Uncategorized

väss ja pilte ja juttu ja kõike!

20. mai 2018

Ma olen lihtsalt nii väsinud ja põhjuseid on kaks. Esiteks vist rasedus, sest ma ei tea, et ma muidu nii jõuetu oleks. Muidugi ma vahepeal ei tunne absoluutselt, et ma rase oleksin ja unustan selle peaaegu üldse ära, aga siis jälle on süda paha, pea käib ringi ja uni murrab.

Teine väsimuse põhjus võib ka olla eilne pidu. Selle jaoks valmistumine, võtted ja muu säärane võttis lihtsalt nii läbi, et ma mõtlesin, et ma vajun jalapealt ära. Pidu ise oli hea – batuudid, mullitünn, näomaalingud ja auhinnad, aga noh, ma oleksin võinud muidugi selle peale ka mõelda, et oleks võinud kas ise rohkem pilti teha või fotograafi ka tellida, sest praegu on mul pakkuda hunnik telefonipilte. Muidugi 4. juunist alates saate Malluka suve Kanal2 pealt vaadata ka, nii et päris jäädvustamata ei ole.

Nodi.ee‘st tellisin viimasel hetkel (ja sain juba järgmine päev kätte!) hunniku karikaid, sest ma teadsin, et sõbrad on oma kostüümidega palju vaeva näinud ja tahtsin neid kuidagi motiveerida. Ikka ju tore karikat saada! Näitan teile kohe kahe esimese koha saaja kostüüme ka. Flamingo ja elevant! Mis te arvate, kumb esimese koha sai?

auväärne kolmas koht – päris OK kostüüm ju

Muidu oli hästi tore, saime mängida ja süüa ja juua ja juttu puhuda ja vees hulpida ka.

Ei, mu ninasõõrmed ei ole suuremaks läinud 😀 Mullivanni tellisime siit: http://www.efektaed.ee/mullivanni-rent

ma ei tea mis ma teen

Laste rõõmuks oli meil ka kaks suurt batuuti, mis olid pärit SIIT. Mega lihtne – vooluvõrku, vajutad ühte nuppu ja kahe mintsaga olid batuudid täis. Lastele meeldisid TÄIEGA!

Tõsine krokodill

Krokodill ja elevant

Kui lapsed kell 22 ära vajusid, vajusin mina ka. Selline tunne oli, et olen 727 päeva üleval olnud ja kogu see päev oli nii intensiivne ja melu täis, et pole ka ime, et uni murdis. Noh, ärkasin ma 4.20. Ma ei tea miks, aga just see kell ma silma lahti tegin ja sellest ajast saadik ma üleval olnud olen. Aga nagu öeldud, eks te varsti saate ise näha. kuidas ma peoks ette valmistusin ja näiteks koogi tegin. Ta tegelikult pidi vähem vulgaarne olema, aga eks sedagi näete telekast, mis pildi järgi ma seda tegin.

Lõpetuseks kaunis foto Kardo “mantoest” ja sellest, kudas see oli piduliste seas hitiks. #eiolepiinlik #egalabane #võimasvarustus.

Homme uutele seiklustele – nimelt lähme me perega esimest korda TELKIMA! Oh sa jutt, nagu Mari ütleb, saab see alles tore olema. Kes on lastega käinud, mida KINDLASTI peaks kaasa võtma?

 

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. mai 2018 at 10:22

    Meie telkisime esimest korda perena, kui vanem laps oli 4 kuune, nii et juba 6 aastat tagasi. Üle-eelmine aasta sain rasedana telgis möllata 😀 Eelmine aasta oli väike poja 10 kuune ning oli täitsa äge 😀

    Sääsetõrjevahendid, taskulamp VÕI pimedas helendavad pulgad- meil näitasid terve öö valgust ja no meie lapsed said mõlemal korral tükk aega enne magamaminekut juba nendega mängida ja siis olid telgis taskulambi asemel- supermõnus 🙂 Täispuhutavale madratsile kindlasti mingi kate vms- sigakülm oli ilma selleta magada ja kui oli pleed madratsil, no mine kui soe- magamiskoti tegin ka tekiks, ei tahtnud enam seal sees peesitada. Ma olen võtnud igaks juhuks vahetusjalatsid- riideid saab veel ehk kuidagi kuivatada, jalatsitega tiba raskem. Ja mu lapsed pole crocsides telkinud, ikka korralikud kinnised jalatsid.

  • Avatar
    Vasta K. 20. mai 2018 at 21:22

    Lisaks kõigele muule kraamile, mida siin on soovitatud, siis lisan juurde taskulambi!!!
    Sellega meeldib lastel pimedas mängida, endal on põnev ja kui vaja öösel siiski pissile minna, on valgus ka olemas.
    Ps! Tean, et taskulampi saab telefonist ka, aga reaalne taskulamp on lastele vingem ?

  • Avatar
    Vasta K. 20. mai 2018 at 14:52

    Kas batuudid said maa külge ka kuidagi kinnitatud? Paar aastat tagasi tartus seda ei tehtud. Tuli tuuleiil, viis lapsed koos batuudiga ja otsa need lapsed said.
    https://m.postimees.ee/section/81/3250583

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 14:55

      Jah, ma mäletan seda artiklit. Meil on kõik lapsed alles.

  • Avatar
    Vasta N33 20. mai 2018 at 14:10

    Oleme staažikad telkijad ja teinud seda temperatuurivahemikes -20 kuni +40. Kuna ööd on meil külmad, siis soovitan magamiseks selga panna meriinovilla soe pesu või fliisist riided. Krae ümber kaela ja müts pähe, mis võib veider tunduda, aga pea on esimene asi mis külmetama hakkab. Kui telk muidugi väiksem ja te neljakesi seal puntras koos, siis inimeste enda kehasoojus päästab juba üsna palju. Suletäidisega magamiskott/ tekk on hea mõte ja juhul kui magate selle jyski täispuhutava madratsi peal-pange madratsile ka mingi tekk. Maapinnast tuleb külma ja need madratsid lasevad selle kõik ludinal läbi.

    • Avatar
      Vasta Liisi 20. mai 2018 at 15:52

      Kui korralik magamiskott on siis peaks just ilma riieteta magama, et soojus saaks tekkida ja et külm ei hakkaks. Lisaks võib kasutada magamiskoti lainerit, sest seda on hiljm kergem pesta kui magamiskotti.

  • Avatar
    Vasta Andra 20. mai 2018 at 13:48

    Fliisist jumpsuit on hea, siis on magada kindlasti soe.
    Antiseptik, haavarohtu ja plaastreid, puugi eemaldamise pintsetid ..ma võtan sada muud asja veel, aga need on asjad, mida olen ka pidanud tuttavatele andma, sest keegi ei näe ette, mis juhtuda võib
    . Minul alati need kaasas telkides 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 20. mai 2018 at 13:13

    Käime perega iga aasta telkimas. Eelmisel aastal oli siis poeg kõigest 8 kuune ? päris vahva oli. Vahetus riideid kõvasti kaasa, lastele meelepärast kas mõni lelu või joonistamiseks midagi. Tõrjevahendid kaasa, ja wc paber kulub kah igal juhul ära ? õhtud on jahedad siis oleks hea kaasa võtta villanesokk. Mul alati ikka kaasas ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 20. mai 2018 at 13:07

    Meie vedasime autos preilile pissipotti kaasa, sest polnud nõus metsa alla ega kuivkäimlatesse häda tegema. 😀

  • Avatar
    Vasta Eveli 20. mai 2018 at 12:59

    Telgi?et raseda peaga maha ei unustaks?lõkketegemise tarvikuid,magamiskotid,täispuhutavad madratsid.Head paremat süüa.
    Niisked salvrätikud.Vett.

    • Avatar
      Vasta Lisbet 21. mai 2018 at 20:08

      😀

  • Avatar
    Vasta Ma 20. mai 2018 at 12:54

    Sitaks sääsetõrjet. Ja niiskeid salfakaid pee pühkimiseks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 12:55

      mind sääsed ei söö, aga ma ostsin mingi sääsespiraali 😀

      • Avatar
        Vasta Neti 20. mai 2018 at 18:21

        Kukub see spiraal ka ära 😀 (nali-nali)

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 18:50

          kardo juba poes tegi seda nalja 😀

          • Avatar
            Lisbet 21. mai 2018 at 20:09

            😀

        • Avatar
          Vasta Kaija 23. mai 2018 at 00:20

          Ai-ai-ai! Ahha-haa!! ??? Ärge ajage vaest lõpurasedat niimoodi naerma ?. Mul kukuvad nii hoopis veed ära…