TESTIN JA ARVUSTAN

prillid on ikka mõnusad!

17. oktoober 2018

Täna olge siis 21.00 telekate ette naelutatud, sest nagu ikka kolmapäeviti on eetris “Malluka sügis”. Tänases episoodis teeme me igasuguseid asju, aga seda näitab ka, kuidas me Pere Optikas prille valimas käisime. Vaatasime Mari silmad üle, aga tal õnneks prille vaja polnud, seega sai tema endale päikseprillid valida. Ka Kardo silmanägemine oli imekombel paranenud, aga no ta viimati käis silmi kontrollimas 10das klassis…Igatahes oli tal imepisike miinus, kuid kuna mulle ta prillidega meeldib, siis ta ikkagi valis endale prillid välja. Ta ju istub nii palju arvutis, et oli korralikke klaase ette vaja – Kardo raamides on mingisugused Blue420 klaasid, mis on tehtud uuel tehnoloogial, kus sinist kiirgust blokeeriv kate on asendatud hoopis blokeeriva materjaliga ja see blokeerib umbes 90% sinisest valgusest, mis arvutist tuleb. No on ju prillidega nägus mees 🙂

Minul olid paar kuud tagasi saadud sinised Vogue prillid täitsa olemas, aga ausalt öeldes mõtlesin, et üks paar kuluks veel marjaks. Seega lasin ka uue kontrolli teha ja kae nalja – kui Kardo silmad ei olnud ka 12 aastaga hullemaks läinud, siis mul oli isegi paari kuuga natsa tugevamaid prille vaja kui enne. Raseduse rõõmud…

Enne kui te küsima hakkate, siis jah, ma käisin silmaopil, aga mul on silmas silinder, mis siiski ideaalsest visioonist mind lahutada tahab. Prillidega on ikka korralik HD ja kuna ma sõidutunnis neid kandma harjusin, siis üsna pea avastasin, et ei taha nendeta enam kuskile minna. Samas tervisekontrolli läbisin prillideta ja tegelikult kohustust mul neid roolis kanda pole. Lihtsalt endal on palju kindlam ja mugavam, kui ma 100% näen. Hirm tuleb peale, et kui ma kunagi prille loosisin, siis paljud kirjutasid, et ala tahaks võita, sest ma ei näe roolis midagi. Issand jumal, ärge ronige siis rooli! Ausalt kah, ma palun – või soetage normaalsed prillid, millega te näete ka, kuhu te lähete. Iseenda ja teiste turvalisuse nimel.

Pere Optika müüb üldse palju toredaid ja erinevaid klaase – neil on isegi spetsiaalselt autojuhtidele suunatud Prantsuse tipptootja Essilori klaasid, millel nimeks Road Pilot. Need sobivad nii neile, kellel on vaja tugevusi kui ka neile, keda lihtsalt igasugused peegeldused jms häirivad. Antud klaasid vähendavad öösel kuni 90% peegeldustest, kaitsevad kahjuliku UV kiirguse eest ja parandavad kontrastitaju. Lisaks on neid võimalik ka teha selliseid, et nad päikese käes (ka autos istudes) lähevad tumedaks. Praegu on neile ka käimas  allahindlus -30%, nii et kes palju sõidab ja uusi prille vajab, soovitan üle tsekata.

Mina seekord võtsin siiski niisama tavalised klaasid, sest jälle on käimas Vogue99 kampaania, mille raames saab raamid + klaasid kokku 99€ (Sinna hinna sisse ei kuulu nägemiskontroll). Seega on mul nüüd kahed Vogue prillid – need sinise raamiga ja viimasel korral valitud metallraamiga iludused. Kummad teile rohkem meeldivad? (Sorri, et pmst kõik mu selfid on roolis, kedagi oodates tehtud :D).

Peale tänast saadet soovitan ka mu instasse vaadata (@Mallukaz), sest seal saad kommentaarides teada anda, kummad prillid sulle rohkem meeldivad ja ma loosin võitja, kes saabki endale täpselt samasugused prilliraamid nagu mul. Klaasid saate muidugi ka, aga need tulevad ikka teie silma järgi ?.

Muuseas, ma viisin oma vanad prillid ka sinna ja lasin uued klaasid ette panna, seega on mul praegu lausa KOLMED prillid, jeee. Ma olen ikka tõesti prillifänn, pole midagi teha.

perekond prillipapad

Kuidas teil on? Meeldib prille kanda, või olete rohkem läätseinimesed?

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Di 21. oktoober 2018 at 20:10

  Ma sain nädal tagasi oma prillid kätte ja nüüd kogu aeg peas. Prillid on mul tegelikult olnud 17a aga -0,5 ja kandsin vaid pikemalt sõites või ekraani vaadates.
  Nüüd aga vaevas mind pea 2a peavalud ( tekkisid mõnda aega peale teist sünnitust). Ma ise “kirjutasin” need spiraali kõrvalmõju arvele. Kuna need peavalud läksid hullemaks siis otsustasin perearstile kurta kes kohe küsis, et millal viimati silmaarsti külastasin. Jäin mõtlema ja pidin siis piinlikusega tunnistama, et rohkem kui 5a tagasi ? no ja sinna mind esimesena ka suunas. Selgus, et miinus on endiselt 0,5 aga on tekkinud sillinder ja tõenäoliselt on peavalud pidevast silmade pingutamisest.
  Kui uued prillid kätte sain ja ette panin siis esimmesed 3h ainult kissitasin nagu päike paistaks silma, pilt oli liiga selge ? aga nüüd olen nädala kandnud ja silm on ära harjunud, et ei pea nii palju pingitama. Kui enne nägin enam vähem normaalselt telekast tekste lugeda siis nüüd on nii, et kui prillid eest võtan siis sulavad tähed kokku ?
  Ja oh üllatust, terve nädal on möödunud ilma peavaluta. Eelnevalt oli ikka haru harva, kui mõni päev pea ei valutanud.

 • Avatar
  Vasta Eva 19. oktoober 2018 at 00:53

  Kannan prille, telekavaatamiseks. (“Malluka sügis” jookseb ju??)
  Läätsed on võõras teema.
  Praegu on plastraamid, klaasid veits kriibitud ka. Jubedalt tahaks uusi. Veits pikema sangaga kui praegu.

  Tegelikult ma ei usu, või noh ma loodan, et inimestel nii hull ka pole, et poolpimedana ringi käivad. Aga mine sa tea..Prillid nii hirmus kallid enam pole, soodukaid on ka ja vast ikka jõutakse osta. Ja prille pole häbi kanda ka vast, sest nii ägedaid leiab optikapoest!!

 • Avatar
  Vasta Katrin 18. oktoober 2018 at 18:19

  Läätsed mugavamad, prille kannan ka vahel ?

 • Avatar
  Vasta Kätlin 18. oktoober 2018 at 15:19

  Kannan mõlemaid. Ilma ei saagi, sest miinust lausa 5. Olen juba pea 15 aastat prille/läätsesid kandnud ja nüüd mõtlen pigem opile, sest enam ei talu seda jamamist nendega. Prillidele kulub palju raha ning olles kahe lapse ema, siis just öösiti läheb neil mind tarvis ja kobada pimeduses prille…. Neid olukordi on palju, kus mõtlen, et no oleks vaid hea silmanägemine…
  Aga sinised raamid meeldivad, Mallu!

 • Avatar
  Vasta Heleri 18. oktoober 2018 at 12:02

  Ma juba üle 10 aasta prille kandnud ja seega üsna harjunud 🙂 Ilma prillideta on nagu näost midagi puudu 😀
  Läätsesid olen ka kandnud, eriti suvel, sest tahaks ju vahel ägedaid päiksekaid ka kanda 🙂
  Samas praegused prillid on juba mitmeid aastaid vanad ja uued ilusad raamid kuluksid väga ära 🙂

 • Avatar
  Vasta Tups 17. oktoober 2018 at 23:21

  Läätseid proovisin esimest korda autokooli pärast, et saaks päikeseprillid ka ette panna: mul nii ülitundlikud silmad, et ilma ei kannata olla ja miks peaks kissitamisest kortse organiseerima endale 🙂 Ostsin prooviks 1-päevased läätsed ja esimene kord jäi ka viimaseks. Esiteks täielik jebimine, et üldse silma saada. Kui silma sain, siis jebimine, et ära saada. Reaalselt nühkisin silma, et välja saaks, nagu iminapaga tõmbas külge. Korra tekkis paanika, et ei saagi ära. Jube, see silma nühkimine ei tundunud mõistlik tegevus ja läksin ostsin hoopis optilised päikeseprillid. Mul miinus üpris väike: üks silm natuke üle – 1 ja teine – 1. Igapäevaselt saaks ka ilma prillideta hakkama, lihtsalt bussinumbrit näeks alles siis, kui nina ette jõuab ja tuttavaid tänaval ära ei tunneks kaugelt 😀 Aga need optilised päikeseprillid on nii mugavad. Ja juba 7a kasutuses, miinus pole suurenenud praktiliselt üldse. Arst arvaski, et nüüd 30-aastasena ilmselt mul on miinuse suurenemine juba pidurdunud. Tavaprillid vist juba 4a vanad, oleks ka vaja uusi trendikaid- endale tundub kohati nagu mingi tädimudel 😀 Ja kindlasti selle spets sinise valguse kaitsega klaasiga. Silmi tuleb hoida! Käige kindlasti 2a tagant silmaarstil. Kui perekonnas on olnud rohekaed e glaukoomi, siis oleks mõistlik ka kord aastas. Üldiselt pärast 40.eluaastat soovitatakse tihedamini käia, aga kord aastas hea kindel tunne igas vanuses 🙂 Kui kõik hästi, siis arst suunab pikema vahemiku järgmise korra jaoks. Minul soovitas viimati 2a pärast uuesti tulla.

  • Avatar
   Vasta Liisu 18. oktoober 2018 at 18:01

   Kas sulle siis ei õpetatud kuidas läätsi silma panna ja ära võtta? Alguses kindlasti rohkem pusimist, aga saad kiirelt nipi selgeks. Nühkima seal küll midagi ei pea ?

 • Avatar
  Vasta Merks 17. oktoober 2018 at 21:44

  Ütleme nii et üsna tihedalt kannan läätsi aga heameelega kodustel päevadel või nö laisa tuju päevadel eelistan aind Prille . Ja noo mul -5 ka siis ilma kummagita ei saa üldse kahjuks .

 • Avatar
  Vasta Meryt 17. oktoober 2018 at 20:29

  No mul -10, nii et prillid on ees nii autoroolis kui ka jalakäijana, muidu kõnniksin veel vastu esimest liiklusmärki ?
  Aga ei kurda, olen 21 aastat prille kandnud, ei oskagi enam ilma. Läätsed tunduvad nii ebamugavad ja mu nägu nii kole ilma prillideta. Küll aga on raske see, et nii suure miinuse korral maksavad prilliklaasid täitsa hingehinda ja raamid peavad ka olema tugevad, sest hoolimata hingehinnaga ōhendusest, on need ikkagi suht paksud ?

 • Avatar
  Vasta Laura 17. oktoober 2018 at 18:18

  Kell 21.00 ikka teleka ette?! 🙂

 • Avatar
  Vasta K 17. oktoober 2018 at 18:15

  Mulle meeldib mõlemaid kanda, kuid on kujunenus teatud aeg, mil kumbagi neist kannan. Kui sajab vihma või paistab päike, meeldivad läätsed rohkem. Muul ajal ning millegipärast autoroolis olles meeldivad prillis rohkem.

  • Avatar
   Vasta Kadri 18. oktoober 2018 at 13:03

   Sama siin, vihmaga ei viitsi koguaeg puhastada neid piiskadest ja päiksega on nii ere kõik, et valus hakkab lausa silmadel.. Kannaks läätsi lausa iga päev, aga enam ei saa üle 6 tunni, kuna mingi aeg kandsin 3 päeva jutti välja võtmata ööpäevaringseid ja midagi vist keerasin tuksi endal 🙁

 • Avatar
  Vasta Meelika 17. oktoober 2018 at 18:04

  Kui opi järgselt pidevalt silinder suureneb võib tegemist olla ühe haigusega. Sõbranna vennal oli see mure ja nüüd nägemine nii halb et isegi prillidega ei näe 🙁 seega soovitan kindlasti korralikult oma arsti juures kontrollis käia.

 • Avatar
  Vasta kelly 17. oktoober 2018 at 17:55

  Ei kannaks hea meelega mitte midagi, kuna prillid on ebamugavad teatud olukordades ja läätsed tüütud. Käisin eile silmi kontrollimas huvi pärast, kuna tundub et jälle sitemaks läinud. Oligi. Arst soovitas läätsed unustada, kuna olen juba piisavalt kahjustusi oma sarvkestale teinud, ja kui nii edasi lasen siis ei saa oppi ka tulevikus. Pani ikka mõtlema küll, et wtf ma teen, ma ikka vägaväga laisk läätsekandja, kannan üle aja ja vahepeal ärkan üles sest läätsed silma jäänud. Igatahes see oli korralik wake up call ja nüüd üritan uued prillid osta järgmise kuu palga ees, ehk saab motti rohkem prille kanda, kui uued ilusad luubid ees, lols 😀

 • Avatar
  Vasta Merje 17. oktoober 2018 at 17:49

  Kuna mul on -6 ja ilma abivahenditeta on pilt ikka väga udune, siis eelistan kindlalt läätsesid, eriti talvel, kus tuppa tulles on prillid udused. Läätsedega mugavam ka. Oleneb muidugi sellest, mida teen. Rahulikumate tegevuste juures sobivad prillid väga hästi, aga füüsilist tööd tehes kardan need lihtsalt ära lõhkuda.

 • Avatar
  Vasta KETU 17. oktoober 2018 at 17:41

  Kas kellaaeg malluka sügisel ei peaks olema 21.00.
  Mulle meeldib prille kanda.

 • Avatar
  Vasta M. 17. oktoober 2018 at 17:36

  Mariann, su saade algab kell 21.00 😀