Lende Uncategorized

häid jõule, sõbrakesed!

24. detsember 2017

Ma pean tunnistama, et Tenerife ei ole mu rakkudest ikka kadunud ja kuigi kodus on hea, siis ütleb minu aju miskipärast ikka, et praegu on mingi… september. Et just oli soe ja nüüd tuli, laks, külm peale. Seega kuigi toas on (surnud) kuusk ja tuled säravad, siis mingit otsest jõulutunnet mul sel aastal tõesti ei ole. Mitte, et ma selle üle kuidagi õnnetu oleks, sest hea on sellegipoolest olla, aga sellist… fiilingut lihtsalt ei ole. Muidu on jõulud olnud ikka selline värk, et juba detsembri algusest hakkab see muudkui tulema ja tulema, aga see aasta jäi tulemata.

Täiesti ausalt, ei ole mul isegi Kardole mingit kingitust 😀 Ma küsisin, mis ta tahaks, aga tema ei tea ja mina ei tea ja… Ega mul ka midagi vaja polnud ja minu meelest mingit kinki pressida läbi ussi emmi ei ole ka mõtet. Las see raha olla ja teen temaga hoopis midagi kasulikumat. Näiteks meenus mulle üks kommentaar mingist vanemast postitusest, kus üks noor tüdruk kirjeldas oma elu ja olu, kommentaari kirjutamise momendil oli ta lausa päevi tühja kõhu käes kannatanud, sest raha oli lihtsalt otsas. Ma praegu kogu seda sisu täpselt ei mäleta, aga ta on hästi tubli õpilane ja see rahapuudus ei ole mitte tema süü, vaid… Ah, ma otsin selle kommentaari üles:

Hei, hei!

See mida nüüd lugema asud võib tunduda väga kurva ja haletsust otsiva loona. Minu silmis see seda ei ole. Olen 21-aastane noor Tartumaa neiu, kes on elus palju kurja talunud, aga siiani elan ja hingan ning olen emotsionaalselt tugevam kui kunagi varem. . Lähen ajas tagasi looga pisut, kuna see kõik mis juhtus mõjutab mu elu siiani. Olin pisike 4-aastane neiu, kui juhtus õnnetus ja mu vend auto alla jäi. Jooksime koos üle tee, mina jõudsin üle tee ja tema mitte. Kahjuks kummitab see vaatapilt mind siiani. Peale õnnetust keeras mu isa täiesti segi. Ta tarbis ka varem alkoholi, kuid mitte mitmeid pudeleid päevas. Peale seda muutus minu ema ja minu elu täielikult. Kodus läks olukord niivõrd hulluks, et raevuhoos sain kristallvaasiga vastu pead ning teisel korral kartulikoorimis noaga kõhtu. Muidugi läksid EMOs kõik juhtumid kirja “õnnetusena”.

Elu läks edasi ja keskkooli lõpus kolis mu isa lõpuks välja. 2014. aasta 4. jaanuar on mu elu kõige õnnelikum päev. Sain aastate pikkusest depressioonist lahti ja lõpetasin keskkooli. Asusin Tartu Ülikooli esimesele ettejuhtuvale õppekavale. Mul ei olnud aimu ka kes või mis võiks minust saada.. Ema oli mul juba toona töövõimetuspensionär ja pidin võtma õppelaenu, et toime tulla. Lisaks käisin poole kohaga tööl. Eriala aga mulle kahjuks ei sobinud ja tulin ära eelmise aasta kevadel. Need kaks aastat andsid mulle nii palju, et alates koolist lahkumisest teadsin, et minust peab saama ****. Valmistusin selleks ligi aasta ja siin ma nüüd olen. Täiekoormusega ****  tudeng ***. Suvel käisin Norras tööl, et teenida raha kooli jaoks ja maksta tagasi õppelaen, kuid ema kortermajal oli katus sisse kukkumas ja andsin emale 3000 eurot. Kuidas ma jätan oma lihase ema puu alla??

Kahjuks, aga on hetkel olukord selline, et õppetoetust riigilt ma ei saa, kuna mu isal on “tõenäoliselt” liiga kõrge palk ja ma peaks elama justkui kuninga kass. Miks ma kirjutan “tõenäoliselt”? Pole näinud enda isa alates sellest hetkest kui ta uksest välja astus. Tean vaid ta nime, isegi vanust ei mäleta. Õigusabist öeldi mulle, et noh Eesti riik ei saa midagi teha. Vanemat ei saa perekonnast isegi välja arvata kui ta on su bioloogiline vanem. Saatsid mind koju end haletsema.

Nii ma nüüd hetkel elan: täiskoormusel koolis, täiskoormusel tööl, igakuiselt ligi 200 eurot õppelaenu, 100 eurot üüri, toetan enda haiget ema ja süüa endale kuu lõpus osta ei saa.Mu kontol on viimased 5 päeva olnud 0,16 senti. Külmkapis on täielik tühjus ja kõht nii koriseb. Puljongi vesi on ainus “söök” mul viimase viie päeva jooksul. Uskumatu, aga Eesti riigis selline asi toimub siiani.

Minu vaimu see nõrgendanud ei ole. Ma ikka pingutan. Teen juhutöid kui aega jääb peale kooli ja töö ja annan endast 100%, et see semester lõpetada hinnetega A. Siis on stipendiumi võimalus saada. Selle 115€ eest saaksin homme endale süüa lubada. Alates eilsest on magu hakanud valutama ja palgapäevani näljas ma olla ei suudaks (10.dets).Soovisin, enda loo pikemalt lahti kirjutada kuna need jamad mis algasid nelja aastaselt mõjutavad mu elu siiani, aga pead ei tohi norgu lasta – muidu kukub kroon maha. 🙂

Igatahes ma juba siis kandsin talle natukene söögiraha, aga eile tuli ta mulle jälle meelde ja mõtlesin, et äkki oleks see talle jõuluajaks ka ilus üllatus. Ma saan tõesti palju abipalveid, aga mõni lihtsalt kõnetab mind rohkem kui teine ja olen temast vahepeal ikka mõelnud. On ikka inimestel elusid ja olukordi, kuid imetlusväärne on see, et ta on tubli õpilane ja mul pole kahju selliseid tublisid inimesi natukene aidata ka. Nagu ma ütlesin, raha tuleb ja raha läheb, aga kui kellelgi on kõht tühi (või võib olla), siis mis ma ikka hoian endale. Seda enam, et noh, Kardole ju kinki ei teinud 😀 Ahjaa, need tärnid panin selle pärast, et äkki ta ei taha, et teda niimoodi ära tuntakse, see on siiski päris privaatne jutt inimese lapsepõlvest. Kommentaaride seas ei olnud see nii silmatorkav ehk, aga no niimoodi mu blogi pealehel… Igaks juhuks panin peitu.

Aga miks ma selle üldse siia kopisin – ma mõtlesin, et äkki kellelegi veel tundub, et sellele neiule võiks tänase jõulupäeva puhul väikse kõhutäie jagu raha saata, siis mul on konto nummer täitsa olemas. Ta lihtsalt tundub mulle selline… kes seda vääriks. Kindlasti paljud väärivad, aga ma ei tea ka kõiki imesi siin ilmas, niiet jah… Kui kellelgi juhtumisi koodikaart või pin-kalkulaator käes on ja noh, natukene raha ka “üle” sellisel kulukal ajal, siis lihtsalt pakun teile väikse võimaluse head teha. Noor tüdruk, elu alles ees! (Issand, ma kõlan nagu ma oleks ise 50-aastane).

Rääkides siis veel meie “säästujõulukinkidest”, siis Kardo muuseas tellis mulle jõuludeks selle pusa, millest ma siin ka mingi aeg rääkisin – mille tulu läheb loomade varjupaigale. Pusa ise on väga armas, aga näeb natukene välja, nagu teda oleks punases pesus pestud ja värvi andnud. Valge kass on punakas, aga no ma ei hakka VARJUPAIGAGA kaigast vedama, kannan ikka 😀 Ja no Kardo tellis selle mulle jõuludeks, aga mina käisin pakiautomaadis, kus oli mingi 10 pakki ja ma harutasin need kõik lahti ja leidsin selle üles ja noh, näete, see on minu jõulukink siis 😀

Lendele tõin “jõulukingiks” alla paar mänguasja ülevalt lastetoast, sest no RAUDPOLT ta ei mäleta, mis seal on või ei ole. Ta ei mäletanud koju tulles, et meil koergi on ja kartis esimesed pool tundi Lottet nii hüsteeriliselt, et klammerdus värisedes mu külge ja lihtsalt kriiskas, kui ta Lotte varjugi nägi. Mingi poole tunniga harjus uuesti ära, niiet praegu on kõik jälle cool.

Marile sain kellegi poolt kasutatud Sylviani (või mis iganes asja) maja ja üks hea lugeja saatis talle veel täitsa puhtamuidu endale koju seisma jäänud rebasepere komplekti. Seega see on olemas ja kuuse all ootamas. Ta tegelikult tahtis mingisugust interaktiivset kassi või koera ka (mingised fur real friends), sest neid reklaamis Tenekal kogu aeg ja ta leidsis selle pagana looma ka kuskilt poeletilt ja sai seda näppida. Kuna ma googeldasin seda Eestis, siis lükkas nett mulle pidevalt neid loomi reklaamidesse ja iga kord kui Mari seda siin üle mu õla vilkumas nägi, siis hakkas õhinal seletama, et “pikkanen” toob talle selle eluka. Eks näis, ehk satun homme poodi? Ehk ei satu? Vahet pole ka, ega ta nagunii varsti unustaks selle ära ja üks asi on ka enam kui küll. Eriti kuna see maja on suur asi, mööblit ja loomi ka täis.

Eile käisime esimesel jõuluõhtusöömaajal kah, vahetasime esimeseid väikseid kingitusi ja sõime kõhud täis. Ma proovisin esimest korda elus silmukala ka, aga ei olnud väga suur fänn. Lende sõi silmagi pilgutamata, aga ta sööb nagunii kõike, mis kätte anda, seega see mind ei üllatanud.

Täna läheme Kardo perekonnaga Muugale sööma ja aega veetma, paari päeva pärast tuleb minu juures sõpradega väike jõuluistumine. Kuigi… kõik istumised alates 15 dets-15.jan võib liigitada vist jõuluistumiseks, niiet saab istutud küll ja veel. Kes teab. äkki see jõulumeeleolu veel tuleb? Kuigi ma pean tunnistama, et kuna see kuusk mul kodus jumala surnd on, siis ma juba mõtlesin, et äkki venitab ta veel paar päeva välja ja saan ta ära visata, lasta Kardol sellest üks korralik lõke teha ja osta endale hoopis elutuppa üks korralik palm. Kui keegi oskab midagi ilusat soovitada, siis olen üks suur virtuaalne kõrv 😀 Ilmselgelt olen ma veel otsaga soojal maal, kui kibelen kuuske palmi vastu vahetama.

Aga sellegipoolest soovin teile täna ilusaid jõule ja kellel on, nautige oma jõulumeeleolu ja sööge kõhud kenasti punni, sest noh, nii on vist kombeks. Igatahes ärge oma saleda joone pärast täna muretsege – kui mure peale kippuma hakkab, siis mõelge minu pehmele ja ümarale ihule, rehmake käega ja pugige edasi.

Ja juhul, kui keegi pole teile pikka aega seda öelnud, siis: Sa oled äge inimene, sa ei pea alati olema parim, sa oled imekaunis, sa oled humoorikas ja tuus, sul on ilus särk, pohui see puru põrandal, su juuksed hoiavad täna ilusasti, sa pingutad piisavalt, sa oled piisav ja sa oled nii paljudele inimestele nii kallis.

Häid pühi!

giphy-7998937

Lõpetuseks tahtsin siia lisada tänahommikuse jõulupildi Lendest, aga need olid kõik nii naljakad, et sorri, lisan kõik! 😀

see hetk, kui keegi sulle kingituse ulatab

“omg ma armastan kinke!”

“Tahaks tänada armašt taevaisa..”

Kui kink ei olnud päris see, mis sa lootsid

See hetk, kui sulle meenub, et sul endal pole kellelegi kinke ostetud ja jõulud on täna…

“Kuidas see võimalik on? Ma kavatsesin ju see aasta varakult kinke ostma hakata?”

“KAS MA MAGASIN ALATES NOVEMBRIST?”

šokeeritud

“Järgmine aasta ostan ma kõigile megapersionaalsed ja ilusad kingitused kuu aega ette!”

See hetk, kui sa tead, et sa oled terve aasta hea laps olnud

“Ah? Mulle? Issand, ei oleks vaja olnud!!”

Loe ka neid postitusi!

59 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liis 6. jaanuar 2018 at 13:03

    Õppelaen 200€ kuus? 😮 😮 Mul on 2x õppelaen(max antav summa ca 2000€ midagi oli vist, max antavale perioodile 5a) võetud ja maksan nende eest igakuiselt kokku ca 64€. Tagasi pidi maksma hakkama alates ülikooli lõpetamisest või õpingute katkestamisest.

  • Avatar
    Vasta P 26. detsember 2017 at 09:51

    Hea meelega aitaksin neiut, kuna olen ise sarnases olukorras olnud. Ehk siis palun kontonumbrit ka mulle 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. detsember 2017 at 11:06

      Panin sulle meilile 🙂

  • Avatar
    Vasta Rebeka 25. detsember 2017 at 12:26

    Palun ka neiu kontonumbrit 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2017 at 13:27

      saadan sulle meilile 🙂

  • Avatar
    Vasta Kally 25. detsember 2017 at 08:21

    Kaunist jõuluaega teile sinna! 🙂
    Saada ka mulle tolle neiu andmed,aitaksin ka hää meelega. 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2017 at 11:02

      saadan 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2017 at 11:04

      Saatsin sulle, aitäh!

      • Avatar
        Vasta Kally 26. detsember 2017 at 09:31

        Tänud ja abi teele pandud 😉

  • Avatar
    Vasta Kiku 24. detsember 2017 at 23:57

    Mismõttes sul ei ole jõulutunnet kui sa täna oled juba nii palju head korda saatnud? Nii armas sinust! Häid pühi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. detsember 2017 at 00:00

      Ega see aitamine mul ainult jõulude spetsialiteet ole, et jube jõulukas peale voolaks 😀 aga hääd jõulu sulle ka!

  • Avatar
    Vasta Carry 24. detsember 2017 at 22:56

    Häid pühi!!!

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. detsember 2017 at 21:44

    Ilusaid ja rõõmsaid jõule teie perele???? Lende on niii nunnukas ?

  • Avatar
    Vasta Gellu 24. detsember 2017 at 18:11

    Kauneid pühi Sulle ja su perele!!!

  • Avatar
    Vasta Sirly 24. detsember 2017 at 16:38

    Maailma parimad, suurimad ja südamlikumad soovid Sulle ja su perele! Sa oled fantastiline oma suure südamlikkuse, iroonia, huumorihunniku, rõõmude ja muredega. Jaksu uueks aastaks seda kõike edasi olla!!!
    (Tahaks osata kirjutada nii, et see ka edasi anda, mida soovida tahaks).

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 24. detsember 2017 at 16:33

    Jep, ilus särk ja juuksed sul hoiavad TÕESTI hästi ja kurat, seda huumorimeelt, mis sul, on nii hea kaasa tabada!!!

  • Avatar
    Vasta Yutulind 24. detsember 2017 at 15:18

    Lende on nii kardufli ema nägu;)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 15:40

      öelakse jah ;D

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 24. detsember 2017 at 14:52

    Sooviksin ka selle Tartu tüdruku kontonumbrit, keda mainisid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 24. detsember 2017 at 14:45

    Mōnusaid pühi! Ole hea ja saada mullegi konto nr. Me ise perega sipleme viimasel ajal samuti suures rahahädas ja tean liigagi valusalt,mis tunne see on.Mitme lähedase inimese surm paarikuise vahega on lisaks muudele muredele laastavalt mõjunud (igas mõttes) ,aga väikese summa ikka leian,kui inimesel raske.Mõned päevad tagasi oli intervjuu Margus Eltsiga ja nutsin lahinal.Ehk kunagi,kui mul endal ikka ûle mõistuse raske saab oleme,leidub abistajaid.Seni hoian oma perega kokku ja loodan parema homse peale!

    • Avatar
      Vasta Kadi 24. detsember 2017 at 14:45

      “olema”

  • Avatar
    Vasta e-m 24. detsember 2017 at 14:30

    Häid jõule teie armsale perele! Lende on ikka nii armas tiburull :*

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 24. detsember 2017 at 14:20

    Kauneid jõule teie perele!
    Mina veetsin jõulud juba eile mehega ära. Sõime jõulutoite ja avasime kingid, ka kass sai oma paki avamisel abiks olla ?. Tänasest kolmapäevani olen aga tööl ning pole ka mitte mingisugust jõulutunnet, kuigi ka siin on ühine jõululõuna.
    Ühest päevast ikka jõuludeks ei piisa ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. detsember 2017 at 14:13

    Ja ma just mõtlesin kas peaks särgi ära vahetama. Tänks 🙂 😀

    Häid jõule sinu perele! 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu 24. detsember 2017 at 14:03

    Kurb, aga tõsi :/

  • Avatar
    Vasta Gertu 24. detsember 2017 at 13:58

    Elan ju võrus. Eks raha taha jääb see asi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu 24. detsember 2017 at 13:50

    Pole seda võimalust kahjuks. Aga ilusaid pühi teile!

  • Avatar
    Vasta Gertu 24. detsember 2017 at 13:45

    Keegi võiks mulle 10€ kanda kasvõi et saaksin ka oma jõulud peetud 🙁 kõigil nii armsad ja ilusad plaanid. Mul mitte miskit 🙁
    Ilusaid pühi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:48

      Mis sul siis juhtus, et jõule pidada ei saa :(?

      • Avatar
        Vasta Gertu 24. detsember 2017 at 13:49

        Mõnel lihtsalt pole seda võimalust kahjuks

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:51

          Kuidas siis nii, võid mulle külla tulla, ma panen kohe sea ahju 😀

          • Avatar
            Gertu 24. detsember 2017 at 13:53

            Oleks siis nii kerge see. Et lihtsalt tulla. Aga ma ei kurda. Peab kuidagi saama hakkama.

          • Mallukas
            Mallukas 24. detsember 2017 at 13:56

            Mis tagasi hoiab?

  • Avatar
    Vasta Laura 24. detsember 2017 at 13:30

    Saada minulegi kontonr ?

  • Avatar
    Vasta Annika 24. detsember 2017 at 13:20

    Kauneid jõule sulle ja sinu armsale perele! ❤️?

  • Avatar
    Vasta Ty 24. detsember 2017 at 13:07

    Lugesin paari päeva eest üksikema palvet aidata tütre jõulusoov täita ja koguda 100€ et nad saaks perega Hiiumaale minna. Kahjuks olin ma ainuke keda see liigutas… kui Sinu lugejate hulgas on mõnikümmend head inimest, kes kasvõi 1-2€ aitaks olekski perele väike jõuluime tehtud. Kopeerin, kuna luba olemas: “Hiljuti oli üleval lapse suur jôulusoov- Hiiumaa sôit. Vanavanemate hauale ja lapsepôlve sôpradele külla 27.12. Vaja on 100 eurot, et pere saaks reisi ette vôtta.
    Kahjuks on tänaseks laekunud ainult 3 eurot. Kui keegi veel saab aidata lapsel reisida Hiiumaale siis andmed on : EE432200221042532807, selgitusse võiks kirjutada ” annetus jõuluunistuse täitumiseks”. Lapse nimi LAURA-ELIISE KAEVATS.” Ilusaid jõule kõikidele headele inimestele!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:14

      Tehtud, hakaku astuma:D

      Makse on sooritatud!
      Laadige alla PDF-fail
      Dokumendi number78986Op.
      kuupäev24.12.2017
      Maksja nimiMARIANN TREIMANN
      Maksja kontoEE272200221029834243 Swedbank AS
      Maksja ID49002204228 (ID kood)
      Saaja nimiLAURA-ELIISE KAEVATS
      Saaja kontoEE432200221042532807 Swedbank AS
      Summa100.00 EUR
      Selgitushead reisi hiiumaale!
      Teenustasu0.00

      • Avatar
        Vasta Laura 24. detsember 2017 at 13:28

        Mul päriselt suisa purskasid pisard silmist ja kananahk on siiani kogukehal. Sa oled võrratult kaunis hing armas Mallukas!!!!
        Kauneid pühi sulle ja sinu lähedastele.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:30

          Mis sa ikka jõuludel nutad, mulle lihtsalt maksti üks tasu ära, mis ma ikka endale hoian, mina ei taha ju Hiiumaale minna 😀

          • Avatar
            Laura 24. detsember 2017 at 13:32

            Meed rohkem rõõmu pisarad, mis pisarad ,ikka korralik ulg tuli peale ?
            Nii heameel , et nad saavad sõita ?

          • Mallukas
            Mallukas 24. detsember 2017 at 13:32

            Mes sa ikka jõuluaal ulud, ole inime :D:D

      • Avatar
        Vasta Ty 24. detsember 2017 at 13:29

        Sa oled uskumatu inimene! Aitäh Sulle! ❤️

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:32

          Pole tänu väärt 🙂

      • Avatar
        Vasta L 24. detsember 2017 at 13:53

        Nii kena sinust ❤

        • Avatar
          Vasta Liisu 25. detsember 2017 at 12:10

          Tõesti suure südamega oled Mallu !! ❤ tore, et selliseid inimesi on olemas ?
          Ilusaid pühi teie armsale perele !

    • Avatar
      Vasta Rebski 25. detsember 2017 at 17:26

      100 eurot Hiiumaale minekuks? See pere elab ju Haapsalus, sealt bussiga ja siis laevaga ja tagasi läheb maks 50 eur. Me käime ka tihti Hiiumaal ja autoga, edasi tagasi kokku alla 50. Ahnepätsid!
      Mallukas on ikka üllas nagu alati, ega tema tea tagamaid…

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 25. detsember 2017 at 19:43

        No võib-olla läksid bussiga edasi-tagasi, piletid mitmele ja tahtsid jõululauale ka midagi viia?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. detsember 2017 at 13:02

    Väga ägedad pildid Lendest 🙂 Ilusaid pühi Sinu perele!

    PS! Äkki ma saaksin selle neiu kontonumbri? Natukene toiduraha läheks teele kohe 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:07

      Sulle ka ilusaid pühi ja kontonr panen sulle postkasti, aitäh :))

      • Avatar
        Vasta Tups 24. detsember 2017 at 13:25

        Häid pühi! Sooviks ka kontonumbrit 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:28

          Saadan sulle 🙂

          • Avatar
            Katu 24. detsember 2017 at 17:20

            Mulle ka palun nr:)

        • Avatar
          Vasta AK 24. detsember 2017 at 21:26

          Meie ka lastele enda poolt kinke ei ostnud. Niikuinii kõikide vanavanemate jm pakid ju Jõuluvanalt ja kuuse all koos. Kuna mees ostab vajaminevad asjad ise, siis temale nikerdan midagi tasuta. Seega peaks ka nagu raha üle olema 😀 Palun kontonumbrit 🙂

  • Avatar
    Vasta Ty 24. detsember 2017 at 13:00

    Häid jõule, kallis Mariann! ??? hea, et jõuluks kodus oled ikka… mulle läheb see laul “driving home for christmas” kuidagi alati hinge. Mõtlesin kui laeval olite, et sulle läheks raudselt ka! Igatahes… täna vaja oma kallitele küünlad viia. Just crashisin ükspäev, et mul ema ei ole enam, aga ah mis ma ikka… toredaid inimesi on palju. Sa oled virtuaalselt kuidagi nii omaks saanud – virtuaalne kalli ja Sina oled ka täiuslik sellisena nagu oled!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:08

      Heii! Sinu nimi ja email on mulle ka juba nii tuttavad, et ka sina oled justkui oma 🙂 Häid pühiiii!

  • Avatar
    Vasta Diana 24. detsember 2017 at 12:55

    Sulle ja su perele mõnusaid ja rahulikke jõule samuti ? täna olen küll mehega kahekesi kodus, teeme midagi head ja värsket süüa.. Naudime kahekesi vaikset jõululaupäeva ? hommikul küsime ahju, nüüd lähme poodi süüa tooma! Õhtul väike jalutuskäik kahekesi, vaatame telekat, süütan küünlad oma lähedastele, kes lahkunud! Tütar läks oma isa ja vanaema juurde, olen veidi nukker täna küll, aga elan üle! Homme on suur istumine mehe vanemate juures suure seltskonnaga, tuleb jõuluvana ja suur saunatamine ja kingitused ? täna naudime üksteist ja oleme rahul!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 13:07

      Nii mõnna plaan! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. detsember 2017 at 12:42

    Aitäh sulle selle “boost’i” eest seal postituse lõpus! Mul oli täiega seda vaja! ? Siirad jõulusoovid sulle ja su perele! Olge terved ja hoitud!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. detsember 2017 at 12:42

      Kui oli vaja, siis läks asja ette! Häid jõule ja värke-särke! Be coooool