Okei, aitäh kõikidele kaasamõtlejatele *HOLY SHIT, LENDE TÕI MULLE JUST POTI, KUHU TA ISESEISVALT ISTUNUD JA PISSINUD OLI!!!!*.

Ok, tore üllatus siia kusesesse päeva, sobib kenasti teemaga kokku ka :D Ühesõnaga sain ma nüüd ise ka aru, et pole mõtet uut treppi ehitada, kui vana on korralik, täispuidust, ei krigise ja on normaalne vend. Seega tuleb vana korda teha. Ise teha pole mõtet, sest ma olen kindel, et keegi, kes on ekspert, teeb seda kindlasti palju korralikumalt ja paremini. Aga kust see ekspert leida? Ma tahaks, et see lõpptulemus oleks värvitoonide poolest selline: valge ja tume puit.

Kuidas selline tulemus teha? Et värvitakse kõik valgeks ja pannakse uued niiöelda trepi…plaadid astmete peale? Ma eeldan küll, et vist nii?

Käsipuid meil vaja pole, trepp on kahe seina vahel, küll aga on meil üleval selline ohtlik koht, lähen jooksen ja teen kohe pilti. Alustan siis ülevalt ja liigun piltidega alla, nagu ma aru saan, siis on mul J kujuline trepp.

Koos trepiga oleks siiski natsake käsipuud vaja, sest üleval on selline piire. Seda oleks ka kas siis uut vaja, või üle värvida. Pigem uut, sest see on üsna ohtlik. Nimelt meeldib Lendele seal väikses nurgas seista, kus piiret ei ole. Mari ka kõõlus seal väiksena. Üldse on see ülemise korruse esik ka suht lamp. Lihtsalt valge ja kapiustele olen miskipärast kunagi koledad värvilised lilled joonistanud.

Näete, siin on see väike nurgake näha. Päris õudne, sest sealt alla sadades on päris kõrge kukkumine + trepist alla veeremine… Mari on kunagi, must marker käes, mööda treppi üles tulnud. Pestes maha ei tule, eks tuleb värvida enivei, mis muud.

Valged/heledad seinad on küll ilusad ja tekitavad ruumi juurde, aga samas kaasneb sellega see, et inimesed trepist üles minnes käega vastu seina lohistavad. St sein on pidevalt must. Äkki ikka peaks mingi käsipuu olema? Säästaks seina….

Trepi laius on 110cm, astme kõrgus on 18cm. Kurvi peal on natsa erineva mõõduga astmed kah, kokku 17 astet.

Kui nüüd keegi teab kedagi, kes oskaks meile sobiva trepi teha, siis andke teada. Ja et see KEEGI oleks kindlasti (!!!) 100% ametlik tegija, kellega teen lepingu ja kõik värgid, sest võtku mind vanapagan, kui ma jälle nii ülli saan, et võtan kellegi soovitusel mingi suva jorsi, et ta ausalt oskab ja on mega odav ja siis elan siin kellegi odavalt kokku keeratud sitas, siis no thanks :D Samas ma ei kujuta ette, palju selline töö maksaks üldse? Ütleme, et koos käsipuudega ka piki seina + see ülemise osa juurdeehitus/uuestiehitus? Oleks vist palju eeldatud, et keegi trepitegija mu blogi loeb, aga kui teil mees/isa/naaber/sõber on treppidega “sina peal” siis näidake talle seda posti ja paluge mulle kirjutada marianntreimann@gmail.com.

Võite ka firmasid soovitada!

Jaga: