KURB ON OLLA

hoiatus-hoiatus

19. august 2018

Tõesti olen ma neid ridu siia kirja panna tahtnud juba oma paar kuud, aga olles kord juba inimene, kes absoluutselt kõike usub, mida talle öeldakse, siis ma andsin inimesele muudkui aega juurde ja uskusin iga jumalama valet, mis ta välja mõelda viitsis, aga no alustame algusest. Mul oli vaja kedagi, kes mu blogi haldaks ja tänu tutvustele sai selleks inimeseks Martti Kägo. Ma ei ole teda iial näinud, aga neti kaudu tundus tore inimene, sõbralik, abivalmis ja lisaks paistis, et ta teadis ka, mis ta teeb. Kui blogi jooksis kinni, siis ta tegi korda ja… muud mul vaja polegi.

Selle blogivärgiga on juba kord nii, et natsa abitu tunne, et see on siin nagu minu “väike veebipäevik”, aga tegelikult on see mingi suur IT jamamine, mis hõlmab servereid ja mäluruumi ja pluginaid ja ma ei teagi, mida kõike veel. Aga ma olen jube IT kauge inimene ja nõnda ongi mul vaja kedagi, keda ma saan usaldada ja kes mu jamad lahendab, sest mina ise ei oska ja ei saa essugi sellest teemast aru (nt ma just mõistsin, et ta võib mul ju selle posti vabalt maha ka võtta ja jamasin 20 mintsa sellega, et leida kohta, kust blogiparooli vahetada, nii koba olengi!). Nõnda ühesõnaga ma Martti leidsin ja alguses olin ma väga rahul. Nii palju kui mul abi vaja oli siis aitas ja mulle täitsa sobis temaga koos töötamine.

Üks asi, mis temaga kokku puutumise algusest peale imelik oli, oli see, et raha tuli alati kanda kas ta emale või naisele. Ma küsisin ka sada korda, et mis värk sellega on, aga ta ütles, et tal õde maksuametis, see õpetas “skeemitama”. Ega need summad suured ei olnud ka, mis ta jupikaupa niimoodi küsis. Mõnikord paar sotti, mõnikord 70€ jne. Ja no ega mul tegelt ju vahet polnud ka, et rohkem pinnida teda, enamasti saatis ta ikka viisakalt arve. Kui tahtis raha kuskile mujale, kandsin ka oma eraisiku kontolt. Ütleme, et ta hakkas umbes eelmise aasta maist mind aitama, ehk isegi kuukene varem? Ma täpselt ei mäleta, igatahes nagu öeldud, olin väga rahul ja probleemid lahendas ta kiiresti. Oktoobri alguses leppisime kokku, et jaanuariks teeb ta mu blogi nullist uuesti valmis + uus kujundus ja Malluka äpp jne. Olin põnevil.

Minu esimene probleem temaga tekkis alles sügisel. Nimelt päev enne Tenerifele kolimist küsis ta, et kas ma saaks talle paariks päevaks raha laenata. Praegu mõtlen jah, et okei veits imelik, et keegi pmst võhivõõralt küsib, et järelikult omamad inimesed on juba üle lastud, aga kuna me ju igapäevaselt suhtlesime ja ta tudus usaldusväärne inimene, siis kandsingi talle raha. Sellega oligi nii, et ala esmasp pidi tagasi kandma ja kuna me just reisisime ja seal sisse elasime, siis ma kohe panka ei kontrollinud ja alles nädalake hiljem sain aru, et ta pole ikka mu raha tagasi andnud.

Ma ei viitsi siia kõiki screene panna, aga kuna ma selle posti nimel juba meie chatte loen, siis 7da õhtul ta lubas kande “täna” teha, 9dal ma jälle kirjutasin ja palusin oma raha tagasi.

Siin vahel pole mitte temapoolne vaikus, vaid absull teisest teemast rääkimine. Nimelt aitas ta mul Smartadiga uut lepingut teha ja iga kord vastas ta mulle midagi selle lepinguga seonduvat, ehk siis ignos sujuvalt seda, et mulle raha tagasi kanda võiks, või ütles, et sry õhtul kannan.

Vaene mees eks, lahutab ja siis mina istun ja nõuan oma raha tagasi, kui häbematu minust!

Igatahes 23.11 anun ikka veel oma raha, ta lubab, et homme makstakse arve. Vahepeal olen ma temaga väga sõbralikult rääkinud, ta palus vabandust, et nii läinud on ja noh, ikka see vana vastik lahutus, rasked ajad, ma olin nagu ok-ok, ikka juhtub, maksa siis ära ja elame edasi. 25.11 kannab ta mulle 150€! Halleluuja!

Ma isegi seda ei mäleta, kas ta ülejäänu ka üldse kunagi maksis, ei tea. Igatahes olin ma rahul, et ta vähemalt midagigi ära maksis ja kuna mulle samal ajal tuli veel Maarja ka külla Tenekale, siis oli meil temaga vestlus Marttist. Et ma rääkisin tallegi, et mul on nii paha temaga peale seda jama suhelda, et enne saime nii ladnalt läbi ja et nüüd mul mega vastumeelsus tekkinud selle raha värgi pärast, et ta nii valetas. Maarja, hea hing nagu ta on, ütles, et no äkki tal olidki rahajamad ja ei julgenud öelda ja tal oli lihtsam valetada ja kui temast abi on (mida oli), siis andku ma andeks talle. Seda ma ka tegin – ma kinkisin talle isegi 200€ jõulupreemiat selle eest, et ta nii hea IT vend on! Jehhuu.

Kuigi peale seda jama oli kõik nagu ok. Lubas üsna tihti, et varsti näitab mulle uue blogikujunduse kavandeid, et teeme blogi kakskeelseks, teeme oma äpi. Kõik on MEGA lihtne, saab megaruttu valmis ja ta teeb kõik ära! Noh, neid asju ta tegelt EI teind ära, aga jooksvalt ta nipet-näpet mul parandas ja blogi päris maha ka minna ei lasknud. Ma pole eriti nõudlik ka, tahtsin ainult, et blogroll töötaks. Jaanuaris ütles ta, et see on 2h töö. Kas te näete praegu kuskil blogrolli? Nõup… Sellised väiksed asjad aina kogunesid ja kogunesid ja alati ta ütles, et ala homseks/esmaspäevaks VÕI hakkas lisanduma ka see, et ei vastanud üldse. Seega ühel hetkel ma enam ei suutnud. See oli millalgi kevadel. Ma olin sada korda talle öelnud, et palun ära kao ära, palun vasta mulle. räägi millal sa mida teha saad, ei midagi.

Meie omavaheline kokkulepe oli selline, et mina andsin talle aasta alguses 2000€, mille eest pidi ta terve aasta siis jooksva nipet-näpet teemaga mind aitama. Suuremad asjad olid arve alusel, mida ta mulle randomilt saatis. Ega ma enamasti ei tea ka mille eest, aga aeg.-ajalt oli nii, et ütles hommikul, et oh shit, blogi rünnati, tegin X arv tunde tööd, arve postkastis. Maksin need ära, mis muud. Miks ma peaksin temas kahtlema, eks 😀

Ma juba praegu mõtlen, et appi, teil on igati õigus mulle öelda, et Mallu, ise olid loll ja ma TEAAN, olin jah! Aga mul polnud kedagi teist ja ta oli kunagi nii normaalne ja… No vabandused eks, igatahes sai mul kopp ette ja ma ütlesin, et soovin kõiki ligipääse ja värke, et saaks endale uue IT venna otsida.

Väike stiilinäide, miks ta nt mulle vastata saanud ei ole, krt, tühjast rehvist unustasin screeni teha:

Aga okei, lambi väljamõeldised see-selleks, nüüd hakkasin ma anuma oma blogi “tagasi”.

Ma igaks juhuks siinkohal pean austust avaldama Martti õele, kes enne surma töötas maksuametis, siis poos ennast üles ja peale surma läks juristiks. Ei öelda ilmaasjata, et Eesti naine kange on. Marttil nimelt on üks õde, kes üldse ennast üles poonud pole, lihtsalt infoks.

Ahjaa, abielus pole ta KA kunagi olnud, seega pole ime, et tal see lahutus nii raske oli. Eriti arvestades, et asjasse oli segatud nende laps, keda ei eksisteeri. Vaene Martti! Aga no seda kõike sain ma alles nüüd teada 😀

Siis ma ütlesingi, et tahan oma raha ka tagasi saada, ega ma ju tegelikult ei tea, kas need arved, mis ta saatis olid alusega või mitte, aga no see, mis ma aasta alguses “aasta eest kandsin” see 2000€, sellest soovisin 800€ tagasi saada, sest ma ei soovinud ega saanud ka ta lubatud teenuseid. Kohe peale seda juhtus mu blogil mingi jama (mida ma praegu mõtlen, et ta võis ise tekitada :D) ja ta väga abivalmilt tegi selle ise kiiresti korda. Ilma 10000x anumata! Hämmastav!

meenutagem nüüd seda, et tal pole last… aga no seda ma siis ei teadnud veel 🙂

Kaheksandal augustil meenus Marttile, et hoopis MINA olen talle imeväel võlgu!

See on see sama õde, kes sügisel töötas maksuametis ja suve alguses ennast üles poos, tegus õde!

Ühesõnaga… ma pole vist elusees nii palju screene kuskile üles riputanud, aga ma tahtsin lihtsalt näidata, mis vennaga tegu on. Välja jätsin meie “niisama lobisemised” mis olid ka põhjuseks, miks see trall nii kaua kesta sai. Martti ei ole PAHA inimene, ausalt mulle pigem tundub, et ta on haige ja mingi paadunud valetaja, muud varianti ei ole. Ma lugesin selle posti jaoks terve meie chati läbi ja no kogu aeg juhtus tal ikka midagi uskumatut ja kogu aeg oli keegi talle võlgu (nt Gerli Padar oli pidevalt tema sõnul :D) aga nüüd ma saan aru, et kõik need inimesed olid talle sama palju võlgu, kui mina talle 🙂

Ma olin nii meeleheitele aetud, et ma kirjutasin randomilt ta sõbrakast 10le inimesele, kellest pooled vastasid, et jah on kuulnud jah, et temaga tehinguid teha ei tohi, üks oli nii helde, kes valgustas mind selle koha pealt, et kõik õdede poomised ja abielulahutused ja lapsed on olnud üks suuuuur vale.  Miks? Ma ei tea, et ennast välja vabandada ja pidevalt isikliku eluga vabandada, miks ta midagi teha ei saa.

Ega mu postitusel muud pointi polegi, kui see, et noh, sain oma vitsad jälle kätte. Ma ausalt ei tea, millal ma lõpetan nii naiivne olemise, et usaldan kõiki, kes mulle toredad tunduvad. Ma kardan, et mitte kunagi, aga oh well. Ma parem olen siis selline loll ja naiivne, kui mega skeptiline, kes kõikidesse umbusuga suhtub.

Ja Martti, kui sa seda loed, siis istu sisse see 500€ endale! Ja ma ootan su üles poonud juristõelt arvet ka, saada raudselt!

No ja et aus oleks, siis ma ütlesin ikka Marttile ka, et ma täna selle posti üles panen:

EDIT: Terve öö palus ja ähvardas Martti mind kordamööda, et ma selle posti eemaldaksin. Kuna ma seda ei teinud, siis murdis ta ise mu blogisse sisse, muutis mu paroolid ja kustutas postituse omavoliliselt, lootes nõnda peita jälgi enda tegudest. Kahjuks ta vist kõige parem itimees ei ole, sest mu sõber sai õnneks mu blogi tema käest tagasi nabitud ja loodetavasti oleme me hetkel suutnud kõikidest arvutisoppidest ta “välja peksta”, et ta enam siia ligi ei saaks.

Blokeerisin ta ka fbist, sest iga minuti tagant vahetas ta oma taktikat. Kord anus, et võtaksin posti maha. Siis ähvardas, et see on laim ja ta annab mu kohtusse, paberid koos ja juristi nõu saadud jne. Nüüd läks jälle anumise peale. Igatahes, see inimene on HAIGE ja temaga kokku puutumine ei ole vist kuigi meeldiv kellelegi. Olen juba nii palju kirju saanud ta tuttavatelt ja kunagistelt sõpradelt, kes kõik ühest suust sama kinnitavad.

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta tulin niisama lobisemaaa - Mallukas 22. detsember 2021 at 03:04

    […] teeks jne, seda pole vaja. Mul on esimest korda elus IT-mees, keda ma 100% usaldan ja tean, et ta tüssu peal väljas pole. Lihtsalt sellised asjad maksavad ja nagu ma aru saan, võiks ka kordi rohkem maksta. Õudne […]

  • Avatar
    Vasta Marta 23. august 2018 at 19:34

    Muidu on jah it-teenus oluliselt kallim, AGA teil oli kokkulepe ja sa ei saa tagant järgi öelda, et oi tegelt oli mu hind hoopis see, maksa juurde.

    Me kõik oleks pankrotis kui müüjad nii teeks.

    Soovid kommi, 5 eurot? 30 päeva hiljem, oiiiiiiiiiii tüng, see oli 75 euri! Sa juba sõid ära! Maksa juurde!

    Ma imestan, et sul nii palju kannatlikkust oli. Mul oli it-firmaga sarnane keiss muide.. :)) see oli veel inetum kui sinu lugu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 19:37

      No siis ärgu pakkugu nii soodsa hinnaga 😀

  • Avatar
    Vasta Olga 21. august 2018 at 13:22

    Mallu, miks eilset Malluka suve järgi vaadata ei saa?Uus osa ei ole välja ilmunud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. august 2018 at 13:51

      eile olid riigipühad ja mingi muudetud kava, seega eile saadet ei olnudki ja Malluka Suve viimane osa tuleb 27 august 🙂

      • Avatar
        Vasta Olga 21. august 2018 at 14:42

        Aitäh sulle!!

      • Avatar
        Vasta Heldi 21. august 2018 at 21:30

        Mu mees oli nii kurb kui kuulis, et viimane osa tulemas. Tahame veel!! 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. august 2018 at 22:05

          Tuleb veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Taavi 20. august 2018 at 14:27

    Alati allkirjasta leping, kus on kõikide osapoolte õigused ja kohustused lahti kirjutatud. Ettemaks 50% on standard, kui tegemist on projektipõhise tööga või hinnastatud väärtuspõhiselt. Kui on selline vabakutseline, kellele tõesti meeldib tunnipõhiselt töötada (arusaamatu käitumine, tho), siis nõua ajaarvestust – selle jaoks on olemas erinevad online tarkvarad nagu Trello jne. Ning pigem maksa rohkem, sest sellega maandad riski. Juba 2000 eurot aasta eest peaks olema ohumärk – 166 eurot kuus, et olla alati olemas, olenemata probleemist… it’s a no go.

    Blogi uus kujundus oleks teretulnud. Äpp unusta ära.

    • Avatar
      Vasta MP 20. august 2018 at 16:26

      Praegune blogikujundus on minu arust just väga hea. Lihtne. Mugav lugeda. Silmadele hea vaadata. Ei ole midagi üleliia palju ja ei ole midagi häirivat. Teiste blogikujundusi vaadates, siis Malluka oma on kõige parem. Aga see on ainult minu arvamus. 🙂

    • Avatar
      Vasta Agne 20. august 2018 at 16:41

      Nõustun Taaviga.
      Kahju, et nii läks praegu, aga järgmine kord kui trolli otsa satud, siis vähemalt on hea teada ärindusest ja paberimajandusest nii mõndagi. Seega, mis iganes siis ka ei juhtuks, on sul kõik dokumenteeritud ja must-valgelt kirjas.

    • Avatar
      Vasta uudu 21. august 2018 at 18:23

      Taavi, ega sa ometi inforegistris tööl pole? 😀

      • Avatar
        Vasta Taavi 26. august 2018 at 15:17

        Ei.

  • Avatar
    Vasta Helen 20. august 2018 at 13:27

    1. Kas sellepärast sul oligi eile blogi “Not founded page vms?” Mingi error oli eile. Sinu blogilehte ei eksisteerinud enam.
    2. Miks sa teda politseisse ei anna?
    Raha sa ilmselgelt tagasi ei saa selliselt inimeselt, aga ikkagi.

  • Avatar
    Vasta illikuku 20. august 2018 at 09:31

    Sa Mallukas võiksid ennast ka mõnevõrra IT teemadel harida, sest lugedes tema postitusi ja sinu, siis julgen ennustada, et see Martti pole ka ise mingi eriline IT inimene.Päris lollidele võib ehk jätta usina töömesilase mulje, aga tegelt umbes samasugune nagu ehitaja, kes käib pahtlilabidas pihus, ajades “tarka juttu”,mis tõelised ehitajad pigem irvitama pneb.Mis puudutab näiteks servereid ja mälumahtu, siis sinu blogi mälumaht on nii väike, et suure tõenäosusega kõige odavamast paketist ükskõik mis hostingus piisaks täiesti.

    Blogle rollbacki tegemine on ka isegi tasuta hostingutes üldjuhul hinna sees ehk siis Martti leidis Malluka näol endale ideaalse lüpstava, kellele kärbseid pähe ajada, sest kumbki ei jaga IT valdkonnast suurt midagi.Neid äppe tehakse spetsiaalsete programmidega, kuhu sisestab parameetrid ning siis muneb kana muna välja.Samuti ei ole mõtet tellida mingeid erilahendusi, sest erilahendused on üldjuhul väga kallid ning nõuavad väga palju töötunde.Sulle lohutuseks aga see, et isegi see blogikujundus on standard ja sedagi tasuta lahenduste osas.Ehk siis pole tegemist isegi mitte premium templatega,mis võib tõesti tuhandeid maksta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2018 at 10:00

      Ma nõustun sinuga 100% 😀

  • Avatar
    Vasta Kaur 20. august 2018 at 02:32

    Anna see petis politseisse.

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. august 2018 at 23:32

    Tean inimest, kellel on temaga samamoodi kokkupuude täpselt samal teemal . Ei maksnudKI võlga tagasi ja isegi mitte siis, kui ta sai hea töö ja oli raha käes. Kohe, kui nime nägin küsisin, kas on seesama mees. Pidi olema äärmiselt kummaline inimene üldse ja nagu põhimõtteliselt ei meeldi talle laenusid tagastada vms. Ta on ilmselt juba kaua nii tegutsenud.

    • Avatar
      Vasta Lisbet 20. august 2018 at 09:28

      Ilmselt tegu sõltlasega,kes niimoodi enda sõltuvusaineid soetab….. Jube kergelt kirjutavad arstid rahusteid välja…. Ja illegaalselt ostes maksavad need palju. Samuti alko…. Me ju ei tea,vbl mängus ka kangemad uimastid….

  • Avatar
    Vasta Lisbet 19. august 2018 at 21:25

    See mees on rahusti ja vbl veel mingi aine sõltlane!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2018 at 22:09

      Ei tea, pole näinud. Ma tean et alkoholiga olla probleeme ja saanud karistada täis peaga sõidu eest 2x

      • Avatar
        Vasta Lisbet 19. august 2018 at 22:20

        Mina ei tea temast midagi,aga see tekst,on sassis peaga kokku keeratud :)))) olen selliseid kohanud 😀

  • Avatar
    Vasta kats 19. august 2018 at 14:49

    Ohumärke oleks võinud juba kohe tunda, kui inimene tuleb mingite absurdsete vabandustega välja ja raha laenamine oleks ka juba punase tulukese põlema löönud. Palun ole edaspidi ettevaatlik ja maksa ainult tehtud töö eest:)

  • Avatar
    Vasta A. 19. august 2018 at 12:25

    Aru ma ei saa, et kui ta juba nii paadunud nahaal on, mida ta siis üldse anub ja palub, tõmbleb ja põeb mingi blogipostituse pärast. Nagu oleks see 30ks aastaks vangimõistmine vms ;D KArdab, et rahakraanid kaovad täielikult ja äkki peab päriselt ka tööd tegema hakkama? Mnjaa… 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2018 at 12:31

      No sest veel on lolle, kes ei tea tema vägitegudest ja neile saab ju ikka oma teenuseid pakkuda 🙂