Uncategorized

spiraalindusest ja päevadest

2. november 2017

Hoiatus: päeva, emaka ja muud sellist juttu.

Ma olen lihtsalt veits segaduses, sest ma ei saa absull enam aru, mida see keha mul siin toimetab. Maikuus hakkasid mul esimest korda peale sünnitust päevad. Noh, kunagi pidid nad ju hakkama kah. Juuni alguses paigaldati mulle spiraal (sellest kirjutasin siin) ja öeldi, et enamikel inimestel lõppevad spiraali paigaldamisega päevad sootuks ära ja noh, seda ma siis põnevusega ootama jäingi.

Ütleme nii, et see oli üks pikk ootamine, sest juunis alanud päevad lõppesid umbes septembris. Ei lahmanud otseselt nagu kosest, aga no ükspäev määris, siis polnd midagi, siis jälle määris ja selline ebamäärane ja ebameeldiv värk oli kogu aeg. Septembri alguses aga lõppes see ühel hetkel ära. Oh sa jutt, kus ma olin alles rõõmus ja kujutasin ette, kuidas nüüd minu imelised 5 muretut aastat ilma päevade ja rasestumisvõimaluseta on ees.

Jälle üks ilus unistus, mis lõppes sellega, et kui neli kuud pikk määrimine oli kuuks lõppenud, hakkasid mul oktoobri alguses ikkagi päevad. Ja no ikka nii räiged, et tulid ühes spiraaliga välja (sellest ma rääkisin siin). Kuna minu teada eelistavad arstid spiraali paigaldada päevade ajal, siis paningi ma endale uue aja uueks nädalaks, et uus spiraal sisse visata.

*mõttepaus, vaatan korraks kuupäevasid*

Okei, ma tulin siia tegelikult kirjutama, et issand jumal, mu päevad on mingi nädal aega hiljaks jäänud ja kõik ajab nutma ja jube väsinud on olla ja testi olen teinud ja rase ei ole, aga no äkki mul on mingi kummitusrasedus peal, aga nüüd vaatan kuupäevasid, et aa, mul ei peagi üldse veel päevad alanud olema 😀 Peakski kuskil nädala jooksul nüüd hakkama. Seega ostsin ma täna ilmaasjata hüsteeriliselt kolm erinevat rasedustesti 😀

Tore, et mul blogi on ja tore, et ma nüüd ilmaasjata selle pika joru siia kirjutasin, et te ikka kindlasti teaksite hästi palju mu päevadest ja selle survest 😀

giphy-9718451

Aga ma huvi pärast küsin, et kui täpselt teie teate, millal päevad hakkavad ja kui tihti teie paratsete, et apppiii, ma olen rauuudselt rase, kuigi tegelikult sellist võimalust absull ei ole :D?

Loe ka neid postitusi!

84 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anny 7. november 2017 at 21:32

    Olen 29a. Ja ei kasuta ühtegi rasedusvastast vahendit. Terve oma elu jooksul olen kasutanud tablette ja neid ka kokku max 4 kuud. Otseselt ei väldi enam ka muidugi rasedust, aga avastasin enda jaoks alles nüüd ovulatsiooni äppi…ise mõtlen, et no kus ma ennem olin, et Seda ei kasutatud. Seal saab lihtsalt sisestada päevade pikkuse ja sageduse. Siis ta ise arvestab välja millal päevad hakkavad, lõppevad, millal on oht rasedaks jäämiseks, millal pole ohtu ja millal ovulatsioon toimub jne. Igal juhul jube hea meelespidaja ?
    Muidu ma pidevalt paanitsesin, et millal just päevad hakkavad ja kas mul on ikka vajalikud asjad õigel ajal kotis kaasas jne.
    Lisaks päevadega seoses avastasin uue toote nagu “organicup”. Sain selle just kätte ja esimest korda ootan põnevusega päevi ?. Ôde on juba selle kasutaja ja jube rahul. Bye bye nõmedad sidemed ja muu pahn ✌️Soovitan kindlasti selle kohta lugeda.

  • Avatar
    Vasta K. 6. november 2017 at 12:53

    Olen 27 lastetu, olen kasutanud pille millest loobusin üsna pea. Ma eelistan olla ise naturaalne koos päevadega. Siis ob mul hormonaalne olukord tasakaalus ja päevad enamvähem regulaarsed. Nikesse on läinud nädala jagu umbes. Stressist või kehvast elustiilist. Eelistan kasutada kondoomi olen ise kindel ja hügieenilisem on ka. Üldjuhul kummid katki ei kipu minema ja pealt ära tulema kui korralikult paigaldada. Kui lähebki katki siis ma näen ja olen teadlik ilma pingelise ootusajaga.

  • Avatar
    Vasta R. 5. november 2017 at 01:53

    Olen 26a. Mul on päevad käinud koguaeg regulaarselt. Ei ole ma kordagi elujooksul võtnud beebipille. Ainuke mida kasutanud on kondoom. Umbes 3 aastat tagasi hakkasime abikaasaga üritama ka last saada. 2,5a pärast see ka õnnestus. Kuid see rasedus peetus. Me oleme korralikud inimesed ( ei ole alkohoolikud- mõtlen nagu et reaalselt parmud, ei suitseta, tervis on vinks-vonks meil mõlemal. Kaasaga olnud abielus 5 aastat, koos olnud pea 8 aastat. Väga tahtsime last saada..ta oli väga-VÄGA oodatud.

  • Avatar
    Vasta Anni 4. november 2017 at 18:32

    Muide, spiraali ei paigaldata ainult päevade ajal. Mul on nii pandud, kui eemaldatud suvalisel ajal. Mingeid probleeme pole ka olnud sellega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 18:48

      no väga tore, sest mul E aeg ja mul pole päevadest kõssugi 😀

  • Avatar
    Vasta K. 4. november 2017 at 16:11

    Mul on selleks äpp, mis teatab millal mul päevad peaks hakkama ?
    Tenerifele kolisime, häid 10 p hiljaks. Jeebus, ma olin kerges paanikas. Mõtlesin end rasedaks juba ?

  • Avatar
    Vasta Elsa 3. november 2017 at 23:22

    Mina võtan pille ja tean päevapealt, millal hakkab ja kui palju verd millalgi tuleb ja millal lõppeb. Kuigi kannan ka tsükli appi, siis pillide skeemi pealt näen ju ka ära millal nad lõppevad ja tean oodata.

  • Avatar
    Vasta Kiku 3. november 2017 at 22:12

    Pole aimugi millal päevad hakkavad aga seda tean alati, et rase ma kindlasti pole. Üldse nagu ei karda seda ka. (spiraal)

  • Avatar
    Vasta Aveli 3. november 2017 at 21:36

    Hahaa… Varem ma ikka umbkaudu teadsin, millal päevi oodata, mais panin aga spiraali ja jäin samuti muretut päevadevaba elu ootama. Määris kuskil kaks kuud ja sealt edasi täitsa tavaline elu, koos päevadega :/ Et aga arst ütles, et alguses võivad päevad ikkagi olla ja ajapikku ära kaduda, loodan mina iga kord sinisilmselt, et oh noh, nüüd siis vast oli viimast korda ja ei suvatse isegi meelde jätta, mis kuupäeval need algasid või lõppesid kuniks siis umbes kuu pärast nad jälle “täieliku üllatusena” mind tabavad. Fun on see naise elu, ma ütlen!

  • Avatar
    Vasta M 3. november 2017 at 19:38

    Olen 22, mul terve nooruse päevad käinud enamasti nii nagu tahavad, vahepeal ei olnud mitu kuud, siis jälle hakkasid. Tsükkel oli hästi pikk ala 40 päeva. Olin ka suhtes 4 aastat, millest 2 kindlalt ei kasutanud mitte midagi (rasedaks ei jäänud, kuigi ei planeerinud ka kuid ikkagi tekkis kahtlus ehk midagi viga), läksin siis arstile ja keha toodab vähe kollakeha hormoone? Ja mààrati duphaston tabletid. Hetkel uue kaaslasega teine aasta jookseb ja pole samuti midagi kasutanud ja ikka pole rasedaks jäänud. Otseselt ei planeeri aga aborti ka ei teeks. Aga hirm on küll, äkki ma ei saagi lapsi?

  • Avatar
    Vasta emiilia 3. november 2017 at 15:38

    Kasuta mingit äppi päevade jälgmiseks. Mulle meeldib flo.

  • Avatar
    Vasta L 3. november 2017 at 15:09

    Tean täpselt kuna kasutan sellist äppi nagu Flo. Siis ei pea muretsema 😛

  • Avatar
    Vasta Geidi 3. november 2017 at 14:59

    Ma isegi spiraaliga rasedustestu teinud 😀 enne spiraalu sai igga iga paari kuu tagant paanitsetud.

  • Avatar
    Vasta Mari 3. november 2017 at 13:54

    Minul teine hormonaalspiraal ja sobib hästi. Mul pole 7 aastat päevi olnud, mugav. Kunagi lasin tavalise spiraali panna ja jäin sellega rasedaks.

  • Avatar
    Vasta Evelin 3. november 2017 at 13:44

    Minul on isegi kellaajaliselt teada ja nii juba pea 10 aastat(uskumatu aga siiani nagu täpselt alati mõni min peale 21 hakanud ja alati tsüklipikkus 28 päeva,millest verevaba 23).Tänu sellele on väga täpselt ka OV päev teada ja võin öelda,et mina pole elus kasutanud pille,spiraali või muid vahendeid rasestumise vältimiseks..Ja kuna arsti mõninga äparduse tõttu on tänaseks juba ligi 5 aastat,kus räägivad kõik arstid et meie ei saa enam kunagi loomulikul teel lapsi,siis ei plaani ka pärast meie kaua oodatud neiu sündi(IVF-2 aastat katseid,ebaõnnestumisi ja varajasi peetumisi)midagi kasutada 😀

    • Avatar
      Vasta Evelin 3. november 2017 at 15:51

      Viimane IVF katse läks siis õnneks.. 😀 Kodus veel ütlesin mehele,et nüüd on viimane kord,ma rohkem ei jõua(üheltpoolt rahaline osa kuid kõige hullemini mõjub psüühikale ja ma olin täpselt selles seisus,et ma hakkan hulluks minema)..Seda enam nt ma ei saa aru naistest,kes teevad aborti..Sry kui ma olen ülekohtune kellegi suhtes,õel või egoistlik,kuid minu jaoks on need naised mitte midagi väärt..

      • Avatar
        Vasta Tervislikel põhjustel mittemidagiväärt 4. november 2017 at 14:15

        Ohhhoooo et kohe nii… esiteks palju õnne et beebitegu õnnestus aga mina nt ei pea lugu neist kes “ei pea lugu” kellegi absoluutselt kolmanda teguviisist/otsustest, sest “mina arvan nii” ja kuulutavad seda nagu mantrat. Mis see sinu asi on? Sinusuguste pärast tunnebki mõni tüdruk kes tegelt peaks aborti tegema end veel sitemini seal uksetaga, nagu see protseduur niisamagi oleks mingi easybreezy :/

        • Avatar
          Vasta Evelin 7. november 2017 at 11:40

          Esiteks on see minu arvamus ja Eestis kehtib sõnavabadus..Kui on arsti soovitus vms on teine asi,minu jutu mõte ja arvamus puudutab neid,kes teevad kogemata lapse ja siis lähevad aborti tegema!!! Siin ei ole mitte mingit õigustust…On vahendeid seinast seina,kuid väga paljud ei kasuta neid..Olen ise kuulnud kuidas üks 19 aastane neiu hõiskas,et käis aborti tegemas kuna ta kogemata jäi rasedaks…Kas see on siis normaalne w??!! Minu asi?? Ei olegi,aga mul on täielik õigus oma arvamust avaldada ja kui sina ei suuda minu arvamust taluda,siis on see sinu probleem..Julged teha,julged tunnistada ja suudad vastuvõtta ka kriitika..

          • Avatar
            Johanna 9. november 2017 at 21:08

            Ütleks, et universum on teinud heateo, et ei lase sul naturaalsel teel paljuneda. Sinusuguseid selge arengupeetusega on niigi küllalt juba.

          • Avatar
            Anna 20. september 2022 at 23:46

            Tunned end paremini, et said materdada kedagi? Tavaliselt need suured nn inim ja misiganes õiguste ja oma arvamuste hõiskajad eixole sittagi nii head inimesed. Kui sul on sõnavabadus, siis arvesta, et nii minul kui teisel kommenteerijal on täielik samasugune õigus öelda sulle, et pea oma mokk maas

  • Avatar
    Vasta Ista 3. november 2017 at 13:32

    Mul 20 aastat regulaarselt päevad olnud aga mitte kunagi ei suuda ma meelde jätta kuupäevi. Kõhuvalu annab märku aga vahel kõnnin mitu päeva varustatult ringi.
    Rasestusoht puudub,olen steriliseeritud.

  • Avatar
    Vasta Elli 3. november 2017 at 12:52

    Võtan ise pille ja siis tean alati täpselt, et kui viimase pilli võtan neljapâev, siis esmaspäev või teisipäev hakkavad mul päevad. Vahepeal tegin aastaks pillidest pausi ja kuna mul oli harjumus juba sees pillidega, et ma teadsin kuna hakkavad, siis hakkasin pillivabal perioodil lihtsalt kalendrisse märkmeid tegema kuna mul lõppesid ja kuna eeldavasti uuesti hakkavad. Tavaliselt lugesin viimasest päevast edasi umbes 25-26 päeva ja teadsin kalendrisse vaadates ennast ette valmistsada, et kui kusagile minek, siis sidemed ikka kaasas oleks 😀
    Vanasti seda ei teinud, siis alati pikalt nuputasin, et kuna nyyd need viimased päevad olid ja see oli üsna tüütu:D

  • Avatar
    Vasta Lyna 3. november 2017 at 11:01

    Pole elusees teadnud kui pikaks seekordne vahe tuleb.. Pidevalt on nad mul käinud kuidas jumal juhatab. Hetkel olen 39 ja vahepeal saanud 4 last. Kellest vanim on 18 ja noorim 7

  • Avatar
    Vasta Kreete 3. november 2017 at 09:26

    Peale esiklapse sündi olen iga kord enne pärvade algust veidi hajevil 😀 ja hoidku jumal kui need veel paar päeva hilinevad, siis olen RAUDSELT rase 😀 hetkel trackin oma tsükklit sellise tasulise äpiga nagu Natural Cycles, mis on sama põhimõttega nagu Daysy. Ja enne rasedustki kasutasin jälgimiseks mingit samalaadset äppi.
    Mind just ajasid kõik sellised pillid jms rohkem närvi kui päevad ära kadusid 😀

  • Avatar
    Vasta Galina 3. november 2017 at 09:02

    Minul on hormoonspiraal juba 5 aastat olnud,arst pikendas seda minul veel pool aastat seega võetakse alles poole aasta pärast spiraal välja 🙂 Minul ei ole päevi olnud üle 4 aasta 🙂 õnneks ei olnud mul ühtegi probleemi spiraaliga.Hormoonspiraaliga see miinuseks ainult et teeb rinnad väga tundlikuks ja filmis väga väikse kurbusega filmgi ajab nutma 🙂 .Enne spiraali kasutasime kondoome et vältida rasestumist.Pille ma ültse ei usalda sest pillidega olen rasedaks jäänud.

  • Avatar
    Vasta Birgit 3. november 2017 at 07:47

    Seni kuni uut spitaali ei ole pandud, peaks rasedustestide ostmise asemel ostma kondoome.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2017 at 08:02

      wow, kas ma räägin dr. house’iga isiklikult? ise küll nii hea lahenduse peale mõelnud poleks 😀

  • Avatar
    Vasta nimi 3. november 2017 at 07:13

    Mul käivad päevad nagu kellavärk iga 28 päeva tagant. Rasestumisvastaseid vahendeid ei ole kasutanud aastaid, kuna tahame mehega last, aga siiani pole õnnestunud. Imelik mõelda, et kunagi sai pille söödud ja kui võtsime vastu teadliku otsuse laps saada, siis tuli välja, et hoopis rasedaks jäämine saab olema minu väljakutseks, mitte raseduse vältimine.

    • Avatar
      Vasta Lila 3. november 2017 at 10:50

      Ma olen 7 aastat kasutanud pille, nüüd rõngast, järgmine aasta tahaks last hakata proovima tegema ja kõige rohkem kardan seda, et ei õnnestu, aga enne ei tea kui ei proovi eks ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 3. november 2017 at 04:25

    Last ei planeeri ja rasedusvastaseid vahendeid ei kasuta. Jälgin oma keha ja saan aru, millal ovulatsioon toimub. Iga tsükkel seda ei ole ka. Päevad on muidu kõikunud natukene siia-sinna, aga kui hakkasin rohkem kuutsükleid märkama, loksus ka menstruaaltsükli pikkus vastavusse Kuu faasidega ehk siis ov jääb täiskuu kanti ja päevad loomise aega. Kunagi aastaid tagasi sõin Yasminelle pille, kuid need keerasid süsteemi tuksi: tupekuivus (mis päädis pideva võitlusega pärmseene vastu), isu kallimaga hullata ka muidugi üldse ei olnud, aga samas näo tegid väga klaariks ning pärast pillide söömise lõpetamist hakkasid päevad hullu kõhuvaluga käima. Olen otsustanud, et oma kehasse ma kunstlikke hormoone enam sisse süüa ei taha.

  • Avatar
    Vasta Laura 3. november 2017 at 00:14

    Ma kasutasin enne rasedust 4a pille ja need ajasid mul päevad just sassi ? ma ainult teadsin oma pillivabade nädalatega, millal umbes peaks olema.. vahel hakkas määrima, vahel mitte. Ma lausa igatsen päevi.:D

    ja kui rasedusega läksin, siis kv uh arst nähvas, et MIS MÕTTES sa ei tea millal sul päevad olid?!?! ?

  • Avatar
    Vasta Marit 2. november 2017 at 23:32

    Kasutan Daysy’t seega tean päevase täpsusega 😀 ülihea nii!

    • Avatar
      Vasta Helina 3. november 2017 at 09:00

      Täpselt sama. Nii mugav on äpist jälgida, kui päevad peaksid hakkama ja umbes nii nad on ka alanud. Lisaks tänu Daysyle mõistan ka oma ovulutsiooni.

  • Avatar
    Vasta Kats 2. november 2017 at 22:48

    Mul on suurepärane äpp My Calender, mis enne päevade algust meenutab, et nad tulemas on. Ja kui juba 2 päeva ise pole sinna märkinud, et “päevad algasid”, tuletab meelde.. et kas unustasid märkida? Ja nii iga teine päev.

    Hullult mugav. Rasedaks jäädes ikka rõõmsalt vaatasin neid sõnumeid, et kui kaua päevad polnud alanud 😀 Meelega ei võtnud teavitust maha 😀

  • Avatar
    Vasta Killbill 2. november 2017 at 22:32

    Ma olen aru saanud nende aastatega, et iga jumala kuu enne päevi lähevad rinnad paiste ja valusaks. Peale päevi jälle kõik korras. Nooremana ei saanud sellest aru.On kellegil veel nii? Isegi mees on märganud, et rinnad on alati teistmoodi (suuremad, sest paistes ) sellel ajal:D aaa… Ei kasuta peale kondoomi ühtegi teist asja. Päevad kestavad vaid kolm päeva ja selle kannatab ilusti ära:)

  • Avatar
    Vasta e-m 2. november 2017 at 22:32

    Minul olid viimased päevad juunis. Okei juulis määris ka megavähe. Kui ma oleks rase, siis see oleks kuskil 20 nädalat.. appi, äkki ma olen see I didn’t know I was pregnant..
    Ma pole ummisjalu arsti juurde jooksnud, sest see on kuidagi tavaline.. Mul on eluaeg olnud väga ebaregulaarne menstruatsioon (va siis kui pille sõin). Samuti elasin välismaal ja ei kippunud seal günekoloogi juurde minema, nüüd pean ennast töötuna arvele võtma, et tervisekindlusrust omada. Siis lähen uurin, mis jama on. Loodetavasti ei ole poole raseduse peal või mu munasarjatsüstid tagasi tulnud..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 2. november 2017 at 21:58

    Mul saab poiss kohe kohe 1a2kuud vanaks ning mul pole siiamaani päevad hakanud 😀 Imetamine teeb vist head tööd 🙂

  • Avatar
    Vasta Wiiu 2. november 2017 at 21:56

    Hetkel ei ole jah sellist võimalust 😀 seega ei parasta… (3xptüi)..aga päevi veel pole..toidan rinnaga. Eks nad kuradid varsti peaksid algama :/

  • Avatar
    Vasta Helen 2. november 2017 at 21:52

    Mina kasutan raseduse vältimiseks Nuvaringi, väga mugav on. Jälgin oma tsüklit äppi Flo abil. Mulle näitab väga täpselt ära ja tean isegi kellaajaliselt millal päevad hakkavad. Parakad tulevad tavalisel siis kui juba päeva on hiljaks jäänud, sest mul kõik käib nagu kellavärk.

  • Avatar
    Vasta Maarja 2. november 2017 at 21:42

    Lugesin kommentaare ja mõtlesin … mõned aastad tagasi põdesin pidevalt, polnud valmis last saama. Viimased aastad enne rasedust oli palju probleeme – 2 günekoloogilist oppi. Ning peale viimast oppi käisid päevad nagu kella värk ning olin alati nii kurb kui nad jälle hakkasid kuna igatsesin nii väga beebit. Ja siis üks kord jäid päevad hiljaks kuna kardsin loota arvasin et lihtsalt jamavad kuid nüüd olen 6 kuud rase ja enam õnnelikum ei saakski olla.

  • Avatar
    Vasta Ave 2. november 2017 at 21:22

    Mul äpp monthly cycles. Paar päeva siia sinna aga muidu täitsa õigesti näitab 🙂

  • Avatar
    Vasta Saara 2. november 2017 at 20:57

    Proovi sellist app-i nagu clue, parim asi maailmas 🙂

    • Avatar
      Vasta Laura 2. november 2017 at 21:06

      +1, uskumatult täpselt näitab ka ?

      • Avatar
        Vasta Kaja 3. november 2017 at 23:27

        +1 Ma avastasin selle kevadel. Tõesti, tsükli jälgimiseks parim äpp üldse. Seal saab päevade kaupa igasuguseid erinevaid märkmeid ka teha. Mitmel korral olen günekoloogi visiidil sellisest (vooluse tugevus, kestvus, valud jms) infost puudust tundnud.

  • Avatar
    Vasta Laura 2. november 2017 at 20:49

    Lasin spiraali paigaldada ja nüüd ei mäleta millal mul viimati päevi polnud 😀 Tean ainult seda ,et 3-mas kuu on spiraal 😀 Loodan ka ,et ehk järgmine kuu lõppeb ära see veritsemine 😀

  • Avatar
    Vasta K 2. november 2017 at 20:48

    Mina kasutan juba poolteist aastat rakendust Clue. Kuigi peaks ära mainima, et esialgu ei ole rakenduse ennustus väga täpne, kuid nüüdseks on mul ikka kuupäevad ühte loksunud. Kindlasti üks väga hea abiline.

  • Avatar
    Vasta Kerli 2. november 2017 at 20:47

    Mina kasutan nuvaringi..3nâdalat sees ja nädal vaba. Väga mugav. Pillidega pole sinapeal, unustan neid lihtsalt võtmast ?
    Selleks et see vaba nädal meeles oleks, kasutan WomanLog äppi. Enne nuvaringi kasutamist olid ka päevad nii nagu jumal juhatas.. üpriski tihti sai joostud siis testide järele, kuid nüüd nuvaringi kasutamisega kõik paigas, algavad kindlal päeval ja lõppevad kindlal päeval ?

  • Avatar
    Vasta Karina 2. november 2017 at 20:38

    Ma ei tea kunagi millal hakkavad. Enamjaolt arvestan selle järgi mis oli eelmine kuu aga siis ootan ikka omad nädalad niisama ? raseduse parakas päris tihti ja mees juba naerab mu lolluste peale ?
    Kuigi ma ka viimasel ajal jube väsinud ja tahaks õgida – ilmselt rase ?

  • Avatar
    Vasta Jan 2. november 2017 at 20:33

    No mul on need päevad ikka täiiega segi, vahepeal stressirikkamal perioodil ei ole üldse aga siis mingihetk ilmutavad ennast jälle.. pluss ma pole kunagi neid kuupäevi jälginud ja kui arst või keegi peaks küsima millal sul viimati päevad olid, siis ma ei oskaks elusees vastata. Ja ma jumala tihti paanitsen ja mõtlen, et okouu nüüd raudlaks rase ja mida ma oma eluga peale hakkan ? siis läheb nats mööda ja hakkavad pihta need piinarikkad päevad… Hetkel pole päevi olnud 2 kuud, aga ei igatse ka, üsna valulikud teised… oh seda naiste elu elukest…

  • Avatar
    Vasta Marit Uusväli 2. november 2017 at 20:27

    mul oli nii,et kui last ootama jäin siis enne seda kui päevad pidid hakkama ennast imelikult, toit hakkas vastu ja olin kolm rasedustesti teinud. Ning ei jõudnud kõndida. Aga rasedust näitas test mõned päevad peale seda kui oleks pidanud päevad tulema.

  • Avatar
    Vasta Mi 2. november 2017 at 20:26

    Mul pole juba kuid päevi olnud. Võtan iga päev beebipille. Vahepeal tegin pausi ja siis ootasin päevade algust 3-4 kuud ja siis paanitsesin koguaeg 😀 tegin miljon testi selle aja jooksul vist. Väga mugav on kui ei pea mõtlema millal hakkavad ja kas hakkavad..

  • Avatar
    Vasta Kärt 2. november 2017 at 20:25

    Mul umbes sama lugu nagu sul ? ainult et mul minipillid Cerazette.
    Aprillis algasid esimesed päevad peale sünnitust (11k peale siis). Vahelduva eduga määrides, veritsedes ja paar pãeva pausi kuni juuli lõpuni. Augusti algusesse sain alles arstile (10 ndlt ooteaega) ja siis nagu lãks paika kõik ilusti (just artsi ajaks nagu ikka 😉 ) ja arst ütles ka, et see norm tãiesti, et pole miskit valesti, lihtsalt minipillid ei reguleeri päevi. Muidugi olen ma ka paras udupea ja sp pole enne ka suutnud pille süüa aga nüüd siis kui lapsega kodune olin ja hommikud kõik samad enamasti siis suutsin ikka meelespidada ja igaksjuhuks on ka telefonis memo et tãpselt õigel ajal võtaks (no +/- 30min). Aga nüüd siis jälle segamini kõik ja jälle never know millal veritseb v määrib ja sama lambist ka lõppeb kõik seega ei tea millal päevad tulla võivad aga noh seni kaua kuni juntsu veel tissi saab peab sellega leppima 😀

  • Avatar
    Vasta k 2. november 2017 at 20:23

    Miks sa daysit ei kausta?? Ei pea enda keha siis mürgitama 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2017 at 20:46

      ei taha

      • Avatar
        Vasta Mina 2. november 2017 at 22:52

        Kas sul on see muidu alles? Mulle ei sobi hormoonravimid ja kahest lapsest piisab, teine alles 4 kuune 🙂 olen môelnud selle Daysi peale, aga nii kallis 😀 müüa ei taha maha? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 3. november 2017 at 08:14

          saatsin firmale tagasi selle

  • Avatar
    Vasta Kribu 2. november 2017 at 20:21

    See hormoonspiraal on hästi tore ja mugav värk. Üle 5 aasta sees olnud ja nüüd kui selle toime pole enam nii tugev tunnen ma end nö ärkavat. Ma olen hakanud elama. Tunnen jälle rõõmu ja emotsioone, kirge… Nagu uuesti sünd.
    See mis varem oli, lihtsalt tuim tükk liha. Aga ma hoian teda veel sees truult ?mõnda aega..
    Algselt päevad käisid nagu tahtsid, hiljem jäi ainult määrimine ja nüüd paar kuud polnud päevi ja siis kui tulid jälle, siis ikka südamest.
    Edu

    • Avatar
      Vasta Kertu 2. november 2017 at 21:03

      Paraku kõikidele naistele ei sobi samad rasestumisvastased vahendid – st et kui spiraali tõttu olite “tuim tükk liha” siis see on vestlus mis peaks olema arstiga peetud, sest paraku jah kõikidele ei sobi samad asjad.
      Nii nagu kõikidel asjadel on ka spiraalil nö soovituslik aeg – ehk spiraali kasutamise aeg on 5 aastat, kui teie spiraal on olnud sees üle 5 aasta siis 1. See ei kaitse enam soovimatu raseduse eest 2. Võib viia põletike tekkeni.
      Soovitan soojalt pöörduda günekoloogi poole!

  • Avatar
    Vasta K 2. november 2017 at 20:21

    Hetkel olen rase 😀 aga kui ei olnud ja rasestumisvastaseid vahendeid kasutasin, siis ei kartnud ükski kuu, et äkki nüüd olen rase, sest päevad käisid täpselt nii nagu pidid ja sellest ei oleks midagi nii väga hullu ka olnud kui oleksingi rase olnud. Ja teadsin väga täpselt millal peaksid päevad hakkama, sest mul on mingi äpp(MyDays X) tõmmatud, mis on nagu kalender ja kuhu saab igast asju üles märkida ja siis ta näitab sulle iga kuu millal sul päevad peaksid hakkama.

  • Avatar
    Vasta Tr 2. november 2017 at 20:21

    Ei taha küll hõisata aga mulle pandi üle kuu tagasi spiraal.
    Mingeid kõrvalmõjusid esinenud pole, uusi päevi ei alanud.
    Muidugi peab arvestama võimalusega, et võivad hakata suvalisel ajal aga jään lootma, et kuulun nende hulka kellel teeb spiraal elu mugavaks:) Mirena mul.

    • Avatar
      Vasta M 2. november 2017 at 20:57

      Mina küll hõiskan! 🙂 mul mirena juba kuues või isegi seitsmes aasta jookseb (jah, vahepeal ikka vahetasin seda) ja no nii rahul! Kuulun siis nende hulka, kellel teeb spiraal elu mugavamaks, ainult õrnad määrimised aegajalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Maili 2. november 2017 at 20:17

    Mulle meeldib app Clue. Eriti he on see et see saadab mulle teate kui päevad hiljaks on jäänud kui rasestumise võimalus on v kui Pms algab. See viimane on eriti hea sest siis saan kohe aru miks ma nii kuri olen, kõigil pead otsast tahan hammustada ja lambist hüsteeriliselt nutma puhken. Pms on saatanast.

    • Avatar
      Vasta Triin 2. november 2017 at 20:35

      Sama app ja no mega hea!!

  • Avatar
    Vasta ann 2. november 2017 at 20:16

    mul hakkasid peale sünnitust 3kuud hiljem päevad, jube tüütud kõhuvalud ja 2-3nädalat määrib ja pole lokund graafik paika :/ 27nov saab aasta sünnitusest.

    • Avatar
      Vasta Ann 2. november 2017 at 20:20

      Heh, mul saab laps 28.nov 4 😀 eriti lähestikku joppas kahel Annil 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 2. november 2017 at 20:15

    Ülituttav tunne, läksin eelmine kuu paanikasse.. ostsin apteegist 3 erinevat rasedustesti ja juurdlesin, et milles küll asi võib olla? loll olin, vot milles asi. Kuna olen pillikasutaja, siis tean täpseltmis päeval päevad hakkavad (ka kellaajaliselt!). Aga läks veits nihu ??? ajasin neljapäeva kolmapäevaga sassi ja sinna mu kaine mõistus läks. Aga tundub, et üks teiseta ei jää-täna on neljapäev.. kell ammu lõuna läbi ja homsest on oodata suurt tantrumit siis-sest mul ei jää nad kunagi hiljaks. Võibolla ehmatasin ma nad eelmine kord ära? issand anna kannatust!

  • Avatar
    Vasta Pille 2. november 2017 at 20:11

    Peale üht rasedust ja sünnitust sain imehästi aru kõigest, mis mu kehas toimub. Muidugi ma ei hakanud oma keha rütme spiraaliga ega tablakatega rikkuma ka. Ma lausa tundsin füüsiliselt, kuidas munasarjad toimetama hakkasid, ovulatsioon käima läks ja millal päevi oodata võis. PEale teist rasedust ja sünnitust tunnen veel tugevamini. Muidugi nii hästi ma siiski ei tundnud, et oleks teist rasestumist tundnud ja ülikindlalt teadnud. Ainult eeldasin, et ehk õnnestus, kuna aeg olla õige jms. A noh, kuna esimesega läks pikalt ja kaua, siis lihtsalt vanast harjumusest ei arvanud et kohe esimese korraga nii hästi läheb. KOlmandaga näis…. Vb on tundlikkuse aste nii suur, et saan kohe nullist kõigele pihta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2017 at 20:14

      Ma vist täitsa tundetu siis 😀 Mul pole isegi päevadevalusid üldiselt 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 2. november 2017 at 20:22

        Veab siis 🙂 Mul küll kõigepealt hakkavad munasarjad valutama. Mingi üks päev läheb selle nahka. Siis päev või kaks enne päevi hakkab juba õrnalt tuikama. Ja menstr. alguspäevadel on ka mingi pidev valuaisting kuskil alakõhus. Ibukat kulub nagu leiba.

  • Avatar
    Vasta S. 2. november 2017 at 20:11

    No kuna ma hetkel lapseootel olen, siis pole veebruarist saati seda probleemi olnud. Aga enne seda oli põhimõtteliselt iga kuu, kui juba päevad olid kasvõi PÄEVA hiljaks jäänud, mul hull paanika, et nonii, ma rase ja tormasin rasedustesti ootama. Sama lugu siis, kui ma üldse polnud kindel, millal need algama üldse peaksid. (Pole kunagi kuskile üles märkinud). Nii et jah, kogu aeg sai paanitsetud. 😀 See oli siis ajal, kui ei olnud veel lapsi valmis saama.

    • Avatar
      Vasta S. 2. november 2017 at 20:13

      Rasedustesti ostma siiski, mitte ootama 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Gea 2. november 2017 at 20:10

    Clue app

  • Avatar
    Vasta M 2. november 2017 at 20:09

    Tõmbasin app store’ist mōned kuud tagasi sellise äpi nagu FLO ja see on aidanud mul neid päevi väga hästi meeles pidada. Vaikselt hakkab su keha tundma ja paika panema, millal järgmised päevad hakkavad. Vahel eksib 1-2 päeva, aga see suht norm arvestades, mis tempe see keha teha võib. Muidu ise järge pidada üldse ei viitsi, nii tüütu. Äpi abil on aga mega mugav järge pidada.

  • Avatar
    Vasta Liisi 2. november 2017 at 20:07

    Mul ei ole absull muret sellega, sedt kasutan selle jaoks vastavat äppi mis on välja arvutanud millal nad hakkavad. Jube mugav variant 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 2. november 2017 at 20:07

    Ma panin pärast lapse sündi spiraali, päevi ei olnud selleks ajaks hakanud. Alguses veidi määris aga see pidi normaalne olema. Kui laps sai 1.5 otsustasime siiski teise lapse teha. Lasin spiraali välja võtta, umbes kuu pärast hakkasid esimesed päevad. Nüüd järgmised on juba pea 2 nädalat hiljaks jäänud. Rase pole. 😀 Et ma siis ootan edasi, ilmselt pole see asi päris regulaarselt pihta hakanud veel. Tüütu küll, kui ei tea millal nüüd võiks hakata.

  • Avatar
    Vasta H. 2. november 2017 at 20:05

    Minu päevad käivad nii nagu ise heaks arvavad 😉
    Viimast korda isegi ei mäleta,vist paar kuud tagasi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 2. november 2017 at 20:02

    Ma kasutan Juba viimased….oppaa juba 10 aastat beebipille. Kenasti toimivad ja kartma ei pea. Päevad nendega on regulaarselt 3nâd tagant ja lausa kui kellapealt hakkavad alati. Kuigi jah päris menstruatsioon see pole vaid maiteagi mis môte sellel siis on.
    Miks sa spiraali valisid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2017 at 20:08

      sest ma unustaks pille võtta lihtsalt

      • Avatar
        Vasta Birgit 2. november 2017 at 20:16

        Ma kasutasin 3 aastat äratuskella kuni meelde jäi 😀 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Aivi 2. november 2017 at 20:02

    Kasutan selleks üht äppi ja seega tean alati täpselt, mis päeval algab. Õnneks suht regulaarselt käivad, vahel on päev siia-sinna. Rasedusparakad puuduvad 😀

  • Avatar
    Vasta Katri Väli 2. november 2017 at 20:00

    Mul poiss ka aastane ja siiani 1-2 korda olnud päevad.Oota nagu issanda õnnistust, et paika saaks selle tsükli.Meil uuest aastast ikka uue tite plaan ,et mitte suurt vahet jätta aga tee seda titte kui pole päevi.Käin arstide vahet teevad hormoon proove vb need paigast ära.Viimati oli ka juulis vist.Ei mäletagi enam.Rase ka pole ja ei kasuta ka midagi.Ootan siis edasi ..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2017 at 20:09

      Ma olen kuulnud küll tegelt, et võib rasedks jääda juba siis, kui päevad pole veel alanudki 😀

      • Avatar
        Vasta Ketu 2. november 2017 at 20:13

        Jap, mina just nii jäin kaa 🙂

        • Avatar
          Vasta Triin 3. november 2017 at 16:14

          Sest enne nö esimest mensest pärast lapse saamist toimub ju ovulatsioon, mis võimaldabki kohe rasedaks jääda. Kui kohe rase, siis ei saa ka päevi tulla. Puhas füsioloogia.