NIISAMA JUTTU PILDID

olgu taevaiša lasteaia eest tänatud!

21. august 2019

Ma olen täna nii produktiivne olnud, et endal ka imelik. Ah, ongi hea, saab tehtud see “olen tubli” periood ja siis on jälle aega oma diivanilohku tagasi libiseda. Aga ega muus see värk pole, kui et lapsed käivad jälle lasteaias. Maril hakkas juba esmaspäeval, Lendel täna, ehk siis täna oli esimene päev, kus nad korraga lasteaias olid. Millal nad viimati käisid, kuu aega tagasi või rohkemgi veel? Kes seda mäletab.

Inimene pidada isegi poomisega harjuma, nõnda harjusin ka mina sellega, et iga jumala päev kolme lapsega teha ja sehkendada ja majandada. Lausa utoopiline tundus nüüd, et saate aru, selline maja on, kuhu sa saad oma lapsed viia ja nendega mängitakse seal ja antakse süüa ja lastakse sul teha, mida iganes sa teha tahad. Nagu… mis luksus see veel on, ah?! Kes selle leiutas? Ma tahaks teda nuttes tänada. Kuigi ok, mulle meenub mingi teadmine, et lasteaiad loodi kunagi hoopis neile naistele, kes töötasid vabrikutes, et nad saaksid kenasti tööl käia ka peale laste saamist. Aga mõne aja pärast vaatasid ka teised naised, et krt, me tahame ka mitte päevad läbi oma lapsi vahtida ja siis hakkasidki levima ka sellised aiad, mis olid kõigile mõeldud, mitte vaid vabrikumuttidele. Aga ma võisin selle ka praegu välja mõelda, ma üle kontrollida ei viitsi ?

Igatahes, mida ma leelotan, ma tahtsin hoopis oma päevast rääkida, sest ega teil ju raudselt essugi targemat teha pole oma õhtupoolikuga, kui minu detailset päevakava lugeda, eks…

  • Sorteerisin ära kõik lasteriided. Need, mis olid kappides ja isegi need, mis olid ära pandud. Avastasin, et väga paljusid asju on naeruväärselt palju soetatud, sest ma lihtsalt ei mäletanud juurde ostmise ajal, et mul neid kuskil on. Nüüd panin asjad kottidesse ja kirjutasin peale, et mis suurust sealt leida võib.
  • Sorteerisin ära naeruväärse hunniku sokke. Reaalselt sokke läheb nagu leiba. St igast paarist jääb alles üks. Nüüd lõin ma vallaliste sokkide karbi, kus nad vedelevad ja ootavad oma paarilist. Ma kardan, et selle karbiga läheb nagu ta eelkäijal, kes vedeles kolm kuud magamistoapõrandal ja sai lõpuks koos oma üksikute sokkidega ära visatud. Nende kaaslased ei tule iial välja. RIP.
  • Panin endale elu esimese mammograafi aja kirja. Kotka tervisemajja vms see on. 80€ ja selle eest saab visiidi ja ultraheli. Mõtlesin, et võiks ära käia. Selle valguses, et sõbranna just rääkis tuttavast noorest naisest, kes paar nädalat tagasi oli omast arust jumala terve ja praeguseks vähki surnud. Tervist tuleb hoida ja kontrollida, sõbrad!
  • Valisin lastele sünna pidamiseks mängutuba. Enamik soovitasid Torela mängutuba. Valisin siis Torela mängutoa, mis muud.
  • Koristasin ära lastetoa. Kes mäletab, milline bardakk see oli, teab vast, kui räme ülesanne see oli.
  • Surin külmetusse. Ma olen siin paar päeva stabiilselt haigemaks jäänud, et palavikku pole, aga on nohu ja rõve köha. Öösiti hakkab kurk niiii valutama, et hommikuti olen konkreetselt hääletu. Erilise joppamisena sain koostöö raames just parajal ajal kotitäie kraami külmetuse vastu. Nice!
  • Komplekteerisin 3 suurt prügikotitäit asju heategevusse andmiseks, homme tullakse järele ja saan jälle ruumi juurde.
  • Ostsin Nublu kontserdile piletid. Ma vihkan kontserte, aga Nublule võiks üks ristiinimene ikka korra elus vast minna, eks.
  • Tegin süüa. Mariga ja puha. Ma eile lugesin, et ma selle pärast kokkan lastega, et “linnuke kirja saada”, et olgu siis maha märgitud, et tänane linnuke on kirjas. Tegime ahjupastat kanaga.
  • Sain sõbrannaga kokku.
  • Käisin poes.
  • Pesin lapsed puhtaks.

  • Ja näete, isegi blogima jõudsin, halleluuja.

Kell on 20.20 ja ma olen teinud juba 16 500 sammu, nii et ütleme kohe ära, et olen täna ikka tegus mutt olnud ja kurta põle millegi üle. Annaks jumal homsekski seda energiat, sest homme on Martal 9da kuu kontroll ja Maril tegevusteraapia ja mina pean Kristinaga kokku saama ja õhtul veel Gellu juurde dinnerile minema. On see elu, mis ta on, aga vot igav ei ole.

Mis te täna tegite? 

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta üksikema 22. august 2019 at 14:14

    mul poeg juba kuu aega lasteaias olnud. vaid kuu aega saigi kodus olla. 2 nädalat isaga, kaks nädalat minuga.

  • Avatar
    Vasta Karmen 22. august 2019 at 12:22

    Rinnakabinetis saad täiesti tasuta samad asjad ja pmslt järjekord väga väike. Pidin ise kaks nädalat ootama.

  • Avatar
    Vasta TN 21. august 2019 at 21:51

    Issand, mul pole lapsigi, aga ikka ei jõua elu sees ühe päevaga nii palju tehtud. What kind of sorcery is this?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 23:32

      Ega mulgi tihti nii tegusaid päevi ole ??

  • Avatar
    Vasta Liisi 21. august 2019 at 21:18

    Seda nimekirja lugedes avastasid, et unustasin lapsed ära pesta. Muidu oli tavapärasest tegusam päev. Vihma sadas terve päev ja olime väiksema lapsega vaid tunnikese õues. Kohe tekkis lisaaega.

  • Avatar
    Vasta Pisi 21. august 2019 at 21:08

    Meil lastel on moes kanda erinevaid sokke. Kui nt üks sokk katki, siis viskame katkise minema ja terve jääb kappi. Poiss oli vist mingi 4a, kui läks lasteaeda erinevate sokkidega ja siis õpetajad küsisid poisilt, et miks tal erinevad sokid jalas? Poiss vastas uhkusega, et see on tuld purskav lohe. Ühel sokil oli siis välk ja teisel mingi monsteri tegelane. Nûûd sellest juba 5a möödas ja endiselt lapsel erinevad sokid jalas. Mulle sobib, kuna siis ei pea nii palju uusi sokke ostma ja saab iga soki ikka lõpuni kasutada.

  • Avatar
    Vasta k. 21. august 2019 at 21:05

    Kuidas on mammograafia ja UHga imetamise ajal? Uurisid täpsemalt selle kohta sealt? Uurisin oma naistearstilt ka rindade kohta, et tahaks lasta kontrollida, aga ta ütles, et imetamise ajal pole mõtet, sest ei saa õiget vastust nö. Piimanäärmed on nkn suuremad ja siis ei saa adekvaatset vastust.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 21:21

      UHd saab teha

  • Avatar
    Vasta El 21. august 2019 at 20:52

    Mammograafiasse saab täiesti tasuta minna Regionaalhaiglaase… ka ilma saatekirjata- ämmaemanda vastuvõtule, broneerige aeg ja kogu protsess oli kiire ning vastus hiljem emailile:)

  • Avatar
    Vasta Evelin 21. august 2019 at 20:39

    Ilmselt on need üksikud sokid mulle praegu veel kõik väikesed, aga tulevikus võid arvestada, et mina olen just see õige inimene, kellel ainult ühte sokki vaja läheb?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:42

      haha, konkreetselt seal mu enda üksiksokke ka ?‍♀️? edaspidi hoian sulle siis 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 21. august 2019 at 21:12

        Diil! Ma nüüd järgmisest kuust hakkan päris tihti Tallinna vahet käima, anna teada siis, millal collectima võin tulla?

  • Avatar
    Vasta Merli 21. august 2019 at 20:33

    Oled tubli!
    Minul endalgi käivad need “tublidusehood” hooti 😀
    Külmetusest rääkides, olen näiteks märganud,et kui olen raske haigusega paar päeva voodis olnud, siis peale seda on alati nii megalt energiat,et kraamida ja koristada .
    Jaksu Sulle homseks!

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:42

      ma voodisse pole vedelema jäänud, pole ka aega 😀

  • Avatar
    Vasta XX 21. august 2019 at 20:26

    Kiidan kontrolli mineku igati heaks, aga miks sa just tasulise variandi kasuks otsustasid? Rinnakabinet on olemas nii PERH’is (https://www.regionaalhaigla.ee/et/rinnakabinet) kui ITK’s (https://www.itk.ee/kliinikud/naistekliinik/naistekliinikust/naistehaiguste-keskus/gunekoloogilise-ambulatoorse-ja-paevaravi-osakond/rinna-tervise-kabinet).

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:44

      Tead, ma proovin homme saatekirjaga, ehk saan kiiremini aja

  • Avatar
    Vasta Helina 21. august 2019 at 20:22

    ITKs saab alati aja panna rinna tervise kabinetti(saatekirja pole vaja), kus ämmakad rindu kontrollivad ja vajadusel kas mammograafiasse või mammoloogile suunavad 🙂

    Aga mis puutub päevakavasse, siis käisin vanematekodus õuntel järel ja poes. Viimaste päevade sündmused on oma jälje jätnud, nii et natuke võib rahulikult võtta ka 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:43

      hmm, mulle just öeldi, et saatekirja on ikka vaja?‍♀️

  • Avatar
    Vasta C. 21. august 2019 at 20:12

    Umbes nädal aega olen juba surnud kodus. Täna oli lõpuks parem olla ja ajasin kargu alla. Pesin ühe masina jagu pesu, panin kuivama ja käisin poes. ? Ja mini inimese hoidsin elus.

    Mina teen sügava kummarduse neile emadel, kes suudavad kodu korras hoida, lapsed elus jne ja ise samal ajal palavikuga maadelda. Nii kui mul temperatuur 38 ja kõrgem,siis võtan loote asendis sisse ja olen lihsalt. Ei oleks härral samal ajal puhkus olnud, siis vist ma oleks surnud ka. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:44

      Ma unustasin, et ma pesin 6 laari pesu täna 😀 Aga mul palavikku pole, muidu ma oleks aint vedelenud.

  • Avatar
    Vasta B 21. august 2019 at 20:07

    Täisi eemaldasid lapsel ja oi 70 ruutu koristamine, arutamine ja 14x pesumasin + kuivati
    Õhtul 5 inimese pea täiainega
    Hässtäääg valima edaspidi lapsele ise sõbrad

    Palun laske mind maha
    36 tuhhi samme

  • Avatar
    Vasta vaatleja 21. august 2019 at 20:02

    Oi, vist lugesin pealiskaudselt. Kui plaanid ultraheli, siis seda saab teha küll. Vabandust.

  • Avatar
    Vasta vaatleja 21. august 2019 at 20:00

    Googel ütleb, et mammograafia uuringut ei ole mõtet imetamise ajal teha, ei saa adekvaatset infot.

  • Avatar
    Vasta Heleri 21. august 2019 at 19:43

    Vedelesime hommikul sada aastat, siis tõusin üles ja ütlesin perele, et lähme nüüd metsa! Esimene suva matkarada mapsi sisse ja minekut. Lõunauneks jõudsime tagasi, siis magasime. Siis tuli sõps külla, sõime kooki. Siis sortisime mänguasju ja vaatame krimisarju fox life pealt. Varsti tudule jälle. Päris ok päev

  • Avatar
    Vasta Laura 21. august 2019 at 19:38

    Mina käisin täna tööl, töötan nimelt selles majas “kuhu saad lapsed viia, nende mängitakse ja süüa antakse” 😀 Kuna tööpäev on parajalt pikk, siis rohkem nagu täna ei viitsigi 😀

    • Avatar
      Vasta Mirru 21. august 2019 at 20:27

      Hihii…mul sama töö ? Peale tööd tõin lapse lasteaiast ära (käime erinevates lasteaedades), tegin potitäie salatit ja nüüd ootan millal laps magama jääks, et saaksin lõpuks oma aega ka ?

      • Avatar
        Vasta Kati 22. august 2019 at 07:50

        Lihtsalt uudishimust küsin – minu lapse lasteaed on avatud 7-19:00ni. Kuidas Teie jõuate enne sulgemist enda lapsele järgi, kui nt mõni laps lähebki täpselt enne sulgemist ära? 😀 puhas uudishimu lihtsalt 😀

        • Avatar
          Vasta Mirru 22. august 2019 at 17:43

          Kati, minu töögraafik on 9:30-18:00, seega pole probleemi. Lapse lasted avatud 7:00-19:00. ?