Autokool NIISAMA JUTTU

trillalaa-trullaallaa

31. august 2018

Tahtsin siin teooriast väikese pausi teha ja mis oleks mõnusam ajaviide, kui niisama blogida kõigest, millest rääkida tahtnud olen, aga eraldi postitust teha pole viitsinud. Vahepeale laksin suva pilte telefonist, et ikka kauem aega raisata ja vähem teooriat õppida ?

Mõnikord on nii, et muudkui plaanid ja teed, aga läheb ikka nii nagu läheb. Esiteks mäletate, ma rääkisin, kuidas ma elu eest külmkappi valisin, eks? Lõpuks mõtlesin, et ah, võtan siis selle ekstra laia külmiku, et vaevalt, et ma kurtma hakkan, et mul külmkapis liiga palju ruumi on. Tellisin külmiku ära, sain teada, et see on lausa laos olemas, et saan järgmine päev kell 13.00 kätte. Ideaalne! Tõmbasime vana külmiku seinast välja ja kukkusime teda sulatama, et saaks ta eest ära tõmmata ja selle alune korda teha. Päris must oli see põrand sealt alt, kraamisime seda ja siis lohistasime vana külmkapi keset tuba, et saaks kellelegi ära pakkuda. Pakkumine läks maru ruttu ja Nõmmekate grupist leidus kohe inimene, kes oli valmis külmikule uue kodu pakkuma. Läks nigu ludinal eks.

Ainult, et siis jättis keegi mulle kommentaari, et ma igaks juhuks köögi ukseaugu ka ära mõõdaks, et äkki ei mahu tuppa, isegi kui köögis nn vastava suurusega auk oleks. Nojah, ega polekski mahtunud. Aitäh selle kommentaari kirjutajale, sest muidu oleksime me siin istunud külmikuga, mis keset esikut passinud oleks ja me oleks pidanud ala ukseauku suuremaks peksma või miskit. Ühesõnaga, 12h enne külmiku saabumist kirjutasin poodi, et mul läks kõik pekki ja ma pean tellimuse tühistama. Kuna aga ma olin juba valmis vaimselt uue külmiku omamiseks, vana ära lubatud ja eest ära lohistatud, siis ma ei tahtnud päris tühjade kätega jääda ja valisin uue variandi nende seast, mis poes laos olemas oli. Ütlen kohe, et minu suurest eeltööst palju järgi ei jäänud, sest minu valitutest ei olnud laos mitte ühtegi, välja arvatud see ekstra lai, mis kööki ei mahtunud. Mis seal ikka, valisin siis mingi muu kapi, mis tundus mahukas ja hea. Ma mingi hetk näitan teile ka, aga ma lihtsalt ei viitsi praegu tõusta, et pilti teha. Sry. Ma olen igatahes rahul, abiks ikka! Aga no nii palju siis minu mega “taustauuringust” ikka võtsin suht suvaliselt esimese valiku. Oleks võind aega kokku hoida ja kohe nii teha, nagu mul kombeks ?

Lihtsalt random pilt telefonist, läksime üks õhta magama siin

Rääkides veel plaanidest, mis vett vedama läksid  –  küsisin siin suure suuga nõu, et millist eraämmakat valida. Kui siis neile kirjutama hakkasin, siis ei saanud ühtegi neist, kellele kirjutasin. Kõik olid kas ära või puhkusel, või koolitusel või jumal teab kus ja mida tegemas. Eraämmaka sain küll, aga mitte enda valiku, vaid pmst lihtsalt kellegi, kes saadaval oli. Mitte, et mul vahet oleks, nagu öeldud, ma tahaks lihtsalt enne näha ja paar asja selgeks rääkida, muu mind ei huvitagi, aga ikka suht maha visatud aeg, see erinevate ämmakate uurimine.

Kui kunded toovad mett – mu lemmik!

Kogu aeg pragatakse ka, et miks ma oma rasedusest üldse ei räägi ja uuritakse, et “kuidas kõhubeebi elab”. Teate, mul pole midagi rääkida enam. Esimese raseduse sain vist piisavalt kirja pandud sellel teemal, teisel ka vist, sest nüüd pole essugi öelda. Mingeid erilisi kaebusi ei ole, kõht kasvab, magada on ebamugavam, Rennie on parim sõber, aga muud vist midagi. “Kõhubeebi” käekäigust ei oska ma muud öelda, et mai tea, elus on ja liigutab vahepeal, või mis infot selle küsimusega oodatakse? Ma ei oma talle olulist ligipääsu, et temast rohkem teada 😀 Aga okei, ma varsti teen mõne raseduspostituse siis kah, kui väga midagi teada tahate, peale selle, kuidas kõhubeebil läheb, siis küsige praegu või mitte iial!

Aa VEEL on asju, mida ma hullult uurisin ja siis ikka teisiti tegin – laste turvavarustus. Ostsin mõlemale Cybexi, siis jäin endas kahtlema ja nüüd on ikka mõelmal Axidkid tuvatoolid. Lende Sirona sain eile maha äritud, Mari roosa tool on veel alles, aga ma pole viitsinud seda müütama hakata.

Proovisime, kuda autosse istub. Istus!

A täna oli hea värk. Läksin siis mina hommikul Mari lasteaeda viima, ise max väsinud. Ma ei teagi millest ma nii väss olin, sest ma läksin kenasti kell 11 magama nagu hea laps, aga no ma ei ole väga hommikuinimene vist. Igatahes oli vaja Mari aeda viia, Lende on IKKA nohune, seega tema veel ei saa minna. No see selleks. Üldiselt viib Kardo teda, aga kuna mul pidi täna olema kell 9 sõidutund, siis mis me ikka kõik ärkame. Lasin Kardol ja Lendel magama, ise kebisin Mariga aeda.

Tegelikult on päris tore temaga jalutada, kus alles jõuab maad ja ilmad kokku rääkida. Täna näiteks arutas selliseid teemasid nagu:

“Miks peavad head lapsed pükse kandma?”

“Issi on liiga suur, et lasteaias käia.”

“Kas tuleb kaks Martat? Kui ei, siis miks mul kaks tissi on?”

“Lasteaias käib nii palju lapsi, sest neid elab mujal ka, kui meie kodus.”

“Varsti tuleb Mari sünnipäev ja siis ta saab ka lõpuks jälle väikseks beebiks(?)”

Ühesõnaga sai tema aeda viidud ja ise läksin siis sõidutundi, mida… ei toimunud. Ootasin seal natsa, aga siis selgus, et meil ei pidanudki täna tundi olema, mistõttu läksin siis rahumeeli koju tagasi. Mis seal ikka.

Kuna ma siiski autokooli lainel olin, siis võtsin kinni sõidupetaja sõnadest, et ma pean e-autokoolis esmaabikoolituse 10 testi ära tegema, enne kui ma sinna praktikale lähen. Ma vist olen esmaabis parem kui niisama teoorias, sest need 10 testi tegin nagu naks ära. Siis vaatasin, et oh, libeda ja pimedakoolitusel on ka mingid videoloengud, et äkki saan peale nende vaatamist ka testid ära teha, aga ma ei tea. Vaatasin ära ja test ikka ei avanenud, seega tuleb see vist ikka kohapeal sooritada, ma ei tea. Igatahes olengi ma nüüd ülejäänud hommiku niisama teooriateste lahendanud autokooli kodukal ja vahepeal poole silmaga vaadanud rattatoole ja rattakärusid. Huvitav, kas mul oleks lihtsam viia Lende aeda rattakärus, või nii, et pakikale on rattatool kinnitatud… Hmm…

Ja no lõpetame veel teooriajutuga – Kardo arvab, et ma peaksin ikka JÄRGMISEL esmaspäeval eksamile minema, mitte sellel, et siis saab nädala rahus õppida. Ma ise pigem arvan, et ma just lähen sellel esmaspäeval, et proovin ja kui saan siis saan ja kui ei saa, vot siis proovin uuel esmaspäeval uuesti. Mul nii lühikene mälu, et tahaks lihtsalt kaelast ära saada selle taaga ja keskenduda siis juba vahepeal jälle raamatule ja siis jälle autokoolile ja siis jälle raamatule ja… Võeh, saaks midagigi valmis enne Marta sündi. St, raamatu mitte valmimisel saan ma trahvi, seega on sellega vist rohkem kiire, aga no EDENEB kõik, selles suhtes pole ülse muret ja natsa pinget päeva kulub ikka ära.

Ma bookisin endale Vspasse kaks hoolitsust kah, nii et eks näis, kas ma siis tähistan enda teooriaeksami läbimist, või lõõgastun peale läbi kukkumist. Mõlemal juhul – on mida oodata! Ja Mari tahab ka juba niiiii väga minna, et hoia ja keela.

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mariliis 31. august 2018 at 22:10

    Rattatooli ja -käru osas ma usun, et tool oleks endal sõitmise koha pealt mugavam. Käru on ju mingi pikendus ratta taga, millega peab arvestama (äärekivid jne). Samas käru pluss on see, et sinna saab vajadusel Mari ka sisse panna, kui kahekohaline käru osta. Ning see on kinnine, st laps saab asjadega mängida ning ei pea kartma, et midagi teele pudeneb. Tool on aga kõrgemal ning lapsel vaade parem, lisaks on laps vahetus läheduses ja temaga saab juttu ajada. Rattatooli osas aga soovitan raami külge käivat tooli, mitte pakiraamile käivat. Vahe on selles, et raami külge käiv tool vedrutab kaasa ja august läbi sõites ei põruta last, pakiraamil olev põrutab sama palju kui tagumine ratas, sest tool on ju jäigalt pakiraami küljes kinni. Mul endal on linnaratas ja ostsime ka raami külge käiva tooli lapsele (Bellelli oma, väga kiidan). Saab vajadusel ka mehe ratta külge tõsta ilma, et peaks pakiraami omama.

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 31. august 2018 at 20:15

    Pühapüss, küll Sa oled ilus tüdruk ilma selle ämbritäie värvita, missa tavaliselt omale näkku lükkad! Nii kohe….tore vaadata et. : )

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. september 2018 at 08:06

      Ma tegelikult meigin ennast väga vähe ja see “ämbritäis” ongi tavaliselt jumekas+ripsmetušš ja punane huulepulk 😀 Aga aitäh!

  • Avatar
    Vasta Heiko 31. august 2018 at 17:25

    Hea vend. Millist cybexi reklaami sa tegid teles ja igal pool ja lõpuks otsustad ikka ümber.. isehi kuulnud noortelt emadelt kuidas 5x raskemat cybexit vaja sest mallukas ju niiiiii kiiiiidab…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. september 2018 at 08:08

      Cybex ongi väga hea valik, aga hetkel lihtsalt ei saa kasutada seda tooli ilma isofixita. Kiidan sellegipoolest 🙂

  • Avatar
    Vasta Kat 31. august 2018 at 17:22

    Kiidan uut blogi kujundust!

  • Avatar
    Vasta Andrea 31. august 2018 at 17:03

    Hei, kui tundub, et vajad rohkem sõidupraktikat, siis lisaks autokooli sõidutundidele saaksid mõne auto omanikust sõbraga kokkuleppel rohkem sõitmist harjutada. Selleks on on vaja autoga sõpra, kellel on vähemalt 5 aastat load ja kellel raskemaid rikkumisi ei ole. Täpsemat infot selle kohta millistel tingimustel see võimalik on, saad lugeda liiklusseaduse §-st 109. Mootorsõiduki juhtimine õppesõidul ja sõidupraktikal. Ei hakka seda siia tervenisti kleepima, aga see on lihtsalt üks võimalus lisaks enama sõidukogemuse omandamiseks. Aga palju õnne eksami eduka sooritamise puhul:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. september 2018 at 08:08

      a) Ma tean.
      b) Ma pole ühtegi eksamit sooritanud ju veel 😀

  • Avatar
    Vasta Mirelle 31. august 2018 at 16:04

    Aa ja veel, kui mina sain siis saad sina kohe kindlalt! Julgelt lõpuni!

  • Avatar
    Vasta Mirelle 31. august 2018 at 16:02

    Mallukas OMG ma tulin just sõidueksamilt ja sooritatud! 🙂 Appi, ma siiamaani nii närvis, omast arust ei sõitnud üldse hästi aga eksamineerija nii kiitis. Kokku sõitsin 66 sõidutundi. Täitsa lõpp! Ja ongi tehtud 🙂 maik keskel alustasin ja OMG 🙂 Olen sulle nüüd kasti herned sees 😀 (sa ju veel beebiootel ja shampa vast ei istuks ) Kavatsen oma lubaduse ka täita.

  • Avatar
    Vasta Kris 31. august 2018 at 15:25

    Teemast kõrvale kaldudes aga have to say – uus blogi kujundus on super! ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 15:29

      Aitäh, ma olen ka veits shokis, et uus IT mees nii kiire on, Martti lubas seda kõike jaanuarist alates teha :D:D

      • Avatar
        Vasta Kris 31. august 2018 at 19:17

        Tõesti on kena! Kas sellist asja nagu “meeldib” nuppu kommentaaridele oleks ka mõeldav teha? 😀 Isiklikult olen sellest pea iga arutlev postitus puudust tundnud. Keegi paneb mingi nalja maha, tahaks nagu naerda, aga niisama “haha” on ka imelik vastu kirjutada 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 1. september 2018 at 08:07

          ma uurin 😀

      • Avatar
        Vasta Kris 31. august 2018 at 19:27

        Ja ? minu soomlasest abikaasalt, kes nägi täna Malluka Suvi viimast osa korduses ja kuuldes, et tuleb ka Sügis. Ja Kardole tervitused tema poolt, komplimendina, et tegu tõelise mehega ikka kes ka nalja mõistab ja oskab teha oma naise üle ??
        Not funny btw!
        Järgmine kord kui Eestis oleme äkki võiks saata nad treffile ???? Ja saan rahus shopata ja uusi toidukohti avastada samal ajal

        Aga … keep your it guy as ling as you can!!!! He/She is damn good! ????????

  • Avatar
    Vasta Liisa 31. august 2018 at 12:24

    Lahenda lihtsalt see liiklustestide vihik mingi 2-3x jutti läbi ja teed ära selle teooriaeksami vabalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 12:31

      Ma lahendaks seda mingi 3 kuud 2-3x jutti :D:D

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. august 2018 at 12:15

    …aga mis edasi sai, sellest juba järgmises osas. (Lugesin lõppu ainult). Homme loen VOL 2 ära ja siis palun VOL 3 ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 12:21

      Ma juba otsustasin, et ei viitsi blogisse panna, panen raamatusse 😀

  • Avatar
    Vasta M 31. august 2018 at 12:14

    Kas O’Learysest pole postitust tulemas? Kuidas meeldis ja rahule jäite? Oleme plaaninud sinna pikalt minna, aga igal pool nii erinevad kommentaarid, et oleme kahevahel veel. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 12:21

      Jaaa on küll tulemas, me seal nüüd 2x juba käinud ja mõlemad korrad rahule jäänud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. august 2018 at 12:12

    Ja ongi teine osa ka, krt ma mitu kuud ootasin teadmata. Aitüma ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 31. august 2018 at 12:09

    Mina olen oma rattatooli ostuga ülirahul, käruga ei kujutaks liiklemist ettegi. Käru on hea kusagil eramajade rajoonis liikumiseks, aga näiteks poodi või turule minnes oleks käruga ikka hullumajapuhvet. Ma viskan lapse hommikul rattaga hoidu ja lähen siis ise linnapeale või jõusaali või toidupoodi. Ma ei kujuta ette, kuidas selle käruga see ratta parkimine välja näeks. Tundub ulme.
    Lisaks annan ma Loviisale eest korvist sinna taha toolile juua vahest, vahest kõditan, ta jutustab minuga peale hoiust tulekut. Ma eelistan, et ta on mu käeulatuses.
    P.S. vaatan, et lastel sinised silmad ja sul jumala pruunid. Lapsed on võõra naise omad, jah? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 12:22

      Mul pigem see, et ma pole nii hea rattaga sõitja, et mulle tundub käruga ohutum justkui? Selles suhtes, et ega ma ei pargikski ju seda kuskile, viiks lapse aeda ja tuleks koju tagasi 😀

      • Avatar
        Vasta K 31. august 2018 at 13:17

        Meil olnud tool ja nüüd käru. Toolis laps õõtsutas end vahel, kuidagi väga ebamugav oli siis sõita, sõidustiil kippus vingerdavaks muutuma. Ja üksinda natukene ka ebamugav teda tooli tõsta ja välja, kui ei ole võimalik ratast toetada. Käru on mahukas, sinna saab ka muu kraami sisse panna, vihmasabina korral jääb laps kuivaks, tuul ei puhu peale. Ja mahutab üldse ca 115 cm põnni, lausa 2, kui on vajadust.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 31. august 2018 at 12:06

    Küll sa teooria tehtud saad, sa nii tubli küll.
    Ootaks ka postitust kõhubeebist ja siiani ootan Mangi teist osa ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 12:08

      Kle ma tegin Mangist mingi kaks osa raudselt, niiet sa ootad siis kolmandat osa 😀