Uncategorized

istun üksinda…

12. detsember 2017

…teised tantsivad. Okei, lapsed kindlasti ei tantsi, Kardo ehk tantsib, kuigi ma kahtlen ka selles. Igatahes on täna olnud selline päev, et Lende ärkas oma lõunaunest täitsa sooja ja loiuna. Palavikku oli küll ainult 38 midagi, aga ikka on nadi, kui beebi haige on. Mari seevastu oli kätte saanud terve advendikalendri ja jooksis mööda elutuba ringe ja ainult naeris nagu poolearuline oma suhkrulaksu all.

Ega ma hommikul ei teadnud, et see õhtu selliseks kujuneb, seega olin ma Kardole heldelt pakkunud, et ta võib ka ju vahelduseks kuskile välja minna ja paar õlle võtta. Kuna tegelikult meil siin kodus midagi sellist ei toimunud, millega ma üksi poleks hakkama saanud, siis Kardo haaras siiski võimalusest kinni ja läkski. Enne minekut kupatasin ta tegema selle maja kõige lärmakamat tööd: Mari pead pesema.

Kui Mari märjalt, pisarad silmis trepist alla tuli, küsisin ma, et noh, kas issi pesi su pea ära? Selle peale vastas mugul kurvalt: “Ei ole hullu, las peseb, Mani nutab tasakesti.”. No vaene linnupoeg eks. Fbis inimesed soovitasid, et laps võib endale peapesu ajaks rätiku näole panna, et siis on kindel, et midagi ei lähe silma ja lapsel endal ka julgem. Eks järgmine kord proovime järele, ehk saab ilma selle seatapu kisata hakkama. Iga jumala kord olen ma kindel, et Kardo lapse pea pesemise asemel teda pussnugadega piinab või dušiotsikuga peksab.

Tegime Marist rannas kala. “Mulle maitseb kala saba,” kiitis ta. Märgiks siiski ära, et ta pole elusees kala suu sisse ka võtnud, ilma “öäääkkkkk” karjumata.

Ühesõnaga, Kardo läks, mina söötsin latsekeste kõhud täis ja panin nad magama. Läks üllatavalt ludinal, arvestades, et tavaliselt teeb seda Kardo, kes on selles palju vilunum. Laulsime mõmmi unelaulu, aga ma vahetasin mõned sõnad ära ja lõõritasin seal, et: “kui sa laulad oled pai, siis su issi toob sulle muna, mõmm-mõmm”. Mari suurim nõrkus on üllatusmunad. See shoks teda nii väga ei huvitagi, aga aru ma ei saa, mis võlu on nende kollaste plastikmunade avamine ja mingi suva pudi avastamine.

Mari kikitas kohe kõrvu ja sosistas voodist: “Issi toob muna?”

-“Jaa, toob küll, kui sa tuttu lähed”

“Lende ka muna?”

-“Ei, Lende ei söö ju muna, ta on nii väike”

“Mani sööb muna…”

-“Jah, ma tean. Pane siis silmad kinni ja head ööd!”

“Head ööd bibu. Homme saab jälle lolli teha,” sosistas ta vaikselt ja jäigi magama. Naljakal kombel veel nii, et kui ta lause lõpetas, siis ta hakkas norskamist teesklema ja selle saatel jäi päriselt norisema.

Mina lugesin veel voodis jälle ühe e-raamatu läbi ja kebisin siis allakorrusele tagasi, et avastada õues märatseva tormi. Tuul viliseb niiii räigelt, õues asjad lendavad ja ma kuulen selgelt, kuidas suured lained peksavad vastu kaljusid. Päris hirmus on. Mulle lihtsalt ei meeldi üksinda olla ja mulle ei mahu pähe, kuidas inimesed elavadki üksinda. Et istuvadki üksinda kodus ja teevad süüa üksinda ja vaatavad telekat üksinda ja lähevad magama üksinda ja…Mõtle, kui kummitus tuleb! Või mõrtsukas! Või mõrtsukakummitus! Ega iial ei tea. Kummitus ei hüüa tulles. V.a siis, kui ta “uu-uuu-uuuu” hüüab.

Igatahes on see uluv tuul jube, sest mul on kogu aeg parakas, et keegi nutab ülakorrusel. Kuigi mu beebimonitor töötab, siis no nii nutu moodi on see ulg, et hirmus hakkab. Huvitav, kas keegi on siin korteris kunagi ära surnud… EI, kurat! Ma ei tohi sellistest asjadest mõelda. Mõtlen parem sellest, et miks on armas taevaisa nii ebaõiglane, et maailmas on mitu-setu Grei anatoomia osa, mida ma siin alla tõmmata ei saa..

*vaatan IMDB’sse, et vähemalt osade tutvustusi lugeda, kui avastan, et tegelikult olen ma kõik osad ära näinud ja neil on kuni 18. jaanuarini paus*

Okei, sorri taevaisa enneaegse kisa eest. Oled siiski aus ja õiglane.

Millest ma veel rääkida võiksin…Hakkasin täna endale uusi taldrikuid otsima, aga kõik on kas a)koledad, b)imelikud, c)megakallid. Nagu…200€ taldrikuid on olemas! Mõisakeraamikast leidsin nunnud tikrikomplektid, aga kui ma kõike kaheksa tahaks, siis läheks ikka kirveks. No vaadake, on ju nunnud.

Reaalselt, essugi ei ole teha. Netis pole midagi teha! Mida ma vanasti üldse tegin netis? Need blogid, mida loen, on ammu loetud. Niisama siin scrollida ei viitsi. Telekast midagi ei tule. Tõmmata midagi ei saa. Paistab, et variante on kaks. Võtan ühe päris raamatu lahti ja loen seda, või ronin uuesti tittede juurde ja loen mõnda e-raamatut.

Peaks vist ikka laste juurde minema, sest noh, mõrtsukad ja kummitused. Tuled jätan muidugi põlema ja teleka ka mängima, sest muidu on hirmus. Kui ma kunagi põgusalt üksi elasin, siis mul põlesid tuled ja telekas mängis ka 24/7. Isegi veel kui emaga elasin, siis minu toas põles ALATI tuli, mille ta siis keset ööd ära kustutas. Tuled on mõnusad, siis näed mõrtsukad kohe ära.

Selline kena monoloog siia esmaspäeva öösse. Mis ise teete… 😀 Lõpetuseks pilt minust, kus ma üldse ei poseeri, vaid niisama lõbusas tujus, tardunud poosis üritan enda lotti varjata. Õnnestus! Ainult servakene piilub.

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Karin 13. detsember 2017 at 13:23

    Kas Sa ARS portselan asju oled piilunud? No nii kenad ja igaühel kindlasti neid kodus ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Lily 13. detsember 2017 at 00:24

    Kas 38 midagi on tõesti “ainult”? :O

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. detsember 2017 at 11:28

      Lapse palaviku puhul loetakse 38 küll “ainult”. Alla 38 ei soovitata rohtugi anda 😀

  • Avatar
    Vasta J 12. detsember 2017 at 18:35

    Tuli peab pôlema et siis näeb môrtsuka kohe ära ?????? Hahahaaaa??? krt sa oled ikka niii hea noh ?

    aga selle kõige juures pean tunnistama, et olen ise samasugune. Minu mure seisneb aga selles, et kui magada tahan, peab tuba pime olema ja tv kinni. Vaikus ja pimedus. Ja kui olen saanud môned korrad ûksi koju jääda, siis päeval on muidugi juhheii, hundirattad ja muu selline eufooria. Aga nii kui pimedaks läheb, siis keegi mu peas ütleb, et mu majas on vargad, kollid jms… ja vaevlen terve öö unetusega, sest tuld àra ei julge kustutada ja tv ka kinni ei saa panna, aga vot und ka ei tule nii ?
    kôige retsim selle juures on see et meil on igal pool maast laeni aknad ja kardinad on ainult magamistoas. Ma ei julge isegi pissile minna ôhtul ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 12. detsember 2017 at 14:15

    Ülemiste Zara Home’s hästi hea valik lauanõudele ja nugade-kahvlite komplektidele 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 12. detsember 2017 at 12:13

    Üksi olekuga ei harju päriselt kunagi vist, kuigi olen palju aastaid harjutanud 🙂 Täna oli tõesti vägev torm siin Tenerifel. Mina reisin 7 kuuse Mikuga ja tundsin end samuti üksikuna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 12:16

      Ma ärkasin kell 3 öösel selle peale, et õues klaasid klirisesid ja asjad lendasid. Õudne! Ja Kardot ka ikka veel ei olnud kodus! Õnneks mingi 30 min hiljem ta saabus, nagu tinavile 😀

  • Avatar
    Vasta V.A 12. detsember 2017 at 11:42

    Natuke nagu meenutaks Katherine Heigl’it sellel pildil. Ilus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 12:44

      Midaaa, aitäh 😀 !

  • Avatar
    Vasta stina 12. detsember 2017 at 10:34

    Ma palun oma lapsl alati pea kuklasse panna peapesu ajal. Alguses proovisime ka rätikute ja asjadega. Aga see ülesse vaatamine toimib kõige paremini. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:10

      Ma olen ka marile öelnud 100x, aga ta läheb paanikasse 😀

  • Avatar
    Vasta 1 ema 12. detsember 2017 at 10:13

    Eks need nôud ole maitsesi. Mulle nt selline môisabarokk ei istu (mis muidugi ei tähenda, et teistele ei peaks istuma). Meeldivad hoopis Iittala nôud. Äkki saad nendega koostööle, muidu ka suht kallid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:11

      maitseasi jah, minu meelest nee Iittalad on igaühel kodus ja täitsa mittemidagiütlevad 😀 Noh, kui tasuta saaks, siis võtaks, aga ika välja ei käiks nende eest raha 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 12. detsember 2017 at 09:28

    Marile ostke Hair wash shield, sellega ei lähe vett ega shampooni silma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:46

      See on see plastik mütsilaadne toode tittedele? 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 12. detsember 2017 at 14:36

        Just, aga suurematele tehakse ikka ka. Isegi täiskasvanutele. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tikker 12. detsember 2017 at 09:12

    No kuule. Kui SUL tikrinõud kodus oleks, oleks ikka väga veider. Identiteedivaras selline 😀

    Samas ma ise neid igapäevanõudeks ei tahaks, liiga uhked 🙂 Selliseid asju nagu pidulikud nõud mu majapidamises senini ei eksisteeri… Kui ma uuesti abielluma peaks või lõpuks remondi ära tegema, et inimesed saaks soolaleivale tulla, siis võin lasta kõigil tikrinõusid kinkida, see oli mu plaan.

    Nende teekannu ostmist kaalun aga küll. Vaatasin järele, märtsis kirjutasin neile ja küsisin suuruse ja sõela kohta – 1,5l on ideaalne teekannu suurus mu jaoks, aga sõela puudumine… Ilmselt võiks küsida, mis neil selle ava läbimõõt on ja üritada kaubandusest sõela leida, aga noh… Kunagi… Äkki.

    Samas on need nõud ikkagi NII ÄGEDAD, et mul on tunne, et mul PEAKSID need kodus olema. Pidupäevanõud kogu eluks? 😛 Tea, kas nad suurema koguse pealt allahindlust ka teeks?

    Krt, oli sul nüüd vaja seda kõike mulle meelde tuletada.

    /Üritab kokku arvutada, kui palju läheks maksma 12-ne komplekt (sest pidulikke nõusid ju peaks rohkem olema?), aga kuna tundub, et summa võib neljakohaliseks kiskuda, jätab selle kähku katki/

    No tegelikult ei ole sealt ju kõiki asju üldse vaja, igasugused koorepaki hoidjad, piimakannud ja soolatoosid võivad vabalt olemata olla… Ilmselt läheks isegi ilma nendeta neljakohaline summa 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:15

      No need tikrid on nendest teistest marjadest kõige ägedamad ja näevad nii tõetruud välja! Ma 12 komplekti ei tahakski, kaheksast piisab täitsa, aga oleks vaja suuri taldrikuid ja siis väikseid koogikaid kaa. Mingid teekannud ja võitoosid just väga olulised ei ole, aga no ägedad oleks muidugi 😀

  • Avatar
    Vasta H 12. detsember 2017 at 09:03

    Kauaks te sinna läksite?? Tagasi ka ikka tulete? Te oleks nagu juba terve igaviku ära olnud!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:23

      Oleme jah nagu terve igaviku ära olnud, endal ka sama tunne. Varsti tegelikult tulemegi, ainult 8 päeva siin veel jäänud 🙂

  • Avatar
    Vasta Carry 12. detsember 2017 at 08:45

    Väga kena pilt..isegi must-valgel pildil on näha päevitunud ja noh..puhanud inimest 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:23

      aitäh!

  • Avatar
    Vasta ML 12. detsember 2017 at 08:41

    Väga väga väga kena pilt sinust 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:23

      aitäh:)

  • Avatar
    Vasta Mammmu 12. detsember 2017 at 06:26

    Vot see pilt on küll kaunis! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:24

      tänks!

  • Avatar
    Vasta Ines 12. detsember 2017 at 02:53

    See on megailus ja soe ja armas ja samas jube seks pilt

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:47

      Hehe, aitäh!

  • Avatar
    Vasta Greete 12. detsember 2017 at 01:59

    See lotivarjamise pilt on nii ilus 🙂 ausalt kohe

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:47

      No aitäh, jumala eest! Mis te nüüd 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 12. detsember 2017 at 01:19

    http://Www.cucirca.eu
    Seal kõik grey osad üleval ja vaadatavad 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 01:21

      kui nett on piiratud, siis ei maksa 🙁

      • Avatar
        Vasta Kristina 12. detsember 2017 at 01:23

        Ahjaa.. karm 😀
        Õnneks on see talve vaheaeg neil, jõuad koju tulles enne uut algust ära vaadata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsti 12. detsember 2017 at 01:04

    Soovita e-lugerit… pole olnud aga mõtlen, et äkki soetaks jõuluks endale… aga ei oska valida 😀 naistevärk !

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 01:05

      Mul on telefonis see äpp, töötab nagu mishka 😀

    • Avatar
      Vasta Elll 12. detsember 2017 at 09:51

      Mul on Kindle Voyage ja olen megarahul.

      Ps. Enamasti loen inglise keeles, aga vahel tõmban sinna ka eesti keelseid raamatuid.

  • Avatar
    Vasta Jaa 12. detsember 2017 at 00:55

    The struggle is real. Õnneks praegu mul palju igasugu jõulutulesid, mis saabki nagu muuseas põlema jätta ööseks, ilma et peaks end kuidagi ebaadekvaatselt tundma, et pimedas magada ei julge, kui mees tööl on ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:47

      Jaa, jõulud on da best! Kodus Kardo ikka ööseks võtab välja, sindrinahk :s

  • Avatar
    Vasta D 12. detsember 2017 at 00:53

    Mõisakeraamika hinnad on tõesti krõbedad, aga tooted on väga kvaliteetsed. Võin seda julgelt väita, sest meil on kodus nende erinevaid asju päris palju, mõni lausa üle 10 aasta 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:47

      Ooo, millised sul on :)?

      • Avatar
        Vasta D 12. detsember 2017 at 19:13

        Ühtegi komplekti kui sellist ei ole. Enamus asju on nö pruunist keraamikast, mõned alused/kandikud, suur suur kauss, meeneid (kooliajal kingiti nt istuva mehe kujuga pliiatsitopse ja koolilogoga kruuse), õllekappasid, nö topselaadseid jooginõusid, kruuse, sibula ja küüslaugu hoiustamiseks mõeldud anumaid.
        Valgest keraamikast punase sõstra sarjast tordialus/taldrik, kruus ja kauss.
        Mingeid asju on veel aga ei tule meelde ?

  • Avatar
    Vasta Inge 12. detsember 2017 at 00:50

    Tere ööd! Sa minust just kirjutasidki. Ma olengi see, kes elab üksi, teeb üksi süüa ja magama läheb ka üksi ☺️Ainult et kollid minu juurde millegipärast ei tule. Mõrtsukad pole ka näha olnud. Ehk selle pärast, et ma kustutan enne magama jäämist tuled ja lihtsalt ei näe neid ????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:48

      Eks vist sellegagi võib harjuda, aga no hirmus tundub 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 12. detsember 2017 at 00:46

    Mul käib mees juba paar aastat soomes tööl. 2 nädalat seal ja nädal kodus.

    Ma sarnaselt sinule kartsin ka kunagi väga üksi kodus olla ja üldse igasugu asju. Teisalt ma tean, et mu mehe suurim hirm on see, et meiega juhtub midagi ja tema on seal mitmesaja km kaugusel ja ei saa meid kuidagi ise aidata.

    Aga tänaseks oleme me sellega nii harjunud. Ka nüüd magavad kõik päkapikud oma tubades ja mina kõhutan vaikselt oma voodis ja elan. Ikka igatsen meest ja alati on kahju kui ta läheb aga reaalselt saan aru, et sellise graafikuga (11p seal ja 13p kodus) näeb ta lapsi ja mind palju rohkem.

    Katsu sa ka vastu pidada!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:49

      No tegelikult lastega elus on see hirm ikka väiksem, sest a) sa pole ju üksi, lapsed on ka, b) lastele ei saa ju näidata, et emme kardab, muidu hakkavad veel ka 😀

  • Avatar
    Vasta Tr 12. detsember 2017 at 00:42

    Mine Tallinnas Gemossi või Promosse ja vali nagu süda lustib taldrikuid. Maalige oma perega need ära ja ongi omanäoline diasainerkomplekt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2017 at 11:49

      Ma pole suurem asi nobenäpp 😀