JUMALAITA

tohib ma kurdan teile?

28. september 2018

Mul on terve elu sügised olnud põnevad. Ma pole ilmselt ainuke, sest sügisel hakkab näiteks alati uus kooliaasta ja seda on kõik ilmselt kogenud, kui te mingi… elus koolis käinud olete. Mul on aga sügisel on näiteks olnud Aussi kolimine kunagi, kui ma ei eksi, siis oli ka see oktoobris. See oli tol hetkel ju nii drastiline elumuutus. Ja aasta peale seda alustasin ma sügisel esimest “päris -päris” tööd ajakirjanikuna, seegi oli väga põnev ja elumuutev. Ja siis Mari, muuseas kelle ootuse ajal ma ju kirjutasin oma esimest raamatut rasedusest, nii et ka siis oli mul raamatu tähtaeg sügiseks, ühes lapse sünniga. Aga kui ma õigesti mäletan, siis oli see tähtaeg ikka PEALE lapse sündi. Lende sünnisügis oli ka suurt ootust ja tundmatust täis: kuidas ma saan hakkama kahe lapsega? Mis moodi hakkab meie elu edasi minema? Kas ma lähen tagasi tööle? Milliseks meie elu kujuneb? Põnev ja hirmus korraga.

Eelmine sügis oli vist üle pika aja “vaikne”, aga see sügis. Issand jumal, iga jumala õhtu laman ma voodis ja tänan taevaisa, et ma üldse veel elus olen. Kuidas ma olen?! Mul on iga päev nii palju erinevaid toimetusi, et ma lihtsalt korrutan endale, et “ela ainult oktoober üle” ja siis kui ma selle üle elan, siis ma olem nagu mingisugusest finshijoonest üle saanud.

Aga praegu see finish tundub niiiii kaugel.

Ma ei kurda (v.a see, et natsa kurdan vist praegu), sest ma olen ise need kõik asjad endale võtnud tegemiseks ja ega kõik on tehtav, lihtsalt MULLE on see raske, sest nii paljude asjade vahel laveerimine nõuab praegu palju organiseeritust, milles ma just kuigi hea ei ole, nagu te vast aru saanud olete.

Kes mu instas on, siis vist nägite, et ma täna hakkasin suure hurraga raamatuga tegelema ja miskipärast vaatasin korraks enda lepingut kirjastusega ja mida ma näen. Esiteks ei pea ma mitte kirjutama 350 000 tähemärki, vaid hoopis 500 000 tähemärki. Jällegi, ei midagi tehtamatut, aga mul just sai 250 000 TM tehtud ja ma olin nagu jeee, pmst valmis, aga nüüd selgub, et ma olen alles pooooooole peaaaaaaaal.

ma ahastuses olemas 😀

Rääkides veel raamatust, siis ma tahan raamatut lõpetada peatükiga, kus inimesed hoopis minust räägivad ja mind iseloomustavad. Et no MINA võin endast rääkida ja mõelda mida tahan, aga tegelikkuse loovad vast ikka rohkem need, kes minu ümber on ja kes mind kõrvalt näevad. Ma olen mingi kümne inimese iseloomustused kätte saanud ja eeeee noh ma hakkan juba mõtlema, et vb ma peaks selle peatüki vahelt ära jätma ? Kes te mind päriselt ei tea, võite vist rõõmustada, sest mulle tundub sõprade ja tuttavate kirjeldusest, et ma olen pohuistlik, hea südamega joodik… #normaalne.

Tahate teada, mis ma näteks uuel nädalal teen? Esmaspäeva hommikut alustan ma kell KAHEKSA tutivahatusega. Te saate ju aru, et olukord peab olema kriitiline, sest kes normaalne inimene roniks kell kaheksa kuskile tutti lehvitama? See koht, kus ma muidu käin, seal polnud nii asap aega pakkuda, seega võtsin uue koha ja põen juba ette, et see vahataja äkki tunneb mu ära ja siis pärast ma saan lugeda kuskilt, et issand, see Mallukas komberdas oma värdja kõnniga meile siia vahatusse, karvad olid poolde põlve, ise oli ta nii labane ja ropp, hääl oli tal jäme ja perse oli tal ka paks ja nüüd meil pool salongi peab teraapias käima, sest see mutt ja tema tutt (riimiaeg!) olid kohutavad.

Samas kui seda EI juhtu, siis kuule nii on päris hea, kuule nii on päris hea, või nii.

Siis hakkavad meil võtted, lähme ehituspoodi, prillipoodi, titeasjadepoodi. Mu uued uksed saabuvad, kaminamees peab tulema kaminat liigutamam et see remondile ette ei jääks, sest MEIL HAKKAB REMONT! Ja me peame titenurga Kardo arvutituppa üles saama, sest issand, ma saan ju kohe lapse ja kuhu me ta riided rippuma paneme, ah? MUL POLE ISEGI BEEBIRIIETE RIIDEPUID! MIS EMA MA OLEN?!

giphy-6600932

Ok hüsteeriaminut läbitud, räägime edasi.

Teisipäeval jälle võtted, me lähme jälle Tartusse kohe vara ära, sest noh, remont ja lauspahteldamine ja muu säärane. Tartusse jääme me muuseas lausa reedeni ja kuigi me ideeliselt spaatame ja võiks arvata, et milline lust ja lillepidu, siis tegelikult ma pean ju raamatut kirjutama, koostöövärke ette valmistama, lastega tegutsema ja… Mul on mujal raske töölainel olla, sest üks osa minust ütleb, et kuule, puhkus on ju! Teine osa ütleb, et kle mida sa lebad siin?! TEE TÖÖD! Tee tööd, kuni sa murdud ?

Okei, ma omast arust halan, et mul on nii raske elu, sest ma pean raamatut kirjutama, lube tegema ja lisaks pean ma teisipäevast reedeni spas olema. Õudne elu… Muuseas, 2-3 saame me Kardoga lausa kahekesti spas olla. Saate aru jah? Kahekesti! Spas! Whaaaaaaaa….!!!

Lubade värgist räägin ka natukene – ma seda ütlesin, et ma sain oktoobrisse aja, aga ma ei julge öelda, millal see on. Sest kui tavaliselt on nii, et keegi kukub ARKis läbi (kas teooria või sõidu), siis sõbrad ütlevad, et kle no worries, järgmine kord teed ära vms. Kui ma kukun läbi, siis saan ma sada irvitavat kommentaari, et haha, ma ju ÜTLESIN, et ta ei oska sõita. Ma ju ütlesin! Ma teadsin! Eveliis kirjutas oma blogis ükskord, et Perekoolis taheti lausa ARKile allkirju koguda, et ma lube EI SAAKS, sest ma olen liikluses nii ohtlik. Nii ohtlik, saate aru jah?

Keegi anonüümne blogija paksuke (mitte minu arvamus temast, vaid nii on ta nimi blogis :D) kirjutas mingi kommentaari vastuseks, et mul ei tohiks vist lube olla, sest ma olen nii laisk…? Ma ei mäleta krt, ma otsin kohe täpselt mida ta ütles, aga see lause ajas mind lausa hulluks.

“Samamoodi nagu on igal inimesel õigus autoga sõitmiseks ametlik õigus saada (oskusega muidugi teised lood), on ka minul õigus oma arvamusele. Nagu ka mainisin, siis natukene olen seda saagat jälginud ja minu arust ei ole see tõesti normaalne, kuidas inimene enda laiskust õigustab.”

Kuidas ja millega olen ma ilmarahvale edastanud teadmise, et a) ma ei oska sõita. b) et ma õigustan oma laiskust. Millest seda välja saab lugeda? Et ma manikaalselt teooriat õppisin ja sõidutunde võtsin nädalas 2+x hommikuti kell 9. Või mis osa minust on väljendanud, et ma lihtsalt olen sitt juht, keda tuleb karta?

Ühesõnaga sellised arvamusavaldused on mind nii stressi ajanud. Et… mida nad teavad, mida ma ei tea?! Et mulle tundub, et ma ju oskan sõita? Koolist sain ju läbi? Sõiduõpetaja arvab, et ma “võin rahulikult ARKi minna”, aga… tegelikult? Äkki ma ei oskagi? Äkki ma olengi Eesti halvim juht enda teadmata? Ja no kui ma nüüd läbi kukun, siis see ongi ju tõestus sellele, et neil oligi õigus, või mis?

Niiet pmst on mu võimalused ARKis järgmised:

Saan läbi – küllap koostöö, ega ta ISE ju sõita ei oska enivei.

Kukun läbi – haha, ongi sitt juht! Ma ju ütlesin!

Halastage keegi mulle palun ükskord elus! Ma saan muidu varsti südamerabanduse 😀

Aga noh, ma seda luban, et oktoobri lõpuks ma saan teile öelda, et kas ma sain siis ARKiga koostööle või kukkusin läbi ja kes rõõmustada tahab, saab rõõmustada. Kahjuks ma alla anda ei kavatse, kui kukun, siis teen veel. Aga noh, vahepeal kassin lihtsalt natsa 😀

Vot, selline lobapost teile siia reedeõhtusse. Kõik on raudselt pidulised, ma siin istun üksi oma elutoadiivanil ja mõtlen, et äkki kui ma spasse endale mingi kalipso ostaks, siis saaks vahatamise üle lasta? Üks kohustus vähem on parem kui mitte midagiii! ?

*Avapildiks sobis hästi see pilt, kus ma haige olin ja halasin 😀

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta tiiu 2. oktoober 2018 at 08:18

    Hommikuti on inimese valulävi kõrgem (ja vähem valus) ehk ongi hea hommikul kl 8 see vahatamine ära teha 😀

  • Avatar
    Vasta RG 1. oktoober 2018 at 09:39

    Minu esimene kommentaar 🙂
    Ma lugesin varem ainult halvustavaid kommentaare foorumis ja ise blogis ei käinud. Selle aasta jooksul hakkasin pisteliselt blogi jälgima ja nüüd loen üldiselt kõik teemad läbi, mitte küll kohe, aga umbes nädala jooksul. Mulle meeldib, sest ma olen ise risti vastupidine inimene, punktuaalne ja korrektne ja muretsen iga asja pärast. Siin lugemas käin sellepärast, et näha, et saab ka teisiti. Selles postis ma natuke tundsin ennast ära, sellepärast tahtsingi kirjutada 🙂 nagu minu elu vahepeal 😀 tahaks midagi erilist kirjutada, aga ei oskagi, kõik kommenteerijad on ühe näoga kuidagi… võibolla seda, et kõik sinu lugejad ei ole täiskohaga emmed ja elukoolis käinud, mõni on näiteks teistsugune ka 😉

  • Avatar
    Vasta M. 30. september 2018 at 14:35

    Et siis sinu jaoks on “mul nii palju teha” vahatamine ja poes käik?! ? Oleks mul nädala sees mõni selline päev 😀
    Aga arki kohapealt – edu ja rahu! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 14:38

      Jah, vahatamine ja poes käik, haha, oleks see vaid nii 😀 Ma ühes postis kirjutasin pikemalt veits, aga no keskmiselt on mul homme 11 erinevat kohta, kus olla. Samal ajal on mul võtted ja samal ajal pean ma kogu aeg telefonitsi saada olema, et reguleerida töömeeste ja ustepaigaldatajate sisse saamist ja asjade toomist. Kui ma midagi maha magan, siis jääb keegi tulemata/ei saa sisse/lükkub edasi. Ja kuna meid homme pole samas linnaski, siis ei tohi midagi kuskile lükkuda, vaid peab kohe tehtud saama. Õudne.

  • Avatar
    Vasta Ml 30. september 2018 at 11:05

    Kui sa suudad eksamil rahulikuks jääda ning väikse vea pärast ei satu liialt pabinasse, siis küll ära teed. Miks võib-olla inimestele selline mulje jäänud, et äkki said sõidukoolist läbi ilma eksamita, on vb see, et su sõiduõpetaja tegi sinuga eksamit, ilma et sa ise seda teaksid. Varem oli mu teada reegel, et oma õpetajaga eksamit teha ei tohi, aga nagu komme taare lugeda, siis tuleb välja et sa pole üldse ainus. Minu meelest sul väga vedas, et said eksami tehtud ilma närveerimata ja ise teadmata et eksamil oled. Mine eksamile ka mõttega, et oled sõidutunnis ja et sa saad hakkama, pole karta midagi. Kas sõidueksami ajal sul õpetaja muidu kommenteeris ka kui miskit valesti tegid või oli terve sõidu vait ja jagas vaid juhiseid kuhu sõita?

  • Avatar
    Vasta Diane 29. september 2018 at 19:06

    Miks sa kirjutad kogu aeg Jumalast? Sa pole ju kristlane ja miks teed sellise teema üle nalja?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 19:53

      Mis nalja sa kust välja loed?

  • Avatar
    Vasta lilllll 29. september 2018 at 18:52

    Vähemalt su sõiduõpetaja usub sinusse! Kui ma ARKi läksin ja esimese korraga läbi sain, helistasin sõiduõpetajale ja… no ta poleks vist siis ka nii üllatunud olnud, kui ma oleks öelnud, et mu eksamineerija oli Jeesus ise vms 😀 Täpselt sama reaktsiooni sain oma armsatelt vanematelt. Ma usun küll, et saad esimese korraga läbi, miks ei peaks!

  • Avatar
    Vasta Evelin 29. september 2018 at 18:27

    See on ikka väga naljakas, et keegi tahab lausa petitsiooni teha ja allkirju koguda, et ARK sind eksamile ei laseks:D

    Mina olin eile ausalt joodik. Mõtlesin, et lähen sõpradega ainult natukeseks välja, sest hommikul peaks trenni minema. Nagu ikka jõudsin koju pool viis hommikul. Aga kell 11 olin ma trennis! Mu keha keeldus mind uskumast ja nõudis, et ma ta kohe koju tagasi magama viiksin, aga ma olin nii ülbe, et läksin veel peale trenni õega kinno. Nii et isegi joodikud saavad päris palju asju tehtud, kui vaja;)

  • Avatar
    Vasta S. 29. september 2018 at 18:20

    Mind tegelt huvitab, et mille järgi inimesed sind sitaks juhiks nimetavad.. mis sulle on mingi salakaamera külge pandud v 😀 No ja see pole loogiline, et oleksid sitt juht kui esimese korraga said koolieksami tehtud. Mina pidin kolm korda tegema ja ikka ei nimetaks end sitaks juhiks. Seega ära muretse, need on mingite kibestunud jobude arvamus, kes ise oma elus nagunii mitte midagi saavutanud pole.

  • Avatar
    Vasta K 29. september 2018 at 13:59

    Ma ei leidnud seda postitust enam üles, mille all ma imestasin, kuidas me autokooli soulmeidid oleme, sest mul juhtub kõik samamoodi… Ja siis eile tõmbas mu õps sama triki ja ütles sõidutunni lõpus, et nii nüüd loeme selle asja lõppenuks. Ma pidin korra mõtlema, et krt kas ma olengi Mallukas äkki?? Nüüd ma huviga ootan su ARKi sõidueksamit, et teada, kuidas mul läheb ?✌

    Also, vaadates kui palju sa puid sellel teemal alla saad ja kuna mul on tunne, et ma selle autokooli eksamiga oleks justkui lati alt läbi jooksnud, siis ma veits ikka paanitsen, et kas ma olen tõesti ARKiks ja lubadeks valmiiiis

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 14:13

      Omgggg, nii äge! Millal sul arki teooria?

      • Avatar
        Vasta K 29. september 2018 at 16:27

        Veel ei tea, ma saan tunnistuse esmaspäeval kätte, siis saab regama hakata. Exciting times!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2018 at 16:38

          Ommgg, siis hakkad elama seal arki lehel nagu ma enne 😀

  • Avatar
    Vasta C. 29. september 2018 at 13:24

    Mina imestan üldse kuidas sa nii palju jõuad. Ma ootan oma esimest ning olen kuuga sinust maas ning ainuke asi, mida teha tahan, on niisama vedelemine.

  • Avatar
    Vasta ritsik 29. september 2018 at 13:17

    Ma pean ka tööl raamatut kirjutama, aga see on tähendab paljude väga igavalt kirjapandud raamatute lugemist ja inimeste intervjueerimist, kel pole su jaoks aega või viitsimist suhelda. Nii et praegu diktofon inimeste servani juttu täis ja ma lihtsalt ei kujuta ette, kuidas sellest segapudrust raamat saab.. Õudne töö, ma ütlen!
    A vähemalt ma pole rase :)!
    Jõudu meile :)!

  • Avatar
    Vasta R 29. september 2018 at 11:50

    Kui beebi riidepuid veel vaja, siis Lindexist saab, kui sellised üldse sobivad ☺️ Tartusse tulete ja tassida viitsid, siis astu Taskust läbi ja võin mingi hunniku kõrvale panna?

  • Avatar
    Vasta Liis 29. september 2018 at 11:06

    Mina arvan nii, et ära pabista, maailm on igasugu inimesi täis ja neid vigisejaid jagub nagunii igale poole, neist pääsu pole?. Seega ära pööra üldse tähelepanu halvale…. Ja tuleb olla positiivne ja jääda rahulikuks siis õnnestub kõik. Ja kui ei õnnestu, mis siis, teed uuesti seni kuni õnnestub “Ükskord võidame me niikuiniii”? Edu?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:13

      Jaa, absoluutselt ma nõustun tegelikult 😀 Lihtsalt kuna ma niigi suht pinges selle ARKi värgiga, siis ega sellised negatiivsed mõtted just oluliselt kaasa ei aita ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 29. september 2018 at 11:06

    Ma juba mitu korda mõelnud, et loeks sinu blogipostitusi Austraalia aegadest ja otsustasin nüüd kus sa seda mainisid selle ette võtta. Googeldasin “mallukas austraalia” ja esimene lause postitusest, mis leidsin: “Noh igatahes mina ei tea kuidas ma juba nüüdseks SURNUD pole joomisesse, ise olen ka üllatunud.” ??? Aastaid tagasi käis endalgi selline mõte läbi, kui ülikooli läksin ?? elu muutub kiiresti.
    Palju jõudu ja jaksu kõigiks sinu ettevõtmisteks! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:14

      Haha, sai seal ikka pidu pandud, ei muud!

  • Avatar
    Vasta Pisi 29. september 2018 at 10:51

    Sa küsi enda lugejatelt tagasisidet. Oleks ju hea saada tagasisidet püsilugejatelt, kes sind päriselus ei tea. Saab teada, mis mulje oled jätnud endast läbi meedia. Ei pea silmas nüüd neid, kes käivad ainult enda kibestunud elu välja valamas vaid ikka neid, kes sinuga siin blogis suhtlevad.
    Autojuhulubadest nii palju, et ma ei uskunud, et ma olen valmis autoga sõitma. Just see, et kas ma oskan sõita. Nüüd, kui olen juba aasta automaadiga linnapeal ringi tiirutanud, võin öelda, et olen palju hoolikam autojuht, kui nii mitmed, kes uhkustavad enda oskuse üle. Miks olen parem? Kui ikka on parema käe reegliga ristmik, siis mina võtan varakult juba hoo maha, et saaksin ikka kindel olla, et paremalt kedagi ei tule. Nii palju on juhtunud olukordi, et vasakult tulija lihtsalt lendab ristmikule ja siis on tulnud kasuks see, et mul väike hoog ja ma vaatan nii paremale, kui vasakule. Väike hoog ristmikule saabudes või aeglaselt kiirendamine valgusfoori tagant, et tee inimest halvaks autojuhiks vaid kohusetundlikuks. Need rullnokad, kes valgusfoori taga üksteisega võidu kihutavad ja ristmikule süidavad teadmisega, et küll see paremalt tulija jääb seisma, kuna peab vaatama paremale. on kõige ohtlikumad liikluses. Ma ei saa ka aru nendest, kes talvel sõidavad lamellidega ringi ja ohustavad teiste turvalisust. Ei tea kunagi, kui tee on jääs. Kui sulle on sava su enda elu, siis ära riku sellega teiste elu.

    Muide ma olen nii pettunud, et ei näe kanal 2-e lehelt viimast malluka sügise osa. Mitu päeva olen üritanud vaadata aga ikka ei näe. Teisi osasid olen enne näinud aga nüüd ei näita isegi vanu. Aru ma ei saa, mis jama see on.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:01

      Ma ausalt kardan seda tagasisidet ? Aga lubadest ja autost, mina ka ristmikel alati võtan hoogu kõvasti maha, isegi kui mul on peatee, sest mina ju ei tea, kas teised ka teavad, et mul peatee on. Üldse pooled liikluses on hullud. Mul eile sõidutunniks kaks korda oli nii, et pidin piduri täiega blokki panema – ühe korra keeras mulle üks auto ilma suunatuleta lambist ette, et rida vahetada. Teine kord jäin ülekäiguraja ees seisma, seal seisis tüdruk ninapidi telefonis. Vaatas minu poole, et liigutanud. Eeldasin, et ju siis tal pole teeületus huvi 😀 Hakkasin sõitma ja see sekund hakkas ka tema ikka teele astuma, ei no alleaa!

      Kanal2 suhtes uurin kohe, mis errorit ta sulle amnnab?

      • Avatar
        Vasta Pisi 29. september 2018 at 14:19

        “Ups! Video mängimine ebaõnnestus. Palun proovige uuesti. ” Ja siis suur punane kurb smile.

    • Avatar
      Vasta Tupsulotu 29. september 2018 at 17:14

      Ei saa vaiki olla. Korraliku mustrisügavusega talvelamellid ei ole kohe kindlasti “kellegi elu ohtu seadmine”. Olen praeguseks ligi 8 aastat absoluutselt iga päev ringi sõitnud – nii naeltega kui ka lamellidega ning kogemusest võin öelda, et lumes, lortsi-jää segus ja kerge-lumi-jää-all on lamellid suurepärased. Lamellid kipuvad kehvemad olema asulavälisel teel sõitmisel, eriti kohtades kus on must jää. Linnas sõites on korralikud talvelamellid väga okeid. (rõhk sõnadel korralikud ja talvelamellid). Ja kõige peamine – ohutus sõltub kõige suuremal määral pedaali ja rooli vahelisest tihendist (juhist).

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. september 2018 at 10:29

    Ma algul räigelt põdesin sõidueksamit ARKis aga siis päev enne eksamit käis justkui mingi klikk ja olin vana rahu ise, mind aitas väga palju ka minu sõiduõpetaja soovitus sisendada endale , et sa pole eksamil vaid see onuke seal kõrval on lihtsalt mõni sõber kel pole lube ja ytleb sulle kus tal vaja saada ja sina viid. Aitad ennast rahulik hoida. Tegin pmst terve eksami ideaalselt ära, eksamineerija kiitis, et tal nii turvaline tunne ja sõidan nagu vanamees muiste, aga siis enne viimase harjutuse tegemist suretasin ühel ristil 4 KORDA auto välja. Ma olin julmalt ärevil juba ja mõtlesin, et nohm nüüd olen läbi ka kukkunud. Läksime tegime viimase parkimis harjutuse ka ära ja sõitsime tagasi ARKi juurde ja siis ma istusin seal käed värisemas kuniks ta ütles et MA SAIN LÄBI. Küsis küll mis seal ühe risti peal juhtus aga ütlesingi, et pime rist ja väheke kallaku peal ja võõras auto ning sattusin pabinasse. Ta noogutas ja viskas veel nalja ning õnnitles 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:02

      Issand, kuidas ma tahaks, et mul samasugune lugu rääkida oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Helika 29. september 2018 at 08:47

    Sa oled äge!
    Aga ühest asjast ma aru ei saa, miks Sind koguaeg pohhuistiks peetakse? Mulle on jäänud mulje, et oled lihtsalt otsekohene, aus ja avatud nagu üks inimene olla võikski. Inimest, kes tegeleb heategevusega, armastab oma peret ja kodu, teeb sadat suurepärast asja korraga ja hoiab oma lugejaid ei saa kuidagi pohhuistiks pidada ?

    Kukkusin ise 2 korda sõidueksamil läbi. Nüüd olen 3 aastat lubade omanik olnud ja see ei mõjuta mind kuskilt otsast. Et mitte pinget lisada, siis ma ei ütle, et saad kindlasti läbi, ütlen hoopis, et põru või ära põru, aga sa oled kindlasti piisavalt pädev, et neid lube saada! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:03

      Sest mul on paljudest asjadest üsna suva, selle pärast 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 29. september 2018 at 08:36

    Mina hoian sulle pöialt ja loodan et saad ikka enne Marta tulekut load kãtte, see teeks teie elu ikka palju lihtsamaks.
    Edu ja ootan rõõmsaid uudiseid lubadest. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anni 29. september 2018 at 08:33

    Kui sa mõnikord vähegi ebakindlust väljendad ja lisaks palju õpid, sõite teed ja siis ka veel ebakindlust väljendad, vot see ilmselt paneb paljud arvama, et sõitmisega raskusi. Lisaks veel automaat! Kahjuks nii on. Eelarvamused tekivad imelihtsalt, eriti neil, kellel kipub loogilist mõtlemist, kogemusi ja empaatiat puudu jääma. Kõige tähtsam, et sa ei laseks emotsioonidel enda üle võitu saada, et sa ei laseks oma eneseusku teiste poolt kõigutada, öelgu ja karjugu mis tahavad. Sul on vaja see eksam ära teha ning enesekindlus on siin võti nr 1.
    Tead, vôib-olla tuleb kasuks, kui uurid lugejatelt kes mis vigadega on sõidueksamilt läbi kukkunud – vigadest on hea õppida. Mina nt kukkusin esimene kord läbi, kuna pidin tegema külgboxi aga kuna kohe ei saanud õige koha peale, otsustasin auto veidi eemal parklas ûmber keerata ja tagasi sellesse kohta sõita kus boxi teha tuli aga nii kui parklast välja tulin, et sellesse tänavasse tagasi keerata, vajutas eksamineerija pidurit ja ma kukkusin läbi, kuna see oli ühesuunaline tänav… muidugi teadsin, et on ühesuunaline aga vot suurest ähmist oli see meelest läind… 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 10:04

      Mul eile õps ütles, et ta ei usu, et külgboksi teha lastakse, sest kohti pole väga selliseid. Ma loodan sama ?

      • Avatar
        Vasta Merle 30. september 2018 at 01:00

        Mul load 4a ja siiani ei suuda külgboksi parkida. Korra olen mustamäe haigla parklas 10 min oodanud parkimiskohta, kuna ei suutnud külg boksi parkida 🙁

  • Avatar
    Vasta Annu 29. september 2018 at 08:24

    Ma tean mis tunned.. ma ei rääkinud pikkaaega oma sõpradele ja sugulastele et autokooli läksin. Kuna see mul teinekord seal käija (esimenekord jäi pooleli kuna vahetasin töökohta ja sissetulek läks väiksemaks) ja kõik sugulased ütlesid et nad teadsid et ära ei tee ja pooleli jätan. Nüüd siis proovin uuesti just nende kiuste kes negatiivsed olid. Oma mõttes tahan teha kõik ühe jutiga ära aga eks paistab ..

  • Avatar
    Vasta Laura 29. september 2018 at 08:18

    Loen siin blogiposti küll laupäeva varahommikul , aga ei, nagu ùks siin varasemalt kommenteeris, isegi olin reede õhtul asjalik ja tegin kooliasju. Ülikoolis hakkas viimane aasta ja praegu on küll selline tunne, et voodi tuleb kodust välja visata ja magada saab peale lõpetamist ka 😀 NIII palju on teha + käin 5 päeva nädalas tööl ka..
    sisimas nutan ja mõtlen, kas see on ikka kõik võimalik 😀 Üritan samamoodi mõelda, et see aeg lihtsalt tuleb kuidagi üle elada..

    Jõudu sulle kiireks oktoobrikuuks! 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 29. september 2018 at 07:08

    Mina oleksin ammu surnud kui ma oma kolmandat last ootasin ms mõtlesingi et suren ära vahepeal aga sind vaadates oled sa niii tubli ja tragi et sa kõike teha jõuad 🙂

  • Avatar
    Vasta Pirru 29. september 2018 at 06:58

    Sa peaksid hoopis õnnelik olema, et Sinust räägitakse ? Vaata kui enam midagi arutada ka pole, siis oled tühi koht ? Nii, et alati tuleb anda näljastele midagi hambu, et saaksid järada, muidu Sa pole mitte keegi ja elu on nii igav ?
    Go go girl ? Sa saad need load tehtud! Vahet pole, kas essa või tessa korraga ?

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. september 2018 at 01:10

    Ma vahepeal ise muretsen su raamatukirjutamise ja sõidueksami pärast 😀 Tutijuttu oli naljakas lugeda, ise ei julgeks never vist 😀 Selle beebi riidepuude jutuga meenus mulle, et kui ma oma rasedusega umbes poole peal olin, flippisin täiega ära, et milline lina lapsel voodis peab olema ja mul pole see veel ostetud ja ei oska seda õiget valida ja nutsin nagu segane, et minust saab niiiiii sitt ema 😀 😀 😀 muidu olin normaalne, aga see üks kord mingi faking voodilina pärast läks küll megalappesse 😀 Ja ma mõtlen, et pidutseda aega küll, kui lapsed suured ükskord, praegu ongi diivanil külitamine ja millegi hää mugimine juba piisavalt lux värk 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:01

      Aitäh muretsemast! 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 29. september 2018 at 01:06

    Ma olen kodujoodik 😀 Väike siider ja filosoofia seminari küsimused käivad käsikäes. Ja nagu siin keegi ees pool kommenteeris, siis ülikoolis tuleb tõesti kõik varakult ära teha, muidu seda jama koguneb ikka õite palju nädala lõpuks…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 11:02

      Vana hea kodujoomine. Ja uskumatu, et sina oma kõikide tegemiste juures jõuad ülikooliga tegeleda!

  • Avatar
    Vasta Kiku 29. september 2018 at 00:27

    Ma täitsa kadestan sind, et sa kõike teha suudad korraga (ja viitsid), minul tekib kohe stress kui ma tean et mul sada asja vaja teha ja käia ja olla, eriti kui kindlaks ajaks vaja midagi valmis saada.
    Ja ma ei pane ka pidu, istun oma kolme-nädalasega kodus, kes pool õhtut gaasivaludes röökinud on ja just magama jäi (Jessss)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:29

      Ega ma niiväga ei viitsigi alati, aga õnneks kui tempo nii suur on, siis ei jõua vahepeal mõeldagi, et ei viitsi, kui juba naks on õhta käes 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 29. september 2018 at 00:25

    Vaatan telekat ja nagu me kõik teame on reklaamid kuradima pikad!Niiet ole sama tegus edasi päikest!!!!?

  • Avatar
    Vasta A 29. september 2018 at 00:18

    Mis sa räägid, eelmine sügis/ talv ju kolisite soojale maale 🙂 kus ta siis nii vaikne oli.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:22

      issand, ma unustasin! 😀 Aga mis me kolisime, 6 nädalat aint olime ju 😀

  • Avatar
    Vasta Netu 29. september 2018 at 00:17

    On reede õhtu, olen kodus ning teen koolitöid, sest kui on midagi, mida ma olen elust õppinud, siis seda, et ülikoolis tuleb tähtajalised tööd varakult ära teha. 😀
    Mõtlesin väikese pausi aju väänamisest teha, kiikasin facebooki ja oligi ees kena üllatus – Mallukal uus postitus. Parim ajaviide. 😀

    Täna käisin vanaemal külas ning mul on tekkinud harjumus küsida:”Kas Malluka suve/sügist vaatasid?”, sest igakord on tal teist olnud uus arvamus, mida on regulaarse blogilugejana väga huvitav kuulata. Küll oled sina laisk ja Kardo tubli, siis jälle vastupidi. Nüüd ütles sellenädalase saate kohta:”Imelik vaadata. Papi (minu vanaisa, kes on juba siit ilmast lahkunud) omal ajal küll selliseid asju ei teinud. Kardo tundub nii labane. Ainult lällab ringi.” Selle peale ütlesin, et ma alati kõrvutan oma noormeest (kes mu vanaemale väga meeldib) ja Kardot, sest neil tundub väga sarnane huumorimeel olevat ning läksin saadet järgi vaatama. Vanaema ühines minuga ning pärast teiskordset vaatamist ütles ta, et sai nüüd palju paremini aru mis seal toimus, miks nii öeldi ning mis oli naljana mõeldud ja mis mitte. Eks ma vaadates naersin ja kommenteerisin kah kõva häälega nii, et tal oli nüüd lihtsam aru saada, kus naljakoht on näiteks. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:23

      Niii armas, terva vanaema siiis :D!

  • Avatar
    Vasta Grete 29. september 2018 at 00:16

    Ma loen su jutte siis kui leian aja… Tavaliselt oma une arvelt. Tead nina püsti ja ole sina ise. Ära kiirusta takka kuna muidu võib untsu minna. Aga sinu kohta on mul arvamus üks. Sa oled julge aktiivne humoristlik lahe naine.
    Ja punkt.

    Edu edaspidiseks
    Kallistame

  • Avatar
    Vasta Laura 29. september 2018 at 00:15

    Meie ka kodused. Ja naudime mõnuga, et keegi külla ei tule ja ise kuhugi tormama ei pea. Pühapäeva õhtul alles kavatsen siit liikuda, kontserdile ? Sina aga oled üli tubli, koguaeg mõtlen, et mis patareisid sa kasutad, et jaksad niiipaljude asjadega tegeleda? Ilusat nv ja veel paremat uut nädalat teile!

  • Avatar
    Vasta Margot 29. september 2018 at 00:14

    Naine, mida Sa halad?

    Kukud läbi? … so what?.. ma kukkusin ka ja ilmselt ka 20 000 teist Sinu lugejat ka veel.. olgu jaaa, meie läbikukkumiste pealt kollane meedia ka “pere kool” tol ajal klikke koguda küll ei saanud..

    Mariann Treimann, mind ikka hämmastab, et mingisuguste tühikargajate arvamus Sind ikka veel nii palju loksutada suudab…

    Ps. Tutt trimmi ära..
    Ma samadel päevadel tartus vSpas ja ei tahaks kohe mitte olla see kes peab Sind salaja teises spa otsas pildistama ja hiljem neid pilte “kalli” raha eest kellegile müüa..

    Elan sulle ja Sinu tuusale perele sama palju kaasa nagu omal ajal sai kaasa elatud Carrie Bradshaw’ile.. ja olgu öeldud, tema oli minu suur iidol elus..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:24

      haha, ma siis hoian spas silmad lahti, et kes mu tutti pildistab :D:D

      • Avatar
        Vasta Marfot 29. september 2018 at 00:32

        Mitte trimmimisel arvesta sellega, et ilmselt pean mina oma silmakesed kinni hoidma ja usu, neile piltidele ma mingit garantiid ei anna! ??

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:32

          pimesi tehtud pildid :D:D

  • Avatar
    Vasta Katrin 29. september 2018 at 00:11

    ?kunagi oli ta perekonna nimi Saar nüüd ta vist abielus Mari oli mu klassi õde

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:12

      Mari Kukk on ta nimi 😀

      • Avatar
        Vasta Katrin 29. september 2018 at 00:18

        Jah ?nii et tundsin ikka ära …. aga mis siis ikka sa oled tubli et jõuad nii väikeste lastega veel ringi tinistada tubli oled …

  • Avatar
    Vasta Anneli 29. september 2018 at 00:04

    Tsauh

    Sa ise ikka tahad seda raamatug kirjutada??
    Oled jäänud viimasel ajal silma oma tegemistega,tean oled ammu tegus ja usin naisterahvas AGA pônev on jälgida,lugeda,kuulata ja vaadata.
    Tundud täitsa ok tots olevat??
    Aga no jääb vahel tunne,et nagu keegi sunniks sind kirjutama,nii et mid see siis on-Kas tôesti tung vastata kysimusele-Kurat kes se Mallukas veel on?
    Metsikute fännide ord,kes nôuavad ja gramm oma edevust✌️✌️
    Vahet tegelt ei olegi miks täpselt,lihtsalt heietasin siin môttelônga,kui oma rahutu vääniku kôrval pikutan.
    Lase sama lahedalt edasi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:06

      Tahan küll jahh, aga oleksin võinud sellega varem pihta hakata ?

      • Avatar
        Vasta Anneli 29. september 2018 at 00:25

        Supper,ära siis enam ohi,kui 500 000 siis nii on,leping ei valeta???anna aga sôrmedele tuld ja raksuta aga edasi.
        Kôik loksub paika?Aga remont…..on tulgastav protsess kui peab selles elama,pôgenegi kaugele ja kauaks,kuni kôik on sile ,läikiv ,puhas ja korras????

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:26

          Kahjuks nii kauaks me minna ei saa 😀 Lõpu peame ikka siin sees elama, aga nad lubasid, et suurema tolmutamise teevad siis ära, kui meid pole 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 29. september 2018 at 00:04

    Ega mul ka und pole vaataks telekat ei viitsi ,läheks magama ei viitsi lihtsalt und pole keerutan ennast ühe padja pealt teisele panen telo käest no ei ikka vaja kätte võtta ja veel tuhnida siin … peale elukaaslase surma kui mu poja sai just 2 kuuseks…. lihtsalt und pole vahin üleval … vahin siin su vanu videosi … täna sattusin su tüdrukuteõhtu videot vaatama you tubist sa oled ikka super tibi seal … ah jaa tahtsin küsida kas seal videos on sul üks sõbranna nimega Mari

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:06

      Jaa, Mari on videos külll

  • Avatar
    Vasta Katzz 29. september 2018 at 00:03

    Ei ole za midagi ükzi koduzz. Ma ka juzt sõbranna juurezt ssssaunast tulin. Ja auzõna ei joonud. Hõkk

  • Avatar
    Vasta eve 28. september 2018 at 23:58

    Sa oled tubli ja saad kõigega hakkama mida ette võtad.minu arust on sul tõesti liiga palju asju korraga teha.mina ei jõuaks,eriti kui tuletada meelde oma rasedusi,aga sa sad väga hästi hakkama.hinga sügavalt ja rüga edasi.

  • Avatar
    Vasta Kadri 28. september 2018 at 23:57

    Ma istun ka kodus. Ei ole enam viitsimist pidu panna ja juua. Mul ema kunagi rääkis, et ma annaksin alla, et niikuinii ei lõpeta kutsekat ära. No ja siis ma ju pidin näitama, et lõpetan. Lausa hasart tekkis, et oi ma neile alles näitan. Läbi kõigi raskuste, ma lõpetasin.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. september 2018 at 23:59

      No vot! Ma tahaks ka, et ma saaks öelda juba seda, aga noh, pole veel eksamit olnd 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 28. september 2018 at 23:54

    Mind ajab see juba nii kettasse, et täiskasvand inimesed suust nii labast juttu välja ajavad…nagu jumalad. Kui nad nii hästi teavad, olemata sinuga proovisõitu kaasa teinud, et sa liikluses ohtlik oled, siis miks kurat ei ole nad raisad ARKis eksamineerijad. Kust kurat sellised tohlakad tulevad ja miks küll ja kui kaua veel?!? Siia sobib nii hästi see sinu “almaš taevaiša” , palun vii need inimesed marsile!!! Aga ole sa pohhuist edasi, sest seni need raisad praevad omas rasvas…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:01

      Ma ausalt mõtlen samu asju 😀

  • Avatar
    Vasta Marii 28. september 2018 at 23:54

    Sa saad hakkama! Sa oled naine.. nii nannannanaa, nii nannananaaa. Sa oled naine! Kui vaja päästad kasvõi terve maailma.. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:01

      Ei no KUNAGI ikka saan jah, aga millllaaaal 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 28. september 2018 at 23:52

    Mõni kukub sõidueksamist 9x ka läbi ja ikka proovib edasi. Küll sina läbi saad! Esimene kord on eriti pabin ja kartus sees. Ma tegin esimene sõidu lausa ilma tuledeta ? seda märkasin õnneks ainult mina alles sõidu lõpus. Esimesel eksamil kukkusin läbi, aga see-eest teisele eksamile läksin kindla tundega ja sain läbi.
    Nii, et edu sulle ja saad kindlasti läbi. Lihtsalt rahulikku meelt ja mõtle, et lebolt teed ära.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. september 2018 at 23:59

      aga… tuled lähevad ju ise tööle :D?

      • Avatar
        Vasta Maru 29. september 2018 at 07:41

        Mitte igal masinal ja mônel vôivad olla vàlja lülutatud, mitte “auto” peal. Veendu selles kui sisse istud ja auto kàivitad ? nii nagu paned turvavöö ja kontrollid peeglid. Mine tea mis tômmekaid seal ARKis tehakse

      • Avatar
        Vasta Kadri 29. september 2018 at 08:26

        No paljudel autodel siiski ei lähe. ?

      • Avatar
        Vasta Kat 29. september 2018 at 09:20

        Mitte kõigil autodel.. ? päris paljudel autodel peab tuled ise tööle panema.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2018 at 10:02

          Ma just täna õpsiga arutasin seda ja ta oli veendunud, et arkis lähevad ise 😀

          • Avatar
            Janne 29. september 2018 at 13:51

            Mul oligi nii, et enne sõitu testisime tulesid. Ja jätsin siis offi peale järelikult ?.

          • Mallukas
            Mallukas 29. september 2018 at 14:14

            aaa 😀

  • Avatar
    Vasta helene 28. september 2018 at 23:45

    Olen suhteliselt sarnases seisus, või noo enam-vähem.

    MInu esimene laps on Lendest paar kuud noorem( jaanuaribeebi 2017) ja teine peaks nüüd detsemberi esimestel päevadel sündima, seega 31ndl rase. Ise käin ülikoolis, õpin ehitusinseneriks, käisin ülikoolis ka siis kui ootasin esimest last, viimase eksami tegin 2 päeva enne TA, enne eksamit mõtlesin rohkem sellele, et mitte sünnitama hakata, aga no läks õnneks hästi. Nüüd käin ülikoolis iga päev 50 km kaugusel, see on nii kurnav! Ja loengutes olles on sellised ärevushood, et poolt loengut ei saa nagunii normaalselt kuulata, aga no mis sa teed. Seekord on TA eriti halval ajal, seega ma üritan võimalikult varakult kõik koolitükid ilusti ära teha, et siis loota, et saan kõik ained ikka läbitud 🙂 See on vaimselt ka nii raske, sest tahaks rohkem kodus olla ka teise pisikesega, aga tahaks kooli ka ära lõpetada ühel ilusal päeval.

    Seega istun ma ka reede õhtul kodus ja üritan arhitektuuriajalugu õppida ja referaati kirjutada, sest öösel ma ainult seda teha saangi. Korrutan ka endale, et paar kuud veel ja siis… SIIS ON asi veel HULLEM 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:22

      Okei… sul tundub hullem olevat kui mul :D:D

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. september 2018 at 23:43

    Ei ole sa üksi ma olen ka kodus oma kolme lapsega kõige noorem 1a 6kuune nohiseb mu kõrval voodis mõnusat und … no muidugi ma olen ka voodis ja loen su huvitavaid plogi jutte … naer tuleb vahepeal peale sest sul on super huumori meel ole sama tegus edasi ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. september 2018 at 23:48

      Mai viitsi üleval olla EGA magada, EGA siis ka midagi kasulikku teha (loe raamatut kirjutada).