Uncategorized

unistused-unistused

18. detsember 2017

Harva korraldavad firmad kampaaniaid, mis mind nii siiralt positiivselt üllataksid. Sellegipoolest on seda suutnud teha Ferratumi selleaastane kampaania, see on lihtsalt nii äge! Meil kõigil on ju mingisuguseid unistusi ja ambitsioone, mida me tulevikus teha soovime ja mille poole, vastavalt võimalustele, pürgime.

Elu on mulle näidanud, et need asjad, mida sa väga-väga soovid, jõuavad lõpuks alati sinuni, kuid paraku on mõndade unistuste täitumine vaid selle va krabiseva taga kinni. Nõme, eks? Sellega tahabki Ferratum inimesi aidata ja just sellel põhjusel on nad loonud enda kampaanialehe: http://ferratumoutdoyourself.com.

Kuna kampaania toimub korraga 20 riigis, siis on kogu info paraku vaid inglisekeelne, kuid ma julgen arvata, et enamikele meie seast ei ole see probleemiks, ega ju? Ühesõnaga, mida on vaja teha? On vaja vimeosse või youtube’i üles laadida video, kus sa räägid enda unistusest, mille täitumisega sa väheke abi vajaksid. Olgu selleks siis näiteks enda raamatu välja andmine, uue fototehnika soetamine, reis välismaale või vanaemale uue vannitoa ehitamine. Muuseas, video võib, aga ei pea olema inglise keeles, seega kui mugavam on rääkida emakeeles, võib vabalt seda ka teha. Kui video üleval, tuleb ülalantud lingil täita avaldus, kuhu saad siis jätta ka oma video lingi, et žürii selle kenasti leiaks.

Mitte ükski soov ja unistus ei ole “liiga tobe”, sest võimalus võita on ju absoluutselt kõigil. Näiteks mina tahaksin väga avada enda fotostuudio, kuid paraku on sellise asja lahti tegemine alguses tõeliselt kulukas, sest lisaks ruumide rentimisele on vaja maksta ka kogu tehnika eest, mis stuudiosse käib. Suurem rahasüst oleks selle jaoks ideaalne võimalus! Mida ma veel teha tahan (ja arvatavasti mingi hetk teen ka) on avada MTÜ, kuhu ma saaksin korjata raha ja aidata kõiki, kes abi vajavad. Nõme on ENDA kontole midagi koguda, aga aeg-ajalt on olnud nii, et raha tuleb ühele abivajajale rohkem, kui tarvis läheb ja siis hakka selle ülejäänud osaga nuputama, et kellele nüüd anda. Nii mõnus oleks, kui saakski selle MTÜ teha ja kohe mingi väikse pataka raha ka sisse, et kui jälle keegi kirjutab, et tal pole lauale süüa panna või aknad lasevad külma sisse, siis saaks kohe, naks aidata. Ja nii ma teaks ka täpselt kui palju mu nende kampaaniatega kokku tuleb ka abilisi ja nii… Noh, see ei ole muidugi mingi must-have, aga ma olen mõelnud küll, et see teeks ehk sellised korjandused ja kampaaniad veel läbipaistvamaks ja mugavamaks. Aga ma ei tea ka, pole ju proovinud 🙂

Mis on teie unistused, mis rahasüsti abil kiiremini täituksid? Hea uudisena ütlen, et ka mina kaen kõik Eestist saadetud videod üle ja annan enda lemmikule 200€ lihtsalt peo peale puhtalt kätte, et tema unistuse täitumisele kaasa aidata. Võin kohe ära öelda, et minu jaoks on kõige südamelähedasemad just need teemad, kus inimene tahab just ennast ise edasi arendada. Koolitused, kursused, seminarid. Tarkus ja teadmised ei jookse kunagi mööda selga maha! Aga loomulikult loen huviga ka kommentaariumit – mis on teie see üks suur unistus? 

Muuseas, ma tahan ära mainida, et video üleslaadimisega kaasnevad ka tingimused, et firma võib neid videoid hiljem kasutada mõnes kampaanias. Samuti on suur võimalus, et võitjaga tehakse peale auhinna kätte saamist video, kus uuritakse, kuidas ta võitu realiseeris jne. Need tingimused on ka seal veebilehel olemas, kuid need on samuti ainult inglise keeles, nii et kui keegi aru ei saanud, siis nüüd vähemalt teate!

Hea osaleja! Sellel lingil (http://ferratumoutdoyourself.com/) on saadaval Ferratumi Grupi rahvusvaheline kampaania. Pidage meeles, et kampaania ja kogu kampaaniaga seotud dokumentatsioon on saadaval ainult inglise keeles.

Elame ja unistame täiega!

*Postitus sündis koostöös Ferratumiga

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mannu 1. jaanuar 2018 at 16:08

    Minu suur unistus on saada oma päris kodu ja tulla töölt ära, et mul oleks võimalus rohkem õppimisele pühenduda ja hiljem siis saada erialane töö ja normaalsem palk.

  • Avatar
    Vasta Pisi 30. detsember 2017 at 10:55

    Unistused on head. Hetkel minu ainsaks unistuseks on teha lapsed õnnelikuks. Nende suur soov on minna Lottemaale ja vanaisale külla. Me ei ela Eestis ja alati on Eesti käik läinud maksma mitu tuhat eurot. Otsi majutus, kuhu saaksid minna 3 lapse ja koeraga. Mitemd ei taha isegi lapsi üüriliseks. Rääkimata siis koerast. Vaja ööbida hotellis aga nädal hotellis ei ole just kuigi odav. Hotellides ei saa teha ise süüa või osta toit valmis ja säilitada, kuna sul pole muud toas, kui voodi ja laud. Väljas söömine aga on väga kallis lõbu, kui pere on 5 liikmeline. Õnneks laevaga sõites, ei ole vaja lastele piletit osta. Kui leiaks lõpuks kellegi, kes oleks nõus üürima nädalaks mõne sisustatud korteri ja ei taha selle eest kõrget üüri, siis see juba aitaks unistusel täituda. Korteris ikka privaatsus ja võimalik süüa korralikku toitu.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 29. detsember 2017 at 13:16

    Eks unistused suured ja ilusad ? ma hetkel sooviks esimesena oma tùhja seina kòòki ?? mida pole . Ainuke pliidiplaat ootamas kappi kuhu sisse paigutada ?. Uus kodu , remont remont. Kòike korraga ei saa. Kuid kòòk oleks ikka hea asi iga pàev oleks lihtsam majandada ja toitu perele teha 🙂

  • Avatar
    Vasta MMM 28. detsember 2017 at 18:27

    Oeh, minu soov on küll suur ja see mitte kunagi ei täitu, aga ma siiski tahan selle soovi välja öelda ? Mul on kaks väga väikest last, sai 1aastaseks alles ja teine laps 2 kuud alles. Ma olen üksikema ja väga noor, aga ma armastan oma kahte pisikest kõige rohkem siin maailmas. Minu soov oleks kinkida neile päris oma KODU. Jah just kodu, kus keegi meid välja visata ei saaks :/ Aga see on kõigest üks unistus mis kunagi ei täitu, kuna ainus sissetulek on emapalk(498€) ja peale kommunaalide ja üüri maksmist jääb veel raha laste toidule ja mässudele, söögi raha ei jää endale pea mitte midagi. Seega pole ka kogumisvõimalust, kuna pole midagi kõrvale panna. Abi ei julge kellegilt küsida, sest arvan, et kellegil on alati abi rohkem vaja. Vot see oli minu suur unistus, mis oleks kindlasti üks suurim rõõm meie elus ! Aga see ei täitu?

    • Avatar
      Vasta T 4. jaanuar 2018 at 23:17

      Ma loodan, et sa kunagi ikkagi saad…jõudu ja edu Sulle!!

  • Avatar
    Vasta Ohjahh 28. detsember 2017 at 16:18

    Minu suurim soov piirdub tõesti rahasüstiga, et osta päris enda korter, kus saaksin lastega rahus elada. Elukaaslasega ühe katuse all elamine on nagu kõndimine noateral. Aga kui pappi jätkub palgapäevast palgapäevani ja pole ka erilisi oskusi, et paremat tööd saada, siis ei jäägi muud üle kui edasi vireleda. Sellisest olukorrast vist Ferratumile videot ka ei tee kahjuks.

  • Avatar
    Vasta T 27. detsember 2017 at 19:35

    Suurim soov oleks, et saaks aknad vahetatud. Vanad aknad laisad, ei jaksa kõike külma kinni hoida. Aga eks saab ka need kunagi eksole ?

  • Avatar
    Vasta TN 21. detsember 2017 at 22:20

    Mina unistan, et oleks võimalik käia poole kohaga tööl ja teenida ikka piisavalt, et sama hästi või paremini ära elada, kui praegu. Ja mitte ainult mina, vaid et see olekski normaalne. Rootsi oli vist see, kes tööpäeva 6 tunni peale tõmbas, samm õiges suunas.

  • Avatar
    Vasta Kellu 19. detsember 2017 at 00:48

    Minu suurim unistus on minna Riiga silmaopile.Prillidega elamine on nii kulukas, et karju appi.Just läksid prillid katki ja minu elu seisab.Ma näen kõike uduselt.Poodi minna on piin,poes olla on piin.Kohutavalt mõjutab elu kui prillid on katki ja raha pole.
    Nii ma siin voodis vedelen,nutan ja masendus on.Mõtlen, mis edasi saab?

  • Avatar
    Vasta Kellu 19. detsember 2017 at 00:42

    Minu suurim unistus on prillidest lahti saada. Ehk siis minna Riiga silmaopile.Prillid on kahjuks nii kulukas asi,et nutma ajab.Praegugi elan udu sees, sest prillid läksid katki.Minu elu on seisma jäänud.Ma ei näe isegi poodi minna ja kui ma sinna isegi jõuan-ma ei näe hindu.
    Süda on katki ja masendus on,sest prillidega jamada on väga suur kulu.See neelab nii palju raha.

  • Avatar
    Vasta Ahastuses 18. detsember 2017 at 22:46

    Mu hetke suurim unistus on endale Tartusse mõnus ja privaatne tudengikorter saada. Olen esimese aasta üliõpilane, käin kooli kõrvalt poole kohaga tööl ka, aga kui sellise palga ees korter üürida, siis elada ei saagi.

    Oma kodu on mul koolist 140km kaugusel, elan praegu koos vanaema ja tema mehega, nende korter 10km koolist. Õnneks, sest ühikas oleks veel vähem privaatsust. 4 kuud juba koolis käidud, oeh ma ei tea mida ära teha, et siit minema saada. 😀

    • Avatar
      Vasta ära ole ahastuses 19. detsember 2017 at 08:54

      Kui Tartu Ülikoolis õpid, saad alati panna end ühekohaliste ühikatubade järjekorda – ootama pead ilmselt pool aastat või kauemgi, kuid odavam ja mõistlikum tuleb see kindlasti, kui piiratud ressurssidega korter üürida. Arvestades eriti seda, et ühikahooned on uued, mõnusad ja turvalised, tavaliselt ka heas asukohas 🙂 Ise olen elanud mitu aastat kesklinna ühiselamus ja üldse ei kurda! Usun, et Annelinna läbikuuldavate seintega ja kurjade naabritega korteris oleksin palju õnnetum.

  • Avatar
    Vasta Diana 18. detsember 2017 at 20:17

    Pakkumine Ferratumi poolt on väga hea..
    kuid kahjuks osaleda ei saa, ma ei oska inglise keelt.. kurb onju, ma olen 30 ja ausalt ma oskan nii vähe inglise keelt, et piinlik on..vaevu suudan ehk ära öelda enda nime, vanuse, kus elan ja miskit ehk veel juurde lisada oskan!

    Minu unistus on nii väike, samas tundub hetkel liiga kauge tulevik!
    ma tahan naeratada ja ilusaid hambaid, hetkel pürgin selle poole ja olen peagi minemsa Maxilla hambakliinikusse.. tänase aja pidin kahjuks ära ütlema, kuna olen taas närvipõletikuga kodus, rahaliselt lihtsalt pole võimalik see kuu ;( isegi mitte selleks, et raviplaani koostama minna.. Olen detsembris tööl käinud kõigest 6 päeva.. üks jama ajab teist taga ja see teeb väga kurvaks mind! Ma üritan jõulud mööda saata rõõmsalt ja loodan, et uus aasta algab paremini, nii tööalaselt, kui ka rahaliselt.. oehh!!! Raske on..Loodan, et võitja unistus täitub!

  • Avatar
    Vasta M. 18. detsember 2017 at 18:07

    Minu suurim unistus on õppida ämmaemandaks. Tahtsin seda tegelikult juba alguses, aga sain hoopis ülikooli sisse ja sel hetkel tundus ässam sinna minna. Ja ega 15 aastat peale lõpetamist pole ka lahti midagi – mul on hea töökoht riigisektoris, mis mulle meeldib, normaalse palgaga. Saan enda ja 2 lapsega hakkama.
    Aga unistan ämmaemanda ametist endiselt. Seda aga ei anna töö kõrvalt õppida. Ilma palgata kahjuks ka ära ei ela…
    Vot selline unistus. Ilmselt selleks see jääbki, kuna õigel hetkel otsustasin teisiti. Mitte valesti, aga teisiti.

  • Avatar
    Vasta Oeh 18. detsember 2017 at 17:47

    Minu unistust paraku rahaga kompenseerida ei saa. Võib-olla kaugemale vaadates ehk, kuid lootus on väga väike. Kuid kuna Sinu blogi tõenäoliselt loevad ka väga paljud minu tuttavad, siis ma ei saa isegi poolesõnaga midagi mainida. Ma ei ole huvitatud, et minu elust inimesed rohkem teada saaksid, kui neil vaja on. ( Ei, ma ei taha seda raha selleks, et korra head seksi saada 😀 Nii meeleheitel ma ka ei ole 😀 ).

  • Avatar
    Vasta mõte 18. detsember 2017 at 16:51

    Kas peate silmas fotostuudiot, kus saab ka pimiku püsti panna ja filme ilmutada?

    • Avatar
      Vasta mõte 18. detsember 2017 at 16:56

      Mallukas, mida soovitad teha mingi 30 aastat vana mustvalge filmirulliga. Kas sinu juurde saaks sellega pöörduda?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 18. detsember 2017 at 18:28

        Ei, ma ei tea sellest värgist essugi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. detsember 2017 at 18:28

      Ei 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. detsember 2017 at 16:47

    Ma võtaks uued tissid ??? aga no sellest ma küll videot ei tee ??
    Aga väga lahe kampaania ?

    • Avatar
      Vasta B 18. detsember 2017 at 17:49

      Ma ka 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 18. detsember 2017 at 16:26

    Tere!

    Oeh, minu unistus oleks hambad korda saada. Olles üsna noor, veidi üle 20ne, on kurb, et nii palju kulub hammastele.
    Hambaravi nii meeletult kallis. Raviplaan ja kõik olemas. Summa on meeletu.
    Eks vaikselt oma palga juurest ùritan maksta seda, aga hirmus koorem on küll. Kliinik on aga hea ja usun, et summa on seda väärt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. detsember 2017 at 16:51

      Tee kindlasti video ka, see on väärt soov!

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. detsember 2017 at 15:24

    Minu unistus on samuti oma fotostuudio. Tehnikaga oleks mõnes mõttes isegi lihtne ju, alati ei lähegi palju vaja, kui on head ruumid(palju erinevat valgust) või kui midagi ekstra vaja, saab alguses rentida. Aga need ruumid.. olen neid otsinud ja uurinud hindu ja..no ulme. Üksi sellist asja ette võtta minu rahakott ei võimalda, isegi kaksi oleks keeruline, kui kuhjaga kliente kohe kaasa haarata pole :/ Eks peab siis video tegema. Huvitav, kas võib ka kaks teha? Uurin seda, sest teine suur unistus on kodu korda saada ja lapsele tuba valis ehitada 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. detsember 2017 at 15:25

      Ma ei näe põhjust, miks ei võiks kaks teha 🙂