Ma olen vist ikka veel kõige eurovisioonikaugem inimene Eestis, aga ma pole endiselt seda võidulaulu kuulanud. Lihtsalt absoluutselt ei ole huvi pakkunud (nagu ka ükski teine Eesti laulu lugu). Ma midagi olen kuulnud sellest eurolaulikust, et tal on mingi vanem rikas mees, kelle armastav naisuke ta on, aga ega ma eriti kollasesse meediasse ei süvene ja no mis mul temast ikka vaja teada oleks, eksole.

Täna aga oli mu FBi sein täis arutelu ja ahastust, et kuidas on võimalik, et riik ei annagi meie eurolaulu show ja kleidi jaoks tagasihoidlikud 60 000 euri. Et see olla ju riigile nii väike summa ja mõelda vaid, mis tähelepanu me sellise uhke kleidiga maailmalt saame.

Ah ma ei tea, võib-olla ma olen ise loll, aga kui laul on tõesti nii hea, kui väidetakse, siis kas LAULUvõistlusel sellega ei saa nagu hakkama? Ega ma muidugi ei tea ka, kuidas need süsteemid töötavad, aga kas siis enne polnud teada, kui kalliks see lavashow läheb, et nüüd murelikult ohkida, et oi nii kallis ja seda raha pole kuskilt võtta. See on sama hea, et ma lähen Eesti laulule osalema, panen endale lavale seitse tiigrit show korraga salsat tantsima ja püütoni back laulma ja siis pärast imestan, et imelik lugu, riik ei tahagi mulle treenida seitset tuttuut tiigrit, kellel on veel pehmem karv, kui nendel eelmistel, et me kodumaale tähelepanu saaks.

Üldse, mis selle tähelepanuga teha? Süüa ta igatahes ei sünni…

Okei, et ma päris niisama ei loraks, ilma teadmata, millest ma räägin, siis vaatasin minutikese seda eurolugu ka. Ega mul siin midagi kobiseda pole, aga mulle meeldib natukene teistsugune muss ka, seda lugu viitsisin minuti vaadata, kuidas Elina seal kisas peenikese häälega ja mingisugust jubedamat fenomeni ma seal ei näinud*, kui et jah, äge kleit. Nii et võib-olla on tal tõesti kleiti vaja, et võita :D

*Ma täiesti usun, et selline laulmine võtab võimast hääletehnikat ja kindlasti laulab ta hästi, pole mõtet mulle öeldagi, et mine laula paremini. Kui mina laulan, siis kurdid inimesed hakkavad ka nutma, nii hull on see lugu, seega tänan ei! Aga lihtsalt pole minu maitsele see peenikese häälega kiljumine, sowwi!

Ah ei tea, võib-olla oleks mul teine arvamus, kui ma oleksin suur eurofänn, mina aga vaatasin seda viimati lapsena, siis tundus see küll põnev, praegu on mul tunne, et terve aasta kogu aeg üks Eesti Laul ja eurovisioon käib. Üks ei jõua äragi lõppeda, kui uus jaur juba hakkab :D

Aga kes suuremad euroka fännid on, siis jagage mulle, mis teie lemmik laul on, ehk ma kuulen ka siis lõpuks vähemalt ühte, mis äge on! Ja mis teie sellest kleiditeemast arvate? 


I think I am the most Eurovision far person in Estonia, but I still have not heard the Estonian song I am just absolutely not interested (like any other Estonian Song entry). I have heard something about the singer, like she has an older rich man, whose loving wifey she is, but I am not that focused on celebrity news and well, why would I want to know anything about her, right.

Today my FB feed was filled with conversations and anguish about how the country cannot give the modest 60 000 € for the Eurovision show and dress. That it would be such a tiny amount for the government and how much attention we would get in the world with this fancy dress.

Oh, I don’t know, maybe I am just stupid, but if the song is really as good as everyone is saying, isn’t that enough in a SINGING competition? I, of course, don’t know how this whole thing works, but wasn’t it known that the show is going to cost this much to be worrying about it now that it’s too expensive and we don’t have such amount of money. Isn’t it the same as going to participate in Eesti Laul (Estonian Song), making seven tigers dance salsa and a python sing back-up and then wondering later why the government doesn’t want to train seven loyal tigers, whose fur is even softer than the ones before, so we could get some attention.

Anyway, what are you going to do with attention? Can’t eat it …..

OK, so I wouldn’t just be ranting without knowing what I am talking about I watched a minute of the song.  I don’t have anything to day, but I like a different style of music, I could get through a minute of the song where Elina is screaming with a very high voice and I could not see an extraordinary phenomenon,* except yes, a cool dress. SO maybe she does need the dress to win :D

*I completely believe that this kind of singing takes a lot of technique and I am sure she is a great singer, so no point in telling me that I should go and do it better. If I sing even deaf people will cry, I am that bad, so No thanks! But screeching with such a high voice is not my taste, sowwi!

Ah, I don’t know, maybe I would think differently if I was a big euro-fan, but I last watched it when I was a child, it seemed exciting back then, but now I feel like the whole year is about Eurovision and Eesti Laul. One can’t end before the other one starts :D

Big Eurovision fans, please share what is your favorite song, maybe I will hear at least one that is cool! And what do you think about this dress mess?

Jaga: