KURB ON OLLA LAPSED Mari

Mari läks vist dieedile

12. oktoober 2013

Haiglast öeldi, et igal juhul tuleb lapsele iga kahe tunni tagant süüa anda. Et isegi kui magab, siis ajage üles ja muudkui söötke. No umbes nii on see vist läinud jah. Täna hommikul näiteks söötsin 9 paiku ja siis 12 paiku ja kui kell 2 lõi, siis magas ta ikka veel õndsat und. Selge, mõtlesin, et vast kannatab ikka kolmeni kah, mis ma ikka pressin, kui teine ei taha. Kell kolm lõi ta silma lahti, aga süüa ei tahtnud. Vahtis niisama ringi, piiksus ja vaatas mind suht sitahaisunäoga, kui mina talle tissi näkku surusin. Nii kaua jurasin seal, kuni ta suure rabelemise peale magama jäi. JÄLLE.

Lõpuks kell kuus sain ta 15ks mintaks sööma ja siis ta ka vajus poole söömise pealt ära. APPI, TA JU SUREB NÄLGA! Üritame teda küll äratada, aga teda ei heiduta eriti midagi. Mul hakkab tekkima kahtlus, et ta on näljast juba jõuetu?!

Lõpetuseks demonstreerin, kuidas Kardo teda äratada püüdis:

[youtube=http://youtu.be/Io1zqpIFngw]

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Irina 13. oktoober 2013 at 17:25

    MUL OLI SAMA JAMA…. tean mida tunned. Lõpuks on nii, et arst hakkas soovitama kunsttoitu (Nan, Aptamil jne) MINA OLIN VASTU ja toppisin rinda edasi. Plika oli suurepärane magaja… ei mingid võimlemised ega näpistamised ei aidanud. Päeval ajasin üles nii, et võtsin pepu paljaks ja kui siis jube ei ärganus siis leige vee alla ja plaks olid silmad lahti JULM onju 🙂 aga muutmoodi ei ärganud…..
    Öösiti jamasin vähe, kui ei ärganud siis panin ta ühe korra öö jooksul rinna otsa… Päeval võimlesin rohkem 🙂
    Tohutult palju jõudu ja tugevat närvi 🙂 Peaasi et kakab siis on ikka midagi seedinud kah

  • Avatar
    Vasta KK 13. oktoober 2013 at 14:29

    lapse äratamiseks tõesti tasub võtta tal veidi riideid vähemaks

  • Avatar
    Vasta Kristiina 13. oktoober 2013 at 13:35

    Mul kogemused kahe lapsega, kes mõlemad ei tahtnud üleval püsida ja söötmisega oli pidev jama. Kui laps on madala sünnikaaluga, siis tal pole imemiseks eriti jõudu ka ja kui ei söö, siis veresuhkur läheb madalaks, see omakorda teeb uimaseks ja ärkamise veel raskemaks. Meie kasutasime oma laste puhul ka seda süstla ja sõrme tehnikat ja iga kord toppisin rinda ja nii ta läks. Esimese lapsega, kes kaalus 2.6 kg, võttis aega umbes kuu ja teisega, kes kaalus 3.5 kg läks nädal, enne kui ise korralikult sööma hakkasid. Kõigil ei lähe see söötmine alguses nii ludinal. Aga kui minema hakkas siis hakkas ja lõpuks olid mõlemad poolteist aastat rinnalapsed.

  • Avatar
    Vasta Tulevane ämmakas 13. oktoober 2013 at 12:26

    Peab ikka äratama! Lapsel võib minna veresuhkur madalaks, ja loomulikult siis ta ei ärata end enam ise. VÕta lapsel riided seljast ära, jäta ainult mähe, masseeri teda jne ja siis peaksid ta imetamiseks üles saama. PALUN ÄRGE ANDKE VALESID SOOVITUSI! Loomulikult 3-kuune ei jäta end nälga, kui vastsündinuid tuleb siiski 2-3 tunni tagant äratada!

  • Avatar
    Vasta Edith. 13. oktoober 2013 at 12:14

    väiksed lapsed ei jäta ennast nälga ja 2 tundi on veits weird, mulle räägiti kolmest

  • Avatar
    Vasta carulin 13. oktoober 2013 at 11:19

    Vaatasin videot ja mine pekki, naersin nii, et pisarad silmad. Kardol ikka sama hea huumorimeel alles 😀

  • Avatar
    Vasta Kea 13. oktoober 2013 at 10:29

    Oiii, kui armas ta teil on 🙂

  • Avatar
    Vasta Blondinka 13. oktoober 2013 at 10:13

    Nii nunnu laps 😀

  • Avatar
    Vasta kristi 13. oktoober 2013 at 09:00

    Tõesti, öelda vastsündinu kohta, et ta ennast nälga ei jäta, ning arstid ja ämmakad on lollid, on kahjuks vägagi rumal ja näitab teadmatust. Tasub enne uurida kui vastsündinud lapse kohta selliseid soovitusi ja infot jagada. Jah, keeegi ei taha ju kindlasti lapsele halba, aga selliseid soovitusi jagades tuleks ikka ettevaatlik olla 🙁 Arusaadav, et on palju näiteid lastest, kes harva söönud ja, kelle tervisele see halvasti mõjunud ei ole. Nagu paljud siin eelpoolgi maininud on, kehtib see nälga mitte jätmine pigem sellises vanuses lapse kohta, kes juba söömisrütmi ja oskused käppa saanud.

  • Avatar
    Vasta Anni 12. oktoober 2013 at 23:08

    Meil oli ka häda, et magas väga pikalt ja siis oli liiga nõrk et söömiseks ärgata. Külma veega mässamine ja muud trikid ei aidanud. Aitas ühe ämmaemanda trikk – rinnapiima natuke välja pumbata ja panna ilma nõelata puhtasse süstlasse (süstlaid saab apteegist). Süstlast lasta lapsele vähehaaval suhu. See äratas meil söögiisu ja edasi enam probleeme ei olnud. See ise imemine on vastsündinu jaoks ju nagu maratoni jooksmine, aita teda natuke. Süstlast toitmine ei riku imemisrefleksi. Jõudu soovides!!

    • Avatar
      Vasta Anni 13. oktoober 2013 at 07:20

      Mina andsin haiglas nii, et pistsin oma väikese sõrme esimese lülini lapsele suhu ja suunurgast süstlaga piima.
      Ämmaemand õpetas.

  • Avatar
    Vasta siuhh 12. oktoober 2013 at 22:50

    Minu arst ka siiski käskis laps üles ajada. Jah, ta oli ka selline uneleja, et jäi kohe süües magama tagasi. Siis aga aitab see, et silitad ta peopesa ja käsi- meil funkas. Lapse jaoks on piim ka vedeliku-joogi eest, 6 h ilma söömata-joomata nii pisikese jaoks on ikka natukene hull.

    /2lapse ema on rääkinud/

  • Avatar
    Vasta Andrea 12. oktoober 2013 at 22:45

    Arstid näevad ikka kordades rohkem vastsündinud ja väikelapsi kui siinkirjutajad. Lisaks on kõik lapsed erinevad nii ei omast tarkusst üldistamine ei ole alati kohane. Soovitaksin ikka nii väikese ja hapra olendi puhul tohtrite nõu kuulata. Jah, näljane laps väsib kergesti ega pruugi nii hästi imeda.

  • Avatar
    Vasta sannuke 12. oktoober 2013 at 22:39

    Nõustun eelnevatega, kes soovitavad teda pigem ikka äratada. Mina ka ei raatsinud ja kuulasin hoolega seda, et ”Ega laps ennast nälga ei jäta”. Tulemuseks oli hoopis see, et lapse kaal oli küll esialgu korras, kuid minu piimatootlikkus ei suurenenud piisavalt ja nüüd on juba mitu kuud koguaeg nii palju vaeva, et seda kogust piisavalt suurena hoida. Nüüd olen targem ja kui saaksin teeksin kohe teisiti.

  • Avatar
    Vasta A. 12. oktoober 2013 at 21:55

    Suht ohtlik on nii üldistada, et “ega laps ennast nälga ei jäta”. Tuttava laps sattus sedasi kuu vanusena haiglasse, kaal oli isegi vist alla sünnikaalu juba langenud selleks ajaks.
    Oma lapsele toppisin ikka iga 3 tunni tagant või ka tihemini. Enda rahustamiseks käisin esimesel kuul ka imetamise nõustamises last kaalumas. Seal nad kaaluvad titte enne ja pärast söötmist, siis saab ka umbkaudu teada palju piima ta kätte saab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 12. oktoober 2013 at 21:48

    Kes see ikka magada saab, kui kõdistatakse 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 12. oktoober 2013 at 21:44

    Tegelikult jätavad küll lapsed end nälga ja seda just vastsündinud. Kui teil esimene kuu edukalt seljataga, imetamine käpas, piimapaisud minevik, lapse kaaluiive rohkem kui 500 gr kuus, siis on kõik see õige, et las laps magab ja ta ennast nälga ei jäta jne. Alguses kahjuks aga see päris nii ei ole. Mul pole ükski laps alguses korralikult sööma hakanud, olen olnud kõrge billirubiiniga lastehaiglas lampide all jne. Kes ei osnaud, kes tegi ainult nägu, et sööb aga ei saanud midagi kätte. Keda toitsin süstlast piima suhu tilgutades jne. Peale esimest kuud aga oli asi käpas ja siis ei jälginud ka mina anam ei kella ega ka lapsed polnud enam nõrgukesed ja andisid häälekalt näljast märku 🙂 Soovitan küll mõne päeva möödudes käia last kaalumas kas perearstil või imetamisnõustamises. Korra juba mainisin ka, et ITK imetamisnõustamises toredad ämmakad, helistad ette, lähed kohale. Igal juhul on pärast süda rahul. Sai jälle targutatud, sul vist neist targutustest kõrini 🙂

  • Avatar
    Vasta berit1984 12. oktoober 2013 at 21:40

    Sama oli minul, iga 3h kästi sööta, üles äratada kui vaja.No ei hakanud mina koguaeg äratama.kui aga tundus, et liiga pikaks läheb tekkis omal hirm ja siis tuli meelde kuidas poega haiglas süstlaga söödeti(sündis mega pisikesena ega jaksanud ise piisavalt imeda ja sai süstlast lisa) ja siis kasutasin kh süstalt.natuke sai antud ja neiu otsustas et piisab ja hakkas ise tissi otsas mugima 🙂 Kui aga siiski megat kaalulangust ei teki, väljaheidet jagub ja muu ok siis vast pole vaja väga muretseda 🙂 Aga väga vahvad lapsevanemad olete tõesti 🙂

  • Avatar
    Vasta Anni 12. oktoober 2013 at 21:35

    Mina mäletan imetamise loengust sellist õpetust, et kuni laps ei ole sünnikaalu tagasi võtnud, peab teda kahe poole tunni tagant toitma ja kui magab, siis äratama. Kui juba sünnikaal tagasi, siis võib lasta magada ja siis nad ennast nälga enam ei jäta. Aga alguses peab ikka hoolega jälgima, et kaal tõusma hakkaks. Mul poiss küll sõi piisavalt tihti, aga piima oli esialgu liiga vähe. Pidime haiglas paar korda segu juurde andma, enne kui päris piim tekkis. Vahepeal oli laps kollane ja veresuhkur madal ja kaal kukkus mitu päeva. Aga viimane öö haiglas võtsin lapse kaissu ja siis tuli see õige piim ka ja laps hakkas piisavalt kätte saama. Aga kodus ka veel jälgisin, et kaal ilusti tõuseks.

  • Avatar
    Vasta Tikker 12. oktoober 2013 at 21:29

    Mulle ka haiglast öeldi, et tuleb äratada. Õeke hiljem imestas, et miks küll, neil Rootsis lastakse rahus magada. Kuna ma olin mugav, siis ma varsti enam ei äratanud. Siiani elus ja terved, ehkki osad uned olid alguses kindlasti üle kolme tunni pikad.

  • Avatar
    Vasta Pipi (endine) 12. oktoober 2013 at 21:24

    Proovi ikka äratada, esimesed päevad teil ju alles. Ja sul peab ka piima käima saama. Mul teine laps ka uinus kogu aeg tissi otsas, igavene jama. Ei saanud söögikorda täis ja siis sitsis iga 20 min tagant. Mul aitas paljaks võtmine (lapse;), märja pehme asjaga (rätik) paar korda üle näo, ja varbad jooksva vee alla. Pean tunnistama, et minu tütrekese puhul aitas sellest vaid kümneks minutiks üleval olemiseks aga asi seegi. Vähemalt piima sai käima, esimestel päevadel on see suht oluline.

  • Avatar
    Vasta Laura 12. oktoober 2013 at 21:01

    Mina järgisin põhimõtet “don’t wake a sleeping baby”, however, kui on oht et bilirubiini tase on kõrge või kui beebi sööb vähem, kui 8 korda päevas, siis vast ärataks. Samas, nii väiksena magavad nad umbes 18h päevas.
    Ma tänaks jumalat, kui minu oma üldse magaks, ta ainult sööb! Koguaeg:(!

  • Avatar
    Vasta Grete 12. oktoober 2013 at 20:53

    Meil ka magas ja ei tahtnud süüa, olime kauem haiglas ja sealt tuli välja, et alguses ei olnud mul kohe piima nii palju nagu tahtis ning tekkis palavik ja alakaal 🙁 õnneks siin andsime lisa juurde aga kui koju tulime siis ei äratanud teda enam iga 3 h tagant ülesse, vahest lausa magas 6h järjest ja kuu möödudes olime kaalus ilusti juurde võtnud, nii pisikest beebit jh raske äratada, aga jõudu!

  • Avatar
    Vasta Kadja 12. oktoober 2013 at 20:13

    Aaa ja ma soovitaks esimeseks kuuks beebikaalu laenutada v osta, siis on kõige kindlam 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadja 12. oktoober 2013 at 20:09

    Üle 3 h ei tohiks nii väiksel lapsel söögivahed ikkagi olla ja tuleks äratada, mul arst soovitas lapse kõrvalesta mudida kui imetamise ajal tukkuma jääb ja jalad paljaks ja kraanialla seda soovitati ka 🙂 See tihe imetamine on ka emale kasulik kuna tekib piima ja ei tule põletikku.
    Ja minul sõbranna laps jättis küll ennast nälga lihtsalt magas ja magas ja sõbranna lasigi tal magada ja aru ei saanud et liiga vähe sõi kui alles 2 nädala pärast kaalumist, laps oli rahulik ja ei nutnud üldse.. umbes 1 kuuselt kaalus samapalju kui sündides, alles siis hakkas kosuma..

  • Avatar
    Vasta Ingrid Kaasik 12. oktoober 2013 at 20:09

    No mis lollust nad ometi jälle õpetavad seal sünnitusmajas. Laps annab ise märku kui nälg on. Mitte mingil juhul ei ole vaja teda selle pärast üles ajada, et ema tahab talle süüa anda. Ise ju ka ei söö kui KÄSTAKSE, ikka süüakse kui nälg on. Ja väike laps ei sure veel nälga kui mõni tund on söömata. 1-2 kuud ja on režiim iseenesest paigas. Pealegi igal naisterahval on (vabandan aga – nagu lehmadelgi) piim erinev, mõnel rammusam ja mõnel mitte. Ehk on hea ninaesine ja eelnenud “sundsöömistest” kõht pungil täis. 🙂

  • Avatar
    Vasta Avely Nukk 12. oktoober 2013 at 20:00

    Alguses on see täiesti normaalne ,et sööb harvem 🙂 Talle piisab väikesest lusikatäiest ja kõtu täis. Aga mina hakkasin süüa andma iga kolme tunni tagant ja nii sobis meile paremini 🙂

  • Avatar
    Vasta kätu 12. oktoober 2013 at 19:49

    Meil ka räägiti, et iga 2h tagant vaja süüa anda, kuid meie pärdik ei suvatsenud ka ärgata. Siis soovitati, et kui muu ei aita äratamiseks, siis hakata lapsel mäsut vahetama 🙂 see aitas.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 12. oktoober 2013 at 19:47

    Võib olla ka nii, et need erinevad nibukreemid, mida kasutatakse, ei maitse hästi.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 12. oktoober 2013 at 19:43

    Jah, ära muretse, laps ei jäta ennast nälga ja niisama lihtsalt ära ka ei sure . Ära ainult seda viga tee, et hakkad pulbripiima andma, sest sulle tundub, et ta ei saa kõhtu täis vms. See on totaalne nõiaring ja lõpuks oled omadega täiesti pulbripiima peal üle. Laps sööb siis kui tahab, nad on väga targad ja teavad täpselt mida millal vaja 🙂 JÕUDU!

  • Avatar
    Vasta Jane 12. oktoober 2013 at 19:42

    Nii lahe lihtsalt. Rõõmupisar tuleb silma, teie pere suhtumist vaadates 😀 Ole tõesti igatpidi õnne sisse astunud 😀 Palju õnne ja kannatust, küll ta ärkab, kui nälg majas 😀

  • Avatar
    Vasta Britt 12. oktoober 2013 at 19:42

    Mina siiski ütleks, et nii pisikest mingi aja tagant tuleks söötmiseks äratada. Kas just kahe tunni tagant, aga maksimum viie tagant küll. Eileenil oli sama teema, et lihtsalt jäi magama söömise ajal ja võimatu oli ärkvel hoida. Uskusin ka oma perearsti kes ütles, et ära põe ja titt end nälga ei jäta. Imetamisnõustamises sai selgeks, et vot mõned eksemplaarid jätavad küll. Söötmise ajaks võta laps paljaks ja käeulatusse mingi märg lapp, millega siis teda natukene ” kiusata”, samuti masseeri selga paraja tugevuse, mudi kõrvu jms.

    Ma ise arvasin, et pole midagi hullu, sest laps oli rahulik ja magas palju, aga tuli välja, et ta oli lihtsalt jõuetu ja näljane. Ma ei ütle, et teil on sama lugu aga ma soovitan siiski vähemalt esimesel elunädalal teda söötmiseks äratada. Samuti mida rohkem ta praegu rinnal, seda paremini sul piima tekib.

    • Avatar
      Vasta A. 12. oktoober 2013 at 23:29

      Minu lapsega oli sama moodi. 🙂 Lõpuks langes kaal hirmmadalale ja hakkasid arstid ka teist juttu rääkima. Igatahes meil aitas tõesti see varvaste märjaks tegemine ja paljaks võtmine. Kui korrapäraselt söömise selgeks sai, siis mingiks ajaks probleem kadus.

      Nii et mina ajaksin ülesse küll. Samuti mitte kahe tunni tagant, aga nt nelja.

  • Avatar
    Vasta Liisu 12. oktoober 2013 at 19:39

    Mina ka ei muretseks. Meil kästi igakolme tunni tagant last sööta. Noo ja oli ikka paras tsirkus küll. ega ta ju ei tahtnud. Meil soovitati ka tallaaluseid mudida (pidi magu ärritama vms), et siis tahab süüa. Meil muidugi ka ei tahtnud. Lõpuks lõpetasin ka ära, et vaadata kaua ta jõuab. No ja ikka hakkas sööma lõpuks ja seda paljuparemini kui selle vägisi käsupeale 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 12. oktoober 2013 at 19:32

    Mina natuke selle söömisega hellaks tehtud. Sest mu oli ka viimane preili uinuv kaunitar sõna otseses mõttes. Ma ei saanud teda kuidagi ülesse ja kui ülesse sain siis jäi tissi otsas kohe magama uuesti. Tänu sellele ei saanud ta piisavalt vedelikku ja bilirubiini tase tõusis nii kõrgeks et veetisme pisikesega poolteist nädalat mustamäe imikute ja väikelaste intensiivis. Ma ei kirjuta seda hirmutamiseks aga just tänu sellele lõpetasin ma tissitamise ära sest ta lihtsalt keeldus ülesse ärkamast ja kui ärkas siis söömise ajal kohe magas.Lihtsalt et saksid tähele panu pöörata. Mina ei osanud. Haiglas arstid soovitasid laps täiesti paljaks võtta et küll siis ärkab ja sööb. Mitte s…tagi ei söönud jäi kohe uuesti magama kui natuke oli tissi otsas olnud. Minul vot sellised kurvad kogemused. Kuigi eks hiljem kui me selle söömise omal joone peale saime siis ma lasin tal küll magada nii palju kui tahtis. Aga eks sa lähed nagu nii temaga mõne päeva pärast arsti juurde ja siis arst kohe näeb kas pisike Mari on veidi kollakas või on kõik ok. Aga jõudu ja jaksu teile ja ta on ikka tõeliselt armas teil. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 12. oktoober 2013 at 19:32

    Meie laps oleks end küll nälga jätnud, kui ma teda äratanud poleks. Ja samamoodi mässasin temaga iga 2 tunni tagant. Mulle öeldi, et lapse põske silitades peaks tal automaatselt suu lahti tulema, nagu haaramisrefleks. Äratama pidime last, sest ta ei võtnud kaalus juurde. Siiamaani on väike kilumari.

  • Avatar
    Vasta Ave 12. oktoober 2013 at 19:24

    Nii kaunis piiga 🙂 Aga tule ise turbulentsi taolise väega siia ilma – magaksid kah mingi 56,7 tundi 😀 Mari tissi otsa, siis kui tudub kerge äratus, las ka krooksub vahepeal ja siis taas parima taara juurde, mis on täidetud piimaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 12. oktoober 2013 at 19:19

    :’D Teist saavad küll maailma kõige vingemad ja naljakamad lapsevanemad

  • Avatar
    Vasta Gätlin 12. oktoober 2013 at 19:19

    Mina lasin küll lapsel öösel rahumeeli magada, ega ta kauem ikka kui 5 tundi ei maga 🙂 Ärkas üles kui süüa soovis. No problem.

  • Avatar
    Vasta Maiki 12. oktoober 2013 at 19:18

    Aga mul oli lapsega sama probleem, et ei söönud, üritasime ka igati ülesse ajada. üks nipp mis meile haiglast öeldi oli et varbad paljaks ja jooksva vee alla. Aga ei ärkanud mul laps selle peale ka ülesse. Lõpuks andsin alla ja lasin tal magada. Mul plika magas vahest 5 tundi jutti nii et ei söönud ja siis sõi kõhu ilusti täis. Arstid ütlesid nii et kui lapsel tuleb päevas umbkaudu nii 5 musta mähet ja kaalust väga alla ei võta on kõik hästi. Ja nagu näha siis võimlemise peale tuli ka pisike tagasiheide, siis mina arvan et järelikult on kõhus veel piisavalt süüa. Minul kaks preilit ja mul ei söönud kumbki kella järgi.

  • Avatar
    Vasta Sahmukas 12. oktoober 2013 at 19:18

    eks tal ole kasvuspurt- sööb hiljem topelt kõhu täis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kaasik 12. oktoober 2013 at 19:17

    Mis kuradi arst nii nõudis? Las sööb siis kui tahab.Ja ära unest küll üles aja teda, kui magab järelikult pole kõht tühi. Mul põnn ei suutnud üldse ära otsustada söömisgraafikut. Vahest magas 6 tundi ja ei nõudnud ka kohe süüa. Kohati nõudis iga tunni tagant. 1,5 kuu vanuselt hakkas tervet ööd magama 22:00 kuni 09:00 umbes ja noo ilmselgelt ma magasin oma und tagant järgi heameelega. 😀

    Jõudu ja jaksu prääksuga.

  • Avatar
    Vasta neiu 12. oktoober 2013 at 19:15

    Jaa, Kardol on õigus – viin minema! 😀
    Tohutult armas titt.

  • Avatar
    Vasta meow 12. oktoober 2013 at 19:15

    Issand, kui nunnu! ja ma pole kunagi enne ühegi lapse kohta seda öelnud, niiet your’s must be very special 😀 hakka või omale titte tahtma 😀

  • Avatar
    Vasta :-) 12. oktoober 2013 at 19:15

    Laps ise teab millal süüa tahab palku talle siis kui ise ta küsib 😉 ja ära muretse laps ei jää nälga 🙂 sa tankisid teda nii täis et tal kõht pole tühi 😀

  • Avatar
    Vasta mari 12. oktoober 2013 at 19:14

    Las laps sööb siis kui laps tahab… ega ta end nälga jäta 🙂 ei ole ma oma piigat kunagi sööma sundinud ja tubliks ja terveks 7. aastaseks on kasvanud 🙂

  • Avatar
    Vasta mormelar 12. oktoober 2013 at 19:13

    Oh, ära üldse muretse. Laps ei jäta end nälga. Mul on mõlemad titena kuldmagajad olnud, väiksem sõi minu arust kaks korda päevas esimestel nädalatel, ta ainult magas. Haiglas ka õde pahandas, et me last üles ei ära, proovis siis ise ja andis ka alla 😀

    Ja näe, nad mul mõlemad elus ja terved. Ära kiusa last, kui ta nõuab süüa, kui kõht tühi. Kui kõik muu on korras, pole vaja muretseda.

    • Avatar
      Vasta mormelar 12. oktoober 2013 at 19:14

      ära=ärata, kui=küll

  • Avatar
    Vasta Maarja 12. oktoober 2013 at 19:12

    Ta on nii armas!

  • Avatar
    Vasta elex86 12. oktoober 2013 at 19:11

    Mina pole kumbagi oma last söötmise pärast üles äratanud.. Oki, poeg nõudis mul iga pooleteise tunni tagant süüa.. aga plika ei tahtnud nii tihti süüa.. ja päris tihti oli söögikordade vahe suurem, kui kolm tundi. Ja no, nälga ei surnud 🙂 Kuigi, 12 – 18 olla ilma söögita, on liig ma arvan .

  • Avatar
    Vasta Jane-Ly 12. oktoober 2013 at 19:09

    Ta on sul ikka niiiii armsakee 😀