LAPSED

sitt*

5. mai 2018

Ma olen muidu esimene, kes võib lõputult rääkida, kui tore on see, kui sul on lapsed ja kui palju rõõmu nad ellu toovad. Paraku ei ole head ilma halvata ja selles võib kindel olla, et kui keegi saab su hinge täita mõõtmatu hulga armastusega, peab temaga kaasas käima natukene sitta. Jah, just sitta.

Ma tean-tean, et lapse värkide kohta ei öelda sitt, vaid ikka kaka, aga no ma võin oma mitme aastase emaks olemise kogemuse põhjal väita, et mõnikord on isegi sitt veel selle kohta vähe öeldud, mis need väiksed rõõmuallikad toota suudavad. Ei, ma ei räägi siinkohal isegi sellest, et esimese eluaasta sisse mahub tihtipeale mõni plahvatuskaka, mis imiku kandadest kuklani tavaariga katab. See on veel täiesti köömes, sest nad on ju pisikesed ja abitud ja no mis seal ikka, teinekord plahvatame me kõik, lihtsalt paremal juhul jalg juba kannab ja saame oma hädad privaatsemalt kuskil ära aetud, mitte ei pea teiste kasimisele lootma. Kuigi ega juba seegi meeldiv pole ja sa mõtled, et no varsti on ta suur ja hakkab potil käima. Aga…

Kui sa üritad neid potile õpetada ja lased neil püksata ringi käia, lootuses, et häda tulles läheb ta loomulikult potile. Eks? TÜNG! Hädast teavitatakse  alles siis, kui see kuskile poetatud on, võib-olla. Mõnikord lastakse kuskile nurka üllatussitt ja siis saad sina jupp aega mööda maja käia, mõelda, mis haiseb ja koera süüdistada. Kuni sa leiad ukse tagant junni. Halvemal juhul kohe ei leia ja junni autor läheb seda hiljem kätega spekuleerima, et näha, kas väljaheited vastavad ikka nõuetele, mida näiteks Palja Porgandi blogist lugeda saab.

Ja isegi kui potil käimine selgeks saab, ei kao sitataak kuskile. Sest vähemalt mõnda aega oled sa veel pühkija rollis. Istud rahulikult maha, paned käima “Meeleheitel koduperenaised” ja just siis, kui sari on kõige põnevama koha pealt, karjub keegi: “Emme! Ma kakasin!”. Mis on tema kõrgeaususe vihje sellele, et armuline ema ajagu nüüd oma kark alla ja kasigu preili tagument heaga ära.

On ka variant kaks – hullem variant. Näiteks sul on külalised, sööte ja puhute juttu. Ühel hetkel astub tuppa sisse laps, isekõndides nagu kahel puujalal, kellel paremal juhul on püksid rebadel, halvimal juhul on ta ihualasti ja nendib: “Ma kakasin!”.

Ja no muidugi on ka kõige hullem variant: pühitakse ise, mis tähendab ühtlast liigutust tagumikust poolde kuklasse. Kuidas ühe inimese käsi nii paindub, ma ei tea. Ma tõesti ei tea. Ja kuna on “pühitud”, siis ei ole mõtet sellest ka juttu teha. Tõmmatakse endale rahumeeli uuesti püksid jalga ja tegutsetakse edasi, kuni sina pead jälle mööda maja ringi nuuskima, et kes kuhu jälle sittunud on. Andmisrõõm pidada ju kõige suurem rõõm olema ja küll võib üks laps sulle anda võimaluse sitaseid riideid pesta. Gift that keeps on giving…

Oh, muidugi ei maksa ka unustada neid imelisi avastusi, kus sa avad vetsuukse ja keegi on rahumeeli sulle potti jõuluüllatuse jätnud. Paremal juhul alumise korruse vetsust, mida nagunii kogu aeg kasutatakse. Halvemal juhul leiad sa selle hoopis ülakorruse vetsust, mida keegi umbes kaks päeva kasutanud pole ja see haiseb nagu sinna oleks kolm hulkuvat kassi ära surnud ja kõdunenud.

Kui sa sellest etapist ka mööda jõuad, siis ilmselt läheb su elu ka ilusamaks. Seda juhul, kui sa neid väikseid sittureid juurde ei tee ja omadega jälle nullist alustama ei pea.

*Postitus sündis pikki aastaid sitta kasides. 

**Mulle meenus sellega jutt, mida tuttav ema rääkis. Nimelt õpetas ka tema enda mudilast potile ja kui väiksel sellil valesti läks, rääkis ta alati lapsele, et kaka käib ikka potti. Ühel kaunil päeval asjatas ema viis minutit õues ja kui ta tuppa tagasi tuli, oli ta ihuvili maha kakanud. Seeljärel oli vaesekesel meelde tulnud, et ema vist midagi rääkis, et see värk tuleb ikka potti panna, seega oli vaene laps üritanud oma paljaste kätega hakata sitta potti kühveldama. Vahepeal ka rokaste kätega enda selga kratsinud, juukseid näo eest ära tõmmanud ja jätkanud meeleheitlikult kraami potti tõstmist, kuni ema ta tegevuselt tabas. 

Loe ka neid postitusi!

57 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ML 7. mai 2018 at 08:47

    :`D Appi, kuidas ma naersin… õnneks enda ühe lapsega midagi meeldejäävat seoses sellega pole, valesse kohta ega isegi põrandale pole kunagi kakanud…pole söönud ega määrinud ega muud säärast.. hakkas esimesena just potti nr 2 tegema ja minu üllatuseks päris varakult..
    ..aga nii suur äratundmine, kui just istud maha, et vaadata lemmiksarja põnevamat hetke ja siis wc-st kostub “Kõõõik on”… see siis minu märguanne, et peab pühkima minema 😀 ei tea, millal see küll lõppeb..

  • Avatar
    Vasta Tyy 7. mai 2018 at 07:22

    🙂 🙂 🙂 toob hea tuju, tnx
    aga nüüd sittan veidi sinu tuju. Jäi kõrva kriipima sõna kasutus.
    spekuleerima tähendab:
    1. kauba, väärtpaberite vms ülesostmine ja kasusaamiseks kõrgema
    hinnaga mahamüümine; hangeldamine, äritsemine.
    2. viljatu abstraktne juurdlemine või arutlemine, oletustele tuginev arutlus.

    Ma arvan et tahtsid öelda inspekteerima.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. mai 2018 at 09:15

      tänks, ma kogu elu arvanud et spekuleerima on nagu.. arutlema 😀

      • Avatar
        Vasta MP 7. mai 2018 at 21:14

        Tähendab ka arutlemist siiski. Googeldasin ise ka kohe huvi pärast sõna – spekuleerima ja täitsa olemas – arutlema. Ja mulle andis google sõna – inspekteerima kohta hoopis teised vasted, kust ei loe välja, et see tähendab arutlemist. 😀 Aga samas ma pole kindel ka, kellel see õigus siin nüüd on, lihtsalt mina sain sellised vastused. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 6. mai 2018 at 19:10

    Töötan lasteaias ja mul on rühmas üks poiss, kes aeda tulles 2,5 aastasena iga päev mulle kuhugile üllatusjunni jättis. Enda lapsega oled veel, et okei, mis seal ikka, laps õpib… Aga ta konkreetselt roojaski mul iga päev kuhugile (hiljem panin tähele, et see oli alati pärast õhtuoodet ja hoidsin tal silma peal). Eks see oli ka psühholoogine probleem ja kasvatamatus kokku, nüüdseks õnneks kõik ok 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 6. mai 2018 at 16:48

    Mu esimene laps oli nagu muster laps. 1a2k kakas potti- elu nagu väetatud lill, eks!
    Teine laps.. Ta lihtsalt ei kaka potti. Käib ja situb põrandale. Siis tuleb, paberi sees junn ja teatab mulle “leidis kaka”..
    Vahel on vöga naljakas, enamasti soovin ma, et ta potil käima hakkaks korralikult. Viimane kord oli oma väikese käekesega selle pabula potti tõstnud.

    Su postitus ajas mu täiega naerma ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 6. mai 2018 at 13:50

    Põhiteema- nv tahad kauem pikutada kuni tuleb vetsust hüüe, “kaka korras!” Ja siis on aeg minna ja teha mida tegema pead 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 6. mai 2018 at 11:14

    Õumaigaad…
    Mul on päriselt hästi läinud oma kaksikutega. Meil pole olnud mitte ühtegi insidenti seoses sitaga. Päriselt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 12:00

      No see et sa juba kahe lapsega hakkama saad – jumal ei tahtnud sulle rohkem koormust! 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 6. mai 2018 at 10:42

    Minu 2a poja arvates oli tema pepu pühkimine auasi. Nõnda ta premeeris sellega vaid parimaid. Mõni päev oli see ema,mõni päev isa või õde ja neil päevil, kui külalised majas KÜLALine. Ei.. Ta ei leppinud kellegi teise kui väljavalituga. Nuttis, solvus ja ei lasnud ligi oma kullaaugule =) Nõnda meie külalised peput pühkisidki.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 10:46

      Ok ma ei ole kindel, et ma võõra lapse tagumenti pühkima lähks, nutku ja solvugu kui tahab 😀

    • Avatar
      Vasta Lisbet 6. mai 2018 at 17:57

      😀
      Päris hea 🙂 ega teil lõpuks enam palju külalisi käinud vist 😀

      • Avatar
        Vasta Else 11. mai 2018 at 22:55

        Haha, päris hea Lisbet ??

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 6. mai 2018 at 10:24

    Tuttav tunne mul ka üks sellinr kodus 😀 … kaka nyydseks saame ilusti potti aga no pissiga küll probleemid. Absoluutselt pole nõus potile pissima. Sundida ka ju ei saa, etnüüd istud siinseni kuni pissid. Aga ekskõik omal ajal 🙂

  • Avatar
    Vasta mairit 6. mai 2018 at 07:17

    Maru veider on lugeda neid koolikiusamise hoiatusi. Kas tõesti keegi kujutab ette, et nii umbes kümne aasta pärast otsib mõni Mari eakaaslane üles tema ema (sic!) blogi ja sealt kümne aasta vanused postitused, lootuses leida midagi, mis narrmiseks alust annaks? Või kuidas see peaks käima? Pealegi: kui Mari on raasukesegi ema huumorisoolikast pärinud, ei õnnestu tema kallal selliste faktidega küll keelt teritada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:24

      Ma eile naersin ka selle mõtte peale päris kõvasti. Selles suhtes, et muidugi koolikiusamist eksisteerib ja see eksisteeris ka siis, kui mina koolis käisin ja kellegi ema ei pidanud blogi, mis kiusamisele alust annaks. Kiusamiseks ei olegi vaja kellegi blogi, keda kiusatakse, küll selleks põhjus leitakse. Selle pärast ongi oluline oma lapsega häid suhteid hoida, temaga palju rääkida ja tekitada koju olukord kus laps saab vanematega kõigest rääkida. Ka sellest, kui keegi talle koolis halvasti ütleb. Lisaks tuleb kasuks kindlasti ka hea kommnikatsioon kooliga/õpetajatega.

      Igatahes annan ma parima, et meie peres sellised suhted säiliks ja ma ausalt õpetan oma lapsele maast madalast nende üle naerma, kelle arusaam narrimisest on “sa oled kunagi kakanud!” 😀

      Muidugi on ka päris loogiline tõesti arvata, et ütleme kolmandas klassis mõtlevad Mari klassikaaslased, et loevad läbi mingi “vanamuti” blogi viimased kümme aastat, sest äkki seal on midagi intrigeerivat 😀 Inimestel on ikka tõsised probleemid, tea, kas nemad saavad öösel magada :D?

      • Avatar
        Vasta Lisbet 6. mai 2018 at 18:01

        See on muidugi hea mõte,narrijate üle kõva häälega naerda lihtsalt 🙂 tõesti geniaalne

  • Avatar
    Vasta Iio 6. mai 2018 at 05:10

    Sul on veel hästi läinud. Minul on kodus vend kes oksendab iseenda sitahaisu peale (vabandust väljenduse eest).
    Kujuta ette, et tuled töölt ja alustad all korrusel söögi tegemisega. Lasteaiast tulnud laps läheb üksi ülevale korrusele multat vaatama. Mingihetk hüüab “emme tule üles” , vastas, et peagi tuled, kui marinaadi valmis saad. Tekib vaikus…ülesse minnes ootab sind ees paljas voodis pikutav sitase tagumikuga laps. Kiigates vannituppa on vaatepilt täis oksendatud wc (põrand, seinad, pott), sitahais ja okse sees vedelevad riided.

    Seda juhtus tihti, õnneks neljane on nüüd avastanud, et enne number kahega alustamist tuleb õhuvärskendajat lasta. #argipäev
    Sitt on veel väike asi täis oksendatud wc kõrval.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 05:59

      misasja? ma kuulen esimest korda sellist asja 😀 vaene sina!

      • Avatar
        Vasta Hanna 7. mai 2018 at 02:42

        Mul on tädil poeg sama hädaga. Vot see on ränk 😀

    • Avatar
      Vasta K. 7. mai 2018 at 01:14

      Mul ka vanem laps öögib/oksendab kõige peale. Õnneks enda pabulate peale mitte. Aga kui toidul on halb välimus. Kui keegi peaks tema poole hingama morning breath’iga.
      Ise delegeerib end kassi junne koristama, samal ajal öökides ?

  • Avatar
    Vasta Ner 6. mai 2018 at 02:43

    Olen hooldaja ja töötanud lasteosakonnas, tean kui palju toimetamist ja närvi see kõik võtab. Ühest küljest ju loomulik protsess, aga samas miks see peab nii tülikas olema….hmh. Muidugi laps saab puhastatud, aga samas tahaks ta kohe üle desinfitseerida ka.
    Aga lisaks, miks on vaja kaudselt ilkuda Palja Porgandi kallal? Tema räägib selgelt täiskasvanute toitumise seosest väljaheidetega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 04:20

      Miks sa seda ilkumisena võtad? Ma sain kaka alaselt palju haritet sellest postist, selle pärast meelde tuligi 🙂

    • Avatar
      Vasta A. 6. mai 2018 at 11:54

      Ikka nähakse kõiges kohe tonti. Mulle ei tundunud ka absoluutselt mingi ilkumisena, vaid läksin isegi kiikasin, et millest asjalikult see porgand siis kirjutab. A noh, kelle jaoks oli seal palju uut ja põnevat inffi, kelle jaoks mitte midagi uut 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 12:00

        no just 😀

    • Avatar
      Vasta Tyy 7. mai 2018 at 07:32

      Sa oled seal osakonnas vist üle töötanud, huumorisoon on ka umbe läinud.
      Mallukas pakub siin tuju tõstmiseks naeru lahtistit

  • Avatar
    Vasta Kaja 5. mai 2018 at 23:44

    Ma õpetan enda armsat ihuvilja ka praegu potil käima. Just täna nokkisin hambatikuga põrandalaudade vahelt sitta. Võiks siis vähemalt nii sihtida, et keset lauda oma hunniku teeb. Ei! Täpselt kahe laua vahele.

  • Avatar
    Vasta Triinu 5. mai 2018 at 23:09

    Tuleb meelde aeg kus meie poiss oli 1.5a ja mul tuli ema külla ja teatas, et ta õpetab poisi ühe ropsuga potil käima. Et tema meid(viite last) kõiki ühtmoodi õpetanud.
    Pani siis poti keset tuba ja pani poisi palja tagumiku väele ja utsitas usinalt potile. Poiss läks ka aga sisse ei teinud midagi. Ema oli ca tunnike teda utsitanud kuid ei midagi. Jõudis siis hetkeks valvsuse kaotada kui poiss potilt püsti kargas, paar tiiru toas jooksis ja oma laadungi meeter potist eemale maha poetas ning rahulikult oma tegevuste juurde naasis.
    See oli viimane kord kui mu ema üritas mu lapsi potile harjutada:D

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. mai 2018 at 22:41

    Peaks nagu magama minema, aga sitajutt tahtis lugemist 😀 Ei, hea naeru sai 🙂
    Mul endal ka pisem poiss “käib potil”. Ehk siis 4 valikut- mähe, püksid,pott või põrand. Põranda puhul siis ta ühmab kõva häälega seni, kuni keegi tähelepanu junnile pöörab 😀 Aga olen saanud ka äratuse, sest sitahais täitis tuba 😀 Laps oli mähkme ise ära võtnud ja “üllatusega” mängima hakanud 😀 Oeh, saaks see pott need üllatused nüüdsest endale …

  • Avatar
    Vasta katrin 5. mai 2018 at 22:28

    Ma lasen ka lapsel potitrenni raames palja tagumikuga ringi lipata. Täna kükitas ilusti valgel vaibal oma legode ette. Mōtlesin, et hakkab mängima kui järsku kuulsin seda tuttavat punnitamishäält ja itsitamist, kui ma “eii!” ütlesin. Hea elu kui situd vaibale ja jalutad casually minema.

  • Avatar
    Vasta Kiki 5. mai 2018 at 21:44

    Nagu näha, siis inimene kriitikat ei kannata. Loodan, et magad rahulikult öösiti teades, et sinu alandavate postituste pärast võidakse su lapsi tulevikus koolis narrima hakata. Oled juba täiskasvanud naine, võiksid teada, et lastest ei kirjutata selliseid asju, sest nad ei saa kontrollida seda, kas see on hea või halb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 21:45

      Oi, sa oled millestki väga valesti aru saanud. Loomulikult ei kirjutaks ma ENDA laste sitast. Miks sa seda arvasid üldse?! Minu lapsed ei ole kunagi elus kakanud ja ei kaka ka, seega ei ole mitte kellelgi neid põhjus kunagi narrida. Muidugi nendel, kes on kunagi sittunud, neil vast koolis hästi ei lähe jah… Minu postitus põhines kõikidel sitajuttudel, mida ma netist lugenud olen. Leidub ka neid vaeseid vanemaid, kelle lapsed situvad. #vaesedvanemad #hakkanisegineidlapsikoolideskiusamaskäima #magusuni

    • Avatar
      Vasta G 5. mai 2018 at 22:03

      Sest kellegi teise lapsed ju väiksena ei kaka eksole. Ma arvan, et seda kõigi lastega juhtunud, kui nad väiksed. Ja kui keegi läheb kedagi narrima sellepärast, et too sünnist saadik potil kohe käima ei hakka või veel hullem, et too üldse kakab, siis sorri… aga ebard.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 22:06

        Va minu lapsed, sest nad ju tõepoolest ei ole iial kakanud. Ma ei tahtnud kohe tunnistada, aga postitus oli Kardost 🙁 Situb teine mul siin, vett peale ei lase, pühkida ei oska ja mõnikord laseb junni otse ukse taha. Ela siis sellega. Ps! Loodan, et Kardot nüüd narrima ei hakata, täna öösel ma magada ei saa 🙁

        • Avatar
          Vasta Kiki 5. mai 2018 at 22:28

          Tore, et sa leiad asja naljakana, kuid sinu postitused ja käitumine näitab väga hästi kui alandavalt sa oma lastest räägid. sinusugune ei tohiks ema ollagi. Muidugi inimene, keda pole kunagi koolis narritud ei saa sellest aru, kuid võiksid siis natuke uurida, mida teeb koolikiusamine laste mõttelaadi ja olemusega. Tänapäeva lapsed on väga õelad ja narrimine algab juba väga varasest vanusest ning iga asja kohta saab last narrida, niiet mõtle natuke enne kui sa midagi laste kohta kirjutad üldse. Loodan, et varsti tulevad sinusuguste emade jaoks ka seadused mis keelavad laste kohta alandavaid asju üles riputada, et sa lõpuks siis oma karistuse ka saaksid

          • Mallukas
            Mallukas 5. mai 2018 at 22:42

            Mis naljast sa räägid? Ma kordan veelkord, et minu lapsed pole elu sees kakanud ja seetõttu pole vaja muretseda, et keegi neid narrima hakkaks. Kakamine on tõsine terviserike ja ma ei imesta, et see ikka korraliku kiusamise kaasa toob. Muuseas, ma ise olen küll kakanud, aga kui ükskord seadus tuleb, mis selle ära keelab, siis ma luban, et panen endal ise käed raudu ja lähen vangimajja!

          • Avatar
            A. 6. mai 2018 at 11:57

            See asi ka veel, et tegelikult ei ole siin posituses mainitud mitte ühtegi nime :D, et ka parimal tahtmisel ei saa konkreetselt välja lugeda, kellest jutt käib. Ehkki, ma arvan, et me kõik saime kahtlustetagi aru, et jutt oli Kardost xD (haa, hea, Mallu). Pildisüüdistus on ka avalikust netist võet, mitte omast kodust. Ma ilmselt jagaks kriitikat, kui ta oleks oma lastest sellise pildi riputanud 😀 😀

        • Avatar
          Vasta Helle 5. mai 2018 at 22:54

          See on nii lamo jutt sellelt sitapelgurilt koolinarrijalt. Ma olen õpetaja ja see on ju õpikuteave, et koolikiusamine käib kiusaja perses mineviku vmt pärast. See, keda kiusatakse, on ülirandom. Uskumatu, kui palju selliste asjade pärast põetakse. See pigem näitab selle kommenteerija enda hirme või inimkonda suhtumist. Ma ei ava kunagi, et kedagi mingi asja pärast narrima hakkaksin.

          • Avatar
            Jansa 6. mai 2018 at 00:01

            Need, kes koolis narrida ja kiusata tahavad, leiavad selleks põhjust ka siis, kui narritav väiksena essurallit ei teinud. Minu meelest pole nt kool üldse normaalne keskkond lapsele… Ja oma nooremad põnnid on koduõppel.

  • Avatar
    Vasta Mannakas 5. mai 2018 at 21:42

    Kunagi ammu kui minu laps väike oli ( jeerum ma räägin nagu mingi vanaema ) ärkasin üles räige sita haisu peale, silmad avades seisis minu ees ilma mähkmeta laps, kes oli väga rõõmsalt ja ütles mulle “ilus issi”
    Keerasin ennast, et seljataga magavale mehele öelda, mähe on jalast läinud lapsel, kui nägin et mõni oli oma sitaga, magavale isale ilusa habeme joonistanud 🙂

    Peale seda ei juhtunud kordagi, et tõstad lapse voodist välja mängima ja ise magad edasi…

    • Avatar
      Vasta Helina 5. mai 2018 at 22:19

      Ma vist ei taha tulevikus lapsevanemaks saada… ??? Ei või ette teada, mis üllatused kord ootavad

    • Avatar
      Vasta Jane 5. mai 2018 at 22:44

      Appi ?????????

  • Avatar
    Vasta marelle 5. mai 2018 at 21:34

    poja oli 1,5 aastane ,parasjagu lõunaunne pandud.. magas oma toas uks kinni.Kui ära magas siis oli kaka mähkmesse tulnud..mässu võttis endal ise ilusti ära ja topis samuti käed kaka sisse hõõrus seda mööda maad ja nagu sellest veel vähe sõitis seal sees pisikese mudel atv-ga tõeline sitaralli 😀 tuppa minnes .. oligi tõeline üllatus .. haahaa olid ajad,nüüd sügise läheb juba esimesse klassi

  • Avatar
    Vasta Ma 5. mai 2018 at 21:32

    Täiesti perses komöödia ?????

  • Avatar
    Vasta MaarjaR 5. mai 2018 at 21:32

    ?? Sa kirjutad nii naljakalt???

  • Avatar
    Vasta Ch 5. mai 2018 at 21:29

    Hästi kirjutatud!

  • Avatar
    Vasta Liizu 5. mai 2018 at 21:23

    Kus mu eelmine komm jäi? 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 21:40

      kannatust, ma pean kõik kommentaarid heaks kiitma käsitsi, ei jõua nii kiiresti 😀

  • Avatar
    Vasta Liizu 5. mai 2018 at 21:21

    Minu päev ka ikka sitaga seotud aga see nii tavaline, kui on laps ja koer. Kõigepealt siis pojaga mängukal, kui ta järsku mänguhoos punnitama hakkas ja nii öelda, see kõvem kork tuli püksi ja siiski ülejäänud koormaga jõudsime tualetti, kus punnitati elu eest sest kork oli eest ära. Teise päeva poole sitt oli koera oma, kes on vana ja laisk ja suvatses sittuda keset hoovi. Et mitte hiljem pesta lapse sitaseid jalatseid, oli kergem koerasitt murult koristada 😉 Päikest ja palju sitta(loe:raha)!

  • Avatar
    Vasta Lisbet 5. mai 2018 at 21:12

    😀 ma püüdsin mitte kõva häälega naerma pursata,sest kõik magavad…. Ja ise mitte samal ajal püksi pissida 😀
    Mjah meil käib see potil käimine just praegu. Kuidas see üldse võimalik on,et lasta lapsel palja p… Ga olla,siis ma käiks tal ainult lapiga järel…. Meil on sellised riidest mähkmepüksid,a talnjumala savi,kui püks märg või kakane 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 21:42

      Noh, ega pole tavaline, et keegi jookseb ja siis lataki selili kukub, pissi sees libastudes. 😀

  • Avatar
    Vasta Maili 5. mai 2018 at 21:08

    Nii hea ????

    • Avatar
      Vasta Maili 5. mai 2018 at 21:17

      Aaa, minu oma maitses ka seda. ??
      Ta oli haige, järelikult oli paljalt oma toas, mängis. Oli vaikus, läksin vaatama. Mängis ilusti. Läksin teise tuppa. 3 minutit hiljem umbes kontrollisin ja seal ta istus oma PASA sees ja sõi seda. Küsisin miks ometi? Ja siis ta ehmatas ja hakkas nuttes minu poole jooksma. Mõtlesin, et kas annan lapse ära või pesen ta puhtaks. Mõtlesin, et ahh teen parem pilti ruttu. Ütlesin, et seisa paigal, tema nutab ja ma pildistan. Sain tehtud ja siis küsisin uuesti, et miks sa seda teed mulle ja kas maitseb?Tema ikka nutab ja üritab sülle saada. No õudus kuubis. Nüüd on naljakas mõelda aga siis tõesti oli nutumaik kurgus. See armas laps lihtsalt sõi enda sitta.

      • Avatar
        Vasta Lisbet 6. mai 2018 at 07:16

        😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 5. mai 2018 at 21:04

    Sitt pidi ju raha õnne tooma

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 21:06

      Jään ootele :D!

  • Avatar
    Vasta E.e 5. mai 2018 at 20:55

    Sitt lugu, muud ei oska öelda 😀