Uncategorized

lugeja ei soovita: FashAddict e-pood

4. november 2017

Lugeja Kertu tahtis hoiatada mu teisi blogilugejaid ühe e-poe eest, mis temale lõppes kolmekuulise närvidemänguga. Tema kiri muutmata kujul on teie ees:

Olen mitu aastat otsinud endale mõnusat ja sooja karvast vesti, nooo ja lõpuks nägin augustis Facebookis reklaami, kus oli täpselt see mida soovisin. Olin varem ka antud e-poe lehel ringi vaadanud, kuid olen kärsitu ja kui mulle midagi meeldib tahan seda kohe, seega ei ole varem tellimust teinud, sest pole olnud nõus ootama kuu või rohkemgi…seekord tegin erandi. 24.08 tegin eelpool mainitud vesti tellimuse, tarneajaks oli märgitud 35-40 tööpäeva.

Aeg läks üllatavalt kiiresti, kuid aja möödudes kahjuks polnud saanud sõnumit toote saabumise kohta, seega kirjutasin FashAddist e-poele, et kuna võiks minu pakk saabuda, öeldi vastuseks, et läheb veel 7-10 tööpäeva… vahepeal oli väljas väga külmaks läinud ning mõtlesin, et vestiga käimis ilmasid jäi iga päevaga aina vähemaks, aga olin siiski nõus ootama. Aeg möödus ja toodet polnud ikka, ega ka ühtegi kirja, et teavitada mis minu tellimusega toimub, seega kirjutasin taas ise ning nüüd hakkas üks korralik susser-vusserrr..

26.oktoober kirjutasin:

Tere!
Ma pole siiani saanud kätte teie e-poest tellitud kaupa. Algne lubatud tâhtaeg on ammu üle (tellimus esitatud 24.august) ning nüüd on ületatud ka teine kuupäev, mida lubasite.. paraku läheb aina külmemaks ning peagi pole mul selle sügis vestiga miskit peale hakata. Olen siiralt huvitatud ka teistest teie e-poes müüdavatest kaupadest, kuid teeninduse kiirusega kahjuks tómbate endale vee peale :/
Enda tellimust väga oodates,

Kertu Irves

Sain helikiirusel vastuse:

Tere Kertu,

Täname Teid kirja eest. Kahjuks mõni augustis tellitud vest on tõesti tigukiirusel meieni saabumas. Aga ehk valite teise karusnahatoote asemele? Vajadusel maksate natuke juurde (teeme ka alet!). 

Võiks pöörata tähelepanu asjaolule, et ma ei tea siiani, kellega ma meilides suhtlesin, sest mitte üheski meilis polnud ei nime ega telefoninumbrit. Aga see selleks…  saaga jätkub, saime lõpuks üksmeelele, et nad tagastavad mulle raha uuel nädalal. (Kuigi suhtlesime reede kell 14.00 ning tegu pole standard tagastusega, kus klient saadab toote tagasi vms. seega oleks nad hea klienditeeninduse huvides võinud raha tagastada koheselt, kuid olgu, olin nõus ootama.

Vahest mul on endal ka hirm, sest mu intutsioon ei pane mööda, seekord sain sellele taas kinnitust. Esmaspäev tundsin, et selle teemaga on miskit valesti ning otsustasin täpsustada, et mis päeval on oodata tagasimakset ning kontrillisin ka nende kodulehelt tagastus tingimusi ja seal polnud infot sellise olukorra kohta, seega otsustasin ka selle neile ära märkida.

Sain taas väga kiiresti nendelt vastuse:

Tere Kertu,

Täname kirja eest. Makse on Teieni teele pandud ning täname märkuse eest, et meil pole sellekohast infot üleval.

Kaunist hommikut

Selle vastuse peale oli hea meel ning mõtlesin, et ehk tõesti ma tegin ülekohut ja nad on tubli ja kliendisõbralik ettevõte… kuni järgmise hommikuni, kui raha ikka veel polnud laekunud. Kirjutasin neile taas:

Tere!
Ma nüüd ei oska seisukohta vòtta, kuid kui te just Šveitsi pangast minule tagasimakset ei teinud, siis ei oska kuidagi leida pòhjendust, miks raha pole tagastatud minu kontole!? Palun saatke maksekinnitus, et tegite eile antud tagasimakse!

Teie väga kiiret reageerimist oodates,
Kertu Irves

Ning sain väga kaootilise vastuse:

Tere, Tagasimakse sooritati läbi Maksekeskuse.

See oli hetk kui helistasin FashAddist kodulehele märgitud telefonile, kuid keegi ei vastnud kordagi.. Asja kontrolliks otsustasin, et helistan Maksekeskusesse ja uurin asja ning selgus, et Maksekeskus tagastab raha koheselt- kui firmal on piisavalt krediiti ning nad said veel öeldai, et viimane tagastus oli antud e-poel tehtud 15.10 ning see polnud mina 🙂 Ilmselgelt olin pettunud, sest FashAddist e-poe inimesed/inimene, kellega kirjutasin oli mulle valetanud ning seda enam, et tegu oli suure summaga.

Kirjutasin neile ning muidugi sain vastuseks, et telefoninumber on vahetuses ja nad uurivad asja, sest nemad olid kinnituse saanud, et tagastus toimus ja märkisid ka ära, et kindlasti on nad teinud tagastusi makseid ka peale 15.10 kuupäeva (justkui Maksekeskus valetas :)) Soovisin selle jutu peale screenshoti makse teostamisest ning õiget telefoni numbrit, et kiiremini asjad telefonis selgeks rääkida, selgitasin ka, et mitte ükski siseriiklik makse ei võta aega üle 24h…

Seepeale oli vaikus… muidu vastasid väga, väga kiiresti! Kuna nende põhi turunduskanaliks on Facebook, otsustasin kirjutada arvustuse antud kogemuse kohta, kuid ka arvustuste kirjutamise võimalus oli antud e-poe facebook lehel kustutatud või deaktiveeritud, seega otsustasin, et kirjutan pildi kommentaariks hoiatuse teistele klientidele. Lühidalt, et tegu on pettusega ja palun enne teistel klientidel mõelda, kui enda raha “tuulde loobivad”.

Peale seda tuli helikiirusel mulle meil (ning minu kommentaarid olid samuti Facebookist sekunditega kustutatud):

Tere Kertu,
Täname Teid kirja eest ning uurisime enda õigusi. Meil on kuni 14 päeva aega Teile tagastada raha ning Teie makse sooritatakse homse jooksul, saades kaasa maksekinnituse. Kuniks ei ole meil kohtuotsust, et meie firma on pettur, kahjuks ei tohi Te selliseid asju levitada.

Irooniline, et eelnevalt väited ülekande kohta on järsult muutunud ja kirjavahetus on läinud õigustamiseks ja oleme jõudnud kohtuotsuseni ja seadusteni :)Lõppes see lugu sellega, et peale kümneid meile ja nende poolseid õigustusi ja vabandusi sain lõpuks enda raha tagasi täna hommikul. See on minu kogemus, ma ei oska öelda, kas see ongi selle e-poe käekiri või ei, kuid riideid müüvaid e-poode on tohutult, minu soovitus on, et kui teile on aeg tähtis, jätke see e-pood vahele 🙂

Kas teil on selle e-poega kogemusi?

EDIT! Lisatud poeomaniku kommentaar:

Kui klient tellib toote, siis me tellime selle koheselt ka 1-2 päeva jooksul. See, et öeldakse, et lühiajaline laen, siis on see vale. Minu toote kasumimarginaal on 5€-20€ maksimaalselt ning ülejäänu, mille eest tellime toote, on tootetarnija käes mitte meieZ

Valikus on üle 1000 toote ning kõikidel on vägagi erinev tarneaeg. Kuna kirju on emailis ning Facebookis suhteliselt palju, siis on kahjuks vahepeal vastamine aeglasem, olenevalt näiteks kampaaniatest, kui populaarne on. Kui klient loobub tellimusest, siis kuni 14 päeva jooksul teeme tagasimakse. Kui tõesti on läinud üle ajast, oleme vabandanud.

Toodetega on väga suur hulk kliente rahul. Kui loen näiteks mõnda kommentaari Su lehel, ei saa aru, et kui toode ei sobi, miks ei kirjutata meile? Hetkel tuleb meelde vaid kuskil 7-8 inimest, kes näiteks on selle ja eelmise aasta jooksul teavitanud, et toode ei meeldi neile kvaliteedilt või ei vasta pildile. Olen pea kõiki tooteid näinud ise ning väga väike protsent on tooteid, mille oleme eemaldanud müügilt, kuna ei vastanud ootustele.

Me ei tegele valetamisega. Kui klient küsib paki saabumisaega, siis me vastame nii, nagu meile on tarnija öelnud. Selletõttu võib pakkide saabumine ollagi alati erinev ning oodatust pikem/lühem. Miks meieni ei ole jõudnud, et kliendid ei ole rahul? Nagu öeldud, siis oleks ma teadlik, et on suur hulk, kellele ei meeldi klienditeenindus või toodete kvaliteet, siis me võtaksime sellest ju õppust, aga ei ole me saanud selliseid kirju?

Tarbijakaitses 4-5 aasta jooksul vaid kuskil 5 kaebust olnud, ja need ka lahendatud olnud väga kiiresti. Arvan, et see ei ole nii suur number, et peaksime kuidagi marginaalselt muutma, kuidas asju tellime. Väga vabandame nende ees, kes ei ole oma tootega rahul olnud. Alati tuleb teavitada, kui toode ei sobinud- vahetame ümber, tagastame raha või muu kliendi poolt soovitud lahendus. Aga ei ole ju selliseid teavitusi tulnud!

Loe ka neid postitusi!

75 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ka 4. detsember 2018 at 20:41

    Ja mina ei saanud ei vesti, mille sealt tellisin ega raha tagasi,,, nyyd on sellest juba aasta möödas.

  • Avatar
    Vasta Milla 2. jaanuar 2018 at 12:34

    Ärge tellige sealt!!!! Tellisin sealt septembrist endale jope mis maksis kolmekohalist summat. Tänaseks on neli kuud möödas ja pole ei jopet ega raha. Kuna enam ei viitsinud neid valedega ja musidega sõnumeid lugeda, siis pöördusin Tarbijakaitsesse ja kohe alustatakse selle firma suhtes haldusmenetlust. Imestan kuidas see putka üldse veel lahti kui internet ammu negatiivseid kommentaare täis?.

  • Avatar
    Vasta KJ 29. detsember 2017 at 17:48

    Ei soovita kellegile! Tellisin toote novembris. Toote juures märgitud 25 tööpäeva, mõtlesin küll et palju aga kuna nii ei põlenud sellega siis otsustasin ära oodata. Kui ooteaeg läbi oli, pidin ISE küsima kus mu toode/millal tuleb. Suhltus poega oli minimaalne ja vaid lubadused et varsti kohal. Möödus 1,5 kuud 25 tööpäeva asemel, toodet ikka ei olnud. Panin mitu kirja teele millele ei vastatud, samuti ka telefonile. Lõpuks vastati mu elukaaslase kirjadele kes esines uue kliendida ning soovis asju osta. Naeruväärne. Seejärelt kirjutasin uue ja kurja kirja FB millele lõpuuks vastati. Nõudsin raha tagasi, ei tea kas tuleb ka..

    Aga point on see et vot seda poodi ei soovita kyll kellegile! Oota oma asja jumal teab kui kaua ja lõpuks oled ehk kolmekohalisest summast ka ilma. Lyhiajalisi laene votab see ‘glamuurne epood’

  • Avatar
    Vasta K 16. november 2017 at 23:10

    See Mari on marimummu kaksikõde? Googeldades ta nime tuleb huvitavaid pilte

  • Avatar
    Vasta Marianne 8. november 2017 at 14:32

    Tellisin sealt endale pesu.. sain kätte, aga 2,5 kuud läks aega 🙂 Muidu pesu igati ilus ja kvaliteetne .

  • Avatar
    Vasta J. S 6. november 2017 at 17:54

    Omalgi olnud selle e-poega jamasi. Aasta 2016.juunis tellisin sealt omale sügiseks tagi. Tagi oli kohe olemas toodete all tärne oli 10p. Ka kirjutasin ja lömitasin. Lõpuks sai kannatus otsa ja võtsin tarbjakaitsega ühendust. Rääkisin neile loo ära saatsin enda ja tolle e-poe kirjavahetuse. Peale seda kui tarbjakaitse nendega ühendust võttis. Sain ma kohe fb. kirja, et miks ma neile ei öelnud, et tarbjakaitsega ühendust võtsin ja pakkusid raha tagasi. Ma raha ei tahtnud ütlesin, et tahan seda tagi mis ma tellisin. Tagi sain kätte oktoobri kuu lõpus 😀

    • Avatar
      Vasta Ss 6. november 2017 at 20:17

      Miks peaks olema kohe olemas tootel tarne 10päeva? Olen ka tellinud ja uurinud sealt aga 10p pole kohe olemas tootel kindlasti tarnet. Kahtlen, et tellisite sealt.

  • Avatar
    Vasta Siki 6. november 2017 at 00:31

    Minul samuti kehv kogemus. Tellisin pesu. Ootasin mingi kaks-kolm kolm kuud. Ka lubati raha tagasi kanda ja muud jutud, aga ei midagi. Olin juba arvanud, et olen ilma nii kaubast kui rahast ja ju siis oli kooliraha. Aga üks päev see pakk ikkagi minuni jõudis. Kaup ise oli muidu korralik ja vastas pildile. Seal lehel nii palju ilusaid asju, aga peale sellist kogemust rohkem ei telli. Kas mõni teine vahendaja ka sarnast kaupa pakub meil?

    • Avatar
      Vasta H 6. november 2017 at 00:40

      Arvad et hiina saadab teistele kiiremini?

  • Avatar
    Vasta kadri 5. november 2017 at 20:53

    Oi, mina mäletan, et see Mari müüs kuskil neid vormivaid korsette.. ja kui keegi seal all julges midagi öelda, siis said nii avalikult kui ka postkastis sõimata
    Hale on vaadata, kuidas inimene ajab tagasi neid süüdistusi, kuigi reaalsus – asju ei telli, venitab ja venitab, kuni tekib võimalus raha tagastada. Ilmselgelt on inimesel seda raha millekski vaja, siis leiab teise lolli kes talle raha kannab.. sellest kannab vanale kliendile tagasi.. tundub siuke vahva süsteem olevat 😀 nüüd kus siis avalikusk tehti? On ikka kummalised vastused inimesel..
    Hetkel näen, et juba jälle promob lehel uusi asju ja mõni vaeseke seal ka huvi tundnud.. kahju inimestest

    • Avatar
      Vasta H 6. november 2017 at 00:38

      Pood 7a toiminud ja nüüd kahju alles? Mõelge ja lugege natuke nüüd peale selle malluka lehe ka kohti kus avaldavad reaalsed ostjad mitte mingid valetaja kellel pole isegi raha, et lubada endale sealt midagi. Loe buduaari nt kuhu mallukas ikka veel VÕLGU on. Nagu näha siinsed inimesed arvavad, et tegu eraisiku või poega mis on paar päeva olnud püsti. Koht on 7aastat tegutsenud edukalt. Lugedes siit et siin ka 3 või 4 aasta tagused kliendid siis ütleme nii, et 45 rahulolematut klienti kes said kauba aga ajast üle MITTE EI LASTUD rahadega üle on 7 aasta kohta päris hea tulemus.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. november 2017 at 00:46

        haha, hanneseke kuule, miks ma buduaarile võlgu olen :D? mul on tunne, et see “Hannes” on siin see Mari ise 😀 ahune nüüd maha ja mine müü oma bikiine rahus edasi oma miljonitele rahuolevatele klientidele 🙂

        • Avatar
          Vasta H 6. november 2017 at 01:08

          Hannes Rumm on kui otsid mind ja mingi Marikene sa pole. Inimene nett on täis artikkleid kus sa kellele võlgu oled ja keda maha teed. Sa kustutasid mu pika kommentaari enne sellest kuidas sa oled töötu ja ei ole elus pidanud sellist vaeva 7a üksi nägema lihtsalt slp et eesti sinusuguseid idioote täis kes võivad pöörata teise vastu täiesti teadmata isegi storyt.

          • Mallukas
            Mallukas 6. november 2017 at 01:18

            Kuna su kommentaarid lähevad aina lollimaks, siis ma lihtsalt EI VIITSI neile vastata. Kellele ma võlgu olen? Buduaarile? Kas sa oled ennast keset pühapäeva täis joonud? Näita mulle ka mõnda artklit, kus on juttu sellest, kuidas ma võlgu olen kellelegi 😀 See, kas ma olen töötu või ei ole töötu, ei puutu väga sellesse, et üks neiu ei suuda oma e-poodi hallata. Või mis?

            Blogipostis sai sõna rahulolematu klient ja sai sõna ka poeomanik. Kus see laim on? Kas sa üldse tead, mis laim on?

            Palun lõpeta nüüd mu ahistamine ja nagu ma sulle ka FBis ütlesin, edaspidi su kommentaare ei avalda. Head elu 😀

  • Avatar
    Vasta K. 5. november 2017 at 18:18

    Probleemid on juba mitmeid aastaid kestnud selle poega.
    Imestan et inimesed endiselt sealt midagi üldse tellivad :/
    https://www.facebook.com/groups/391768060844631/permalink/1091193880902042/?comment_id=1878070252214397&notif_id=1509898538630613&notif_t=group_comment_follow

  • Avatar
    Vasta K 5. november 2017 at 17:21

    Et kui kliendil on olnud hea kogemus, on tegu kindlasti poepidaja sõbrannaga? Pole mina lävinud selle inimesega väljaspool kauplemist. Aga võibolla see, et käin kohapeal ostmas laos olevaid tooteid, ehk see on vahe, miks on positiivne kogemus, sest tellinud ma tõesti veel ei ole. Ehk lisanduks halb kogemus, kes teab.

  • Avatar
    Vasta E. 5. november 2017 at 16:30

    Minul samuti väga halb kogemus selle poega. Never ei telli sealt enam midagi. Esiteks lubari 30päevase tarnega, aga sain kauba kätte alles 4kuud hiljem… Samut tellisin kaks asja aga kohale jõudis vaid üks. Teinw on teadmata kadunud siiani…

    • Avatar
      Vasta H 5. november 2017 at 17:27

      30 tööpäeva ongi ju 3 kuud

      • Avatar
        Vasta Triinu 6. november 2017 at 23:45

        On ka või? Ühes kuus on 20 tööpäeva juba…õpi arvutama:D

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. november 2017 at 00:35

          Haha, selle teooriaga on ühes kuus vaid 10 tööpäeva, ma olen vist terve elu liiga palju tööl käinud 😀 Arvestades, et juba ühes nädalas on 5 tööpäeva, siis ma julgeks jah ka väita, et kuus tuleks neid julgelt 20 ringis 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina Koort 5. november 2017 at 15:24

    Mina olen ka tellinud kunagi ühed püksid ja ootasin ka mitu kuud. Lõpuks küsisin raha tagasi, sellega läks ka aega. Seejärel otsisime omaniku nime välja ja numbri, mu elukaaslane helistas omanikule ja sõimas näo täis, paari päevaga maksti raha tagasi.

  • Avatar
    Vasta Maris 5. november 2017 at 09:36

    Antud ettevõte on Eestis oma koostööpartneritele võlgu. Ebausaldusväärne ettevõtte.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2017 at 09:40

      Nimeta siis mõni ettevõte ka, muidu on tegu tavalise kuulujutuga.

    • Avatar
      Vasta Kix 5. november 2017 at 09:44

      Antud ettevõttel ei ole eestis koostööpartnereid 😀 tellib hiinast kraami ja peab kodus poodi.

  • Avatar
    Vasta sandra 4. november 2017 at 23:55

    Minul samuti väga halb kogemus antud poega. Eelmine aasta, ca märtsis-aprillis tellisin sealt endale lõpukleidi. Tarneajaks oli kuni 35 päeva. Mai keskpaigas ja ka lõpu poole kirjutasin neile mitu korda, öeldi et 6-13 juuni vahemikus jõuab kleit. Ilmselgelt ei jõudnud. Seejärel saatsin uuesti kirja, kuna asjaga oli juba kiire ning lõpetamine oli ca nädala pärast. Küsiti, mis päevaks täpsemalt kleiti vaja on ning siis oli mitu päeva vaikus, pidin jälle neid ise pommitama oma kirjadega. Ühe korra isegi helistasin sinna, aga ka numbri otsimine polnud kerge, sest kodulehel selle kohta see aeg mingit infot polnud. Firmat googeldades kuidagi leidsin.
    Kleidi kohta ma lõpuks informatsiooni ei saanudki. Siis aga avastasin, et neil kodulehel samasugune kleit teist värvi kohe olemas ning pakkusin välja et võtaksin siis hoopis selle. Selle kleidi sain küll kätte, aga juba järgmisel päeval tagastasin, kuna nägi õudne välja ja mitte midagi sellist nagu pildil. Seejärel soovisin neilt raha tagasi. Lubati kahe nädala jooksul tagasimakset, aga ilmselgelt seda ei tehtud! Lõpuks,peale seda kui olin nendega jälle ISE ühendust võtnud sain raha tagasi.

    Väga väga ebameeldiv kogemus. Ma ei teagi siiamaani, mis sellest kleidist siis sai ning kas see üldse telliti tegelikult, sest mingisugust informatsiooni mulle ei jagatud, pidin kogu aeg ise uurima ja pommitama. See peaks ikka müüja ülesanne olema anda teada, kui toode hilineb. Ei vabandatud ka kordagi ja kirjadele vastamine venis alati. Ka raha tagastamine peaks olema müüja asi, mitte et ostja peab oma raha tagasi manguma. Kuidas see pood üldse veel eksisteerib kui nii palju halbu kogemusi on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. november 2017 at 00:04

      No ilmselgelt Fbi lehelt kustutatakse negatiivsed kommentaarid ja kui keegi julgeb kuskil kirjutada midagi, siis hakatakse kohe ähvardama, et blabla, seadused, te ei tohi laimata. Inimesed ei viitsi sitta torkida ja lasevadki minna, kustutavad ähvarduste peale oma kogemused, kuigi sellised ähvardused on alusetud.

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 4. november 2017 at 23:20

    Olen ise sama “poega” kembelnud ja otsustasin et enam iial ei telli sealt midagi. Käin kauge kaarega mööda. Kauba sain lõpuks kätte (raha tagasi ei soovinud), kuid ka kaba saamine neilt tundus nagu tangidega kangutaks neilt seda välja.

  • Avatar
    Vasta M 4. november 2017 at 22:34

    Mari elab ennast instas välja nüüd @mriuuk

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2017 at 22:39

      haha @ “käigu vittu!” 😀

      • Avatar
        Vasta M 4. november 2017 at 22:40

        Soliidne

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. november 2017 at 22:45

          Ma ütleks isegi, et daamilik

  • Avatar
    Vasta Kix 4. november 2017 at 21:51

    Olen tellinud firmast korduvalt asju juba mitu aastat. Paar korda on aeg üle läinud aga alati on kiired vastused ja kauba või rahata ei jäeta kedagi. Firma mitu aastat tegutsenud mitte mingi uus petupood. Inimesed varuge kannatust siis või tellige ise endale alist. Igaljuhul kiidan firmat ja asjalikku töötajat kes lubab isegi oma koju asju proovima tulla. Ära lase pead norgu sellise asja pärast 🙂

  • Avatar
    Vasta Mer 4. november 2017 at 21:47

    Kui tarneaeg on 30+ päeva, siis ma läheks aliexpressi või ebaysse seda sama toodet otsima… Vähem vahendajaid, soodsam hind, kiiremini kaup kätte. Ja ühtlasi ka kindlam variant raha tagasi saada, kui toode märgitud aja jooksul ei saabu. 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 4. november 2017 at 19:56

    Olles juba üle 10 aasta klienditeenindaja, siis ettevõttele soovitus: Olge läbipaistavad ja ausad. Ettevõtte asi on silma peal hoida tellimustel ja kui asjad ei jõua õigeks ajaks kohale, peaks esimene kiri olema ettevõtte poolt. Inimesed on väga kannatlikud, kui nendega ollakse aus. Kui tarnija tõesti viivitab, siis ettevõtte asi on uurida tarijalt, kus kaup on ning eelnevalt ka kliendile teada anda põhimõtteliselt igast sammust. Jah, kui kliente ja tellimusi on palju, läheb aega, aga tehke endale siis süsteem, mis aitaks seda parandada.

    Selle näite põhjal on ju kliendile valetatud. Siin võib olla ka tegemist, et ettevõttesiseselt ei liikunud info piisavalt kiiresti, keegi sai valesti aru ning pani valeinfo kliendile teele. No kui raske on siis vabandada? Me oleme kõik inimesed ja eks me kõik teeme vigu, aga tunnistage seda.

    • Avatar
      Vasta FASHADDICT 4. november 2017 at 20:22

      Kliendi ees sai vabandatud! Samuti lisamärkusena, et klient sai raha tagasi seadusega ettenähtud aja jooksul.

      Kui klient saadab emaili, siis ka vastame antud infoga.

      • Avatar
        Vasta AK 5. november 2017 at 13:05

        Ja kui Te ütlete kliendile, et rahatagastus tehti eile, aga tegelikult ei tehtud, siis mina saan küll aru, et see puhas valetamine!

  • Avatar
    Vasta Maiks 4. november 2017 at 19:52

    On ka kogemus kus toode ei vasta absoluutselt pildile!

    • Avatar
      Vasta FASHADDICT 4. november 2017 at 20:23

      Kas andsite sellest meile ka teada? Kui toode ei sobi, tuleb kliendil kirjutada meile ning leiame lahenduse. Tagasisaadetud tooteid, kus toode pole vastanud pildile, on äärmiselt vähe, või pole klient meile seda edastanud. Alati tuleb teada anda, siis ei tule lõppkokkuvõttes negatiivset kogemust.

  • Avatar
    Vasta Lily 4. november 2017 at 18:59

    Tahtsin ka öelda, et ilmselgelt on need ju mingid Aliexpressi v mõne muu Hiina e-poe kaubad – piltidelt modellid välja lõigatud jne. Hiinast tulebki kaup u kuu aega, nii et ma ei mõista, mis mõtet on neid hilpe veel mingilt kohalikult vahemehelt tellida ja siis veel nendega jageleda, selle asemel, et poole odavamalt kohe Hiinast tellida. No ja vajadusel hiinlastega jageleda, sest eks nad teevad ka palju vigu, aga mis seal enam vahet, koos vahemehega on võimalik kaks korda rohkem vigu teha 🙂 Otse tellides tuleks see kõik kokku odavam ja ootamisaeg sama või mõni päev lühem, nii et win.

  • Avatar
    Vasta sh 4. november 2017 at 18:23

    Samamoodi ei soovita. Kohe olemas toote tarne venis kolm kuud 🙂 Lõpuks kirjutasin tarbijakaitsesse ja sain raha tagasi.

  • Avatar
    Vasta Hannes 4. november 2017 at 18:03

    Kas te inimesed saate aru, et selle poega tegeleb 1 inimene ja mingit ladu ta ei pea. Kui te seniilsed emmed ei suuda endale ise alist või ebayst tellida siis palun ärge virisege. Rahad on ju kõigil käes ja üle pole kedagi lastud. See Kertu on suur puhkemajade omanik kellel on nn kõik võimalikud kraadid ja kes tunneb kõiki punkte tarbijakaitse seadustest (vähemalt nii ta väidab ju). Hakake aru saama, et kui te olete nii laisad ja ei viitsi oma tagumikke poodi viia ja valida riideid siis e pood ongi koht kuhu TELLITAKSE VÄLISMAALT need asjad ja nende tulek võtab aega, sest aina rohkem on tellimusi ja kui naisterahvas kodus peab telefoni ja läpakaga 20 tuhandet klient teenindama siis tõesti vahest läheb midagi valesti või kaugem mingi vastusega. Palun lõpetage see e poodide mahategemine. Te sellest saate aru, et antud postitusega võivad tulla sellele poele suured kahjud ehk siis kaotab töö inimene kes on seda juba mitu a teinud ja teenib leiba selle pealt endale üksi. Mõelge natukene palun ausalt.

    Tänan.

    • Avatar
      Vasta Hmm 4. november 2017 at 19:00

      Hmm, väga huvitav lähenemine. Üldiselt on nii, et kui ettevõte ei tule olemasolevate töötajate arvuga toime, et tagada kvaliteetne teenus, siis palgatakse inimesi juurde. Natuke napakas ei ole siin süüdistada klienti selles, et ta tahab kvaliteetset teenust saada, kui selle eest maksab? Minu asi ei ole, et ta üksi seda teeb – kui hakkama ei saa, siis palgaku inimesi juurde või lõpetagu tegevus. Ausalt noh.

      • Avatar
        Vasta Peep 4. november 2017 at 21:46

        Kui vaatame tänapäeva tööjõudu ei soovi keegi, et tuleks mingi isehakanud klienditeenidaja ja keeraks asjad veelrohkem pekki kui need juba siin mõne väites on. See et inimene pakub ise teenust kõigile laiskadele, et lihtsalt nupuvajutusega tellida endale mingi ese on ju tema üles loodud firma ja loogiliselt mõeldes lähevad sellised kohad alati pankrotti kui hakatakse laienema vms.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. november 2017 at 21:54

          Kuule “Hannes”, äkki proovid ühe nime juuurde jääda 😀

          • Avatar
            Sirts 6. november 2017 at 00:57

            Äkki tal 2, 3 või 12 ees- ja isanime 🙂

    • Avatar
      Vasta K2xu 4. november 2017 at 19:23

      Kui võtta kõike sama mätta otsast, nagu Teie, ja nõustuda kõigega, siis siiski ei anna see antud pole õigust valetada tagasimakse kohta ja venitada sellega. Mina olen igatahes tänulik, et hoiatus tuli. Keegi pole ju keelanud või käskinud sealt tellida.

      • Avatar
        Vasta FASHADDICT 4. november 2017 at 20:25

        Antud valeinfo, et kliendile tegime tagasimakse läbi Maksekeskuse oli tõesti väär, see oli inimlik viga. Tegime samal õhtul kohe Swedbankist SEBi makse.

        • Avatar
          Vasta Laura 5. november 2017 at 08:16

          Inimlik viga ???valetada, et makse on sooritatud ja süüdistada maksekeskust ?

      • Avatar
        Vasta Laura 5. november 2017 at 08:15

        +1

  • Avatar
    Vasta Sannu 4. november 2017 at 17:12

    Kui nüüd kuupäevi ja Kertu kirju vaadata, siis kahjuks need omavahel ei klapi. Kertu kirjutas, et 24. augustil esitas tellimuse. Lubatud tähtaeg oli max 40 tööpäeva, mis tähendab, et Kertu oleks pidanud vesti kätte saama hiljemalt 19. oktoobril. Kuna ta õigeks ajaks ei saanud, võttis ta kaupmehega ühendust ning lubati täiendavalt 7-10 tööpäeva. Isegi kui eeldada, et Kertu juba 19. oktoobril kaupmehele kirjutas, siis uus tähtaeg oleks pidanud saabuma 2.novembril. Kertu on aga juba 26. oktoobril kirjutanud poele kirja, kus ta heidab ette, et kaup pole saabunud ei lubatud 35-40 tööpäeva ega täiendava 7-10 tööpäeva jooksul. Seega Kertu on läinud kurtma juba enne lubatud tähtaja möödumist. Huvitav on see, et pood ise pole sellele vastuses tähelepanu juhtinud.

    Muidugi on nõme, et ootad uut asja ja see tuleb alles 2 kuu pärast, aga mitte sellest ei tahtnud rääkida. Mallukas peaks olema ettevaatlikum kellegi 3 kaebuse avaldamisel, eriti, et vaevalt Mallukas täiendavalt neid asjaolusid on uurinud. Muidugi ei tea kogu lugu ka mina ning tegin järeldused üksnes postituses välja toodu põhjal. Seega ma pigem ei soovitaks vahendada kolmanda isiku kaebusi avalikult läbi enda blogi, sest sellest võivad sulle endale jamad kaela tulla.

    • Avatar
      Vasta Elli 5. november 2017 at 10:08

      Sul ikka arvutamisega täitsa kehvasti ma vaatan:D 24.augustist 40 päeva edasi on siiski 3.oktoober, mitte 19.okt. Uus tähtaeg oli järelikult 12.oktoober

      • Avatar
        Vasta Lisa 5. november 2017 at 13:12

        Kui sinu jaoks on laupäev ja pühapäev ka tööpäevad, siis küll. Muidu on Sannul siiski matemaatikaga kõik korras, sest tavamõistes laupäev ja pühapäev kuuluvad nädalavahetuse alla. Pole vaja hakata inimesi solvama ja mõnitama oma naerusmailidega. Isegi kui inimene eksis, siis saab teda parandada ka viisakalt.

      • Avatar
        Vasta Lol 5. november 2017 at 13:18

        Tööpäevi loe.

  • Avatar
    Vasta E. 4. november 2017 at 17:00

    Tellige samu tooteid Aliexpressist, kõik seal olemas ja kordi odavamad ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaja 4. november 2017 at 16:42

    Minul samamoodi halb kogemus selle poega.

  • Avatar
    Vasta Helen 4. november 2017 at 15:46

    Tere!
    Minul on nendega olnud ka jamasid. Tellisin endale paelteta rinnahoidjad sealt. Ootasin alguses kenasti. Kui aeg oli juba üle läinud ja kaupa polnud, kirjutasin neile meili. Ütlesid, et kaup jõuab nädala jooksul (vist) ja lubasid teise paari samu rinnahoidjaid kaasa panna. Ootasin enda pakki ikkagi kauem kui nädala ja kui selle lõpuks kätte sain, olid mulle kaasa pandud hoopis päikeseprillid, mida ma ei kannaks juba nende välimuse pärast ning kahjuks kannan miinusprille ja pean ka päikseprillid eraldi klaasiga tellima.
    Õnneks sain mina vähemalt enda tellimuse lõpuks kätte.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 4. november 2017 at 15:16

    Jaa, minul oli sama jama, eelmine aasta kui tellisin neilt. Pidin ka peale lubatud kauba saabumist nuiama ja uurima miks minu tellitud asi siiani veel minuni pole jõudnud! Sain ka ebamääraseid kirju vastuseks, kuid lõpuks peale kolme kuud ootamist sain oma kauba siiski kätte! Iial enam ei telli sealt! ?

  • Avatar
    Vasta K. 4. november 2017 at 14:37

    Ei soovita. Tarneajaks oli kirjas kuni 34 tööpäeva. Kui möödas oli pea 3 kuud saatsin neile kirja, et kui toode ei ole lähiajal kohal, siis soovin raha tagasi. Vastuseks sain,et toode saabub järgmine nädal. Pärast järjekordset tulutult ootamist olin sunnitud uuesti kirja saatma ja raha tagasi nõudma. Raha lubati tagastada 2-5 tööpäevaga. Päev hiljem tuli neilt uus kiri, kus tuli välja , et toode on nüüd kohale jõudnud. Vastasin, et soovin siiski raha tagasi, millele armulikult vastati, et saab tehtud. 6 päeva hiljem pidin jälle küsima kuhu mu raha jääb ja miks ma neile kõike meelde tuletama pean. Siinkohal öeldi, et pean saatma oma arvelduskonto. (Kuidas kurat said nad enne lubada et maksavad tagasi kui neil ei olnud järsku mu arvelduskontotki?!) 3 päeva hiljem tuli raha üle.
    Never again!

    • Avatar
      Vasta Kairi 5. november 2017 at 22:16

      Kui tema on vahendaja vaid , siis veits nõme vinguda.
      Olgem veits inimlikumad,hiinast ei liigu asjad imekiirusel.

      Pole sealt tellinud ja isegi mitte huvi tundnud aga kommentaaarium on kyll karm!

  • Avatar
    Vasta :D 4. november 2017 at 14:34

    Kaks korda tellinud sealt ja mõlemad korrad läks tarneaeg korralikult üle lubatud aja. Õnneks mina sain ilma probleemideta raha tagasi. Peale seda kahte korda googeldasin ettevõtet ning kuskil foorumis oli teema, et kas teistel ka probleeme asjade kätte saamisega. Siis keegi vastas, et see firma ju pooleldi tegelebki lühiajaliste “laenude” võtmisega inimestelt ? Ei tea mis see tõsi on, aga õnneks mina sain rahad tagasi suht kiirelt peale seda kui teatasin, et soovisin tooteid kindlaks ürituseks ning enam pole nendega midagi teha.

  • Avatar
    Vasta Nele 4. november 2017 at 14:22

    Mina ka ei soovita. Siiani üks toode kätte saamata ja ajast on möödas pea 10kuud varsti,ja kirjutanud olen vääääga palju,aga viimasele kirjale enam vastust pole tulnud ??

  • Avatar
    Vasta mau 4. november 2017 at 14:16

    oh, kui hea, et seda lugesin! ammu juba paari asja sealt piilunud, nüüd jääb ost kindlasti ära! ega üldse püüan igasugu e-poode vältida, ei viitsi jamadega tegeleda pärast 😀

  • Avatar
    Vasta KatzuuK 4. november 2017 at 14:11

    Minu kogemus antud e-poega:

    https://talesfromapartment3.wordpress.com/2017/10/30/minu-kogemus-fashhadictiga/

  • Avatar
    Vasta S 4. november 2017 at 14:07

    mul ka sama teema olnud, saatsin kleidi tagasi (polnud ligilähedalegi sellega mis pildil oli) ja raha jõudis minuni väga suure hilinemisega

  • Avatar
    Vasta Kuki 4. november 2017 at 14:00

    Ostsin KOHE OLEMAS TOOTE ja oeale nädalaid ootamist selgus, et uups juba müüdud see.. Siis käis tagasimakse kohta sama keiss nagu Kertul.. Mitu nädalat hiljem sain raha tagasi.. Jutt umbes 50eurost. Mingiaeg nüüd lasi see Mari omale hiigelpommid ette panna, hõõrus nendega instas ja siis pani oma kontod kinni. Täielik tähelepanunäljas marimummu wannabe ?

    • Avatar
      Vasta Irw 4. november 2017 at 18:17

      keegi on fänn, et selliseid asju teab?

      • Avatar
        Vasta Mir. 4. november 2017 at 23:00

        Kõik on näinud sinu pomme Marikene 😀 Mis sa arvad, et miski jääb tänapäeval saladuseks? Sa võid konto privaatseks panna, aga ikka kõik teavad, et sa oled teadatuntud insta-ho 😀

        Äri osas: ma saan aru, et alustamiseks on mõistlik teha tellimusi kui ostja tuleb, sest alguses pole mingeid ressursse asja suuremalt ette võtta. Aga mis on sinu vabandus, kui juba aastaid oled nö raha kokku ajanud, aga pole ikka veel suutnud tooted saada sinnamaale, et oleks inventar olemas?

        Ja kui ütled selle peale, et kunagi ei tea, milline toode müüma hakkab, siis noh tuleb enda klientuur enne müümist selgeks teha. Kõik teised poed saavad ja sina ei saa… Tundub, et asi on puhtalt ahnuses. Sa ei taha grammigi ära anda oma poe parandamiseks: laoruumi, töötajate, inventari ja kõige pealt hoiad kokku. Aga kas see lõppkokkuvõttes toob rohkem raha või äri kängub ja teenid vähem kui võiksid teenida?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 4. november 2017 at 23:36

          Mina näiteks ei ole kellegi pomme näinud, lihtsalt infoks 😀 Ei käi võõrase naiste instades sobramas lambist 😀

        • Avatar
          Vasta K 5. november 2017 at 16:41

          Suuremas osas butiikides riidekogused seisavad ja koguvad tolmu. Tark tegu, et pole ladu. Maksa lao eest, laotöötajad jne. Kui neiu saab äri tehtud ilma laota ja on vahendaja (üks targemaid otsuseid äris), siis on kõik okei.
          Mina olen tema “kontorilaost” ostnud 3 kõige popimat toodet, enne kui need igalepoole müüki tulid. Kui tead, millal ja mida tuua kohale lattu, on see suurem võit kui see, et istud oma laos oleva riidehunniku otsas ja ootad kuni keegi ostab.

          Suvel ostsin silikoonrinnahoidjaid, sest neid oli tal kogu aeg laos. Üleelmine aasta waisttraineri, mida oli väga suures koguses kohapeal, sest käisin kohapeal proovimas. Kolmas toode oli üks pesukomplekt, mis läksid kõik mõnepäevaga sest teist värvust ma ei saanudki.

          Milleks hoida ladu, kui teada täpselt, mille hooaeg ja mille järgi suurim nõudlus tollel hetkel?

          Ja lisaks see instagrami asi- see juba labane. Me räägime siin ettevõttest, mitte sellest mida keegi ülesse kuskile paneb. See pole mitte mingi argument, vaid lihtsalt kiusamine ja kadedus.

          Oleks see firma petukas, oleks ta Tarbijakaitse ja politsei? poolt juba maha võetud, aga siiamaani on putka püsti. Mis firmal ei oleks negatiivseid kogemusi? Mis ta oli, 7 aastat tegutsenud? Ma ei tea ühtegi suuremat butiiki/rõivapoodi Eestis, mille kohta pole ma halba kuulnud, ehk isegi hullemad kui siinne situatsioon. Too kohale Poolast uhke kaup, kanna 24 tundi ja see on mahavisatud raha ning müüjad ei tee väljagi, vaid naeravad välja. Kui poodi sisenedes näed esimesena kuulsa poe omanikku üleolevalt silma vaatamas, siis heameelega seal poes kaua ei taha olla. Võrreldes siinse e-poega, kus külaskäigul väga tore ja viisakas naisterahvas vastu võtab hubases kodukontoris.

          • Mallukas
            Mallukas 5. november 2017 at 16:50

            Sorri, aga kuidas siis sellel imelisel poel nii palju negatiivset tagasidet on? Tore, kui sinul kõik hästi läks, aga kommentaarist on aru saada, et küllap oled selle poepidajanna sõbranna 😀

          • Avatar
            K 5. november 2017 at 17:13

            Ei ole sõbranna vaid lihtsalt ustav klient. Minule tulid üllatusena sellised kommentaarid siin, aga ma olen vaid kohe olemas tooteid ostnud, ehk ka sellepärast.

            Vaevalt, et kõik poe kliendid Sinu blogi loevad. Negatiivne kommentaarium ju alati põnevam, selletõttu üks lisab ja 3 uut tuleb kohe peale.

            Aastaid kestev ettevõte, pikk aeg, mille jooksul tuleb kõiki kogemusi.

  • Avatar
    Vasta I 4. november 2017 at 13:59

    Jep. Oli ka negatiivne kogemus selle poega 3-4a tagasi. Tellisin kingad tarneajaga 2 nädalat. Kui aeg täis tiksus, siis kirjutasin ja uurisin, et millal on oodata, sest mul oli neid vaja juba. Igatahes ei saanudki oma kaupa ja lõpuks kandsid raha tagasi. Tobe on “kerjata” oma asju. Minu arust on normaalne, et pood ise teavitab kui kaubaga mingi probleem ja pakub mõne muu variandi.

  • Avatar
    Vasta Helin 4. november 2017 at 13:52

    Ka minul sarnane olukord olnud antud e-poega.

  • Avatar
    Vasta Gerli 4. november 2017 at 13:42

    Ei soovita jah!!!

  • Avatar
    Vasta Hehe 4. november 2017 at 13:34

    Täpselt sama teema juhtunud 3-4 aastat tagasi antud e-poega. Ei soovita seda isegi vihavaenlasele. Kohutav!