Mulle tuleb palju kirju ja kõigile vastata ei jõua. Mida võtan vastamisel arvesse? a) guugeldan saatjat, b) vaatan viidet kirja sisule. Mis on c) ja d)?

Enamasti satun ma kirjade peale telefonis, mis tähendab seda, et ma loen kirja läbi ja vajutan nupule, et seda mitteloetuks märkida. Ma lihtsalt ei viitsi telefonis meile trükkida. Samas FBis ei saa seda teha, nii et seal jääb mul kõige rohkem kirjadele vastamata, lihtsalt mõtlen, et hiljem arvutist vaatan ja noh, unustan. Aga seda ma ei oska küll öelda, et mille järgi ma vastan – oleneb, mis tuju mul on ja kas on kiire ja saatjat ei guugelda ma küll kunagi, miks ma seda tegema peaks? Viimasel ajal on mul mingi Gmaili probleem, tihti saan teada, et pole sealt meile kätte saanud. On kellelgi veel nii olnud? Inboxis ei ole, trashis ei ole, spamis ei ole jne – milles probleem olla võiks? Kõige lihtsam on mulle kirjutada MINU enda FBi lehele, mitte Malluka omale. Malluka postkasti kirjad ei tule teavitusega. Või noh, teavitus hüppab lahti ja kui ma seda just see hetk ei näe, kaob see ära. Seega satun ma Malluka FBi lehe postkasti korra nädalas, kui sedagi. Aga kuna seal on 46637373 lugemata kirja, siis ega ma seal oluliselt ei süvene, kui aus olla.

Kõige raskem olukord, millega oled seoses blogiga pidanud tegelema ja kuidas kõik lõpuks lahenes, kui lahenes?

Issand, kõige raskemad on ehk olnud need kohtusse andmised. See segane linnutädi andis, aga sellega pole midagi siiamaani saanud, peaaegu aasta. Ei sõnagi kohtult. Arvatavasti said nad ise ka aru, et see tädi sego on. Ega see Mangi asi ka just meelakkumine olnud pole. Muidu pole blogiga väga midagi hullu kaasnenud, selles mõttes, et iga hobi/tööga on probleeme ja negatiivsemaid momente ja ma olen mõnikord mõelnud, et mõtle kui hea oleks elada mitte Mallukana vaid lihtsalt Mariannina. Et kas teised inimesed elavadki nii, et teevad, mis tahavad ja KEEGI ei kritiseeri neid anonüümselt netis :D Aga laias laastus ega vahet pole, sest blogi on mind väga õnnelikuks teinud. Minu töö ja minu nunnuke.

Mille järgi otsustad, millest blogid? 

Ma panen endale kirja mõtteid jooksvalt ja kui aega on ja mingi teema vabal hetkel kõnetab, siis kirjutangi. Aga mõnikord on midagi nii kaua draftis, et kustutan hiljem ära – lihtsalt ei mäleta, millest ma üldse kirjutada tahan. Samas mõnikord lasen lihtsalt emotsioonilt ja jooksvalt oma tunnetest või asjadest, mis juhtunud on.

Kui planeeritud su päev on? 

Ah, see oleneb ajast. Mõni kord on nii, et lahkun kodust kell 8 hommikul ja naasen 12 tunni pärast. Mõni kord ei tõuse ma kordagi diivanilt.

Mis sa paljastporgandist arvad?

Ma üritan mõelda, kas ma olen teda päris elus näinud, vist mitte. Paar korda olen temaga chatis suhelnud, seega ei arva ma temast mitte midagi halba. Ei ole ta midagi halba teinud, ega vist kellegi vastu nõme olnud, seega mis mul ikka arvata. Ilus naine, kes viitsib endaga tegeleda ja vääääga palju instagrammida :D

Kuidas sa üldse ebapärlikarbiga suhtlema hakkasid? Kas läbi Eveliisi? Kas ma mäletan õigesti, et ta on lausa sul külas käinud (äkki oli sünnipäev või mingi muu istumine)? Ja järsku hakkas niisama teist maha tegema? 

Ma üritasin meenutada, et kuidas see täpselt oli, aga me käisime Mari-Leenu ja Ebapärlikarbi (ehk Triinuga) väljas veini joomas. Mul nii halb mälu, et absull ei mäleta, miks ja kus ja millest me rääkisime, aga ilmselt väga vist ei klappinud, sest rohkem me ei käinud väljas. Ainult seda mäletan, et me rääkisime pekist ja ma tõmbasin vetsus oma särgi üles, et kõhupekki näidata, mille peale Triin “ISSAND JUMAL” karjus ja taganes, nagu ma oleks püksist mädaneva kutsika välja kiskunud ja talle näidanud :D Külas Triin mul käinud pole ja rohkem meil omavahel mingeid tegemisi olnud ei ole.

Kas pildistamisi jagub? Nii vist sul ei ole, nagu Teesil, et aasta lõpuni kõik kohad bronnitud?

Ikka jagub. Selles suhtes, et mina palun emadel endale kirjutada peale beebi sündi, ei näe põhjust enne aega kinni panna. Tähtaeg võib ju olla ala 1. juuli, aga mis mõttega ma seda päeva endale enne kirja panen, kui laps PÄRISELT ka sündinud ei ole. Kui beebi sünnib, leian nädala jooksul aja. Muidugi see “olen aasta lõpuni bronnitud” jutt on kõige soovitatum turundustaktika, millest kuulnud olen, et tekitad nn nõudluse. Aga mul pole vaja seda teha, sest kliente jätkub nii meile, kui teistele. Suveks ma enam juurde võtta ei saa lihtsalt sellel põhjusel, et võtted, autokool + raamatu kirjutamine. Aga need, kes kirjas on ja on juba ette öelnud, et soovivad tulla, siis teen kindlasti ära. Praegu juba täiega igatsen beebipildistamist ja ausalt öeldes tahaks ühe sünnitusepildistuse ka veel enne enda oma ära teha. On kellelgi tähtaeg tulemas suvel-sügisel? Tahaksin ühele oma lugejale selle pildiseeria kinkida täitsa tasuta! Võite mulle kirjutada :)

Kas Kardo läheb vahepeal tööle, kui sa dekreeti jääd? Nii vist ei saa, et tema Lendega lapsehoolduspuhkusel ja sina beebiga dekreedis samal ajal?

Ei, Kardo ei lähe tööle, ma isegi ei saa küsimusest eriti aru. Praegu on ta Lendega, hiljem M’ga :)

Uusi küsse võite jätta kommentaaridesse :) 

Jaga: