Ei jõudnud eelmine nädal oma poeskäigust kirjutada, sest vahepeal oli see Kätlini üllatus spa-tripp ja üldse mega tegus nädalavahetus, peale mida käisin ma oma protseduuril ja noh… Okei, mida ma ikka kolm aastat vabandan, aga eelmise nädala poeskäigust ma just juttu teha tahangi. Nagu esimeses postituses lubatud (link), proovisin ma poes osta võimalikult pakendisäästlikult. Võtsin kodust kaasa riidest kotte ja neid väikseid kilekotte, mis teinekord kodus ikka vedelema jäävad. Aga pean tunnistama, et ma tunnen ise ennast natukene läbi kukkununa. VÕIMATU oleks poest osta olnud, kui oleksin seadnud eesmärgiks 100% pakendivaba olla. St, võimatu oleks mingit adekvaatset ostukorvi kokku panna.

Seega üritasin siis vähemalt valida pakendiga toodete seast neid, mille pakendit saaksin veel kasutada. Näiteks oli suur sprotiisu, aga lahtiselt ju neid ei saa. Seega võtsin hoopis klaaspurgis sprotid, mitte konservikarbis. Purki saab veel ehk majapidamises kasutada, aga konservikarp rändab küll prügikasti.

Kõik kilekotid, mis piltidel näha, olen ma kodust kaasa võtnud, mitte ei kasutanud poe omi. Mingit probleemi sellest ei tulnud, kuigi osadel kottidel oli isegi eelmise kasutuskorra kleeps peal. Kõik viljad, mis vähegi võimalik, ladusin lihtsalt korvi. Maximas ei pea ise mingit kleepsu välja laskma, nagu Selveris, seega säästab see ikka kleepsupaberit. Ka sellest, et mu viljad lahtisena vedelesid, ei tekitanud keegi probleemi.

Enda koti sisse panin ühe ciabatta, tomateid, lahtiseid seeni ja lahtiseid lehmakomme. Kurki kahjuks ilma kileta ei olnud, kuigi oleks tahtnud. Samamoodi ei olnud lahtiselt mune, aga no ega ma ei imesta ka, et ei olnud. Kui tahad asju pakendivabalt, siis peadki valmis olema rohkem asju “taga ajama” – näiteks tellima osa kraami kuskilt taludest, või külastama pakendivabu poode (neid leiad siit lingilt).

Kas liha oleks oma pakendiga saanud, seda ma ei tea, sest mul oli ainult kilekotte ja sinna oleks imelik olnud liha pakkida paluda. Teinekord proovin, kas ma oma karbiga saaks seda teha. Kuna see päev, kui ma seal käisin, hakkas Maximas Ilu Mõte kampaania, siis oli pood rahvast hirmsal kombel täis, ning liha- ja kalaleti ees korralik trobikond inimesi. Seega võtsin lihtsalt talukaupade osast vutti, sest MKR’is tehakse seda kogu aeg ja kiidetakse, mina aga ei tea, kas ma ei oska seda teha, või milles asi, aga välja tuli väga kleenukene ja vähese lihaga minikana, mis seda raha küll väärt ei olnud.

Pakendi sees ostsin veel oma uut lemmijuusti salatite jaoks ja kaks purki tomatipastat küüslauguga. Lisaks veel kaks pakki ameerikapärast peekonit, millest on üli mõnus hommikusööki valmistada. Ka võid ei saanud ma ilma pakendita, aga tegelikult mulle meenub nüüd, et seda pidi jube lihtne ise ka teha olema? On keegi proovinud? Ahjaa, piima ka lahtiselt ei saa, seega valisin Kodutunde oma, et seda ostes kellelegi vähemalt mingit tolku oleks.

Vot, selliselt läks mu “pakendivaba ostlemine”, ehk siis päris pakendivabalt ei saanud ja see teadmine ajas mind seal poes puhta hulluks. Valikut on niiiii-iiiii palju, aga sama palju on ka igasugust plastikut ja kile sisse mässitud kraami. Eks ma saan aru, et ega poed ei saa ka näiteks salatijuustu tünniga keset poodi panna, või lahtiste munade hunnikut, aga ma arvan, et järelikult MINGI nõudlus pakendivabadusele on, sest vähemalt mingi valik oli täitsa olemas. No näiteks hapukapsast ja hapukurki sai küll lahtiselt keset poodi osta! Otse tünnist!

Kui palju teie poes mõtlete sellele, kui palju pakendeid ostate ja kas mõtlete ka, mis nendega hiljem teete? Ma pean tunnistama, et mina pakendeid ei sorteeri, sest ma isegi ei tea, kus oleks mu lähim pakendikonteiner. Muidugi see on hale vabandus, sest ma olen kindel, et selle annaks ju välja googeldada. Pean lihtsalt aus olema ja ütlema, et vot, pole veel viitsinud.

*Postitus sündis koostöös Maximaga

Jaga: