KODU LAPSED

soe kodu ja riidest mähkmed

25. juuli 2018

Tere õhtust, armas lugeja. Ma tahtsin öelda, et sa näed täna kuidagi eriti hea välja. Nalii, tegelt ma ei tea, milline sa välja näed, aga ma usun ausalt, et päris ok. Ma lihtsalt mõtlesin, et äkki loeb keegi, kellele pole täna veel hästi öeldud, et ma siis kohe ütlen ära, enne kui uus päev peale tiksub.

Ma mõtlesin, et peaks moe pärast virisema, et õhhh appi, nii palav on, elada ei kannata, aga tegelikult mulle soe meeldib ja kui ma  oma tagumenti diivanilt ei tõsta, siis on päris hea olla. Mul maja hoiab hästi jahedust. Suvel on see hea omadus, talvel paraku hoiab see sindrinahk ka jahedust, mitte sooja. Aga! Aga! Sellega seoses võin jagada rõõmu, ma nimelt tellisin täna pelletkamina ära! See võib tunduda nii väike asi, aga no arvestades, kuidas ma eelmine talv lõdisedes elektriteki all istusin, siis tasus see raha kõrvale panemine ennast ära, sest sellel talvel meil enam külm ei ole. Sääste ka ei ole, aga ma pigem olen soojas kui mõtlen uhkelt oma säästudest. Ja üldse… säästud pidadagi olema ju vajalike ja suurte kulutuste tegemiseks, eks. Igatahes olen ma täna selle üle ebanormaalselt õnnelik olnud. Mõelda vaid, soe kodu!

Kardo üritas mulle igal siin elatud talvel selgeks teha, et kodus ei peagi talvel särgiväel ringi käima, vaid talvel kantaksegi kampsunit ja villasokke ja kasukat ja talvemütsi ja käpikud, kui sa telekat vaadata tahad. Ma ikka arvasin kogu aeg, et inimesel võiks ikka vaba voli aasta läbi käia nendes riietes, mis ta tahab, mitte aastas 9 kuud külmasurmaga võitlema. Mis teha, ma terve elu korteris elanud ja pole kunagi pidanud mõtlema, et talvel on külm. Korterites on ju alati soe. Igatahes nüüd saab mul ka soe olema, ma ei jõua ära oodata, jehhuuuu, halleluuja ja viis rooma paavsti.

Mis mind täna veel ebanormaalselt rõõmustasid, olid riidest mähkmed. Nagu… ma olen ikka vist eriliselt madalale langenud, kui sellised väiksed riidejupid mind nii õnnelikuks teevad, aga no mis sa ära teed. Eile saabus laar mahkmed.eu lehelt ja täna pakk fillyourpants leheküjelt. Eriti õnnelikuks teeb mind veel fakt, et üks pakk on veel teel. Just lugesin enda mähkmevarud kokku ja sain teada, et nüüd on mul 18 tavasuuruses ja 3 vastsündinu mähet. Lilli blogis oli kirjas, et u 20 tk võiks olla, siis saab kenasti hakkama. Viimase paki saabumisega on mul “vajalik” kogus olemas.

tänane pakk Fillyourpants poest – roosamanna!

eilne pakk mahkmed.eu poest

Üldse ma ei saa aru, miks ma kogu aeg nendest riidest mähkmete teelt kõrvale ekslen. Ehk selle pärast, et mähkmemajandus on 90% Kardo käes ja tema “ei viitsi” ilma suurema suunamiseta. Ja mina ka ei viitsi suunata ja nii on see läinud. Lilli aga kirjutas natsa aega tagasi nii mõnusa ja põhjaliku postituse riidest mähetest (loe siit), et ma sain alles siis aru, et ma olen enne veits valesti teinud. Näiteks ei olnud ma mähkmeid kunagi enne läbi pesnud, sest see tundus mulle samasse kategooriasse minevat, et uued riided tuleb ära pesta.

Nüüd aga viisin otsad kokku, et see on selle jaoks, et need paremini imaksid, mitte niisama laadiidaa, ma olen see vend, kes uusi asju läbi peseb. Igatahes võtsin ma ennast nüüd täie rauaga kokku ja pesin kõik uued ja kaunid mähkmed kenasti 60 kraadiga ära, beebi pesu jaoks mõeldud vahendiga (pool kogust tavalisest annusest) ja paningi masinasse ainult mähkmed, et nad ennast kenasti seal keerutada saaks. Lendele sai ka täna vaid üks tavamähe pandud, sest Kardo ei julenud teda “selle hipikraamiga” magama viia. Ööuneks panin ma talle aga oma kauni käega riidest mähkme alla, eks näis, kuidas öö üle elame.

Lents niisama peseb hambaid nagu boss, endal BumGenius öömähe (LINK) all.

Ma tegelikult näen ja tunnen, et Lende saab nii palju maailma asju aru ja on juba piisavalt suur, et ta võiks ju ometi ristiinimese kombel potil ka käia, aga no tee või tina, ta ei taha. Ma mäletan, kuidas ma Mariga põdesin, et no ei taha ja ma ei oska ja ühel hetkel ta lihtsalt… hakkas käima. Aga kuidas? Mis ma selleks tegin? Kes seda teab. Igatahes tundub, et Lendel on sama asi, mis Maril. Väike pott ei kõlba. Aga suur ka mitte. Kuigi suure peal on rohkem tõenäosust, aga seda ka mitte alati.

Reaalselt, enne häda 90% ajast Lende ise tuleb ja ütleb “kaka”. See on ta sõna mõlema kohta. Eriti kui tal mähet või pükse all pole, siis ütleb ja nüüd tunduks ta ideaalne potile panna, aga ei. Ta istub seal 3 sekki, vaatab potti, ütleb “mkmmm” ja läheb minema, et siis kuskile nurka soristada. Ma ei saa aru, mida ta siis üldse ette teavitab, kui tal nagunii pole plaanis ühiskonna reegleid jälgida.

Mari üritab elu eest aidata ja minu palve peale näitas Lendele, kuidas väikesesse potti pissida. Tulemus: Mari tahab KOGU AEG väikesesse potti häda teha. See on aga väga tüütu, sest noh… Meil on normaalne vets ka olemas, kus saab vett lasta ja puha. Aga no ma vahel ikka lasen, lootuses, et Lende sellest mõne idee saab. Aga… ta ei saa.

Igatahes nüüd on nii, et päeval on tal jalas kas potritreeningupüksid, või uksest välja minnes ja magades tavalised riidest mähkmed. Ta võiks ju selliste ilmadega palja peega olla (ja aias on ka) aga me just lasime oma diivani puhtaks teha, mis siin ääreni täis lasti, et noh, tahaks seda vaest mööblitükki nüüd natukene säästa. Lisaks oli ka lootus, et ehk on märjad püksid ebameeldivad, aga tundub, et tal on suva. Märg, kuiv, mis vahet seal on?

Igatahes, eks me jaurame siin selle teemaga edasi, aga nii kaua kuni see trall veel kestab, kestku ta vähemalt riidest mähkmetega. Kui ma neid nüüd natukene rohkem kasutanud olen, teen kindlasti tutvustava postituse ka, aga nii kaua vaimustun omaette edasi, sest lekkinud pole siiani ükski (peale seda kui ma neid enne pesta taipasin) ja no palju ilusamad on nad ju ka, kui tavalised mähkmed. Lisaks on tore vähemalt mõnikord harvagi keskkonda säästa.

Vot, selline suvaline loba siia päeva lõppu.

Ah ei, mul üks küss ka. Mul uus Macbook pro eks ja ma ei tea miks, aga see läheb MEGA kuumaks kohati ja aku peab PALJU vähem, kui mu vana Air pidas. Teab keegi, miks?

Igatahes, muud mul öelda pole. Olge mõnusad ja hurmavad edasi. Ma lähen otsin renniet, enne kui ma hapet oksendama hakkan #daam.

Loe ka neid postitusi!

54 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta lapp püksi ja minek - Mallukas Mallukas % % 12. detsember 2018 at 16:05

    […] SIIN on üks post riidest mähkmetest, SIIN pakun välja 5 põhjust riidest mähkmete proovimiseks ja […]

  • Avatar
    Vasta kristi 27. juuli 2018 at 13:31

    oma arvuti kohta võid siit lugeda: http://m.forte.delfi.ee/article.php?id=83097475

  • Avatar
    Vasta Kat 27. juuli 2018 at 00:33

    Minu kogemus on riidest mähkudega, et nad on suht tüütud. Kaksikutega oli enamvähem. Mähkmeid kohunes piisavalt ja sai mõistliku aja tagant pestud. Kaka kraapimine on muidugi jälk tegevus. Üksikuga loobusin nendest, sest neid ei kogunenud piisavalt, kiiresti läksid haisema ja teise pesuga neid kokku ka ei tahtnud panna. Üldiselt peab neid pesema kas koguaeg või aeg ajalt 90 kraadiga, et uriini jäägid neisse ei koguneks (ärritab lapse peput).

  • Avatar
    Vasta Kat 27. juuli 2018 at 00:19

    Minu kogemus oli riidest mähkudega nii, et kaksikutega sain kasutada. Kogunes ilus masinatäis kiiresti aga üksikuga läksid jubedalt haisema. Teise pesuga ka kokku panna ei tahtnud ning kaka kraapimine on ikka jälk. Seega andsin alla ja reostan loodust. Lisaks tuleb pesta neid 90 kraadiga, et uriini jäägid neisse ei koguneks ja lapse nahale haiget ei teeks.

  • Avatar
    Vasta Yutulind 26. juuli 2018 at 13:47

    Ma panen praegu kuumaga ainult alukad. Mul käib lendevanune potil ainult issi või vanaemaga. Minuga keeldub. Tee või tina. Sittuda tahab nurgataga privaatselt, salaja. Kuidas Mari mähkmessesittumiselt potile üle läks lõpuks? Kasvas sujuvalt välja?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. juuli 2018 at 13:51

      Tead ma ausalt üritasin meenutada, et no KUIDAS me Mari 100% potile saime, sest see tundus juba võimatu missioon, aga lõpuks läkski ise vist 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 26. juuli 2018 at 11:10

    Kui sul on i9 protsessor, siis palju õnne, kuna see on liiga võimas antud kere jaoks, siis arvuti ei suuda end jahutada. Päris palju youtube reviewsid on, mis räägivad teema lahti. Just hiljuti uurisin asja ja uus macbook pro kvaliteet vs hind tundub väga paigast ära olevat. Steve Jobs ilmselt keerab hauas ringi Apple uute toodete peale.

  • Avatar
    Vasta Birgit 26. juuli 2018 at 10:00

    Ma just mõtlen, et madalale sa küll langenud olla ei saa lihtsalt sellepärast, et mähkmetest rõõmu tunned 😀 Just vastupidi pigem! Minu meelest ongi täiesti okei või isegi ÕIGE just sellistest lihtsatest argistest asjadest rõõmu tundmine (las ma olla imal oma jutuga :D) Soe tuba, ägedad mähkmed – täiesti rõõmustamist väärt asjad. Mul näiteks just eile käis selline mõte peast läbi, et milline õnn ja rõõm on näiteks hambavalu puudumine!! Kui hammas ei valuta, siis ei mõtle ju kunagi selle peale eriti, et oh kui tore, et ei valuta 😀 Kui aga valutab, annaks mida iganes, et sellest lahti saada!
    Tunnen end nüüd küll jälle veits halvasti, et mina seda riidest mähkmete möllu kaasa ei viitsi teha, kuigi tõesti ainuüksi nende roosamannaste mustrite pärast ju võiks 😀 Kõik räägivad, et pole üldse nii keeruline see mässamine, aga ma ei taha üldse uskuda seda 😀 Lugesin selle Lilli postituse ka läbi ja minu jaoks ei mõjunud see kahjuks julgustavalt. Kui juba mõte sellest tekitab rohkem stressi kui elevust, siis pigem jään esialgu ühekordsete peale ja loodan siiralt, et andeks saan selle looduse rüvetamise 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. juuli 2018 at 10:15

      No keeruline tõesti ei ole, ma ei tea mis osa Lilli blogist stressi tekitas :D?

      • Avatar
        Vasta Birgit 26. juuli 2018 at 10:23

        Ega ma ise ka ei tea, mis seal stressi tekitas, tegelikult nagu väga õhinapõhiselt kirjutatud ju. Ma vist lihtsalt elan ise igasuguseid muudatusi või mõtteid muudatustest raskelt üle 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. juuli 2018 at 10:41

          Ma ütlen, et ainukene asi on see, et tuleb teise õrna pesuga kokku panna, et päris laks teise pesuga kokku panna ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 26. juuli 2018 at 08:42

    Väga huvitav oleks lugeda veel nende mähkmete kohta, eriti nende potitreeningu omade kohta. Samuti oleks huvutav teada, kas suurused vastavad? Tahaks väga tellida ka enda beebile.

  • Avatar
    Vasta Pisi 26. juuli 2018 at 08:07

    Macbook prode aku kestabki vähem kui airidel. Nad ju võimsamad. Ja praeguse kuumaga lãhevad ka apple tooted soojaks/kuumaks. Samas ei lãhe arvuti nii kuumaks, et sellega ei saa enam tööd teha. Meil on lisaks minu airile windowsi arvuti lastel. Lapsed ei saa hetkel arvutit kasutada, kui lisajahutust arvutile ei pane ja siis ka max 1h ja arvuti keeldub koostööst. Sa aga võid vaadata üle enda seadistused, et mis sul seal on. Vöib olla, et sul on aku peal töötamisel kõik max. Nt klaviatuuri valgustus on üks asi, mille mina olen võtnud miinimumile ja aku kestab kaueb. Midagi oli veel aga hetkel ei tule meelde.

  • Avatar
    Vasta Johanna 26. juuli 2018 at 07:39

    MacBookil jahutus all ja kui hoida süles, siis see blokeerib selle õhuvoolu ära. Mul sama teema vahepeal. Kas esimese hooga laadisid aku täiesti täis ja siis lasid täiesti tühjaks minna? See peaks aitama. Minu pro püsis esimese hooga isegi 11 tundi täis, aga eks see vist oleneb, mis sa teed ka seal. Kui ma nt vaatasin videosid, siis saab aku kiiremini tühjaks.

    • Avatar
      Vasta Silja 26. juuli 2018 at 11:20

      Kindlasti ei soovita täiesti täis ja täiesti tühjaks arvutit laadida. Kõige parem arvuti akule on hoida teda 40%-80% vahel. Kord kuus vb teha sellist tyhjaks tais laadimist.

      • Avatar
        Vasta Tiina 26. juuli 2018 at 18:09

        Ja kust selline info? Kindlasti tasub just vastupidi teha ehk siis võimalusel masin 100% peale täis laadida, et aku teaks oma max mahtuvust. Tühjaks kasutamisega olgu, kuidas on, arvuti on töövahend ja kasutamine peab mugav olema.

        • Avatar
          Vasta Silja 29. juuli 2018 at 09:53

          Kui lugeda natuke teaduslikke artilleid ja ka apple enda kodulehel oli informatsioon aku kasutamise kohta üleval. Mina lähtin teaduslikele uuringutele 🙂

  • Avatar
    Vasta Käts 26. juuli 2018 at 07:37

    Mis pelleti panete omale? Õhkkütte oma või keskkütte? Meil keskkütte oma ja no ütlen et nii mugav ja soe on. Vajuta ainult nuppu ja kõik toad on soojad

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. juuli 2018 at 09:13

      õhkkütte 🙂 meil pole nii suurt keldrit, et keskkütte oma mahutada 😀

      • Avatar
        Vasta Kätlin 26. juuli 2018 at 20:35

        Meil toanurgas.. pole keldrit vaja:D keskkütteoma kütab teisitube radiaatoritega ega suurus sellest olene 😀 Lihtsalt radiaatorid järgi tubades. ainult torud jooksevad jah:)

      • Avatar
        Vasta Kats 27. juuli 2018 at 15:42

        Ma oman ka pellet kaminat mis on õhk küttega ja ütlen ausalt paremat kütmis varjanti ma ei teagi. Nupust käima ja asi korras. Talvel hakkab kindlasti nii palav et saad seda ka kinni korduvalt lükata. Kindlasti üks ennast õigustanud ost ??

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. juuli 2018 at 16:09

          Jeee, nii äge 😀 Ma nüüd ei jõua külma ära oodata 😀 Aga kas see kamina puhastamine on suur vaev? On sul see tuhaimur?

          • Avatar
            Käts 27. juuli 2018 at 21:36

            Ei ole suur vaev, aga nagunii hakkab sellega Kardo tegelema 😀
            Ainult tuhakast puhastada ja see kus leek põleb üle tõmmata, eimidagi keerulist ja suurt kunsti ei vaja ei ole. Meil vahest isegi mitu nädalat puhastamata, ainult liigasuure leegiga kütta siis tahmab klaas kiirest ära ja seda ikka puhastaks tihedamini, siis ilusam:D Aga see ainult minu keskküttekamina kogemusest jutt. Meil on ka peal kaks sellist varrast mida liigutad ülesse alla kui meeldetuleb et puhastab mingeid lõõre, aga no alguses vb on veidi keeruline aga noh hiljem juba harjud ja pole hullu midagi. Eipea puhastama igapäev ka ei juhtu midagi, lased nagu tolmuimejaga kuskil kastis kui tuhaimurit kasutad 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 26. juuli 2018 at 05:52

    Pelletkamin on superasi tõesti, aga sellel on üks suur miinus. Teda peab jubetihti puhastama. Ideaalis vist isegi iga päev, aga me puhastame üle päeva külmaperioodil kui kamin koguaeg sees on. Et puhastamiseks soovitan muretseda tuhaimur. Tavaline tolmuimeja ei suuda seda tööd teha. Praegu ongi see aeg, kus saad siis taustauuringut teha nende imurite kohta. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. juuli 2018 at 09:14

      Hea mõte, hakkan uurima! Milline sul on?

      • Avatar
        Vasta Piret 26. juuli 2018 at 11:33

        Mul mingi kõige odavam nikats hetkel, mis bauhofis saada oli. Maksis mingi 30 euri kanti vist, aga sellel on jura filter, mis läheb umbe iga paari kasutamise järel, õnneks on see puhastatav, aga jube tüütu. Lootsime soodsalt läbi ajada. ? Et seda ma ei soovita. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 25. juuli 2018 at 23:41

    Ma just eelistan jahedamat elamist- Elame korteris ja keset talve on aknad lahti, sest mingi mega ülekütmine toimub kogu aeg- ehtne “raha tuulde laskmine”
    Potimajandusest nii palju, et mu poiss käib potil vahelduva eduga- on aegu, kus haisev kaka on hargivahes parem, kui õhk kannikute vahel- saa nüüd aru- aga kui õigel ajal märgata, et on vaja minna, siis teeb potti häda. AGA ainult pissi- kakamise ta ise miskipärast tükitab ära- ehk siis väike julk potti ja ülejäänud mööda maja tube laiali….
    Õuntest ei saa ma siiamaani sottigi aru , seega no help here 🙂

  • Avatar
    Vasta Ele 25. juuli 2018 at 23:23

    Mul on poeg 2a3k, samuti on kaka ühisnimetaja. Talle ka pott ei meeldi, kui ma juttu teen sellest, siis kohe ütleb eieiei! Pole nõus sekundikski potile istuma. Suurt potti ka ei taha, tõmbab ennast pulgaks. Praegu lasen tal bokserite väel ringi joosta, kui pissu tuleb, siis tuleb ütleb mulle: käkki! Kaka. 😀
    Üldiselt ma võtan üsna vabalt, sest ega sundida ju ei saa. Ma olen kindel, et ükskord ta ju ikka hakkab poti peal käima 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 23:29

      Ega ma võtangi vabalt, lolliks võimelda ka ei viitsi 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 25. juuli 2018 at 23:11

    Otsisin hiljuti endale sobivat sülearvutit ning uus Pro vajus kiiresti võrdlusest välja.
    Jahutussüsteem on nõrk ning võimsust on ka piiratud, et aku kestaks. Kuigi reaalselt tühjeneb siiski kiiremini, võrreldes mõne teise mudeliga.

  • Avatar
    Vasta Hekti 25. juuli 2018 at 23:05

    No samal ajal jah mitte vast. Ikka siis kui tal häda on.
    Nt kui hakkab seletama: kaka, vibuta ta nina all potti, kus komm sees. Raudselt tahab välja võtta, siis ütled, saab siis kommi, kui kaka potti teeb.
    Mine sa tea, vb töötab 😀 sul peab sis muidugi viitsimist olema iga kord joosta. Ega see ise enesest ei tule tal, selge see. Kui ta just iga kord Mariga kaasas ei käi vetsus plaksutamas 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 23:28

      No sul on praegu hea öelda ja rääkida, aga ma ju NÄEN, et see ei mõju talle 😀 arvad, et ma pole proovinud kommi pakkuda või 😀 Ja no… Mari põhjal ütleks, et tegelikult lõpuks ikka tulebki just nii, iseenesest.

      • Avatar
        Vasta Hekti 25. juuli 2018 at 23:45

        No oota siis 😀
        Lohuta ennast sellega, et Lents pole ainus, kassid ju ka 😀 ja rotid äkki ka…

  • Avatar
    Vasta Signe 25. juuli 2018 at 22:34

    Potimajandusega seoses. Mu noorimal lapsel oli probleemiks lastepotilt kempsupotile üle minemisega. Sel lihtsal põhjusel, et kleenukese (kuigi suht pikka kasvu) plikana ta lihtsalt kippus… potti sisse vajuma ja ei osanud ka korralikku toetuspunkti leida, et end lõdvaks lasta. Lisaprobleemiks oli tema tervis ja suurel potil, suutmata end lõdvaks lasta ja vabalt tunda, oli tal keeruline asja potil ajada. Samas kippus plastist lastepotikeses tal tagumik põhjani vajuma (sest lastel on ju komme aina suuremaks kasvada) ja nii oli probleem üsna suur. Aga siis õnnestus mul oma valdusse saada nõukaaegne sangaga metallist ja emaileeritud pissipott. No ikka selline korralik suur kopsik, ikka kohe Pott suure algustähega. Ja mure oligi lahendatud! Noh, eks see metallpott natike külm oli sel hetkel, kui laps tagumendi sellele istutas, aga piiga ise muretses selle pärast kõige vähem, sest lapse rõõm, et ometi on tal normaalne pott, kaalus selle üles. Hädad, mis piigal on niigi keeruline teha, said kenasti tehtud, ilma et tagumik oleks selle kuhja poti põhjas laiaks vajutanud… Karm, onju. Nüüd käib piiga ammu tavalisel kempsupotil ning emaileeritud pissipott seisab tööta kempsunurgas ja peab pensipõlve.

    • Avatar
      Vasta Heleri 26. juuli 2018 at 12:24

      Tänapäeval on olemas spetsiaalne abivahend, istumisalus, mida saab panna suure poti peale, et väike laps saaks seal kenasti istuda ilma sisse vajumata.

      • Avatar
        Vasta Signe 28. juuli 2018 at 10:09

        Jah on, ma tean, oli meil ka, aga piigal ei ulatunud jalad maha, mistõttu ta oli ikkagi pinges ja ikkagi oli häda nr 2 tegemine tal sedasi võimatu. Kroonilise kõhukinnisusega tekitas see pigem probleeme juurde.

  • Avatar
    Vasta Hekti 25. juuli 2018 at 22:26

    See poti värk…mu laps hakkas pisut varem kui aastaselt potil käima, u siis kui ta endal ise kargu alla sai. Poti olin ma muidugi juba targalt varem vetsu suure poti kõrvale pannud, et ta siis näeks, kus ma käin ja mis ma teen ja huvi tekiks. Ta oli vist äkki poole aastane või pisut vanem, kui ma äkki hakkasin pissipoti peale mõetlema ja selle poest ka koju tõin. Ta muidugi nillis seal ümber juba varem, kui sinna tegema hakkas, siis kui ta veel roomas ja ma selle majja olin toonud, aga mul endal polnud alati nii palju taipu, et ta sinna iga kord peale panna. Ta nagu tahtis küll ka proovida sama asja teha mida mina seal vetsus kogu aeg tegemas käisin, aga ma siiski panin ta potile hädade ajal vaid vahel. Siis kui kark all oli, võtsin tema suuruse kaisujänese appi. Kui ta sinna istuma läks palja peega, siis läksin jänesega ligi ja ütlesin : “Jänku ka vaatab, mis sa teed ;)” ja kui ta midagi tegigi, siis ütles jänes : “Oi kui tubli”. Laps : “Tubiii”. Ema : “Jaaa :D. Jänku ka vaatb kui tubli sa oled”.
    Laps iga kord edaspidi potile minnes vedas jänese kõrvupidi kaasa ja kui asi tehtud oli, pööras kähku ümber, surus jänese ninapidi peaaegu sinna sisse ja kilkas : ” Känku ka vaatab, kui tubi ma olen”.
    Et siis, oleneb muidugi inimestest, aga siuksed huvitekitavad või suunavad trikid võivad abiks olla. Eks ise tunnetad last muidugi kõige paremini, mis talle sobib, aga ma arvan 50% juhtudest miski sõber võib abiks olla küll. See on ju vahva ta jaoks, kui nt sõber karu tähelepanu pöörab ja kiidab jne. Aga no… mitte mingit lolli seal mängima hakata ma mõtlen. Tuleks suhelda nagu täiskasvanud inimesega, mitte ninnu nännutades ja ise ülearu rõõmus või lapsemeelne püüdes olla. Kui ikka ise ka asja tõiseslt võtab, siis võtab väike inimene ka eksole 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 22:38

      Meil kahjuks pole vetsu, kuhu üks inimenegi normaalselt istuma mahuks potile :D:D Et kui ma oleks seda teinud, et pannud lende potile, siis kui ma pissin, siis oleks pidand mul vetsuuks pärani olema, laps potiga esikus 😀 aga ega teda nagu ei huvita ka see värk. marile plaksutab küll 😀

      • Avatar
        Vasta Hekti 25. juuli 2018 at 22:54

        Arusaadav.
        Mul ka tegelt mega väike vets, aga ma viskasin poti kõrvalt miski mini kapi välja ja sinna see pisike pott asetuski, muidu ka täpselt sama teema, et ei mahu isegi õieti sinna sisse istuma. Võid ta enda ette ka panna ju potiga või no vabale põranda pinnale kus iganes see ka ei leiduks, kasvõi esikus. Sa peida talle komm potti, mingi sädeleva paberiga, küll ta siis huvi tundma hakkab lõpuks, kui kogu aeg mingeid komme potist leiab 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 22:56

          no teda ei huvita nagunii minu potil istumise ajal ise potile istuda, nii et vahet pole ka 😀

          • Avatar
            Hekti 25. juuli 2018 at 23:03

            No samal ajal jah mitte vast. Ikka siis kui tal häda on.
            Nt kui hakkab seletama: kaka, vibuta ta nina all potti, kus komm sees. Raudselt tahab välja võtta, siis ütled, saab siis kommi, kui kaka potti teeb.
            Mine sa tea, vb töötab 😀 sul peab sis muidugi viitsimist olema iga kord joosta. Ega see ise enesest ei tule tal, sege see. Kui ta just iga kord Mariga kaasas ei käi vetsus plaksutamas 😀

  • Avatar
    Vasta Sirts 25. juuli 2018 at 22:15

    Ahh ma olin ka kindel, et mu kutt lõpetab lasteaia ka mähkudes. Aga näe, pole veel lasteaeda saanud ja käib ise potil. Küll harjutasime ja no ei. Lõpuks kui saime rahus potile istutud hakkasin seletama, et näita nüüd kus kohast see piss siis tuleb. Ja näed, tuligi. Lõime see peale patsu ja kiitsin, et tubli poiss. Nüüd kui pissib, tõuseb püsti, lööb mulle patsu ja ütles : siss- tema arvates on see “poiss”. Poti tühjendab ka ise suurde potti ja ise tahab ka potti loputada. Läks kergemini kui arvasin ? . Kuna see meil alles kaks nädalat toiminud, on tudude ajal ikka mässu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 22:16

      Lende läheb ka ju sügisest sõime, ehk seal kambavaimus hakkab ka potil käima 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 25. juuli 2018 at 21:56

    Mul ka sama jama. Tüüp korrutab “kaka” mõlema puhul, tõstan siis potile, sealt ta põgeneb ja kergendab end kindlasse kohta elutoa vaibal. Ja kui keegi vetsus on, siis tõmbab ukse lahti ja plaksutab poti peal olijale. Miks siis ise vaibale teeb jääb müstikaks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 22:08

      Kui teada saad, ütle mulle ka :D!

  • Avatar
    Vasta Kats 25. juuli 2018 at 21:51

    Hei, kõrvetistega seoses soovitan sul lasta arstil /ämmaemandal välja kirjutada retsept kõrvetiste tablettide. Mitu kuud sõin renniet ja lõpuks ajasid need mind oksele. Retseptiga võtsin ühe tableti päevas ja ei mingeid kõrvetisi. Minu elu need retseptid päästsid ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 21:52

      ma kindlasti küsin oma ämmakalt! ma eelmise aja magasin maha endal 😀

      • Avatar
        Vasta Laura 26. juuli 2018 at 17:32

        Mul on vahel ns kõrvetised ja rohtu polnud siis isa käskis lusika soodat võtta 😀 ja aitas

  • Avatar
    Vasta Liisu 25. juuli 2018 at 21:41

    Alles oli uue pro kohta mingi artikkel, kus kirjas et sööb iseends jõudlust vms. Vb kuidagi seotud värk

  • Avatar
    Vasta Anneli 25. juuli 2018 at 21:37

    Mähkmed.eu võiks nùùd sellepeale sooduskoodi jagada ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. juuli 2018 at 21:52

      ma võin küsida neilt 🙂 kuigi neil praegu seal pakkumine ühtedega, et 2=3!

    • Avatar
      Vasta Mähkmed.eu 25. juuli 2018 at 23:13

      Kuni juuli lõpuni tasuta transport pakiautomaati – Cc0EEBB4C2C1