et põsesarnu paremini esile tuua, aga kindlasti mitte nii intensiivselt üle kogu näo nagu sellel postituses oleval joonisel.

    Youtube’is on ka hakatud üha rohkem samateemalisi videoid postitama – miks pagana pärast kõik ilugurud ühesugused välja tahavad näha? Kõigil igapäevaselt massiivsed kunstripsmed, paks lainerijoon, kontuuritud ja highlightitud nägu, tumedad huuled, viievärvilised silmalaud jne. Kui see on igapäevane välimus, siis mida veel pidulikult puhul peaks välja mõtlema, kui eriti silma tahad paista!?

  • Avatar
    Vasta Liis 14. september 2017 at 13:33

    Ise ikka imestan, kuidas see Ciara Cizzy sind facebookis kõikvõimalike artiklite all maha teeb.. laibajalutaja ja mis kõik sa oled.. 🙂
    On ikka viitsimine mõnel.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 13:38

      Ma arvan, et see on mingi vaimselt haige inimene, ma olen ise ta ära blokkinud, seega ei näe ta soigumist 🙂 Las käiab, minu elu see ei muuda.

  • Avatar
    Vasta Ansa 14. september 2017 at 12:40

    Haha, värske emme anomaaliad.. tissitan beebit ja lugesin, et “viimasel ajal ainult imetan” 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 14. september 2017 at 11:36

    Täiesti nõus kontuurimise koha pealt. Pealegi,ma ei kujutaks ette,et mees saab naisega tuttavaks,veedavad vb öögi koos ja hommikul ärgates,kui meigihunnik näost kadunud,imestavad,et kes kurat mul kõrval magab 😀

  • Avatar
    Vasta Hälvy 14. september 2017 at 11:09

    “Mul oli tegelikult veel asju, millest ma rääkida tahtsin, aga noup, ei mäleta!”

    Melu.tv-st võiksid rääkida. Tean, et teised lugejad ka siin tunnevad huvi, et millal jätkate sellega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 11:59

      Uuel nädalal 🙂

  • Avatar
    Vasta Inksu 14. september 2017 at 11:05

    Oh jah see kontuurimine .issand millest ma alustan minuarust meenutab see seda kui oled just näo ära pesenud või saunas käinud ja siis nägu on niii puhas et läigib kohe 😀 Või ma ei tea äkki olen lihtsalt natuke imelik et see meikimis trend mulle midagi sellist meenutab 🙂 Vanasti oli lihtne jumestuskreemist piisas nüüd aga sada muud asja mida veel ennem kasutama peab.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 14. september 2017 at 10:53

    Mul ei jäänudki määrimine järgi,üle aasta muudkui määrisin.
    Ei tea ise ka miks nii kaua,aga eelmine kuu lasin välja võtta.
    Nii hea on ikka kui ei pea pesukaitse püksis koguaeg ringi käima.
    Hetkel pillide peale tagasi kui päevad lõppevad. Spiraaliga oleks
    maru mugav küll,aga kahjuks ei sobinud see mulle.

    • Avatar
      Vasta Kadri K 14. september 2017 at 13:02

      Pesukaitset ei tohiks üldse kasutada. Ei tampoone, ei sidemeid mingisuguseid, need põhilised probleemide ja haiguste tekitajaid. Mooncup all the way.

      • Avatar
        Vasta Mari 14. september 2017 at 13:47

        Kamoon, spiraali tekitatud määrimist ei põhjusta pesukaitsed ega tampoonid.

        Ja kui sul mikrofloora megatundlik ei ole, siis ei põhjusta tampoonid mingeid haigusi. Ma saan aru, et mooncup on hea ja mugav (KUI ta sulle sobib), aga palun saa aru, et keegi ei viitsi kuulata loengut teemal “mida sa peaks oma vagiinasse toppima”.

      • Avatar
        Vasta Ma 14. september 2017 at 14:11

        Kamoon, sa tõesti arvad, et seal mooncupi sees vedelevas veres ei teki rämedaid bakterikolooniaid? Ole nüüd 🙂
        Mõnele lihtsalt ei sobi spiraal ja ongi kõik. Mõnel määrib pool aastat ja siis jääb alles järgi. Mõnel ei lõppegi määrimine ära ja peab mingi suurema hormoonisisaldusega preparaadile üle minema.

  • Avatar
    Vasta Lilli 14. september 2017 at 10:46

    Jaanus ütleb koguaeg, et noh ei tea, kas sai hea pilt, nägu läigib. Jaanus, see on highlighter, that’s kind of the point

  • Avatar
    Vasta Triinu 14. september 2017 at 10:42

    Neid mida sa ei kanna-saada aga mulle!

    Jagatud mure on ikka poole väiksem!:D(loe:riidehunnik)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 10:43

      peakski kõik asjad ära sorteerima, et asjad, mida ma PÄRISELT ei kanna, eraldama asjadest, mida kannan 😀

      • Avatar
        Vasta Triinu 14. september 2017 at 16:58

        Jah ja anna siis juba aadress ka. Ma lendan järelkäruga laivi:D

  • Avatar
    Vasta Kris 14. september 2017 at 10:38

    Need ripsmetušši reklaamid ajavad mind ka kohutavalt närvi! Arvasin, et olen ainus, kes seda nn tähele paneb ja närvi läheb 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 10:44

      you and me, sister!

  • Avatar
    Vasta Ma 14. september 2017 at 10:38

    Ma vaatasin täna saate teist osa ja naersin täiega sind ja Kardot! 😀 Väga tore saade on, teised osalejad on ka nummid. Kõige armsam koht oli see, kui Linda mees emotsionaalseks muutus oma naisest ja lapsest rääkides. 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 14. september 2017 at 10:26

    Kas te juba Hispaaniasse ei pidanud sõitma?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 10:38

      Kui just 8. november käes pole, siis mitte 😀

      • Avatar
        Vasta Laura 14. september 2017 at 11:05

        November? Pidite ju septembrist minema kolmeks kuuks?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. september 2017 at 11:59

          Kust selline info 😀

  • Avatar
    Vasta iSiil 14. september 2017 at 10:26

    Mulle kõige rohkem meeldisid EBA fopaad seoses kontuurimisega (http://www.ohtuleht.ee/810421/galerii-blogiauhindade-gala-2017-ooklubis-venus). Õhtulehe fotograaf oli vist välguga pilti teinud (või mina ei tea, mis selle highlighti niimoodi välja toob) ja kõigi kontuuritud tšikkide õtsaesised peegeldusid kiiskavvalgetena vastu. Vot see oli päris piinlik. Ja lihtrahvale üsna naljakas ka 😀

    • Avatar
      Vasta Lilli 14. september 2017 at 10:44

      Liisa Leetmaa (mütsi ja lühikeste pükstega) pilti isegi jagati, kui näide ilmselgest ülekontuurimisest, kiri juures: contour much?
      Aga see oli minust praegu inetu, et selle jälle välja tõin…
      😀

      • Avatar
        Vasta Sandra 14. september 2017 at 11:15

        Minu meelest näevad tolle Liisa meigitud naised välja nagu odavad naised…See meik teeb nad ikka jubedaks.Läigivad nagu vahakujud.Less is more..

        • Avatar
          Vasta iSiil 14. september 2017 at 13:59

          Ma meelega ei pannud igaks juhuks just sedasama pilti siia 😀 Olin the bigger person või nii 😀

          • Mallukas
            Mallukas 14. september 2017 at 14:00

            Mulle tundus, et lihtsalt sitt välk sellel pildil peal?

  • Avatar
    Vasta Karoliina 14. september 2017 at 10:25

    Sina küll ei peaks kontuurima, sul on nii ilusad näojooned et ma lausa kadestan

  • Avatar
    Vasta kuks 14. september 2017 at 10:15

    mul ka spiraaliga määris mitu kuud,aga siis läks õnneks mööda..kõik käib nagu kellavärk..kohe saab 5a täis ei teagi mis edasi,kas panna uus või “puhata” sellest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2017 at 10:18

      No ma olin lugenud, et umbes kuuga on tagasi jonksus kõik, et siis hakkkavad päevad ja ongi asi ants. Ma ei saand isegi aru, millal need päevad olid või ei olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Keits 14. september 2017 at 10:31

        Mul ka määris kuid… aga nüüdseks pole enam päevi olnud vist mingi 7,5 aastat! Kavatsen hormoonspiraalile truuks jääda kuni menopausini 😀
        Mega mugav

    • Avatar
      Vasta Ma 14. september 2017 at 10:36

      Pane aga uus, mis sa ikka puhkad, kui elu spiraaliga ilus on! 🙂