Uncategorized

tere hommikust!

6. mai 2018

Ma mäletan häguselt, et Mari oodates ärkasin ma pidevalt hästi varajastel hommikutundidel ja kuna mul siis veel lapsi ei olnud, siis ma arvasin, et see on mingisugune looduse ettevalmistus emaduseks, sest kõik olid mulle ju alati korrutanud, et beebi saamine = enam mitte iial magamine ja ainult röökiva beebi kussutamine. Nii ma eeldasingi, et niimoodi see taevaisa nende magamata öödega emasid harjutabki, ärkad kenasti viie-kuue vahel hommikul üles ja kui beebi käes, siis oled magamatusega juba harjunud. Muidugi selleks ajaks, kui laps sündinud oli, ei ajanud ükski vägi mind enam nii varakult üles ja ega nagu te teate, siis põhjust ärgata ei andnud ka Mari.

Lende ootusajast ma seda aovalgel ärkamist ei mäleta, aga nüüd tundub, et sama pull hakkab jälle pihta. Ma nägin täna öösel unes, et mingi väiksel lapsel torgati silm peast välja ja ma ärkasin nii suure vastikustundega üles, et enam magama jääda ei suutnud. Peale selle hakkas mind veel pissihäda kimbutama ja nõnda ma seal voodis umbes tund aega rähklesin, kuni mõtlesin, et kergem on lihtsalt alla tulla ja telekat vaadata või miskit, sest magama ma nagunii ei paistnud jäävat.

Nüüd on küll naljakas mõelda, et ma eile olin nii rõõmus tänase kohustustevaba päeva üle ja plaanisin seda, kuidas ma kaua õndsat und magan. Öeldakse küll, et inimene teeb plaane ja jumal naerab või midagi. Noh, ma plaanisin vähemalt üheksani põõnata (ja see on siin majas KAUA), aga ärkasin ma hoopis kell viis hommikul. Õnn ja rõõm.

Tulin siis alla ja hakkasin kohvi tegema, kui mind häiris vähe sassis köök, mille ma korda tegin. Istusin siis kohviga diivanile, kui märkasin enda jala all puru, laste riideid igal pool laiali, arbuusikoori aknalaual ja üldse oli kõik mingit pudi täis, mistõttu ma pool tundi ka elutuba kraamisin ja lõpuks isegi “vaikselt tolmu imeda proovisin”. Ma muidugi ei tea, mida ma endale ette kujutasin, et see vaikne on, aga keegi igatahes üles ei ärganud, nii et võib vist õnnestunud missiooniks lugeda.

Nüüd olen ma juba kolm tundi üleval olnud ja olen enda kohustustevabaks pühapäevaks päris mitu kohustust välja suutnud mõelda. Esiteks pean ma Kardoga koostöös oma esiku ära mõõtma, sest sõbranna andis mulle hea idee, kuidas sinna päris korralikult panipaigaruumi tekitada. Veel tuli mul mõte lastega loomaaeda minna, aga ma ei kujuta ette, kas ilm täna ilusaks jääb kah, praegu paistab mul küll päike aknast sisse. (Vaatasin yr.no’d, ilm lubab lausa päris hea olla).

Revideerisin oma külmikut kah ja paistab, et täna on menüüs ribid. Kuna ma siin nagunii passin, panen nad parem marinaadi ära.

Jah, nagu te võite aru saada, siis mul on täiega igav ja selle pärast ma siin niisama jutustangi, sest kõik inimesed veel alles magavad. Kes veel täna varajane on? Ja mis plaanid tänaseks on?

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S. 6. mai 2018 at 20:06

    Mul on juba pooleaastane laps ja ma mitte pole harjunud sellega, et ma vara ärkama pean. Ma raseduse ajal mõtlesin küll, et eks ma mõne nädalaga harjun ära, sest väidetavalt pidi inimene kõigega harjuma, aga võta näpust. Iga jumala hommik ma anun ja palun teda, et ta edasi magaks. Aga mida ta ei tee, on edasi magamine 😀 Tegelikult ma saan aru küll, et ta nagunii midagi mu palumisest aru ei saa. Üldse olen ma seda sorti inimene, et ma võin poole ööni vabalt üleval olla, aga hommikuti voodist välja tulla ei taha.

  • Avatar
    Vasta A. 6. mai 2018 at 12:30

    Me kl 6-st üleval. Õigemini lapsed noh. Ma ausalt kl 7 hommikul neile pooleldi kinnisilmi putru keetes ütlesin ka, et normaalsed inimesed kõik magavad veel mitu-mitu tundi. Siis nõudis üks esimest päevaund ja teine õuuuuueeee. Läksime. Kus kõik teised on, küsis mu kolmene täiesti siiras imestuses. Ma ei suutnud ikka oma pahurusest üle saada ja ütlesin nagu vana grumpy cat isiklikult, et magavad alles, isegi süüa pole veel tegema jõudnud hakata -_-

  • Avatar
    Vasta Terje 6. mai 2018 at 10:20

    Mu poiss ärkas juba 7 paiku aga ma ei allunud provokatsioonile ja põõnasin 11neni. Nädalavahetustel üldiselt üritan magada ikka, tööpäevadel peab ärkama nii vara.
    Aga täna kavatsen veidi koristada ja siis õues tuiata, ilm on super!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. mai 2018 at 09:42

    Eilse sitajutu jätkuks- tänane äratus oli üllatus-üllatus Sitahais!! 😀 Õnneks mitte kell 5 või mingi muu x-aeg, aga ilusti pool 10? 🙂 Praeguseks juba pannkoogid tehtud, ära söödud ja nüüd ootan, et härra ärkaks ja siis plaanid paika paneks. Poeskäik on täna kindel, vahest mahutame ka jalutuskäike või rattasõite või muud huvitavat tänasesse päeva 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärt 6. mai 2018 at 08:42

    Hommik, mina ja mu just kaheseks saanud poiss magasime täna poole kümneni ? ju siia oli eilsest sünnipäeva rahmeldamisest väsinud..ise küll hommiku poole ärkasin, kuna laps sahmerdas ja kassid kaklesid ja nägin naljakat und aga üldjuhul, kui on võimalust (st laps magab), siis vedelen voodis nii kaua kuni lihtsalt uuesti magama jään, kuna pole varajane ärkaja ja tean, et eks see uni nkn peale uuesti tuleb. Mees aga tõuseb nii kui silmad korra lahti teeb ja ütleb et ei suuda edasi magada ja läheb asjatama v telekat vaatama vms aga ta isegi ju ei proovi uuesti magama jääda ?
    Täna on plaanis siis laps bussiga sõitma viia..vähe on õnneks vaja mõnel, saaks vaid rongi v bussi peale ? muidugi emme/issi eelistavad autoga liigelda seega on ühistransport põnevam. Lennuki peale tahab ka niiet ma siin kaalun kas peaks sügiseks piletid võtma nt Bulgaariasse, sest ise tahaks ka väga puhkama ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 09:01

      Mul Mari ka aina käiab, et tahab lennukiga sõita 😀

  • Avatar
    Vasta Ketu 6. mai 2018 at 08:15

    Ma alles ärkasin.. 😀 erinevalt sinust, on mul kohustusi piisavalt, ehk siis suurpuhastus plaanis 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 08:17

      ma olen suurpuhastuse juba ära teinud, ainult arvutituba on veel puutumata, aga see on rohkem Kardo asi ka, ei hakka ennast vaevama 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. mai 2018 at 07:59

    Ma magan viimasel ajal üldse kehvasti (olen rase, nädalaid veel vähe) ja täna ärkasime mehega ca 6:15, kass ajas üles ja ei jäänud enam magama. Isegi tööpäeval ei ärka nii vara. 😀
    Täna pesen viimased aknad veel puhtaks, mida eile ei jõudnud. Lisaks abistan sõbrannat ja siis on plaanis pikk jalutuskäik mehega kuna lubab nii ilusat ilma. Aias plaanin ka pisut askeldada. 🙂
    Tõotab tulla tore päev.

  • Avatar
    Vasta Katrin 6. mai 2018 at 07:58

    Ma olen pigem selline kauem magaja. Lapsed ja mees aga hirmus varajased – olenemata päevast. Meie majas naljalt üle 8 ei maga vabal päeval keegi (peale minu). Eile sain kella 1 paiku magama aga ärkasin 7:45 Lapsed on juba suured (6 ja 10) ning need olid juba pikemat aega üleval olnud. Õnneks nad on mõistlikud ning selga elama ei tule ning suuremat lärmi elutoas ei tee.
    Ma pigem ise sunnin end ka varem üles, kuna tean, et Mida kauem voodis leban, seda ebaproduktiivsem ma päevalõikes olen. Ega mul ka igapäev pole plaanis produktiivne olla.. Aga ma siis nagu zombeeriks läbi päeva… uimane ja pahur.

  • Avatar
    Vasta Kadri 6. mai 2018 at 07:42

    Ma plaanisin ka pikemalt magada aga võta näpust. Täna mul puhkamise päev, sest mul selline keeruline rasedus ja närv veidi sees.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:43

      ma tean, et lihtne öelda, aga muretsemine paremaks küll ei tee. Proovi rahulik olla ja vabalt võtta!

  • Avatar
    Vasta Triin 6. mai 2018 at 07:30

    Meil täna plaanis oma 3,9 aastasega rongiga Aegviitu matkale ja piknikule sõita. Enne peab veel poest toidukraami tooma, eile ei jõudnud ette valmistada. Tõotab tulla mõnus päev värskes õhus.

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. mai 2018 at 07:29

    Mina ärkasin täna alates kella 5st ja nii iga poole h tagant kuni 8st ennast välja ajasin voodist. Haigla voodid on kohutavad. Selg haige. Vähemalt süüa ei pea ise tegema. Saangi kohe kohvi ja siis lapse juurde intensiivi, seal mu päev möödubki 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:40

      Loodan, et lapa paraneb ruttu!

  • Avatar
    Vasta Mariliis 6. mai 2018 at 07:14

    Minu laps otsustas täna 6 ärgata…ohjah. Tundub ilus ilm grillimiseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 6. mai 2018 at 07:08

    Hommikust! Meie põnnid magavad max seitsmeni.. täna siis sama lugu. Kohv joodud, hommikusöök söödud. Veidi lebotame ja siis õue. Elame maal seega üks töö ajab teist taga.. Tänane plaan on aiamaja vanalt kohalt lahti monteerida ja uude kohta tõsta ning edaspidi seda laste mängumajana kasutada. Tegusat päeva!

  • Avatar
    Vasta Reelika 6. mai 2018 at 07:06

    Väiksem preili äratas mind 5.30. Algul olin ikka tusane küll, et magada ei saa. Aga siis selgus põhjus- kõhugripp. Ühesõnaga ma tahan uut diivanit asap ! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:16

      Ma ei saa nüüd aru, et kas sa lasid oma diivani täis v 😀

      • Avatar
        Vasta Reelika 6. mai 2018 at 08:41

        Laps öökis diivani täis ja palju puudu ei jäänud, et ise sinna kõrvale ei oksendanud ????

  • Avatar
    Vasta Jettuuhhiin 6. mai 2018 at 07:03

    Hei!
    Tegin täna VABAL päeval silmad lahti 6.40.
    Aga noh kui juba jöudsin teed juua ja väljas korra käia siis mötlesin et pikutaks ikka natuke aga kus sa sellega, täna on meie külas talgud ja peab vägisi ettevalmistusi aitama teha.
    Peaksin ka muidugi eksamiteks öppima aga kuidagi ei suuda seda vihikut avada ?.

  • Avatar
    Vasta Lil’ 6. mai 2018 at 06:59

    Plaane ei ole, lapsel köha ja nohu ja vahepeal ka palavik ning samuti meil raske öö selja taga. Loodan, et palavikku tagasi ei tule, siis saame ehk ka korra nina õue pista.

  • Avatar
    Vasta R 6. mai 2018 at 06:50

    Meie pere ka väga varajane. Ise olen juba mingi poole viiest üleval. Veidi aega hiljem ärkab mu kuue kuune ja nii me siis tiksumegi kuniks kell 7 ülejäänud kargu alla ajavad. No ei oska lihtsalt kaua magada.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 6. mai 2018 at 06:50

    Minu lapsuke on terve hommikupoole ööd jauranud. Mis viga – Jumal seda teab. Lootsin ka ühe pika une teha, aga kus sa sellega. Plaanin täna minna Sagadi mõisa. Käime metsamuuseumis ja jalutame niisama mööda mõisa ringi. Kui ilm ilus saab ehk pikniku pidada.

  • Avatar
    Vasta Helen 6. mai 2018 at 06:48

    Ma ei tea, kas ma olen varajane või hiline, aga pole veel magama saanudki. Tulin töölt ja pean plaani võimalikult vähe tänast ilusat ilma maha magada. Aga no siin ma seda und ootan ninapidi telefonis..

  • Avatar
    Vasta Triin 6. mai 2018 at 06:46

    Ma olen ka varajane. Suhteliselt pikalt juba, nagu vanainimene. Ma keedan mune ja teen kohvi ja putru. Kui teised lõpuks ärkavad on mul jälle kõht tühi. Täna teeme aias grillipeo. Suurem poiss saab täna 9. Ma ei tea kuhu need aastad nii kiirelt läinud on ? Aga lubas ilusat ilma , ma loodan ,et kõik läheb plaanipäraselt ?

  • Avatar
    Vasta Stina 6. mai 2018 at 06:45

    Mina pole varajane, aga üleval kuna elan Kanadas ja kell siin alles kolmveerand 11 õhtul. Imetan last ja mõtlen kas ma ka rasedana varajane olin. Vastus on jah kuna käisin tööl ja pidin enne 6-t alati tõusma! Nüüd lapsega kodus ärkan umbes 9, sest kuigi laps 3-kuune siis ikka tahab iga 2h tagant süüa ja nii ma öösiti aega veedangi..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. mai 2018 at 06:41

    Kuna olen üliõpilane ja praegu on sess, siis kahjuks muuks aega pole kui ainult õppimiseks. Saaks need eksamid läbi siis tunneksin ka ennast inimesena jälle.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 06:43

      Õõõõh, ma vihkan õppimist! 😀 Ma painan ennast autokoolitestidega mõnipäev ja see on niiiii tüütu 😀

  • Avatar
    Vasta Enely 6. mai 2018 at 06:39

    Mul ka ribi vaja teha. Mis marinaadi teed? Mul oli ka plaan kaua magada täna, aga laps tegi kell 7 äratust ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 06:43

      ma mõtlesin meemarinaadi teha! Soja, ingver, viskitilk, pipar-sool, mesi. Retsept soovitas kaneeli ka, aaga eelmine kord tuli selleta ka hea.

  • Avatar
    Vasta Kristin 6. mai 2018 at 06:36

    Tänane plaan on surra. Kaheaastasel pojal on tuulerõuged, silmapõletik ja nohu. Võid arvata kas ta nuttis terve öö või mitte… Oleme täiesti magamata ja mina ka veel lisaks palavikus. Ei ole üldse tore :/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 06:41

      Oh sa vaesekene! Muuseas, mul pole endal kunagi tuulekaid olnd! 😀

      • Avatar
        Vasta K 6. mai 2018 at 06:50

        Ma arvasin ka, et mul pole olnud sest ei ema mul ega ma ise ei mäleta, et oleks olnud. Lasin teha perearsti juures antikehade veeproovi, sest mul kaks last ka pisikest ja mõtleain vb lasen vaktsiini teha, sest täiskasvanuna ja koos lastega tuulerõuged…..
        Aga tuli välja, et ma ikka põdenud tuulekaid, juu siis pääsesin 1-2 salajase täpiga vms 😀

        • Avatar
          Vasta K 6. mai 2018 at 06:51

          Vereproovi mitte veeproovi siiski 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:00

          Oh, peaks ka teha laskma selle “veeproovi” 😀

      • Avatar
        Vasta Kristin 6. mai 2018 at 07:02

        Mul see-eest on kaks korda olnud ja nüüd kardan, et äkki ei jää kolmas ka tulemata. 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 07:17

          Mh? Ma arvasin, et see on üks nendest haigustest, mis tuleb 1x elus?

          • Avatar
            Mmm 6. mai 2018 at 08:18

            Tuulekatega on vist nii, et kui pähe/näkku täppe ei tule, siis immuunsust ei teki. See on küll netist loetud ja ma ei tea kas 100% õige info 😀 nii et mõnel inimesel võivad 5 korda ka tuulekad olla kui näkku ühtegi täppi ei tule