Uncategorized

netis asjade müümisest

28. september 2017

Ma kogu aeg olen rääkinud, et ma ei viitsi netis mitte midagi müüa. Enamasti annan asjad tasuta ära, või siis mingid suuremad asjad olen fbis välja pakkunud, et ehk kellelgi vaja sümboolse summaga. Kõige lihtsamaks variandiks olen siiani väikse lisaraha saamise eesmärgil panna asjad kirbukale müüki, sest siis ei pea ma ise mitte midagi muud tegema, kui ühe korra asjad sinna viima ja siis teine kord lähed uuesti, võtad oma raha ja ülejäänud asjad ja elad edasi.

Ühel hetkel hakkas Facebook mulle ette söötma mingit uut asjade müügi portaali YAGA ja just kui ma hakkasin huvi tundma, et mis leht see siis ka on, kirjutasid nad mulle ise ja küsisid, kas mul oleks huvi nende portaali proovida. Päris paljud teie seast on pettunud olnud, kui ma oma asju kirbukale viisin, sest mitte kõik ei ela ju Tallinnas ja seetõttu ei saagi nad ka sinna asju kaema minna. Seetõttu mõtlesingi, et okei, fain. Panen siis sinna mõned asjad müügile ja vaatan, mis saab. Ehk keegi tahab.

Minu üllatuseks oli lehte tõesti lihtne kasutada. Naks, saab FBiga sisse logida, ei pea hakkama mingit kontot endale tegema uuesti, kes seda ikka viitsiks. Asju saad lisada vaid paari klikiga, tõesti mega kiiresti ja kõikidest sinu asjadest moodustubki nagu nn e-pood. Ainuke asi, mis mind lehe juures tõeliselt häirib, no lausa HÜSTEERIASSE ajab, on see, et lehte saab alla scrollida vaid siis, kui hiir on lehe keskel, piltide peal, mitte lehe servades. Ma esimestel kordadel arvasin üldse, et see leht ei tööta, et miks ma alla kerida ei saa, kuni lõpuks mõistsin, millles jama. Ütlen kohe ära, et palun muutke seda, see häirib!

Aga muidu meeldib see leht mulle täitsa hästi, tegin lausa oma “e-poe” kah, näete – SIIT leiate. Kui ma vähegi mahti saan, siis hakkan täna koristama ja lisan sinna jooksvalt asju juurde. Ühe vana on teise uus! Kokkuvõtvalt saan öelda, et üldmulje on siiski positiivne, kuigi keegi veel midagi ostnud ei ole 😀

Sisselogimine facebooki kontoga – ei pea täitma üleliigseid andmevorme, regama end sisse ID-kaardiga vmt. Minu jaoks on näiteks pikkade vormide täitmise kuskile sisselogimisel alati nii tüütu, et ma pigem ei viitsigi edasi jamada, kui FBiga sisse logida ei saa. Kasutada saab ka Google sisselogimist.
Kõige mugavam kasutada mobiilis – mobiilis kaob see kerimise probleem ära, mis mul on 😀
Profiili all on poe nime muutmise võimalus. Ei pea olema isikunimi, vaid võib panna poele misiganes nime ja kirjelduse, mis poodi iseloomustab. Seega sobib leht hästi neile, kes tahavad oma asju müüa, aga ei oska/viitsi päris e-poodi teha.
Lemmikmüüjate ja lemmikkuulutuste salvestamise võimalus – näiteks FB grupis müües kaovad kuulutused pidevalt ära. Siin saab meeldivad kuulutused salvestada hilisemaks, kui kohe osta ei soovi. Sama on müüjatega – osad müüvad pidevalt kvaliteetset kaupa ja on usaldusväärsed. Mida rohkem meeldimisi, seda usaldusväärsem müüa (toimib nö reitinguna).
Kui keegi ostab Sinult yagas kauba, siis tuleb sellekohane teavitus Sulle meilile – ei pea koguaeg yagas piilumas käima, äkki on keegi ostu teinud. Sama on sõnumitega – kui keegi kirjutab, siis tuleb see meilile edasi.
Facebooki logoga jagamise nupp – kuulutuse ja terve poe jagamiseks FB müügigruppidesse, seinale vmt. Selleks, et jõuda laiema kasutajaskonnani, kui kellelgi vaja olema peaks.

Mis ma siis sinna müügile panin? Eks ikka laste asju ja enda asju ja.. ahjaa, enda reisikäru, Yoyo+ ka! Kuus kilo ja mega pisikeseks käib kokku.

Igatahes, loodame, et ma nüüd leian aega ja hakkan sinna asju lisama, aga keda huvitab, visake pilk peale, ehk midagi leiate 🙂 Kas teie müüte netis asju? Kus?

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta sandra 29. september 2017 at 21:50

    mind häirib see et midagi sorteeridaeisaa, tõesti tüütu käia läbi terve eesti garderoob, enne kui leian sobivas suuruses õige asja !
    või vähemasti telefoniga kasutades kohe ei leidnud seda võimalust

  • Avatar
    Vasta Keegi teine 28. september 2017 at 22:19

    Kui keegi veel ei tea Facebookis saab postitusi endale salvestada ja siis on nad sul kõik koos ” saved ” all.
    Paremalt pool üleval nurgas kolm punkti üksteise all- pealkirjaga samal
    real (seal mittu võimalust, mida postitusega teha)

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. september 2017 at 21:40

    Esiteks on see keskkond vaid aasta lõpuni tasuta. Edaspidi on tasuline. Teiseks on seal teenustasu ostjale ( 2.5% summast + 30 senti). Kolmandaks saab müüja oma raha kätte alles siis, kui ostja on kinnitanud kauba kättesaamise. Aga kui ta ei kinnitagi? Aga kui ostja valetab, et pole kaupa saanud? Aga kui ostja mõtleb ümber ja ei lähe kaubale järele ja see saadetakse müüjale tagasi? Siis jääb müüja rahata ja maksab omast taskust postikulu. On ka palju muid vigu.

    • Avatar
      Vasta Aune 30. september 2017 at 14:37

      Tere, Kaisa! Yagale ei ole plaanis ka 2018 teenustasusid lisada. Ostja teenustasu makse tegemisel ei ole Yaga teenustasu, vaid tasu selle eest, et Maksekeskus AS võimaldaks Yagas maksta pangalingi ja krediitkaartiga. Näiteks, kui ei taha tegeleda chatis ostja-müüja vahel raha üleandmise detailide kokkuleppimisega ning ei soovi riskida võimaliku pettusega, siis on see hea variant. Müüja saab raha kätte tõepoolest alles siis, kui ostja on kinnitanud kauba kättesaamise – vastasel juhul ei ole võimalik ostjat kaitsta selle eest, kui näiteks müüja ei anna kaupa üle, aga väidab, et on seda teinud. Nimetatud “mis juhtub kui” situatsioonidele on Yaga mõelnud ja portaalis vastanud. Kui ei soovi läbi Yaga arveldada, siis saab seda lihtsasti ja tasuta teha – müüja vajutab kuulutusel “märgi müüduks” nuppu ja raha üleandmise detailides lepivad ostja-müüja ise kokku, aga sellisel juhul Yaga pettuste eest kaitset ei paku. Konstruktiivse tagasiside alusel toimub Yaga pidev parendamine ning ootame kasutajate tagasisidet yaga@yaga.ee aadressile 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 28. september 2017 at 21:09

    Kuidas sulle see Yoyo+ käru tundus? Elan ise välismaal ja mõtlesin et kas see oleks mõistlik osta, et lapsega lennujaamades rallitada? Mis mind kahtlema paneb on selle väga väikesed rattad ja nende funktionaalsus Tallinna teedel…
    Parimat!

  • Avatar
    Vasta L. 28. september 2017 at 20:18

    btw, Facebookis saab postitusi salvestada 😀 juhuks, kui sa ei tea.

  • Avatar
    Vasta E. 28. september 2017 at 17:55

    Müüdud asjad võiks ära kustutada. Mitte kirjutada et müüdud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Daku 28. september 2017 at 17:53

    Tere!
    Yaga.ee tundub päris hea keskkond.
    Kui võimalik tee neile ettepanek,et otsinguvõimalus tuleks lisada. Vähemalt mobiili kaudu minnes ei olnud näha. Kui tahan nt otsida midagi konkreetset,ei soovi kõike läbi lapata. 🙂

    • Avatar
      Vasta Daku 28. september 2017 at 18:11

      Ja kindlasti tuleks sinna alamkatalooge luua. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. september 2017 at 14:01

    Selle pakiautomaadiga jh mingi segadus…

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. september 2017 at 13:58

    Mina müün Osta.ee-s. Juba oma 6 aastat tegutsen seal. Siiamaani läheb hästi ning tundub, et teised on ka muga rahul- positiivne tagasiside on ju hea 🙂

  • Avatar
    Vasta K 28. september 2017 at 13:39

    Kas keegi on sellelt lehelt proovinud ka pakiautomaati tellida?
    Ükskõik kas Omniva või Smartposti andmed sisestades maksma suunamise kasti vajutades palub sisestada andmed, kuigi need on juba olemas.

    • Avatar
      Vasta Hel 28. september 2017 at 14:10

      Sama mure

    • Avatar
      Vasta Aune 28. september 2017 at 14:32

      Yagal oli tõesti hetkels täna pakiautomaadivalikuga probleem, mis nüüdseks on likvideeritud ?

    • Avatar
      Vasta Aune 28. september 2017 at 14:34

      Yagal oli tõesti hetkeks täna pakiautomaadivalikuga probleem, mis nüüdseks on likvideeritud ?

  • Avatar
    Vasta Triin 28. september 2017 at 13:37

    Ma ostaks kohe kolm asja sealt:) aga tundub ponintless tasuda veel lisaks postikulule 2,5%+0.30 ülekande tasu. Kas väljaspool seda portaali oled ka nõus müüma? 🙂