Beebiootus Kassid LAPSED Lasteasjad LOOMAD

beebiriided ja tropp kass

18. juuli 2018

Lubasin eile, et viin ennast kurssi, mida ja kui palju ma beebile kokku ostnud olen. Nojah, nagu arvata, siis olen tõesti selle viie kuu jooksul jõudnud asju osta päääääris palju. Ilmselt pean ma vastumeelselt ütlema, et nüüd võin ma riiete osas suht rahulikult sügisele vastu minna, sest asjade hunnik on lihtsalt liiga suur. Aga no mida ma lobisen, ma parem näitan, millele leian, panen lingi kah.

See on kõige pisem asi kogu kupatuses. Suurus 44, aga esimestel päevadel raudselt läheb selga ja on täpselt paras, mitte nii kohutavalt suur, nagu enamik 50 suuruses asju tavaliselt on. Tehtud on ta bambuskangast, seega väga pehme ja veniv. Aga no tõesti mega pisike ja nunnu. Geggamoja, 33€ (LINK).

Kolm 50 suuruses toarüüd, esimene Joha bambus/viskoos 23€ (LINK), keskmise ostsin eile Beebicenterist, maksis umbes 10€, kolmas oli paavlis vaid 50 senti.

50 suuruses bodyd. Seal on nii Mimi Disaini, Minibeebit, H&M’i. Kokku 9 tk, peaks piisama küll ma usun. Juurde küll vaja pole, sest me ikka peseme ka pesu, seega pole mõtet rohkem osta.

56 suurust on mul Lende ja Mariga mõlemaga kõige rohkem kulunud (Mari kandis lausa 3 kuud, Lende mingi… kuu). Seda on kõige rohkem kogunenud ka. Ilmselt liiga palju, sest toakombesid on juba ainuüksi 12 tk. Enamik George’ist tellitud, aga on ka Happeak’i ja Geggamojat. Jänkudega jälle Paavlist.

56 suurus bodyhunnik. #ups. Hunnikus on lühikese varrukaga bodyd, need kõik George + H&Mist ostetud. Pikkade varrukatega on Geggamoja, Molo, Minibeebi ja veits käsitööd ka, mis kingiks saadetud, näiteks Gomerakids’ilt.

Näete, 62 suuruses asju on üsna tagasihoidlikult. Kuus body. Seega kui üldse midagi osta tahan, siis ehk just selles suuruses, kuigi kuuest peaks paariks päevaks jälle piisama küll ja siis võib taas pesu pesta, nii et just puudu oleks, öelda ei saa. Siin on siis H&M, Minibeebi, Happeak, HILP, Dadamora ja Hevern esindatud.

68 suuruses olen ma ühe body ostnud, Breden Kids’ilt. Ülejäänud on toakombed. Kaks Bredenilt, üks Geggamojalt. Kuna nagunii riideid kingitakse, siis saangi öelda, et 68 suurus bodyd on puudulikud, hea katsikulistele teada või miskit 😀 Samas loota, et ma järgnevad neli kuud asju juurde ei osta, on ka vist palju eeldatud…

See on ainukene õuekombe enne päris talvekat. 68 suurus, Mimi Disaini oma. Tahaks samasugust autokombet beebile ka, mis poleks väga paks, aga paksem ikka, kui toakombe. Mis teie beebidele autosse selga pannud olete? Või piisab toakombe + soojakott? Issand, ma ei tea. Ma pole ju enne suur autovend olnud (mitte, et ma juba oleks, aga noh, lootma peab :D).

Siin ülemisel pildil on 3 pusamoodi asja, suurusele 50-62, aga need suht lambikad minu meelest, ei mäleta küll, et nii väiksele oleksin otseselt pusa selga pannud… Pükse on ka, enamus 50-56 suuruses. Neid ikka nagu kulub, ega inimene püksata olla saa. Juurde oleks vaja natukene neid pükse, millel sokiosa küljes, neid praegu vaid 1 paar ja sokke nii paha beebile jalga toppida.

Neli 74 suuruses asja kah, mingil põhjusel 😀

Titeasjade kotist leidsin veel kaameraga beebimonitori ja paar lutti. Kuna Lende lutti ei võtnud, siis ma ei hellita lootusi, et Marta ka võtma hakkab, aga no midagi võiks ju varuks olla. Need lahtised viskan ära, ei teagi, miks nad seal kotipõhjas olid. MAM ja Difrax olid Mari lemmarid, neid ostan ka.

Mõned sokid ja ühed “kingad”, mida nagunii vaja pole aga no ehk mingi pildi peal nunnu jalga panna. Ma ostsin need siis, kui ma sain teada, et tüdruk on tulemas, tundus selline vajalik roosamanna.

Elevant on juba Mari ajast järgi, ülejäänud on Lende päranduseks. Ega neid alguses vaja väga ei lähe, mingi hetk hakkavad rohkem krabistama ja krõbistama nende asjadega. Sinna veel muidugi maa ja ilm aega, aga olemas nad igatahes on.

Selline on siis kogu riidekuhi ühtse hunnikuna. Ma pole küll mitte kunagi beebide asju enne kasutamist pesnud, aga nüüd mõtlen, et vist võiks. Ilmad nii ilusad, saaks kiirelt ära kuivatada ja suuruste kaupa ära panna. Nimelt oli KEEGI selle koti peale pissinud, kus ma beebiasju hoidsin. Õnneks läbi ei olnud tulnud ja riided on puhtad, aga no vähe närvi ei ajanud, et see kusemise jama JÄLLE pihta hakkab.

Kunagi Kurg kuses kogu aeg majja. Tundus, et see on stressist, sest majas oli veel kasse ja see talle ei meeldinud, ma pakkusin toona isegi veel hoiukodu kassidele. Ostsin pistikutesse need “kassirahustajad”, aga kusemine lõppes siis, kui teisi kasse enam majja ei toonud. Lotte saabumisega lõpetasid ka ämma kassid majas käimise, kartsid koera. Nõnda sai Kurg rahus olla ja ei tundnud enam vajadust mulle tuppa lasta ja märgistada.

Ma ei tea miks, aga nüüd ei tundu Lotte enam ka teistele kassidele ähvardav, mistõttu kassid, eriti üks valge kass nimega Roosi, meile kogu aeg tuppa tuleb ja karjudes süüa nõuab. Alguses oli suva, las käib siis ja asi mul talle süüa anda on. Aga noh, nagu näha, siis Kurele selline asi ei sobi ja nüüd ongi ta uhkelt kusemisega pihta hakanud. Mitte AINULT Kurg, muuseas. Ma alles eile nägin, kuidas EMANE Roosi meile köögikapile “saba väristas” nii et pissi pritsis.

Kurg on kusenud täis trepivaiba (tema õnneks ma tahtsin selle nagunii välja vahetada), Kardo klaviatuuri (!!!), ülemise korruse garderoobi, minu magamistuppa (seal see beebiriiete kott oli) ja muidugi meie terrassiuksele ja kööki. No persse küll, MIKS?! MIKS JUMAL?!

Nüüd üritan ma Roosit enam mitte tuppa lasta, aga see on keeruline, sest nii palav on, mistõttu uksed-aknad on lahti. Seega saavad kõik kenasti sisse ja rahumeeli oma põit tühjendada. Muuseas, alguses lasid nad kõik liivakasti. Meil on ülemisel korrusel liivakast, mida muidu Kurg mega harva kasutas, aga kui Roosi siin käima hakkas, hakkasid nad teineteise võidu sinna häda tegema. Sellest “rivaalitsemisest” kasvas edasi valimatult suva kohtadesse kusemine.

Eile vaatasin diivanil nurruvat Kurge ja mõtlesin, et krt sa olid vanasti nii normaalne… Ma ei saa aru, mis see Roosi teda nii häirib, õu on suur ja lai, majas ruumi on, elagu krt rahulikult koos, mitte ärgu kusku nagu tondid mööda majapidamist. Igatahes olen ma nüüd kaks õhtut tuimalt ignonud terrassiukse taga kraapivat kassi, kes tuppa tahab, sest no kui käituda ei oska siis ööseks ma sind ka siia ringi kusema lasta ei tahaks. Ma vist lööks ennast mättasse, kui keegi mu laste uued turvatoolid täis laseks, appiii, ma lähen juba sellest mõttest pingesse 😀

Jalutasin aia peal ringi, et ehk leian ühegi nendest karvastest tontidest üles, aga nüüd pole neist muidugi kippu ega kõppu 😀 Kas teil on ideid, kuidas ma saan a) teised kassid majast väljas hoitud, b) Kurge mitte kusema panna? HELP!

Loe ka neid postitusi!

49 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Karita 2. august 2018 at 08:13

    Kui reisida beebiga toast tuppa, siis on parim lahendus turvahälli soojakott. Neid on erinevaid, lisaks mingisugused kapuutsiga kokku lapitavad tekikesed. Näevad väga nunnud välja ja täidavad kindlasti eesmärki. Need saab autos mugavalt lahti teha ja jääb ära lapse riidesse paneku ja riidest lahti võtmise vaev. Kui sõit pole pikk, sobib kindlasti iga õhem kombekas, millele saab autosse mineku hetkeks teki peale panna. Arvestada tasub sellega, et beebi on oma istmes sees päris soojas ja tal hakkab oma vammustega soojas autos enne palav, kui teistel. Seepärast tasub pigem õhemad riided panna ja vajadusel teki lisada.

  • Avatar
    Vasta mai 22. juuli 2018 at 09:27

    Liina Pulges’el oli ükskord instas vms selline pilt, kus ta oli laotanud oma kaksikbeebide rõivad aeda muru peale laiali ja tegi siis ülevalt korruselt pilti neist. Ei leia praegu seda pilti üles, aga kujutan ette, et iga lapsevanem saaks sellise teha oma lapse varandusest ja see tulemus üllataks teda.

  • Avatar
    Vasta Kris 21. juuli 2018 at 09:34

    Kui külakassi ei toida, siis ta vast ei tule enam lõpuks.
    Kui minu seni ontlik liivakastikasutaja igale poole pissima hakkas 12aastaselt, selgus, et neerud on läbi.
    Arst seletas, et kui kass pissib mujale, võib tal valus või ebamugav olla ja kass seostab seda tunnet liivakastiga.
    Me vahetasime tavalise liiva maisiliiva vastu, Pet City poodides. See on pehmem.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2018 at 09:45

      Selles asi ongi, et me ei toida ühtegi külakassi. Kassid, kes talle ei meeldi, on ämma omad, ehk elavad ka siin, lihtsalt nad enne koera tõttu meie majas ei käinud. Arstil oleme käinud, ei ole tal viga midagi, stress noh.

  • Avatar
    Vasta H 20. juuli 2018 at 12:19

    Kui on soojakott olemas turvahällis, siis piisab täiesti toariietest 🙂

  • Avatar
    Vasta Reelika 20. juuli 2018 at 00:13

    Kui Kurg on kastreerimata siis võib ta sirtsutada emase kassi lõhna peale. Isaste kasside probleem jooksuajal.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2018 at 09:32

      Ma tõesti isegi ei tule selle peale, et täpsustada, et Kurg ON loomulikult kastreeritud. Siin elab 3 emast kassi (ka muidugi lõigatud) ja kass käib väljas. Ma peaks mingi teine eesti olema, kui ma nii loll oleks, et 10 pasta jooksul poleks taibanud oma kassi ära kastreerida, issand jumal…

      • Avatar
        Vasta Lisbet 22. juuli 2018 at 11:48

        Jääb mulje,et inimesed ei oska lugeda või on tekstist arusaamisega raskusi 😀 pealkirja oleks pidanud tegema-KASS KASTREERITUD,ÄMMA KASSID AJAVAD KURE NÄRVI,ELAME ÄMMAGA SAMAL KRUNDIL vmt…..

  • Avatar
    Vasta Nullkulu.ee 19. juuli 2018 at 14:51

    Bambuskangas ongi tavaliselt tavaline viskoos. Ettevõtted armastavad selle nimetusega rohepesu teha.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 19. juuli 2018 at 12:15

    Mina ostsin oma lapsele enamus asju kaltsukatest algul. Tundus mõtetu osta mingeid 5 euriseid bodisid,kui kaltsukast sain 50 sendiga. Nagunii,plödistati igast otsast,mässud lekkisid,sest minu 4 kiloseks arvatud laps tuli sünnitusmajast koju 3 kilosena ja mul ei tulnud pähegi,et peaksin enneaegse mähkmeid varuma! (Suur “tänu” Paanika-Jaanikast günekoloogile,kes pm sunfis mind minema 37 ndal nädalal raseduse lõpetamisele,sest tema arvates oli laps liiga suur!!!!! )
    51 cm laps uppus nr 50 riietesse,aga noh,paar kuud ja olid parajad :)))) kahetsen,et ostsin talvel kõndima hakanud lapsele uue kevadkombe,mille põlve rikkus juba teisel selgapanekul õues kukkumine ära. Nüüd mõtlen,et ostan ka see sügis ja talv ainult kasitatud kombed. Suveriideid olen ikka uusi ka ostnud,aha need ei maksa ka sellist hingehinda. Jalanõud uued. Suuremale lapsele kaltsukast enam kõiki riideid ei saa. Fb grupid on elupäästjad.

  • Avatar
    Vasta TN 19. juuli 2018 at 10:18

    Poest saab kusehaisu neutraliseerijat, sellega saab vaibad normaalseks tagasi ja ei teki ka seost, et ühte kohta on juba lastud, järelikult peaks sinna uuesti soristama. Ehk neutraliseerib võõra kassipissi lõhna ka nii ära, et ei teki vajadust seda üle kirjutada.

  • Avatar
    Vasta Marie 19. juuli 2018 at 07:44

    Kasside käitumisspetsialistid soovitavad igasuguse kusemisprobleemi puhul lisada koju kassi liivakaste. Neid peab olema kasside arv +1 lisaks. Seega kui on üks kass, siis 2 liivakasti; 2 kassi, siis 3 liivakasti jne. 90% lahenevad sellise meetodiga mujale kusemise probleemid.

    Tundub palju, aga need saab ju maja peale ära jaotada. Muidugi tasub need ka piisavalt puhtad hoida sest kassid on pirtsakad. Minu oma näiteks kipub mujale laskma kui liivakastis on junnid ära korjamata. Aga mul on ka pärslane, need pidid olema sellised kes “lihtsalt kusevad kui tuju tuleb” ja päris lahti pole saanud valesse kohta kusemisest isegi kastide lisamisega, kuigi märgatavalt paranes asi küll. Kuid olen ise näinud, kuidas liivakastide lisamine aitab probleemi lahendada teistel.

    Kui sul kasse rohkem kasvõi külas käib siis ilmselt kasutavad kõik olemasolevaid liivakaste, need on ülerahvastatud ja võõraid lõhnu täis ja kassid kui loomult tundlikud ja pirtsakad, hakkavad uusi kohti otsima. Mida rohkem kaste, seda vähem koormust ja teiste lõhnu ja peaks hakkama paranema olukord.

  • Avatar
    Vasta Kai 19. juuli 2018 at 07:26

    Mul on rasedust täis 22. nädalat ja ostsin esimese bodi ja kaks paari sipukaid. Mees pööritas selle peale silmi ja küsis, et kas nüüd hakkab peale või? Solvusin südamepõhjani. Esimene laps ja esimesed asjad mis ma talle üldse ostsin. Edaspidi lihtsalt ei näita talle mida ostnud olen ja kui tähtaeg käes siis küsin mehe käest, et mis me talle siis selga ka paneme nüüd? 😀 Muidu ta mul igati mõistlik ja hoiab mind ja kasvavat kõhutitat väga aga ju siis kardab, et mulle ka rasedus pähe lööb lõpuks.

  • Avatar
    Vasta Marie 19. juuli 2018 at 07:06

    Kasside käitumisspetsialistid soovitavad igasuguse kusemisprobleemi puhul lisada koju kassi liivakaste. Neid peab olema kasside arv +1 lisaks. Seega kui on üks kass, siis 2 liivakasti; 2 kassi, siis 3 liivakasti jne. 90% lahenevad sellise meetodiga mujale kusemise probleemid.

    Tundub palju, aga need saab ju maja peale ära jaotada. Muidugi tasub need ka piisavalt puhtad hoida sest kassid on pirtsakad. Minu oma näiteks kipub mujale laskma kui liivakastis on junnid ära korjamata. Aga mul on ka pärslane, need pidid olema sellised kes “lihtsalt kusevad kui tuju tuleb” ja päris lahti pole saanud valesse kohta kusemisest isegi kastide lisamisega, kuigi märgatavalt paranes asi küll. Kuid olen ise näinud, kuidas liivakastide lisamine aitab probleemi lahendada teistel.

    Kui sul kasse rohkem kasvõi külas käib siis ilmselt kasutavad kõik olemasolevaid liivakaste, need on ülerahvastatud ja võõraid lõhnu täis ja kassid kui tundlikud ja pirtsakad, hakkavad uusi kohti otsima. Mida rohkem kaste, seda vähem koormust ja teiste lõhnu ja peaks hakkama paranema olukord.

  • Avatar
    Vasta Ülle 18. juuli 2018 at 20:26

    Meie Kusti juba 11 aastane aga pole meil tõesti olnud kordagi probleemi, et oleks tirtsutanud tuppa kuigi tal oli ka päris suur stress kui 3 aastat tagasi koera võtsime ja hiljem ka elukoha muutus.Võtsime ta kunagi varjupaigast ja 6 kuuselt sai lõigatud. Aga ta on meile ikka väga tänulik kass ja nüüd koer Itiga lahutamatud sõbrad.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. juuli 2018 at 19:10

    Kui meie kassil on tuppa kusemise hood üle käinud (kass 8a, neljal korral mõne nädala kaupa tuppa sirtsutanud) siis esimene kord kolimise tõttu (aitas Feliway pistikutes), teine kord koera võtmise ajal (aeg ja Feliway) aga viimased kaks korda on olnud põiepõletik. Iga kord kui tuppa sirtsutama hakkas olen siiski arstile uriiniproovi viinud, et välistada tervisehäda. Peale ravimikuuri on jälle ok. Aga igaks juhuks on püsivalt loomakliiniku stressimaandava ja neerude toidu peal. Tundub küll ennetusena hästi toimivat. Igathes, ma olen ühe diivani minema visanud peale seda kui ta ükskord kolme päeva jooksul *kaheksa* korda sinna lasi. ? Ja pisemat pudi padi ka. Joppab tal, et ta nii nunnu on.
    Ja koeral ka, sest tema patunimekirjas on 12 paari nahast jalatseid kolme aasta jooksul. Jah mul on jalanõukapp. Ja ikka tuleb mõnikord see false sense of security ja jätad midagi vedelema.

    • Avatar
      Vasta iSiil 23. juuli 2018 at 21:13

      KUIDAS saab kassilt pissiproovi kätte? 😀 Ma oma peas välja ei mõelnud seda.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. juuli 2018 at 19:05

    Catflap sinu oma kassi kiibiga seotud, laseb tuppa/õue ainult teda, mitte teisi kasse.

  • Avatar
    Vasta Kris 18. juuli 2018 at 18:59

    Meil oli talvel lapsel turvahällis Mimi mummukombe. All oli tavaline body. Ei olnud paks ja palav ka ei hakanud. Sõbranna lapsel oli Jonsu villakombe, ka mõnus.
    Aga Kure puhul teil aitabki vast see, kui teised kassid eemal hoida. Äkki panna mingi võrkuks vms..nagu suvel mõnel on rõdul/terrasil. Et õhk liigub, aga kass sisse ei saa.

  • Avatar
    Vasta K. 18. juuli 2018 at 17:10

    Ooojaa! Kui siin #kusestop ideid palju tuleb, ole hea, tee postitus. Me adopteerisime kassi. Algul oli tore ja hea, nüüd täis tropp. Ta kuseb igale poole. Minu vastu vist mingi väike asutus on, sest magamistuppa ja elutuppa kusnud pole kuid vanni, õde külas siis õele voodisse, eriti selle koha peale kus ta aastane laps magab. Trepikotta. Katusele. Kraanikausi ette.
    Väidetavalt on ta lõigatud emane aga ma ei suuda seda kusemajandust taluda. Kasse armastan kuid tunnen, et mida rohkem ta mul siin kuseb, seda vähem mul tema jaoks armastust jagub.
    Naine, kelle organisatsioonist ta tuli, soovitas mulle igasuguseid sirduni ka tsitrusreliste spreisid ja õlisid aga ma ei saa terve maja igat nurka ja seinatagust õlidega kokku määrida. Mitusada liitrit mul seda õli/spreid olema peaks siis, ei tea. Õgpfffffff
    Roosi on lõigatud? Kunagi kui maja üürisime, siis sealne kassipreili ka väristas sabaga mööda seinu. Väga meeldiv oli!

  • Avatar
    Vasta K. 18. juuli 2018 at 16:54

    Selle Tula teki taustal tundus algul, et riideid on miljon ??

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. juuli 2018 at 16:36

    Meil oli kassil tihe pissimine, algas kui laps hakkas kõndima, algul arvati et kassil põiepõletik (isane, hubane ja lõigatud), mitmeid uuringuid ning ravikuure hiljem öeldi et äkki kassil stress. Ostsime Feliway feromoone (need kassile nagu õnnehormoonid). Meie kasutasime mõnda aega ja mure kadus.
    http://basilio.ee/kõik-kassidele/stressi-vastu/feliway-friends-kasse-rahustav-feromoon-difuusoris-täitepudel-48ml-aitab-mitmel-kassil-harmooniliselt-koos-elada.html

  • Avatar
    Vasta Mi 18. juuli 2018 at 15:36

    Kusjuures mu isane kass on ka hakanud tuppa valimatult pissima. Eelmine nädal vist ei möödud päevagi kus ta poleks diivanile (just ostsin uue) või vaibale või niiisama keset põrandat loiku teinud.. loopisin terve korteri krõbinaid täis ja peal seda nagu kusemine lõppes. Aga kui kauaks.. ja ta wc on alaaaati puhas, iga õhtu puhastan ja nädalas 2x vahetan liiva.

  • Avatar
    Vasta K 18. juuli 2018 at 15:15

    Hei!
    Kassi meeletust tuppapissimisest … mitte, et ma ekspert oleksin, aga räägin omast kogemusest.
    Nimelt minu enda kodukiisu samuti pidamatult pissis igale poole, laual olevatesse kaussidesse jm. Alguses olin ka suht “miks, plz lõpeta!” aga kui arstile viisin… siis oli veidi hilja. Nimelt oli talle tekkkinud kasvaja (kas põie vm lähedale) mis teda siis sirtsutama ajas …
    Soovitan igaks juhuks arstil käia, sest meie jaoks oli siis juba väga hilja. : (

  • Avatar
    Vasta Hekti 18. juuli 2018 at 14:00

    See kassi värk võib ilgelt tüütu olla, ma tean.
    Kui Kurg enne tuppa ei lasknud, siis raud polt, et nüüd teeb ta seda selle Roosi pärast. Eks nad mõlemad märgistavad oma territooriumit ja näitavad, kes peremees on. Nad on nö sunnitud seda tegema, et oma territooriumi kaitsta ja selleks ka, et näidata kumb kõvem mees on ja kes välja peab kolima – loe instinktid.
    Meil ka maal, nii kui küla kassid platsis on, hakkab see kuramuse sabaväristamine pihta. Need nahhaalid tulevad julmalt ja teevad mis tahavad ja siis on meie enda kassid ka hädas, et mitte ennast päris kodust välja lasta visata teistel kassidel, siis nad peavad ju ka hakkama saba väristama ja siis nad käivadki kõik karjakesi ja muudkui väristavad -_- Kui külarajakaid parasjagu ei käi, ei toimu meie kasside poolt ka mingit sabasiputamist.
    Tuppa ma pole muidugi kedagi ka lasknud enam. Kõik uksed on päevad läbi lahti, et maja tuulduks ja palav ka ja ise tahaks ka vabalt sisse välja käia ja puugid ka ju veel, kassirajakad veavad neid ju ka ringi. Külakaabakad alguses ka eriti julged ja kohe tuppa oma sirge seljaga, siis ma olen kohe paar karmimat sõna öelnud ja jalaga vastu maad prõmmind, kui muu ei aita, mitu korda nii teha tõsiselt ja siis nad saavad aru küll kes peremees on. Enda kassidega ka, aga need saavad paremini aru, piisab teatud sõnadest või toonist ja pööravad otsa ringi. Teised omi kasse ei kasvata ja siis on alguses nendega raskem, et nad aru saama hakkakas, aga küll taipavad. Kui sul ikka tõsine tahe on sees, siis töötab 😀
    Sul aga ma soovitan, kui jutt ei aita :D, pane see nö võrkuks või mis ta on, ette. Nö vaheukseks või noh, nagu mõndadel on, et saad lihtsalt lahti lükata ja läheb ise seljataga kinni. Üleni võrgust või muust õhkuläbilaskvast materjalist. See vaheuks käib muidugi kergelt ingede peal ja seetõttu on kerge sisse välja liikuda, vaatamata sellele, et ta peab piisavalt raske olema, et kass seda käpaga lahti ei saa. Või kui ikka saab, siis lihtsalt haagi varjant, tüütum on, aga muud moodi sa oma sõpru vist õues ei hoia ka, kui kasvatustööga tegeleda pole mahti. Ma läheks mega närvi siukse tuppa sirtsutamise peale, ma ei teeks üldse pikemat juttu ja lõpetaks selle nalja kohe ära. Ma olen lihtsalt juba allergiline selle kassikuse haisu peale, terve elu on see mind saatnud siin ja seal 😀

  • Avatar
    Vasta Annely Z. 18. juuli 2018 at 13:55

    Mulle õpetati varjupaigast võetud kasside puhul, et kassi karistada ei tohi
    Siis hakkab nö kãtte maksma. Ainus koht, kuhu mu (lôigatud) emased kassid, lasid, oli wc vaip. Sinna ei saa midagi maha panna. Kui kuivatasin wc-paberiga põrandalt seda pissi, viskasin paberid potti. No vist siis hästi ei loputanud vms, igal juhul hakkas valge kass meie potil käima. Ja käib siiani. Kaane pean lahti jätma ja vett laskmas käima ise. Tihti kuulda, kuidas soristab seal, nagu vana naine… Kui kaas kinni, lastakse kraanikaussi. ? Aga no mãrgistamisest lahtisaamiseks peabki vist kõik, sh loomaarstilt saadud nipid proovima. Mine tea, mis aitab. Häid närve!

  • Avatar
    Vasta Mannakas 18. juuli 2018 at 13:44

    Teen kodus remonti ja minu lõigatud emane otsustas ka suurest stressist igale poole lohistama hakata :s
    See stepslisse pandav ” kassirahustaja” aitas aga kuna see oli mulle laenuks antud, siis ei tea kus seda saada.

    P.s. üleeile jalutasin sinu majast mööda ( olen Nelgi tänaval ühele tüdrukule tugiisik) magas Kurg kõik neli käppa taevapoole seal lauahunniku otsas, vaata sinna 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. juuli 2018 at 13:32

    Meil lasi 1 kass kardina täis- sai keretäie peksa ja enam meie tuppa ennast ei sättinud( või noh, tuppa üldiselt ei lasknud enam) Ja noh, meil oli samaaegselt ka 14 kassi- neil küll rivaalkusemist ei olnud… nad rivaalitsesid sülekoha ja toasooja pärast ainult 😀 Ühel kassil vast oli laktoositalumatus vms, nii kui piima, hapukoort vms sai, nii oli sitarada järel- kinni enam midagi ei seisnud.
    Titeriietest nii palju, et kui ma jäin teist last ootama, siis lõid küll lained üle pea kokku- mis iganes nunnu ja väike tundus, see ostukorvi rändas- ja noh, ütleks, et julgelt pool jäi kandmata… Mu puhul oleks vist vaja seda “ei teadnud, et olen rase” rasedust, siis jääks ostmine ka vist ära 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:33

      Kassi peksta tunduks küll veits haardkoor 😀

  • Avatar
    Vasta P 18. juuli 2018 at 13:28

    Meil on aidanud selline toidulisand kassidele nagu Cystaid Plus, see just selleks kui pissivad stressist. Üks kassidest kunagi lasi stressist kuu aega järjest IGA PÄEV kuskile, hakkasime seda toidule sisse segama ja saime lahti probleemist.
    Feliway muidugi võib ka natuke abiks olla, aga meil pigem just kapslitega kadus probleem

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:30

      kas seda saab loomapoest?

      • Avatar
        Vasta K. 18. juuli 2018 at 20:57

        Cystaidi saab loomakliinikutest. Minu stressikass saab ka, aitab ilusasti.

  • Avatar
    Vasta Eva 18. juuli 2018 at 13:21

    Autosõituks soovitan voksi soojakotti, spets turvahällile tehtud. Mina panin veebruaribeebi juba haiglast koju viimiseks toariietega selle sisse, autos lukk lahti kui soe sisse sai ja ülimugav. Turvahälli rihmad saavad ka õigesti paigutatud, sest paksu kombe peale neid panna ei tohi. Voksi oma on tõesti paks, kuid cybexi enda oma on jälle magnetkinnitusega, mis a)ei aja last üles kui ta on magama jäänud b) ühe käega mugavam teha rooli taga.

  • Avatar
    Vasta Anna 18. juuli 2018 at 13:21

    Kas kõik karvased pissijad kastreeritud/steriliseeritud? Samuti võiks igaksjuhuks Kurge arstile näidata las kontrollib põit ja neere et tervisemured välistada… Liiva ja toitu pole Kurel alles vahetanud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:22

      Kõik loomulikult lõigatud, muidu meil oleks 8736363 kassi (kolm emast+ üks isane, kõik õueligipääsuga). Arstil alles käidud, kõik on korras, ta on lihtsalt tropp 😀

      • Avatar
        Vasta Anna 18. juuli 2018 at 13:27

        Selle vastu ei aita siis jah väga midagi, meil peres kaks sellist troppi? kõik haigused välistatud, kvaliteet toit+liiv, lõigatud jne aga ikka kui miski ei meeldi siis lastakse suvalt kuhugi, õnneks ei ela nendega koguaeg koos ja isiklikud kiisud seni pissimisega viisakad olnud ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:29

          No aga ta AASTAID ei teinud seda, et no ma tean, et ta on võimeline mitte tropp olema 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. juuli 2018 at 13:15

    Kui keegi nikerdada viitsib, siis selline variant oleks hea :
    https://www.youtube.com/watch?v=OYfpa1mV1pI

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:20

      mis see aed kusemise vastu aitab :D?

      • Avatar
        Vasta Maarja 18. juuli 2018 at 13:54

        Võõrad kassid, kes stressi tekitavad ei pääse aeda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:55

          “võõrad kassid” elavad meiega samas aias 😀

          • Avatar
            Maarja 18. juuli 2018 at 14:00

            No on vigurid 😀
            Ma seda ei teadnud jah 😀

  • Avatar
    Vasta Monika 18. juuli 2018 at 13:06

    Meil pissis ka isane kass valimatult jooksuaegadel. Aga lasime ära lõigata. Nüüd ei kasuta ta ensm toas liivakasti ka, käib õues pissil hoopis.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. juuli 2018 at 13:12

      No kuule mu kass on loomulikult lõigatud, ta käib ju õues.

  • Avatar
    Vasta J 18. juuli 2018 at 13:01

    Mul on ka kolmas laps tulekul, ta 4 november. See kord siis poiss, ees ootavad 2 õde(5a2k ja 2a7k) no mul küll pole veel seda asjade ostmise tuhinat tulnud. ? Vahel tuleb meelde, et jälle külma aja tita, et millist sooja kombekat otsida. ? ? Õnneks aega veel natuke on.

    • Avatar
      Vasta Merje 18. juuli 2018 at 13:47

      Minul neljas juba septembri alguses ja ikka ei ole asjade ostmise tuhinat tulnud. Peaks vist.